fbpx

Wokpanne test: 5 Beste wokpanner i 2022

Uansett om du skal lage en utmerket wok med grønnsaker, kjøtt og nudler, eller bare skal karamellisere noe ved høy varme, vil en god wokpanne være et must-have. Det er nemlig enorme forskjeller på gode og dårlige wokpanner, noe som igjen gir direkte resultater på matlagingen din. Derfor har vi tatt på oss jobben med å skille klinten fra hveten og sett nærmere på noen av de beste wokpannene tilgjengelig på markedet i dag.

Her har kriterier som funksjonalitet og kvalitet stått helt sentralt, men vi har også sett på hvordan varmefordeling, håndtering og materialer måler seg mot konkurrentene. Imidlertid vil hva du har tenkt å lage i pannen ha mye å si for hvilken panne du velger. Derfor har vi valgt å inkludere panner som er allsidige og dekker en rekke behov i denne testen.

For å finne frem til de beste produktene tar vi utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi sammenligner en rekke tidligere best i test artikler, innhenter informasjon fra både produsenter og forhandlere, samt ser på tilbakemeldinger fra verifisere kjøpere. Dette gir oss et godt grunnlag for videre vurderinger og muligheten til å finne frem til de beste produktene.

Den wokpannen som kom best ut av vår 2021 test var Satake Wok i Støpejern. Dette japanske designet passer utmerket for deg som lager mat i stort volum og ønsker et stilig østasiatisk design. Wokpannen er produsert i støpejern som gjør den robust og langvarig.

VÅRE favoritter

 • Utviklet av Ken Hom
 • Fire forskjellige størrelser
 • Kompatibel med alle ovnstyper
SJEKK PRISEN →
 • Stilig design
 • Stor kapasitet
 • Solid støpejern
SJEKK PRISEN →
 • 100% rustfritt stål
 • Kan kjøres i oppvaskmaskin
 • Kompatibel med alle ovnstyper
SJEKK PRISEN →

Wokpanne test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Satake Wok Støpejern
Satake wokpanne er en stilig wokpanne med tradisjonelt japansk design og en kapasitet på hele 6 liter. Denne stabile wokpannen er produsert i støpejern, som gir robust kvalitet og stilige detaljer. Svært jevn varmefordeling, sørger for effektiv matlaging og et smakfullt resultat.
SJEKK PRISEN →
Ken Hom Excellence Wokpanne
Ken Hom Excellence er utviklet av den anerkjente wok-kokken Ken Hom og er spesielt utviklet for å levere et best mulig resultat for wokking. Produsert i karbonstål med nonstick belegg er dette en wokpanne som leverer optimal varmefordeling og enkel betjening.
SJEKK PRISEN →
Fiskars All Steel Wok
For hjemmekokker som ønsker det beste av kvalitet vil denne stekepannen fra Fiskars være et utmerket alternativ. Wokpannen tar utgangspunkt i de bestselgende seriene Matador og Rotisser Steel, og er produsert i 100% rustfritt stål med et keramisk Ceratec belegg for beskyttelse.
SJEKK PRISEN →
De Buyer Wok Mineral
De Buyer er en tradisjonell wokpanne i jern med et buet håndtak i fransk stil. Dette sørger for at den er ergonomisk og robust, samt sikrer en overlegen varmefordeling sammenlignet med tradisjonelle carbon panner. Kompatibel med alle typer ovn inkludert induksjon.
SJEKK PRISEN →
SMEG Wokpanne
SMEG er en wokpanne av høy kvalitet med utmerket nonstick belegg og varmefordeling i hele pannen. Den er kompatibel med alle typer ovn og kommer i et rustfritt stålmateriale av høy kvalitet. I tillegg har den et langt håndtak som gjør betjening av wokpannen svært enkelt.
SJEKK PRISEN →

1. Satake Wok Støpejern – Best i test

Satake Wok Støpejern

SJEKK PRISEN →

Satake Wokpanne er en stilig støpejernspanne med et klassisk østasiatisk design. Her får du en tradisjonell wokpanne med et stilig japansk utseende og vakre detaljer. Den passer utmerket for deg som ønsker å lage mat i stor skala da den rommer hele 6 liter under lokket. I tillegg kommer den med et praktisk underlag som gjør det mulig å sette den rett på bordet.

Fordelen med støpejern er at du raskt oppnår ønsket temperatur, samt at den har en uslåelig varmefordeling. Dette betyr at du får en jevn varme på all maten i pannen og dermed får et jevnere resultat på stekingen. Nettopp dette er årsaken til at mange sverger til wokpanner når de skal steke grønnsaker, eller karamellisere ingredienser i matlagingen sin.

Vi liker spesielt godt det klassiske designet som kommer i en kombinasjon av rustikk støpejern og vakre tredetaljer. En diameter på 36 centimeter gjør at denne er utmerket til å lage wok, eller steke kjøtt og grønnsaker for hele familien. Det praktiske underlaget gjør at du kan servere rett fra varm wokpanne og dermed holde maten varm lengre.

Uansett om du ser etter en praktisk wokpanne eller bare ønsker stilig design på kjøkkenet vil Satake støpejern være et utmerket alternativ. Her får du en wokpanne av høy kvalitet som sikrer rask steking og jevn varmefordeling på opptil 6 liter mat. To praktiske håndtak gjør det enkelt å flytte wokpannen fra ovnen til bordet, men husk å benytte grytevotter! Håndtakene er i solid jern og kan dermed bli svært varme.

Oppsummert

 • Stilig design
 • Stor kapasitet
 • Solid støpejern

LES MER

2. Ken Hom Excellence – Beste størrelse

Ken Hom Excellence Wokpanne

SJEKK PRISEN →

Ken Hom er en anerkjent wok-kokk og regnes som en av de beste på området. Hans Excellence serie er utviklet av Ken Hom selv med den hensikt å skape en serie wokpanner av høy kvalitet og funksjonalitet. Med to praktiske håndtak og en dyp panne er det lett å holde full kontroll på innholdet og dermed enklere oppnå et ønsket resultat.

Hver wokpanne er produsert i et carbon stål materiale som gir effektiv varmefordeling og lynrask oppvarming. Dette er viktig for at man skal få et ønsket resultat når man lager wok og for å sikre at grønnsakene karamelliseres fremfor å tørkes ut. Wokpannen har to praktiske håndtak som gjør det enkelt å kaste på grønnsakene og bevege innholdet i pannen.

Excellence serien inneholder en rekke forskjellige størrelser slik at du enkelt kan velge den størrelsen som passer din matlaging best. En annen fordel med karbonstål er at det er kompatibelt med alle typer stekeovn og sikrer et utmerket resultat. I tillegg er de beskyttet med et praktisk nonstick belegg som forhindrer at maten brenner seg fast i pannen ved høy temperatur.

Dersom du ønsker å invitere venner og kjente til en smakfull wok vil denne wokpannen fra Ken Hom være et utmerket alternativ. Den er lett å bruke og er produsert av materialer med en lett vekt som gjør at du har full kontroll på innholdet i pannen. Utover dette finnes den i fire forskjellige størrelser som gjør det enkelt å finne den størrelsen som passer din matlaging.

Oppsummert

 • Utviklet av Ken Hom
 • Fire forskjellige størrelser
 • Kompatibel med alle ovnstyper

LES MER

3. Fiskars All Steel Wok – Beste stålpanne

Fiskars All Steel Wok

SJEKK PRISEN →

For deg som kun ønsker det aller beste vil denne stålpannen fra Fiskars være et godt utgangspunkt. Her får du en wokpanne som er utviklet med utgangspunkt i de bestselgende seriene Matador og Rotisser, og fremstilt i 100% rustfritt stål. I tillegg er den belagt med keramisk Ceratec belegg som forhindrer at maten brenner seg fast, og sikrer en jevn varmefordeling.

Denne pannen er kompatibel med alle ovnstyper og tåler oppvaskmaskin. Imidlertid er det verdt å merke seg at for å bevare kvaliteten og funksjonaliteten bør pannen vaskes for hånd rett etter matlaging. Dette sikrer smaken og sørger for at stekefett trekker inn i pannen som en ekstra beskyttelse. På denne måten oppnår du et bedre resultat og smak når du steker.

Med dyp panne og et langt håndtak er denne wokpannen svært enkel å bruke. I tillegg kommer den med et praktisk lokk som beskytter mot fett under matlagingen. Håndtaket er langt nok til at det forblir kaldt under matlaging, samt du kan enkelt røre om på innholdet ved å kaste på pannen din.

Fiskars er kjent for å lage kjøkkenredskaper av høy kvalitet og denne wokpannen er ikke noe unntak. Her får du en panne i 100% rustfritt stål av høy kvalitet. Den passer like godt til hverdagslig steking som til wokking. I bunn og grunn har du en allsidig stekepanne med svært høy kvalitet som sikrer lettvint matlaging og et utmerket stekeresultat hver gang.

Oppsummert

 • 100% rustfritt stål
 • Kan kjøres i oppvaskmaskin
 • Kompatibel med alle typer ovn

LES MER

4. De Buyer Wok Mineral – Beste jernpanne

De Buyer Wok Mineral

SJEKK PRISEN →

Denne jernpannen fra anerkjente De Buyer kommer med et tradisjonelt design med buet håndtak i fransk stil. Utmerket varmeleding sørger for sunn og rask matlaging med et naturlig non stick belegg og lite smakspåvirkning. Hele wokpannen er utarbeidet i jern og bivoks som sørger for utmerket effekt og rask oppvarming av maten.

Selv om det er noe mer arbeid med jernpanner sammenlignet med rimeligere karbonalternativer, vil funksjonaliteten raskt veie opp for dette. Her får du jevn varmefordeling, hurtig oppvarming og et kjemikaliefritt non stick belegg som fungerer på alle typer ovn. Det viktigste å huske når man benytter seg av en slik jernpanne er at den ikke kan vaskes i oppvaskmaskinen.

For enkelt vedlikehold bør du skylle den raskt etter bruk og vaske den for hånd uten vaskemidler. Når du har skylt og tørket den bør den smøres inn med olje jevnlig slik at du sikrer en lengst mulig varighet på produktet. Den stabile bunnen og utformingen av wokpannen gjør det enkelt å steke store mengder mat og holde det i bevegelse slik at ingenting brenner seg.

Dersom du ønsker å ta ferdighetene dine til det neste nivået med det beste innen wokpanner vil De Buyer være et godt alternativ. Her får du en robust jernpanne som leverer utmerkede resultater så lenge du vedlikeholder den korrekt. Med andre ord er dette en wokpanne som gir mye tilbake dersom du tar deg tid til å behandle den rett.

Oppsummert

 • Jern og bivoks
 • Kompatibel med alle typer ovn
 • Uslåelig oppvarming

LES MER

5. SMEG – Premium

Smeg Wokpanne 30 cm

SJEKK PRISEN →

SMEG wokpanne er en premium wokpanne av høy kvalitet og rustfritt stål. Her får du en wokpanne med 30 cm diameter og et naturlig sterkt nonstick belegg. Materialet har en utmerket varmefordeling gjennom hele flaten som sørger for effektiv steking av maten uten at noe blir brent i bunnen. Det lange praktiske håndtaket sørger for enkel betjening av pannen.

Denne wokpannen gjør det enkelt å lage deilige wokretter hjemme på kjøkkenet, eller oppnå den høye varmen som er nødvendig for karamellisering av grønnsaker. Ved hjelp av et innovativt 6-lags design oppnår du raskt ønsket varme uten at innholdet brenner seg fast. SMEG benytter blant annet aluminium kropp og sandblasting for å styrke de forskjellige komponentene i wokpannen.

En fordel med kombinasjonen rustfritt stål og aluminium er at de er kompatible med alle typer ovner inkludert induksjon og gass. I tillegg er det trygt å sette den inn i ovnen på opptil 250 grader. Det ergonomiske håndtaket er utstyrt med praktisk oppheng slik at du kan henge den opp etter bruk, samt drenering som forhindrer at vann spruter utover hele kjøkkenbenken når du rengjør wokpannen din.

Om du er på utkikk etter en allsidig wokpanne av premium kvalitet vil SMEG være et godt alternativ. Her får du en slitesterk panne i rustfritt stål som leverer jevn varmefordeling og effektivt non stick belegg. Dermed kan du bruke den til alt fra hverdagslig steking av mat, til det perfekte wokmåltidet som hele familien vil nyte godt.

Oppsummert

 • Aluminium og rustfritt stål
 • Jevn varmefordeling
 • Ergonomisk håndtak

LES MER


FAQ

Hvordan vasker man en wokpanne?

Det anbefales at man vasker wokpanner for hånd med rennende vann for deretter å tørke av med et kjøkkenhåndkle. Noen panner kan vaskes i oppvaskmaskin, men for bedre holdbarhet anbefaler vi vask for hånd.

Kan man bruke en wokpanne til vanlig steking?

Ja, en wokpanne fungerer utmerket til steking av vanlig mat også.

Er wokpanner kompatible med induksjon?

Ja, de fleste wokpanner er kompatible med induksjonstopp, men her er det viktig at du undersøker kompatibilitet med den aktuelle pannen.

Hva er best av rustfritt stål og jernpanne?

Det er ingen tvil om at varmefordelingen i en jernpanne er overlegen, men den er også langt tyngre og krever en del mer vedlikehold. Derfor kommer det gjerne ned til personlige preferanser og hvor mye arbeid man ønsker å legge ned i matlagingen.

Hvilken wokpanne er best for nybegynnere?

Ser du etter en allsidig og enkel wokpanne for nybegynnere anbefaler vi Ken Hom Excellence. Disse er utviklet i lettvekt karbonstål, men gir fortsatt full funksjonalitet og et utmerket resultat hver gang.