fbpx

Wifi Repeater test – De 6 beste på markedet (2023)

Mange opplever derfor frustrasjon dersom de finner ut at nettverket ikke dekker de nye bruksområdene, enten det er et sted inne, i kjelleren, i garasjen eller ute i hagen. Løsningen på dette problemet er en WiFi repeater.

Vi har i denne wifi repeater testen sammenlignet seks av de ledende WiFi repeater-alternativene på markedet og vurdert dem på en rekke områder inkludert rekkevidde, brukervennlighet, yteevne, kompatibilitet og sikkerhet. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, omtaler og andre tilgjengelige kilder. Det klart beste produktet av de vi testet var Netgear Nighthawk R7000, som viste seg å være både anvendelig og brukervennlig, samtidig som ytelsen er helt i toppsjiktet.

Wifi Repeater test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Netgear Nighthawk R7000
Dual band WiFi repeater med innovativ FastLane teknologi og en kraftig Dual Core 1 GHz prosessor. Dataoverføringshastighet på 1900 Mbps gjør den perfekt til krevende aktiviteter slik som HD streaming eller gaming.
SJEKK PRISEN →
Netgear Orbi RBK50 (AC3000)
Et ruter-system med stilig utseende som er ment for større områder. Kommer i utgangspunktet med en WiFi repeater og muligheten til å utvide med flere. Utstyrt med tri-band kommunikasjon for større fart og bedre kommunikasjon mellom enhetene.
SJEKK PRISEN →
TP-link RE450 (AC1750)
WiFi repeater utstyrt med dual-band teknologi som kan gi hastighet på opptil 1750 Mbps. Med frekvensbånd-kryssing kan nettverket repeteres samtidig på begge båndene slik at man får økt kapasitet.
SJEKK PRISEN →
TP-link TL-WPA4220KIT
Bra WiFi-dekning trenger ikke være dyrt og med denne repeateren får man virkelig mye for pengene. Repeateren kan utvide Rekkevidden av WiFi nettverket ditt ved hjelp av de eksisterende elektriske kablene som allerede er installert i huset og kan plugges inn i hvilken som helst stikkontakt.
SJEKK PRISEN →
Linksys RE6500
WiFi repeater utstyrt med dual-band teknologi som kan gi hastighet på opptil 1750 Mbps. Med frekvensbånd-kryssing kan nettverket repeteres samtidig på begge båndene slik at man får økt kapasitet.
SJEKK PRISEN →
TP-link RE305 Wifi-repeater AC1200
Dual band WiFi repeater utstyrt med et 5 GHz-bånd som gir hastigheter på opptil 867 Mbps og et 2,4 GHz-bånd som gir hastigheter på opptil 300 Mbps. Frekvensbånd-kryssing øker kapasiteten ytterligere.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Netgear Nighthawk R7000 – Best i test

Netgear Nighthawk R7000

SJEKK PRISEN →

AC-teknologi

Et system med en ruter og en inkludert rekkeviddeforlenger. Ny trådløs AC-teknologi, dual band-teknologi og cross band-teknologi gir ekstra god rekkevidde, hastighet og stabilitet. Kompatibel med alle Internett-rutere.

Fordoblet rekkevidde og yteevne

Når du trenger å utvide rekkevidden for WiFi nettverket ditt viser testen vår at det beste alternativet er den 700 milliwatts Netgear Nighthawk R7000. Denne WiFi repeateren, bruker dual band-WiFi og en er designet med tre antenner for høy ytelse, for å kunne fordoble både rekkevidden og farten på det eksisterende WiFi nettverket ditt.

Netgear Nighthawk R7000 er utstyrt med Dual band WiFi for bedre yteevne. Frekvensbåndene som brukes er på 2.4 GHz og 5 GHz. Disse frekvensbåndene optimaliseres ved hjelp av FastLane-teknologi som gir kontrollerer hvilke frekvensbånd som brukes til hva, og som dermed sørger for at kommunikasjonen mellom enhetene og ruteren skjer så effektivt som mulig.

Perfekt for HD-streaming og gaming

I Netgear Nighthawk R7000 kombineres den optimaliserte dual band-teknologien med en kraftig Dual Core 1 GHz prosessor. Dette bidrar til å fjerne enhver forsinkelse, og gjør at all datakommunikasjon sorteres og sendes lynraskt det det skal og i den rekkefølgen som er mest formålstjenlig.

Denne lynraske behandlingen av data sørger for at Netgear Nighthawk R7000 gir konstant maksimal ytelse, med en dataoverføringshastighet på 1900 Mbps. Den solide prosessoren og dataoverføringshastigheten gjør at denne repeateren egner seg perfekt også for bruk til HD video streaming & gaming som trenger ekstra høy fart og dataoverføringshastighet.

Kompatibel med alle standard WiFi routere og enheter

Netgear Nighthawk R7000 er kompatibelt med alle de vanlige standardene for datakjedeprotokoller inkludert Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, og IEEE 802.11ac. Den har også fem porter for tilkobling og er utstyrt med USB 3.0.

Dette betyr at WiFi repeateren vil være kompatibel med alle mobiltelefoner, nettbrett

og datamaskiner. Den vil også kunne brukes for å koble til trådløse høyttalere over WiFi, smart TVer, robotstøvsugere, babymonitorer, kamera og mye mer.

Inkludert app for WLAN analyse 

Når du velger Netgear Nighthawk R7000 kommer det også den veldig nyttige NETGEAR WLAN analyse-appen med på kjøpet. Denne kan du bruke til å analysere og optimalisere WLAN-nettverket ditt ved å kontrollere nettverkets status, sjekke signalstyrke forskjellige steder i huset, sjekke signalforstyrrelser, og identifisere belastede kanaler.

Kryptering og sikkerhet

Netgear Nighthawk R7000 krypterer kommunikasjonen din med krypteringsalgoritmeneWPA-PSK, WPA2-PSK og WEP. Dette gjør det umulig for utenforstående å koble seg til WiFi nettverket i hjemmet ditt fra utsiden. Foreldrestyring er også inkludert. Med foreldrestyringen kan du for eksempel når som helst gå inn og skru av internett tilkoblingen for barna dine.

Design og brukervennlighet

Tilkobling av Netgear Nighthawk R7000 er lett gjort med WPS funksjonen. Den kommer også med støtte for Automatisk gjenkjenning av enheter, Access Point-driftsmodus, ReadySHARE, Push ‘N’ Connect-knapp, DLNA Media Server, og støtte for AirPrint.

Designet er stilig og anonym i en svart farge. Sidene av repeateren har trekantede luftehull som står i stil med den generelle designen. Man kan velge å plassere den liggende, eller i en medfølgende vertikal stand. Dimensjonene er 28,5 cm x 18,45 cm x 5 cm. Vekten er 750 gram.

Fordeler og ulemper

Netgear Nighthawk R7000 er lett å bruke og kan doble rekkevidden på WiFi-nettverket i de fleste boliger. Det kommer med en praktisk app for å kontrollere og optimalisere nettverket og det gjør det mulig for foreldre å kontrollere internettbruken til barna. Designet er relativt “firkantet”. Det er også relativt stort utstyr og det er ikke ideelt tilrettelagt for veggmontering.

LES MER


2. Netgear Orbi RBK50 (AC3000) – Premium

SJEKK PRISEN →

Design

Dette er en av de mest veldesignede ruterne i markedet. Den stilige og avrundede ovale designen gjør at denne routeren godt kan sitte hvor som helst i rommet ditt som en pyntegjenstand uten at det virker skjemmende. Lysindikatoren på toppen informerer deg til enhver tid om hvor god tilkoblingen er, samtidig som den er en stilig design detalj.

Kommer inkludert med en satellitt-enhet for større rekkevidde

Netgear Orbi AC3000 kit (RBK50) kommer som et sett med to enheter. En router som man kan koble sammen med en satellitt-enhet. Begge disse enhetene ser like ut slik at de holder samme stilen. Til sammen kan disse to enhetene dekke over 370 kvadratmeter. Netgear vil også gjøre det mulig å kjøpe flere satellitt-enheter for å kunne videre utvide dekningsområdet.

Tri-band kommunikasjon

En av de tingene som gjør Netgear Orbi AC3000 til et premium produkt er at det bruker tri-band kommunikasjon. Orbi routeren har hele 6 interne antenner som kan gi en total hurtighet på 1,266 Mbps. To av båndbreddene brukes til kommunikasjon med andre tilkoblede enheter, mens den tredje båndbredden er reservert for intern kommunikasjon med satellitt enhetene.

Hjelpsomme og stilige LED-lys

LED lysringen på toppen av ruteren lyser hvitt ved oppstart, blinker oransje når det mister tilkoblingen til Internett. Når ingen lys vises er alt ok.

Satellitt-enheten har også en lignende lysring som gjør det lett å finne sentral plassering for satellitt-enheten slik at du får best mulig kontakt og dekning fra enhetene. Denne blinker hvitt når enheten startes opp og skifter til blått lys når tilkoblingen er god, oransje når den er ok og lilla når den mister kontakten.

Tilkobling, kontroller og dashboard

Ruteren er utstyrt med fire Gigabit LAN porter, en WAN port, en USB 2.0 port, samt Sync, Power, og Reset knapper. USB porten er der for å koble til eksternt utstyr slik som for eksempel harddisker eller printere.

Netgear Orbi AC3000 bruker et veldig brukervennlig nettbasert dashbord for å sette opp og styre ruteren. Dette dashbordet gir deg informasjon om statusen på internett tilkoblingen, det trådløse nettverket, og enheter som er tilkoblet. Det gir deg også muligheten til å kontrollere internett tilgangen til barna dine, blokkere nettsider og sende deg oppdateringer.

Dashbordet gir deg også valget mellom enkle og avanserte innstillinger som gir avanserte brukere mye mer kontroll over ting som Dynamisk eller Statisk IP, DNS, eller MAC-adresse. Du kan også kontrollere SSID navn og Sikkerhetsinnstillinger. Det går også an å sette opp adskilte gjestenettverk, og en rekke andre nyttige funksjoner.

Fordeler og ulemper

Dette er et veldig enkelt og greit system å sette opp og installere. Det har også veldig god hastighet, med en egen kanal for ekstra effektiv kommunikasjon med satellittenheten. Det er satt opp for mange brukere og har en rekke avanserte kontroller. Stilig og ovalt design med belysning som forteller om den har godt nok signal.

Dette er en relativt stor ruter med en form som ikke er ideell for veggmontering. Den har også en USB-funksjonalitet som fortsatt trenger forbedring. Foreløpig kommer denne modellen uten en mobil app.

LES MER


3. TP-link RE450 (AC1750) – God kapasitet

SJEKK PRISEN →

Hastigheter på opptil 1750 Mbps

Ethvert nettverk er kun så raskt som sitt tregeste punkt. Når du setter opp hjemmenettverket ditt er det derfor viktig at du ikke bruker utstyr som reduserer hastigheten på hjemmenettverket. TP-link RE450 Wifi-repeater AC1750 kommer med støtte for trådløs AC-teknologi som gir høye hastigheter på til sammen opptil 1750 Mbps.

Støtte for dual-band og frekvensbånd-kryssing

Det går fort tregt på veier med ett kjørefelt når det kommer litt ekstra trafikk. To kjørefelt tar med letthet unna mer enn dobbelt så mye trafikk. Det samme gjelder med båndene som tar unna trafikken en router. Av den grunn er TP-link RE450 Wifi-repeater AC1750 utstyrt med dual band-teknologien som er dataverdens versjon av to kjørefelt.

TP-link RE450 Wifi-repeater AC1750 kan nå hastigheter på opptil 1300 Mbps på 5 GHz-båndet sitt, mens 2,4 GHz-båndet kan levere hastigheter på opptil 450 Mbps. Nettverket kan repeteres på begge båndene samtidig, noe som kalles frekvensbånd-kryssing og er nøkkelen til enda høyere kapasitet der man for eksempel mottar på det ene båndet, samtidig som man sender på det andre.

Dersom man vil koble til repeateren ved hjelp av en kabel, for eksempel med en datamaskin, er TP-link RE450 Wifi-repeater AC1750 utstyrt med en 1 Gbps nettverksport der man kan koble seg til direkte.

Installasjon og konfigurering

Det går lekende lett å installere TP-link RE450 Wifi-repeater AC1750. WiFi Repeateren er nemlig utstyrt med en praktisk og sikker WPS-funksjon som man bruker til å automatisk hente inn de nødvendige innstillingene fra ruteren kun ved å trykke på en knapp.

Det går også an å konfigurere WiFi Repeateren manuelt ved hjelp av et nett-grensesnitt på en datamaskin eller ved hjelp av TP-link Tether-appen på iOS eller Android dersom man bruker mobiltelefon eller nettbrett.

Støtte for sikre tilkoblinger

TP-link RE450 Wifi-repeater AC1750 støtter sikker tilkobling for å unngå at uvedkommende får tilgang til data som sendes over WiFi-nettverket hjemme eller på kontoret. Både WPA og WPA2 kryptering støttes av denne WiFi-repeateren. Nettverksstandarden som brukes er WiFi 5.

Tre eksterne, rundstrålende antenner

De tre antennene til TP-link RE450 Wifi-repeater AC1750 er av den eksterne typen som kan felles ned, men har et fast antennefeste. Antennene er rundstrålende, slik at man får like godt signal fra alle sider, og de gir en forsterkning på 2 dBi.

Fordeler og ulemper

Med TP-link RE450 Wifi-repeater AC1750 kan man justere innstillingene ved hjelp av en app, som kan være en fordel. WPS funksjonen gir veldig lett installasjon. I tillegg har denne repeateren veldig høy kapasitet. En ulempe med denne repeateren er at den er litt klumpete.

LES MER


4. TP-link TL-WPA4220KIT – Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Internett i alle rom

Vi er i dag avhengige av internett for så mange aktiviteter, og det kan i noen tilfeller være frustrerende når vi har steder i huset som ikke dekkes av WiFi-nettverket vårt. Heldigvis trenger det ikke være dyrt å fikse dette ofte irriterende problemet. TP-LINK sin TL-WPA4220KIT hjelper deg med å utvide WiFi-nettverket overalt i huset der du trenger det, til en billig penge.

Utvidet WiFi fra de elektriske ledningene

En av de unike tingene med TP-link TL-WPA4220KIT er at du kan utvide rekkevidden av WiFi-nettverket ditt ved hjelp av de eksisterende elektriske kablene som allerede er installert i huset ditt. Dette betyr at det er mulig å nå steder på eiendommen din som er langt borte fra ruteren. Dette kan for eksempel være nyttig dersom du trenger WiFi ute i garasjen eller lignende.

Der du ønsker å sette opp et nytt tilkoblingspunkt på WiFi-nettverket ditt er det gjort på få minutter ved å enkelt og greit plugge inn Powerline-adapter i nærmeste stikkontakt. TP-link TL-WPA4220KIT er selvfølgelig tilpasset stikkontakter og elektriske systemer av norsk standard.

TP-link TL-WPA4220KIT har også en praktisk WiFi clone-funksjonalitet som gjør det mulig å enkelt og greit kopiere SSID og passord for ruteren din. Dette betyr at enheten du bruker, slik som for eksempel telefoner eller nettbrett, vil gjenkjenne ethvert kontaktpunkt som det samme nettverket, slik at bruken av nettverket ditt vil føles helt sømløs.

Overføringshastigheter på opptil 500 Mbps

Med TP-link TL-WPA4220KIT kan man nyte overføringshastigheter på opptil 500 Mbps, noe som gjør dette ideelt til å for eksempel streame HD-video eller videospill. Stabil dataoverføringen med hurtighet på 500 Mbps kan opprettholdes over ledningslengder på opptil 300 meter.

Systemkrav

TP-link TL-WPA4220KIT er kompatibel med de vanligste operativsystemene, inkludert Apple MacOS, Linux, Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows 2003, Microsoft Windows Vista/XP/ 7/8. Nødvendige drivere og programvare er inkludert.

Kompatibilitet og standarder

TP-link TL-WPA4220KIT er kompatibel med alle de vanligste telefoner, nettbrett, datamaskiner og andre enheter. Det er satt opp for å bruke de vanligste datakjedeprotokollene, inkludert Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, HomePlug AV (HPAV). Det er også tilpasset standardene IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, FCC, RoHS.

Sikkerhet

Sikkerhet er en viktig fokus på TP-link produkter. TP-link TL-WPA4220KIT er ingen unntak. Dette produktet er utstyrt med en rekke krypteringsalgoritmer, inkludert WPA, WPA2, WPA-PSK, 128-bit AES, WPA2-PSK, WEP.

Størrelse

TP-link TL-WPA4220KIT har en bredde på 9,4 cm og en høyde på 4 cm. Når det er festet i en stikkontakt stikker det 5,4 cm ut fra veggen.

Fordeler og Ulemper

En stor fordel med TP-link TL-WPA4220KIT er at man enkelt og greit kan bruke det eksisterende elektriske ledningsnettet for å sette opp et kontaktpunkt et helt annet sted på eiendommen.

En liten ulempe med denne kan være at den kan se litt klumpete og stor ut når den er plugget i stikkontakten. Kapasiteten på denne repeateren er også noe lavere enn de andre vi har sjekket i testen vår.

LES MER


5. Linksys RE6500 – Brukervennlig

SJEKK PRISEN →

Dual Band

Linksys RE6500 bruker dual band-teknologi. Det betyr at den sender på både 2.4 GHz og 5 GHz frekvensene på samme tid. Dette gjør at ruteren er mindre sensitiv overfor forstyrrelser, i tillegg til at den har betraktelig høyere hastighet og rekkevidde enn rutere som ikke bruker dual band teknologi.

Dette betyr at uansett hvilke frekvenser enheten din bruker, så vil den automatisk bli koblet til den beste tilgjengelige bølgelengden, slik at den alltid oppnår best mulig ytelse. Med systemets Range Extender kan du enkelt og greit bli kvitt steder uten dekning og utvide rekkevidden til WiFi-nettverket fra den eksisterende ruteren.

Nettverket er kompatibelt for tilkobling med alle dine eksisterende enheter, inkludert smarttelefoner, nettbrett, datamaskiner, IOT enheter og mer. Bruksområdet kan utvides for å eliminere områder med dårlig dekning, og forbedre hastigheten på wiFi nettverket både innenfor og utenfor boligen din, slik som for eksempel på terrassen eller i hagen.

Innovativ Cross Band-teknologi

I tillegg til å kunne sende på to frekvensbånd kommer RE6500 også med en ny og innovativ teknologi kalt Cross Band-teknologi. Dette er en teknologi som gjør det mulig å utnytte mulighetene med dual band teknologien enda bedre. Cross Band-teknologien virker slik at den lar ruteren motta data på det ene båndet samtidig som den sender på det andre båndet.

Full kompatibilitet med nyeste generasjon WLAN-teknologi

Teknologien utvikler seg fort på dette området og det er ikke alle apparater som er kompatible med den nyeste teknologien. RE6500 er fullt kompatibel med alle WLAN gateways. Den er også kompatibel med den nyeste WLAN-AC teknologien. Støttede datakjedeprotokoller er IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, og IEEE 802.11n.

Integrert datasikkerhet

Ettersom en stadig større del av vår viktige kommunikasjon håndteres på netter blir datasikkerhet stadig viktigere. RE6500 holder dataene dine sikret ved hjelp av avansert 128-bit kryptering med muligheter for WEP, WPA og WPA2 krypteringsløsninger. Du kan enkelt og greit sette opp en beskyttet tilkobling på få minutter med Wi-Fi Protected Setup-knappen.

Kompatibel med ultrahurtige kabelforbindelser

RE6500 er allerede satt opp med tanke på bruk på ultrahurtige kabelforbindelser, som er ti ganger hurtigere enn Fast Ethernet, via Gigabit ethernet porten. Du har hele fire porter på RE6500, slik at du kan koble opptil fire enheter, slik som for eksempel spillkonsoller eller smart TVer, til WLAN nettverket ditt.

Music-extender – tilkobling for stereoanlegg

Med RE6500 har du også utvidede muligheter for musikksystemet ditt. Du kan nemlig koble RE6500 direkte til musikksystemet ditt ved hjelp av lydinngangen for å streame musikk fra telefonen eller nettbrettet ditt og spille det på høyttaleranlegget ditt.

Programvare og krav til operativsystem

RE6500 leveres med inkluderte drivere, men det kreves at man bruker et av de vanligste operativsystemene. Kompatible operativsystemer inkluderer Microsoft Windows 7, Apple MacOS X 10.5.8 eller nyere, Microsoft Windows XP SP3, Microsoft Windows Vista SP1 eller nyere, Apple MacOS X 10.6.1 eller nyere, Apple MacOS X 10.7 eller nyere, Windows 8, Apple MacOS X 10.8 eller nyere.

Antenner og tilkoblinger 

De to avtagbare eksterne antennene på RE6500 kan tilpasses for optimal dekning. Man kan plassere RE6500 stående på en overflate eller henge den på veggen for å spare plass. antennene bruker MIMO-teknologi og støtter DHCP-server og IPv6 for effektiv organisering av IP adresser. Wi-Fi Multimedia (WMM) støttes også. RE6500 kommer med en to års begrenset garanti.

Fordeler og ulemper

En stor fordel med Linksys RE6500 er brukervennligheten. Dette er en av de mest brukervennlige Wifi-repeaterne på markedet i dag. En annen viktig fordel med dette produktet er muligheten for å koble til musikkanlegget ditt. Denne modellen kommer også med fire gigabit ethernet-porter.

En av ulempene med Linksys RE6500 er at den kan være sensitiv med tanke på plasseringen når den først settes opp. Man bør helst ha begge enhetene i samme rom når man setter opp nettverket. Noen brukere har også opplevd kontaktproblemer nå og da, men disse ser ut til å løses ved hjelp av en enkel restart.

LES MER


6. TP-link RE305 Wifi-repeater AC1200 – Smart

SJEKK PRISEN →

Effektiv utvidelse av WiFi nettverk

TP-link RE305 Wifi-repeater AC1200 er et utmerket alternativ for utvidelse av eksisterende WiFi-nettverk. Rekkevidde-forlengeren virker slik at den repeterer signalene fra et eksisterende WiFi-nettverk. I tillegg går det også an benytte en kabel for å bruke den som aksesspunkt der WiFi-nettverket ikke rekker.

TP-link RE305 Wifi-repeater AC1200 har en 100 Mbps nettverksport som gjør at den også fungerer godt som et aksesspunkt som kan brukes av for eksempel spillkonsoller, PCer eller smart-TVer. Det er mulig å bruke den kablede og den trådløse tilkoblingen på samme tid.

Dual Band

For å redusere effekten av forstyrrelser og for å øke farten på datatrafikken over nettverket bruker TP-link RE305 Wifi-repeater AC1200 dual band teknologien. Den er utstyrt med et 5 GHz-bånd som gir hastigheter på opptil 867 Mbps og et 2,4 GHz-bånd som gir hastigheter på opptil 300 Mbps.

TP-link RE305 Wifi-repeater AC1200 er også utstyrt med frekvensbånd-kryssing, som øker kapasiteten ytterligere ved at man for eksempel kan motta data på det ene båndet, samtidig som man sender på det andre. Til sammen kan man med denne kombinasjonen oppnå en total hastighet på 1200 Mbps over et WiFi 5 nettverk.

Sikre tilkoblinger

For å sikre data som transporteres over nettverket mot uvedkommende er TP-link RE305 Wifi-repeater AC1200 utstyrt med støtte for sikre tilkoblinger med WPA- og WPA2-kryptering. Du kan lett sette opp et sikkert nettverk ved hjelp av WPS funksjonen, eller gjøre det manuelt ved hjelp av nettleseren din eller en av de mobile appene.

Fordeler og ulemper

TP-link RE305 Wifi-repeater AC1200 har relativt god kapasitet og frekvensbånd-kryssing som både forbedrer stabiliteten og farten på denne repeateren. En ulempe med denne repeateren er at oppstartstiden er litt lang. Et annet punkt å ta i betraktning er at den kan bli ganske varm, som kan ha innvirkning på varigheten.

LES MER


Hva vi legger vekt på i testene vår

Rekkevidde 

Når det gjelder rekkevidde ser vi på hvor god repeateren er til å fange opp signalet fra ruteren, og på hvor god den er på å videresende det signalet. Netgear Nighthawk var en av de som viste seg å være gode på dette området.

Brukervennlighet

Brukervennlighet er viktig når det gjelder nettverksutstyr i og med at mange av de som kjøper utstyret ikke forstår teknologien i veldig stor grad. Når det gjelder brukervennlighet ser vi på hvor lett det er å koble til enheten i utgangspunktet, og hvor lett det er å administrere tilleggsfunksjoner.

Når det gjelder oppsett så sørger WPS-funksjonen som er standard i de fleste repeatere nå til dags for at de alle er veldig lette å sette opp. Når det gjelder andre ting som er verdt å nevne med tanke på brukervennlighet så liker vi appen til Netgear Nighthawk EX7000 for å kontrollere og optimalisere nettverket, og kontrollere internettbruken til barna.

Yteevne

I bunn og grunn vurderer vi her hvor mange Mbps en repeater kan transportere, men her er det også andre ting som spiller inn. for eksempel vil frekvensbånd-kryssing føre til bedre utnyttelse av dual band-teknologien.

Et av de mest interessante produktene var her Orbi-ruteren som bruker tri-band-kommunikasjon. Der brukes to av båndbreddene til kommunikasjon med andre tilkoblede enheter, mens den tredje båndbredden er reservert for intern kommunikasjon mellom satellitt enhetene.

Kompatibilitet

Alle de testede repeaterne er kompatible med de vanlige protokollene og standardene for overføring av data på WiFi nettverk. Når det gjelder kompatibilitet skilte RE6500 seg ut med sin music extender funksjon som lar deg koble den til musikkanlegget ditt.

Design

Mange vil plassere rutere og repeatere på steder der de er synlige i rommet. Dette gjelder spesielt i de tilfellene der disse skal kobles til andre enheter slik som for eksempel en sentralt plassert TV. Når vi vurdere design tar vi i betraktning stilen på designen, samt hvor praktisk den er fra et bruks-synspunkt.

Netgear Orbi var den designen vi likte best blant de testede produktene. Denne har en ren, stilig, oval design. Den har også stilfulle og dekorative lys som også har nytteverdi.

Våre kriterier

Alle produktene vi vurderte i denne testen viser seg å ha god sikkerhet. Repeatere bør være utstyrt med en rekke krypteringsalgoritmer, inkludert WPA og WPA2, og mer. Den som stikker seg ut med tanke på sikkerhet er Netgear Nighthawk EX7000, ettersom den også har lett anvendelige løsninger som hjelper foreldre med å bedre ivareta sikkerheten til barna på nettet.

wifi repeater test