fbpx

VPN: disse 7 gir mest trygghet når du surfer på internett! 

VPN er en forkortelse for virtuelt privat nettverk, og fungerer som en sikker tunnel mellom en eller flere enheter. Det er med andre ord en sikker kryptering som gjør at du ikke kan spores, hackes eller overvåkes når du surfer på nett.

Det er imidlertid stor forskjell på de ulike VPN leverandørene på markedet når det kommer til pris, sikkerhet og hastighet. Du gjør derfor lurt i å være selektiv i ditt valg, slik at du får VPN nettverket som best passer ditt behov.

Etter grundige analyser og timevis med testing, kom vi frem til at NordVPN er den beste VPN leverandøren. Her får du førsteklasses beskyttelse mot eksponering på nettet, i tillegg til en rekke fordeler og konkurransedyktige priser.

1. NordVPN— Best

SJEKK PRISEN →

Dette er vår favoritt fordi det er en sterk allrounder som passer ethvert behov. I tillegg får du et bredt utvalg av land der du kan koble til en serveren. NordVPN har faktisk severe i hele 59 land, samt at de tilbyr en god hastighet og en pålitelig tilknytning.

Hastighet

En fordel du får med denne leverandøren er at hastigheten er god selv om du ønsker den beste kryptering mens du surfer. Det er en liten tendens til at serveren går litt tregere når du beskytter nettilgangen din, men med denne er ikke det et problem.

Her kan du streame HD-filmer og favorittserien din både hjemme og på farten, helt uten avbrudd. Det kan imidlertid oppstå ørsmå avbrudd på tidspunkt der det er mye trafikkork i timene med mest internettbruk.

Dette kan medføre at visse strømmetjenester ikke fungerer og at du blir oppmuntret til å benytte deg av alternative tjenester. Det skal sies at det er sjeldent at dette oppstår.

Sikkerhet

Sikkerheten er god. NordVPN ivaretar dine personvern og har strenge retningslinjer mot loggføring. Det betyr at du ikke blir sporet eller at informasjonen din blir innsamlet når du er på internett. Du får også mulighet til å endre IP-beskyttelsen din to ganger for ekstra beskyttelse mot eksponering.

Pris

Prisene hos denne leverandøren er gode og meget konkurransedyktige sammenlignet med resten av markedet. Det eneste negative er at pakker uten bindingstid har høyere priser.

Det betyr at du får lavest pris, jo lengre du er bundet til abonnementet ditt. Dette er en liten ulempe dersom du vil teste flere leverandører. Dersom du er sikker på at NordVPN er hva du vil ha, er dette for så vidt ikke noe problem. Velger du et to-års abonnement sparer du for eksempel 68 prosent av en opprinnelig månedspris på rundt 100 kroner i måneden.

Oppsummert

 • Du kan velge mellom 5400 servere i 59 forskjellige land
 • En konto kan kobles til seks forskjellige enheter
 • Ypperlig beskyttelse og sikkerhet
 • Hastigheten er god, men det kan oppstå avbrudd i perioder med mye trafikk

2. TorGuard

Dette er en profesjonell og sikker leverandør av et relativt raskt VPN nettverk. TorGuard har også skreddersydd sine tjenester til både bedrifter og privatpersoner, så her får du et abonnement som garantert passer ditt behov. Vi skal se på de fire avtalene de tilbyr:

Anonymous VPN

Her betaler du rundt 80 kroner i måneden og får god internetthastighet, samt at beskyttelsen er enestående. I tillegg vil alle blokkeringer av nettsteder oppheves med dette abonnementet. Det gjør at du for eksempel kan se på utenlandske Netflix kontoer og spille spill uansett hvilket sted i verden disse kommer fra.

Skal du ha en billig, men samtidig bra VPN, er dette abonnement et godt valg. Du kan faktisk koble deg til hele 3000 servere i over 50 forskjellige land.

Business VPN

Driver du en bedrift eller arbeidsplass er dette abonnement for deg. Her får du ti brukerpakker og ti e-postkontoer til en sum av rundt 650 kroner i måneden. Du kan også oppgradere til flere brukerkontoer dersom dette skulle være nødvendig.

Streaming Pakken

Denne er perfekt for deg som streamer mye over nettet. Her får du ubegrenset tilgang til en rekke kanaler til en sum av 180 kroner i måneden.

Epost

Har du et ganske enkelt internettbruk som kun består av å lese nyheter og åpne e-poster, er denne pakken perfekt for deg. Dette er avtalen som koster minst, og derfor er ikke internetthastigheten like god som hos de andre pakkene.

Vår dom av TorGuard

Hos TorGuard får du pakker skreddersydd etter ditt behov og budsjett, noe som gjorde oss veldig begeistret for denne leverandøren. Her kan du fint bruke VPNer spesialtilpasset både underholdning og arbeid, uten å måtte betale mer enn det du egentlig har bruk for. Beskyttelsen som tilbys er heller ikke noe å utsette på, og alt i alt er dette et godt valg uansett hva ditt behov er.

Oppsummert

 • Du kan velge mellom fire forskjellige avtaler som er tilpasset ethvert behov
 • Prisene er gode
 • God beskyttelse og brukbar hastighet
 • Du kan koble til over 3000 servere i 50 forskjellige land

3. PureVPN

SJEKK PRISEN →

PureVPN er en særdeles god aktør og ikke minst umåtelig populær hos eksisterende kunder. Pure får fantastiske tilbakemeldinger, og det er faktisk hele tre millioner som benytter seg av deres tjenester. I tillegg har de døgnåpen bemanning slik at du alltid kan få svar på dine spørsmål.

Enormt globalt nettverk

Den desidert største fordelen du får med PureVPN er at du kan koble deg til hele 6500 forskjellige servere i 140 forskjellige land. Dette er mest av alle VPN aktørene på markedet, noe som betyr at du kan koble deg til uansett hvor du er i verden.

En brukerkonto her støtter også ti forskjellige pålogginger, noe som gjør at du kan kjøpe et abonnement som hele familien kan benytte seg av. I tillegg er appen deres både oversiktlig og brukervennlig. Her er det ikke noe problem å navigere seg frem til riktig plass.

Perfekt til streaming

Elsker du å streame fra utenlandske kanaler, får du også en unik mulighet til akkurat det med Pure. Her får du tilgang til over 50 forskjellige kanaler, og alle geografiske begrensninger blir fjernet uten problemer. Nettsteder, videoer, live events og alt annet du skulle måtte trenge, vil denne VPN gi deg tilgang på, uten at det går utover internetthastigheten.

Du trenger heller ikke bekymre deg for eksponering, ettersom Pure holder deg beskyttet og anonym mens du er online. Takket være sitt krypterte nettverk er dataene dine og personvernet beskyttet.

Pris

Prisene som tilbys er relativt gode, og som hos de fleste andre aktører, lønner det seg å binde seg over en lengre tidsperiode. Et månedsabonnement koster her 95 kroner, men dersom du binder deg i ett helt år betaler du bare 35 kroner i måneden.

Til å ha så mange fordeler, mener vi 95 kroner er en liten pris å betale – spesielt når du får lynhurtig nett, uansett hvor du er i verden.

Oppsummert

 • Det største globale nettverket. Du kan koble deg til 6500 servere i 140 forskjellige land
 • Fornøydgaranti
 • Pure fjerner alle geografiske begrensninger og tilbyr 50 ulike streamingkanaler
 • God beskyttelse
 • Meget populær hos eksisterende kunder, og har tre millioner brukere

LES MER


4. ExpressVPN

Investerer du i ExpressVPN får du en rekke unike fordeler. For det første får du ubegrenset tilgang til videoer, musikk, sosiale medier og mer, hvor enn du er i verden. For det andre garanterer Express den beste beskyttelsen når du surfer på nettet, takket være sin enestående kryptering.

Du kan regelrett nettshoppe så mye du vil, uten frykt for at hackere skal få tak i kortinformasjonen din.

Pris

Som kunde hos Express får du valget mellom tre ulike abonnement.

 1. Alternativ nummer en er at du binder deg i en måned og betaler rundt 110 kroner hver måned.
 2. Alternativ to er at du hver sjette måned betaler et beløp på cirka 520 kroner. Dette utgjør 85 kroner hver måned.
 3. Alternativ tre er deres billigste avtale, men krever at du binder deg til avtalen i ett helt år. Du betaler da mellom 800 og 900 kroner en gang i året.

Konklusjon

ExpressVPN er et godt valg uansett hva ditt nettbehov er. Her får du et superraskt nettverk som er sikkert og som fungerer overalt i verden. I tillegg er brukermenyen intuitiv og veldig enkel å forholde seg til. Det er også problemfritt å laste ned tjenesten til andre enheter.

Prisene er det eneste negative vi har å påpeke med Express. Express har markedets høyeste priser, men til gjengjeld er serveren deres enestående god.

Oppsummert

 • Velg mellom 160 serversteder i 94 land i hele verden
 • Se alt av innhold, hvor som helst. Express kommer seg gjennom blokkerte nettsteder, som for eksempel utenlandske Netflix-sider
 • Surfe på nettet, helt anonymt
 • Last ned på alle programvarer du måtte ønske
 • Lynrask bredbånd
 • 30 dagers fornøydgaranti. Liker du ikke ExpressVPN etter 30 dager, får du pengene tilbake

5. SurfShark

Markedets desidert billigste VPN-leverandør. Der de fleste andre leverandører koster nærmere 100 kroner i måneden, betaler du bare 20 kroner i måneden dersom du velger SurfSharks ettårs-abonnement. I tillegg kan du koble deg til et ubegrenset antall enheter med ett og samme abonnement, noe som er unikt sammenlignet med andre aktører.

Skjuler surfevanene dine

Det nye store blant markedsførere og selgere er å benytte seg av «cookies» når man surfer på nettet. Det er en funksjon som gjenkjenner internettvanene dine, og som basert på disse kommer med reklamer og annonser for å påvirke surfevanene dine.

Med SurfShark unngår du cookies, og du slipper irriterende «popups» som plutselig dukker opp på nyhetsstrømmen din. Den fantastiske krypteringen som tilbys gjør det umulig for internettleverandører å samle inn og selge dataene din til annonsører.

Dette gjør det også helt umulig for hackere å få kortinformasjon eller andre sensitiv opplysninger om deg.

Brukbar hastighet

Siden dette er en ganske rimelig aktør er ikke internetthastigheten og tilkoblingsmulighetene like solid som hos andre aktører. Det betyr at noe bufring må forventes dersom nettet brukes til tung gaming eller streaming, samt at det er ikke alle steder i verden du kan benytte deg av dette.

Likevel likte vil VPN-netterveket fra SurfShark meget godt. Med et alminnelig bruk vil denne være mer enn god nok til å håndtere det meste, og siden prisene som tilbys er de desidert beste på markedet er dette et meget god kjøp.

Binder du deg i ett år betaler du bare 20 kroner i måneden, noe som er veldig lite for et VPN-nettverk.

Oppsummert

 • Markedets billigste VPN-leverandør
 • Tilbyr god kryptering som beskytter og skjuler internettvanene dine fra annonsører
 • Tilbyr et brukbart utvalg av servere
 • Har god hastighet, men er fortsatt et stykke bak de største leverandørene
 • Du kan koble til et ubegrenset antall enheter med et enkelt abonnement.

6. CyberGhost

CyberGhost blir stadig en mer populær VPN leverandør, takket være sitt voksende servernettverk. Per dags dato har de over 6900 severe i mer enn 89 land, men CyberGhost arbeider med å utvide ytterligere. Du får derfor et av markedets største VPN-nettverk dersom du investerer i denne leverandøren.

Ypperlig til underholdning

I tillegg til å ha servere i en rekke land, får du også flere underholdningsfordeler. CyberGhost er optimalisert for å innfri et hvert streamingsbehov, noe som kommer til syne ved at de enkelt fjerner alle geografiske blokkeringer og nettverksbegrensninger.

Du kan benytte deg av tjenester som AmazonPrime, amerikansk Netflix og HBO, selv om du sitter hjemme i Skandinavia. Hastigheten er også ypperlig selv om du streamer. Her er det ingen risiko for at filmer stopper opp for å buffre.

Designet for å gi enestående beskyttelse

Personvern og sikkerhet er noe CyberGhost setter svært høyt. Her vil din anonymitet aldri bli truet, ettersom de bruker 256-bit kryptering, som er markedets absolutt beste kryptering. Det betyr at du aldri vil vises for hackere når du surfer på nettet.

Verken IP-adressen eller loggen din er synlige når du er på nettet, og du kan gjennomføre alle handler og transaksjoner trygt og godt. Når man oppgir kortinformasjon over nett er det med en viss risiko, men med denne VPN-tjenesten vil det aldri være en trussel for at noen uvedkommende skal få tak i dette.

Priser

Prisene hos denne leverandøren er midt på treet å regne sammenlignet med resten av markedet. De tilbyr langt i fra de verste prisene, mer er også et stykke unna å være billigst. Også her er det utvilsomt lønnsomt å binde seg over en lengre tidsperiode.

Et månedsabonnement koster 120 kroner, mens man med ettårs-abonnement kun betaler nærmere 40 kroner i måneden.

Vår dom

Det er mye å like ved VPN-en fra CyberGhost. Brukbare priser, fantastisk beskyttelse og et raskt nettverk er den kjappe oppsummeringen. I tillegg har de et omfattende nettverk der du kan koble deg til en server nesten hvor som helst i verden. Bare i Norge er det så mange som 36 servere du kan koble deg til.

Vår dom er at dette er et meget godt kjøp.

Oppsummert

 • Markedets beste beskyttelse, takket være sin 256-bit kryptering
 • God underholdningsplattform
 • Brukbare priser

7. Private Internet Access—For storforbrukere

SJEKK PRISEN →

Private Internet Access er perfekt for deg som surfer mye og som trenger markedet beste bredbåndshastighet. Her får du blant annet fullstendig frihet på nettet, rask nedlastning og annonseblokkering. I tillegg er denne kompatibel med alle de vanlige operativsystemene for datamaskiner og mobile enheter.

Brukervennlig

Er det en ting som imponerte oss med Private Internet Access, er det hvor utrolig enkelt det var å benytte seg av deres tjenester. Appen deres er en av markedets mest brukervennlige og det kreves kun noen få klikk inne på appen før alle dataene dine krypteres umiddelbart.

Appen består også av de nyeste og mest avanserte protokollene, som blant annet Wireguard, PPTP og OpenVPN. Med disse er du garantert at ingen av dine nettaktiviteter registreres og tas vare på av annonsører.

Her kan du med andre ord surfe fritt rundt, uten frykt for at ditt personvern skal misbrukes.

Verdensledende hastighet

Internetthastigheten du får her er også god. Få leverandører kan vise til samme hastighet, noe som kommer av at denne har et sjeldent bredt utvalg av servere. Du kan koble deg til hele 23.655 ulike servere rundt om i hele verden med Private Internet Access, noe som er et antall ingen andre leverandører er i nærheten av.

Dessuten får du tilgang til massevis av nytt innhold på plattformer som Netflix, Disney Plus, Amazon Prime og HBO, ettersom serveren fjerner geografiske blokkeringer.

Pris

Månedsprisen hos denne leverandøren er noenlunde høy dersom du ikke binder deg for lengre enn en måned. Har du månedsabonnement betaler du 120 kroner, men dersom du velger et abonnement med ett års bindingstid, betaler du 390 kroner per år. Dette utgjør cirka 32 kroner i måneden.

Deres aller billigste avtale får du dersom du binder deg i tre år. Da betaler du så vidt 20 kroner i måneden – eller 700 kroner over tre år.

Du burde derfor forsikre deg om at dette er en leverandør du virkelig vil ha og deretter binde deg i tre år for å betale minst mulig. En slik avtale sparer deg enormt med penger, samtidig som du faktisk får et pålitelig VPN nettverk.

Oppsummert

 • Brukervennlig VPN leverandør
 • Suveren hastighet
 • Over 20.000 servere i en rekke forskjellige land
 • God pris dersom du binder deg i en lengre periode

LES MER


Hva er VPN?

Som skrevet innledningsvis, står VPN for Virtuelt Privat Nettverk, og dette er en tjeneste som sikrer at din private informasjon ikke eksponeres når du bruker internett. Det betyr at all datatrafikk krypteres før den forlater din enhet.

Kryptering bidrar til at du kan surfe på nettet uten at cookies, hackere, markedsførere og andre kan få tak i dine internettvaner og bruke dem til sin egen gevinst. VPN er med andre ord en tjeneste som er til for å beskytte ditt personvern og forhindre at hackere skal få tak i kortinformasjonen din når du gjør transaksjoner over nettet.

Det er imidlertid beskyttelse et VPN-nettverk tilbyr. Du får en rekke fordeler, som blant annet fjerning av blokkert innhold.

Fordeler med VPN:

 1. Skjuler din IP adresse:

Benytter du deg av en VPN har utenforstående ingen mulighet til å finne ut hvilken server du er tilkoblet til. Det betyr at din posisjon ikke deles og at du opprettholder fullstendig anonymitet på nettet. Selv din aktivitet er ikke mulig å fange opp med en skjult IP adresse.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at dine bevegelser enkelt kan spores av tredjeparter som ønsker å finne så mye informasjon om deg som overhodet mulig for å kunne overvåke hva du faktisk liker. Er IP-adressen din skjult, er det kun du som kan se dine nettaktiviteter.

 1. Fjerner geografiske blokkeringer:

For de fleste privatpersoner i dag som benytter seg av VPN, er dette den viktigste funksjonen. Denne fjerner blokkeringer på streamingstjenester som utenlandsk Netflix, Amazon Prime, BBC eller HBO, ettersom disse krever en innenlands IP-adresse.

I tillegg får du mulighet til å bruke norske tjenester som NRKTV og TV2 Sumo, selv om du er utenlands. Dette fungerer ved at VPN-en kobler seg til en server i det landet du ønsker å benytte deg av streamingstjenesten.

 1. Fjerner sensur:

Det er ytterst få nettsider i Norge som er sensurert, men er du i utlandet kan visse sider være blokkert for å forhindre spredning av materiale de anser som for eksempel å være blasfemi. En VPN vil for øvrig fjerne denne sensuren slik at du kan benytte deg av sosiale medier og lese nettaviser uansett hvor du er i verden.

 1. Krypterer dine data

Vi har allerede vært så vidt innom dette, men det er utvilsomt en av de største fordelene ved å bruke VPN. Når dataen din blir kryptert er det ikke mulig å hacke den eller å blande seg inn i din internettrafikk.

Det betyr at ingen kan bruke dataen din til markedsføring eller uthente sensitiv informasjon om deg som person. Det er heller ikke mulig å spore dine transaksjoner for å finne din kortinformasjon dersom du benytter deg av VPN.

 1. Mulighet til å spare penger:

Det er faktisk fullt mulig å spare mye penger på bruk av VPN. Tjenester over nett har forskjellige priser basert på din geografiske posisjon, noe en VPN kan utnytte til din fordel.

Dersom du skal kjøpe flybilletter kan du oppleve at billettene er billigere dersom du benytter deg av en utenlandsk IP-adresse fremfor en norsk en.

Hvordan fungerer VPN?

For å kunne bruke en VPN trenger du en klient eller en leverandør som installer VPN som et program til din enhet. Det finnes en rekke gratis sider som tilbyr VPN, men det er ikke anbefalt å benytte seg av disse.

Slike sider er ikke nødvendigvis pålitelige leverandører og det er ofte varierende hvor god kvaliteten er på en slik VPN. For å være garantert god kvalitet og trygghet gjør du lurt i å velge en regulert leverandør.

Når du har valgt en leverandør må du logge deg inn med brukernavn og passord for å få tilgang til deres kryptering. Denne krypteringen fungerer som en sikker tunnel som datatrafikken din sendes gjennom før den når sidene du skal besøke.

Bildet illustrerer datatrafikken gjennom VPN tunnelen.

VPN er også et godt valg for arbeidsplasser som ønsker å hindre lokale avlytninger. Dette gir ansatte en god mulighet til å benytte seg av det sikre arbeidsnettverket, selv utenfor arbeidsplassen.

Hvilken VPN-leverandør bør man velge?

Det er flere faktorer som er avgjørende når du velger en VPN-leverandører. Vi skal se nærmere på disse:

Trygghet

Når du skal vurdere på sikkerheten som leveres, er det viktig å se om leverandøren kan tilby 100 prosent anonymitet. Dette betyr null loggføring og at IP-adressen din skjules når du er på nettet. Har VPN-leverandørene dette, kan du nærmest med sikkerhet si at VPN-en er trygg.

I tillegg er det en stor fordel dersom de har avanserte sikkerhetssystemer. Funksjoner som kill switch og hvilken kryptering de bruker sier mye om sikkerheten som tilbys.

Hastighet

Siden trafikken omdirigeres gjennom en sikker tunnel, er VPN noe tregere enn et vanlig nettverk. Derfor er det helt essensielt med en hurtig VPN for at du skal bli tilfreds. Det er lite som er verre enn å måtte vente lenge før siden lastes ned eller at filmen du ser på får stadige avbrudd.

For å sikre seg en god hastighet må du se på antall servere VPN-en kan koble seg til. Jo flere servere, desto raskere nett.

Pris

Prisforskjellene mellom de ulike abonnementene er store. Er du sikker på hvilken leverandør du vil ha, burde du binde deg i lengst mulig tid, ettersom det er dette som vil spare deg mest penger. Er du usikker, gjør du lurt i å benytte deg av et månedsabonnement, for å deretter bruke fornøyd-garantien dersom du ikke er tilfreds.

Formål

Til syvende og sist må du vurdere hva ditt formål er. Skal du streame fra amerikanske Netflix må du forsikre deg om at VPN-en har servere i USA. Dersom du bor i utlandet og ønsker norske TV kanaler, er det norske servere du må se etter.

I tillegg må du vurdere ditt internettbruk. Gamer du, streamer du eller skal du bare lese nettaviser og sende mail? Dette er har stor betydning for ditt valg, og henger i stor grad sammen med hastigheten på nettet du trenger.

Slik har vi vurdert VPN-leverandørene

Basert på kriteriene nedenfor, har vi vurdert hvor gode de ulike VPN leverandørene er:

 • Pris
 • Kryptering (sikkerhet og trygghet)
 • Brukervennlighet
 • Hastighet
 • Antall servere

VPN test