fbpx

Vognpose test: Her de 9 beste på markedet i 2023

Vinteren nærmer seg med stormskritt og da er det viktig med en vognpose for å beskytte din lille mot vind og kulde. Men hvilken skal du velge?

Vi har i denne vognpose testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vurderingen er basert på spesifikasjoner og omtaler. Ved å sammenligne 9 populære vognposer kom vi frem til at ELODIE Lett Dun Vognpose er den beste. Vognposen er fylt med dun og fjær, noe som omringer barnet ditt med en behagelig varme. Den er også luftig og gir god komfort, noe som gjør den enkel å pakke sammen.

Ønsker du en vognpose til varmere dager, så er Nordlys Light Mini helt perfekt. Denne beskytter mot vær og vind uten at den blir for varm. Posen er også praktisk, siden den kan brukes som liggeunderlag.

Vognpose test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
ELODIE Lett Dun Vognpose 
Den beste vognposen ifølge oss. Vår soleklare favoritt. Den gir fantastisk varme og enestående komfort til en god pris.
SJEKK PRISEN →
Voksi Active Vognpose
En vognpose som er tilpasningsdyktig. Her kan du enkelt justere posen etter barnets lengde. Den tåler både vind og regn og gir god isolering.
SJEKK PRISEN →
Voksi City
En “pustende” vognpose som ikke blir for varm. Den kan fint brukes på varmere årstider og har også smarte lommer til oppbevaring.
SJEKK PRISEN →
Petite Cherie Essence
Den billigste. Denne er for deg som ønsker en solid vognpose med god varme, uten å måtte betale for mye.
SJEKK PRISEN →
Voksi Classic+ Mini
Elsker dere å være ute? Da er denne helt ypperlig. Den varmer og gir god komfort uansett vær.
SJEKK PRISEN →
Najell Vintertrekk Footmuff
En behagelig vognpose. Det er vanskelig å finne vognposer som gir bedre komfort enn denne. Den har også praktiske glidelåser som gjør at du kan gjøre enkel justeringer.
SJEKK PRISEN →
Nordlys Vognpose
En vognpose for varmere dager. Om du vil beskytte barnet ditt mot vind på sommeren, så er denne helt perfekt. Den er ikke for varm, samtidig som den gir en lun og beskyttende følelse.
SJEKK PRISEN →
Voksi Breeze Light
Utviklet for å håndtere ustabilt vær og laget for Norsk klima. Den varmer godt og du kan enkelt lufte om det skulle bli varmere.
SJEKK PRISEN →
Voksi Carry
Vognpose med en sjelden bærefunksjon. Posen smarte seler gjør at du kan bære posen på plasser der vognen ikke strekker til. For eksempel i trange butikker.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. ELODIE Lett Dun Vognpose — Best i test

vognpose test: Best i test

SJEKK PRISEN →

En behagelig vognpose fylt med dun og fjær. Dette gjør at posen føles som en sky å ligge på. Den er også varm og beskytter barnet ditt på kalde vinterdager. Det er vanskelig å finne en bedre vognpose til en så god pris.

God komfort

Det svenske merket Elodie har som mål om å «gjøre stor forskjell for små mennesker», og de lykkes så til de grader med denne modellen. Posen består av 70% dun og 30% fjær. Fôret er 100% polyester og dette gjør posen ekstremt behagelig å ligge i.

Den er luftig, voluminøs og veldig myk. Barnet ditt vil derfor ikke ha noen problemer med å sovne i posen. Det at posen er polstret med dun og fjær gjør den også varm og god. Elodie har derfor laget en vognpose som er best egnet for iskalde vinterdager.

Vognposen er også testet og godkjent av verdens største fjær- og duninstitutt. De kvalitetssikrer dunen og fjærene som brukes. Du er derfor sikret beste kvalitet med vognposen fra Elodie.

Enkel oppbevaring

Posens luftighet gjør at du enkelt kan pakke den sammen uten at den tar for stor plass. Den har også en liten oppbevaringslomme inkludert. Du pakker da vognposen på samme måte som du gjør med en sovepose.

Posen måler 53 x 110 cm og har åpninger for 5-punktsbelte. Dette gjør at den passer de aller fleste vognmodeller.

Mye for pengene

Med denne får du fantastisk kvalitet til en god pris. Vognposen beskytter barnet ditt mot de kaldeste dagene, samtidig som posen er myk og behagelig. Vi mener derfor at du ikke finner bedre vognposer enn dette.

Fordeler:

 • Myk og luftig, behagelig å ligge i
 • Gir god beskyttelse mot kulde og vind
 • Enkel oppbevaring

Ulemper:

 • Posen kan bli noe varm å ligge i på sommeren

LES MER


2. Voksi Active Vognpose — Allsidig vognpose til utendørsbruk

SJEKK PRISEN →

Denne er perfekt om du og din lille elsker å være ute. Materialet er laget for å gi ypperlig komfort uansett vær. Posen er også unik da den kan brukes av barn i alderen 0-6 år. Vanligvis er vognposer beregnet barn opptil tre år. Den har også reflekser på sømmen, slik at dere er synlige på mørke høstkvelder.

Kombinasjon av ull og dun

Kombinasjonen av ull og dun gjør at barnet ditt er varmt og tørt til enhver tid. Dunet i posen varmer godt, samtidig som ull transporter vekk fuktighet. Det er derfor ingen risiko for at ungen din blir klam eller fuktig når det ligger i vognposen. Det ytterste materialet på posen er også vanntett. Det gjør derfor ingenting om det skulle komme litt regn inne i vognposen.

Glidelåsen på posen åpnes enkelt på midten. Her har du også mulighet til å åpne i fotenden. Dette gjør at vognposen kan brettes ut og brukes som dyne eller matte. Dette er en fin egenskap å ha om du er på besøk hos venn og trenger en myk og behagelig plass ungen din kan leke på.

Smarte oppbevaringslommer

I posen kan du også oppbevare ting ungen din trenger. Den har to lommer på fremsiden. Her kan du plassere mindre gjenstander som leker eller smukk. Dette er praktisk når dere har vært på handletur og vognen er full av matvarer.

Beskytter godt mot vind og kulde

Dette er en veldig bra vognpose, som fint kan brukes til dyne eller matte ved behov. Med denne er du sikret at ungen din ikke fryser når dere er ute. Den er derfor helt perfekt om dere elsker å gå tur på selv på kalde årstider.

Men posen kan bli i det varmeste laget når det nærmer seg vår og sommer. Vi synes også at prisen er litt høy hvis man sammenligner med andre vognposer. Derfor mener vi at du kan gjøre bedre kjøpe enn denne. Men er dere mye ute på vinteren, er det få poser som varmere bedre enn Voksi Active.

Fordeler:

 • Varmer godt på kalde årstider
 • Kan brukes helt opptil 6 årsalderen
 • Kan brukes som dyne og matte

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


3. Voksi City — Praktisk vognpose

SJEKK PRISEN →

Nok en modell fra Norske Voksi. Denne er noe billigere enn sin søstermodell Voksi Active, men er laget i samme gode kvalitet. Voksi City kombinerer moderne design med høy funksjonalitet. Den kan også kjøpes med forlengings-del slik at barnet ditt kan bruke posen opptil det er seks år gammelt.

Isolerende og luftig

Posen er vind- og vanntett, og takket være glidelåsens smarte plassering kan den åpnes helt. Dette gjør at også denne kan brukes som matte eller dyne. Den har justerbare stropper i hodedelen som gjør at du kan tilpasse, slik at barnet ditt får et trygt og varmt miljø.

Selv om dunet i posen bidrar til god varme, er det ikke sånn at denne blir for varm på varmere dager. Den har gode muligheter for lufting på grunn av glidelåsens plassering. Den vil heller ikke bli klam eller fuktig. Voksi City fungerer derfor også bra på varmere vårdager.

Praktisk vognpose

Som sin søstermodell, har Voksi City praktisk lommer på fremsiden. Har kan du oppbevare nøkler, telefon eller leker. Denne har også antigli-materiale på baksiden, noe som sikrer en stødig ferdsel. Med reflekser vil dere også være synlig for bilister på mørke kvelder.

Mange likheter medVoksi Active

Voksi City og Voksi Active har mange likheter og det er lite som skiller dem. Hovedforskjellen er at Active varmer noe mer enn City. Dette gjør Active er 300- 400 kr dyrere enn City. Foruten om dette er det ingen forskjeller.

Du må derfor vurdere hva deres behov er. Er det veldig kaldt dere bor, vil Active beskytte mer mot kulde enn City. Men forskjellen er nesten ikke merkbar. Du vil derfor spare noen kroner om du går for Voksi City fremfor Voksi Active.

Fordeler:

 • Gir god varme
 • «Pustende», den blir ikke klam
 • Praktiske lommer til oppbevaring

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


4. Petite Cherie Essence — Billig

SJEKK PRISEN →

En lekker vognpose som ikke koster mye. Her får du testens billigste. Petite har laget en universalmodell som betyr at den passer de fleste barnevogner. Vognposen er laget i 100% polyester og er både vind- og vannavstøtende.

Antigli-materiale

Posen er utstyrt med antigli-materiale. Dette gjør at posen holder seg på plass i vognen uten å skli. Du er derfor sikret at barnet ditt sitter stabilt og godt i vognen selv om det skulle være utrolig.

Tverrgående sømmer sørger også for at fôret til posen holder seg på plass. Det er ingen risiko for at materialet på innsiden sklir ut og fordeles ulikt. Dette sikrer at hele posen er isolert mot kulde.

Materiale av fleece

Innsiden av posen består av fleece mens stoffet utenpå er polyester. Dette sørger for et varmt indre uten risiko for at ungen din vil fryse på kalde dager. Det er dermed noe negativt at posen ikke er resistent mot vasking i vaskemaskinen.

Skulle det skje et uhell, er det derfor ikke gunstig å vaske posen i vaskemaskinen. Dette gjør posen slapp og den vil miste noe av sin beskyttende isolering. Det er derfor anbefalt å vaske posen for hånd. Dette kan være noe upraktisk hvis det har skjedd større uhell.

Best på pris

Du finner ikke vognposer med bedre pris enn denne. Den vil også varme og beskytte barnet ditt mot vind og regn. Men kvaliteten blir fort redusert av hyppig bruk. Den har også grei komfort, men andre på markedet er nok mer behagelig å ligge i enn denne.

Cherie Essense er heller ikke like slitesterk som andre på markedet. Det er derfor ikke anbefalt å la denne gå i arv om du planlegger flere barn. Men er du på utkikk etter en billig vognpose vil denne uten tvil gjøre en solid jobb.

Fordeler:

 • Billig
 • Vann- og regnavstøtende
 • Gir god varme

Ulemper:

 • Kvaliteten blir fort dårlig
 • Gir ikke den beste komfort

LES MER


5. Voksi Classic+ Mini — Premium vognpose

SJEKK PRISEN →

En multifunksjonell vognpose som kan tilpasses etter barnets lengde. Denne passer også like godt i en bilstol eller som lekematte, som den gjør i en vogn. Her får du en pose som kan brukes til alt.

Fleksibelt og smart design

Det beste med vognposen er en enorm allsidighet og fleksibilitet. Den kan virkelig brukes til alt. Trenger du madrass til sprinkelsengen? Eller kanskje du ønsker en sittepute i barnestolen? Null problem, Classic+ Mini passer også her. Dette er mye mer enn bare en vognpose.

Varmt materiale

Vognposen fra Voksi er laget i 100% bomull. Dette gjør at posen gir god varme selv om vinteren. Den er også vind- og vannavisende, slik at dere fint kan gå tur på regnfulle dager uten å være bekymret for at ungen skal bli våt og kald.

Med posen følger også en myk pute. Den er fin å legge under hodet til barnet når det skal sove på tur.

Målene på posen er 100x 50 cm, noe som gjør den egnet for barn i alderen 0-3 år. Men ønsker du, kan du enkelt brette ut posen og bruke den som matte selv etter at barnet er tre år.

Høy pris

Prisen på vognposen er ganske høy. Men på grunn av posens gode allsidighet synes vi det er en rettferdig pris. Med denne slipper du å kjøpe lekematte og bilstolpute separat. Du vil da spare penger på å ikke kjøpe andre type matter og liggeunderlag.

Dette er også en pose som tåler mye og som kan fint gå i arv. Vi mener derfor at dette er en god investering.

Fordeler:

 • Allsidig
 • Gir god varme
 • Tåler mye

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


6. Najell Vintertrekk Footmuff — Myk vognpose

SJEKK PRISEN →

Det Svenske merket Najell har laget et produkt inspirert av Nordisk klima. Vognposen skal derfor passe like godt på kalde vinteren som på sommeren. Posen er testet for farlige stoffer og sertifisert av Oeko-Tex. Dette betyr at det er ingen skadelige stoffer i posen.

Behagelig stoff som passer de fleste barnevogner

Stoffet til vognposen er mykt og behagelig. Stoffet er også med resirkulert Sorona Polyester som er et mer miljøvennlig alternativ enn dunpolstring. Posen er også pustende, noe som gjør at det ikke blir klamt og ubekvemt til barnet ditt.

Vognposen er allsidig og passer de fleste barnevogner. Du kan også bruke den som SleepCarrier. Dette gjør at du kan bære rundt på ungen din mens den ligger og sover i posen. Dette er en praktisk funksjon når barnevognen ikke strekker til. Det kan for eksempel være når dere er i en trang butikk der det er upraktisk med barnevogn.

Enkel justering

Glidelås fra topp til bunn og på begge sidene gir enkel tilgang og du kan uten problemer gjøre justeringer i posen. Du kan derfor endre stilling på barnet ditt uten å måtte ta hele ungen ut av posen. Toppen av posen kan også tas av hvis du ønsker det.

Fungerer bra både sommer og vinter

Det som er mest positivt med denne modellen er at den beskytter mot vind og kulde om vinteren og blir ikke for varm om sommeren. Den smarte løsningen med glidelås og pustende stoff gjør at det ikke blir klamt for barnet i posen.

Vi fant det noe negativt at posen var upraktisk å pakke sammen og at den tar stor plass. Men alt i alt er dette en god vognpose som ikke har den verste prislappen.

Fordeler:

 • Godt egnet for både sommer og vinter
 • Brukervennlig
 • Miljøvennlig stoff

Ulemper:

 • Tar stor plass i vognen og når den skal oppbevares andre plasser

LES MER


7. Nordlys Vognpose — Funksjonell vognpose til sommerdager

SJEKK PRISEN →

En behagelig vognpose laget i deilig myk bomull og vanntett polyester. Den gir et perfekt vern mot vær og vind på kjølige sommerdager. Den har en lengde på 86 cm og en bredde på 45 cm. Dette gjør at den passer utmerket i de aller fleste barnevogner.

Perfekt på varme årstider

Posen er vind- og vanntett. Dette gjør at den verner godt mot vind, samtidig som den tåler å få regn på seg. Den har også et tynt, mykt stoff som gjør den ypperlig på vår- og sommerhalvåret. Den vil ikke bli for varm samtidig som den gir god isolasjon mot sur vind.

Oeko-Tex sertifisert

Vognposen er testet og sertifisert av Oeko-Tex. De skal sørge for at produkter ikke inneholder allergi- og kreftfremkallende fargestoffer. Oeko-Tex er det mest kjente varemerket for merking av produktsikkerhet. Dem skal også sikre bærekraftig produksjon innenfor tekstilindustrien.

Det er derfor trygt for barnet ditt å ligge i posen. Det vil ikke puste inn farlige stoffer, eller oppleve irritasjon i huden som kløe.

Billig

Prisen på Nordlys sin vognpose er veldig god. Den koster godt under 1000-lappen og kan brukes både som underlag og vognpose. Den er også ypperlig på varme årstider, siden den ikke er for varm. Men den er ikke anbefalt å bruke på vinteren eller kalde høstdager.

Denne verner ikke like godt mot kulde som andre vognposer. Den er derfor ikke egnet for bruk på vinteren. Så dersom du trenger en vognpose som beskytter mot kaldt vær, ville vi ha gått for andre vognposer enn denne.

Fordeler:

 • Billig
 • Oeko- Tex sertifisert
 • Myk å ligge på

Ulemper:

 • Ikke egnet for høst eller vinter

LES MER


8. Voksi Breeze Light — Perfekt for vår og høst

SJEKK PRISEN →

Dette er en vognpose utviklet for å passe skiftende vær. Laget i mykt bomull og luftig polyester, skal vognposen kjøle ned på varme dager og isolere på kjølige dager. Denne er derfor et godt kjøp om du trenger en vognpose til vår og høst.

Behagelig å sitte og ligge i

Det myke stoffet gir utrolig god komfort. Barnet ditt vil ikke ha noe problem med å finne seg til rette i Breeze Light. Her vil barnet ditt enkelt klare å sovne når dere er på trilletur. Ønsker du, kan du også ta bort vognposens overdel. Dette gjør at du kan bruke puten som sittepute. Dette gjør at ungen din kan både sitte og ligge i vognen.

Smarte løsninger

Vognposen er også utstyrt med flere smarte løsninger. De doble glidelåsene gjør at du kan tilpasse posen etter været. Skulle det være skiftende vær når dere går på tur, kan du enkelt gjøre justeringer uten å måtte vekke barnet ditt.

Med små hull på baksiden av posen kan du også feste fast vognposen i barnevognen. Stropp fast og ha en trygg og sikker trilletur, uten risiko for at barnet sklir ut.

Konklusjon

Vi likte vognposen godt. Den hadde flere smarte løsninger og en pris som ikke var så aller verst. Den hadde også et mykt og behagelig stoff, og den kan brukes både i sittevogner- og liggevogner. Men også denne varmer ikke godt nok på de kaldeste dagene. Du risikerer derfor at barnet ditt fryser om denne brukes på vinteren.

Fordeler:

 • Mykt og behagelig stoff
 • Smarte løsninger

Ulemper:

 • Gir ikke nok varme på kalde dager

LES MER


9. Voksi Carry — Praktisk vognpose med bærefunksjon

SJEKK PRISEN →

En vognpose med en lettvint bærefunksjon. Det kommer godt med om dere er på plasser der barnevognen ikke kommer til. Da er det bare å løfte barnet ut av vognen når det ligger i posen. Da vil barnet ditt kunne sove godt selv om det ikke ligger i barnevognen.

Juster posen etter barnet størrelse

Vognposen er designet for å kunne vokse med barnet. Det gjør derfor ingenting om din lille skulle vokse mye på kort tid. Posen har et fleksibelt brettesystem som gjør at du enkelt kan justere passform etter barnets lengde. Posen kan derfor brukes av barnet ditt selv etter at det har vokst seg større.

Brette-funksjonen gjør også at du kan justere posen ut ifra temperaturforholdene. Er det varmt kan du åpne posen slik at barnet får mer luft. Dette gjør også at posen kan brukes som liggerunderlag eller dyne.

Feste på baksiden

Vognposen er også utstyrt med et feste på baksiden. Dette gjør at du kan feste posen fast i barnevognen. Barnet sitter da trygt og godt i barnevognen. Med posen inkluderer også en bæreplate. Denne skal tåle en vekt på ni kg. Den skal sørge for et trygt og stabilt leie når du bærer barnet i posen.

Brukbar kvalitet, noe høy pris

Posen varmer godt og beskytter mot vind. Den er ikke vanntett noe som kan gjøre barnet ditt vått når det regner. Posen har også en tendens til å bli klam på innsiden når det blir varmt. Prisen er også ganske høy sammenlignet med andre vognposer.

Det du får med denne er en praktisk bærefunksjon. Men med tanke på prisen og at kvaliteten ikke er den beste, synes vi det finnes bedre alternativer.

Fordeler:

 • Bærefunksjon
 • Posen kan justeres etter barnets lengde

Ulemper:

 • Koster ganske mye
 • Ikke vanntett

LES MER


Hvilken vognpose skal du velge?

En vognpose er en godt polstret pose som beskytter mot vind og kulde. Vognposer er mer praktiske enn å kle barnet i en dress. Dette fordi det er enklere å åpne opp en pose enn å måtte kle av barnet dressen.

Men det finnes mange vognposer å velge mellom, og alle kommer i forskjellige prisklasser. De har også ulike funksjoner og ikke alle passer like godt på kalde dager. Så hvilken skal du velge? Du burde tenke i gjennom følgende før du kjøper vognpose.

Hvor kaldt er det der dere bor?

Bor du lengre nord der vintrene er lange og kalde, er det lurt å kjøpe en vognpose som gir god varme og beskytter mot kaldt vær. Bor du på en varmere plass er det mer hensiktsmessig med en pose som varmer men som samtidig gir god lufting.

Vurder klimaet der du bor og kjøp deretter. Regner det mye hos dere, er det helt essensielt med en posen som er vanntett.

Hvilken type vogn har dere?

Har du sittevogn eller liggevogn? Heldigvis passer de fleste vognposer alle barnevogner. Men noen kan allikevel være bedre egnet for en type vogn. Finn derfor ut om vognposen passer din barnevogn.

Hvor stort er barnet ditt?

Her må du se på størrelsen på vognposen og barnet ditt. Er barnet ditt ikke mer enn 3 år, burde det ikke bli noe problem å finne en pose som passer. Men nærmer det seg 3 års alderen kan barnet være for lang for posen.

Hvilken vognpose gir best varme?

Det var flere poser som ga god varme. Men vi var mest fornøyd med Eloide sin vognpose. Det myke dunet og ullet ga en utrolig behagelig varme. Posen er godt polstret og har en smart passform som vi isolere barnet ditt godt mot både vind og kulde. Denne er også varm selv om det skulle være mange minusgrader ute.

Blir det for varmt med vognpose om våren og sommeren?

De fleste vognposer er laget for å håndtere minusgrader. Dette kan gjøre at de føles varme, svette og kanskje innestengt på varme årstider. Derfor kan det bli for varmt med vognpose om våren og sommeren.

Noen vognposer er derimot tilpasset for å håndtere skiftende og varmere vær. Dette kan være i form av et tynnere stoff, eller at de har praktiske åpninger som gir enkel lufting.

Hvordan feste en vognpose i barnevognen?

Noen av vognposene har små hull på baksiden. Du kan da feste posen fast i selen i barnevognen. Andre har bare antigli på baksiden. Da kan du legge barnet i vognen og funksjonen skal sørge for at posen ikke sklir. Selv om barnet er urolig skal posen sitte stabilt i barnevognen.

En siste måte er kneppe fast sittedelen med knapper. Men veldig få vognposer har denne funksjonen.

Hvilke klær skal barnet ha i vognposen?

De fleste vognposer gir godt med varme selv på kalde dager. Det er derfor unødvendig å kle barnet ditt i en tjukk vinterdress. Kle dem i en lettere ull eller fleece. Men husk varme sokker. En plass barn ofte blir kalde på er føttene.

Er dyre vognposer bedre enn billigere?

Vi synes ikke de dyrere vognposer var bedre enn billigere. De aller dyreste hadde kanskje noe bedre kvalitet i stoff enn de billigere. Men når det kom til funksjonalitet og det å gi en beskyttende varme, så fungerte billigere vognposer like godt som de dyre.

Våre kriterier

Dette så vi etter når vi testet barnevognene.

Isolering

Holder barnet seg varm i posen? Er posen tett nok rundt hode og mage, slik at vind ikke kommer til? Vi så også på om posene tålte vann og om vannet ville trenge igjennom stoffet dersom det kom vann på posene.

Hvordan posene taklet varmere dager var også viktig for oss. Vi ønsker ikke at barn skal bli klamme når de ligger i posen.

Funksjonalitet/passform

Her så vi på hvordan posene passet ulike barnevogner. Var det slik at de ble for store eller at de lå ugunstig til? Vi så også på om de kunne brukes i både sitte- og liggevogner. Det var også viktig for oss at barnet lå godt i posene. Passformen hadde derfor ganske stor betydning.

Ekstra funksjoner

Her så vi etter ting som refleks, åpning og om posene kunne brukes som matte eller dyne.

Beregnet levetid

Hvor lenge kan posene brukes? Er de kun ment for barn opptil tre år? Eller kan de brukes etter? Vi så også på slitestyrken. Planlegger du flere barn er det veldig praktisk med en vognpose som kan gå i arv. Vi ønsket derfor poser som håndterte flittig bruk uten at kvaliteten ble dårligere.

Pris

Hvor mye kostet vognposene. Vi vurderte prisen ut ifra kriteriene ovenfor.

Vognpose test