fbpx

Vippestol test: 4 komfortable alternativer for babyen

Etterhvert som babyen vokser vil den i utstrakt grad være oppmerksom på ting som skjer rundt seg. Da vil en vippestol være et utmerket redskap. Her kan barnet følge med på hva mamma og pappa driver med, samt ha en komfortabel stol de enkelt kan sovne i. Flere av disse stolene har også en integrert funksjonalitet for vugging, slik at de kan holde barnet i bevegelse uten at du trenger å fysisk vugge på stolen.

Mange barn sover bedre når de er i bevegelse. Nettopp derfor kan en vuggestol fort bli foreldrenes favoritt de første månedene av barnets liv. Ikke minst er de svært praktiske da de enkelt kan flyttes rundt i huset dersom du har gjøremål som må gjøres mens barnet sover. Da slipper du ha med vognen innendørs, eller flytte rundt på krybben når barnet sovet. Bare løft opp vippestolen og ta den med deg selv om barnet sover.

For å finne frem til de beste vippestolene på markedet har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra både produsenter og leverandører, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har dannet et informativt grunnlag som har latt oss gjøre en grundig og helhetlig vurdering av hvert produkt opp mot hverandre.

Den stolen som kom best ut av våre undersøkelser var Beemoo Simple vippestol. Denne praktiske vippestolen gjør at barnet selv kan vugge seg i søvn, eller du kan bruke foten til å holde stolen i bevegelse. I tillegg har den en integrert uro som gjør at barnet kan følge med på de spennende bevegelsene i lekene for å holde seg opptatt.

VÅRE favoritter

 • Ergonomisk støtte
 • Kan brukes fra nyfødt
 • Høy komfort
SJEKK PRISEN →
 • Avtagbar lekebøyle
 • Støtteben
 • Justerbar rygg
SJEKK PRISEN →
 • Integrert vuggesang
 • Bevegelsesdeteksjon
 • Fjernkontroll
SJEKK PRISEN →

Vippestol test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Beemoo Simple Vippestol
Beemoo Comfort er en praktisk vippestol som sørger for høy komfort til barnet. Det kurvede underlaget sørger for at stolen enkelt holder seg i bevegelse dersom barnet er i bevegelse. Stolen har også en smart bue der forskjellige leker kan henges som underholdning for barnet.
SJEKK PRISEN →
BabyBjörn Bliss vippestol
Denne klassikeren fra BabyBjörn har lenge vært en bestselger og det er ikke uten grunn. Stolen byr på høy komfort og ergonomisk vektfordeling som gir små barn et utmerket utgangspunkt til både søvn og lek. Stolen står stabilt på de fleste typer underlag og kan enkelt flyttes rundt i huset.
SJEKK PRISEN →
Beemoo Rocker vippestol
Denne stilige vippestolen fra Beemoo kommer med en rekke funksjonaliteter og en stol som kan snus 360 grader rundt. Det enkle stativet krever lite gulvplass og kan enkelt flyttes omkring i rommet. Fem forskjellige hastigheter og en praktisk timerfunksjon sørger for at barnet kan vugges i søvn på en behagelig måte.
SJEKK PRISEN →
Moms MamaRoo 4.0
Når det kommer til vippestoler er MamaRoo 4.0 noe av det mest avanserte du kan finne. Her får du en premium vippestol full av funksjonalitet og høy komfort. I tillegg til innebygd spilledåse kan den også koble seg til mobiltelefon og har en bevegelig uro som holder barnet opptatt.
SJEKK PRISEN →

1. Beemoo Simple Vippestol – Best i test

Beemoo Simple Vippestol

SJEKK PRISEN →

Beemoo Comfort er en praktisk vippestol som har både lekebøyle og bærehåndtak. Dermed kan du enkelt ha med deg barnet rundt i huset selv om det sover. Stolen har også sikkerhetssele og en myk pute slik at babyen ligger trygt og godt. I tillegg har stolen en smart løsning som lar deg ta bort vippefunksjonen ved hjelp av støtteben.

Denne stolen har høyt fokus på funksjonalitet og komfort der alt kan tilpasses barnet etterhvert som det vokser. Dermed kan du bruke stolen i flere måneder fra babyen er nyfødt og etterhvert som den vokser. Blant annet kan du stille inn ryggen på fem forskjellige nivåer, samt legge den helt ned til flat liggestilling for barnet som sover.

For å spare plass kan stolen klappes sammen og oppbevares flatt. Den avtagbare lekebøylen har to medfølgende leker i mykt stoff, men du kan også velge å henge andre fargerike leker her for å underholde barnet. Trekket kan fjernes fra stolen dersom uhellet skulle være ute og enkelt vaskes på 40 grader i vaskemaskinen.

Er du på jakt etter en praktisk og funksjonell vippestol for babyer vil denne stolen fra Beemoo være et utmerket alternativ. Her får du en stol som leverer høy komfort og funksjonalitet, samt er enkel å tilpasse etterhvert som barnet vokser. Du velger selv om du ønsker å benytte den avtagbare lekebøylen eller la barnet selv styre lekene sine.

Oppsummert

 • Avtagbar lekebøyle
 • Støtteben
 • Justerbar rygg

LES MER

2. BabyBjörn Bliss vippestol – Best komfort

BabyBjörn Bliss Vippestol

SJEKK PRISEN →

Denne klassikeren fra BabyBjörn har fått et oppgradert design der funksjonalitet og komfort har stått i førersetet. Den nye stolen byr på enda bedre komfort og ergonomisk vektfordeling for babyer. Dermed kan du benytte stolen fra barnet er nyfødt og opp til det er 2 år. Den smarte utformingen gjør at stolen selv beveger på seg ved hjelp av dine eller barnets bevegelser.

Den nye rammen til BabyBjörn sørger for at det komfortable trekket får et nytt spenn og dermed også en bedre ergonomisk utforming. Dette sikrer tilstrekkelig støtte for hode, nakke og rygg til barnet og utgjør dermed en behagelig plattform de kan både leke og sove på. Stolen er lett å oppbevare da du kan klappe den sammen slik at den blir flat.

Etterhvert som barnet lærer å sitte selv, uten behov for støtte, kan trekket til BabyBjörn snus. Da blir stolen til en komfortabel lenestol som barnet kan nyte godt av i en lang tid fremover. Ved hjelp av vektbalanse og belastning sørger denne stolen for at du kan holde hendene frie. Den gynger nemlig helt av seg selv når barnet er i bevegelse. På denne måten kan du la barnet vugge seg selv i søvn, eller sitte å følge med på hva du gjør.

Uansett om du ønsker en vippestol for lek eller søvn vil denne stolen fra BabyBjörn sørge for at barnet sitter på en trygg og komfortabel måte. Produsenten har lang erfaring med produkter for nyfødte babyer og denne stolen har historikken til å bevise det. Nå har bestselgeren kommet i et nytt og forbedret design der ergonomisk støtte sørger for enda bedre komfort.

Oppsummert

 • Ergonomisk støtte
 • Kan brukes fra nyfødt
 • Høy komfort

LES MER

3. Beemoo Rocker vippestol – Best design

Beemoo Rocker Vippestol

SJEKK PRISEN →

Denne stilige vippestolen fra Beemoo kommer med en rekke smarte funksjonaliteter som gir både deg og barnet bedre komfort. Den store stolen med sikkerhetsseler sørger for at barnet ligger trygt og godt i stolen, samtidig som de fem forskjellige hastighetene vugger barnet i søvn slik at du kan ha hendene frie til å utføre andre gjøremål.

Særlig i den første tiden etter at barnet er født vil man gjerne ha full kontroll på barnet gjennom dagen, men samtidig ha hendene frie til å få unna de nødvendige gjøremålene. Beemoo løser dette ved at den har fem forskjellige hastigheter og en smart timerfunksjon. I tillegg har den en avtagbar lekebøyle der du kan feste en uro eller noen fargerike leker slik at barnet holder seg opptatt.

Denne avanserte vippestolen har integrert bevegelsesdeteksjon som gjør at den automatisk starter å vugge dersom barnet ditt våkner og rører på seg. I tillegg har den 16 innebygde melodier fra klassiske vuggesanger og fem beroligende naturlyder som barnet kan høre på. Du får også med en praktisk fjernkontroll som gjør det enkelt å styre funksjonalitetene til stolen, men merk at batterier ikke er inkludert i esken.

Er du på jakt etter en avansert vippestol spekket med funksjonalitet vil Beemoo Rocker være et utmerket valg. Her får du en kombinert vippestol og vugge som sørger for at barnet både er trygt og komfortabelt. Med integrert spilledåse og et bredt utvalg vuggesanger kan barnet sove godt samtidig som du har full kontroll på at alt står bra til.

Oppsummert

 • Integrert vuggesang
 • Bevegelsesdeteksjon
 • Fjernkontroll

LES MER

4. Moms MamaRoo 4.0 – Premium

4moms MamaRoo 4.0

SJEKK PRISEN →

MamaRoo 4.0 fra 4moms er en premium vippestol full av funksjonalitet. Her vil barnet få en behagelig stol med høy komfort som også kan vugge barnet i søvn. I tillegg til å vugge frem og tilbake har MamaRoo en rekke alternative mønster som gjør at du kan etterligne bilturer, vognen eller andre bevegelser barnet finner avslappende. Dette gjør at alle vil finne minst et mønster som tilfredsstiller barnet slik at det sovner.

Den myke stolen har flere integrerte puter som sikrer ergonomisk støtte til hode, nakke og rygg. Dette gjør at barnet ligger ekstra komfortabelt. Den har også sikkerhetsseler som forhindrer at barnet kan skli ut av stolen når den er i bevegelse. MamaRoo 4.0 har en solid base som sitter godt på gulvet, men som dessverre også gjør den mindre mobil enn de andre vi har testet.

Vi liker spesielt godt at setet kan tilpasses barnet etterhvert som det vokser. Det smarte systemet kan enkelt vinkles fra å være liggende, når barnet er nyfødt, til å bli mer sittende etterhvert som barnet kan følge mer med på ting rundt seg. Den avtagbare uroen beveger seg i takt med vippestolen og sørger for at barnet har noe å følge med på underveis.

Denne stolen er for deg som ønsker det mest avanserte innen vippestoler, her får du en rekke funksjonaliteter og høy komfort for barnet. Dette er en alt-i-en vippestol som kan brukes til både lek og søvn. Spilledåsen er utstyrt med klassiske vuggesanger, men du kan også koble til mobiltelefon eller Mp3-spiller med ønskede sanger. Test de forskjellige hastighetene og bevegelsesmønstrene slik at du finner det som ditt barn foretrekker.

Oppsummert

 • Ergonomisk støtte
 • Innebygd spilledåse og MP3
 • Flere bevegelsesmønster og hastigheter

LES MER


Spørsmål og svar

Når kan et barn sitte i vippestol?

I utgangspunktet kan barn bruke en vippestol fra de er nyfødte, men her er det viktig at de ligger, ikke sitter. Derfor vil de fleste vippestoler komme med muligheten til å endre sitteposisjon etterhvert som barnet vokser.

Hvorfor bør en vippestol ha lekebøyle?

Etterhvert som barnet vokser vil det bli mer opptatt av ting rundt seg. En fargerik lekebøyle kan derfor sørge for at barnet sitter godt og er underholdt i vippestolen mens du får gjennomført nødvendige gjøremål gjennom dagen.

Kan man vaske trekket til en vippestol i vaskemaskin?

De aller fleste trekk til vippestoler kan vaskes på 40 grader i vaskemaskinen. Imidlertid bør du alltid lese instruksjonene nøye da noen trekk har fare for å krympe i vaskemaskinen. Forsikre deg derfor om at du vasker på riktig temperatur og forhindrer at stoltrekket krymper.

Hva er fordelen med en elektrisk vippestol?

En elektrisk vippestol, slik som de vi har sett på i denne testen, har blant annet egen motor som vugger barnet i søvn. De har også integrert spilledåse slik at stolen kan hjelpe til med å vugge barnet i søvn. Barn sovner fortere av bevegelse og det kan derfor komme godt med, spesielt når barnet er baby.