fbpx

Vinterdress barn: Her er de 7 beste på markedet i 2023

Vinterdresser er et helt nødvendig plagg for aktive barn. Det finnes mange flotte vinterdresser til barn på markedet og det kan ikke alltid være lett å vite hvilken dress som passer best for barnet ditt. Modellen som passer best avhenger av de spesifikke behovene til deg og barnet ditt, i tillegg til budsjett. I vår sammenligning kom Reimatec Stavanger Vinterdress, Raspberry Pink best ut, siden denne dressen scorer høyt både på funksjon og prisnivå.

Vinterdress Barn: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Reimatec Stavanger Vinterdress, Raspberry Pink
Dette er en veldig flott vinterdress som har vunnet best i test i vår på grunn av sine gode egenskaper og rimelige pris.
SJEKK PRISEN →
Penguin Kjeledress Lilla
For deg som ønsker å investere litt mer penger i en virkelig god vinterdress til barnet ditt som vil vare lenge, er Penguin Kjeledress Lilla et veldig godt valg. Dette er en veldig god dress som vil holde barnet ditt varm og god i ulike værforhold, men den høye prisen gjør at den ikke er riktig for alle.
SJEKK PRISEN →
Didriksons Migisi Vinterdress, Hurricance Blue
Denne gode og billige vinterdressen passer godt for deg som handler på budsjett og ønsker en fin dress som er slitesterk og vil fungerer godt for barnet ditt i hverdagen.
SJEKK PRISEN →
Bergans Ruffen Overtrekksbukse, Sorbet/Jam
Denne populære dressen fra det anerkjente merket Bergans er svært populær blant mange foreldre, siden den er allsidig i bruk og tåler mye.
SJEKK PRISEN →
LWJordan 720
LWJordan 720 er et veldig godt alternativ som har fått gode rangeringer i flere ulike tester og er komfortabel og god i bruk for barna.
SJEKK PRISEN →
Didriksons Björnen Vinterdress, Leaf Green
Dette er en flott vinterdress med godt design, som vil fungere godt for de fleste barn. Mange foreldre foretrekker dette merket, siden klærne er av god kvalitet og er slitesterke.
SJEKK PRISEN →
Columbia Hot-Tot Vinterdress, Red Spark Geo Print
i forhold til konkurrentene i samme prisklasse, er Columbia Hot-Tot Vinterdress, Red Spark Geo Printet veldig godt alternativ. Hvis du leter etter en god vinterdress til en rimelig penge, er dette dressen for deg og ditt barn.
SJEKK PRISEN →
Isbjörn Halfpipe Vinterdress, Petrol
Med mange gode kvaliteter som god isolasjon og økologisk produserte materialer, er det lett å se hvorfor denne dressen er en favoritt blant mange.
SJEKK PRISEN →
Nordbjørn Igloo Babydress, Navy Woodli
Denne flotte, veldig billige dressen er perfekt for de som ønsker å kjøpe økologisk, men samtidig handler på budsjett. Med en rimelig pris, flotte funksjoner og gode tilbakemeldinger fra forbrukerne, er dette en god all-rounder.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Reimatec Stavanger Vinterdress, Raspberry Pink – Best i test

Vinterdress barn: Best i år

SJEKK PRISEN →

God kvalitet

Denne flotte vinterdressen fikk best i test på grunn av sine gode egenskaper, brukervennlighet og greie pris. Materialet i dressen, Duraplus, er veldig vanntett og vindtett, så denne flotte dressen er meget holdbar og slitesterk. Innsiden av dressen er behagelig, med et mykt polyesterfôr. Denne dressen er imidlertid dyrere enn mange andre alternativer i testen vår. Dressen er også enkel å rengjøre og holde pen og den kan vaskes i vaskemaskin og tørkes i tørketrommel. For mange vil denne flotte dressen være et veldig godt valg.

Fleksibel og pustende

Vinterdressen er komfortabel å gå med for barna og den er fleksibel. Materialet puster godt og passformen er tilpasset barnas kropp og størrelse. Utedressen er laget i et godt, pustende materiale som innebærer at den er godt egnet for å brukes i flere timer og det er jo veldig greit med tanke på at barnet ditt mest sannsynlig er en del ute. Det er viktig at barna ikke blir våte av svette mens de leker mye ute og denne flotte dressen klarer fint å ventilere barnets kroppsvarme, i tillegg er det mye bevegelsesfrihet i denne dressen. Passformen er god og dressen gir gode muligheter for å tilpasning, slik at den passer ditt barns behov.

God isolasjonsevne

Vinterdressen er varm og komfortabel og vil beskytte barnet godt i kalde og våte omgivelser. Selv med mye regn og snø holder innsiden av dressen seg tørr og varm, samt at dressen har god isolasjonsevne. Den har også god motstand mot slitasje og kan fint brukes i flere år. Imidlertid gir ikke denne vinterdressen like god synlighet som noen av de andre draktene i testen, siden er utstyrt med relativt små og få reflekser.

Fordeler:

 • Vann- og vindtett
 • God passform
 • God isolasjonsevne

Ulemper:

 • Lavere synlighet siden refleksene på dressen er mindre i størrelse og ikke mange nok
 • Høy pris

LES MER


2. Penguin Kjeledress Lilla – Beste premium

Penguin Kjeledress

SJEKK PRISEN →

Høy pris 

Penguin Kjeledress Lilla sto frem i testen vår som et godt premium alternativ. Dette er en fantastisk vinterdress med mange gode egenskaper og funksjoner. Dette er en komfortabel og god vinterdress som er både vanntett og vindtett og er utstyrt med flere gode detaljer. Den høye prisen er ikke noen hindring for den som vil investere i en god vinterdress som er slitesterk og vil vare lenge, men den vil ikke passe inn i alle budsjettsnivå.

God synlighet 

Denne vinterdressen er godt synlig i mørket, siden den er utstyrt med reflekser som innebærer at man lett får øye på barnet. For den som er opptatt av sikkerhet, er denne dressen med gode refleksdetaljer et veldig godt valg. Den er også veldig grei å rengjøre og kan vaskes i vaskemaskin på 40 grader. Fôret er av 100% polyester, mens innsiden og utsiden er laget av 100% nylon. Dressen er fullt polstret med Primaloft, mens de vanntette glidelåsene er fra YKK. Materialet er forsterket ved rygg og bein og alle sømmene er teipet for å holde vannet ute.

Populær dress 

Penguin Kjeledress i Lilla fra Isbjörn of Sweden er en populær modell hos forbrukere og har vunnet testpris for vinterdresser. Vinterdressen har god passform og er veldig komfortabel å gå med. I tillegg har den mange nyttige lommer for oppbevaring, som alltid kan komme godt med. Materialet denne er laget av har høy tetthet og isolasjonevnen er god. Vinterdressen sitter godt på kroppen og er tilpasset for mye aktivitet og bevegelse, slik at den passer godt for aktive barn. Stoffet er slitesterkt og vannavvisende og vil holde barnet ditt godt og varmt i vinterkulden.

Fordeler:

 • God synlighet
 • Polstret for varme
 • Vann- og vindavvisende

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


3. Didriksons Migisi Vinterdress, Hurricance Blue – Beste budsjett

 

SJEKK PRISEN →

Best i test

Denne modellen har blitt kåret til best i test og er faktisk en oppdatert versjon av Didriksons modell Theron, som ble kåret til prisvinner blant vinterdresser i det norske magasinet Foreldre & Barn to ganger, både i 2013 og 2014. I testene fikk denne modellen veldig godt resultat for varme, isolasjon og holdbarhet, i tillegg til vannbestandighet.

Funksjonell

Dette er en veldig funksjonell vinterdress, som er spesiallaget for Skandinaviske vinterforhold. Den er utstyrt med Didriksons system Extended Size, som gjør det mulig å forlenge både ben og armer med en størrelse, noe som betyr at barnet ditt kan bruke dressen over lengre tid mens barnet vokser. Her til lands kan det fort bli svært kaldt på vinterstid og denne dressen passer perfekt til akkurat det. Med denne vann- og vindbestandige dressen vil barnet ditt holde varmen gjennom de kalde vintermånedene, uten at dressen blir for varm. Vinterdressen har teipede sømmer, forsterkede knær, avtagbar hette og avtagbar syntetisk pelskrage.

Fokus på sikkerhet

Denne vinterdressen er også utformet med sikkerhet i tankene. Den er utstyrt med reflekser av god kvalitet på ulike steder, som hetten, ryggen, armene og bena. På grunn av disse nyttige refleksene, vil barnet ditt være synlig også i mørket på tidlige vintermorgener. Utsatte områder som knærne er forsterket, som innebærer at dressen er slitesterk.

Fordeler:

 • God sikkerhet
 • Best i test
 • Funksjonell, med Extended Size systemet

Ulemper:

 • Muligens mindre isolasjonsevne enn visse andre dresser

LES MER


4. Bergans Ruffen Overtrekksbukse, Sorbet/Jam – Slitesterk og allsidig valg

 

SJEKK PRISEN →

God passform 

Denne flotte vinterdressen har veldig god og smidig passform, i tillegg former den seg etter barnets kropp. Funksjonaliteten er også god, med silikonstropper som tres under barnets sko. Dressen er enkel å vaske i maskin og tørke i trommel. Stoffet er svært slitesterkt og dressen er utformet i flotte, friske farger og med et sporty design. Overtrekksbuksen er både vann- og vindtett, og passer veldig godt til ruskete vær.

God kvalitet 

Bergans Ruffen er en vinterdress av veldig god kvalitet, som er slitesterk og motstandsdyktig mot dårlig vær. Dette er en dress som vil vare lenge og som lett kan selges videre eller brukes til yngre søsken når barnet ditt har vokst ut av den. Siden denne dressen fungerer med lag-på-lag prinsippet er det viktig at barnet har nok og riktige klær under dressen for å holde på varmen, så denne dressen kan oppleves som litt tynn i materialet. Vinterdressen er litt dyr og passer derfor best til noen som ønsker å investere litt i dressen til barnet sitt.

Lag-på-lag dress

Denne overtrekksbuksen fungerer med lag-på-lag prinsippet, og er utformet tynnere i stoffet slik at man kan tilpasse det barnet har på seg under til å passe med været ute. Dette er veldig nyttig for at dressen kan brukes under flere ulike årstider med ulike klær under, for eksempel med tynnere underlag på regnete vårdager og med ullundertøy og ullgenser på kalde vinterdager. Slik er denne dressen veldig fleksibel og fungerer godt i hverdagen. Dette innebærer også litt ekstra med tanke på hva barnet skal ha på seg hver dag. For mange er det veldig greit med en vinterdress som holder barnet varm og god nesten uansett hva barnet har på under.

Fordeler:

 • God sikkerhet
 • Lett og komfortabel

Ulemper:

 • Ikke like robust som andre dresser
 • Litt tynn i stoffet
 • Dyr

LES MER


5. LWJordan 720 – Allsidig vinterdress

 

SJEKK PRISEN →

God ventilasjon

Denne dressen har god ventilasjon og vil holde barnet varmt, uten at det blir svett i dressen ved aktiv lek. Med denne dressen får du mye for pengene med tanke på ytelse, sikkerhet og komfort, og dressen er også prisgunstig, spesielt med tanke på at dette er en god dress som vil kunne vare lenge så lenge du tar vare på den. Dressen har god vindtetthet, men vannbestandigheten er ikke like god, siden noen foreldre rapporterer at dressen iblant kan bli våt på bena og i baken.

Allsidig dress

Dette er en komfortabel, pustende dress som er behagelig å ha på seg. Den sitter godt på kroppen og er ganske lett. Dressen er også enkel å få av og på, som alltid er nyttig i en travel hverdag. Dressen passer ekstra godt for aktive barn som trenger mye bevegelighet i dressen sin. Lego-detaljene er selvfølgelige populære blant mange barn og dressen har et godt design.

Gjennomtenkt 

Lego Wear Jordan er en gjennomtenkt vinterdress, med flere detaljer som fungerer godt. Den har en justerbar strikk i midjen, en skjerm på hetten og innebygde fester på dressen der vinterhansker kan festes. Dressen har også reflekser av god kvalitet sydd inn på flere ulike steder på dressen, men for best sikkerhet kunne det gjerne vært flere og større reflekser på dressen.

Fordeler:

 • Prisgunstig
 • Lett og komfortabel
 • Gjennomtenkt
 • God ventilasjon

Ulemper:

 • Ikke like vannavstøtende som noen andre dresser

LES MER


6. Didriksons Björnen Vinterdress, Leaf Green – Godt alternativ

SJEKK PRISEN →

Klassisk vinterdress 

Dette er en flott vinterdress i klassisk design, som ble kåret til best i test av Testfakta i 2018. Dressen er populær hos både barn og foreldre og fungerer veldig godt i hverdagen. Vinterdressen er utstyrt med en høy krage og glidelås med vindklaff, som beskytter barnet fra både vær og vind. I tillegg har den nyttige lommer på fremsiden. Den rimelige prisen gjør dette til et godt kjøp.

God pris

Denne vinterdressen har en veldig rimelig prislapp i forhold til det du får. Dressen er godt isolert, siden den er både vindtett og vanntett og den kan holde barnet ditt både tørr og varm gjennom den lange, kalde vinteren. Dressen har elastiske ender i armene med hull til tommelen, justerbare ermer og fotstropper, avtagbar fuskepels, samt justerbar og avtagbar hette. Materialet er PCF-fritt og slitesterkt, så dette er en dress som vil vare lenge.

Gode funksjoner

Denne dressen er utstyrt med gode funksjoner og egenskaper, inkludert Extended Size-funksjonen, som gjør det mulig for dressen å vokse med barnet. Både armene og bena kan forlenges med opptil en størrelse, slik at denne dressen kan brukes av barnet ditt flere sesonger. Den er utstyrt med gode reflekser som øker sikkerheten i mørket på tidlige vintermorgener. Refleksene er plassert rundt hele dressen, slik at ditt barn vil være trygg selv når det er mørkere omgivelser.

Fordeler:

 • Grei pris
 • Slitesterkt materiale
 • Trygg modell med gode reflekser

Ulemper:

 • Litt mindre solid enn noen andre modeller

LES MER


7. Columbia Hot-Tot Vinterdress, Red Spark Geo Print – Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Budsjettvalget

Denne vinterdressen har en veldig rimelig prislapp i forhold til det du får. Dressen er godt isolert, siden den er både vindtett og vanntett. Den kan holde barnet ditt varm og tørr gjennom de kalde og våte vintermånedene. Dette er et veldig prisgunstig alternativ for den som ønsker å kjøpe en god vinterdress for en rimelig penge. Materialet er slitesterkt, så dette er en dress som vil vare lenge for barnet ditt.

Holder godt på varmen

Denne dressen holder barnet varmt selv i regn, våt snø og sludd. Den har 100 grams isolering med fleecefor og er vann- og vindtett. Den er utstyrt med hakevern som beskytter og varmer i halsen, ribbestrikk i håndleddene, forsterkninger på knærne og borrelås i anklene for å holde fuktighet ute. I tillegg har den en nyttig brystlomme og gode refleksdetaljer for sikkerhet og god synlighet i mørket.

Brukervennlig 

Denne modellen er svært enkel og grei for barna å bruke, siden den er lett å ta av og på. Den er også veldig grei bruk, siden materialet er pustende og vil holde barnet varmt samtidig som det ikke vil bli for varmt inne i dressen. Likevel er passformen ikke den beste, siden den ikke kan reguleres.

Fordeler:

 • Veldig prisgunstig
 • Enkel å ta av og på
 • Slitesterkt materiale

Ulemper:

 • Ikke like funksjonell som andre
 • Passformen kan ikke reguleres

LES MER


8. Isbjörn Halfpipe Vinterdress, Petrol – Beste økologiske alternativ

SJEKK PRISEN →

God pusteevne og passform

Denne vinterdressen har en smidig passform og god pusteevne. Dette er en vinterdress som puster svært effektivt og barna vil ikke bli fuktige av svette under aktiv lek i denne dressen. Armene og benene kan forlenges, så dette er en dress som kan brukes over lengre tid mens barnet ditt vokser. Dette er en dyr modell, så denne dressen er ikke for alle, men for foreldre som ønsker å legge litt mer penger i en god dress som vil vare lenge, er dette et godt alternativ. Kvaliteten på dressen er såpass god at den kan brukes mange vintre fremover og dressen vokser også sammen med barnet på en smart måte.

Vanntett og funksjonell

Dette er en dress som passer godt både for våte og kalde forhold, som er typisk for Norge på vinterstid. Den er laget av et pustende, vanntett materiale som er slitesterkt og vil klare å holde barnet ditt varm og tørr selv under våte og kalde forhold. Denne slitesterke dressen er laget for å vare lenge og er tiltenkt å brukes av samme barn lenge, gå i arv til yngre søsken/søskenbarn eller selges videre etter bruk. Dette er altså et miljøvennlig og lommebok-vennlig valg for vinterdress. I tillegg er dressen grei å vaske, siden den kan legges i vaskemaskin og tørkes i trommel.

Komfortabel

Denne vinterdressen er behagelig å ha på seg og former seg godt etter kroppen. Her er det flere gode funksjoner og egenskaper som hjelper barnet med å holde seg varm mens det er ute, enten det er i regn eller kulde. Dressen er nemlig utstyrt med en innovativ voksefunksjon. Buksebein og armene kan forlenges ved at en søm på innsiden sprettes opp og dressen vil da bli større ettersom barnet ditt vokser. Materialet er miljøvennlig og laget i gjenvunnet fôr. Dressen er også veldig brukervennlig og enkel å kle av og på seg.

Fordeler:

 • Miljøvennlig
 • Innovativ voksefunksjon
 • Funksjonell og komfortabel

Ulemper:

 • Få reflekser, ikke like sikkert i vintermørket
 • Litt skjøre sømmer

LES MER


9. Nordbjørn Igloo Babydress, Navy Woodli – Beste rimelige økologiske alternativ

SJEKK PRISEN →

Miljøvennlig på budsjett 

Dette er en flott vinterdress på budsjett, som er miljøvennlig og vil vare lenge. Dressen er produsert med en økologisk, miljøvennlig impregnering som beskytter materialet mot skitt og smuss, slik at dressen vil vare lengre. Den er laget i vindtett og vannavvisende materiale med gode pusteegenskaper, som innebærer at barnet ditt kan oppholde seg ute lenge uten å bli kald eller våt. Dressen vil holde barnet ditt varm under nesten alle værforhold.

For de minste

Denne dressen er laget for de aller minste barna og har flere gode egenskaper og detaljer som gjør den grei og praktisk å bruke. Babydressen er utstyrt med varmt fôr slik at barnet ditt vil være god og varm, refleksdetaljer for ekstra trygghet og en avtagbar hette med fuskepels på. Dressen er komfortabel for barnet å ha på seg og er enkel å ta av og på seg.

Sikkerhet

Nordbjørn Igloo er utstyrt med flere reflekser for å sørge for at barnet ditt er synlig i vintermørket. Antageligvis vil dette ikke være nødvendig, men det er alltid lurt å være ekstra forsiktig når det gjelder barna våre. Dette er et kvalitetsprodukt og dressen er veldig behagelig å ha på seg. Dressen selges også for en veldig budsjettsvennlig pris, så dette er et godt alternativ for den som handler miljøvennlig i det lavere prissjiktet.

Fordeler:

 • Trygg og sikker med reflekser
 • Spesiallaget for små barn
 • Miljøvennlig modell
 • God pris

Ulemper:

 • Litt mindre solid og slitesterk enn andre modeller

LES MER


Trenger du å kjøpe vinterdress?

En god vinterdress er helt nødvendig for barn som bor i Norge. Her til lands blir det fort veldig kaldt på vintertid, og det er viktig at ditt barn holder seg god og varm i dressen. Når vinteren står for døren, vet vi at det blir både kulde, snø og slaps ute, men barna skal selvfølgelige ut og leke uansett.

Med en vinterdress av god kvalitet vil barnet ditt forbli varm og tørr selv i kalde og våte omgivelser. Det vil da bli mulig for barnet ditt å leke uhindret ute gjennom hele vinterperioden. En funksjonell og god vinterdress gir barnet ditt beskyttelse fra topp til tå i både vind, regn og snø. Alle vinterdressene på denne listen fungerer godt i Nordiske forhold, slik at barna kan kose seg med leken så lenge de vil uten å bli kalde eller våte.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe vinterdress

Det er flere ting du bør tenke på når du skal gå til innkjøp av en vinterdress. Det finnes nå mange flotte og nyttige vinterdresser på markedet i dag, laget av mange ulike produsenter, så du kan velge akkurat den modellen som passer best for deg og barnet ditt. Blant de forskjellige modellene kan det være stor forskjell på prisnivå, funksjoner og design. Det er viktig at du gjør din research og velger den riktige vinterdressen for deg.

Når det gjelder vinterdresser, er det viktig å tenke på slitestyrke, vanntetthet, pusteevne, komfort og fleksibilitet. Du bør tenke over hvilke behov barnet ditt har, for eksempel med tanke på alder og aktivitetsnivå, og hvordan klimaet er der du bor.

Hvis barnet ditt er så lite at det begrenser aktivitetsnivået, er det lurt å gå for en vinterdress som er godt fôret og polstret og legge mindre vekt på fleksibilitet og bevegelsesmulighet. Dersom barnet er litt større og svært aktivt, er det lurt å kjøpe en mer fleksibel vinterdress med god pusteevne og mye bevegelighet.

Tenk på sikkerhet

Som vi alle vet, er det veldig viktig å tenke på sikkerhet når det gjelder barnas vinterdress. Når det gjelder alle produktene vi kjøper og bruker til barna, er det viktigste fokuset selvfølgelig at barna er trygge og at produktet er sikkert å bruke. Det er flere aspekter ved vinterdressen du bør vurdere når det gjelder sikkerhet, så det er viktig å forberede seg og undersøke hvordan de ulike modellene du finner på markedet er i forhold til dette.

Du bør velge en dress som er designet for å være godt synlig i mørke. Det er selvfølgelig lite sannsynlig at ditt barn vil være i fare, men med tanke på de mørke vinterdagene vi har her i Norge, er det helt nødvendig at barna har reflekser på dressen sin. Det er derfor lurt å være oppmerksom på hvorvidt de ulike modellene er utstyrt med reflekser plassert på strategiske områder på dressen som kan holde barnet ditt trygt med god synlighet når det er mørkere ute. Vinterdressen bør alltid ha reflekser, siden det fort blir mørk på vinteren og reflekser bidrar til å sørge for at barn er trygge, spesielt i trafikken.

Det er delte meninger om hetten skal sitte fast på dressen eller være avtagbar med knapper blant både produsenter og foreldre. Av sikkerhetsgrunner er det en fordel med knapper, siden det er fare for at hetten kan henge seg fast i noe og at barnet kan bli hengende fast eller i verste fall kveles.

Tenk godt over valget av vinterdress

Det er stor variasjon i funksjonene til de ulike modellene på markedet i dag. Det er svært viktig at du tenker over hva du og ditt barn ønsker og trenger i dressen dere kjøper, slik at du kan finne modellen som passer best for deres behov. Generelt er det viktig at du velger en vinterdress som er godt isolert og vil hjelpe barnet ditt å holde varmen selv i kalde og våte værforhold. En god vinterdress vil sørge for at barnet ditt forblir god og varm både i vær og vind siden dressene er godt isolerte, og mange er både vann-og vindavvisende.

Pris er også et aspekt det er lurt å tenke godt over. Det finnes veldig mange dresser av god kvalitet på markedet i dag, og det er altså mye man kan velge mellom i ulike prissjikter. Noen vinterdresser er veldig dyre, men kan likevel være en god investering i lengden, for eksempel variantene som er fleksible og kan vokse til en viss grad med barnet. I tillegg er det jo slik at hvis barnet deres som skal bruke dressen har yngre søsken, kan dere planlegge å investere i en ekstra god vinterdress og bruke den til flere av barna deres.

Andre vinterdresser er veldig billige, men kanskje ikke like slitesterke og det er jo kjedelig å måtte kjøpe ny dress etter kort tid siden kvaliteten ikke var god nok. Det er fullt mulig å finne en god vinterdress til en rimelig penge for de som handler på budsjett. Man kan fint få tak i prisgunstige vinterdresser på budsjett uten å måtte ta til takke med dårlig kvalitet i dressen.

Vasking av vinterdress

Generelt anbefales det å vaske vinterdresser så lite som mulig. Det er fordi vasking sliter på dressene og noen dresser kan faktisk bli mindre vanntette etter vask. I tillegg skal det heller ikke være nødvendig å vaske dressen for ofte, fordi materialene som regel er valgt for at dette skal være mulig. Det anbefales vanligvis å tørke av dressen med en våt klut for å bli kvitt skitt og smuss.

Når det er på tide med en runde i vaskemaskinen, bør vinterdressen vrenges før den legges i maskinen. I tillegg bør glidelås og borrelåser lukkes, for å unngå gnissing og slitasje på stoffet. Dressen bør vaskes på lav temperatur og du bør derfor bruke flytende vaskemiddel som lettere løser seg ved lavere temperaturer enn pulver. Det anbefales at du unngår tøymykner, siden dette kan være skadelig for stoffet.

Det er veldig lurt å impregnere vinterdressen du velger. Impregnering kan bidra til at vinterdressen holder lengre og det er veldig enkelt å gjøre dette. Man får kjøpt impregnering både på sportsbutikker og i butikker som selger klær og utstyr til barn, i tillegg til de fleste skobutikker. Det er best hvis du impregnerer dressen før den brukes for første gang og du bør ta en ny runde impregnering etter hver runde i vaskemaskinen.

vinterdress barn test