fbpx

Vinstativ test: Trenger du et vinstativ i 2023?

Trenger du et vinstativ men usikker på hvilket du skal velge? Da er du på rett plass. Vi har nemlig samlet et utvalg av de mest populære modellene i 2021, for å gi deg bedre oversikt over markedet. Fordelen med et vinstativ er jo naturligvis at det oppbevarer vinflaskene, men det kan også bli en del av ditt interiør. Av den grunn er valg av vinstativ noe du burde ta på alvor.

Basert på våre undersøkelser var det til slutt Dorre Vinia vinstativ som gikk av med seieren som testvinner. Det på grunn av stativet sitt lekre design, og det faktum at det er særdeles praktisk. Det har nemlig plass til så mange som ni vinflasker og det uten at stativet oppleves som stort eller ruvende.

Er det et rimelig alternativ du er på utkikk, er det Kitchen Craft vi anbefaler. Et lekkert stativ med plass til hele 15 flasker.

Denne testen er basert på nøye gjennomgang av pålitelige kilder og beskrivelser. Vi har altså ikke selv testet produktene.

Vinstativ test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dorre Vinia vinstativ
Dette lekre vinstativet er perfekt for alle vinentusiaster som stiller høye krav til både kvalitet og kapasitet. Du får plass til hele ni flasker og takket være det elegante designet vil Dorre Vinia garantert bli en del av innredningen i hjemmet. Prisen er også god, så for oss er det ingen tvil om at dette stativet er best.
SJEKK PRISEN →
Traditional Wine Racks
Dette flotte og tradisjonelle vinstativet imponerer av flere grunner, men det er særlig kombinasjonen pris og kapasitet som er unik. Her får du plass til hele 15 vinflasker der du også slipper å grave dypt i lommeboken for å anskaffe stativet. Du får med andre ord svært mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Kitchen Craft vinstativ
Kitchen Craft er på grunn av sin gunstige pris testens beste budsjettvalg. Likevel imponerer stativet med sin høye kvalitet, stilrene design og ikke minst sin gode kapasitet. Enhver som ikke ønsker å betale for mye for et vinstativ vil nok oppleve dette som et godt kjøp.
SJEKK PRISEN →
Hahn StackRack
Hahn StackRack er det ultimate valg for alle storsamlere. Ikke bare rommer den 40 flasker - du kan også enkelt bygge på stativet etterhvert som samlingen blir større. Trenger du ekstra god kapasitet, er Hahn StackRack et åpenbart valg!
SJEKK PRISEN →
Traditional Wine Racks
Traditional Wine Racks tilbyr et påbyggbart og estetisk tiltalende vinstativ laget av kvalitets svensk tre i Black Ash. Det tidløse designet komplementerer alle interiørstiler, og kan plasseres i stuen som et vakkert blikkfang.
SJEKK PRISEN →
Hahn StackRack
Hahn StackRack kombinerer minimalistisk design med funksjonalitet, tilbyr et elegant vinstativ i krom som er stablingsbart. Med muligheter for å lagre 4 til 6 flasker, gir det modulær og estetisk vinoppbevaring som også sparer plass.
SJEKK PRISEN →
Dorre Beda
Dorre Beda tilbyr et sofistikert og minimalistisk vinstativ i messing. Med kompakte mål, passer den på forskjellige overflater i hjemmet. Dens design kan romme 6 vinflasker, kombinerer funksjonalitet med estetikk.
SJEKK PRISEN →

1. Dorre Vinia vinstativ — Testvinner

Dorre Vinia vinstativ

SJEKK PRISEN →

Vinstativet Vinja fra Dorre er perfekt til deg som samler på vin og liker å ha de fine flaskene stående framme. Vinstativet som er laget av smijern i fargen matt svart og har plass til hele ni flasker vin. Det enkle og lette designet gjør det til en del av innredningen samtidig som det er en oppbevarer vinflaskene.

Målene på stativet er 23,5x28x29,5 centimeter, hvilket gjør at den får plass selv i trange kriker og kroker. Det er også et populært stativ blant forbrukerne da det skårer høyt på kundeomtalene, og det beskrives som både flott, solid, stilig og praktisk.

Prisen er god, og med tanke på kapasitet og design var det egentlig ikke noe tvil om at dette stativet skulle til topps i vår test.

Utvalgte fordeler

 • Plass til ni vinflasker
 • Enkelt og moderne design
 • Et stativ av høy kvalitet

LES MER

2. Traditional Wine Racks — Mye for pengene

Traditional Wine Racks Vinstativ

SJEKK PRISEN →

Dette lekre og tradisjonelle vinstativet imponerer av flere grunner, men det er særlig kombinasjonen pris og kapasitet som er unik. Her får du plass til hele 15 vinflasker der du også slipper å grave dypt i lommeboken for å anskaffe stativet. I tillegg er det av skyhøy kvalitet, da det er laget av FSC-sertifisert tre.

En annen bemerkelsesverdig fordel er at man kan bygge på det underveis. Etter hvert som vinsamlingen øker, kan du ty til innkjøp av flere stativ av samme modell og dermed øke kapasiteten til stativet. Det moderne vinstativet er også, som påpekt, laget i FSC-sertifisert tre fra de svenske skogene. Dette gir stativet et vakkert og tradisjonelt utseende.

Vinstativet leveres umontert, men det er lett å montere. Det har fargen Flight Oak og målene 52x 22 x 23 cm. Det betyr at stativet er plassbesparende samtidig som det har enormt bra kapasitet.

Som også presisert er prisen god og her får du mye for pengene. Kanskje ikke rart at dette er en favoritt blant både forbrukerne og ekspertene.

Utvalgte fordeler

 • Plass til 15 vinflasker
 • Kan bygges på om vinsamlingen økes
 • Bra pris – du får mye for pengene

LES MER

3. Kitchen Craft vinstativ — Best på budsjett

Kitchen Craft vinstativ

SJEKK PRISEN →

Kitchen Craft er på grunn av sin gunstige pris testens beste budsjettvalg. Uavhengig om du handler på budsjett eller bare ønsker et rimelig alternativ tror vi denne er perfekt for deg. Den har også et lekkert design da det er laget av kobberbelagt metalltråd, som også kan bygges på.

Stativet har dessuten en kapasitet på syv flasker og har målene 14,5x58x15 cm. Dette gjør at den får plass på de fleste plasser, som for eksempel opp på kjøkkenhyllen. Den kan også brukes som et tilskudd til interiøret da den er særdeles stilren. Dette stativet vil garantert gli inn i et moderne hjem.

Ellers er det lite negativt å si. Det skårer høyt hos forbrukerne og da er det spesielt prisen som trekkes frem som den største fordelen. Alt i alt et godt kjøp om du ikke planlegger den største vinsamlingen og er mest opptatt av pris.

Utvalgte fordeler

 • Svært prisvennlig
 • Praktisk
 • Plass til syv vinflasker

LES MER

4. Hahn StackRack — Størst kapasitet

Hahn StackRack vinstativ

SJEKK PRISEN →

Hahn StackRack er det ultimate valg for enhver storsamler. Takket være den enorme kapasiteten på utrolige 40 flasker, er dette stativet perfekt for deg som er en vinentusiast. Kanskje du planlegger en egen vinkjeller, eller bare elsker synet av vinflasker i stuen? Uansett, vil Hahn StackRack være et åpenbart valg for alle som trenger ekstra stor kapasitet.

Dette stativet beskrives som skapt for vinentusiasten. Delene kan også stables for å gjøre stativet større dersom lageret vokser. I tillegg har det et stilfullt design, og er laget av et robust stål. Det er naturligvis en del større i målene da det rommer 40 flasker, noe som gjør at det krever mer plass. Du kan imidlertid demontere delene og plassere stativet slik som det passer deg best. Prisen er også noe høyere her enn hos de foregående stativene, men samtidig er det som forventet.

Utvalgte fordeler

 • Enorm kapasitet – plass til 40 flasker
 • Lett og moderne design i stål
 • Kan påbygges dersom lagret vokser

LES MER

5. Traditional Wine Racks – Påbyggbart

Traditional Wine Racks Vinstativ Påbygningsbart

SJEKK PRISEN →

Traditional Wine Racks et glimrende valg for de som er på jakt etter et fleksibelt og stilrent vinstativ. Laget av høykvalitets svensk tre i den dype og elegante fargen Black Ash gjør dette vinstativet både robust og estetisk tiltalende. Den mørke fargen komplementerer en rekke interiørstiler, fra det moderne til det klassiske.

En av de mest fremtredende fordelene med Traditional Wine Racks er at du kan bygge den ut som du vil. Uansett om du bare er i begynnelsen av din vinsamling eller allerede har en imponerende samling, gir dette systemet deg muligheten til å utvide etter behov. Du kan starte med en liten seksjon og bygge videre etter hvert som samlingen vokser.

Men det som virkelig skiller Traditional Wine Racks fra mange andre vinstativer, er dens tidløse design. Dette er ikke bare et funksjonelt oppbevaringssystem; det er også et møbel i seg selv. Med sitt vakre klassiske utseende kan dette vinstativet lett plasseres i ethvert rom, inkludert stuen uten at det virker malplassert.

Oppsummert

 • Påbyggbart vinstativ av høy kvalitet
 • Laget av svensk tre i Black Ash
 • Tidløst og stilrent design
 • Passer perfekt i alle rom

LES MER

6. Hahn StackRack – Minimalistisk

Hahn StackRack Stabelbart Vinstativ

SJEKK PRISEN →

Dette vinstativet kombinerer funksjonalitet med et elegant uttrykk, noe som gjør det til et foretrukket valg for dem som verdsetter design og funksjonalitet.

Med sitt stilrene design i krom, gir StackRack et sofistikert preg til ethvert rom, uten å ta for mye plass eller oppmerksomhet. Selv om det kan virke enkelt ved første øyekast, er det nettopp denne enkelheten som gjør det så spesielt.

En av de mest praktiske funksjonene med StackRack er dets stablingsmuligheter. Med plass til 4 flasker, er det ideelt for dem som ikke har en stor samling, men for de som gjør det, tilbyr serien også et alternativ som har plass for 6 flasker. Skulle behovet for mer lagringsplass oppstå, kan man enkelt kjøpe flere vinstativ av samme størrelse og stable dem oppå hverandre.

Oppsummert

 • Minimalistisk og elegant kromdesign
 • Stabling gir plassbesparende oppbevaring
 • Kapasitet fra 4 til 6 flasker
 • Fås i flere størrelser

LES MER

7. Dorre Beda – Fleksibelt vinstativ

Dorre Beda Vinstativ Messing

SJEKK PRISEN →

Om du ser etter et vinstativ som kombinerer funksjonalitet med et sofistikert design bør du vurdere Dorre Beda. Med sine nøye utvalgte dimensjoner på 29 cm i høyden og 25,5 cm i bredden, har det en kompakt og harmonisk form som lar deg plassere det på forskjellige overflater i hjemmet ditt, fra kjøkkenbenker til stuebord.

Dorre Beda er ikke bare funksjonell, men også eksepsjonelt stilig. Den er laget av messing, både i farge og materiale, som gir den en varm og tidløs glød. Dette enkle, men klassiske designet gir en følelse av luksus og eleganse, noe som gjør det til en attraktiv tilføyelse til ethvert hjem.

Med kapasitet til å holde 6 vinflasker, gir Dorre Beda deg muligheten til å vise frem favorittvinene dine på en organisert og estetisk tiltalende måte.

Oppsummert

 • Minimalistisk design i messing
 • Kompakt: 29 cm x 25,5 cm
 • Rommer 6 vinflasker
 • Passer flere steder i hjemmet

LES MER


Kjøpsguide – Hvilket vinstativ skal jeg velge?

Først og fremst er det viktig å vurdere sitt eget behov. Er det viktigste for deg å oppbevare så mange flasker som mulig så billig som mulig, eller ønsker du at vinstativet skal betraktes som et møbel i hjemmet?

Hvordan ser vinforbruket ditt ut? Kjøper du et større antall flasker av samme type vin (kasser med seks eller tolv flasker) vil det være fornuftig å velge et vinstativ med store rom, for eksempel et kryss. Dersom du er typen som kjøper en flaske eller to av hver vin vil det være smartest å velge et stativ med uhindret adgang til alle flaskene, for eksempel et innstikk- eller enkeltflaskestativ.

Uansett hvordan dine behov ser ut kan du være sikker på å finne et vinstativ som passer deg, om du vurderer følgende:

 • Pris: Hvis ditt viktigste parameter er å kunne oppbevare mange flasker vin så billig er det naturligvis prisen du burde se på.
 • Design: Hvis det er avgjørende for deg at vinstativene tar seg godt ut og at flaskene presenteres på en elegant måte, er det helt klart designet du må vurdere. Hvilket stativ passer egentlig ditt hjem, og hvilket stativ synes du er flottest?
 • Kapasitet: planlegger du en enorm samling er det kapasiteten du må vurdere.
Den beste butikken for denne typen produkter

Hvorfor kjøpe et vinstativ?

Hele poenget med et vinstativ skal være at man kan oppbevare vin- og champagneflasker på en organisert og pen måte. Vinflasker tar nemlig stor plass og kan føre til rot og kaos om det hoper seg opp. Derfor kan det være lurt å kjøpe et vinstativ dersom du har et par flasker stående i hus.

I tillegg vil et vinstativ være en flott form for dekorasjon. Det å ha vin liggende fremme i et flott vinstativ vil være med på å gi boligen din et elegant preg.

Forskjellige typer vinstativ

Det skilles i hovedsak mellom tre typer vinstativ. Disse er:

 • Vegghengt vinstativ:Denne type vinstativ er perfekt for deg som ønsker å spare plass på kjøkkenbenken eller i boden.Når du henger noe på veggen, så tar det umiddelbart veldig lite plass. Slike vinstativ går også for å være mer delikate å se på.I tillegg gir de en luksuriøs følelse i rommet.
 • Stående vinstativ: Ønsker du å ha noe som rommer få flasker, men som kan stå fremme på kjøkkenbenken eller i en hylle på stua? Da skal du ha det som kalles et stående vinstativ. Disse kommer i mange fasonger, men som regel består de av tynne aluminiumsstriper som gir en perfekt form til èn eller flere vinflasker.
 • Vinstativ med større kapasitet : Har du et behov for å lagre mye vin over en lengre periode? I så fall finnes det også vinstativer som passer dine behov. Dette er egentlig stativer som primært kjøpes av restauranter og barer, men som også spesielt interesserte nordmenn har begynt å kjøpe inn. På mange av disse vinstativene vil du se at de kalles påbyggingsbare. Det vil si at du enkelt kan sette sammen flere av disse stativene på èn vegg – og man vil ikke kunne se at det er separate biter.

Vinstativ pris – hva koster det?

Det finnes modeller i alle slags prisklasser der prisen ofte varierer kraftig. Du finner nemlig vinstativ til flere tusen kroner og også stativ til noen hundrelapper. Som regel henger pris, kvalitet og kapasitet sammen, så dersom du ønsker et vinstativ du kan lagre flere flasker på og som tåler mye må du regne med å betale litt ekstra:

 • Vinstativ til under 500 kroner: Til denne prisen varierer både kvalitet og kapasitet. Du finner naturligvis gode stativ i denne prisklassen, men samtidig kan du heller ikke forvente markedets ypperste toppkvalitet.
 • Vinstativ til rundt 500-1000 kroner: Har du et budsjett rett under tusenlappen, så kan du nærmest velge helt fritt av alle typer og størrelser. Dette inkluderer også de aller største vinstativene med plass til mange flasker. De er faktisk ikke så dyre – og kommer ofte med en prislapp på mellom 450 og 800 kroner. De eneste produktene som er utelatt i denne priskategorien er de som er laget av eksklusive merkevarer, og hvor man rett og slett «betaler mye for merkevaren.
 • Vinstativ til over 1000 kroner: Med et stativ i denne prisklassen får du enten ufattelig stor kapasitet, eller et stativ som er laget av prisbelønte interiørdesignere. Det er ikke gitt at dyre vinstativ er de beste, men som presisert får du bedre kvalitet når du betaler litt ekstra.

vinstativ test