fbpx

Vindusvasker test: 4 maskiner for skinnende rene vinduer

Skal du vaske vinduer er det viktig med riktig utstyr, da unngår du riper, skader eller vannmønster som etterlates på vinduet etter at jobben er gjort. Heldigvis finnes det en rekke tilbud på håndholdte vindusvaskere som får jobben gjort på en skikkelig måte. Disse benytter en nalgummi og et støvsugerelement for å fjerne overflødig vann. Dermed kan du vaske vinduer både innendørs- og utendørs uten at det blir noe søl.

Fordelen med en håndholdt vindusvasker er at du kommer helt inntil karmer, vinduer med sprosser og enklere kan rengjøre vinduer som er vanskelig å nå opp til. Alt du trenger å gjøre er å bruke den medfølgende spruteflasken og kluten til å føre såpevann utover ønsket vindusflate. Deretter skrur du på den håndholdte vindusvaskeren og trekker den langsomt over glasset. Nalgummien vil dra med seg vannet og støvsugeren vil samle opp vannet slik at det ikke blir merker og ringer på vinduet. Resultatet er rask og enkel rengjøring av vinduer året rundt.

For å finne frem til de beste vindusvaskerne har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Her har vi gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har dannet et grunnlag som gir oss muligheten til å gjennomføre en helhetlig vurdering av hvert produkt.

En skikkelig vindusvasker kan benyttes på alle typer glatte overflater. Dette betyr at du kan bruke den til rengjøring av vinduer, speil, fliser, dusjkabinett og kjøkkenbenken. Bare fukt overflaten med ønsket såpe og bruk nalgummien til å effektivt rengjøre flaten. Pass på at du tømmer vanntanken for skittent vann dersom den fylles opp før du er ferdig med jobben, dette vil opprettholde sugeevne og gjøre jobben langt mer effektiv.

Den vindusvaskeren som kom best ut av vår test var klassikeren Kärcher WV 2 Plus N. Her får du en enkel og kompakt vindusvasker som leverer skinnende rene vinduer uten striper. Den avtagbare skittenvannstanken er enkel å tømme dersom du har mange vinduer du skal vaske.

VÅRE favoritter

 • 35 minutter arbeidstid
 • Medfølgende teleskoparm
 • Kompatibel med annet Leifheit utstyr
SJEKK PRISEN →
 • 35 min batteritid
 • 0.1 liter kapasitet
 • Lav vekt
SJEKK PRISEN →
 • Vaskerobot
 • Mikrofiberklut
 • 50 minutter arbeidstid
SJEKK PRISEN →

Vindusvasker test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Kärcher WV 2 Plus N
Denne klassikerne fra Kärcher leverer et utmerket resultat gang på gang. Her får du skinnende rene vinduer uten at det etterlates irriterende striper på glasset, eller søl i vinduskarmen. Med 0.1 liter kapasitet og 35 minutter arbeidstid vil denne være tilstrekkelig for de aller fleste husholdninger.
SJEKK PRISEN →
Leifheit Dry & Clean 4 pcs
Dette settet fra Leifheit inkluderer alt du trenger for skinnende rene vinduer. Her får du en vindusvasker, våtmopp, nalgummi og en praktisk forlengelsesarm. Arbeidstid på 35 minutter og en skittenvannstank, som enkelt lar seg tømme, gjør husvasken lekende lett og gir et skinnende rent resultat.
SJEKK PRISEN →
Ecovacs Winbot X v2
Ecovacs Winbot er en ny og innovativ måte å rengjøre vinduene på. Denne roboten fester du enkelt til vinduet for deretter å kunne lene deg tilbake. Maskinen kjører systematisk frem og tilbake på flaten og rengjør helt inntil kantene. Enklere enn dette har aldri vindusvasken vært.
SJEKK PRISEN →
Kärcher WV 6 Plus
Kärcher WV 6 Plus er en oppgradert versjon av den bestselgende WV 2 modellen. Her får du inkludert spruteflaske og dobbel batteritid sammenlignet med den tidligere modellen. WV 6 kommer også med en hurtiglader som gjør det raskere å lade opp igjen maskinen dersom den går tom underveis.
SJEKK PRISEN →

1. Kärcher WV 2 Plus N – Best i test

KÄRCHER WV 2 Plus N

SJEKK PRISEN →

WV 3 Plus N er den klassiske vindusvaskeren fra Kärcher. Maskinen har god kapasitet og en arbeidstid på 35 minutter. For de fleste vil dette være tilstrekkelig for en rekke vinduer før den må lades på nytt. Maskinen er enkel å bruke og forhindrer at det oppstår striper på vindusflatene etter vasking. Dermed kan du raskt og enkelt vaske vinduer i hele huset.

Maskinen har en kapasitet på 0.1 liter i skittenvannstanken. Denne kan enkelt fjernes og tømmes dersom den skulle fylles opp før du er ferdig. Maskinen har en egenvekt på kun 0.6 kg noe som gjør det mulig å vaske vinduer høyt oppe eller utendørs. Alt du trenger er en bøtte med såpevann og en ferdig ladet Kärcher WV 2.

Fordelen med en håndholdt vindusvasker er at du enkelt kan bevege den over hele vindusflaten uten hindringer. Alt du trenger å gjøre er å fukte vinduene med sprayflaske og såpevann før du i enkle bevegelser trekker vindusvaskeren nedover ruten. Støvsugeren vil fange opp vannet og nalgummien vil forhindre at det etterlater seg vannrester på ruten.

Er du på jakt etter redskaper som gjør vindusvasken enklere vil Kärcher WV 2 Plus N være et utmerket alternativ. Den klassiske bestselgeren fra Kärcher har god batteritid og utmerket kapasitet for deg som skal vaske en enebolig. Den utskiftbare nalgummien gjør at maskinen holder lenge og at nalen enkelt kan byttes ved behov.

Oppsummert

 • 35 min batteritid
 • 0.1 liter kapasitet
 • Lav vekt

LES MER

2. Leifheit Dry & Clean 4 pcs – Mest for pengene

LEIFHEIT Dry & Clean 4 pcs

SJEKK PRISEN →

Dette praktiske settet fra Leifheit gjør det lettvint og effektivt å få skinnende rene vinduer uten striper. Her får du alt du trenger for å ta fatt på vaskejobben inkludert en vindusvasker, forlengerarm, våtmopp og spruteflaske. Dermed kan du vaske alle typer vinduer inkludert tak, himling og andre glassflater det er vanskelig å få tilgang til.

Alt du trenger å gjøre for å bruke den medfølgende forlengerarmen er å klipse den på baksiden av vindusvaskeren. Dermed får du en forlengelse på 43 cm og enklere tilgang til vinduer høyt oppe. Vindusvaskeren har en flekkfri sugeevne med null dråper takket være den brede nalgummien. Kan brukes på alle typer glassflate inkludert vinduer, speil, fliser og dusjkabinett.

Maskinen har en arbeidstid på 35 minutter og en praktisk standby-modus som sørger for å spare på batteriet mellom hvert vindu. Det oppladbare litiumbatteriet sørger for lang levetid og maskinen kan enkelt lades gang på gang. Den store skittenvannstanken tømmes lett ved å fjerne den fra maskinen. Praktisk helling sørger for at maskinen kan brukes i alle vinkler: vertikalt, horisontalt og i høyden.

Ønsker du deg mye for pengene vil denne pakken være et godt kjøp. Her får du alt du trenger for å vaske vinduer, samtidig som det er kompatibelt med annet Leifheit utstyr. 35 minutter arbeidstid bør i teorien være tilstrekkelig for rengjøring av ca 100 m2. Den medfølgende teleskoparmen sørger for at du kommer til i høyden uten behov for en stige.

Oppsummert

 • 35 minutter arbeidstid
 • Medfølgende teleskoparm
 • Kompatibel med annet Leifheit utstyr

LES MER

3. Ecovacs Winbot X v2 – Premium

ECOVACS WINBOT X v2

SJEKK PRISEN →

Denne stilige roboten gjør vindusvask lekende lett. Ecovacs har utviklet en stillegående robot som du enkelt fester til store glassflater. Deretter vil den systematisk jobbe seg frem og tilbake frem til hele flaten er vasket. Roboten har 50 minutter arbeidstid, men fungerer best dersom du har store vinduer fremfor en rekke mindre.

V2 har oppgradert navigering som sørger for at den ikke etterlater seg riper og flekker. Samtidig har den fått Anti-flare kantregistreringsteknologi, som sikrer at den ikke faller ned fra vinduer og skades.Dette gjør også at den kan benyttes til f.eks. rengjøring av vinterhager og store speil uten at du trenger å være redd for roboten.

Winbot har en kraftig mikrofiberklut som yter fremragende vannopptak. Dette etterlater skinnende rene glassoverflater uten striper og vannrester. Alt du trenger å gjøre er å fukte vinduet eller speilet med såpevann før du starter roboten. Du har tre forskjellige moduser som gjør det enkelt å rengjøre alle typer glassflate. Auto mode, her vil roboten kjører systematisk frem og tilbake, Deep mode lar den kjører i et rutenett for dobbel rengjøring og Spot mode lar den kjører i sirkel.Sistnevnte er best egnet dersom du ønsker å bli kvitt flekker, fugleavgjøring og annet søl fra rutene.

For deg som ønsker det absolutt beste innen vindusvaskere er Winbot et utmerket alternativ. Her får du en stilig vaskerobot som naboen garantert blir sjalu på. Alt du trenger å gjøre er å fukte rutene med såpevann for deretter å feste roboten og la den gjøre jobben sin. Innovativ teknologi og kraftige mikrofiberkluter sørger for et skinnende rent resultat hver eneste gang.

Oppsummert

 • Vaskerobot
 • Mikrofiberklut
 • 50 minutter arbeidstid

LES MER

4. Kärcher WV 6 Plus – Beste batteritid

KÄRCHER WV 6 Plus

SJEKK PRISEN →

Kärcher WV 6 Plus er en oppgradert variant av den bestselgende Kärcher WV 2 Plus. Her får du en vindusvasker som er større av størrelse, har lengre batteritid og et hurtigladende batteri. I tillegg har den forbedret nalteknologi og en enda mer fleksibel børstegang. Dette sikrer skinnende rene vinduer uten flekker og striper.

Med utgangspunkt i den populære WV 2 modellen har Kärcher tatt det hele et steg videre. Her får du en modell som har forbedret nalteknologi for mer fleksibel rengjøring, doblet arbeidstid med hele 100 minutter og en avtakbar nalgummi for enklere rengjøring av utstyret. Denne kan brukes på alle typer glassflate inkludert speil, vinduer, dusjkabinett, fliser og lignende.

Det store displayet viser hvor lang tid du har igjen på batteriet slik at du slipper ubehagelige overraskelser. Hurtigladeren gjør at du fort får tilstrekkelig strøm til å fortsette igjen. Den økte sugeevnen gjør at WV 2 Plus er det mest hygieniske alternativer for vasking av glatte overflater. Den etterlater ingen flekker og støvsugeren forhindrer at det drypper underveis i rengjøringen.

Denne modellen er den sterkeste utgaven Kärcher tilbyr konsumermarkedet i Norge. Med markedsledende batteritid og innovativ sugeevne fungerer denne like godt til rengjøring av vinduer og speil, som den gjør på kjøkkenbenken eller flisene. Den store skittenvannstanken gjør at du kan vaske store flater uten behov for å tømme maskinen.

Oppsummert

 • Avtagbar nalgummi
 • 100 minutter arbeidstid
 • Fungerer på alle glatte flater

LES MER


Spørsmål og svar

Hvorfor bør man bruke vindusvasker til rengjøring av vinduer?

En vindusvasker forhindrer at du etterlater deg striper og flekker slik som en vanlig mikrofiberklut ofte gjør. Dermed får du et skinnende rent resultat, samtidig som det er langt mer effektivt å rengjøre vinduer med en nalgummi.

Hvilket såpevann må man bruke?

For vanlig vindusvask med vindusvasker kan man bruke nylonvask eller alle typer universalspray egnet til glass og blanke flater. Mange av vindusvaskerne kommer også med en egen blanding som er noe sterkere enn den såpen du kjøper på butikken.

Kan man bytte ut en nalgummi?

Ja, alle vindusvaskerne i denne testen har en utskiftbar nalgummi. Dermed kan du forlenge levetiden til verktøyet ved å bytte ut nalen fremfor å erstatte vindusvaskeren. Det er viktig med en god nal slik at man ikke etterlater seg riper og smuss på rutene etter utført arbeid.

Hva er forskjellen på arbeidstid og batteritid?

Når vi snakker om redskaper er arbeidstid hvor mange minutter verktøyet aktivt kan være på. I dette tilfellet er det snakk om hvor lenge man kan bruke vindusvaskeren på ruten før den må lades opp igjen.

Når er det best å rengjøre vinduer?

Fordelen med vinduer er at du kan rengjøre dem selv om det er dårlig vær ute, men for at det skal være lettere å se progresjon bør det være lyst, men heller ikke skinnende sol. Det er ikke vannet fra regnvær man vasker bort, men heller støv og skitt som har festet seg til glasset.