fbpx

Verktøybelte test: Disse 5 verktøybeltene er våre favoritter

Et verktøybelte er et uunnværlig hjelpemiddel i enhver håndverker eller hobbysnekkers hverdag. Det kan være nyttig også for deg som bare driver med litt DIY på hjemmefronten. Ulike oppgaver krever ulike hjelpemiddel. Vi har derfor i vår test vurdert verktøybelter med ulike funksjoner, egenskaper og til ulike priser. Vi har funnet 5 favoritter til ulike behov, og håper du kan finne din favoritt blant disse 5!

VÅRE favoritter

 • Meget fleksibelt verktøybelte
 • Justerbar beltespenne som kan løsnes med en hånd
 • Enkelt å tilpasse med ulike lommer og hylstre
SJEKK PRISEN →
 • Perfekt for skogsarbeid
 • Verktøy følger med
 • To hylster og bakstykke
SJEKK PRISEN →
 • Fallsikkert
 • 3 lommer og totalt 5 rom
 • Utviklet i samsvar med Drops best practices
SJEKK PRISEN →

Verktøybelte test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Verktøybelte Husqvarna Komplett
Som navnet sier er dette et komplett verktøybelte. Det har mye plass til forskjellig verktøy i tillegg til at det allerede følger med en del verktøy når du kjøper beltet. Passer spesielt godt til arbeid i skog eller med treverk.
SJEKK PRISEN →
Verktøybelte Husqvarna
Med dette verktøybeltet har du det perfekte utgangspunktet for å skape et høyst personlig verktøybelte. Enkel tilpassing for å ta med det du behøver i beltet fra dag til dag.
SJEKK PRISEN →
BAHCO 47503PB2
Et verktøybelte som er fallsikkert og spesielt utviklet med tanke på arbeid i høy høyde. Beltet har 3 lommer som gir 5 lommer for oppbevaring av verktøy, deriblant målband og hammer.
SJEKK PRISEN →
DEWALT DWST1
Denne verktøyvesken for festing på beltet gir særdeles mye verdi for pengene. Den er av god kvalitet og produsert i flere lag for å tåle hard bruk. Gir mye plass til mye verktøy og til og med en egen lomme med glidelås for blant annet mobil og lommebok.
SJEKK PRISEN →
STANLEY STST1
Et hylster som skal festes på beltet. Passer best for drill arbeid. Den rimeligste blant våre favoritter.
SJEKK PRISEN →


1. Verktøybelte Husqvarna Komplett – Vinneren av vår test!

Verktøybelte Husqvarna Komplett

SJEKK PRISEN →

Fra velkjente Husqvarna får vi testens absolutte vinner. Dette er verktøybeltet som gir deg rom for det meste og som vil være et ypperlig hjelpemiddel for den som har mange baller i luften eller behøver mye verktøy i arbeidet. Verktøybeltet gir rom for mange verktøy, og vil spare ryggen din for slitasje pluss at du sparer tid ved at du har alt verktøyet ditt lett tilgjengelig på hoften.

Produsent

Husqvarna har over 325 år med historie. Under Europas kriger på 1600-tallet økte behovet for våpen, og våpenproduksjon krevde vannkraft. Fossene i Husqvarna i Sør-Sverige ble dermed et godt sted for borearbeider, og slik var eventyret Husqvarna i gang. Husqvarna produserer også mange av sine produkter i dag i dette området. Behovet for våpen avtok heldigvis, og dermed fant selskapet andre måter å utnytte sin erfaring og kompetanse på.

Husqvarna tar erfaringen de opparbeider gjennom å utvikle så mange ulike typer produkter, og utnytter bredden til sin fordel. Egenskaper som lyddemperteknologi fra motorsykkel ble blant annet benyttet i utviklingen av Husqvarnas første motorsag. Den dag i dag introduserer selskapet stadig banebrytende løsninger og produkter ved hjelp av sin sterke teknologiske kunnskap.

Materiale og dimensjoner

Verktøybeltet Husqvarna Komplett er produsert i nylon. Det er et belte som går rundt hele kroppen og som kan strammes eller slakkes etter behov nøyaktig som et vanlig belte kan. Det komplette beltet veier 2,27 kg og har følgende dimensjoner: ‎30.48 x 25.15 x 18.8 cm. En fordel med beltet er at det er ganske bredt og dermed komfortabelt å ha på.

Funksjoner og egenskaper

Dette verktøybeltet er perfekt for både profesjonelle håndverkere og spesielt for arbeid i skog eller med treverk. Det er også designet for å passe til Husqvarna verktøy, så dersom du har mye av dette vil Husqvarna Komplett være det beste verktøybeltet. Verktøybeltet har to hylstre og i tillegg følger det med løftekrok og løftesaks. Som om ikke det var nok er der også et bakstykke med tilhørende målband på 15 m.

Tilbakemeldinger og reviews fra kunder

Verktøybeltet har fått meget gode reviews, spesielt fra kunder som bruker det i forbindelse med skogsarbeid. Kundene ser mye nytte i det medfølgende verktøyet som løftekroken, løftesaksen og målbåndet. Ellers er de fornøyde med at beltet er fleksibelt, og dermed komfortabelt i bruk. Sømmene er nøyaktige og beltet virker veldig slitesterkt, noe som er viktig for et verktøybelte som vil være utsatt for litt røff bruk. Det eneste som kan være å utsette på beltet er selve materialet og utførelsen av hylstrene. Prisen trekker kundenes tilbakemeldinger litt ned.

Sammendrag

 • Perfekt for skogsarbeid
 • To hylster og bakstykke
 • Verktøy følger med
 • Mest kostbare verktøybeltet i vår test

LES MER


2. Verktøybelte Husqvarna – Allrounderen

Verktøybelte Husqvarna

SJEKK PRISEN →

Dette verktøybeltet gir vi navnet Allrounderen fordi det passer til det meste, og du kan gjøre verktøybeltet til det hjelpemiddelet du har behov for. Med verktøybeltet Husqvarna har du det perfekte utgangspunkt uansett håndverk du skal utføre.

Produsent

Husqvarna er en del av Husqvarna Group som har totalt 12 000 ansatte og mer enn 2 600 patenter. Siden starten i 1689 har de brukt sin kompetanse til å utvikle og produsere alt fra symaskiner, sykler og motorsykler til kjøkkenutstyr og verktøy. De er verdens ledende produsent for utendørs utstyr til skoger, parker og hagevedlikehold. Produktene deres selges over hele verden, med størst fokus på Europa, Nord-Amerika og Asia.

De tar særlig ansvar for bærekraft gjennom “Sustainovate”, en plan for å lede industrien mot en ressurs-effektiv økonomi. Sustainovate har 3 hovedfokus frem mot 2025. Den ene er lav-karbon løsninger. Selskapet tar sikte på å redusere CO2 utslipp med 35 %. Dernest kommer sirkulasjon, hvor selskapet tenker nytt og ressurs-smart. Til sist går de inn for å lede 5 millioner mennesker og kollegaer til å ta bærekraftige valg.

Materiale og dimensjoner

Et unikt verktøybelte med justerbar beltespenne som kan løses enkelt ut med en hånd. Beltet veier bare 0,56 kg, og dermed kan du feste på mye verktøy før det blir tungt.

Funksjoner og egenskaper

Husqvarna verktøybelte er en del av Flexi-serien. I denne serien har du en unik mulighet til å gjøre verktøybeltet ditt helt personlig. Du velger selv hva du tar med deg hver gang du tar det i bruk, og du trenger dermed ikke ta med deg mer enn det du vet du behøver. Dette er et fleksibelt verktøybelte som du kan endre etter ditt behov. Dersom du ønsker, kan du tilføre flere deler fra Flexi-serien, og du gjør verktøybeltet nøyaktig så komplett som du ønsker.

Verktøybeltet er ergonomisk utformet slik at du kan fordele vekten som du vil. Beltespennen som kan løsnes med bare en hånd er unik og designet for komfort og sikkerhet. Velg mellom ulike hylstre og lommer som er lette å feste eller løsne. Den unike hengeren benyttes for alle hylstre og lommer, noe som gjør det svært enkelt å bytte de ut etter behov.

Tilbakemeldinger og reviews fra kunder

Verktøybeltet har fått gode reviews på en flott design og den lette vekten. I tillegg er det en fordel at beltet ikke trekker til seg regn og blir tungt. Selve løsningen er smart og

Sammendrag

 • Meget fleksibelt verktøybelte
 • Justerbar beltespenne som kan løsnes med en hånd
 • Enkelt å tilpasse med ulike lommer og hylstre

LES MER


3. BAHCO 47503PB2 – Valget for deg som jobber i høyden

BAHCO 47503PB2

SJEKK PRISEN →

BAHCO 47503PB2 er et verktøybelte som er spesielt designet for arbeid i høy høyde.

Produsenten

Bahco er et velkjent selskap med erfaring som strekker seg helt tilbake til 1862. Da grunnla Göran Fredrik Göransson selskapet som da hadde navnet Högbo Stål og Jernwerks AB. Produksjonen bestod av stål og snart hadde de produsert sagblader med kvalitetsstål som tidligere hadde blitt støpt til fiskekroker. Derfra kommer den unike logoen med fisken og fiskekroken som fantes på hvert eneste sagblad. Opp gjennom årene har de utviklet og produsert ulike verktøy. I dag er Bahco en del av SNA Europe som er ledende europeisk produsent av håndverktøy og sager.

Materiale og dimensjoner

Justerbart verktøybelte som passer for midjer opp til 48″. Produsert av polyester 600 x 600 d. Beltet inkluderer 50 mm polypropylen hurtigutløser. Verktøybeltet veier 840 g.

Funksjoner og egenskaper

Verktøybeltet er en profesjonell løsning for både snekkere, byggarbeidere og spesielt tilpasset for arbeid i høyden. 3 lommer på verktøybeltet gir totalt 5 rom å putte verktøy i. Beltet er slitesterkt med rustfrie beslag. Inkludert er 4 ekstra løkker og 3 ringer for sikkerhetsbånd, verktøybeltet er dermed også fallsikkert. Målebåndholder og hammerholder er også med. BAHCO 47503PB2 er utviklet i samsvar med DROPS best practises som setter grunnleggende krav til utstyr for å forhindre skader i forbindelse med fallende objekter.

Tilbakemeldinger og reviews fra kunder

Verktøybeltet fra Bahco har fått gode reviews på å være et godt verktøybelte, selv om prisen kunne vært rimeligere.

Sammendrag

 • Fallsikkert
 • 3 lommer og totalt 5 rom
 • Utviklet i samsvar med Drops best practices

LES MER


4. DEWALT DWST1 – Verdi for pengene

DEWALT DWST1

SJEKK PRISEN →

Fra anerkjente Dewalt har vi funnet beltevesken DWST1-75551 og synes den fortjener en suveren plass blant våre favoritter, fordi den gir mye til en meget kundevennlig pris.

Produsent

Dewalt er et amerikansk selskap som så dagens lys i 1922 da Raymond DeWalt utviklet den første maskinen for treverk med det som mål å øke produktivitet og fleksibilitet. Produktet ble kjent som DeWalt “Wonder Worker” og kunne konfigureres på 9 ulike måter. Rundt 1940 utviklet selskapet seg raskt for å kunne møte regjeringens behov i forbindelse med nasjonal sikkerhet. I 1992 introduserte Dewalt sin første serie med bærbare elektriske verktøy spesielt utviklet for bygningsarbeidere og profesjonelle tre- og skogsarbeidere. Siden har det gått slag i slag for selskapet innen utvikling av revolusjonære system innen sikkerhet og verktøy.

Materiale og dimensjoner

Dette er en svart og gul veske som kan henges på beltet. Vesken er 140 x 305 x 260 og tåler en lastevekt på opptil 25 kg. Selve vesken veier 0,45 kg. Vesken er produsert av polyester og lær. Den er produsert i flere lag, noe som gjør den ekstra slitesterk.

Funksjoner og egenskaper

Vesken har en stor lomme som lukkes og åpnes med glidelås. Denne lommen passer for essensielle ting man gjerne ønsker å ha med seg, slik som lomme, mobiltelefon og nøkler. Vesken har også en spesiell lomme med økt beskyttelse for kniver og lignende. På siden finnes en holder for skrutrekker. Totalt har vesken 4 lommer.

Tilbakemeldinger og reviews fra kunder

Kvalitet og funksjon er egenskaper som denne verktøyvesken for belter har fått veldig gode tilbakemeldinger på. Kundene synes den er sterk og har mange lommer og klips og stort sett stor plass for å kunne lagre mange verktøy og tilbehør.

Sammendrag

 • Festes på beltet
 • Mye verdi for pengene
 • God kvalitet og slikesterk
 • Mange lommer og fester og mye oppbevaringsplass

LES MER


5. STANLEY STST1 – Budsjett vinneren!

STANLEY STST1

SJEKK PRISEN →

Stanley STST1-80118 er den rimeligste i vår test. Spesielt design for å passe for drill og drillbits og lignende. Perfekt for en snekker og for enhver snekker.

Produsent

Stanley produserer stort sett håndverktøy og det man spesialiserer seg på, blir man god på. Selskapet ble grunnlagt i 1843 i Connecticut Usa. I starten bestod produksjonen av hengsler, skruer og andre jernprodukter. I dag er Stanley sammenslått med svært kjente Black & Decker.

Materiale og dimensjoner

Dette er et drillhylster som er produsert i høykvalitetslær. Det er lite, men smart. 16 x 6 x 32 cm, og likevel får du plass til både en drillmaskinen og bits. Hylsteret festes på beltet og veier bare 320 g.

Funksjoner og egenskaper

Hylsteret er utviklet spesielt for drillmaskin og tilbehør. En integrert lærhempe holder drillmaskinen godt på plass. Spesiallommene er beregnet for drillbits og skrutrekker. Hylsteret er designet slik at det kan brukes av både høyre- og venstrehendte. Hylsteret vil passe på alle tradisjonelle belter.

Tilbakemeldinger og reviews fra kunder

Hylsteret har fått gode reviews for sitt unike design for drillen og tilbehør. Det anbefales å brukes som et tilbehør til et verktøybelte, dersom du har bruk for andre verktøy enn hva dette hylsteret er beregnet til.

Sammendrag

 • Testens rimeligste produkt
 • Best til drillmaskin og tilbehør
 • Kvalitetslær

LES MER


Konklusjon

Når du skal velge verktøybelte er det viktig at du har tenkt over behovet ditt. Dersom du har behov for svært mange ulike verktøy, og kanskje du har forskjellig behov fra dag til dag vil det smarteste valget være et fleksibelt verktøybelte som du kan bygge på etter hvert. Dermed behøver du ikke dra med deg unødig vekt hver dag. Dersom du stort sett bare har behov for drillen og noen drillbits og skrutrekker, kan du godt gå for det rimeligste alternativet.

Dette hylsteret kan uansett festes på et verktøybelte senere, om du oppdager at du har behov for mer. For deg som har behov for å ha med deg en del verktøy, og gjerne bruker verktøybeltet ofte, vil vi anbefale testens vinner. Med et slikt verktøybelte er du klar for enhver arbeidsøkt.

Verktøybelte test