fbpx

Vektdyne test: 4 dyner som sikrer bedre nattesøvn

Dersom du sliter med nattesøvn eller sover rastløst kan en vektdyne være et godt tiltak. En tyngre dyne gir en omfavnende effekt og bidrar til en mer effektiv dybdesøvn. Mange som sliter med søvnproblemer har hatt en positiv opplevelse etter at de har byttet fra en tradisjonell dyne, til en vektdyne.

Når du skal velge vektdyne er det viktig at du velger en som er riktig i forhold til din egen vekt, samt en som er lang nok. Dersom du velger en dyne som er for tung, eller kort vil dette virke negativt på nattesøvnen din og motarbeide hensikten med en vektdyne. Søvneksperter anbefaler at en vektdyne skal veie 12-15% av kroppsvekten din.

For å komme frem til de beste kandidatene for vår test har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har gjort det mulig å gjennomføre en helhetlig vurdering og finne frem til de mest allsidige produktene som oppfyller alle krav om kvalitet, komfort og funksjonalitet.

Den vektdyne som kom best ut av våre undersøkelser var Cura Pearl fra Cura of Sweden. Dette er en allsidig vektdyne på 11 kg med et fyll av kisel perler og polyester. Den bidrar positivt til en mer effektiv dybdesøvn og fungerer utmerket som både dyne og pledd.

VÅRE favoritter

 • Kiselperler og polyester
 • Mykt og behagelig
 • 150x200 størrelse
SJEKK PRISEN →
 • Kisel perler
 • Effektiv mot søvnproblemer
 • Svensk kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Kiselperler og polyester
 • 9 kg vekt
 • 135x200
SJEKK PRISEN →

Vektdyne test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Cura Pearl 11 kg vektdyne 135x200
Cura Pearl 11 Kg er en allsidig vektdyne fra Cura of Sweden. Denne dynen sørger for mer effektiv dybdesøvn og fungerer utmerket uansett om du sliter med rastløs søvn, angst eller bare ønsker en dyne med omfavnende egenskaper. Fylt med kiselperler og polyester oppnår den ønskede vekt samtidig som den er myk og behagelig.
SJEKK PRISEN →
Cura Pearl 11 kg vektdyne 150x200
Denne lysegrå dynen fra Cura of Sweden kommer i en 150x200 størrelse og er fylt med en kombinasjon av kiselperler og polyester. Den myke dynen fungerer utmekret som både pledd og dyne, samt sikrer en mer effektiv dyp søvn takket være den omfavnende egenskapen til vektdyner.
SJEKK PRISEN →
Cura Pearl 9 kg vektdyne 135x200
Cura Pearl 9 kg er en modell med lavere vekt, men det samme kvalitetsfyll og komforten som Cura of Sweden er kjent for i sine dyner. Her får du en 9 kilos vektdyne med fyll av kiselperler og polyester som effektivt sikrer en dypere søvn og omfavnende komfort. Cura of Sweden har utviklet en rekke vektdyner som blir anbefalt av ledende eksperter på området.
SJEKK PRISEN →
Cura Minky 6 kg vektdyne
Cura Minky er et mykt pledd fylt med glassperler som gir økt avslapning. I et stilig mørkeblått stoff er dette et komfortabelt pledd utmerket for sofakroken. Innholdet av glassperler gir en høyere vekt enn vanlige fleecepledd og sørger for mye av den samme effekten som en vektdyne.
SJEKK PRISEN →

1. Cura Pearl 11 kg vektdyne 135×200 – Best i test

Cura Pearl 11 kg vektdyne

SJEKK PRISEN →

Cura Pearl 11 kg vektdyne fra Cura of Sweden er en allsidig dyne av høy kvalitet. Vektdyner anbefales for en rekke formål og Cura Pearl sin høye komfort gjør den til en utmerket dyne. For å opprettholde høy komfort har Cura of Sweden benyttet et snitt som fordeler vekten jevnt på hele dynen. Dette gjør at den er tung nok, men fortsatt virker lett og luftig når du sover.

Sammenlignet med vanlige dyner er denne vektdynen fra Cura fylt med kiselperler og polyester. Dette gir en høyere vekt på dynen, men den er fortsatt myk og komfortabel. Størrelsen på 135×200 passer for de fleste voksne mennesker, men dynen finnes i flere størrelser dersom du ønsker større dyne. Det myke fyllet gjør at dynen fungerer like godt som dyne og pledd, samt den har en god varmebevaring som gjør den utmerket gjennom hele året.

Eksperter på søvn og søvndepresjon støtter bruken av vektdyne som et virkemiddel for oppnåelse av dybde søvn. Det er viktig at man velger en dyne som er tung nok, men ikke for tung sammenlignet med egen kroppsvekt. Anbefalingen for deg som skal velge din første vektdyne er at den bør være 10-15% av kroppsvekten din. Imidlertid har forskere kommet frem til at en tyngre dyne på 12-15% av egen kroppsvekt vil være anbefalt for brukere som sliter med søvnmangel, depresjon eller angst.

Uansett om du er på jakt etter din første vektdyne, eller bare ønsker å fornye soverommet vil denne allsidige vektdynen fra Cura of Sweden være et utmerket alternativ. Den er fylt med kiselperler og polyester som gir en jevn fordeling av vekten, samt høy komfort. Den omfavnende egenskapen til vektdyne sørger for en mer effektiv dybdesøvn.

Oppsummert

 • Kisel perler
 • Effektiv mot søvnproblemer
 • Svensk kvalitet

LES MER

2. Cura Pearl 11 kg vektdyne 150×200 – Best størrelse

Cura Pearl 11 kg Vektdyne

SJEKK PRISEN →

Cura Pearl 11 kg er en lys grå vektdyne fra det svenske merket Cura of Sweden. Størrelsen 150×200 er den største størrelsen for disse dynene og fungerer utmerket som et stort pledd eller teppe, samt som din primær dyne. Cura Pearl har en omfavnende effekt som sikrer en mer effektiv og dyp søvn, og er anbefalt av søvneksperter på feltet.

Denne vektdyne fra Cura of Sweden er fylt med kiselperler og polyester som gir en myk og behagelig opplevelse, samt tilfører ekstra vekt til dynen. Dette er et allergivennlig fyll som har en god varmeeffekt, noe som gjør Cura Pearl til en utmerket dyne gjennom hele året, selv på kjølige vinterkvelder i Norge. Uansett om du ønsker å ha Cura Pearl liggende som et pledd på sofaen, eller bruke den som dyne vil du få en myk og behagelig opplevelse med denne dynen.

Forskere på søvnmangel og angst har lenge vært positive til bruken av vektdyne for å sikre bedre søvn. Årsaken til dette er den omfavnende egenskapen til en vektdyne som sikrer en mer effektiv og dyp søvn. Dette har ført til at søvneksperter anbefaler bruken av vektdyne for deg som sliter med rastløs søvn, søvn depresjon og angst.

Ønsker du deg en stor vektdyne fra et kvalitetsmerke som Cura of Sweden er Cura Pearl 150×200 en utmerket kandidat. Denne vektdynen har et et kvalitetsfyll bestående av kiselperler og polyester som sikrer høy kvalitet og utmerket komfort. Cura of Sweden er en anerkjent produsent av vektdyner.

Oppsummert

 • Kiselperler og polyester
 • Mykt og behagelig
 • 150×200 størrelse

LES MER

3. Cura Pearl 9 kg vektdyne 135×200 – Beste deal

Cura Pearl 9 kg vektdyne 135x200

SJEKK PRISEN →

Cura Pearl 9 kg er en lettere modell av bestselgeren til Cura of Sweden i Cura Pearl-serien. Denne dynen har en egenvekt på 9 kg som fortsatt gir den omfavnende komforten som Cura Pearl er kjent for, men passer utmerket for deg som har en lavere kroppsvekt. Det er viktig å huske at en vektdyne skal veie mellom 10-15% av egen vekt for at den skal få tiltenkt effekt.

Ettersom den har lettere vekt enn den tyngre modellen på 11 kg fungerer dette utmerket som et pledd eller teppe for deg som ønsker økt komfort. Fyll av kiselperler og polyester har en varmebevarende effekt samtidig som det er mykt og behagelig å sove under. Dette skaper den varme omfavnende effekten som en kvalitetsdyne skal gi.

Mange nordmenn sliter med søvnproblemer og har opplevd positive effekter etter at de skifter til en vektdyne. Overgangen fra en tradisjonell dundyne til en vektdyne kan ofte virke tung, men nettopp derfor er en vektdyne som Cura pearl 9 kg et utmerket utgangspunkt. Denne har en omfavnende og trykkende effekt som vektdyner skal ha, men er lettere enn mange andre modeller på markedet.

Ser du etter en allsidig og komfortabel vektdyne er Cura Pearl 9 kg en verdig kandidat. Her får du en dyne fylt med kiselperler og polyester som er utviklet av den anerkjente produsenten Cura of Sweden. Produsenten har benyttet et jevnt snitt som sørger for at dynen har positiv vektfordeling og gir en helhetlig omfavnelse.

Oppsummert

 • Kiselperler og polyester
 • 9 KG vekt
 • 135×200

LES MER

4. Cura Minky 6 kg vektdyne Marineblå – Beste fargedyne

Cura Minky 6 kg Vektdyne

SJEKK PRISEN →

Cura Minky fra den svenske produsenten Cura of Sweden er et komfortabelt vektpledd med en tilsvarende effekt som en vektdyne. Produsert i et stilig marineblå stoff fungerer dette som et utmerket pledd i sofakroken, eller på toppen av dyna dersom du ønsker et ekstra pledd på sengen gjennom vinteren. En størrelse på 140×200 gjør at dette fungerer like godt foran peisen om vinteren som et lettere pledd på sengen om høsten.

Cura of Sweden er kjent for å produsere vektpledd og dyner av høy kvalitet, og har raskt blitt en favoritt blant eksperter på søvnmangel og depresjon. Dette pleddet er ikke noe unntak og fylt med glassperler har det en varmebevarende effekt langt bedre enn fleece og andre lette pledd. Ytterstoffet av pleddet er i et mykt minky-stoff som er både behagelig og varmegivende på huden.

Forskere har kommet frem til at vektdyner kan ha en positiv effekt for deg som sliter med søvndepresjon, urolig søvn eller angst. I utgangspunktet bør du velge en dyne som veier 10-15% av din egen kroppsvekt, men dersom du sliter med rastløs søvn anbefaler eksperter at du går for en dyne som er nærmere 12-15% av egen kroppsvekt. Dette gir en bedre tyngde på dynen og hardere omfavnelse av dynen.

Vil du tilføre et stilig pledd til sofakroken eller teppe til å ha over dynen om vinteren vil Cura Minky være et utmerket alternativ. Fylt med glassperler gir dette en tyngre komfort enn vanlige fleece pledd, men har samme varmegivende og komfortable konsistens. Den dype mørkeblå fargen gjør at teppet gjør seg utmerket på sofaen. For deg som foretrekker å ta en blund på soafen vil dette være et utmerket teppe som sikrer dyp søvn uansett hvor du legger deg ned.

Oppsummert

 • Stilig marineblå farge
 • Glassperler
 • Mykt og behagelig

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er en vektdyne?

En vektdyne er en tradisjonell dyne, men er som oftest fylt med glassperler eller lignende i stedet for dun. Dette gir en tyngre dyne som har en omfavnende effekt og derfor anbefales for personer som sliter med urolig søvn.

Hvorfor bør man bruke en vektdyne?

En vektdyne gir en tyngre omfavnelse og kan derfor være effektiv for deg som sliter med urolig søvn, eller angst. Mange søvneksperter anbefaler bruken av vektdyne for å oppnå den dyne kvalitetssøvnen raskere.

Hvem bør sove med vektdyne?

Eksperter på søvnmangel anbefaler at personer som sliter med angst, søvn depresjon og urolig søvn sover med en vektdyne. Dette gjør det lettere å havne i dyp søvn og gjenoppnå en kvalitetssøvn.

Er vektdyner allergivennlige?

De fleste vektdyner er fylt med glassperler eller kiselperler som er allergivennlige sammenlignet med tradisjonelle dyner som ofte bruker fjær og dun fra dyr. Imidlertid bør du lese instruksen nøye og forhøre deg med fagpersonell dersom du er i tvil om allergi.

Hvordan vedlikeholder man en vektdyne?

Dette kommer ann på fyllet i dynen din og du bør derfor lese instruksen fra produsenten nøye før du velger å vaske eller rengjøre dynen din. Korrekt vedlikehold vil sikre at den opprettholder komfort og vekt på en riktig måte.