fbpx

Vekkerklokke test: De 6 beste i 2023

Sliter du med å stå opp om morgenen? Da kan en ny og effektiv vekkerklokke være et utmerket alternativ. Vi har funnet frem til seks stilige alternativer i alle stiler og fasonger. Det de har til felles er at alle kommer med effektiv alarm og flere stilige funksjonaliteter. Uansett om du foretrekker å våkne til naturlig lys, lyden av radioen eller bare trenger noe som jager deg ut av sengen tidlig om morgen, har vi funnet de beste alternativene!

For å finne frem til vekkerklokkene i denne artikkelen har vi tatt utgangspunkt i eksisterende informasjon på nett. Vi har tatt jobben med å lese en rekke best i test artikler, innhente informasjon fra produsenter og forhandlere, samt verifisere tilgjengelige tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere av produktene. Med dette som grunnlag har vi kommet frem til de seks alternativene som denne testen består av.

Den vekkerklokken som kom best ut av våre tester var Rubicson projeksjonsklokke med alarm og radio. Denne enkle vekkerklokken har en projektor som viser tiden i taket, samt muligheten til å våkne opp til lyden av radioen. Du kan stille inn to alarmer samtidig og projektoren er justerbare slik at du får et klart bilde tilpasset ditt soverom.

Vekkerklokke test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Rubicson projeksjonsklokke med alarm og radio
Denne praktiske vekkerklokken fra Rubicson lar deg våkne til lyden av ditt favoritt radioshow. Samtidig viser den deg tiden i taket ved hjelp av en projektor slik at du slipper lete etter mobilen om du skulle våkne om natten. Den kommer med strømkabel, men kan også benytte en batteribackup slik at du er sikker på at alarmen går av.
SJEKK PRISEN →
Philips Wake-up light
Philips Wake-up light gir en behagelig måte å våkne opp hver morgen. Vekkerklokken øker gradvis belysningen over periode på 30 minutter som gjør at du kan våkne til din helt egen soloppgang. I tillegg har den et lett synlig display i midten som viser tiden, samt en backup alarm dersom du ikke skrur av klokken tidsnok.
SJEKK PRISEN →
Rubicson Wake-up light Vekkerklokke
Rubicson Wake Up Clock kombinerer behagelig oppvekking og trådløs lading. Den har en unik lysbue, trådløs lading (Qi), elegant display og fungerer som sengelampe. En genial løsning for små nattbord.
SJEKK PRISEN →
Rubicson Kjøretøytermometer med vekkerklokke
Denne vekkerklokken fra Rubicson kommer med termometer som måler temperaturen både i og utenfor bilen. Vekkerklokken har to alarmer og har muligheten til å varsle om det er is på veien grunnet temperaturer om natten. Den er derfor utmerket for deg som overnatter i bilen eller er ofte er på farta.
SJEKK PRISEN →
Rubicson Radiostyrt vekkerklokke
Radiostyrt vekkerklokke fra Rubicson som selv stiller inn tiden. Her får du en vekkerklokke med alle nødvendige funksjonaliteter i et svært lett og kompakt design. Den har justerbart nattlys, termometer og kan stilles mellom 12- og 24-timers klokke. Utmerket hjemme på nattbordet eller for deg som ofte er på farten.
SJEKK PRISEN →
Rubicson Vekkerklokke
Praktisk vekkerklokke som viser temperaturen på soverommet, tid & dato, samt valgt alarm på displayet. Det store opplyste displayet er lett å lese av og slumrefunksjonen består av en stor knapp på toppen. Displayet lyser automatisk opp når omgivelsene blir mørke, uten at det blir forstyrrende for nattesøvnen din.
SJEKK PRISEN →

1. Rubicson projeksjonsklokke med alarm og radio – Best i test

Rubicson Projeksjonsklokke med alarm og radio

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske vekkerklokken fra Rubicson lar deg våkne til lyden av ditt favoritt radioshow hver morgen. Med innebygd radio og en projektor som viser tiden i taket er dette en utmerket vekkerklokke. I tillegg har den et stort display på fremsiden med dimbar lysstyrke slik at du hele tiden har kontroll på hva tiden er, uten at lyset blir forstyrrende for nattesøvnen din.

Utstyrt med strømkabel på 1,5 meter kan denne vekkerklokken også benyttes ved hjelp av 2x AAA batterier. Det anbefales at du setter inn to batterier selv om du benytter deg av strømledningen da dette vil fungere som en backup ved strømbrudd om natten. Klokken har også to alarmer med forskjellige lydsignal, samt den tidligere nevnte radiofunksjonen. Det kompakte designet har store knapper på toppen som gjør den enkel å betjene selv i mørket.

Er du på jakt etter en enkel, men fortsatt stilig og funksjonell vekkerklokke, er dette en utmerket kandidat. Her får du en vekkerklokke som kommer med flere lydsignaler, muligheten til radio og ikke minst en projektor som gjør at du ser tiden i taket. Dermed slipper du å lete frem mobilen gjennom natten og bli forstyrret av lyset fra skjermen.

Oppsummert

 • Radio
 • Projektor viser tiden i taket
 • Dimbart display

LES MER


2. Philips Wake-up light – Dyreste

Philips Wake-up light Vekkerklokke

SJEKK PRISEN →

Philips Wake-up light gir en myk og behagelig måte å våkne opp. Vekkerklokken etterligner en soloppgang og vil gradvis øke belysningen frem til alarmen går. Dermed kan du våkne til din helt egen soloppgang hver eneste morgen. Da slipper du den brutale opplevelsen av å våkne brått når alarmen går av, men kan heller gradvis våkne til naturlig dagslys.

Vekkerklokken fra Philips vil i 30 minutter før alarmtidspunktet gradvis øke lysstyrken opptil 200 lumen og spille fuglekvitter i bakgrunnen. Dersom du ikke skrur den av innen ønsket tid kan du velge om den skal skru på radioen eller utløse en vanlig alarm. Dermed er du sikker på at du våkner dersom soloppgangen ikke gjør susen en mørk mandagsmorgen. Vekkerklokken kan også benyttes som nattlampe ved at den står på den laveste lysstyrken gjennom natten. Leveres kun med strømadapter, ikke batteribackup.

Dersom du foretrekker en myk start på dagen er denne vekkerklokken fra Philips et utmerket alternativ. Her kan du våkne til soloppgang og fuglekvitter hver morgen, eller velge at den skrur på radioen når det nærmer seg tid for å stå opp. Uansett vil du oppleve en gradvis oppvåkning som gjør det mer naturlig og behagelig å bryte ut av nattesøvnen. Klokken har to forskjellige naturlyder, radio og vanlig alarmfunksjon.

Oppsummert

 • Naturlig lyd
 • Våkne opp til soloppgang
 • Radio alarm integrert

LES MER


3. Rubicson Wake-up light Vekkerklokke – Med trådløs lader

Rubicson Wake-up light Vekkerklokke med trådløs lading

SJEKK PRISEN →

Rubicsons Wake Up Clock med trådløs lading er den geniale kombinasjonen av behagelig oppvekking og praktisk lading i ett. Dette produktet er spesielt velegnet for små nattbord, hvor det tar opp minimalt med plass samtidig som det tilbyr flere praktiske funksjoner.

En av de mest unike egenskapene til denne vekkerklokken er dens lysbue. Denne lysbuen sørger for en gradvis økende lysintensitet som vekker deg på en naturlig og behagelig måte. I stedet for den plutselige, bråkete alarmen kan du våkne opp til en myk og beroligende opplevelse. Dette gjør overgangen fra søvn til våken tilstand mye mer behagelig og gir deg en god start på dagen.

I tillegg til den behagelige oppvekkingen, kommer denne vekkerklokken også med trådløs lading. Den støtter Qi-teknologi og kan levere opptil 10 W effekt for raskere lading av kompatible mobiler. Denne funksjonen er svært praktisk, spesielt på et lite nattbord der kabler kan bli rotete og ta opp verdifull plass.

En annen nyttig funksjon er at belysningen fra lysbuen kan brukes som en sengelampe. Ved å berøre lysbuen kan du justere lysstyrken i tre trinn, slik at du kan tilpasse den til dine preferanser. Dette gjør det mulig å ha en koselig atmosfære på soverommet uten behov for ekstra lamper eller lyskilder.

Wake Up Clocken leveres også med knapper for tidsinnstillinger, alarm og slumrefunksjon. Dette gjør det enkelt å justere klokken og tilpasse den til dine personlige behov og preferanser.


Oppsummert

 •   Gradvis oppvekking med unik lysbue
 •   Rask trådløs lading (Qi) med opptil 10 W
 •   Elegant display og justerbar lysstyrke
 •   Mye funksjonalitet i liten formfaktor

LES MER


4. Rubicson Kjøretøytermometer med vekkerklokke – Tidløst design

Rubicson Kjøretøytermometer med vekkerklokke

SJEKK PRISEN →

Denne vekkerklokken fra Rubicson har etterlignet designet fra et klassisk taksameter, men har funksjonaliteter som er langt hyggeligere å våkne opp til. Den integrerte gradestokken viser temperatur i og utenfor bilen, samt har muligheten til å varsle om det er is på veien grunnet kulde om natten. Klokken har to alarmer og en slumrefunksjon for deg som ønsker å sove fem minutter ekstra hver morgen.

Det som gjør denne vekkerklokken praktisk er at du enkelt kan feste den til dashbordet på kjøretøyet med den inkluderte 3M-teip. Deretter trekker du målesensoren for utendørs måling ut et vindu eller lignende før du legger deg. Kabelen på måleren er 180 cm som gjør at klokken kan monteres sentralt på dashbordet og fortsatt nå ut gjennom vinduet. Temperaturmåleren inne i kjøretøyet kan måle mellom 0 og 50 grader, mens utendørs kan den måle fra -40 til 60 grader. Klokken drives av 1x AA batteri som må kjøpes separat.

For deg som er yrkessjåfør eller ofte kjører lange distanser med behov for pause er dette en utmerket vekkerklokke. Det faktum at den enkelt kan festes på dashbordet med 3M-teip gjør at den passer i alle kjøretøy. Det oversiktlige displayet er også enkelt å titte på mens man kjører da tallene er store og fremhevet på klokken. Muligheten til å vise både inne- og utetemperatur er en bonus, spesielt for nordlige forhold der temperaturen på natten gjerne synker kraftig.

Oppsummert

 • Termostat
 • 3M-teip for allsidig feste
 • To alarmer samtidig

LES MER


5. Rubicson Radiostyrt vekkerklokke – God deal

Rubicson Radiostyrt vekkerklokke

SJEKK PRISEN →

Kompakt og praktisk radiostyrt vekkerklokke fra Rubicson som passer utmerket for deg som ofte er på farten. Her får du en vekkerklokke som stiller inn tiden selv, tilbyr justerbar nattbelysning og har innebygd termometer. Et lett og kompakt design gjør at den fungerer like godt på nattbordet hjemme som på farten dersom du ofte sover på hotell eller utenfor hjemmet.

Til tross for sin lille størrelse har vekkerklokken en rekke smarte funksjonaliteter som muligheten til å lyse opp displayet i fem sekunder, skifte mellom 12- og 24-timers klokke og slumrefunksjon. Du kan også velge å aktivere et dempet nattlys, men denne funksjonen kan skrus av etter ønske. Klokken drives av 2x AAA batterier, men disse må kjøpes separat. Det er minimalt med knapper på klokken som gjør den svært enkel å betjene, du finner slumreknapp på toppen og to knapper til å justere alarmtidspunkt på fremsiden. Dermed slipper du å trykke feil dersom du bare ønsker å lyse opp displayet gjennom natten.

Uansett om du er på jakt etter en praktisk vekkerklokke til nattbordet, eller ønsker å finne et alternativ som passer godt i kofferten er dette et utmerket valg. Her får du en vekkerklokke som har alle de nødvendige funksjonaliteten man forventer fra en vekkerklokke, samtidig som den er både lett og kompakt. Dermed kan du enkelt slenge den i kofferten og ta den med deg på jobb eller feriereiser. Ettersom den benytter 2x AA batterier kan du skifte batterier over hele verden dersom det skulle bli nødvendig.

Oppsummert

 • Kompakt design
 • Radiostyrt
 • Nattlys

LES MER


6. Rubicson Vekkerklokke – Beste budsjettløsning

Rubicson Vekkerklokke

SJEKK PRISEN →

Praktisk vekkerklokke fra Rubicson som kommer i et enkelt og stilrent design. Her får du et stort opplyst display som automatisk justerer seg etter omgivelsene. Dermed vil displayet lyse opp når du skrur av lyset, men kun nok til at man fortsatt kan lese av tidspunktet. Lyset kan dimmes ned dersom det skulle bli forstyrrende for nattesøvnen.

Det store displayet på vekkerklokken viser temperaturen på soverommet, valgt alarmtidspunkt, dato og tidspunkt. Det følger ikke med strømkabel til klokken, men den drives på 3x AAA batterier som må kjøpes separat. Du kan velge mellom 12- og 24-timers klokke ved å benytte knappene på baksiden av vekkerklokken.

Er du på jakt etter en pålitelig, men enkel vekkerklokke er denne klokken fra Rubicson et utmerket alternativ. Her får du en vekkerklokke med alle nødvendige funksjonaliteter uten at du trenger betale for noe ekstra. Den stilles enkelt inn til ønsket tidspunkt og det store opplyste displayet er lett å lese av i både lyst og mørkt rom. Inkludert termostat og kalender er også en hyggelig bonus man får med i klokken.

Oppsummert

 • Kalender
 • Termostat
 • Opplyst display

LES MER


Spørsmål og svar

Bør man ha vekkerklokke med backup batteri?

Ja, det er alltid lurt å ha en vekkerklokke med backup batteri i tilfelle strømmen skulle gå i løpet av natten. Da er du sikker på at alarmen går av.

Hvorfor kommer klokker med 12- og 24-timers valg?

Dette er fordi klokkene gjernes selges i flere områder hvor valg av 12- og 24-timers  kan variere.

Hvordan fungerer slumrefunksjonen?

Slumrefunksjonen utsetter alarmen med en oppgitt tidsintervall. Det er alltid lurt å undersøke hvor mange minutter slumrefunksjonen utsetter tiden med på den aktuelle klokken.

Hvilke batteri bruker en vekkerklokke?

Dette varierer fra klokke til klokke, men det vanligste er AA og AAA batterier.

vekkerklokke test