fbpx

Veggfeste TV test: Her er ekspertenes favoritter (2023)

Har du endelig skaffet drømme-TV’en, men aner ikke hvor den skal stå. Da kommer et veggfeste for tv meget godt med. Det kan imidlertid være vanskelig å finne riktig veggfeste TV, for hvilken passer du ulike TV-ene, og hvor stor belastning tåler festet sånn egentlig?

I vår veggfeste tv test finner du ikke bare ekspertenes favoritter i 2022, men også en oversiktlig guide som beskriver hva du bør se etter når du skal kjøpe et veggfeste TV.

Markedets beste veggfeste ifølge oss er Luxorparts Treleddet. Dette festet er kompatibelt for de fleste TV-er opptil 400×400 mm og tåler så mye som 50 kilo. Best av alt er at festet kan vris og vippes i alle slags mulige vinkler. Leter du etter et billigere alternativ er det TV Wall Mount Pro Tilt vi anbefaler, mens kraftigste veggfeste får du hos Luxorparts 3-leddet 43-90.

Merk at vi ikke har test festene selv. Testresultatet er basert på innhenting og nøye gjennomgang av informasjon fra blant annet kundeanmeldelser, produktbeskrivelser, tester utført av ulike testmagasin, samt andre spesifikasjoner.

Veggfeste TV test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Luxorparts Treleddet 32-55"
Det som gjør at dette veggfestet skårer høyest i vår test er fordi det kombinerer pris og kvalitet på en utmerket måte. Her får du mest for pengene, noe som gjør det til en opplagt testvinner.
SJEKK PRISEN →
Luxorparts 3-leddet 43-90"
Er du ute etter et ekstra kraftig veggfeste TV er dette modellen du burde gå for. Luxorparts 34-90 er som navnet indikerer tilpasset 34 til 90 tommers Tv-er med en totalbelastning på hele 60 kilo. Ingen er mer kraftigere og mer stabilt enn dette festet.
SJEKK PRISEN →
Luxorparts treleddet veggfeste 19-42"
Dette veggfestet er best om du skal henge mellomstore TV-er eller normalt store PC-skjermer. Utover det gir festet flere fordeler som fullstendig rotasjon, enkel montering og god pris.
SJEKK PRISEN →
TV Wall mount Pro Tilt 43-100"
Dette veggfestet gir en rekke fordeler som enkel montering, kompatibilitet med de fleste TV-er helt opptil 100 tommer, 12-graders vipping og ikke minst 10 års garanti. Likevel er det ikke dette som imponerer mest. Det er nemlig den lave prisen.
SJEKK PRISEN →
Deltaco ARM-1402 23-70"
Er det et bordstativ for TV du leter etter er det denne modellen du bør gå for. Deltaco er utvilsomt markedets beste bordstativ. Dette fordi det er både prisgunstig og elegant, i tillegg til anvendelig.
SJEKK PRISEN →

1. Luxorparts Treleddet 32-55″ — Best i test

uxorparts Treleddet veggfeste for TV

SJEKK PRISEN →

Det som gjør at dette veggfestet skårer høyest i vår test er fordi det kombinerer pris og kvalitet på en utmerket måte. Her får du mest for pengene, noe som gjør det til en opplagt testvinner. I tillegg er det kompatibelt med de alle typer TV-er mellom 33 og 55 tommer, og med en vekt på opptil 50 kilo.

Det treleddede veggfestet passer alle Vesa-fester på 200x200mm til 400×400 mm, og kan bære både TV-er og PC-er. Det som derimot er den største fordelen med festet, foruten dens gode kvalitet og pris, er at den vris 180 grader og vippes 20 grader. Dette gjør den særdeles fleksibelt og anvendelig, slik at du får et optimalt innsyn. Særlig gunstig er det om du skal plassere TV-en på trangere områder.

Festet skal heller ikke være noe sak å montere, og det følger med både skruer og plugger. Merk at den bygger ut fra veggen mellom 60-473 mm. Målene på festet er 480×430 mm og det har en totalvekt på 4,2 kilo.

Oppsummert

 • Passer Vesa-feste på opptil 400x400mm
 • Maksvekt på 50 kilo
 • Kan vris 180 grader og vippes 20 grader

LES MER

2. Luxorparts 3-leddet 43-90″ — Premium

Luxorparts 3-leddet

SJEKK PRISEN →

Er du ute etter et ekstra kraftig veggfeste TV er dette modellen du burde gå for. Luxorparts 34-90 er som navnet indikerer tilpasset 34 til 90 tommers Tv-er med en totalbelastning på hele 60 kilo. Ingen er mer kraftigere og mer stabil enn dette festet.

Det treleddede festet passer alle Vesa-fester helt opptil 800×400 mm og er derfor skreddersydd for hjemmekinoanlegg eller større gamingskjermer. Det har dessuten innebygd nivåjustering for perfekt posisjonering, og kan attpåtil vris hele 120 grader. Ikke nok med det, festet kan også vippes +3 til -15 og nivåjusteres seks grader.

Festet bygger ut fra veggen mellom 77-428 mm og tåler som nevnt en belastning på 60 kilo. Kvaliteten er også god fordi den er laget av stål. Utover det er festet enkelt å montere og alt av nødvendig innhold som skruer og plugger følger med. prisen er kanskje en del høy sammenlignet med andre modeller, men samtidig er det som forventet ettersom det er den kraftigste på markedet.

Oppsummert

 • Passer VESA-feste opptil 800x400mm
 • Innebygd nivåjusteringsnivå for optimal posisjonering
 • Kan vippes 3-15 grader

LES MER

3. Luxorparts treleddet veggfeste 19-42″ — Best til mellomstore Tv-er

Luxorparts 3-leddet veggfeste for TV

SJEKK PRISEN →

Dette veggfestet er best om du skal henge mellomstore TV-er eller normalt store PC-skjermer. Utover det gir festet flere fordeler som fullstendig rotasjon, enkel montering og god pris. Her betaler du lite for et produkt av høy kvalitet, som gjør at du får god valuta for pengene.

Veggfestet kan enkelt roteres og er derfor svært anvendelig. Det kan nemlig vris 180 grader og vippes eller vinkles 12 grader. Det passer alle Vesa-fester opptil 200×200 mm og bygges maks 413 mm ut av veggen. Maksbelastningen er på 22 kilo og således skreddersydd for gamingskjermer eller mellomstore Tv-er.

En annen ting som er verdt å merke er hvor godt den skårer blant forbrukerne. På de fleste kundeanmeldesene får du særs gode skussmål, og beskrives blant annet som et prisgunstig veggfeste som fungerer utmerket. Vi ser oss enige i anmeldelsene og vurderer dette som et meget godt kjøp.

Oppsummert

 • Veggfeste perfekt for mellomstore TV-er
 • Opptil Vesa 200×22 mm
 • Belastning på 22 kilo
 • Kan roteres 180 grader

LES MER

4. TV Wall mount Pro Tilt 43-100″ — Billig

TV Wall mount Pro Tilt

SJEKK PRISEN →

Dette veggfestet gir en rekke fordeler som enkel montering, kompatibilitet med de fleste TV-er helt opptil 100 tommer, 12-graders vipping og ikke minst 10 års garanti. Likevel er det ikke dette som imponerer mest. Det er nemlig den lave prisen. Her betaler du vesentlig mindre enn om du skal ha andre modeller.

Veggfestet er laget for fjernsyn fra 109-254 cm, eller fra 43 til 100 tommer og en maksbelastning på 70 kilo. Den flate veggbraketten holder TV-en elegant flat og plassbesparende på veggen med kun 49 mm, og kan også vippes opp til 12 grader. Takket være Automatic Click-in & Easy Release – Monteringshjelpemidlet med fjærlås for sikker snap-in og frigjøring når du henger opp TV-en (ingen låseskruer som må festes manuelt) – blir installasjonen til en barnelek.

Det integrerte vaterpasset sørger også for enkel justering av installasjonen. Her vil du enkelt festet på veggen, og selvsagt også enkelt fest TV-en på festet. Festet er videre egnet for de fleste flate og buede TV-er av alle vanlige merker (f.eks. Samsung (også QLED og LED), Sony, Philips, LG) og størrelser (f.eks. 50″, 55″, 58″, 65″, 75″, 85”). Enkelt å installere og kompatibel med VESA-standardene 200×200, 300X200, 300X300, 400×200, 400X300.

Som vi også var inne på er prisen meget god, slik at du slipper punge ut for mye. Målene på festet er 49x431x890mm og det kommer med en garanti på 10 år.

Oppsummert

 • Prisvennlig veggfeste
 • Maksbelastning på 70 kilo
 • Passer tv-er opptil 70 tommer
 • Vesa opptil 400×300 mm

LES MER

5. Deltaco ARM-1402 23-70″ — Beste bordstativ

Deltaco ARM-1402

SJEKK PRISEN →

Er det et bordstativ for TV du leter etter er det denne modellen du bør gå for. Deltaco er utvilsomt markedets beste bordstativ. Dette fordi det er både prisgunstig og elegant, i tillegg til anvendelig. Det passer de fleste Tv-er og er attpåtil utstyrt med skumputer for å beskytte tv-bordet ditt.

ARM-1402 er et elegant bordstativ for TV / skjermer mellom 23-70″ opp til 50 kg Det slanke designet passer inn i alle miljøer, ARM-1402 er laget med en perfekt balanse mellom funksjon og estetikk og er utstyrt med myk skumputer som beskytter bordet ditt mot skader og vertikal høydejustering for en komfortabel ergonomisk synsvinkel.

Det har en Vesa opptil 400x800mm og måler 44,5×21,5×20 cm. Vekten er på knappe 3 kilo og det kommer med en garanti på fem år. Prisen er dessuten god og den får gode skussmål blant forbrukerne og ekspertene. Nå er dette ikke riktignok et veggfeste, men et bordstativ. Vi følte likevel det måtte med i testen, nettopp på grunn av hvor bra det faktisk er.

Oppsummert

 • Best bordstativ
 • Maksbelatning på 50 kilo
 • Vesa på opptil 800×400 mm

LES MER


Slik finner du riktig veggfeste TV

Tilbudet av veggfester for TV er stort og det kan ved første øyekast være vanskelig å orientere seg i mengden av forskjellige modeller og typer av veggfester. For å gjøre ditt valg litt enklere har vi satt sammen en liten liste av ting som det er lurt å huske, eller lurt å legge ekstra merke til.

For å velge rett veggfeste til TV-en din må du vite fire ting!

 • Vekten på TV-en
 • Målene mellom festepunktene bak på TV-en (VESA-mål)
 • Hvor mye kablene på baksiden av TV-en bygger
 • Om du ønsker å kunne svinge eller vinkle TV-en

Du bør for det første ta hensyn til TV-en sin vekt. Veggfestet skal nemlig være dimensjonert i forhold til vekten og størrelsen på TV-en. Deretter er det viktig at du legger merke til fjernsynets VESA-mål. Det vil si avstanden mellom de ferdig monterte festepunktene bak på TV-en.

Så er det lurt å tenke på hvor mye plass du trenger til kabling og forbindelser. Noen veggfester for TV gir deg nemlig ikke mye rom til kabling. Noen veggfester for TV lar deg svinge og vinkle TV-en. Da kan du brette ut holderen slik at du kan se skjermen i riktig vinkel, og brette TV-en inn til veggen når du ikke ser på den. Tenk på hvilken TV du trenger.

Hva er VESA og hvilke dimensjoner finnes det?

VESA er et standardmål for hvor skruehullene for veggfeste sitter, bak på fjernsynsapparatet. Her er det rom for litt banning og forvirring, siden det finnes 8 forskjellige dimensjoneringer: Vanligvis er disse dimensjonene tydelig vist både på beskrivelsen av TV-apparatet og på veggfestet.Skulle du ikke finne det, er det bare å måle millimeteravstanden mellom skruehullene med en tommestokk, først vannrett, så loddrett.

VESA-dimensjoner:

 • 75 x 75 mm
 • 100 x 100 mm
 • 100 x 200 mm
 • 200 x 200 mm
 • 400 x 200 mm
 • 400 x 400 mm
 • 600 x 400 mm
 • 800 x 400 mm

Her kan det også bemerkes følgende: Mange veggfester støtter flere forskjellige VESA-dimensjoner, og de kan stilles inn for å passe til din TV. Om veggfestet for TV er merket, med for eksempel ”maks VESA 600 x 400 mm”, vil det bety at det også kan stilles inn for mindre formater.

Samtidig er det ikke alltid at skruehullene er helt nøyaktig plassert på alle TV-er. Et fjernsynsapparat kan for eksempel ha en dimensjonering på 497 mm x 396 mm i avstanden på skruene for veggfestet til TV-en. Dette er ikke farlig, siden det er mulig å fininstille veggfestene.

Tips til montering av veggfeste TV

Tenk nøye på hvor du vil at TV-en skal henge og på hvilke vegger som egner seg bra for et TV-oppheng. Deretter kan det være lurt å se på rom-plassering og annen innredning og hvordan ting passer sammen, så vel som hvilken høyde TV-en burde ha. Øyehøyde er som regel optimalt, men det er også mulig å vinkle TV-en ned, med flaten mot der dere pleier å sitte.

Skal du gjennomføre jobben selv, kan det være lurt å ha et vater, eller ett lodd og en vinkel, så vel som en drill og de riktige pluggene, i tillegg til en blyant for å markere vaterlinje og plasseringen av skruene.

Veggfeste TV test


Montering av veggfeste TV i mur, betong eller tre er som regel enklere

Om du har en ekte solid trevegg av gammel type, er monteringsjobben som regel enkel. Tykkere planker kan bære vekten av en TV uten at du behøver plugger. I så fall er det bare å bruke vater for å finne vannrett, og trekke en linje, for så å feste veggfestet for TV-en med drill eller et skrujern.

Samme fremgangsmåte gjelder for mur og betong, men da kreves det gjerne en slagbormaskin for å lage hullet og den riktige typen ekspanderende skrueplugger/dubber, for å holde skruene.

Montering av veggfeste TV på lettvegger, gipsplater eller panel

Om du har hul murstein eller gipsplater, så trenger du spesialdubber, noe som kan fungere for en lett TV, eller du må finne ut hvor stenderne er plassert, og bruker dem for å få et solid hold. Stenderne kan du finne med “banke-metoden”,hul lyd/ ikke hul lyd, men du er mer sikker om du bruker en moderne stenderdetektor.

Om konstruksjonen er etter boka, sitter disse med 60cm mellomrom, men man kan aldri vite om tømreren hadde en dårlig dag. Med eldre hus var avstanden også mer et forslag enn en regel.

Om stenderne ligger upraktisk plassert for å få fjernsynet i riktig posisjon, kan det være lurt å feste et høvlet bord på tvers av stenderne for å sikre monteringen. Om bordet er malt i samme farge, eller strekker seg over veggen som en skille-list, trenger denne løsningen ikke å være sjenerende.