fbpx

Vaskemaskin test: Disse 8 er de beste på markedet 2023

Å finne en vaskemaskin som passer ditt formål og hjem er nødvendigvis ingen enkel oppgave. Det finnes mange å velge mellom og alle kommer i forskjellige prisklasser og med egne funksjoner. Formålet med denne test sammenligningen er derfor å gjøre det lettere for deg å velge riktig vaskemaskin.

Vår favoritt er AEG L7WDB861G i denne vaskemaskin testen. Dette er en vaskemaskin med stor kapasitet og som tar mye klær om gangen. Denne er derfor perfekt om dere er en stor familie som vasker mye klær. Dens gode sentrifuge bidrar også til kortere tørketid.

Er du på utkikk etter en rimelig bestselger, så anbefaler vi Electrolux EW6F6248G5. Detter er en stillegående vaskemaskin med god kapasitet. Den har også et lavt forbruk som gjør den mer miljøvennlig enn andre på markedet. Til informasjon har vi ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tester, omtaler og beskrivelser.

Vaskemaskin test: Våre favoritter

BILDE PRODUKT
AEG L7WDB861G
Denne kan både vaske og tørke klærne dine. En genial maskin som ikke koster mye. Her får du veldig mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Whirlpool TDLR 6230
Hvis du ønsker en billig vaskemaskin, er denne noe for deg. Som den billigste finner du ingen til bedre pris. Den vasker til et godt resultat samtidig som den er miljøvennlig.
SJEKK PRISEN →
Samsung WW80T4541TE
Denne prisvennlige vaskemaskinen er både liten og praktisk, og passer derfor perfekt på mindre vaskerom. Kanskje du bor i en mindre leilighet, eller bare ønsker en maskin som tar minimalt med plass? Da er i så fall denne et godt valg.
SJEKK PRISEN →
LG W4WV712S1W
Basert på våre testkriterier er denne vaskemaskinen fra anerkjente LG, soleklar testvinner. Her får du en funksjonsrik modell med enorm kapasitet, og som er effektiv, i tillegg til at den er av ypperste kvalitet. Maskinen er altså perfekt for storfamilien som har et stort forbruk av klær.
SJEKK PRISEN →
Bosch WAVH8EL9SN
Denne permiums-vaskemaskinen fra Bosch, er utmerket for deg som skal ha det beste av det beste. Takket være smarte funksjoner, god kapasitet, og ikke minst, enestående hurtigprogram er dette den mest effektive vaskemaskinen på markedet
SJEKK PRISEN →
Electrolux EW6F6
Bestselgeren med gode kundeomtaler. Denne har mange praktiske funksjoner og en god pris.
SJEKK PRISEN →
LG FH6F9BDS2
Svensk favoritt og ikke uten grunn. Denne har stor kapasitet og en kraftig sentrifuge. Du er derfor sikret rene og nesten tørre klær når vasken er ferdig.
SJEKK PRISEN →
Bosch WAT323L7SN
Er dere en liten familie og ikke trenger den største kapasiteten, så er denne helt perfekt. Den sparer deg tid og skåner klærne dine. Den har også et veldig lavt støynivå, perfekt om din lille trenger mye søvn.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

Vaskemaskin test: Her er årets testvinnere


1. AEG L7WDB861G — Best i Test

SJEKK PRISEN →

En genial maskin med både vaskeprogram- og tørkeprogram. Har du et mindre vaskerom er denne helt ypperlig. Den er børsteløs noe som gir deg lang levetid. Tradisjonelle vaskemaskiner med børste forventes å holde kortere enn denne som er uten. Kjøper du denne får du en bra maskin som holder lenge.

Både vasker og tørker klærne dine

Utstyrt med både vaske- og tørkeprogram får du en vaskemaskin som er veldig allsidig. Med denne slipper du å ha en egen tørketrommel til å tørke klærne med. AEG L7WDB861G er derfor veldig plasseffektiv.

Vaskemaskinen har også en dampfunksjon som trenger inn i klærne og fjerner skitt og flekker. Du er derfor garantert rene klær når du bruker maskinen.

Maskinen veier vasken

AEG har også utviklet en ProSense-teknologi som veier vasken din. Basert på vekten vil den vurdere hvor mye vann du egentlig trenger for at klærne skal bli rene. Dette skåner klærne samtidig som du sparer vann og energi.

DualSense-teknologien gjør også at du kan velge mellom flere vaskeprogrammer. Dette gjør at de sårbare plaggene dine kan vaskes i vaskemaskinen uten å bli ødelagt. Ull og silke kan uten problemer vaskes i maskinen hvis det stilles på rett program.

Alt i alt er dette en veldig bra vaskemaskin. Prisen er god og du får mange fordeler med denne. Minuset er at den er lite brukervennlig. Programmene er vanskelige å stille inn og maskinen reagerer tregt. Men dette er utvilsomt et godt kjøp.

Fordeler:

 • Har både vaske- og tørkeprogram
 • Mange programmer
 • Skånsom mot sårbare plagg

Ulemper:

 • Lite brukervennlig

LES MER


2. Whirlpool TDLR 6230— Billig og bra

WHIRLPOOL TDLR6230SSEU

SJEKK PRISEN →

Den billigste vaskemaskinen i testen vår. Denne rommer cirka seks kg med klesvask eller 25-30 t-skjorter. Den har høyeste energiklasse og smarte funksjoner som «timer» på når du vil starte vasken. Du får derfor en billig maskin som vasker klærne dine og samtidig tar godt vare på miljøet og strømregningen din.

Lang garanti

I det du kjøper maskinen er du sikret en garanti på fem år. Skulle noe skje med vaskemaskinen og den blir ødelagt vil du derfor få en ny om det ikke har gått over 5 år. Skulle yteevne blir dårlig kan du også bytte ut denne med en ny. Du er da sikret god kvalitet på hver vask du tar.

Brukervennlig men lav kapasitet

Maskinen har tradisjonelle vaskeprogram som standard, bomull og syntetisk. Du kan derfor vaske alle typer klær. Panelt på maskinen er også utrolig enkelt å bruke. Symbolene og tekstene er veldig entydige og lette å forstå. Du vil derfor ikke ha noen problemer med å bruke maskinen.

Maskinen har som nevnt en kapasitet på seks kg. Dette er veldig lite hvis du sammenligner med andre vaskemaskiner. Den er derfor ikke egnet hvis dere er en stor familie som vasker mye klær. Da ville vi ha anbefalt en dyrere maskin med større kapasitet.

Bor du derimot alene og vasker lite klær, så er denne et veldig godt alternativ på grunn av den billige prisen.

Fordeler:

 • Billig
 • Miljøvennlig
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Dårlig kapasitet

LES MER


3. Samsung WW80T4541TE Prisvennlig vaskemaskin

SAMSUNG WW80T4541TE

SJEKK PRISEN →

Denne prisvennlige vaskemaskinen er både liten og praktisk, og passer derfor perfekt på mindre vaskerom. Kanskje du bor i en mindre leilighet, eller bare ønsker en maskin som tar minimalt med plass? Da er i så fall denne et godt valg.

Praktisk vaskemaskin

Samsung har her laget en veldig praktisk vaskemaskin. Skulle noe skje med maskinen kan du enkelt finne ut av problemet med et feilsøk via smarttelefonen din. Takket være en app kalt «Smart Check», kan du søke etter eventuelle feil via telefonen, og dermed finne problemer om det skulle oppstå.

Denne gir deg tips og løsninger, noe som spare deg både tid og reparasjonskostnader. Med andre maskiner uten denne funksjonen, må du teste og prøve for å finne ut av problemet. Dette tar ofte lang tid g du kan til og med risikere at du forverre problemet. Med appen får du løsningen rett på telefonen.

Samsung vaskemaskin kommer videre med en funksjon kalt «Addwash». AddWash er en genial funksjon som gjør at du kan legge på mer klær uten å måtte avbryte som allerede er startet. Takket være den smarte døren utenpå trommeldøren, kan du legge på mer tøy om det var noe som ble glemt før vasken startet.

Effektiv

Vaskemaskinen er dessuten utstyrt med et hurtigprogram som effektivsere klesvasken. Dette er praktisk i en travel hverdag. I tillegg er det mulig å vaske tøyet i kaldt vann, noe som er særlig gunstig for sårbare klær som eksempelvis bomull.

Klærne vil selv i det kalde vannet bli rene og luktfrie da vaskemidlet skummes ved hjelp av luftbobler. Dette gjør så at vaskemidlet trenger lettere inn i klærne, og deretter fjerne alle former for lukt og flekker.

Konklusjon

Dette er absolutt en god vaskemaskin med mange hjelpsomme funksjoner. De utvilsomt største fordelene er at den har en gunstig pris, samt at den tar minimalt med plass. Er det trangt om plassene hjemme, vil denne derfor ikke oppta for mye plass eller være i veien.

Brukervennligheten er imidlertid ikke den beste. Den har mange funksjoner, men dessverre er panelt noe uoversiktlige. Annet forklart er det fort gjort å rote seg bort i program som egentlig ikke var tiltenkt.

Fordeler

 • Plassvennlig og prisvennlig vaskemaskin
 • Feilsøker etter problem eller skaper
 • En effektiv maskin som vasker til et godt resultat

Ulemper

 • Lite brukervennlig

LES MER


4. LG W4WV712S1WMest for pengene

LG W4WV712S1W - Vaskemaskin testvinner

SJEKK PRISEN →

Basert på våre testkriterier er denne vaskemaskinen fra anerkjente LG, soleklar testvinner. Her får du en funksjonsrik modell med enorm kapasitet, og som er effektiv, i tillegg til at den er av ypperste kvalitet. Maskinen er altså perfekt for storfamilien som har et stort forbruk av klær.

Enorm kapasitet

Denne LG-vaskemaskinen har en stor kapasitet på 12 kg, slik at du får god plass til mye klær om gangen. Du kan dessuten benytte deg av funksjoner som TurboWash, som vasker klærne dine på bare 59 minutter, og også en Steam funksjon som fjerner allergener opptil 99,9%. Dette gjør maskinen svært effektivt og at du slipper å vente timevis på rene klær.

For en mer skånsom klespleie er maskinen utstyrt med den smarte AI DD funksjonen. Denne registerer ikke bare vekten, men også mykheten i stoffet. Maskinen velger deretter de optimale trommelbevegelsene, noe som gjør vaskemaskinen mer energieffektiv og samtidig stillegående.

Her slipper du en maskin som bråker mye, og du kan fint sette på en klesvask uten at det forstyrrer kveldsroen nevneverdig. Videre er trommestørrelsen på hele 81 liter, og den har en ripebestandig dør som er herdet i glass. Annet forklart er dette en vaskemaskin som tåler mye, og som du vil få glede av i mange år.  

Funksjonsrik toppmodell

En annen ting vi likte svært godt er dens hav av funksjoner. Du kan bruke både nevnte steam, og TurboWash, samt en funksjon kalt ThinQ. Denne gjør maskinen smartere da du kan fjernstyre den med WiFi tilkobling.

Alt du må gjøre er å laste ned nødvendige applikasjoner og dermed styre med telefonen eller andre kompatible enheter. Du kan så starte og stoppe maskinen med fjernstyringen, i tillegg til å laste ned ytterligere vaskeprogram. En mer unik og innovativ vaskemaskin skal du lete lenge etter!

Konklusjon

På grunn av dens enorme kapasitet, smarte og innovative funksjoner, samt uvurderlige effektivitet, var det aldri noe tvil om at denne fortjente tittelen «testvinner». Den er perfekt for større familier, og alt i alt er det vanskeligere å finne noen som er bedre.

Handler du på budsjett derimot, eller bor for deg selv, kan du fint nøye deg med rimeligere modeller med en litt mindre kapasitet. Denne koster nemlig ganske mye, noe som for øvrig er å forvente da dette er en av markedets fremste vaskemaskiner.

Fordeler

 • Innovativ vaskemaskin
 • Funksjonsrik
 • Enorm kapasitet

Ulemper

 • Nokså kostbar

LES MER


5. Bosch WAVH8EL9SN — Premium

Bosch WAVH8EL9SN

SJEKK PRISEN →

Denne permiums-vaskemaskinen fra Bosch, er utmerket for deg som skal ha det beste av det beste. Takket være smarte funksjoner, god kapasitet, og ikke minst, enestående hurtigprogram er dette den mest effektive vaskemaskinen på markedet. Prisen er kanskje høy, men her får du virkelig en maskin som vet hva det vil si å vaske klær!

Skyhøy kvalitet

Først og fremst er det viktig å få frem maskinens mektige kvalitet. Dette er en robust modell laget av markedets ytterste materialer, som vil si at du får her en maskin som tåler mye. Denne blir ikke ødelagt med det første, og med riktig vedlikehold kan maskinen vaske klærne dine i flere tiår!

Den er videre utstyrt med en børsteløs motor, som betyr mindre vedlikehold og samtidig en mer miljøvennlig drift. Maskinen bråker heller ikke mye da den kun har et lydnivå på 70dB. Dette tilsvarer omtrent to personer som snakker sammen.

Videre har den mange praktiske funksjoner som hjelper deg i en travel hverdag. Den har blant annet et system kalt i-DOS. Denne doserer vaskemiddel nøyaktig etter hva slags tøy du vasker, noe som gir et perfekt og flekkfritt resultat, samtidig som det skåner klærne.   

Allergivennlig

Den smarte iDOS funksjonen gjør også det ikke ligger igjen såperester i klærne etter at du har vasket. Dette er svært gunstig for allergikere, som da ikke vil oppleve kløe eller tørr hud. En annen ting vi la merke til er at maskinen justerer vannmengden etter hvor mye klær du vasker.

Dette gjør ikke bare vasken mer effektiv, men det bevarer attpåtil de spreke fargene i klærne.  Vaskemaskinen har også god kapasitet og passer bra til en familie som trenger å vaske mye. Dens mange smarte funksjoner gjør klesvasken enkel og effektiv selv på travle dager. Panelet er dessuten brukervennlig og lite komplisert. Dette gjør at alle i hjemmet ditt kan bruke maskinen uten problemer.

Konklusjon

Dette er uten tvil en av de fremste maskinen som er å få tak i på dagens marked, og kanskje også den aller beste. Den har imidlertid en skremmende høy pris, og er nok derfor best egent for personer som er villige til å koste på seg litt ekstra for en vaskemaskin av ypperste kvalitet.

Fordeler

 • Vaskemaskin av skyhøy kvalitet
 • Enkel å bruke og svært effektiv
 • Har mange praktiske funksjoner

Ulemper

 • Astronomisk prislapp

LES MER


6. Electrolux EW6F6 — Bestselger

SJEKK PRISEN →

En veldig populær vaskemaskin. Den har lenge vært en bestselger og eksisterende kunder forteller om et bra produkt til en god pris. Med denne får du en vaskemaskin som er miljøvennlig og som har lengre levetid enn andre på markedet. Den vasker også klær med et strålende resultat.

Gir bra vaskeresultat og er skånsom

Vaskemaskinen har mange forskjellige vaskeprogram. Du kan da velge det programmet som passer dine klær best. Du får derfor fremragende resultat hver gang du vasker. Vaskemidlet fordeles jevnt i plaggene dine slik at de blir myke og lukter friskt.

Utstyrt med noe Electrolux kaller SoftDrum vil også dine sårbare plagg tåle å bli vasket i vaskemaskinen. Du kan da vaske ull og silke uten bekymringer.

Maskinen er også ypperlig om du har noen i familien som sliter med allergier. EW6F6248G5 har et høytytende vaskeprogram som kombinerer vanndamp. Dette dreper og fjerner bakterier som er på klærne. Du vil da ikke føle at klærne klør eller irriterer huden din.

Barnesikring og miljøvennlig

Vaskemaskinen har energimerking A+++. Dette er den beste energimerkingen man kan ha. Det sørger for en energieffektiv maskin som holder lenge. Når den ikke bruker unødvendig med energi vil maskinen holde lengre, samtidig som den bevarer miljøet.

Maskinen er også sikker for barn som liker å utforske i hjemmet. Du kan velge om du vil ha barnesikring på panelet. Betjeningspanelet vil da ikke registrerer dersom barnet ditt er nysgjerrig på alle knappene på maskinen.

Med en kapasitet på 8 kg er denne et godt valg for en liten familie. Den vasker til et godt resultat og har en snill pris. Denne har ikke like mange funksjoner som en dyrere maskin og sentrifugen er heller ikke den beste. Men dette er absolutt et godt kjøp.

Fordeler:

 • Godt vaskeresultat
 • Lang levetid
 • Gode kundeomtaler

Ulemper:

 • Ikke den beste sentrifuge

LES MER


7. LG FH6F9BDS2 — Svensk testvinner

SJEKK PRISEN →

Nok et solid produkt fra anerkjente LG. LG er kjent for sine kvalitetsikre produkter og de har igjen laget en testvinner. Testmagasinet Råd & Røn kåret modellen til best i test tilbake i april 2020. Dette er en rimeligere modell enn FH495BDS2, men de har mange av de samme kvalitetene. Forskjellen er at denne ikke har trommelrensprogram noe FH495BDS2 har.

Stor kapasitet og kraftig sentrifuge

Vaskemaskinen har stor kapasitet på 12 kg og har en sentrifugehastighet på 1600 omdreininger i minuttet. Du kan derfor vaske store mengder med klær uten at det går utover kvaliteten på vasken. Klærne er også så godt som tørre når sentrifugen er ferdig.

Smarte programmer

Som den andre modellen fra LG har denne mage programmer. Du kan bruke hurtigvask og sammenkoble mobilen og vaskemaskinen. Du kan da velge mellom 20 forskjellige programmer og styre vaskemaskinen med mobilen. Dette gir deg full kontroll og en utrolig fleksibilitet.

De ulike programmene sørger også for en ren vask uten risiko for at klærne dine skal miste farge eller kvalitet.

God kvalitet og lang holdbarhet

Noe av det som imponerte oss mest med vaskemaskinen var det robuste materialet og holdbare motor. Her er du sikret et produkt som holder lenge og som garanterer beste kvalitet. Deres smarte konstruksjon av motoren gir mindre vibrasjon og mindre slitasje.

Du trenger heller ikke å bekymre deg for dyre reparasjoner skulle noe skje med motoren på maskinen. Den har hele ti års garanti. Du kan derfor bytte ut maskinen skulle noe skje med den.

Konklusjon er at vaskemaskinen er perfekt for større familier som vasker ofte. Denne har alt en vaskemaskin trenger pluss mye mer. Den sørger for en effektiv vask til beste resultat. Men dens høye pris trekker den litt ned. Dette er en investering som koster mye.

Fordeler:

 • Vasker til godt resultat
 • Mange praktisk programmer
 • Kan styres med mobilen

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


8. Bosch WAT323L7SN — Praktisk maskin for mindre familier

SJEKK PRISEN →

En solid maskin som gir et godt vaskeresultat. Den har beste energimerking, og programmer som sørger for en miljøvennlig vask. Den er også lyddempet og bråker lite selv når den er på sentrifugering. Med denne får du bra vaskemaskin til en god pris. Perfekt for nyetablerte familier.

Sparer tid og strøm

Maskinen er utstyrt med to programmer som gjør det mulig spare tid og strøm. Velger du Eco programmet vil du redusere strømforbruket med opptil 50 %. Dette gir billigere strømregninger samtidig som det bevarer maskinen.

Velger du Speed programmet reduserer du vasketiden med 65 %. Dette er perfekt om du trenger å vaske klærne din raskt. Du slipper da å vente i flere timer på at klærne skal bli rene og luktfrie.

Skåner klærne dine

Uansett hvilket program du velger, er maskinen utviklet for å ta best mulig vare på plaggene dine. Vaskemaskinen fordeler vannet jevnt utover i maskinen uten å strekke eller krølle klesplaggene. Dette skal i større grad beholde klærnes opprinnelige form og struktur.

Skulle du glemme noen klesplagg før du satt på vasken, kan du åpne døren uten at vasken blir avbrutt. Vasken stopper opp i det døren åpnes og du kan legge til flere klær. Når du lukker døren, starter maskinen å vaske igjen.

Vi likte vaskemaskinen veldig godt. Den vasker bra og har entydige instrukser som er lette å forstå. Prisen er heller ikke den verste, samtidig som den er energibesparende og varsom mot klærne. Minuset med denne er at den har en lav vaskekapasitet. Denne er ikke anbefalt om dere er mange personer som trenger å vaske klær.

Fordeler:

 • Energibesparende
 • Skånsom mot klærne
 • Lavt støynivå

Ulemper:

 • Liten vaskekapasitet

LES MER


Dette må du tenke på før du kjøper vaskemaskin

Hvilken vaskemaskin skal du kjøpe? Dette er et spørsmål som er vanskelige å besvare. Men for at du skal finne en som passer ditt behov bør du tenke igjennom følgende:

Hvor mye klær vasker du?

Trommelen på vaskemaskinene varierer veldig. De med størst kapasitet tåler så mye som tolv kg mens de minste tåler fem kg. Du må derfor tenke over hvor mye klær du vasker. Er dere en familie på flere personer kan det være lurt med en større kapasitet.

Du kan da vaske flere plagg samtidig, noe som er mer miljøvennlig og energibesparende. Maskinen vil også ha større slitasje om den blir brukt mer enn det egentlig er laget for å klare.

Men er du alene er det ikke nødvendig med en kapasitet på tolv kg. Da vil en med kapasitet på åtte kg være mer enn nok. De med stor kapasitet er også en del dyrere enn de med lav.

Hvilke klær vasker du?

Består klesvasken av mye ull og silke? Eller treningstøy som tåler litt? Finn en maskin som passer din klesvask. Vasker du sårbart tøy på feil program vil det bli ødelagt. Det samme gjelder svette treningsklær som vaskes på et fint program. Disse vil aldri bli rene og svettelukten kan være vanskelig å få bort.

Hvilken hastighet på sentrifugen trenger du?

Sentrifugen er det som fjerner vannet fra klærne når de er vasket. Det er derfor praktisk med en høy hastighet på sentrifugen hvis du har dårlige tørkeforhold i hjemmet. Har du en mindre leilighet er det kjedelig med tørkestativ som står i veien.

Våte klær bidrar også til fukt i leiligheten. Vaskemaskin med høy sentrifuge er noe dyrere enn de med lav. Men det er bedre med høyere sentrifuge da det fjerner mer vann.

Hvor stor plass har du?

Det er stor forskjell på størrelsen på vaskemaskinene. Finn derfor en som passer ditt bad eller vaskerom. Sjekk også om du har plass til rørkoblinger og om døren kan åpnes der du har tenkt å plassere vaskemaskinen.

Lydnivå

Hvor mye lyd lager vaskemaskinen når den arbeider? Hvis du har småbarn eller bare mulighet til å vaske klær på kveldstid, er lydnivået på maskinen noe du burde sjekke. De som bråker minst, lager minimalt med lyd. De vil ikke forstyrre kveldsroen eller ødelegge søvnen til de minste.

Teknologi

Maskiner som er utstyrt med mange smarte funksjoner koster mye mer enn de uten. Tenk igjennom om dette er noe du egentlig trenger. Det er unødvendig å betale flere tusen kroner ekstra for funksjoner du ikke bruker.

Hvilket merke er det beste?

Det som skiller de ulike merkene i dag er som regel lengden på garantien og prisen. De fleste merker lager kvalitetssikre produkter men merker som er LG og Bosch har lenge vært anerkjent for sine solide produkter.

Men det viktigste når du kjøper vaskemaskin er at du finner en som passer ditt behov, og ikke hvilket merke det har.

Er dyre vaskemaskiner bedre enn billigere?

Ja, de dyreste vaskemaskinene er bedre enn de billigere. De som koster mer har større kapasitet, flere funksjoner og vasker til et bedre resultat. Men det betyr ikke at de rimeligere er dårlige. Du finner mange rimelige maskiner som gjør en solid jobb.

Så trenger du ikke mange ekstra funksjoner og ekstra stor kapasitet vil du fint klare deg med en billig vaskemaskin.

Våre kriterier

Når vi testet vaskemaskinene så vi på følgende:

Vaskekvalitet

Ble klærne vasket til et tilfredsstillende resultat? Og hvordan ble klærne behandlet? Viktig for oss at klærne ble rene og luktfrie uten at det skulle på noe vis ødelegge dem. Vi ønsket at maskinene skulle være i stand til å vaske alle typer klær til et godt resultat.

Kapasitet

Hvor mye klær håndterer maskinen. Ikke den viktigste kriteriet da man har ulikt vaskebehov, men utvilsomt positivt med en stor kapasitet på maskinen.

Brukervennlighet

Hvordan var vaskemaskinen å bruke? Var det enkelt å finne frem til riktig program på panelet? Jo raskere vi klarte å stille inn til riktig program jo bedre. Det var utrolig frustrerende med et panel som var innviklet og komplisert.

Derfor ville vaskemaskinene skåre bedre om de var enkle å bruke.

Funksjoner

Hvilke funksjoner hadde vaskemaskinene? Selvsagt var det viktigste at det var program nok til å vaske alle typer klær. Men vi likte godt de ekstra funksjonene som å styre fra mobilen eller å feilsøke etter problemer via app.

Alt som kunne bidra til en lettere klesvask var positivt i vår test.

Pris

Basert på kriteriene over vurderte vi prisen. Det var en tydelig sammenheng mellom pris, kapasitet og funksjoner. Derfor får du det du betaler for. Men ikke kjøp noe du ikke har behov for. De billigere maskinene leverte utvilsomt gode vaskeresultater.

vaskemaskin test