fbpx

Varmepumpe test: De 8 beste på markedet (2022)

For å spare energi og penger på oppvarming trenger du en varmepumpe. Formålet med vår varmepumpe test er å gi deg bedre oversikt over modellene på markedet i 2021. Vi håper å gjøre det lettere for deg å finne varmepumpen som passer ditt hjem og budsjett. Vurderingen er basert på omtaler, beskrivelser og andre tilgjengelige kilder.

Ønsker du en anvendelig og brukervennlig varmepumpe ville vi gått for Panasonic VZ9SKE. Denne kan du enkelt styre med mobilen, i tillegg til at den har en enorm rekkevidde.

Er pris viktig for deg, anbefaler vi Mitsubishi Electric FH35. Her får du markedets desidert beste pris.

VÅRE favoritter

 • Markedets desidert beste pris
 • Har flere praktiske funksjoner
 • Bruker noe lang tid på å varmes opp
SJEKK PRISEN →
 • Kan enkelt styres med mobilen
 • Har en rekkevidde på opptil 180 kvadratmeter
 • Fungerer optimalt i temperaturer helt ned i 35 minusgrader
SJEKK PRISEN →
 • Tidligere testvinner
 • Stillegående
 • Dekker et område på 250 kvadratmeter
SJEKK PRISEN →

Varmepumpe test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Panasonic VZ9SKE
Denne brukervennlige varmepumpen imponerer med sin enorme kapasitet, gode pris, enkle mobilstyring og miljøvennlige oppvarmingssystem. En bedre helhet enn dette skal du lete lenge etter.
SJEKK PRISEN →
Mitsubishi Electric EF35
Denne koster betraktelig mindre enn resten av markedet og knuser konkurrenten på pris. Den imponerer dessuten med sin effektive Hyper Heating system.
SJEKK PRISEN →
Panasonic VZ12SKE
Store hus krever en varmepumpe med stor kapasitet. Varmepumpen må både spre varmen bedre, og ta inn mye mere varme enn i mindre hus. Panasonic-modellen er spesielt utviklet for å spre varmen effektivt, og har en enorm kapasitet.
SJEKK PRISEN →
Cooper & Hunter Alpha 12
Til under halv pris av flere av modellene er Alpha 12-modellen rimelig. Selv om den ikke er like effektiv som de dyrere modellene både på strømbruk og varmeevne, gir modellen fortsatt mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Mitsubishi Electric KJ35
Modellen er perfekt for den som ønsker en varmekilde som tar lite oppmerksomhet fra rommet. Ettersom den står fastmontert til gulvet, lager lite lyd og er kompakt vil den være meget diskret, og vanskelig å legge merke til.
SJEKK PRISEN →
Mitsubishi Electric LN35
En solid og effektiv varmepumpe spesielt tilpasset det nordiske klimaet, med et eget innebygd filter som sikrer ren og luktfri luft i huset
SJEKK PRISEN →
Panasonic LZ35TKE
En kompakt og plassbesparende modell som fortsatt yter på nivå med de større modellene. Varmepumpen gir deg også mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. Panasonic VZ9SKE—Best i test

SJEKK PRISEN →

Dette er markedets aller beste varmepumpe i følge oss. Her får du en funksjonsrik og brukervennlig modell til en meget overkommelig prislapp. Sammenlignet med andre modeller, gir denne ekstremt mye for pengene. I tillegg har den et oppvarmingssystem som er vennlig mot både miljøet og lommeboken din.

Perfekt for større hus

Bor du i et større hus er det få varmepumper som egner seg bedre enn denne. Med VZ9SKE får du en pumpe som dekker et område på hele 180 kvadratmeter, samt at varmekapasiteten er så solid at dette er den eneste varmekilden du vil trenge.

Å spe på med panelovner er totalt unødvendig, ettersom denne dekker alle kriker og kroker. Selv på de kaldeste dagene vil denne varmepumpen bidra til å gi en optimal varme, ettersom den fungerer like godt på temperaturer helt ned i 35 minusgrader.

Den er også utstyrt med kjølemiddelet R32, noe som gjør at du får en av de mest miljøvennlige varmepumpene. R32 er skånsom mot systemets kompressor, noe som igjen gjør at den bruker mindre energi på å varmes opp, samtidig som det øker levetiden på pumpen.

Styres med mobilen

Det vi kanskje likte aller beste med Panasonic sin varmepumpe er dens utmerkede brukervennlighet. Her kan du enkelt styre pumpen med mobilen, samt at den varsler deg dersom det skulle oppstå problemer som lav temperatur eller strømbrudd.

Det er verdt å merke seg at prisen er ganske høy, men den må likevel sies å være rettferdig med tanke på alle de gode kvalitetene denne varmepumpen har. Nettopp på grunn av alle disse kvalitetsfunksjonene er denne kåret til best i test. Denne passer utmerket i hjem av alle størrelser, og spesielt i større hus.

Oppsummert

 • Kan enkelt styres med mobilen
 • Har en rekkevidde på opptil 180 kvadratmeter
 • Fungerer optimalt i temperaturer helt ned i 35 minusgrader
 • Høy pris, men den er likevel rettferdig med tanke på alle de gode egenskapene den har

LES MER


2. Mitsubishi Electric FH35 – BEST PÅ PRIS

Mitsubishi Electric EF35

SJEKK PRISEN →

En prisgunstig varmepumpe som garantert sikrer en jevn og ikke minst billig oppvarming, selv på de kaldeste dager. Denne er derfor ypperlig for deg som ønsker en habil pumpe, uten å måtte grave for dypt i lommeboken. Electric FH25 ble lansert i 2012 og er utviklet for det kalde klimaet i Norden. Derfor klarer den å tilby høy varmeeffekt i minusgrader.

Hyper Heating

Takket være en funksjon Mitsubishi kaller for Hyper Heating, er den kraftige pumpen i stand til å generere en behagelig varme selv om det skulle være 25 minusgrader utendørs. I tillegg en kompressoren utstyrt med et plasmafilter kalt «Quad», som effektivt skal rense luften innendørs for støv, allergener, pollen og mikroorganismer.

Filteret skal til og med fjerne dårlig lukt eller mat- og røyklukt. Med andre ord er dette en svært funksjonell varmepumpe som gjør så mye mer enn å bare avgi varme. Denne sørger for et optimalt inneklima som er sunt og behagelig for enhver.

Luften på pumpen justerer du lett ved noen tastetrykk på selve varmepumpen, og dersom du ønsker det kan du stille inn en automatisk funksjon som senker og øker temperaturen basert på om du er i rommet eller ikke. Denne funksjonen reduserer strømforbruket med hele 10 prosent, noe som vil merkes på strømregningen.

Best på pris

Det unike med Electric FH35 er helt klart dens rimelige pris. Å betale 15.000 kroner for en varmepumpe er i seg selv veldig sjeldent, ettersom de aller dyreste kan koste opptil 200.000 kroner. Derfor er dette et kupp av rang, og du sparer deg ekstremt mye penger ved å investere i denne.

Denne er naturligvis ikke like effektiv som toppmodellene, men vil likevel gi god varme og har en rekke praktiske funksjoner som vedlikeholdsvarme. Dette er en funksjon som gjør at den holder en stabilt, lavere temperatur for å unngå frostskader uten å bruke for mye energi.

Oppsummert

 • Markedets desidert beste pris
 • Har flere praktiske funksjoner
 • Bruker noe lang tid på å varmes opp

LES MER


3. Panasonic VZ12SKE – POPULÆR BESTSELGER

SJEKK PRISEN →

Om du forlanger mye og ikke nøyer deg med annet enn det aller beste, er Panasonic VZ12SKE et godt valg for deg. Den populære modellen har en rekke titler som best i test, noe vi har stor forståelse for. Her får du en pumpe som er enkel å styre, samt at den er miljøvennlig og ikke minst avgir en ypperlig varme.

Bidrar til en sunt miljø

Denne er utstyrt med et kjølemiddel kalt R32, som gjør at du får et meget bra oppvarmingssystem som verken bruker for mye energi eller sliter på selve pumpen. Du sparer derfor mye penger dersom du investerer i varmepumpen fra Panasonic. Denne bruker lite strøm på oppvarming, samtidig som pumpen kan være velfungerende i mange tiår fremover.

I tillegg har den en ekstra stor rekkevidde på hele 250 kvadratmeter. Dette gjør den til en av markedets kraftigste varmepumper, og derfor er den et godt valg for deg som bor i et større hjem.

Mange fordeler

Det er mye å like ved VZ12SKE. Den har blant annet en timer som gjør at den skrur seg av og på automatisk etter dine behov, samt at den har den aller beste energimerking. Det som imidlertid begeistret oss mest, sammen med dens gode pris, er hvor stillegående denne er.

Der andre varmepumper kan ha en tendens til å bråke en del, vil du nesten ikke merke at denne står og jobber. Dette er utrolig behagelig når du trenger litt varme på kveldstid mens du ser på tv, ettersom pumpen ikke vil forstyrre kveldsroen.

Alt i alt er dette en fantastisk varmepumpe du garantert vil få mye glede av.

Oppsummert

 • Tidligere testvinner
 • Stillegående
 • Dekker et område på 250 kvadratmeter
 • Slitesterk maskin med lang holdbarhet

LES MER


4. Cooper & Hunter Alpha 12 – MYE FOR PENGENE

SJEKK PRISEN →

Dette er en liten og billig varmepumpe som er perfekt for mindre leiligheter. Denne er for deg som ønsker en effektiv oppvarming på små områder. I tillegg har den en rekke funksjonelle hjelpemidler som bidrar til en enklere hverdag.

Brukervennlig

Den største fordelen ved denne modellen er hvor enkel den er å bruke. Alpha 12 har en nøyaktig og brukervennlig temperaturkontroll som gir deg full oversikt over temperaturen inne i rommet.

Still inn til din ønskede temperatur, og varmepumpen vil jobbe for å opprettholde denne temperaturen. Er det iskaldt inne hos deg og du ønsker å fremskynde prosessen med å få opp varmen, kan du stille inn slik at den fremskynder til ønsket temperatur.

Det du må være oppmerksom på med denne funksjonen er at den bruker betraktelig mer energi enn den normalt ville ha gjort.

Liten rekkevidde

Siden denne varmepumpen har en sjeldent god pris, er det klart at den er en god investering. Likevel er vi litt usikre på denne varmepumpen – først og fremst på grunn av den lave rekkevidden den har og hvor mye energi den bruker i forhold til andre modeller på markedet.

Denne varmer bare et område på opptil 50 kvadratmeter, samt at den bruker mer energi og lengre tid på å varme opp mindre områder enn andre modeller.

Til syvende og sist er imidlertid dette uten tvil et godt kjøp for deg som trenger en liten pumpe til markedets beste pris.

Oppsummert

 • Billig
 • Brukervennlig
 • Liten rekkevidde
 • Har flere praktiske funksjoner

LES MER


5. Mitsubishi Electric KJ35 – STILLEGÅENDE VARMEPUMPE

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter en nøytral og smidig varmepumpe, er dette et perfekt alternativ. Denne har et utsøkt design, og du kan montere den som et vanlig element eller bygge den inn i veggen for et enda mer diskret resultat. Uansett hva du velger vil denne nærmest ikke merkes.

Stillegående

Det er utvilsomt en stor fordel at denne har et nøytralt design. Der de fleste varmepumper tar stor plass og er veldig iøynefallende, vil denne nesten ikke synes. Den fremstår som en tradisjonell varmeovn, ettersom den verken synes og eller høres.

Med et lydnivå på 19 desibel skal du lytte nøye etter for å høre at denne jobber. Til sammenligning, holder to personer som snakker sammen et lydnivå på rundt 60 desibel.

Det viktigste ved en varmepumpe er selvsagt at den varmer bra, og det er noe Electric KJ35 så absolutt gjør. Denne varmer et område på opptil 140 kvadratmeter, noe som tilsvarer et toetasjes hus.

Vår dom

I tillegg til å være stillegående og lite synlig, har den en meget god pris på 18.000 kroner. Dette er relativt lite i forhold til mange andre modeller, og du trenger med andre ord ikke å grave for dypt i lommeboken dersom du skal ha denne.

Det som imidlertid er verdt å merke seg ved denne varmepumpen er at den «bare» har energimerking A+. Dette betyr at den har et ganske høyt strømforbruk sammenlignet med andre modeller på markedet. Du sparer naturligvis strøm med denne i forhold til en ordinær panelovn, men til å være en varmepumpe forventer vi et lavere energiforbruk enn dette.

Oppsummert

 • Nøytral varmepumpe som nesten ikke synes
 • Veldig stillegående
 • Varmer et område på opptil 140 kvadratmeter
 • Ganske høyt energiforbruk

LES MER


6. Mitsubishi Electric LN35 – MILJØVENNLIG

itsubishi Electric Kaiteki 6600

SJEKK PRISEN →

En eksepsjonell varmepumpe som ble lansert i 2017 for å sikre en effektiv oppvarming til et lavt energiforbruk. Denne er tilpasset det skandinaviske klimaet og har derfor flere hjelpsomme funksjoner. For det første er den svært driftssikker, og for det andre regulerer den temperaturen på en strålende måte.

Driftssikker

Med sin enestående Hyper Heating prosessor klarer denne å utvinne varme fra luft helt ned til utrolige 25 minusgrader. Hyper Heating er prosessoren på pumpen og den gir høy varmeeffekt også i minusgrader.

I tillegg sørger funksjonen for en driftssikker maskin som tåler mye, og som starter igjen automatisk etter et eventuelt strømbrudd. Det er med andre ord lite arbeid i vente dersom du investerer i Electric LN35RG. Alt du må å passe på er å stille den inn til din foretrukne temperatur.

Smart varmepumpe

Det aller beste ved denne pumpen er det brede utvalget av funksjoner den har. Her kan du blant annet stille inn pumpen etter ditt ukeskjema. Dette gjør at den vil senke temperaturen når ingen er hjemme og øke den i løpet av timen før noen kommer hjem. En innebygd sensor gjør at du kan påvirke hvordan luften spres når du er i rommet.

Du kan for eksempel styre utblåsningen dit du trenger mer varme, samtidig som dens allergifilter effektivt fjerner støv, pollen og mikroorganismer. Du får med andre ord en svært allergivennlig varmekilde, dersom du kjøper varmepumpen fra Mitsubishi.

Som du sikkert har skjønt, er vi veldig begeistret for denne modellen. Den har et hav av funksjoner, varmer godt og er i stand til å jobbe kontinuerlig med et enestående lavt energinivå. Her får du enkelt og greit et kvalitetsprodukt av de sjeldne.

Oppsummert

 • Kan styres via app
 • Har et hav av hjelpsomme funksjoner
 • Driftsikker pumpe
 • Tåler temperaturer helt ned i 25 minusgrader

LES MER


7. Panasonic LZ35TKE – ET GODT ALTERNATIV

SJEKK PRISEN →

Dersom du leter etter en plassbesparende varmepumpe som effektiv varmer hjemmet ditt, er Panasonic LZ35TKE et strålende alternativ. Denne er bare 249 millimeter høy og 790 millimeter bred, noe som er betraktelig mindre enn andre modeller på markedet. Størrelsen er så liten at du fint kan plassere den over en inngangsdør.

Bygget for nordisk klima

Ytelsen til varmepumpen fra Panasonic har en enestående ytelse og høy pålitelighet, takket være dens kraftige luftgjennomstrømning. I tillegg vil dens kraft sørge for at du raskt oppnår ønsket temperatur og at inneklimaet til enhver tid er behagelig, selv om temperaturen utendørs skulle være på 35 minusgrader.

Med en miljøklassifisering på A++ får du her blant de mest energieffektive varmepumpene. Dette gir en betydelig reduksjon av husets oppvarmingskostnader, samt at det vil øke dine energibesparelser.

Varmepumpen kan også vise til et hav av brukervennlige funksjoner og innstillinger, som fjernstyring og vedlikeholdsvarme. Du kan stille den inn til en gitt temperatur som varmepumpen får ansvar for å holde på mens du er borte fra hjemmet eller feriehuset. Dette er med på å forhindre blant annet frostskader.

Du får full kontroll i appen

Laster du ned AirPatrol appen kan du fjernstyre varmepumpen, samt at du får fullstendig oversikt over driftsstatus. Skulle det skje strømbrudd, plutselig synkende temperatur eller et annet problem, vil appen sende deg en beskjed om at noe er galt.

Selv om vi virkelig har sansen for denne modellen, er den lite ekstraordinær utenom appstyringen. LZ35TKE har få egenskaper som skiller den fra andre varmepumper, og den har heller ikke en spesielt lav prislapp. Dette er med andre ord en veldig ordinær pumpe som ikke har noe eksepsjonelt ved seg.

Oppsummert

 • Dekker et område på 100 kvadratmeter og er derfor et godt valg på hytter og i mindre hus
 • Effektiv motor som varmer godt
 • Kan styres via app
 • Fornuftig prissatt

LES MER


Fordeler med varmepumper

Det er mange fordeler ved å investere i en varmepumpe. Vi skal se på noen av disse.

Billig i drift

Hovedargumentet for å velge en varmepumpe er at den på sikt vil spare deg mye penger. Førstegangskostnaden er kanskje ganske høy, men dersom du har pumpen i flere år vil det være utrolig mye penger å spare.

En varmepumpe henter sin energi fra solstråler som er lagret i bakken, samt at de fornyer sin egen varme fra samme kilde flere ganger. Derfor er de så mye mer energieffektive enn tradisjonelle varmeovner, og du kan faktisk kutte så mye som 80 prosent av oppvarmingskostnadene dine dersom du kjøper en varmepumpe.

Miljøvennlig

Siden en varmepumpe bruker lagret solenergi fra bakken og sirkulerer den kalde luften ned i bakken for så å bytte denne i varm luft som spres gjennom hjemmet ditt, brukes det tilnærmet ingen strøm når man bruker en varmepumpe.

Fungerer som mer enn en varmekilde

En varmepumpe vil ikke bare spre varme rundt om i hjemmet ditt – flere har også et luftfilter som renser mot bakterier og andre giftige partikler. I tillegg kan den fjerne uønsket lukt.

Hvilken varmepumpe skal man velge?

Det er mange faktorer å ta hensyn til når du skal velge en varmepumpe. Både pris, kvalitet, varmeeffekt, støy og brukervennlighet må vurderes før du går til innkjøp. Nedenfor har vi listet noen faktorer vi mener er viktige å vurdere:

Varmeeffekt

Hvor godt varmer de ulike pumpene og hvor lave temperaturer håndterer de? Dersom du bor på en plass der temperaturen synker betraktelig om vinteren er det viktig å sørge for at pumpen faktisk håndterer kulden den er ment å brukes i.

Heldigvis er de fleste pumper i dag meget gode og takler temperaturer helt ned i 35 minusgrader.

Lydnivå

Det er stor variasjon på lydnivå mellom de ulike modellene. Velg et lydnivå som ikke forstyrrer deg. Er det slik at du synes at pumpen bråker, vil det være mindre sannsynlig at du orker å la varmepumpen stå på.

Rekkevidde

Hvor stort er hjemmet ditt, og hvor stort område trenger å varmes? Velg den rekkevidden som samsvarer med ditt behov.

Energimerking

Jo bedre energimerking, desto mer energieffektiv er varmepumpen. En mer energieffektiv pumpe vil på sikt spare deg for penger, men førstegangskostnaden vil imidlertid være en del høyere enn en ved lav energimerking.

Brukervennlighet

En varmepumpe som kan styres via app er mer brukervennlig enn modeller som ikke kan styres med app. Dette er fordi du får full oversikt over pumpen på mobilen, samt at det er enkelt å justere varmeeffekten.

Pris

Det er kraftig variasjon når det kommer til pris blant de ulike modellene. Betal prisen du er komfortabel med.

Våre testkriterier

Vi har sett på følgende når vi har vurdert varmepumpene:

 • Pris
 • Kvalitet
 • Varmeeffekt
 • Energimerking
 • Lydnivå
 • Brukervennlighet
 • Rekkevidde