fbpx

Disse 7 varmepumpene holder bassenget herlig varmt (2023)

Når sommeren kommer og solen begynner å skinne ser mange av oss frem til å ta en forfriskende dukkert i bassenget. Men for å sikre at vannet har en behagelig temperatur, er en god varmepumpe nøkkelen. Med utallige modeller og merker tilgjengelige på markedet, kan valget av riktig varmepumpe være en utfordrende oppgave. For å hjelpe deg med dette har vi gått gjennom en rekke varmepumper og funnet de aller beste i de ulike segmentene.

Det er flere faktorer å vurdere når man skal velge den rette varmepumpen til bassenget. Fra størrelsen på bassenget, energieffektivitet, til driftskostnader og levetid – alt spiller en rolle i det endelige valget. Dessuten varierer behovene fra husholdning til husholdning. Noen har kanskje et lite basseng for barnefamilier, mens andre har store svømmebassenger for både trening og avslapning.

Det er viktig å merke seg at valget av riktig varmepumpe kan gjøre en stor forskjell i driftskostnader over tid. En god varmepumpe kan ikke bare holde vannet varmt, men også redusere strømregningen din betraktelig.

Varmepumpe test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
KMP Smart 12/60
KMP Smart 12/60 er markedets ledende bassengvarmepumpe takket være sin topp effektivitet som kan kutte oppvarmingskostnader med 80%. Dens elegante design passer det skandinaviske klimaet, og dens klimasmarte kjølemedium, R32, er svært miljøvennlig. Innebygd Wi-Fi-kontroll er også helt genialt.
SJEKK PRISEN →
Swim & Fun Inverter 13,5 KW
Swim & Fun Inverter 13,5 KW tilbyr fremragende effektivitet som gir 16 ganger energiretur med japansk inverterteknologi. WiFi-funksjonen tillater fjernoppvarming via en app, ideelt for hjemme- og hyttebasseng. Solid Mitsubishi-kompressor og robust varmeveksler sikrer driftssikkerhet og lang levetid.
SJEKK PRISEN →
PICO 5R
PICO 5R fra Swim & Fun er en liten kraftfull varmepumpe optimal for det nordiske klimaet. Den bruker en Toshiba-kompressor, opererer ved -5 °C, og kan både varme og kjøle vann. Den er enkel å installere, stillegående, og har en vanntett LCD-skjerm.
SJEKK PRISEN →
KMP Smart 7/36
KMP Smart 7/36 er premiumklassens bassengvarmepumpe, optimal for det skandinaviske klimaet. Den er vekselretterstyrt for økt effektivitet, reduserer oppvarmingskostnader med 80% og kan fjernstyres via Wi-Fi. Estetisk design kompletteres med klimasmart kjølemedium og praktisk tilbehør.
SJEKK PRISEN →
Swim & Fun Inverter 9 KW
Swim & Fun Inverter 9 KW er ideell for mellomstore basseng takket være sin robuste bygning, effektive inverterteknologi og wifi-styring. Den gir optimal energieffektivitet, og kan varme bassenget under varierende temperaturforhold, og har brukervennlige funksjoner med pålitelige komponenter.
SJEKK PRISEN →
Heat Splasher 2,5kW
Heat Splasher 2,5kW er det ideelle valget for små frittstående basseng. Den kombinerer pris, kvalitet og brukervennlighet med en enkel "plug and play"-modell. Med en varmeveksler av titan, er den robust mot korrosjon fra bassengkjemikalier.
SJEKK PRISEN →
KMP Penguin
KMP Penguin er en stilfull og effektiv varmepumpe designet for små bassenger og boblebad. Med sin plug and play-funksjon og Bluetooth-modul, tilbyr den enkel bruk gjennom en app. Pumpen bruker miljøvennlig R32 kjølemiddel og har en robust titanvarmeveksler.
SJEKK PRISEN →

1. KMP Smart 12/60 – Best i test

KMP Smart 12/60

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til å velge en bassengvarmepumpe er det mange faktorer man bør vurdere. Effektivitet, design, funksjonalitet og miljøpåvirkning er bare noen av dem. På alle disse frontene skiller KMP Smart 12/60 seg ut som vår klare testvinner.

For det første er KMP Smart 12/60 mer enn bare en varmepumpe; det er en høyteknologisk løsning for bassengeiere som ønsker det beste. Den vekselretterstyrte mekanismen sikrer topp effektivitet. Dette er en pumpe som ikke bare gir deg varme, men gjør det på en måte som er snill mot lommeboken. Med KMP SMART kan man faktisk redusere oppvarmingskostnadene med opptil 80%.

Miljøhensyn er en annen vesentlig grunn til at denne varmepumpen skiller seg ut. Den bruker det klimasmarte kjølemediet R32, som betydelig reduserer sin påvirkning på drivhuseffekten. Det er en investering ikke bare for komfort, men også for planeten.

For den teknologisk kunnskapsrike bassengeieren er den innebygde Wi-Fi-kontrollen en game-changer. Med en spesialutviklet app kan du fjernstyre bassengvarmeren, enten du er hjemme eller på den andre siden av verden. Dette gir eiere en enestående bekvemmelighet og full kontroll.

Oppsummert

 • 80% kutt i oppvarmingskostnader
 • Skreddersydd for skandinavisk klima
 • Miljøvennlig med R32 kjølemedium
 • Innebygd Wi-Fi for enkel styring

LES MER

2. Swim & Fun Inverter 13,5 KW – For store basseng

Swim & Fun Inverter Varmepumpe

SJEKK PRISEN →

Effektiviteten til Swim & Fun Inverter er overlegen. Den gir opptil 16 ganger igjen på energiforbruket, takket være den avanserte japanske inverterteknologien. Dette betyr enorme besparelser over tid, og en god følelse av at du bidrar til en grønnere planet.

WiFi-funksjonen er en av stjernene i dette systemet. Med denne innovative funksjonen, kan du varme opp bassenget selv når du ikke er hjemme, ved hjelp av en gratis app til smarttelefonen din. Så om du er på jobb eller på vei hjem fra en lang reise, vil bassenget ditt være akkurat i ønsket temperatur når du kommer hjem.

Teknologien bak denne varmepumpen sørger for optimal energieffektivitet. I stedet for å stoppe når temperaturen er nådd, justerer Mitsubishi-kompressoren konstant frekvensen, noe som eliminerer energitap ved hyppige starter og stopp.

I tillegg kan denne varmepumpen fungere effektivt i et vidt temperaturområde, fra –12 til +40 °C. Dens digitale, brukervennlige styring, automatisk avrimings- og kjølefunksjon og den enkle vanntilkoblingen gjør den til et must-have for enhver bassengeier. Varmeveksleren er robust, takket være PVC og titanrør, noe som sikrer at den tåler både klor- og saltvann.

Oppsummert

 • 16x energiretur med inverterteknologi
 • WiFi-funksjon for fjernoppvarming
 • Kvalitet fra Mitsubishi-kompressor
 • Robust varmeveksler

LES MER

3. PICO 5R – Beste budsjettvalg

PICO 5R Varmepumpe til pool

SJEKK PRISEN →

Pico-R varmepumpen er den minste i sitt slag som kan operere effektivt selv ved lave temperaturer ned til -5 °C. Dette betyr at selv i de kjøligere månedene, hvor andre varmepumper kanskje gir opp, fortsetter denne lille kraftpakken å jobbe. Dette gjør den ideell for det nordiske klimaet, da den effektivt utvider badesesongen til å være betydelig lengre enn hva en tradisjonell varmepumpe kan tilby.

Det som virkelig setter PICO 5R i en klasse for seg selv, er dens kvalitet og pålitelighet. Den bruker en kompressor fra Toshiba, en verdensledende japansk produsent kjent for sin fortreffelige teknologi og holdbarhet. Når du velger en varmepumpe med en Toshiba-kompressor, kan du være trygg på at du har investert i et produkt av ypperste klasse.

Å installere PICO 5R er også en lek. Med sin “Plug and Play”-funksjon er det bare å koble sammen slangene, sette den i stikkontakten, og vips, så er du i gang. Den stillegående mekanismen sikrer også at naboene dine forblir uforstyrret, uansett når du velger å bruke varmepumpen.

Oppsummert

 • Ideell for nordisk klima
 • Pålitelig Toshiba-kompressor
 • Varme og kjølefunksjoner
 • Enkel “Plug and Play”-installasjon

LES MER

4. KMP Smart 7/36 – Premium

KMP Smart 7/36 Varmepumpe

SJEKK PRISEN →

Hvis du ser etter det absolutt beste i premiumklassen av bassengvarmepumper er dette valget for deg. La oss dykke dypere inn i hva som gjør KMP Smart 7/36 til et førsteklasses valg for bassengeiere.

For det første er KMP Smart 7/36 ikke bare en vanlig varmepumpe – den er vekselretterstyrt, noe som gjør den til en av de mest effektive bassengvarmepumpene på markedet. Dette betyr at den kan tilpasse sin ytelse etter behov, noe som gir optimal varmeproduksjon og energieffektivitet. Dermed er det ikke overraskende at den kan redusere oppvarmingskostnadene dine med opptil 80%.

Selve designet av pumpen er elegant og passer perfekt inn i det skandinaviske landskapet. Den gir en behagelig varme selv på en overskyet sommerdag. Dette bekrefter KMPs dedikasjon til det skandinaviske klimaet, der været kan være uforutsigbart. I tillegg bruker pumpen det klimasmarte kjølemediet R32, som er kjent for å redusere påvirkning på drivhuseffekten. Det er altså ikke bare godt for bassenget ditt, men også for planeten.

Pumpen kommer også med flere tilbehør som sørger for at du får mest mulig ut av produktet. Vinterdekslet beskytter varmepumpen gjennom de kalde månedene, unionskoblingene i PVC gir en solid og lekkasjefri tilkobling, og vibrasjonspadene sørger for en stille drift.

Oppsummert

 • Vekselretterstyrt for høy effektivitet
 • Reduserer kostnader med 80%
 • Fjernstyring via innebygd Wi-Fi
 • Klimasmart med elegant design

LES MER

5. Swim & Fun Inverter 9 KW – Til mellomstore basseng

Swim & Fun Inverter Varmepumpe til pool

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter den ideelle varmepumpen for ditt mellomstore basseng? Da er det bare å ta em nærmere titt på Swim & Fun Inverter 9 KW.

Det første som slår deg er dens robuste metallkabinett, som gir en solid ramme og sikrer lang levetid for pumpen. Men utseende er bare begynnelsen. Med japansk inverterteknologi gir denne varmepumpen hele 16 ganger igjen på energiforbruket (COP). Dette betyr en betydelig besparelse over tid, noe enhver bassengeier vil sette pris på.

Dynamikken i dens inverterkompressor er bemerkelsesverdig. Istedenfor den vanlige start-og-stopp driften, regulerer denne Mitsubishi-kompressoren konstant sin arbeidsfrekvens, noe som gir optimal energieffektivitet og reduserer energitap. Selv når utetemperaturen går så lavt som -12°C eller så høyt som +40°C, kan denne pumpen pålitelig varme opp bassenget ditt.

Videre har Swim & Fun Inverter 9 KW en rekke brukervennlige funksjoner som digital styring, automatisk avriming, og kjølefunksjon. Den er utrustet med en varmeveksler av PVC og titanrør, noe som sikrer at den tåler både klor og saltvann over tid. Alt dette kommer med den pålitelige kvaliteten av en GMCC/Mitsubishi-kompressor.

Oppsummert

 • Robust metallkabinett med inverterteknologi
 • Wifi-styring for fleksibel oppvarming
 • Energibesparende Mitsubishi-kompressor
 • Brukervennlig med pålitelig design

LES MER

6. Heat Splasher 2,5kW – Til frittstående basseng

Heat Splasher

SJEKK PRISEN →

Heat Splasher 2,5kW er en plug and play-modell som gir deg mulighet til å montere den på egenhånd raskt og uten komplikasjoner. Når badesesongen er over, og det begynner å bli kaldere, kan den like enkelt demonteres igjen. Dette gir eieren fleksibilitet og uavhengighet av eksterne installatører.

Men selv om det er enkelt å montere og demontere, betyr ikke det at man har gått på akkord med kvaliteten. Tvert imot! Varmeveksleren er av titan, et materiale kjent for sin holdbarhet og resistens mot korrosjon. Dette betyr at selv om du bruker kjemikalier som klor og salt i bassenget ditt, vil denne varmepumpen tåle det uten problemer.

Det er også viktig å merke seg miljøaspektet ved Heat Splasher 2,5kW. Den bruker kjølemedium R32, kjent for å ha en lav GWP*1-verdi på kun 675. Dette betyr at varmepumpen har en lavere påvirkning på miljøet sammenlignet med mange andre produkter på markedet

Oppsummert

 • Ideel for små, frittstående basseng
 • Enkel “plug and play”-installasjon
 • Titan varmeveksler motstår korrosjon
 • Miljøvennlig med kjølemedium R32

LES MER

7. KMP Penguin – For små bassenger

KMP Penguin

SJEKK PRISEN →

Hva skiller KMP Penguin fra mengden? For det første er det designet. Denne varmepumpen er ikke bare et praktisk verktøy, men også et stilfullt element som kan gi hagen din et unikt preg. Istedenfor å være en skamplett, blir den en integrert del av hagedesignet og et samtaleemne blant gjester.

Men det handler ikke bare om estetikk. KMP Penguin er, fremfor alt, en funksjonell og høyteknologisk enhet. Pumpens plug and play-funksjon betyr at du raskt og enkelt kan sette i gang varmepumpen uten komplikasjoner. Og hvis du er typen som liker å ha alt på fingertuppene, vil du sette pris på den forhåndsmonterte Bluetooth-modulen. Med denne funksjonen kan du enkelt kontrollere varmepumpen via en app.

Pumpen bruker R32 kjølemiddel, kjent for sin effektivitet og miljøvennlige egenskaper. Videre er varmeveksleren av titan, som er kjent for sin motstand mot korrosjon, inkludert klor og saltvann, noe som sikrer at pumpen varer i lang tid, selv under tøffe forhold.

Oppsummert

 • Stilfullt hagedesign
 • Bluetooth-styring via app
 • Miljøvennlig R32 kjølemiddel
 • Robust titanvarmeveksler

LES MER


Fordelene med varmepumpe til basseng 

Forleng badesesongen: Den mest åpenbare fordelen er evnen til å forlenge badesesongen. Med en varmepumpe kan man starte badesesongen tidligere om våren og fortsette den lenger ut på høsten, selv når utetemperaturene begynner å synke.

Økonomisk effektivitet: Varmepumper for basseng er kjent for sin effektivitet. De bruker eksisterende varme i luften for å varme opp bassengvannet, noe som gjør dem mer energieffektive enn tradisjonelle oppvarmingsmetoder. Over tid kan dette føre til betydelige besparelser på strømregningen.

Miljøvennlig: Moderne varmepumper bruker ofte miljøvennlige kjølemidler. Dette reduserer bassengets karbonavtrykk og bidrar til et mer bærekraftig miljø.

Konsistent temperatur: Varmepumper gir jevn og konstant temperatur, noe som sikrer optimal komfort for de som bruker bassenget. Dette er spesielt viktig for dem som er sensitive for temperatursvingninger, som små barn eller eldre.

Lav vedlikeholdskostnad: Mens den opprinnelige investeringen kan være høy, har varmepumper for basseng generelt lave løpende vedlikeholdskostnader sammenlignet med andre oppvarmingsmetoder.

Billig i drift: Hovedargumentet for å velge en varmepumpe er at den på sikt vil spare deg mye penger. Førstegangskostnaden er kanskje ganske høy, men dersom du har pumpen i flere år vil det være utrolig mye penger å spare.

En varmepumpe henter sin energi fra solstråler som er lagret i bakken, samt at de fornyer sin egen varme fra samme kilde flere ganger. Derfor er de så mye mer energieffektive enn tradisjonelle varmeovner, og du kan faktisk kutte så mye som 80 prosent av oppvarmingskostnadene dine dersom du kjøper en varmepumpe.

Miljøvennlig: Siden en varmepumpe bruker lagret solenergi fra bakken og sirkulerer den kalde luften ned i bakken for så å bytte denne i varm luft som spres gjennom hjemmet ditt, brukes det tilnærmet ingen strøm når man bruker en varmepumpe.

Fungerer som mer enn en varmekilde: En varmepumpe vil ikke bare spre varme rundt om i hjemmet ditt – flere har også et luftfilter som renser mot bakterier og andre giftige partikler. I tillegg kan den fjerne uønsket lukt.

Den beste butikken for denne typen produkter 
varmepumpe