fbpx

Varmepledd test: 5 varme og behagelige tepper for vinteren

Når høst- og vinterværet melder sin ankomst kan det være fristende å krype opp i sofaen med et varmt pledd og noe godt å drikke. Da vil et varmepledd være et behagelig alternativ. Det myke pleddet kommer med innebygd varme som gir en ekstra behagelig effekt i det kjølige norske vinterværet. Uansett om du bare ønsker litt ekstra varme på sofaen, eller bruke det på toppen av dynen gjennom kjølige netter, vil et varmeteppe gi en jevn og behagelig varme.

I et land som Norge der høst og vinterhalvåret er preget av kraftige væromslag og svingende temperaturer vil et varmeteppe være kjekt å ha i nærheten. Du kan velge å krype sammen på sofaen, eller bruke det på toppen av dynen som en ekstra varmekilde. Fordelen med et varmeteppe fremfor varmeflaske er at du får en jevn og god varme som isolerer med et ekstra lag. Den varmer opp teppet og luften mellom deg og teppet som gir en myk og behagelig varme, utmerket gjennom natten eller for sene kvelder på sofaen.

For å finne frem til de beste varmeteppene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Med dette som utgangspunkt har vi klart å utarbeide en liste over de kandidatene som kom best ut av en helhetlig vurdering.

Det teppet som kom absolutt best ut av våre undersøkelser var Beurer HD075. Dette myke varmeteppet byr på en jevn varme gjennom et komfortabelt teppe. Du kobler enkelt til varmeteppet og kan kontrollere varmen gjennom den praktiske fjernkontrollen som henger sammen med strømledningen til teppet. Der kan du blant annet justere varmen og velge å skru av og på varmen etter behov.

VÅRE favoritter

 • Praktisk fjernkontroll
 • Mykt fleecemateriale
 • Justerbar varme
SJEKK PRISEN →
 • Fjernkontroll
 • Sikkerhetstimer på tre timer
 • Mykt fleecemateriale
SJEKK PRISEN →
 • Stort pledd
 • Trinnbasert varme
 • Enkel fjernkontroll
SJEKK PRISEN →

Varmepledd test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Beurer HD075
HD075 fra Beurer er et praktisk og komfortabelt varmeteppe som gjør det behagelig å krype opp på sofaen en høstkveld. Teppet har en praktisk fjernkontroll som gjør det mulig å styre varmen på teppet og sikre optimal komfort. Det behagelige fleecestoffet gir i seg selv en myk og varm opplevelse, og varmefunksjonen blir rett og slett en ren bonus.
SJEKK PRISEN →
OBH Cosy Hug 4096
Cosy Hug fra OBH er nettopp det, en myk og behagelig klem. Dette teppet kommer i et superlett og komfortabelt fleece materiale som i seg selv gir en varm og god opplevelse. Den integrerte varmen er rett og slett en bonus som sikrer deg en langvarig varme gjennom kalde høst- og vinterkvelder. Teppet kan også legges på toppen av dyna gjennom natten på de kjøligste kveldene om vinteren.
SJEKK PRISEN →
Tristar BW-4752
Praktisk varmeteppe fra Tristar som kommer med justerbar fjernkontroll og er et stort pledd. Perfekt for lange ettermiddager og netter i vinterhalvåret der du ønsker litt ekstra varme og komfort i hverdagen. Det store pleddet fungerer utmerket for opptil to personer på sofaen, eller til å legge oppå dyna gjennom natten.
SJEKK PRISEN →
Beurer HD100
HD100 er et premium varmeteppe fra Beurer der du får et solid teppe i myk fleece, kombinert med et kraftig varmeteppe. Den praktiske fjernkontrollen gjør det enkelt å kontrollere varmefunksjonen slik du selv ønsker. Teppe er stort nok til at du kan strekke det over en vanlig seng og dermed legge deg i en ferdig oppvarmet seng om kvelden.
SJEKK PRISEN →
Beurer CC50
CC50 fra Beurer er et smart varmeteppe som du trer på deg som en poncho. Det behagelige varmeteppet har konsistensen til en dyne og holder svært godt på varmen. Faktum at man trer på seg teppet gjør at du enkelt kan bevege deg rundt uten at du trenger å legge igjen teppet en kjølig vinterkveld.
SJEKK PRISEN →

1. Beurer HD075 – Best i test

BEURER HD075

SJEKK PRISEN →

HD075 fra Beurer er et mykt og komfortabelt varmeteppe i fleece materiale. Det store pleddet gir en jevn og god varme og kan enkelt pakkes rundt både en og to personer. Utmerket for sene høstkvelder der du ønsker å krype opp på sofaen med noe varmt å drikke og nyte en film. Fjernkontrollen gjør det enkelt å styre varmen i teppet og du kan dermed enkelt skru av og på varmen, eller justere den ved ønske.

Det grå varmeteppet passer utmerket på sofaen og sklir lett inn i designet som en nøytral detalj. Dermed kan du enkelt la teppet ligge på sofaen som en del av interiøret, klar til bruk neste gang temperaturen kryper nedover. Teppet har også en enkel sikkerhetsfunksjon som gjør at teppet automatisk skrur seg av etter tre timer. Dermed kan du med trygghet legge deg til å sove med teppet og være trygg på at teppet skrur seg av automatisk.

Vi liker spesielt godt det myke materialet kombinert med smarte sikkerhetsfunksjoner og et stilrent design. Dette varmeteppet er utmerket for deg som ønsker litt ekstra varme på sofaen, eller vil ha et varmeteppe på toppen av dynen din når du sover gjennom vinteren. Den praktiske fjernkontrollen gjør du enkelt kan justere varmen og skru av eller på teppet når du ønsker.

Oppsummert

 • Fjernkontroll
 • Sikkerhetstimer på tre timer
 • Mykt fleecemateriale

LES MER

2. OBH Cosy Hug 4096 – Best på komfort

OBH Cosy Hug 4096

SJEKK PRISEN →

Cosy Hug 4096 fra OBH er et varmeteppe som leverer høy komfort og er utmerket for kjølige høst- og vinterkvelder i nordisk klima. Teppet gir en følelse av en varm og myk klem som holder deg gjennom kjølige kvelder. Det myke materialet i fleece er superlett og du merker dermed knapt at du har på deg et varmeteppe. Dermed fungerer det også utmerket på toppen av dyna gjennom natten for deg som ønsker litt ekstra varme når du sover.

Teppet kommer med en praktisk fjernkontroll der du selv kan justere varmen, eller skru teppet helt av og på. Med flere varmetrinn kan du selv velge hvor mye varme du ønsker at teppet skal gi. Dette øker bruksområdet da man kan bruke det både på svale sensommerkvelder, men også når høst- og vinterkulden setter inn.

For deg som ønsker et mykt og behagelig varmeteppe vil Cosy Hug være et utmerket alternativ. OBH har laget et varmeteppe av superlett fleece materiale som du knapt merker at du har over deg. Den enkle fjernkontrollen gjør at du kan skreddersy hvor mye varme du ønsker at teppet skal utstede og dermed øke bruksområdet fra svale sommerkvelder til kjølige vinternetter. Utmerket for det norske klimaet.

Oppsummert

 • Praktisk fjernkontroll
 • Mykt fleecemateriale
 • Justerbar varme

LES MER

3. Tristar BW-4752 – Praktisk design

TRISTAR BW-4752

SJEKK PRISEN →

BW-4752 fra Tristar er et stort og praktisk varmeteppe med enkelt design og flott varme. Det fungerer utmerket for deg som ønsker å nyte lange ettermiddager på høst- og kveldstid, eller ha et varmegivende teppe på toppen av dyna når du skal sove. Det praktiske designet brettes enkelt og og du kan justere varmen ved hjelp av den integrerte fjernkontrollen.

Fjernkontrollen som er integrert i strømkabelen gjør det mulig å justere varmen i flere ting og gir dermed økt bruk med tilpasningsdyktig temperatur. Ledningen er kablet slik at du kan ha fjernkontrollen under teppet når du nyter varmen og dermed slipper å løfte på teppet dersom du ønsker å justere noe på temperaturen.

For deg som bare ønsker deg et enkelt varmeteppe vil BW-4752 fra Tristar være et utmerket alternativ. Her får du et varmeteppe som leverer akkurat slik det skal, men uten unødvendig kompliserende funksjonaliteter eller kostbare tillegg. Resultatet er et mykt og behagelig teppe som gir god varme og muligheten til å justere ytelsen med fjernkontrollen.

Oppsummert

 • Stort pledd
 • Trinnbasert varme
 • Enkel fjernkontroll

LES MER

4. Beurer HD100 – Premium

BEURER HD100

SJEKK PRISEN →

HD100 er et varmeteppe fra Beurer av høy kvalitet. Det myke teppet er produsert i et varmegivende fleece materiale som kombinert med de integrerte varmefunksjonen sikrer et optimalt resultat. Teppet er stort nok til at det dekker en dobbeltseng og du kan dermed bruke det til å varme opp sengen før du legger deg på kalde vinterkvelder.

Teppet styres av en praktisk fjernkontroll som gjør at du selv kan styre varmefunksjonen og tilpasse den egen bruk. Dette kommer godt med da du kan bruke teppet både høst og vinter. Det varme fleece materialet gjør at teppet holder godt på varmen og fungerer derfor utmerket på egenhånd, eller som et tillegg til dyne i sengen. Føler du for å krype sammen på sofaen i vinterkulda kan du pakke teppet rundt deg som en varm klem.

Ønsker du deg et teppe med høy komfort og pålitelig oppvarming vil Beurer HD100 være et utmerket alternativ. Dette fungerer like godt som et pledd på sofaen som det gjør til å varme opp sengen om vinteren. Det store teppet dekker en vanlig dobbeltseng og ved å skru det på en time før du legger deg vil du finne sengen godt oppvarmet og klar for en god natt søvn.

Oppsummert

 • Justerbar varme
 • Behagelig Fleece
 • Enkel fjernkontroll

LES MER

5. Beurer CC50 – Smart design

BEURER CC50

SJEKK PRISEN →

CC50 fra Beurer er et smart designet varmeteppe som fungerer som en varmegivende poncho. Varmeteppet trer du på deg før det aktiveres, dermed får du et behagelig teppe som holder godt på varmen uten at det forhindrer mobiliteten din. Den enkle fjernkontrollen på fremsiden gjør at du kan justere teppet etter ønske uten at du trenger å ta det av deg.

Til forskjell fra de andre varmeteppene i denne testen er CC50 mer lik en dyne, enn et fleece teppe. Dette gjør at den får et mykere og mer polstret utseende. Dette reflekteres i hvor lett teppet varmes opp og ikke minst hvor godt det holder på varmen etter at du skrur det av igjen. Varmeteppet kan også brettes ut til å bli et enkelt pledd slik at du kan bruke det på toppen av dyna eller lignende.

Det vi likte spesielt godt med dette varmeteppet er faktum at du trer det på deg som en poncho. Dette gjør at det er superenkelt å ha med seg, men også at du får gjennomgående varme i hele kroppen. Med andre ord kan du krype sammen på sofaen og nyte et varmt, behagelig pledd gjennom høst- og vinterhalvåret i Norge.

Oppsummert

 • Poncho Design
 • Justerbar varme
 • Termostat

LES MER


Spørsmål og svar

Hvordan fungerer et varmeteppe?

Et varmeteppe er oftest et fleeceteppe som har integrerte varmetråder i materialet. Dette gjør at du får en varmegivende effekt og teppet utstråler varme. Dette fungerer derfor flott som et isolerende lag om vinteren eller for deg som har vært utendørs og trenger å oppnå normal kroppstemperatur igjen.

Kan et varmeteppe overhete?

Det er alltid en fare for at elektronikk overheter, men de aller fleste varmetepper har en integrert sikkerhetsfunksjon. Oftest går dette ut på at teppet skrur seg av etter en bestemt tid og dermed forebygger fare for at teppet skal bli for varmt.

Må varmetepper være tilkoblet strøm?

Nei, de aller fleste tepper har muligheten til å benytte batteri dersom du ikke har en stikkontakt tilgjengelig. Dessverre har ikke alle tepper denne muligheten og du bør derfor kontrollere det aktuelle teppet før innkjøp.

Er det trygt å sove med et varmeteppe?

Ja, mange velger å sove med et varmeteppe i senga om vinteren. Dette lar seg gjøre da de aller fleste tepper har en naturlig sikkerhetsfunksjon slik at de skrur seg av etter en bestemt tid. Da vil du ha oppnådd en komfortabel temperatur og teppet blir et isolerende lag, fremfor en varmekilde.

Hvor stort er et varmeteppe?

Varmetepper finnes i en rekke størrelser, du bør derfor avgjøre hva du har til hensikt å bruke teppet til før du går til innkjøp. Du kan få tepper fra 100×100 cm i størrelse, til tepper som er store nok til å dekke en 180×210 dobbeltseng.