fbpx

Varmekamera test: Disse 5 varmekameraene er våre favoritter

Et varmekamera, eller termografisk kamera som det også kalles, lar deg se et bilde basert på infrarød stråling i stedet for synlig lys. Slik ser du temperaturforskjeller på objektene du får se i kameraet. Det finnes mange bruksområder for slike kameraer. Vi har derfor basert vår test på kameraer med ulike egenskaper og til litt ulike priser, slik at forhåpentligvis du kan finne din favoritt i vår liste!

Her kan du lese om “Dashbordkamera test”

VÅRE favoritter

 • Stor Touch skjerm
 • Integrert analyse-verktøy
 • SeekFusion
SJEKK PRISEN →
 • Lagrer opptil 500 bilder
 • Brukervennlig
 • Robust
SJEKK PRISEN →
 • Høy nøyaktighet
 • Brukervennlig
 • Lang batteritid
SJEKK PRISEN →

Varmekamera test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
BOSCH GTC 400 C
Til bruk for å registrere og måle temperaturforskjeller, er dette blant de rimeligste varmekameraene som gir så god nøyaktighet. Man finner varmekameraer som er enda mer nøyaktige, men når behovet ikke tilsier det, hvorfor tømme lommeboken når man får et så godt varmekamera som dette til en rimelig pris?
SJEKK PRISEN →
SEEK ShotPRO
Til et varmekamera i denne prisklassen får man svært mange nyttige funksjoner. I tillegg har kameraet høy oppløsning som gir bedre nøyaktighet.
SJEKK PRISEN →
FLUKE TiS20+
Fluke TiS20+ er et profesjonelt varmekamera med mange nyttige funksjoner som gjør arbeidet lettere, mer nøyaktig og tidsbesparende.
SJEKK PRISEN →
SEEK RevealPRO
Vi synes dette håndholdte varmekameraet er det som passer best til å med ut i felt, på jakt eller når du skal finne objekter i mørket.
SJEKK PRISEN →
FLIR C3-X
FLIR C3-X er valget for deg som vil kjøpe et varmekamera på budsjett. Passer også godt for nybegynnere, siden det er designet som et ekte kamera.
SJEKK PRISEN →


1. BOSCH GTC 400 CTestvinner

BOSCH GTC 400 C

SJEKK PRISEN →

Varmekameraet fra Bosch, GTC 400 C er et godt varmekamera som er like bra for deg som har brukt varmekamera før, som det er for en totalt nybegynner i termografiens verden. Du får det aller meste til en meget fornuftig pris.

Produsent

Hvem har vel ikke hørt om BOSCH? Og hvem har vel ikke mest sannsynlig en håndfull produkter produsert av BOSCH hjemme? BOSCH er et svært anerkjent og populært merke når det kommer til alt fra kaffetraktere og vaskemaskiner til smarte hjem. På veldig mange områder muliggjør deres produkter et enklere liv og bedre livskvalitet. Som de sier det selv: de utvikler teknologi som er skapt for livet. I dag finnes over 400 000 mennesker verden rundt som har et ansettelsesforhold til selskapet BOSCH. Blant disse er omtrent 76 000 forskere og ingeniører.

Produktets egenskaper

Med dette varmekameraet kan du måle og visualisere temperaturforskjeller på noen få sekunder. Resultatene kan du enkelt registrere. Gjennom appen Bosch Thermal kan du dokumentere og sende dine resultater hurtig. Varmekameraet bruker bilde-i-bilde teknologi som legger detaljerte vanlige bilder og infrarøde bilder over hverandre. Slik får du bilder av høy kvalitet hvor du tydelig kan lokalisere temperaturforskjeller. Kameraet har et fleksibelt batterisystem. Du kan velge om du vil bruke 12 V li-ion-batteri eller vanlige alkaliske batterier. Varmekameraet er både vannfast og støvsikkert. Dette er et robust hjelpemiddel som tåler bruk på byggeanlegg.

Bruk og bruksområder

Varmekameraet er et ypperlig hjelpemiddel til inspisering av isolasjon, varmeanlegg, varmestrøm og til å lokalisere overopphetede deler. Håndverkere kan benytte dette kameraet i mange faser av prosjekter. Man kan vise tydelige bilder av situasjoner når man snakker med kunder om forberedende arbeider slik som undersøkelser av hvor ledninger er installert. Kameraet kan brukes til å dokumentere deler av prosjektet og til oppfølging i ettertid.

Tekniske detaljer

Varmekameraet har et måleintervall på -10°C til +400°C og en målenøyaktighet IR på ± 3,0 °C*. Den infrarøde sensoren har 19200 målepunkter (160×120). Oppløsningen er 0,1 °C og teknisk følsomhet (NETD) er på <50 mK. Synsfelt (FOV) er 53×43 °. Det interne minnet lagrer opptil 500 bilder i filformatet .jpg. Dataoverføring skjer gjennom MicroUSB eller WiFi. Displaystørrelse er 3,5″ og sikteavstand er minimum 0,3 m. Varmekameraet veier 0,54 kg. Kameraet kan brukes i temperaturer mellom -10 – 45 °C og kan oppbevares mellom -20 – 70 °C.

Tilbakemeldinger og reviews fra kunder

Ifølge kundene er en av de største fordelene med dette varmekameraet at det kommer til en veldig rimelig pris. I tillegg er de fornøyde med at bildene kan sendes til en PC via både kabelen, WiFi og gjennom appen. Dette gjør det mulig å velge bilder og fullføre en rapport umiddelbart. En annen fordel er at varmekameraet er brukervennlig, og kan uten problemer benyttes av nybegynnere.

Sammendrag

 • God nøyaktighet til en rimelig pris
 • Lagrer opptil 500 bilder
 • Bilder overføres enten via kabel, WiFi eller gjennom appen
 • Brukervennlig
 • Robust

LES MER

2. SEEK ShotPRO – Funksjoner til en rimelig penge

SEEK ShotPRO

SJEKK PRISEN →

Et varmekamera med høy oppløsning og mange nyttige funksjoner som du slipper å tømme kontoen din for.

Produsent

Seek Thermal ble grunnlagt i 2012 av de to forskerne Bill Parrish og Tim Fitzgibbons etter at de i over 40 år hadde utviklet termografisk bildeteknologi. I dag designer og produserer de høykvalitets termografiske bildesensorer og produkter over hele verden. Målet deres er å gjøre termografisk bildeteknologi tilgjengelig som et hverdags-verktøy for at mennesker skal kunne gjøre jobben sin tryggere, raskere og smartere.

Produktets egenskaper

Dette 3,5″ varmekameraet med 36° synsfelt har et brukervennlig grensesnitt som gjør det enkelt for brukeren å lokalisere og diagnostisere lekkasjer, kortslutninger og andre feil i en bygning. Varmekameraet er ergonomisk designet og robust, skapt for å brukes i felten. Det mindre lommeformatet gjør det enkelt å transportere med seg. Kameraet har IP 54 kapsling som innebærer at det tåler vind og vær. 320×240 termisk sensor og SeekFusion-teknologi gjør det enkelt å identifisere, diagnostisere og rapportere eventuelle problemer. SeekFusion kombinerer synlige og termiske bilder, som gir et bedre bilde for brukeren. Bildene kan overføres til mobil eller PC via WiFi eller Bluetooth.

Bruk og bruksområder

Bruk ShotPro Seek til å finne lekkasjer i ventilasjonssystemer, kontrollere om varmekabler er korrekt installerte eller finn ut hvor i en bygning du har varmetap eller kuldebroer. Kameraet har feste for stativ, som gjør det enklere å bruke på trange områder. Innebygde analysefunksjoner vil hjelpe deg å diagnostisere problemer direkte i felten.

Tekniske detaljer

Termisk sensor 320 x 240 (76,800 pixler). Synsfelt 57°. Temperaturområde -20°C til 330°C. Blitz/lommelykt er integrert i kameraet og du får et 4GB internt minne. Kameraet har en termisk følsomhet på <70 mK og en batteritid på 4 timer. Bildefrekvens <9 Hz.

Tilbakemeldinger og reviews fra kunder

Tilbakemeldinger fra kunder som har kjøpt dette varmekameraet går på god oppløsning og fordelen ved å kunne kombinere vanlige og termografiske bilder på stedet. Det er også en fordel at man kan redigere bildet i etterkant, endre palett og legge til målingspunkt. Siden bildefrekvensen er <9 Hz vil det ta litt tid å justere når man flytter over til et nytt mål, og bildet kan ha litt støy. Noen brukere er svært fornøyd med bruken, men sier at det kan ta litt tid å venne seg til hvordan man bruker kameraet riktig.

Sammendrag

 • Stor Touch skjerm
 • Integrert analyse-verktøy
 • SeekFusion
 • Flere pixler gir bedre nøyaktighet

LES MER

3. FLUKE TiS20+ – Alternativet for den kresne

FLUKE TiS20+

SJEKK PRISEN →

Dette er det mest kostbare varmekameraet i vår test. Det er også varmekameraet som har flest og best funksjoner.

Produsenten

Fluke ble etablert i 1948, og siden den gang har selskapet vært med å definere og utvikle teknologimarkedet. Deres typiske kunder er teknikere, ingeniører og andre mennesker som er avhengige av verktøy til å utføre og forbedre jobben sin. Fluke er anerkjent for portabilitet, robuste produkter, sikkerhet, brukervennlighet og høy standard. Fluke har salgs kanaler i over 100 land og for tiden har de ansatt omtrent 2 400 mennesker.

Produktets egenskaper

Fluke IR-Fusion™ gjør jobben din enklere ved å legge termografiske bilder over visuelle lysbilder slik at du får full oversikt. For å justere IR nivå, behøver du bare stryke fingeren over skjermen. Varmekameraet tåler fall på opptil 2 m og er også vanntett i tillegg til at det tåler støv (IP 54). Funksjonen Fluke Connect Asset Tagging sparer deg mange timers arbeid. Alt du behøver å gjøre er å scanne en QR kode til dine termografiske bilder og de blir automatisk sortert.

Slik unnslipper du langtekkelig arbeid til sortering og kategorisering. I tillegg til at batteritiden er på hele 5 timer, kan du også spare batteri ved å bruke “sleep mode” innimellom inspeksjoner. Fluke Connect muliggjør øyeblikkelig og kontinuerlig opplasting av bilder når du er tilkoblet WiFi.

Bruk og bruksområder

Et profesjonelt varmekamera som kan brukes til inspeksjoner av varmeanlegg, ventilasjon, air condition systemer eller elektriske paneler. Er et nyttig hjelpemiddel for blant annet elektrikere og teknikere som jobber med varme, ventilasjon, kjøleanlegg eller vedlikehold.

Tilbakemeldinger og reviews fra kunder

Blant tilbakemeldingene fra kunder finner vi at de beste fordelene ved dette varmekameraet er den automatiske kalibreringen av temperaturskalaen, høy nøyaktighet, brukervennlighet, designet, batteritid, skjerm-kvalitet, tilkoblingsmulighetene og minnet. Noen negative tilbakemeldinger gikk på at et varmekamera til denne prisen burde hatt noen flere funksjoner.

Sammendrag

 • Høy nøyaktighet
 • Brukervennlig
 • Lang batteritid
 • God skjerm-kvalitet

LES MER

4. SEEK RevealPRO – Best i felt

SEEK RevealPRO

SJEKK PRISEN →

Dersom du har behov for et varmekamera som du kan ta med deg ut på anlegg eller til bruk i mørket, er dette kameraet designet for nettopp dette. Robust og med et kraftig LED lys som hjelper deg når det er mangel på lys i omgivelsene.

Produsent

Seek Thermal Inc. har hovedkontor i Santa Barbara i USA. Selskapet designer, produserer og distribuerer høykvalitets termografiske kameraer verden rundt til rimelige priser. De utvikler sine produkter til industrier innen blant annet brannsikring og slukking, testing og måling, sikkerhet og overvåkning, transport og forskning.

Produktets egenskaper og tekniske data

Håndholdt varmekamera som med sin robuste design er utviklet spesielt for å være enkelt å ta med og bruke ute i felten. Kameraet gir deg bilder med høy oppløsning, har lang batteritid og et stort fargedisplay. Akkurat slik man behøver når man er ute på jobb. Ved å trykke på en knapp får man enkelt et kraftig 300 Lumen LED lys til hjelp. Dermed kan du jobbe dagtid og kveldstid i mørket. Kameraet tåler røff bruk, som ofte forekommer ute på bygningsanlegg. Intuitiv software hjelper deg til å jobbe smartere og få jobben raskere utført.

Bruk og bruksområder

Oppdag lekkasjer, blokkeringer og overopphetede maskiner. Kan brukes til å inspisere elektriske paneler og koblinger. Passer godt til å undersøke ventilasjonssystemer og sjekke isolering. Dette varmekameraet kan du også ta med deg på jakt eller bruke til å oppdage objekter i vannet, selv på natten.

Tilbakemeldinger og reviews fra kunder

Dette er et varmekamera som har fått svært positive tilbakemeldinger fra kundene. De er fornøyde med informasjonen de får fra skjermen og synes kameraet er robust. Det har til og med blitt brukt til å finne vepsebol i mørket! Blant mer kritiske tilbakemeldinger synes noen at skjermen noen ganger har en irriterende flimring.

Sammendrag

 • Robust varmekamera som passer godt ute på anlegg eller til bruk i mørket
 • Fornuftig pris
 • Stort fargedisplay

LES MER

5. FLIR C3-X – Budsjett vinneren

FLIR C3-X

SJEKK PRISEN →

Det rimeligste varmekameraet i vår test fra den kjente produsenten FLIR.

Produsent

Teledyne FLIR jobber i markedet for teknologier som forbedrer persepsjon og bevissthet. Selskapet startet opp i 1978 og opererer i dag i mange land og har over 3 000 ansatte.

Produktets egenskaper og tekniske data

FLIR C3-X gjør det enkelt å inspisere skjulte problemer, dokumentere reparasjoner og dele rapporter med kunder og andre. Du kan laste dine bilder direkte opp til FLIR Ignite™ cloud. Sensoroppløsning er på 128 x 96 piksler og horisontalt synsfelt er 53,6°. LCD skjermen har en oppløsning på 640 x 480 piksler. Termografisk følsomhet <70 mK.

Bruksområder

Passer som inspiseringsverktøy for elektronikk og mekanikk, bygninger og vedlikehold.

Tilbakemeldinger og reviews fra kunder

Kundene liker den lave prisen, den lange batterilevetiden og at verktøyet føles som et vanlig kamera og dermed føles mer kjent.

Sammendrag

 • Testens rimeligste produkt
 • Designet som et ekte kamera

LES MER


Konklusjon

Et varmekamera skal først og fremst sørge for at du kan oppdage og lokalisere problemer innen alt fra elektriske anlegg, ventilasjonsanlegg, isolering og lignende. Kameraet hjelper deg å se temperaturforskjeller, og slik kan du enkelt oppdage lekkasjer, varmetap i en bygning eller kuldebroer. Noen tar også med seg varmekamera på jakt, eller med ut i skog og mark for å kunne oppdage og observere dyr som ikke er enkle å få øye på med det blotte øyet.

For slikt bruk vil nok et av de rimeligste varmekameraene være nyttige. Dersom man har bruk for et varmekamera i jobben sin, bør man vurdere om man skal ha et kamera med flest mulig funksjoner, best nøyaktighet eller et robust som tåler røffe omgivelser som for eksempel en bygningsplass.