fbpx

Varmejakke test: Disse 6 holder varmen i selv den verste kulden

Hver vinter står vi overfor utfordringen: Hvordan holde seg varm og komfortabel i bitende kulde? Teknologiens fremskritt har gitt oss mange innovasjoner, og blant de mest spennende er jakker med integrerte varmeelementer. Ikke bare gir de tradisjonell isolasjon, men de tilbyr også en ekstra dose koselig varme ved hjelp av batteridrevne varmeelementer. For mange kan det være forskjellen som gjør at de kan nyte vintersport eller en kald kvelds spasertur uten å skjelve av kulde.

Markedet for slike jakker har vokst betydelig i løpet av de siste årene, og det kan være en utfordring å navigere i de mange alternativene. Noen jakker er designet med fokus på stil, mens andre gir prioritet til funksjonalitet og varighet av batteriets levetid. Videre varierer jakkene i passform, materialvalg og prispunkt.

Derfor har vi tatt oppgaven med å finne frem de beste varmejakkene på markedet i 2023, delt inn i forskjellige segmenter. Uansett om du er ute etter en toppmodell med alle finesser, en budsjettvennlig versjon, eller kanskje en spesialdesignet jakke for utendørsaktiviteter, vil du finne våre anbefalinger her.

Varmejakke test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Milwaukee M12
Milwaukee M12 varmejakke kombinerer innovativ teknologi og stil for optimal komfort. Den gir opptil 8 timers varme, har Freeflex-materiale for bevegelsesfrihet, innebygd temperaturkontroll og er vind- og vannavvisende. Dessuten kan den vaskes og tørketromles.
SJEKK PRISEN →
Milwaukee HJCAMO6
Milwaukee HJCAMO6 er en optimal varmejakke for jakt, takket være sitt kamuflasjemønster, FREE FLEX snitt for bevegelighet, TOUGHSHELL stretch materiale for holdbarhet, samt vind- og vannmotstand. Den gir også opptil 8 timers varme med M12 3.0Ah REDLITHIUM batteri.
SJEKK PRISEN →
Milwaukee HJPLADIES
Milwaukee HJPLADIES er en varmejakke spesialtilpasset kvinnekroppen, med karbonfibervarmeelement, justerbar temperatur, og laget av lettvekts ripstop-polyester. Den gir 8 timers varme, er del av M12-serien, og tåler både vind og vann.
SJEKK PRISEN →
Fjällräven Keb Eco Shell
Fjällräven Keb Eco Shell er en miljøvennlig, teknisk jakke ideell for krevende eventyr under varierte værforhold. Med elastisk, slitesterkt Eco-Shell materiale gir den optimal bevegelighet, beskyttelse og ventilasjon, mens den fremmer bærekraftighet.
SJEKK PRISEN →
Härkila Heat Willow
Härkila Heat Willow jakken kombinerer funksjonalitet med bevegelsesfrihet, takket være sitt fôrede lettvektsstoff og elastiske membraner. Med varmereflekterende fôr og justerbare varmemembraner gir den målrettet varme. Den er fleksibel, vaskbar, og kan kobles til et eksternt batteri for langvarig varme.
SJEKK PRISEN →
Sitka Kelvin Lite Down
Sitka Kelvin Lite Down jakken kombinerer førsteklasses kvalitet med funksjonalitet. Med 900 fill Primaloft® Gold isolasjon, gir den optimal varme i forhold til vekt. Jakken komprimeres enkelt i egne lommer og beskytter mot værforhold med sin integrerte hoodie.
SJEKK PRISEN →

Gjør deg klar til å dykke ned i en verden av moderne varmeteknologi. Med vår omfattende guide vil du være best rustet til å velge den perfekte varmejakke for dine behov og ønsker.

Her kan du lese “Varme sokker test”


1. Milwaukee M12 – Best i test

MILWAUKEE M12 HJLADIES2 varmejakke

SJEKK PRISEN →

Milwaukee har lenge vært kjent for sin innovative tilnærming til verktøy og tilbehør. Men når det kommer til klær, tar Milwaukee M12 varmejakke komfort til et helt nytt nivå. Dette er ikke bare en jakke, men en teknologisk avansert varmeløsning for de kaldeste dagene.

Hva er så spesielt med Milwaukee M12? Først og fremst kommer jakken med en unik funksjon som gjør at den varmes opp med et Milwaukee 12V-batteri. Denne jakken sikrer at du får opptil 8 timers konstant varme på én lading (2,0Ah). Dette betyr at du kan tilbringe en hel arbeidsdag ute i kulden uten å bekymre deg for å miste varmen.

Designet er både smart og funksjonelt. Den figursydde passformen sørger for at varmesonene er nærmere kroppen, noe som gir en jevn og behagelig varme. I tillegg er jakken utstyrt med 4 varmesoner som sørger for en jevn fordeling av varme til overkroppen, kragen og framlommene.

Komfort handler ikke bare om varme. Med Freeflex-materialet under ermene gir jakken deg optimal bevegelsesfrihet. Dette, kombinert med jakkens gode pusteegenskaper, sørger for at du føler deg komfortabel uansett aktivitet.

Milwaukee M12 varmejakke har også en innebygd temperaturkontroll med tre varmenivåer: Høy, Middels og Lav. Uansett hvor kaldt det er, kan du enkelt justere varmen etter dine behov. Og la oss ikke glemme den imponerende aktiveringstiden på ca. 1 sekund!

Selvfølgelig er jakken også designet for å tåle elementene. Den er både vind- og vannavvisende, noe som gir et ekstra lag med beskyttelse i røffe forhold. Og for de av oss som alltid er på farten, kommer jakken med en USB-port, slik at du kan lade mobile enheter på farten.

Og den siste, men veldig viktige detaljen? Milwaukee M12 kan vaskes i maskin og tørketromles. Dette gjør vedlikeholdet av jakken enkelt og problemfritt.

Oppsummert

 • 8 timers varme med 12V-batteri
 • Freeflex-materiale gir bevegelsesfrihet
 • Innebygd temperaturkontroll
 • Vind- og vannavvisende design

LES MER

2. Milwaukee HJCAMO6 – Beste varmejakke for jakt

MILWAUKEE M12 HJCAMO6

SJEKK PRISEN →

Jakt er mer enn bare en hobby; det er en lidenskap som krever det rette utstyret. Og når været er kaldt og uforutsigbart, er en god varmejakke en nødvendighet. Men ikke hvilken som helst jakke vil gjøre det; du trenger noe som er spesielt designet for de utfordringene jakt presenterer. Her kommer Milwaukee HJCAMO6 inn i bildet.

Med sitt kamuflasjemønster, passer denne M12 varmejakken perfekt for jaktentusiasten. Kamuflasjen sørger for at du forblir skjult fra viltets blikk, noe som øker sjansene for en vellykket jakt.

Men det handler ikke bare om utseendet. Jakken er designet med FREE FLEX snitt, noe som betyr at den gir utmerket bevegelighet. Dette er essensielt for jakt, da du ofte må bevege deg raskt og smidig gjennom tett terreng.

Materialvalget er også verd å merke seg. Milwaukee HJCAMO6 er laget av TOUGHSHELL stretch materiale – en robust blanding av 90% polyester og 10% spandex. Dette sikrer at jakken ikke bare strekker seg etter kroppens bevegelser, men også er motstandsdyktig mot de tøffeste forholdene. I praksis betyr dette at jakken vil vare opptil 5 ganger lengre enn mange andre varmejakker på markedet.

Når det gjelder å holde deg varm, kommer denne jakken med fem varmesoner, og du kan enkelt justere varmen med tre forskjellige varmeinnstillinger. Og med opptil 8 timers driftstid ved hjelp av et M12 3.0Ah REDLITHIUM batteri, vil du ha rikelig med tid ute i feltet uten å bekymre deg for å fryse.

Det stopper ikke der. Værforholdene kan være svært uforutsigbare under jakt, men med HJCAMO6 trenger du ikke å bekymre deg. Den er motstandsdyktig mot både vind og vann, og beskytter deg mot de mest ugjestmilde forholdene.

Oppsummert

 • Kamuflasjemønster for skjul
 • FREE FLEX snitt gir bevegelighet
 • TOUGHSHELL for utvidet holdbarhet
 • Vind- og vannmotstandsdyktig

LES MER

3. Milwaukee HJPLADIES – Beste varmejakke kvinne

MILWAUKEE M12 varmjakke

SJEKK PRISEN →

For mange kvinner har det vært en utfordring å finne den perfekte varmejakken som er spesialtilpasset deres kropp. Men Milwaukee HJPLADIES kommer til unnsetning. Denne jakken er ikke bare designet for å gi overlegen varme, men også for å passe kvinnekroppen perfekt.

Det første som slår en med denne jakken er karbonfibervarmeelementet. Dette elementet fordeler varmen jevnt over bryst, rygg og skuldre, noe som sikrer at brukeren alltid føler seg komfortabel og varm, uansett hvor kaldt det er ute.

For dem som ønsker variasjon, kommer Milwaukee HJPLADIES med en temperaturkontrollknapp som har tre varmenivåer: Høy, Middels og Lav. Uansett hva temperaturen er, kan du enkelt justere varmen etter dine behov, og holde deg komfortabel gjennom hele dagen.

Hva gjelder materialet er jakken laget av ripstop-polyester. Dette er et lettvektsmateriale som kan brukes både som ytre skall eller som et mellomlag. Så uansett om du bruker den alene eller under en annen jakke, gir HJPLADIES den beskyttelsen og komforten du trenger.

Milwaukee HJPLADIES varmejakke gir også opptil 8 timers varme på én lading av et 2,0Ah-batteri. Den er også en del av M12-serien, som betyr at den deler batterikompatibilitet med over 75 andre verktøy. Dette er praktisk for dem som allerede eier verktøy fra M12-serien.

Når det kommer til vedlikehold, er denne jakken også enkel å ta vare på. Den kan vaskes i maskin og tørketromles, noe som gjør det enkelt å holde den ren og fresh. Og skulle du møte regn eller vind på turen, trenger du ikke bekymre deg. Milwaukee HJPLADIES er både vind- og vanntett.

Oppsummert

 • Spesialtilpasset kvinnekroppen
 • Karbonfibervarmeelement fordeler varmen
 • 8 timers varme med M12-batteri
 • Vind- og vanntett design

LES MER

4. Fjällräven Keb Eco Shell – Beste Eco Shell varmejakke

Fjällräven Keb Eco Shell Jacket

SJEKK PRISEN →

I en tid hvor bærekraftighet og miljøvern er av ypperste viktighet har jakkeindustrien også tatt grep. Fjällräven Keb Eco Shell står frem som en leder innen denne revolusjonen, og gir ikke bare varme og komfort, men også et miljøvennlig alternativ.

Keb Eco Shell er en smidig, teknisk jakke designet for krevende eventyr under skiftende værforhold gjennom hele året. Med sitt elastiske Eco-Shell materiale gir jakken høy ytelse med minimal miljøpåvirkning. Denne kombinasjonen av elastisitet og slitestyrke sikrer at jakken tåler tøffe forhold, men også at den følger kroppens bevegelser på en naturlig måte. Videre sørger materialet for å ventilere ut fuktighet, noe som er essensielt under aktiviteter som fotturer og skiturer.

Designet er minimalistisk, men dette bidrar til enkel fremdrift og gir samtidig beskyttelse mot ugunstige værforhold. En av de mest imponerende funksjonene er den velsittende hetten. Den har plass til en hjelm, og kan justeres for optimal beskyttelse uten å begrense synsfeltet eller hodets bevegelighet.

Når det kommer til oppbevaring, er Fjällrävens fokus på funksjonalitet tydelig. De romslige brystlommene er enkel å nå, selv med klatresele eller ryggsekk. Inni dem finnes det lommer i elastisk netting som holder små gjenstander på plass. Når det gjelder ventilasjon, gjør toveis glidelåsene i sidene at man enkelt kan slippe ut overflødig varme.

En annen fremtredende egenskap ved denne jakken er dens bærekraftige natur. Eco-Shell materialet er ikke bare vanntett og pustende, men det er også fremstilt av gjenvinnbar polyester. I tillegg til dette, er alle utslipp fra produksjon og transport klimakompenserte.

Oppsummert

 • Miljøvennlig med Eco-Shell materiale
 • Designet for krevende eventyr
 • Optimal bevegelighet og beskyttelse
 • Fremmer bærekraft og klimakompensasjon

LES MER

5. Härkila Heat Willow – Minimal formfaktor

Härkila Heat jakke Willow

SJEKK PRISEN →

Härkila har vært kjent for å lage klær som er ideelle for utendørs eventyrere, og deres Heat Willow jakke er intet unntak. Denne jakken har mange funksjoner som gjør den unik. Den er laget av et fôret lettvektsstoff som gir deg frihet til å bevege deg uten begrensninger. Med elastiske membraner på sidene og ermene, føler du deg aldri bundet eller begrenset, selv når du er pakket inn for å trosse kulden.

Men det som virkelig setter Härkila Heat Willow fra resten, er dens avanserte varmeteknologi. Jakken har innvendige varmereflekterende fôr som forhindrer varmetap, og kraftige varmemembraner plassert på kroppens mest kuldefølsomme deler. Disse membranene kan tilpasses via en smarttelefonapp, slik at du kan justere temperaturen etter behov, eller for de som foretrekker det mer tradisjonelle, kan det også gjøres med en knapp på jakken.

En av de mest tiltalende egenskapene ved denne jakken er dens portabilitet. Varmemembranene er designet for å være fleksible, noe som betyr at du enkelt kan brette sammen jakken og stikke den i sekken uten å bekymre deg for skade. Dette gjør den ideell for dem som er på farten og ikke ønsker å bære en tung jakke hele tiden.

Härkila Heat Willow har også tenkt på det teknologiske aspektet. Med en USB-kontakt i lommen kan du koble til et eksternt batteri, og avhengig av styrkebehovet, gir det deg opptil 7 timers konstant varme i frysende temperaturer. Og med varmeregulerende funksjon, trenger du ikke å bekymre deg for overoppheting. Den justerer seg automatisk etter aktivitetsnivået ditt.

Avslutningsvis gir Härkila Heat Willow deg ikke bare varme, men gir deg friheten til å nyte naturen uten begrensninger. Med flere funksjoner, avansert teknologi og overlegen bærbarhet, er dette den varmejakken du har ventet på.

Oppsummert

 • Fôret lettvektsstoff med elastiske membraner
 • Justerbare, fleksible varmemembraner
 • USB-kontakt for ekstern batteritilkobling
 • Varmeregulerende og vaskbar design

LES MER

6. Sitka Kelvin Lite Down – Premium

Sitka Kelvin Lite Down Jacket

SJEKK PRISEN →

Kelvin Down Lite Jacket fra Sitka har alt du kan forvente av en førsteklasses varmejakke. Den gir deg den varmen du trenger med sin 900 fill Primaloft® Gold isolasjon, kjent for sitt bemerkelsesverdige varme-vektforhold. Ikke la deg lure av den lette vekten; denne jakken er et kraftverk når det gjelder å holde deg varm.

En av de store fordelene med Kelvin Down Lite er dens evne til å komprimere. Jakken kan enkelt pakkes ned i sine egne lommer, noe som gjør den til et utmerket valg for deg som er på farten og trenger å spare plass i sekken.

I tillegg til den førsteklasses isolasjonen, kommer jakken med en fullfunksjonell hoodie som beskytter deg mot vær og vind. Den sikrer at du alltid kan holde fokus, uansett værforhold.

Designmessig skiller jakken seg også ut med sin GORE™ OPTIFADE™ Concealment Open Country. Dette designet er vitenskapelig optimalisert for engasjementsavstander fra 45 meter og lengre, noe som gjør den ideell for de som oppholder seg i steinete terreng over tregrensen.

Med en vekt på bare 482 gram. (for størrelse L), og med 110 gram dun, gir Sitka Kelvin Lite Down jakken deg enestående komfort og bevegelsesfrihet. Dens armer og nedre ryggdel er dessuten isolert med 60 gram PrimaLoft® Gold Active Synthetic, og ytterstoffet i toveis stretch nylon sørger for optimal bevegelighet. For oppbevaring av essensielle eiendeler har jakken to glidelåslommer for hendene og en glidelåsbrystlomme.

Oppsummert

 • 900 fill Primaloft® Gold isolasjon
 • Lett og komprimerbar
 • Fullfunksjonell hoodie inkludert
 • Vitenskapelig OPTIFADE™ design

LES MER


Innkjøp av varmejakke – hva bør jeg tenke på?

Når man skal investere i en varmejakke, det vil si en jakke med integrerte varmeelementer, er det flere kriterier man bør ta i betraktning for å sikre at man får et produkt som møter ens behov:

Bruksområde: Hvor og når planlegger du å bruke jakken? Er det for kalde vinterdager i byen, til skiturer, jakt, eller for camping? Jakker designet for ulike formål kan ha ulike funksjoner og varmefordeling.

Batterilevetid: Sjekk hvor lenge batteriet varer på en full ladning og hvor lang tid det tar å lade det opp igjen. En lengre batterilevetid kan være avgjørende for de som planlegger å være ute i kulden over lengre perioder.

Varmeregulering: God varmejakker lar deg justere varmenivået. Noen har forhåndsinnstilte nivåer som lav, middels og høy, mens andre kan ha en mer presis temperaturkontroll.

Plassering av varmeelementer: Vurder hvor på kroppen varmeelementene er plassert. Noen mennesker ønsker konsentrert varme på spesifikke områder, som for eksempel rygg eller bryst, mens andre vil ha en jevn varmefordeling.

Materiale og vedlikehold: Det er viktig at jakken er laget av slitesterkt og komfortabelt materiale. Mange varmejakker er også vann- og vindtette. Sjekk også om jakken kan vaskes i maskin.

Størrelse og passform: Passformen skal være behagelig, men også tillate plass for eventuelle lag under jakken, uten at varmeelementene blir hindret.

Pris: Som med alle kjøp, bør du vurdere budsjettet ditt og finne en balanse mellom pris og kvalitet. Dyrere betyr ikke alltid bedre, men invester i en kjent merkevare kan være en indikator på kvalitet.

Ekstra funksjoner: Noen jakker kommer med funksjoner som mobilappkontroll, USB-ladepunkter for å lade enheter eller ekstra lommer.

varmejakke test