fbpx

Varme sokker: Testvinnerne som holder føttene varme (2023)

Når temperaturen synker, og kulden kryper inn i beina, vet vi alle hvor essensielt det er med et par gode varme sokker for å holde føttene varme og komfortable. Enten du trenger et par for en skitur i fjellet, en vinterkveld hjemme eller en fottur på iskalde dager, er riktige sokker nøkkelen til komfort og glede.

I jakten på de beste varme sokkene på markedet har vi dykket dypt ned i ulike segmenter for å gi deg en oversikt over toppvalgene. Fra de mest teknologisk avanserte, batteridrevne variantene til de tradisjonelle ullsokkene, vi har samlet sammen de absolutt beste alternativene i hver kategori.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Varme sokker test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Aclima Trekking Socks
Aclima Trekking Socks tilbyr optimal varme og komfort over trelinja. Med en unik kombinasjon av slitestyrke og pusteevne, gir den høye ullandelen varme selv ved våte forhold. Ikke nok med det, paret har også en fantastisk god pris. Samlet sett gjør dette Aclima til vår klare testvinner.
SJEKK PRISEN →
Jalas 8221
Jalas 8221-sokker kombinerer myk merinoull med et design som fokuserer på komfort og beskyttelse mot gnagsår. De er anatomisk utformede, sesongtilpassede, og hudvennlige med Oeko-Tex-sertifikat som sikrer optimal følelse året rundt.
SJEKK PRISEN →
Jalas 8220
Jalas 8220 representerer premiumvalget innen varme sokker. Den høye andelen merinoull sikrer termoregulering og komfort, mens den tynne konstruksjonen og sømløse tådesignet forsterker brukeropplevelsen. Til tross for en høyere pris, er investeringen verdt den overlegne kvaliteten.
SJEKK PRISEN →
Helly Hansen Workwear Oxford
Helly Hansen Workwear Oxford tilbyr overraskende høy kvalitet til en budsjettpri. Sokkene kombinerer varmefrottéfôring med robust polypropylenfiber, og gir god komfort med ankelfleks. Her snakker vi enestående verdi i forhold til prisen.
SJEKK PRISEN →

Mange av oss vurderer ofte ikke viktigheten av et kvalitetspar varme sokker før vi står der med kalde føtter, og da er det ofte for sent. Med så mange varianter på markedet, kan det være en utfordring å finne det perfekte paret som passer akkurat dine behov. Ulike aktiviteter krever forskjellige typer sokker, og det er her vår guide kommer inn i bildet.

I denne oversikten vil du oppdage de mest anbefalte varme sokker for ulike situasjoner. Vi har kategorisert dem basert på bruksområdet, materialer og teknologi, slik at du enkelt kan finne det paret som passer best for deg.

Her kan du lese “Varmejakke test”


1. Aclima Trekking Socks – Best i test

Aclima TREKKING SOCKS

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til varme sokker, er det noen klare ledere på markedet og Aclima Trekking Socks har tatt plassen som en ubestridt vinner. Disse sokkene er ikke bare designet for å gi optimal varme, men også for å sikre at føttene dine trives godt i ulike forhold, spesielt over trelinja. La oss utforske hvorfor disse sokkene er så ettertraktede.

For det første er Aclima Trekking Socks laget med tanke på variasjon. Den unike konstruksjonen gjør at sokkenes undersider er ekstra tykke og forsterkede, hvilket sikrer enestående slitestyrke – en kritisk egenskap for de som ferdes mye i tøft terreng. Denne ekstra tykkelsen gir ikke bare slitestyrke, men også en ekstra pute av komfort for føttene dine.

Men det stopper ikke der. På oversiden av sokken er materialet tynnere for å bedre pusteevnen. Dette er avgjørende for å forhindre overoppheting, særlig under aktive forhold, og sørger for at føttene dine forblir tørre og komfortable. Med denne kombinasjonen av tykkelse og pusteevne, tilbyr Aclima en sokk som er balansert perfekt mellom komfort og funksjonalitet.

Det som virkelig setter Aclima Trekking Socks fra andre sokker på markedet, er deres høye ullinnhold på 62% (Merino). Ull har den unike egenskapen at den kan beholde varmen selv når den blir våt. Så, selv om du skulle være uheldig og få våte føtter, vil disse sokkene fortsatt holde deg varm. Kombinert med 37% Polyamide og 1% Elastane gir dette et produkt som ikke bare er varmt og slitesterkt, men også har en fleksibilitet som sikrer en god passform.

Og hvis alt dette ikke var overbevisende nok, kommer disse sokkene til en svært god pris. Det betyr at du får en førsteklasses opplevelse uten å tømme lommeboken.

Samlet sett er det klart hvorfor Aclima Trekking Socks står som den klare vinneren på markedet. Med en perfekt balanse av varme, komfort, slitestyrke og pris, gir de deg den beste opplevelsen for føttene dine i all slags vær.

Oppsummert

 • Optimal varme over trelinja
 • Unik slitestyrke og pusteevne
 • Høy ullandel holder på varmen
 • Superb kvalitet til god pris

LES MER

2. Jalas 8221 varme sokker – Beskytter mot gnagsår

JALAS 8221 varme sokker

SJEKK PRISEN →

Med sin unike kombinasjon av myk merinoull og et gjennomtenkt design er dette bare et par svært gode varme sokker, de er også laget for å beskytte føttene mot gnagsår.

La oss først se på materialet. Jalas 8221 er laget av en kombinasjon av merinoull, polyamid, polyester og spandex. Merinoull er kjent for sine termoregulerende egenskaper, som hjelper til med å transportere fuktighet vekk fra huden, samt beskytte føttene mot både varme og kulde. Med tillegget av polyamid, polyester og spandex får sokkene også en slitestyrke og elastisitet som sikrer en lang levetid og god passform.

En av de mest imponerende funksjonene ved Jalas 8221 er dets design for å forebygge gnagsår. Sokken er sydd med strikk i både ankel og bue, noe som gir ekstra støtte og hindrer at sokken glir ned eller krøller seg under aktivitet. Dette reduserer drastisk risikoen for gnagsår, en plage mange er kjent med, spesielt på lengre turer.

Videre er sokken foret med halvfrotté, som gir en ekstra demping og isolasjon. Denne polstringen gir en mykhet som ikke bare øker komforten, men også beskytter føttene mot støt og slag.

Jalas 8221 er også anatomisk utformet, noe som betyr at de er designet for å passe fotens naturlige form. Dette sikrer optimal komfort og støtte, spesielt på lange dager. I tillegg, for de som er opptatt av hudhelse, er sokkene Oeko-Tex-sertifisert, hvilket bekrefter at de er hudvennlige og trygge å bruke.

Til slutt, mens mange sokker er sesongspesifikke, er Jalas 8221 laget for bruk hele året. Enten det er en varm sommerdag eller en iskald vinterkveld, gir disse sokkene den beskyttelsen, varmen og komforten du trenger.

Samlet sett er Jalas 8221 et enestående valg for de som søker høykvalitets varme sokker i merinoull, designet med tanke på komfort og beskyttelse mot gnagsår.

Oppsummert

 • Myk merinoull for termoregulering
 • Design forebygger gnagsår
 • Anatomisk utformet for komfort
 • Oeko-Tex-sertifisert: hudvennlig

LES MER

3. Jalas 8221 varme sokker – Beskytter mot gnagsår

Jalas 8221 varme sokker

SJEKK PRISEN →

På jakt etter de absolutt beste varme sokkene i premiumsegmentet? Da trenger du ikke lete lenger enn Jalas 8220. Disse sokkene gir en opplevelse av luksus for føttene, kombinert med praktisk funksjonalitet, og representerer den høyeste standarden innen fotbekledning.

Det som skiller Jalas 8220 fra mengden, er først og fremst den høye andelen merinoull i blandingen. Merinoull er kjent for sin mykhet og termoregulerende egenskaper, som lar foten puste samtidig som den beskytter mot både varme og kulde. Dette stoffet har en unik evne til å transportere fuktighet, slik at foten holder seg frisk og tørr uansett forhold. Når vi snakker komfort, er det få materialer som kan måle seg med merinoull.

I tillegg til dette, har Jalas 8220 et annet ess i ermet: de er tynne. Dette kan virke som en overraskelse gitt hvor varme de er, men det er denne tynnheten som virkelig øker komforten. Tynne sokker gir en tettere følelse mot skoen og reduserer risikoen for gnagsår. Kombinert med merinoullens evne til å regulere temperaturen, får du en sokk som føles som en andre hud.

Men komfort handler ikke bare om stoffvalget. Det handler også om design og konstruksjon. Jalas 8220 er sydd uten sømmer ved tåen. Dette betyr at det ikke er noe som gnager eller irriterer føttene, selv etter timer med bruk. Slike små detaljer kan virke ubetydelige ved første øyekast, men de spiller en stor rolle i den samlede opplevelsen.

Selvfølgelig kommer premiumkvalitet med en premiumpris. Men når det gjelder komfort, funksjonalitet og holdbarhet, er Jalas 8220 uten tvil verd investeringen. For de som er villige til å betale litt ekstra for den beste opplevelsen for føttene, er dette paret med varme sokker det opplagte valget.

Oppsummert

 • Premiumvalg med høy merinoullandel
 • Termoregulering og overlegen komfort
 • Tynn konstruksjon minimerer gnagsår
 • Sømløs tådesign for maksimal behag

LES MER

4. Helly Hansen Workwear Oxford – Beste budsjettvalg

HELLY HANSEN WORKWEAR Oxford

SJEKK PRISEN →

Det er ingen hemmelighet at når man er på utkikk etter kvalitetssokker kan prisen ofte bli et hinder. Dette er grunnen til at det alltid er en glede å finne produkter som Helly Hansen Workwear Oxford. Disse sokkene utfordrer den alminnelige oppfatningen av at budsjett betyr dårlig kvalitet.

H/H Workwear Oxford-sokkene er svarte og kommer i tre forskjellige størrelser, noe som betyr at de fleste kan finne en perfekt passform. Å ha riktig størrelse er avgjørende for komfort, spesielt når man bruker sokkene i lange perioder.

Men hva gjør disse sokkene så spesielle i forhold til prisen? For det første, de frottéfôrede beina. Dette gir ikke bare ekstra varme, men også en myk følelse mot huden, noe som kan være en skikkelig velsignelse i kaldere måneder. Frottéfôring sikrer at varmen beholdes, og gjør sokkene til et ideelt valg for de som tilbringer tid utendørs eller i kjøligere miljøer.

Dernest, H/H Workwear Oxford tar slitestyrke på alvor. Med tillegg av polypropylenfiber i både hæl og tå, kan du være trygg på at disse sokkene tåler belastningen. Dette materialet er kjent for sin robusthet, og sikrer at sokkene varer lenge, selv under daglig bruk.

En annen funksjon som virkelig skiller disse sokkene fra andre i budsjettklassen, er ankelfleksen. Dette gir ekstra støtte og komfort ved ankelområdet, noe som er viktig når man beveger seg mye.

Det er sjelden man finner et produkt som leverer såpass godt over forventningene gitt prispunktet. Helly Hansen Workwear Oxford er et glimrende eksempel på at man ikke alltid trenger å tømme lommeboken for å få god kvalitet. Med sin imponerende kombinasjon av varme, komfort og slitestyrke, er det ingen tvil om at disse sokkene er det klare valget for dem som søker verdi for pengene.

Oppsummert

 • Overlegen kvalitet i budsjettklassen
 • Frottéfôring for ekstra varme
 • Robust med polypropylenfiber
 • Komfortabel ankelfleks

LES MER


Innkjøp av varme sokker – hva bør jeg tenke på?

Når vinterkulden setter inn, eller hvis du planlegger turer i kjøligere klima, blir varme sokker et nødvendig tilskudd til garderoben. Men med et hav av alternativer på markedet, hvordan velger du de rette for deg? Her er noen nøkkelpunkter å vurdere.

Materiale: Dette er kanskje det viktigste aspektet ved valg av varme sokker. Ull, spesielt merinoull, er høyt ansett for sin naturlige varmeisolerende evne. Ull kan holde føttene varme selv når den blir våt, noe som er ideelt for vinteraktiviteter. Syntetiske materialer, som polyester eller polypropylen, har også gode isolerende egenskaper og kan være mer slitesterke enn ull i noen tilfeller.

Tykkelse: Tykkere sokker betyr ikke nødvendigvis at de er varmere. For mye polstring kan føre til overoppheting av føttene eller kan ikke passe komfortabelt inn i skoene. Vurdér hvor og når du skal bruke sokkene. For eksempel, for fjellturer kan du ønske en middels tykkelse som gir både varme og pute, mens for daglig bruk i vinterstøvler kan en tykkere sokk være ideell.

Fukttransport: Våte føtter kan raskt bli kalde føtter, selv i de varmeste sokkene. Sørg for å velge sokker som er gode på å transportere bort fuktighet fra foten, enten det er svette eller ekstern fuktighet.

Slitestyrke: Tenk på aktivitetene du vil være involvert i mens du har på deg sokkene. Hvis du planlegger intens fysisk aktivitet som fotturer eller skiløping, se etter sokker med forsterkede områder, spesielt i hæl og tå.

Passform: En god passform er kritisk. For løse sokker kan føre til gnagsår, mens for stramme sokker kan begrense blodsirkulasjonen, noe som igjen kan føre til kalde føtter.

Pris mot kvalitet: Som med de fleste produkter, vil du ofte få det du betaler for. Men det betyr ikke at du må bryte banken for kvalitet. Vurder nøye hva du trenger sokkene for, og sett en realistisk budsjett for kjøpet.

beste varme sokker