fbpx

Vannkoker test: De 7 beste på markedet i 2023

For lynrask oppkoking av vann trenger du en vannkoker! Men hvilken skal du velge? I dag finnes det utallige modeller, og både størrelse, funksjoner, koketid og ikke minst pris varierer kraftig.

Vi har i denne vannkoker testen laget en oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier, slik at valget blir enklere. I test sammenligningen har vi inkludert 7 forskjellige vannkokere, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, omtaler og design.

Etter en nøye gjennomgang av de 7 mest populære modellene i 2021, kom vi frem til at WMF Lono Vannkoker er best i test. Testvinneren er en genial «2-i-1» modell som fungerer som både vann- og tekoker. I tillegg er den superrask og enkel å bruke.

Ønsker du en tidløs vannkoker, anbefaler vi Sage Vannkoker. Denne flotte modellen tar minimalt med plass på kjøkkenbenken.

Vannkoker test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
WMF Lono Vannkoker
Vår testvinner er ifølge oss den desidert beste vannkokeren, og det med god margin. Ingen kombinerer effekt, funksjonalitet, brukervennlighet og pris bedre enn denne. I tillegg er har den et meget flott utseende.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid Vannkoker
Denne populære vannkokeren er en av de mest elegante du kan få tak i. Denne skiller seg ut ved sitt retro design, men vil likevel gli rett inn på et moderne kjøkken. Dessuten har den en god kapasitet, samtidig som den er effektiv.
SJEKK PRISEN →
Severin Vannkoker
Om pris er viktigst for deg, burde du gå for Severin vannkoker. Denne er den desidert rimeligste vannkokeren, men den er fortsatt pålitelig og har en høy effekt.
SJEKK PRISEN →
Smeg Vannkoker
Jakter du noe ekstraordinært og vil koste på deg noe ekstra, er denne eksklusive vannkokeren et ypperlig valg. Denne oser det kvalitet av, samtidig som den er fortryllende vakker å se på.
SJEKK PRISEN →
Alessi Vannkoker Tea Rex
Denne premiumsmodellen er for deg som skal ha det beste av det beste! Få kan måle seg med denne vannkokeren, og det er ikke rart at den har vært en bestselger i en årrekke.
SJEKK PRISEN →
Graef WK700 Vannkoker
Denne driftssikre og pålitelige vannkokeren er perfekt for deg som stiller høye krav, men som ikke vil betale for mye. Her får du ekstremt mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Sage Vannkoker 1
Sage har her utviklet en enkel vannkoker med et tidløst design. Denne passer i alle hjem og er en meget effektiv koker som garantert vil tilfredsstille dine kokebehov. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

Best i test vannkoker:

1. WMF Lono Vannkoker—Testvinner

Test vannkoker - Best i test vannkoker 2021

SJEKK PRISEN →

Testvinneren WMF Lono er en eksepsjonell vannkoker som koker vannet til perfeksjon. Den har hele fire temperaturinnstillinger som gjør at du enkelt kan tilpasse temperaturen etter hva du skal ha. Her blir både kaffe og te kokt til den perfekte temperaturen, og det uten at du trenger å anstrenge deg.

«2-i-1» Modell

Kokeren er en såkalt 2-i-1 modell, noe som betyr at den kan koke både te og vann. Dette kan den, takket være det ekstra store avtagbare filteret som gjør det mulig å lage te direkte i kokeren. På denne måten får du en tesmak som er helt nydelig, og bedre enn om du lager te på den ordinære måten.

I tillegg har den en bryggefunksjon som gjør det ekstremt lettvint å stille inn riktige temperatur. Alt du må gjøre er å trykke på en knapp på selve kokeren. Vi er også mektig imponerte over hvor raskt denne koker opp vannet. Med sin enorme kraft på opptil 3000 watt slipper du å gå og vente i evigheter på at vannet skal koke opp. Her tar det kun ett minutt, og du har kokende vann klart til bruk.

Dessuten er vannkokeren meget sikker og trygg å bruke, noe vi synes er et viktig kriterium. Denne er utstyrt med en automatisk av-funksjon, samt en overopphetingsfunksjon som gjør den svært brannsikker.

Elegant design

Det er heller ingenting å utsette på dens utseende og størrelse. Vannkokeren rommer mye, men vil langt i fra oppta mye plass på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet. Den er laget i rustfritt stål og har et robust glass som gjør at den tåler mye, samtidig som det bringer en viss eleganse over kokeren.

Prisen er kanskje noe høy, men samtidig ikke skremmende. Handler du på budsjett er nok ikke dette for deg, men dersom du kan avse en tusenlapp er dette utvilsomt en enestående investering. Her får du så mye mer enn en vannkoker, og for oss er det liten tvil om at denne er den beste.

Egenskaper

 • Smart «2-i-1» koker
 • 4 temperaturinnstillinger
 • Veldig lett å bruke
 • Robust og varmeresistent glass

LES MER


2. KitchenAid Vannkoker—Retro design

SJEKK PRISEN →

Populære KitchenAid er kjent for sine elegante retroprodukter, og de skuffer ikke med sin vannkoker. Denne modellen er en særdeles vakker og stilfull vannkoker som garantert vil bringe litt ekstra liv til kjøkkenet ditt. Dens flotte design gjør at den fortjener hedersplassen på enhver kjøkkenbenk, både i moderne og tidløse hjem.

God kapasitet

Selv om det er designet som skiller seg mest ut ved denne vannkokeren, betyr ikke det at vi ikke er imponert over dens andre egenskaper. Den er for eksempel bygd med doble vegger på innsiden slik at det varme vannet holder riktig temperatur over lengre perioder. Den fungerer nærmest som en termos, noe som er en meget praktisk funksjon.

I tillegg har den en bra romslighet på 1,5 liter. Dette gjør den perfekt om du elsker å invitere venner eller familie på besøk for en kopp kaffe. Med denne slipper du å stadig vekk måtte forstyrre praten ved å gå for å koke opp mer vann.

En annen ting som er verdt å merke seg, er at vannkokeren er ekstremt enkel å bruke. Alt du trenger å gjøre er å fylle på vann og trykke på en knapp på lokket, og vannet begynner å koke.

Slitesterk

Kjøper du vannkokeren fra KitchenAid får du en modell du kommer til å nyte godt av i mange år. Denne tåler enormt mye, ettersom den er laget i rustfritt stål. Her slipper du å bekymre deg for slitasje, uansett hvor hyppig du bruker den.

En annen fordel er som nevnt den gode kapasiteten og selvsagt dens flotte design. Noe du må være oppmerksom på med denne, er at den er veldig stor i størrelsen og derfor tar mye plass. Prisen er også nokså høy, men dette er kanskje å forvente med tanke på hvor bra den faktisk er.

Vi tror at denne passer for deg som er stilbevisst, og som ofte har kaffebesøk og dermed trenger en romslig vannkoker. Du kan forresten få denne modellen i tre forskjellige farger.

Egenskaper

 • Du kan velge mellom tre stilige farger
 • Rommer 1,5 liter
 • Har et utsøkt design som passer både moderne og klassiske hjem
 • Noe høy pris

LES MER


3. Severin Vannkoker—Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Denne prisgunstige vannkokeren imponerer med sine enkle bruksområder og hurtige oppvarming. Denne er et ypperlig valg for deg som ikke leter etter noe ekstraordinært, men som trenger en pålitelig og effektiv vannkoker. Det aller beste er imidlertid dens eksepsjonelle pris!

Enkel og effektiv

Severin Vannkoker havner i kategorien som en særs praktisk modell. Denne har en kapasitet på 0,5 liter og er ellers veldig liten i størrelsen, noe som gjør den utrolig enkel å oppbevare. Denne vil verken ta plass på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet.

Til tross for sin lille størrelse og rimelige pris, er denne upåklagelig effektiv. Den har en effekt på 1100 watt, noe som gjør at den koker opp vann særdeles raskt. En annen ting som verdt å merke seg er at den er utstyrt med et ergonomisk håndtak som gjør kokeren problemfri å helle vann fra.

Videre har den et robust og slitesterkt glass i rustfritt stål, noe som gjør at den er veldig sliteresistent. I tillegg har den en bunnplate med gummi. Dette gjør at den står stabilt på bordet uten noe risiko for å skli av.

Tidløst design

Kjøper du denne får du en vannkoker som garantert tilfredsstiller de enkleste kokebehov. Her er det lite som er spektakulært, noe som heller ikke er nødvendig ved en vannkoker. Designet gir også et preg av at denne er utviklet for å passe inn i et tidløst og stilfullt hjem.

Det vi kanskje liker aller best med denne er dens gode pris. Her betaler du betraktelig mindre enn for andre vannkokere. Alt i alt anser vi dette som en bra koker som vi så absolutt vil anbefale til enhver person.

Egenskaper

 • Kompakt vannkoker med et tidløst design
 • Enkel og effektiv
 • Best på pris
 • Praktisk størrelse

LES MER


4. Smeg Vannkoker—Eksklusivt design

SJEKK PRISEN →

Smeg har her utviklet en svært luksuriøs vannkoker med et vakkert design. Denne utmerker seg på en unik måte, takket være det 50-talls inspirerte utseende som oser av skyhøy kvalitet. I tillegg kan du velge mellom 8 forskjellige farger, helt etter hva som passer ditt kjøkken. Det er imidlertid ikke bare utseende som imponerer – også dens enorme effekt gjør denne til blant de beste på markedet.

Syv temperaturinnstillinger

Kjøper du denne får du et helt hav av muligheter. Du kan faktisk variere mellom syv forskjellige temperaturinnstillinger på mellom 50 og opptil 100 grader. Dette gjør den til en av de mest funksjonsrike modellene på dagens marked, og her vil du kunne tilpasse kokingen akkurat etter ditt behov.

Kokeren rommer også veldig mye, ettersom den har en kapasitet på 1,7 liter, noe som er perfekt om du liker å ha gjester på besøk. En annen ting som er positivt er at den er lettanvendelig, noe som betyr at du enkelt kan justere temperatur og helle over vann. I tillegg er den bygget for å tåle mye. Vannkokeren er laget av rustfritt stål, noe som gjør den særdeles slitesterk.

Selv om den rommer mye og er robust vil den likevel ikke oppleves som «utagerende» på kjøkkenbenken. Tvert imot, er den svært vakker å se på og skiller seg ut ved at den kommer i så mange forskjellige farger.

Effektiv

Naturligvis er effektiviteten en egenskap vi setter særs høy ved en vannkoker, og også her er denne i toppklassen. Siden denne har en effekt på 2400 watt vil den nesten umiddelbart koke opp vann. Dette er en helt enestående egenskap – spesielt om du har dårlig tid.

Det er utvilsomt at dette er en imponerende vannkoker, og det av flere grunner. Den trekkes imidlertid en del ned på grunn av en høy pris. Dette er en av de aller dyreste på markedet, og kanskje noe høyt priset til en vannkoker å være. Har du imidlertid et høyt budsjett eller ikke lar deg skremme av pris, er dette et eksepsjonelt kjøp!

Egenskaper

 • Eksklusivt design
 • Kommer i åtte forskjellige farger
 • Effektiv
 • Har syv temperaturinnstillinger
 • Kapasitet på 1,7 liter

LES MER


5. Alessi Vannkoker Tea Rex—Premium

SJEKK PRISEN →

Denne premiumsmodellen er et utmerket valg for deg som skal ha det beste av det beste. Ikke bare har den et ekstraordinært preg over seg – den er også svært praktisk, takket være den trådløse varmeplaten. Alessi, som er kjent for å bringe liv til klassiske gjenstander, har med denne vannkokeren virkelig slått på stortrommen.

Klassisk utseende

Selv om dette er en nymotens og toppmoderne vannkoker, er den inspirert av de klassiske tekannene man fant hos eliten i Storbritannia i gamle dager. Dette gjør at den oser kvalitet og velstand. Dette er rett og slett en meget spennende vannkoker som selv dronningen av England ville ha misunt.

Det er imidlertid mer enn bare et utsøkt design som gjør denne så bra. Som nevnt fungerer den helt uten ledning. Dette gjør at den kan anvendes hvor som helst, i tillegg til at den er både effektiv og romslig.

Alessia rommer overraskende 1,5 liter og har en effekt på 1500 watt. Vi likte også veldig godt hvor slitesterk den er og hvor lett den er å bruke. Her trykker du bare på en knapp, og du får kokende vann på kort tid.

Populær bestselger

Denne modellen ble kort tid etter lanseringen en bestselger på markedet. Dette kommer nok av flere faktorer, men sikkert mest på grunn av dens utseende. Denne skiller seg betydelig ut fra resten av markedet, og kan til og med være et morsomt samleobjekt.

Den er dessuten blant de mest praktiske, ettersom du slipper å koble den til en stikkontakt, i tillegg til at den har en smart utforming. Prisen er dessverre veldig høy, og dette er dermed ikke et kjøp for deg som leter etter noe rimelig. Er du den som setter kvalitet foran pris, er Alessia et strålende valg.

Egenskaper

 • Smart vannkoker uten ledning
 • Klassisk design
 • Genial utforming – den rommer mye, til tross for sin lille størrelse
 • Effektiv
 • Luksuriøs modell som koster mye

LES MER


6. Graef WK700 Vannkoker—Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Graefs vannkoker er en moderne vannkoker proppfull av geniale funksjoner. Denne funker like godt til koking av vann til te, som til kaffe, og har flere gjennomtenkte funksjoner som gjør den superenkel å anvende. I tillegg koker den lynraskt, og alt dette får du til en meget gunstig pris. Du får rett og slett ikke mer for pengene enn med denne modellen.

Elektronisk temperaturinnstilling

Vi kan garantere at denne blir en hit. Særs få vannkokere er mer pålitelige enn denne driftssikre modellen. Den har blant annet en elektronisk temperaturinnstilling hvor du kan skifte mellom 70 og 80 grader, i tillegg til at dens 360 graders sokkel gjør at du kan plassere kjelen på sokkelen, uavhengig av hvilken vei den vender.

Dessuten skrus den automatisk av når du løfter kjelen, og dens praktiske håndtak gjør den enkel å helle fra. Effektiviteten er også blant de bedre. Denne har en wattstyrke på 2000, noe som gjør den betraktelig raskere enn mange av de andre modellene i vår test.

Ellers er Graef vannkoker trygg og stabil, takket være det robuste designet og funksjonen for å forhindre overoppheting. Greaf rommer forresten 1,5 liter, noe som er en god kapasitet sammenlignet med resten av dagens marked.

Stilren vannkoker

En annen ting som er verdt å merke seg ved vannkokeren er dens stilrene, men samtidig nøytrale, design. Denne er meget iøynefallende, men likevel ikke så mye at den virker ruvende eller dominere i rommet. Graef kommer til å gli rett inn med resten av ditt kjøkkeninteriør.

Det er liten tvil om at dette er en av de beste toppmodellene når det kommer til effekt og funksjoner. Likevel er den betydelig billigere enn mange andre, og dermed modellen som gir deg mest for pengene. Vi tror denne passer perfekt til deg som ønsker det beste, men som ikke ønsker en vannkoker som koster skjorta.

Egenskaper

 • Elektronisk temperaturinnstilling
 • Høy effekt på 2000 watt
 • Brukervennlig
 • Avtakbart kaffefilter

LES MER


7. Sage Vannkoker 1—Tidløs vannkoker

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en tidløs vannkoker som gjør jobben, er denne effektive vannkokeren noe for deg. Sage vannkoker er en kompakt modell med et flott design, og den tar minimalt med plass på kjøkkenbenken. I tillegg er den ekstremt enkel å bruke.

Høy effekt

Sage har utstyrt vannkokeren med en effekt på hele 2400 watt. Dette gjør at den på noen sekunder koker opp vannet, og det veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre er fylle på vann og trykke på knappen på håndtaket, og kokeren gir en indikasjon på når vannet er ferdig.

Dessuten har lokket en genial løsning for å unngå at varmt vann skal sprute ut når du åpner det. Andre ting som er verdt å merke er at den har en fantastisk kapasitet på 1 liter. Med denne kan du koke opp kaffevann til alle besøkende du måtte ha, vil dette være nok.

Slitesterk

Materialet på vannkokeren er av rustfritt stål og tysk Schott glass. Dette gjør at den tåler ekstremt mye og garantert vil holde i mange år fremover. I tillegg har den et tidløst og nøytralt utseende som passer godt inn på alle typer kjøkken.

Kort fortalt er det mye bra ved denne, selv om den på langt nær er like eksepsjonell som toppmodellene. Likevel vil den gjøre en god jobb, og den er helt klart et produkt vi vil anbefale.

Egenskaper

 • Kapasitet på 1 liter
 • God effekt på 2400 watt
 • Slitesterk
 • Brukervennlig

LES MER


Hvilken vannkoker bør man velge?

En vannkoker bør være en fast del av kjøkkenet for rask oppvarming av vann til kaffe, te eller lignende. Den bruker mye mindre energi enn å sette på komfyren og varme opp en hel gryte – og er som regel raskere også. Generelt er vannkokeren et av de billigste apparatene i husholdningen, så det er ingen grunn til å ikke ha en.

I denne artikkelen har vi satt fokus på vannkokere av høy kvalitet som koster litt mer enn de aller billigste modellene fra matbutikken. Du kan være sikker på at vannkokerne vi har gjennomgått har en kvalitet som holder, både når det gjelder sikkerhet og brukervennlighet. Hvis du er en av dem som bruker vannkoker daglig, bør du se bort fra de relativt små prisforskjellene og heller legge vekt på daglig komfort og sikkerhet.

Slik presentasjonen viser, er det mulig å få en utmerket vannkoker til en særdeles rimelig pris. Hvis pris er avgjørende for deg, finnes det flere solide og funksjonelle vannkokere til moderate priser i artikkelen.

Mange produsenter fokuserer mye på oppvarmingstid og strømforbruk, men dette bør ikke være avgjørende for valget ditt. Som med alt annet, følger vannkokere fysikkens lover, og forskjellene på energiforbruk og oppvarmingstid er minimale i praksis. Det kan likevel være en fordel å velge en vannkoker som har isolering eller en konstruksjon med doble sider. Dette sparer litt energi, men holder temperaturen på vannet mye lenger.

Har du bruk for varierende temperaturer på vannet, finnes det flere muligheter. I nyere vannkokere er muligheten for temperaturinnstilling ofte mer eller mindre standard, og denne funksjonen trenger ikke koste noe særlig ekstra. Det samme gjelder muligheten for å holde den innstilte temperaturen en lang stund. Hvis du har behov (eller kan se for deg at det kan bli nødvendig framover) kan du like gjerne velge en modell som har disse funksjonene.

Hvordan fungerer en vannkoker?

En vannkoker er som en kanne som koker opp vannet på kort tid, uten at du må bruke komfyren. Siden en vannkoker er utstyrt med et varmeelement i bunn, varmer denne kannen opp, noe som får vannet til å koke. Det er flere fordeler ved å ha en vannkoker, som for eksempel at den slår seg umiddelbart av etter at vannet er kokt. Dette gjør den meget brannsikker og trygg.

Andre fordeler er at vannkokere er betraktelig raskere enn å bruke komfyren, noe som gjør dem mer energivennlig.

Dette har vi testet

For å bedømme de ulike vannkokerne har vi vurdert følgende:

 • Brukervennlighet: Hvordan er håndtaket utformet? Er vannkokeren lett å åpne og hvor tydelig er vannmåleren å lese av?
 • Funksjoner: Kan det stilles inn ønsket temperatur? Hvordan signaliseres det at vannet har kokt opp, og hvor godt holder kjelen på varmen?
 • Design: Hvordan er dens utforming? Rommer den mye i forhold til størrelsen? Er den fin å se på, og er dette noe som vil passe inn på et kjøkken om 10-20 år?
 • Effekt: Hvor raskt kokes vannet opp?
 • Pris: Hva er prisen i forhold til resten av egenskapene?

Er du på utkikk etter flere testartikkler om utstyr til kjøkkenhet? De finner du ved å trykke her.