fbpx

Vandrestaver test: Dette er markedets 3 beste modeller 2023

Gode vandrestaver er et nyttig redskap som gir enorme fordeler. Det gir blant annet bedre vektfordeling og balanse, samtidig som de reduserer belastning på både korsrygg, leggmuskler, knær og hofter. Hvem som helst kan altså få god nytte av gåstaver.

Dessuten finnes det staver for ulikt formål. Noen er til for å gi bedre grep på glatt underlag, mens andre er tilpasset hardt underlag, som asfalt. Markedet florerer med andre ord av forskjellige modeller, og av den grunn kan det være vanskelig å vite hvilke staver man burde velge.

Vi ønsker å hjelpe deg med å velge riktig staver. Vi har derfor i vår test av vandrestaver samlet de tre beste modellene i 2021. Målet er at du lettere kan sammenligne dem og dermed finne stavene tilpasset ditt behov.

Vær oppmerksom på at vi selv ikke har testet produktene, men basert resultatet på produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og tester utført av diverse testpanel.

Vandrestaver test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
EX-Pole gåstaver
Disse vandrestavene er vår soleklare favoritt, og således vår testvinner. De er laget i lett aluminium, er justerbare og i tillegg til at dem har et tilsynelatende godt grep. Prisen er også god, slik at du slipper å betale mye for et par med slitesterke staver.
SJEKK PRISEN →
Prolite Twin Poles
Nøyer du deg ikke med annet enn det beste av det beste, tror vi disse stavene i karbonfiber er perfekt for deg. Takket være skyhøy kvalitet og superlette topp, får du staver som kombinerer styrke og vekt på en unik måte.
SJEKK PRISEN →
Venture Antishock Walkin Poles
Populære Venture vandrestaver er som skapt for nordisk terreng. De er særlig ideelle for fjellvandrere og skogsvandrere, da de er skreddersydde for krevende turer i kupert terreng. Prisen er heller ikke den verste, så her får du mye for pengene!
SJEKK PRISEN →

1. EX-Pole gåstaver – Best i test

 Ex-Pole gåstaver Ex-Pole gåstaver Ex-Pole gåstaver Ex-Pole gåstaver Silva Ex-Pole gåstaver

SJEKK PRISEN →

Disse vandrestavene er vår soleklare favoritt, og således vår testvinner. De er laget i lett aluminium, er justerbare og i tillegg har de et tilsynelatende godt grep. Prisen er også god, slik at du slipper å betale mye for et par med slitesterke staver. Dessuten er det EX- pole stavene som skårer høyest på fleste av testene vi har gjennomgått. Dermed var det aldri noe tvil om at disse er best.

Det er mye som virker å imponere forbrukerne med disse stavene, men det er særlig den enestående kvalitet som trekkes frem som den største fordelen. De er nemlig laget av aluminium, som betyr at de tåler mye, selv når belastningen er stor. Stavene gir altså ekstra god støtte og balanse, og det skal mye til før de opplever slitasje.

Dessuten beskrives EX- pole som særdeles behagelige. Dette på grunn av det tilsynelatende myke korkhåndtaket, utstyrt med håndleddsstøtte for ekstra godt grep. Vi tror at du med disse fint skal klare å vandre timevis uten å oppleve belastning i hendene.

I tillegg til å være slitesterke og behagelige, er de utstyrt med både refleks og avtakbare gummiknotter. Gummiknottene gjør at du får bedre feste på glatt og ujevnt underlag, mens refleksen gjør det synlig for bilister i mørket.

Videre hevdes det at EX-pole er den perfekte kompanjong for enhver turgåer, uavhengig om den trenger ekstra støtte eller ønsker å aktivere flere muskelgrupper i løpet av turen. Stavene måler forresten 140 cm og er justerbare helt ned til 105 cm.

Kort oppsummert tror vi disse passer for de fleste, og med tanke på den lave prisen, var det egentlig aldri tvil om at disse skulle bli testvinner. Her får du mest for pengene, og vi tror som nevnt, at enhver turentusiast vil ha god nytte av disse.

Oppsummert

  • Slitesterke vandrestaver
  • Populær bestselger
  • Justerbare og meget behagelige

LES MER


2. Prolite Twin Poles Vandrestaver – Premium

Craghoppers Prolite Twin Poles

SJEKK PRISEN →

Nøyer du deg ikke med annet enn det beste av det beste, tror vi disse stavene av  karbonfiber er perfekt for deg. Takket være en skyhøy kvalitet og superlett topp får du staver som kombinerer styrke og vekt på en unik måte. Prisen er kanskje høy, men ifølge forbrukerne er de uten tvil verdt hver eneste krone.

De populære vandrestavene fra Prolite Twin beskrives som både brukervennlige og komfortable. På produktbeskrivelsene står det at dem «tar belastningen ut av enhver tur», fordi dem er laget av en robust aluminiumsbase i flykvalitet. Dessuten har de et lettvektig karbonfiberrør, samt at de også er utstyrt med et mykt og behagelig skumhåndtak. Dette skal visstnok gjøre stavene til de mest komfortable på markedet.

I tillegg, og dette er  noe som trekkes frem som en stor fordel blant forbrukerne, har stavene enkel justering på høyden og en brukervennlig stavlås. Dette gjør at du uten problemer kan tilpasse stavene til foretrukket lengde.

Avslutningsvis beskrives Prolite vandrestaver som ypperlige til all slags bruk. Det har ingen betydning hvilket underlag eller aktivitet stavene skal brukes til. Her vil nemlig både turgåere og aktive treningsentusiaster få staver tilpasset sitt aktivitetsnivå.

Vår umiddelbare oppfatning er at dette er markedets fremste vandrestaver, som betyr at du må betale litt ekstra. Vi tror likevel de er verdt pengene, i alle fall sett i forhold til hvor fornøyde forbrukerne er og hvor bra de skårer hos ekspertene.

Oppsummert

  • Lette vandrestaver av skyhøy kvalitet
  • Komfortable og behagelige
  • Kostbar toppmodell

LES MER


3. Venture Antishock Walkin Poles – Populære vandrestaver

Craghoppers Venture Antishock Walking Poles

SJEKK PRISEN →

Disse innovative vandrestavene er som skapt for nordisk terreng. De er særlig ideelle for fjellvandrere og skogsvandrere, da de er skreddersydd for krevende turer i kupert terreng. Prisen er heller ikke den verste, og siden de er utstyrt med et behagelig og gripevennlig EVA-håndtak er Venture Antishock en av markedets mest populære modeller.

Det var mye som ble trukket frem som positivt med stavene, men det var spesielt styrken deres var og som gikk igjen som de største styrkene var ergonomiske og gripevennlige EVA-håndtak, samt innovative antisjokk funksjon.

Dette gjør visstnok stavene meget komfortable, da det gjør at stavene oppleves dempende samtidig som de hjelper med å avlaste kroppen selv i ulendt terreng. Stavene er også særdeles brukervennlige, fordi lengdejusteringen gjøres tilsynelatende raskt og enkelt takket være hurtiglåsmekanismen. Dessuten veier de meget lite. En stav har en vekt på 265 gram, mens begge til sammen har en vekt på 530 gram.

Stavene er også utstyrt med Wolfram tupp, snødeksel og de er laget av et slitesterkt aluminium. De er justerbare mellom 100 – 135 cm, og de har en pakkbar størrelse på 63.5 cm. Videre beskrives dem som en av markedets mest populære modeller, og de skårer også høyt blant ekspertene.

Vår dom er at stavene virker å gi god valuta for pengene, og vi tror helt klart dette er staver du blir fornøyd med. Prisen er langt fra den verste, samtidig som vi tror at aluminiumsrøret gjør dem svært holdbare.

Oppsummert

  • Komfortable vandrestaver utstyrt med EVA-håndtak
  • De veier lite
  • Brukervennlige
  • Du får mye for pengene

LES MER


Hvorfor bruke vandrestaver?

Gåstaver gir bedre vektfordeling og balanse, både med og uten tung sekk. De reduserer også belastningen på korsrygg, leggmuskler, knær, hofter og ankler. Dessuten gjør bruk av staver at armer og ben samarbeider bedre i oppoverbakker, at du får en mer anatomisk kroppsholdning når du går, og de bidrar til å minske belastningen på knærne i nedoverbakker.

De kan også brukes til for eksempel trening. Brukes stavene riktig kan de nemlig aktivere flere muskelgrupper, og dermed gi en bedre treningsøkt enn om du skulle gått uten.

Kjøpsguide – hvilke vandrestaver skal jeg velge?

Det er nokså mye du må tenke på før du velger deg staver. Det finnes nemlig utallige varianter der de er utviklet for ulikt formål. I denne testen har vi valgt å fokusere på de mest populære modellene, altså de som skåret høyest hos forbrukerne og diverse testpanel. I vår vandrestaver test finner du modeller velegnet all slags bruk som fjellturer og skogsturer i ujevnt terreng, samt til enklere bruk som til byvandring.

Derfor er det først og fremst vekt og størrelse du bør vurdere når du skal velge deg et par. Dersom du har behov for å pakke turstavene ned i sekken, bør de ta opp minst mulig plass. Husk at vandrestavene også bør være sammenleggbare. Dette gjør det enkelt å justere dem i høyden.

Komfort er også lurt å tenke over. Håndtakene på turstavene er gjerne laget av skum, slik at du får et behagelig grep. Husk at du finner egne staver som er velegnet for bruk på vinterføre. Disse har som regel seig gummi eller pigger for ekstra godt grep på underlaget. Dette kan nesten sammenlignes med bildekk.

Pris er også noe de fleste bryr seg om ved valg av turstaver. Sørg for at pris matcher kvalitet, slik at du får mest mulig for pengene. Design er også noe mange bryr seg om. Velg mellom fargerike varianter og mer nøytrale modeller.

Til sist men ikke minst, er kvaliteten aldeles relevant ved valg av gåstaver. Det er imidlertid ikke noe galt med kvaliteten til modellene i denne testen da de er laget av aluminium eller karbon. Vi anbefaler å styre unna billige plastmodeller, da disse sjelden varer spesielt lenge. Så lenge du velger blant testproduktene våre, kan du imidlertid være trygg på at du gjør et godt valg. Testproduktene er blant markedets mest populære av god grunn.