fbpx

Vakuumpakker test: Her er våre 7 favoritter i 2023

Vakuumpakkere er gode å ha av flere årsaker. Først og fremst forlenger de levetiden på maten. For det andre kan du oppbevare maten på en effektiv måte. Men det er mange vakuumpakkere å velge mellom.

For at du lettere skal finne en som passer deg, har vi i denne vakuumpakker testen sammenlignet seks populære vakuumpakkere. Ved å vurdere deres kvalitet, effektivitet og brukervennlighet var det spesielt to som skilte seg ut. Disse var FoodSaver V2860 og Caso VC300 PRO. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

Begge er solide og sikrer lang holdbarhet på maten. De er enkle å bruke og kan vaskes uten problemer. Derfor var det lite som skilte de to vakuumpakkerne. Men FoodSaver V2860 er litt rimeligere enn Caso VC300 PRO. Derfor er den kåret til vår testvinner.

 

Vakuumpakker test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
FoodSaver V2860
Vi er ikke de eneste som har kåret denne til testvinner. Både i Danmark og Sverige kom denne vakuumpakkeren til topps. Den fjerner alt av luft og gir en sikker forsegling. Denne sikrer lang holdbarhet på maten din.
SJEKK PRISEN →
Caso VC300 Pro
Funksjonsrik vakuumpakker som gir fantastisk resultat. Det var kun på grunn av dens høye pris som gjorde at denne ikke gikk til topps i testen vår. Men er du på jakt etter beste kvalitet, er nok denne det beste alternativet.
SJEKK PRISEN →
Champion Vakuumpakker
Den billigste vakuumpakkeren i vår test. Denne gjør en stødig jobb og vil passe godt inn i de fleste kjøkken på grunn av sitt flotte design.
SJEKK PRISEN →
OBH Nordica Supreme 7949
En brukervennlig vakuumpakker som koster lite. Den er praktisk å bruke og gir god kvalitet. Perfekt hvis du skal vakuumpakke en gang i blant og ikke ønsker å betale for mye.
SJEKK PRISEN →
OBH Nordica Foodsealer Chef 7945
Denne modellen skåner de mest skjøre matvarene. Du slipper derfor å bekymre deg for at maten skal bli ødelagt under utblåsningen. Den har også en god pris og er enkel å bruke.
SJEKK PRISEN →
Caso VC10
Den billigste modellen fra Caso. Den er også en av de minste vakuumpakkerne som er på markedet. Den er derfor perfekt for deg som har et mindre kjøkken.
SJEKK PRISEN →
Caso VC200
En veldig populær vakuumpakker. Den skårer høyt på tester fra utlandet og får strålende kundeomtaler. Denne vakuumpakker alle matvarer og er perfekt om du ønsker ypperste kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. FoodSaver V2860 — Testvinner

SJEKK PRISEN →

Vi er ikke de eneste som liker vakuumpakkeren fra FoodSaver. Både det Danske forbrukerrådet Tænk og det Svenske forbrukermagasinet Råd&Røn kåret denne til best i test i 2016. FoodSaver V2860 holder maten fersk opptil fem ganger lenger enn andre på vakuumpakkere på markedet.

Elegant design og tar liten plass

Vakuumpakkeren er 10 cm og 40 cm bred. Dette gjør at den tar mindre plass på kjøkkenbenken enn andre vakuumpakkere. Den kan også uten problemer gjemmes bort i et skap om du ikke vil ha den liggende fremme.

Dens design og utseende er heller ikke så verst å se på. Det er derfor ikke utenkelig å la den ligge fremme på kjøkkenbenken.

God kvalitet og mange funksjoner

Modellen er også utstyrt med vakuum- og forseglingsautomatikk. Dette gjør at du kan vakuumpakke maten i andre poser og beholdere enn det som følger med maskinen. Går du tom for modellens poser kan du derfor fint bruke vakuumposer fra andre merker.

Forseglingen skjer automatisk etter matens konsistens. Dette gjør at du er sikret optimal forsegling. Det er da ingen risiko for at luft eller frost skal snike seg inn i vakuumpakken. Dette sikrer lang holdbarhet og at den deilige smaken bevares.

Takket være rulleoppbevaring, hastighetskontroll og pulsvakuum er du sikret full kontroll under forseglingen. Dette sikrer en stram pose som alltid vil holde maten fersk.

Fantastiske brukeromtaler

Eksisterende kunder er også utrolig fornøyd med vakuumpakkeren. De forteller om et fantastisk produkt som virkelig bevarer maten til en god pris. V2860 har fått hele 4,5 stjerner av 5 på kundeomtaler.

Fordeler:

 • God pris
 • Gode kundeomtaler
 • Bevarer maten opptil 5 ganger lengre enn andre vakuumpakkere

LES MER


2. Caso VC300 Pro — Mange funksjoner og skyhøy kvalitet

SJEKK PRISEN →

Det var ikke langt unna at Caso VC300 Pro gikk til topps i vår test. Dette er en fantastisk vakuumpakker som forlenger maten og minsker matsvinn. Men på grunn av sin noe høye pris, ble den ikke testvinner.

Helautomatisk

Vakuumpakkeren fra tyske Caso garanterer kvalitet av høyeste klasse. Med denne suges luften ut av vakuumposen automatisk. Dette gir en luftfritt vakuumpose uten at du behøver å anstrenge deg.

Men sitt SVS-system kan du selv kan bestemme vakuumstyrken. Dette er fin funksjon dersom du om ønsker enda bedre forsegling.

Sikrer lang holdbarhet påmaten din

Vakuumpakkeren kan brukes til sous vide hvis du ønsker det. Dette er en måte å tilbedrede maten på, der den varmebehandles i emballasjen.

Dette er en raskere og mer effektiv måte å varme maten på, siden vann leder varme raskere enn luft. Ved sous vide varmes maten i egen kraft. Dette gjør at fargen og smaken bevares bedre. Det er særlig populært for å forhindre matsvinn.

Maskinen har høy vakuumhastighet, doble sveisetråder og elektronisk temperaturkontroll. Dette gir vakuumtette poser som tåler mye. Du slipper derfor å bekymre deg for hull eller risper i forpakningen.

Vakuumpakkeren håndterer poser med alle lengder og en bredde på 30 cm. Du kan derfor bruke de største vakuumposene i maskinen. Perfekt for deg som har store mengder med mat som skal forsegles.

Fordeler:

 • God kvalitet
 • Mange funksjoner
 • Klarer de største vakuumposene

Ulemper:

 • Koster ganske mye

LES MER


3. Champion Vakuumpakker — hvis du handler på budsjett

SJEKK PRISEN →

Billig vakuumpakker, perfekt for deg som handler på budsjett. Champion er en stilren vakuumpakker som passer godt inn i de fleste hjem. Den er brukervennlig og superenkel å rengjøre.

Grei kvalitet og god pris

Det beste med vakuumpakkeren er at den er billigst i vår test. Den vil derfor ikke være en dyr investering hvis du trenger en vakuumpakke.

Den gjør også en stødig jobb når det kommer til forsegling av mat. Den gir ikke best kvalitet, og klarer ikke de største mengdene. Men med tanke på dens rimelige pris gjør den grei jobb.

Denne gjør jobben hvis du ønsker å holde morgendagens lunsj frisk og smakfull. Det er alltid behagelig å slippe stress med å lage lunsj til jobben tidlig på morgenen. Med denne vakuumpakkeren kan du lage lunsj en dag i forveien uten at det reduserer kvaliteten på maten.

Vakuumpakkeren vil også bidra til åpne porene i maten umiddelbart. Vanligvis må man vente en dag eller to før de åpner seg. Dette gjør at du slipper å lage middager flere dager i forveien for å fremheve de gode smakene. Vakuumpakkeren gjør at du nyte maten minuttet den er ferdig.

Konklusjon er at det er en ok vakuumpakker til en veldig god pris. Trenger du forsegling av mye mat er ikke denne å anbefale.

Fordeler:

 • Billig
 • Enkel å rengjøre
 • Flott design og tar liten plass

Ulemper:

 • Brukbar kvalitet
 • Håndterer bare små mengder med mat

LES MER


4. OBH Nordica Supreme 7949 — Billig og bra

SJEKK PRISEN →

En kraftig vakuumpakker som er enkel å bruke. Den har et vakuumtrykk på 0.8 bar og er i stand til å vakuumpakke 12 liter i minuttet. Det betyr at du kan pakke store mengder med mat på kort tid. Vakuumtrykket sørger også for at all luft i posene blir presset ut.

Det er da ingen risiko for frostskader som ødelegger næringsstoffene i maten din. Dette er et godt kjøp hvis du ønsker kvalitet til en god pris.

Praktisk vakuumpakker

Vakuumpakkeren har en praktisk størrelse som gjør at den ikke tar stor plass på kjøkkenbenken. Den er også lett i vekt og kan problemfritt flyttes rundt. Du vil derfor ikke irritere deg over en stor og kraftig maskin som opptar plass på kjøkkenet.

Den har en automatisk marineringsfunksjon og passer både tørre og flytende matvarer. Det gjør den lite krevende å bruke samtidig som du kan forsegle de matvarer du vil forsegle.

Det er utrolig frustrerende med en vakuumpakker som ikke forsegler for eksempel flytende varer når du trenger det. Med denne vil dette aldri bli et problem.

Posene kan også brukes i både mikrobølgeovn og kokende vann dersom du ønsker å lage sous vide. Det betyr at du varmer maten i vakuumposen.

Fordeler:

 • Bra kvalitet til en god pris
 • Praktisk størrelse

Ulemper:

 • Noe vanskelig å rengjøre

LES MER


5. OBH Nordica Foodsealer Chef 7945 — Perfekt til delikate matvarer

SJEKK PRISEN →

En meget prisgunstig maskin som gir god kvalitet. Denne tømmer effektiv luften ut av posen og sikrer lang holdbarhet på matvarene dine.

Men det beste med vakuumpakkeren er at den har to innstillinger kalt «pulse» og «gentle». Dette skal sikre at de delikate og mer skjøre matvarene holder seg under forseglingen.

Enkel å bruke

Maskinen har få knapper som er ganske entydige. Dette gjør den enkel å forstå og lett å bruke. Den er også liten og veldig smidig som gjør at du kan gjemme den bort i en skuff.

Til tross for sin lille størrelse og billige pris gir den god kvalitet på forseglingen. Den er ikke automatisk, men forseglingen gjøres med en enkel sveisesøm som holder tett.

Billig

Som nevnt er maskinen en av de billigere vakuumpakkerne som er på markedet. Men det merkes ikke på grunn av dens gode kvalitet. Forskjellen på denne og de som koster mer, er nok at de dyrere har en automatisk forseglingsprosess og kan håndtere større vakuumposer.

Er du derimot på jakt etter vakuumpakker som er lett å oppbevare og som koster lite, er denne et godt alternativ.

Fordeler:

 • Billig
 • Bevarer skjøre matvarer
 • Tar liten plass

Ulemper:

 • Vanskelig å rengjøre
 • Litt treg

LES MER


6. Caso VC10 — Tar liten plass

SJEKK PRISEN →

Med Caso VC10 får du en av de minste vakuumpakkerne på markedet. Den har en bredde på 9 cm, noe som gjør at den tar ekstremt lite plass på kjøkkenbenken. Den er også prisvennlig og gir godt resultat på forseglingen. Caso er derfor et godt valg hvis du vil ha en pålitelig vakuumpakker som ikke koster mye.

Allsidig maskin

Modellen har flere gode og nyttige funksjoner. Blant annet kan du bestemme mengden mat som skal pakkes. Du kan også justere temperaturen på forseglingen og regulere forseglings-prosessen med stoppknappen på maskinen.

Alt dette skal sørge for optimal sømsveis som blåser all luft ut av vakuumposene. Med maskinens stoppknapp kan du også beskytte de sensitive matvarene i forseglingen. Dette sørger for at maten ikke blir ødelagt under prosessen.

Den er også ypperlig hvis du skal vakuumpakke mindre mengder med mat. Andre vakuumpakkere har bare store vakuumposer ment til store mengder. Med VC 10 kan du forsegle alle typer vakuumposer noe som gjør maskinen veldig allsidig.

Brukervennlig

Innstillingene til vakuumpakkeren er også forståelige. Den har få knapper med gode instrukser over hvordan vakuumpakkeren fungerer. Den er derfor enkel å bruke uten komplikasjoner.

Vakuumpakkeren er automatisk med separat sveisefunksjon. Dette betyr at forseglings-prosessen skjer av seg selv. Alt du trenger å gjøre er å plassere enden på posen i maskinen, før den blåser luften ut av posen.

Kvaliteten på VC 10 er også god. All luft blir blåst ut og du får en sterk forsegling uten risiko for hull i vakuumposen.

Men skal du vakuumpakke mye, er det anbefalt med en kraftigere maskin da denne kan ha noe kort levetid.

Fordeler:

 • God pris
 • Allsidig
 • Tar liten plass

Ulemper:

 • Kan ha noe kort levetid

LES MER


7. Caso VC200 — Populær og kraftig

SJEKK PRISEN →

En kraftig vakuumpakker som er populær både hos eksisterende kunder og eksperter. VC200 har lenge vært en favoritt og det Tyske magasinet Haus&Garten kåret denne modellen til testvinner tilbake i 2018. Den får også ekstremt gode kundeomtaler på blant annet Skousen.no og Amazon.

Strålende kvalitet

VC200 kan sies å være i midtsjiktet av Casos modeller. Denne er en oppgradering fra VC10 og en nedgradering fra VC300. VC200 er derfor perfekt hvis du ønsker mer kvalitet enn det du får med VC10, men ikke ønsker å betale prisen for en VC300.

Modellen er kraftig og suger luften effektivt ut vakuumposene. Den håndterer større matvarer like godt som små. Du kan derfor vakuumpakke mindre ting som kjøttpålegg og frukt du ikke rekker å spise opp.

Rask og effektiv

VC200 er enkel i bruk og vakuumpakker alle typer mat raskt og effektivt. I en hektisk hverdag er det en stor fordel med et produkt som jobber effektivt. Og det får du utvilsomt med VC200. Arbeidstiden er på noen sekunder, slik at du kan vakuumpakke store mengder mat på kort tid.

Den er også enkel å bruke, slik som de andre modellen fra Caso. Med enkle innstillinger og funksjoner skal det ikke være noe problem å bruke maskinen på en riktig måte.

Konklusjonen er at maskinen passer ypperlig for deg som skal vakuumpakke både store og mindre mengder med mat. Den er lett å bruke og tåler mye. Kvaliteten på vakuumpakkingen er også god, og vil sikre lang holdbarhet på maten.

Det negative med VC200 er at den er noe stor. Den vil derfor ta stor plass på kjøkkenet og kan være problematisk å flytte på.

Fordeler:

 • Gode kundeomtaler
 • Rask og effektiv
 • Veldig god kvalitet

Ulemper:

 • Tar mye plass

LES MER


Hvorfor vakuumpakke maten?

Maten er best når den er fersk. Ved å vakuumpakke maten, altså presse luften ut av vakuumposen, vil du fjerne alt av oksygen i posen. Dette sørger for at maten holder seg lengre og beholder den friske smaken.

Mat som er vakuumpakket vil heller ikke få frostskader. En vakuumpakke vil også bevare maten 5 ganger lengre enn vanlig oppbevaring. Vakuumpakkerne er også ypperlig hvis du vil tilberede maten sousvide.

Dreper bakteriene

Bakterier trenger luft for å formere og utvikle seg. Ved å vakuumpakke maten vil all luft bli presset ut av posen. Dette gjør at det ikke er noe oksygen rundt maten, og bakteriene vil ikke ha mulighet til å overleve.

Maten vil da få lengre holdbarhet og det er ingen risiko for mugg. Alle næringsstoffer og den friske, ferske smaken vil beholdes selv om maten er blitt oppbevart over en lengre periode.

Hindrer matsvinn

Når du vakuumpakker maten vil du også i større grad hindre matsvinn. Se for deg at du arrangerer middagsselskap. Du lager mye mat og forventer sultne gjester. Men det som møter deg er finspiste gjester som er mer tørste enn sultne.

Har du vakuumpakker kan du ta vare på alle restene og spise det ved en senere anledning. Tenker du å oppbevare restene i kjøleskapet holder det bare 1-2 dager før maten må kastes. Er maten i vakuumposer er det holdbart i flere uker.

Fungerer bedre enn fryseposer

Frostskader på maten vil også forhindres med en vakuumpakker. Som nevnt presses all luft ut av en vakuumpose. Dette gjør posen fri for oksygen, og det vil derfor ikke komme frost til på maten.

En frysepose vil derimot ikke presse ut luften. Dette gjør at oksygen ligger i posen og det vil komme frost på maten ved lave temperaturer.

Plasseffektivt

Med vakuumpakket mat vil du også få mer plass. Dette er fordi maten presses og blir sammenklemt. Du kan derfor stable større mengder med mat uten at det tar for stor plass.

Sous vide-tilberedning

Foretrekker du å varmebehandle maten i sin egen kraft, er en vakuumpakker noe du må ha. Har du vakuumpakket maten kan du enten koke maten i emballasjen eller legge den i mikrobølgeovnen.

Dette gir en saftig smak, der maten bevarer sin opprinnelige farge.

Hvordan fungerer en vakuumpakker?

1)Legg maten i vakuumposen.

2)Åpne maskinen og plasser åpningen til posen i maskinen.

3)Skru på maskinen og luften suges ut av posen. Deretter forsegles posen.

4)Åpne maskinen og du har vakuumpakket mat klar til oppbevaring.

Hvilken vakuumpakker skal du kjøpe?

Her er det flere ting å tenke på. Vi har derfor samlet noen punkter du burde tenke over før du kjøper en vakuumpakker.

Hvor store mengder mat skal du vakuumpakke?

Ser du for deg å vakuumpakke mye og ofte er det lurt med en større og mer kraftig vakuumpakker. Disse gir bedre kvalitet og håndterer større mengder bedre enn de små. Noen vakuumpakkere har også begrenset breddekapasitet som gjør at du kan få problemer med å forsegle større mengder med mat.

Skal du vakuumpakke en gang i blant og mindre mengder, er det unødvendig å betale ekstra for en som er laget for store mengder. Finn derfor ut hva ditt behov er.

Budsjett

Hvor mye ønsker du å betale for en vakuumpakker? Prisen på modellene er veldig varierende. Du finner de til veldig god pris og de som koster ekstremt mye.

Man vil alltid være mer fornøyd med et produkt man ikke har betalt for mye for. Betal derfor summen du mener er passende for en vakuumpakker.

Hvor mye plass har du?

Det er også stor forskjell på størrelsene på vakuumpakkerne. Derfor er det lurt å finne ut størrelsen på de ulike modellene. Har du et mindre kjøkken anbefales det med en mindre vakuumpakker.

Disse vil ikke ta for stor plass og kan gjemmes bort i en skuff eller et skap uten problemer. De største er noe store og tunge og vil derfor ta mye plass på kjøkkenet.

Kriterier

Vi vurderte vakuumpakkerne på følgende kriterier.

 • Kvalitet
 • Effektivitet
 • Brukervennlighet
 • Pris

Kvalitet

Her så vi etter hvor godt den blåste ut luften og hvor bra den forseglet posen. Var det ingen luft og null risiko for at posen skulle åpne seg, så scoret vakuumpakkeren høyt hos oss.

Kvaliteten på maskinen ble også vurdert. Hvor mange ganger tåler den å bli brukt? En kjempefordel om maskinene var slitesterke nok til holde i mange år. Ingen ønsker et produkt som blir fort slitt og ødelagt.

Effektivitet

Hvor raskt arbeidet de? Det er utrolig frustrerende å måtte vente lenge på at maten skal bli vakuumpakket. Derfor var det viktig at vakuumpakkerne jobbet effektiv men samtidig leverte et godt resultat.

Brukervennlighet

Var vakuumpakkerne lette å forstå og enkel å bruke? Og kunne de vaskes uten store problemer? For oss var det viktig med produkter som var uproblematiske å skjønne seg på. En modell som var enkel å bruke ville utvilsomt skåre høyere enn en som var komplisert i vår test.

Pris

For oss var det viktig at vakuumpakkerne ikke skulle være for dyre. Vi mener at du får veldig gode vakuumpakkere mellom 500- 2000 kr. Vi testet derfor ingen modeller som kostet mer enn 2500 kr.

Vakuumpakker test