fbpx
værstasjon

Værstasjon test: 5 gode alternativer for nøyaktig måling

Stadig flere husholdninger velger å investere i en egen værstasjon for bruk hjemme, men med flere hundre varianter tilgjengelig på markedet kan det være vanskelig å finne frem til den beste. Det er nemlig en rekke kriterier man bør vurdere før man går til innkjøp av en ny værstasjon. Du bør ta høyde for hvilke data du ønsker at den skal samle, display og ikke minst om den skal ha en stasjon utendørs, eller bare belage seg på en termostat. I et værhardt land som Norge er det viktig med forutsigbarhet i været, nettopp derfor har vi tatt på oss jobben med å finne frem til de fem beste alternativene for deg som er på jakt etter en ny værstasjon.

For å finne frem til det vi mener er de beste kandidatene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sammenlignet dette opp mot tilgjengelige tilbakemeldinger fra kjøpere. Dette utgangspunktet har gjort det mulig å gjøre en helhetlig vurdering av de forskjellige modellene og komme frem til de kandidatene som fortjener en plass på denne listen.

Den værstasjonen som kom best ut av våre tester var Rubicson værstasjon med regnmåler. Værstasjonen måler regn med høy presisjon, tilbyr værprognoser og har en stor oversiktlig fargeskjerm. I tillegg har den muligheten til å vise historikk for temperaturer og luftfuktighet. Esken inneholder også en ekstra sender som gjør det mulig å måle luftfuktighet og temperatur i et annet rom enn der hovedenheten befinner seg.

VÅRE favoritter

 • Flott fargeskjerm
 • Vind- og regnmåler
 • Muligheten til å utvide med flere sensorer
SJEKK PRISEN →
 • Fargedisplay
 • Regnmåler med høy presisjon
 • Måler temperatur og luftfuktighet
SJEKK PRISEN →
 • Avansert måling
 • Værprognoser og historikk
 • Kan veggmonteres
SJEKK PRISEN →

Værstasjon test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Rubicson Værstasjon med regnmåler
Denne praktiske værstasjonen fra Rubicson kommer med regnmåler og en ekstrasender. Dermed har du muligheten til å måle luftfuktighet og temperatur i flere rom av huset samtidig. Utmerket for deg som har et stort hus eller drivhus du ønsker å følge med på. I tillegg har den et enkelt display som viser informasjonen på en oversiktlig måte.
SJEKK PRISEN →
Rubicson meteorologisk værstasjon
Med egen vind- og regnmåler er denne værstasjonen fra Rubicson et utmerket alternativ for deg som ønsker presise målinger. Den gir nøyaktige målinger på regn og vind, men byr også på værprognoser og trender. Alt dette får du presentert på en stor og tydelig fargeskjerm med god oversikt. Skjermen har også klokke, dato og innetemperaturer.
SJEKK PRISEN →
Telldus trådløs værstasjon
Telldus har produsert en premium værstasjon der du får både vind- og regnmåler med høy presisjon. Den avanserte værstasjonen kommer med integrerte værvarsel, stort fargedisplay, muligheten til å lagre utvalgte data, samt enkel betjening ved å koble den til smartsystemer for hjem. Utvider du med Tellstick Znet kan du i tillegg få data overført til både mobil og datamaskin slik at du alltid har kontroll på klimaet i eget hus uansett hvor du er.
SJEKK PRISEN →
Rubicson værstasjon med stor skjerm
Denne værstasjonen fra Rubicson kommer med produsenten sin største fargeskjerm som gir en oversiktlig presentasjon av data. Værstasjonen måler temperatur og luftfuktighet, samt tilbyr værprognoser og trender. Denne store skjermen kan enkelt veggmonteres og kommer med bordstativ inkludert. Muligheten til å bruke AA batterier gjør at den helt trådløse værstasjonen kan plasseres hvor som helst i boligen.
SJEKK PRISEN →
Rubicson værstasjon med fargeskjerm
Denne enkle værstasjonen fra Rubicson gir alle nødvendige data man forventer i et praktisk og kostnadseffektivt design. Den kompakte værstasjonen kommer med værmeldinger, klokke og værprognoser, samt kan bygges ut med flere sensorer slik at du kan følge med på forskjellige deler av huset samtidig.
SJEKK PRISEN →

1. Rubicson Værstasjon med regnmåler – Best i test

Rubicson Værstasjon med regnmåler

SJEKK PRISEN →

Denne værstasjonen fra Rubicson kommer med en egen regnmåler, samt en ekstra sender slik at du kan følge med på luftfuktighet og temperatur i flere rom samtidig. Det er god rekkevidde på senderen som gjør det mulig å plassere den i en garasje, vinkjeller eller drivhus der temperatur og luftfuktighet er viktig å følge med på.

Regnmåleren gir målinger med høy presisjon, samtidig som den gir deg værprognoser og trender på skjermen. Med det store fargedisplayet har du også muligheten til å gå tilbake og se på historikken for både temperatur og luftfuktighet. Til tross for bred funksjonalitet kommer værstasjonen i et kompakt design som gjør at den enkelt kan stå i vinduskarmen eller på kjøkkenbenken uten at den tar opp mye plass.

Er du på jakt etter en enkel og funksjonell værstasjon er denne kandidaten fra Rubicson et utmerket alternativ. Her får du alle nødvendige opplysninger presentert på en enkel og oversiktlig måte med det store fargedisplayet. Takket være den eksterne regnmåleren kan værstasjonen by på målinger med høy presisjon og praktiske værprognoser som kommer godt med i en hektisk hverdag.

Oppsummert

 • Fargedisplay
 • Regnmåler med høy presisjon
 • Måler temperatur og luftfuktighet

LES MER


2. Rubicson meteorologisk værstasjon – Avansert værmåler

Rubicson Meteorologisk værstasjon

SJEKK PRISEN →

Uansett om du bor i et værhardt område, eller bare ønsker presise målinger, vil denne værstasjonen fra Rubicson være en utmerket kandidat. Her får du en værstasjon som har en robust vind- og regnmåler, samt muligheten til å koble på ytterligere sensorer til innendørs bruk. Dermed kan du følge med på hva som skjer utendørs samtidig som du har full kontroll på klimaet inne i eget hus.

Den store fargeskjermen viser nøyaktige målinger fra værstasjonen, samt innendørsklima, klokke med dato og tid, værprognoser og praktisk historikk. Alt dette får du presentert på en oversiktelig måte som gjør det enkelt å få en rask briefing av været. Skjermen er utformet i et stilrent design som gjør at den kan oppbevares på kjøkkenbenken, veggen eller vinduskarmen uten at den stikker seg ut.

Med høy presisjon og flere smarte funksjonaliteter er dette en værstasjon for deg som ønsker høy nøyaktighet. Særlig i områder med værharde omgivelser kan denne værstasjonen være et utmerket alternativ. Du får raskt oversikt over klimaet ute, samt at den gir deg pålitelige prognoser om hva du bør forvente deg utover dagen. I tillegg gir den full kontroll over inneklimaet og du kan koble til flere sensorer fra Rubicson dersom du ønsker følge med på forskjellige deler av huset samtidig.

Oppsummert

 • Flott fargeskjerm
 • Vind- og regnmåler
 • Muligheten til å utvide med flere sensorer

LES MER


3. Telldus trådløs værstasjon – Premium

Telldus Trådløs værstasjon

SJEKK PRISEN →

Her får du en avansert værstasjon fra Telldus som med høy nøyaktighet gir deg målinger av vind, regn, temperatur og luftfuktighet. I tillegg byr værstasjonen på måling av vindretning, værprognoser og historiske trender. Den store fargeskjermen kan vise inne og ute temperatur, klokke, dato, værprognose og regnmålinger på en oversiktlig og enkel måte. Dersom du utvider med Tellstick Znet får du også muligheten til å overføre data fra værstasjonen til mobil og datamaskin.

Telldus sin værstasjon kan i tillegg til å ta løpende målinger også avgi alarm for innstilte grenseverdier. Dette gjør det mulig å legge inn overvåking av inneklimaet og få varsling om de skulle stige over eller under disse verdiene. Særlig for vinkjellere, drivhus og lignende kan dette være en svært nyttig funksjon som gjør det mulig å følge med og sikre optimalt klima for lagring. Værstasjonen har måleområder på 0-60 grader inne og -40 til 60 grader utendørs, som betyr at den dekker nordisk klima og enda mer.

Er du på jakt etter en premium værstasjon spekket med funksjonalitet er Telldus et utmerket alternativ. Her får du en værstasjon som gir informasjon om klimaet både innendørs og utendørs, samt har muligheten til å overvåke ønskede måleverdier. Fordelen er at du enkelt kan hente data til din mobiltelefon som gjør det mulig å følge med på klima hjemme selv om du er på reise. Muligheten til å velge mellom å bruke medfølgende strømforsyning eller 3x AAA batterier gjør at du fritt kan plassere værstasjonen der det måtte passe i boligen.

Oppsummering

 • Avansert måling
 • Værprognoser og historikk
 • Kan veggmonteres

LES MER


4. Rubicson værstasjon med stor skjerm – Enkel

Rubicson Værstasjon med stor skjerm

SJEKK PRISEN →

Med Rubicson sin største skjerm er denne værstasjonen et utmerket alternativ for hjemmet. Her får du en tydelig fargeskjerm som gir lett oversikt over en rekke opplysninger. Skjermen viser blant annet temperatur inne og ute, værprognoser, historikk, luftfuktighet og trender. Dette gjør at du enkelt kan ha full kontroll på klima både inne i egen bolig og utendørs. Fargeskjermen har et behagelig oppsett med forskjellige fargekoder som gjør det svært enkelt å finne frem til forskjellige opplysninger.

Denne avanserte værstasjonen viser ikke bare værprognoser, men du kan også følge med på innstilte grenseverdier. Dette gjør det mulig å få et varsel dersom luftfuktighet eller temperaturer stiger over og synker under bestemte nivåer. Utmerket for deg som har et drivhus, vinkjeller eller andre rom der klima er sensitivt. Den har også en radiostyrt klokke med datovisning og viser månesykluser ved hjelp av grafikk.

Denne værstasjonen med stor skjerm fungerer utmerket for deg som ønsker en detaljert oversikt over klima både innendørs og utendørs. Ved hjelp av forskjellige fargekoder og oversiktlig grafikk får du en rekke opplysninger uten at det blir vanskelig å finne frem. Den store skjermen kan enkelt monteres på en vegg eller benytte seg av bordstativ slik at den kan plasseres på kjøkkenbenken eller i en vinduskarm.

Oppsummert

 • Veggmontering
 • Stor fargeskjerm
 • Radioklokke

LES MER


5. Rubicson værstasjon med fargeskjerm – Budsjettvennlig løsning

Rubicson Værstasjon med fargeskjerm

SJEKK PRISEN →

Dersom du ønsker deg en praktisk værstasjon med inne- og utetemperatur er dette alternativet fra Rubicson verdt å utforske. Her får du et kompakt design samtidig som værstasjonen har alle nødvendige data som inne- og utetemperatur, værprognoser, tid og luftfuktighet. Alt i et enkelt og oversiktlig fargedisplay med støttefot slik at du kan plassere det hvor som helst.

Fordelen med denne budsjettvennlige løsningen fra Rubicson er at du enkelt kan bygge den ut med flere soner dersom du ønsker. Da kjøper du ekstra sonemålere som enkelt kobles til værstasjonen trådløst. Dette gjør at du kan følge med på forskjellige deler av huset, eller vinkjeller, drivhus og andre områder med klimasensitivitet. I tillegg har den radiostyrt klokke for nøyaktig tidsvisning og en grafikk som viser månefaser.

For deg som bare er ute etter en enkel værstasjon med punktlig informasjon er dette et utmerket alternativ. Her får du en værstasjon med klokke, månefaser, dato, inne- og utetemperatur, luftfuktighet og værprognoser i et svært kompakt design. Den oversiktlige fargeskjermen gjør det lett å navigere, og muligheten til å utvide med ytterligere to soner ved behov gjør de enda mer praktisk. Det beste av alt er at du får den til en svært kostnadseffektiv pris og slipper montering av store målere på boligen.

Oppsummert

 • Muligheten til å utvide med ekstra soner
 • Batteridrevet
 • Fargeskjerm

LES MER


Spørsmål og svar

Må man montere en værstasjon utendørs?

Nei, det finnes flere værstasjoner som ikke krever at man har en utendørs måler. Dersom man ønsker de mest pålitelige målingene, bør man dog vurdere en som har en slik måler.

Hvorfor bør en værstasjon ha regnmåler?

For å gi de mest nøyaktige målingene bør en værstasjon ha vind- og regnmåler utendørs. Dette gjør det også enklere for værstasjonen å tolke værprognoser og gi økt forutsigbarhet.

Hvordan får jeg overført data til mobiltelefonen?

De fleste værstasjoner har en utvidelse eller applikasjon som gjør at man kan overføre data fra værstasjonen til mobil og data. Dette krever oftest at man har værstasjonen tilkoblet Wi-Fi, men noen krever også at man kjøper ekstrautstyr for å gjøre dette mulig.

Fungerer værstasjoner med batteri?

Alle værstasjonene vi har omtalt i denne testen kan bruke den medfølgende strømledningen, eller batterier. Dette gjør at du kan plassere værstasjonen fritt uten behov for å være i nærheten av en stikkontakt.

Hvorfor bør man følge med på luftfuktighet?

Luftfuktigheten i en bolig bør alltid følges med på. Dersom denne blir for høy kan det bli frukt og råte i boligen som ofte er svært kostbart å utbedre. Det er også viktig å følge med dersom du har en vinkjeller, drivhus eller annet der innholdet er klimasensitivt.