fbpx

Ullundertøy Test: Disse 9 gir deg mest for pengene (2023)

Når kulda setter inn er det få ting som er så nyttige som ullundertøy. For de fleste av oss som bor i Norge er godt ullundertøy helt nødvendig å ha, men det er ikke alltid like enkelt å vite hvilket ullundertøy vi bør kjøpe. I denne ullundertøytesten har vi sammenlignet 9 av de beste produktene på markedet og funnet de beste valgene både for mann og dame, i alle budsjett!

Vinnerne av testen vår erBrynje Arctic Tactical XC-Suit for damer og Brynje Arctic Zip Polo m/tommelgrep S for herrer. Dette er hva vi anser som det beste ullundertøyet, men de andre valgene i testen vår er også å anbefale – produktet du bør kjøpe vil komme an på hvilke preferanser du har når det gjelder pris, komfort og kvalitet.

Ullundertøy test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Brynje Arctic Tactical XC-Suit
Dette ullundertøyet for herrer og damer fra Brynje Arctic er flotte produkter som slo ut konkurransen som best i test grunnet dens gode kvalitet og rimelige pris. For de fleste vil dette ullundertøyet være et veldig godt valg for den norske vinteren.
SJEKK PRISEN →
Brynje Wool Thermo Light Longs XL
Dette flotte ullundertøyet fra Brynje har gode funksjoner og imponerer mange kunder! Disse er utformet i netting-termo som holder varmen godt
SJEKK PRISEN →
Women's Core Dry Baselayer Set
Hvis du ønsker å kjøpe et komplett sett, er dette flotte produktet for herrer og damer et fantastisk alternativ med tanke på den lave prislappen og gode kvaliteten.
SJEKK PRISEN →
Tufte Bambull Half Zip M
Dette gode ullundertøyet fra Tufte er svært populært på markedet i dag, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Med en rimelig pris i forhold til kvaliteten du får og gode tilbakemeldinger fra brukerne, er dette å regne som en god all-rounder.
SJEKK PRISEN →
Superundertøy Herr Bambus - Herre
For de av oss som handler på budsjett, finnes det mange svært gode valg. Dette superundertøyet selges for en veldig god pris, så dersom du er ute etter godt superundertøy til en rimelig penge er dette produktet for deg.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Best i test: 

For damer: Brynje Arctic Tactical XC-Suit

Brynje Arctic Tactical XC-Suit

SJEKK PRISEN →

Et godt valg

Denne flotte heldressen slo ut konkurransen som best i test grunnet dens gode egenskaper, brukervennlighet og rimelige pris. Dette er et funksjonstøy av godt kvalitet som selges for en fornuftig pris med tanke på hva man får for pengene. For de fleste brukere vil Brynje Arctic Tactical XC-Suit XL være et veldig godt valg.

Komfortabel prisvinner

Dette flotte ullundertøyet er godt å gå med og har vunnet best i test flere ganger, i tillegg til at det har vunnet Teko Innovasjonspris og fått terningskast 6 i bladet Jeger, Hund og Våpen. Ullundertøyet er laget i et godt, pustende materiale som gjør at det er godt egnet for å brukes i flere timer av gangen og passer godt til alle friluftsaktiviteter. Passformen er god og dressen gir mange muligheter for å tilpasse dressen slik at den passer deg og dine behov.

Varmt

Ullundertøyet er både varmt og komfortabelt, og har et innovativt design. Utsiden består av 80% merinoull og 20% polyamid, med en nyskapende nettingstruktur inn mot kroppen som holder deg varm og sørger for at kulde og aktivitet ikke gjør at tøyet blir fuktig.

Fordeler

 • Varmt
 • Komfortabelt
 • Best i test

Ulemper

 • Litt dyr

LES MER

For herrer: Brynje Arctic Zip Polo m/tommelgrep S

SJEKK PRISEN →

Testvinner

Denne gode trøyen slo ut konkurransen som best i test grunnet dets svært gode varmeegenskaper, og har et innovativt design fra et anerkjent selskap. Denne ullundertøystrøyen er laget av god kvalitet, og her får man mye for pengene. Faktisk har Arctic-serien fra Brynje vunnet Teko Innovasjonspris, i tillegg til å ha vunnet best i test flere ganger og oppnådd terningskast 6 i bladet Jeger, Hund og Våpen. For mange menn vil Brynje Arctic Zip Polo m/tommelgrep være et svært godt valg for vintermånedene eller friluftslivsaktiviteter året rundt.

Behagelig og luftende

Denne flotte trøyen er behagelig å gå med og er designet for å være luftig. Ullundertøyet fra Brynje er laget i et godt, pustende materiale som innebærer at klærne lett kan brukes i flere timer og passer godt til alle friluftsaktiviteter, enten det er ski, jakt eller en gåtur i vinterkulden. Passformen på trøyen er god, og den er komfortabel å ha på under andre plagg.

Varm og god 

Ullundertøyet fra Brynje er både varmt og komfortabelt, og har et innovativt design. Denne trøyen er utstyrt med en høy hals og glidelås, og har lange ermer med tommelfingergrep. Utsiden på trøyen er laget av 80% Merinoull og 20% polyamid, og trøyen er i likhet med de andre plaggene i Arctic-serien fra Brynje laget med en nyskapende nettingstruktur inn mot kroppen som sørger for at kroppsvarmen opprettholdes og at kulde og aktivitet ikke fører til at tøyet blir fuktig.

Fordeler

 • Varm og pustende
 • Behagelig
 • Testvinner

Ulemper

 • Litt dyr
 • Kun trøye

LES MER


2. Termo:

Underdel: Brynje Wool Thermo Light Longs XL

SJEKK PRISEN →

Unisex 

Denne ullunderdelen er utformet som en unisex-modell og passer både menn og damer. Den er utformet i finmasket netting, og er laget av merinoull i toppkvalitet som er forsterket med polyamid.

God passform

Dette er en komfortabel, pustende underdel i ull som er behagelig å ha på seg. Den sitter godt på kroppen og er lett.

Fordeler

 • Lett og komfortabel
 • Merinoull

Ulemper

 • Dyr, spesielt siden dette kun er en del

LES MER

Topp: Brynje Wool Thermo Light Shirt S

SJEKK PRISEN →

For både menn og kvinner

Denne termotoppen er utformet som en unisex-modell, og dette betyr at den kan brukes av både menn og damer. Toppen er laget i spesiell finmasket netting og er produsert av merinoull, som er den beste typen ull man kan få tak i. Toppen er forsterket med polyamid for å sørge for at den er slitesterk.

Behagelig

Dette er en flott ullundertrøye som er komfortabel å gå med og består av et stoff som er pustende og lett. Toppen har en god passform og er svært behagelig.

Fordeler

 • Unisex-modell
 • Komfortabel å gå med
 • Merinoull

Ulemper

 • Dyr, spesielt siden dette kun er toppen

LES MER


3. Komplett sett: Women’s Core Dry Baselayer Set

 Superundertøy Herr Bambus 2-Pack

SJEKK PRISEN →

Fullstendig sett

Dette flotte superundertøyet for damer er et fantastisk valg for de av oss som ønsker å få kjøpt godt superundertøy for å holde varmen, men som handler på budsjett. Ved kjøp av dette får du en to-pakning av dette gode superundertøyet, som både tar seg godt ut og fungerer svært godt.

Svært god pris

For en to-pakning av dette gode superundertøy-settet er dette en fantastisk pris. Superundertøyet er laget av bambusstoff, som både er mykt, lett og pustende, i tillegg til å være veldig godt å gå med. Dette fine og nyttige superundertøyet er slitesterkt fordi bambusfiber generelt tåler mye, og det vil derfor vare lenge.

Fordeler

 • Veldig prisgunstig
 • Laget av slitesterkt bambusfiber
 • Pent design i sort med rosa detaljer

Ulemper

 • Ikke like nyskapende som annet ullundertøy

LES MER


4. Tufte Bambull: 

For damer: Tufte Bambull Half Zip M

SJEKK PRISEN →

Innovativt design

Dette flotte Bambull-produktet har flere gode egenskaper som gjør det til et svært godt valg om du ønsker å kjøpe ullundertøy. Tufte Bambull Half Zip M har en tolags-konstruksjon for å sørge for både god komfort og perfekt varme, med et indre lag i bambusviskose-stoff og et ytterlag i superfint merinoull.

Behagelig

Dette er et kvalitetsprodukt som er veldig behagelig å ha på seg. Det myke og deilige merinoullet og bambusviskose-stoffet dette ullundertøyet er laget av, sørger for at det er veldig komfortabelt å gå med, uten kløen man gjerne får ved bruk av vanlig ull.

Fordeler

 • Nyskapende design
 • Mykt og kløfritt
 • Pen farge

Ulemper

 • Litt høy pris
 • Kun trøye

LES MER

For herrer: https://adtr.co/a5qAxbTufte Bambull Half Zip XL

SJEKK PRISEN →

Nyskapende i Bambull-serien

Denne gode trøyen inngår i Bambull-serien, og som de andre plaggene i den samme serien, har den flere gode egenskaper som gjør den til et svært godt valg dersom du trenger nytt ullundertøy. Trøya har en tolags-konstruksjon som sørger for både god komfort og varme selv under svært kalde forhold, med et indre lag i bambusviskose-stoff og et ytterlag i superfint merinoull som er svært behagelig mot huden.

Komfortabel

Tufte Bambull Half Zip XL er et produkt av svært god kvalitet som vil vare lenge. Ullundertøyet er også svært komfortabelt å ha på seg. Det myke og deilige merinoullet og bambusviskose-stoffet dette ullundertøyet er laget av sørger for at det er veldig godt å gå med, og plaggene i Bambull-serien er både kløe- og allergifrie.

Fordeler

 • Innovativt design
 • Mykt og pustende stoff

Ulemper

 • Litt høy pris
 • Kun trøye, andre plagg kjøpes separat

LES MER


5. Budsjettvalget 

For herrer: Superundertøy Herr Bambus – Herre

SJEKK PRISEN →

Prisgunstig 

Dette ullundertøyet har en veldig rimelig prislapp i forhold til hva du får for pengene. Dette superundertøyet kan holde deg varm og tørr året rundt. Materialet er rimelig slitesterkt, så dette er et godt ullundertøy som vil vare lenge, som selges til en veldig gunstig pris.

Komfortabel 

Superundertøyet har god passform og er veldig komfortabelt å gå med. Materialet det er lagd av er bambusstoff, som er både mykt, lett og pustende. Dette settet sitter godt på kroppen og er tilpasset mye aktivitet og bevegelse ute. Superundertøyet er slitesterkt fordi bambusfiber generelt tåler mye – dette gjør blant annet at det ikke er noe problem å vaske settet ofte.

Fordeler

 • Slitesterkt
 • Laget i pustende bambusstoff

Ulemper

 • Ikke like innovativt i design som andre modeller

LES MER

For damer: Superundertøy Herr Bambus – Dame

SJEKK PRISEN →

Vennlig pris

Dette superundertøyet for damer er et svært godt valg om du handler på budsjett. Ved kjøp av dette flotte settet får du mye for pengene, med både topp og underdel i pent sort med rosa detaljer. Dette er svært godt superundertøy som vil hjelpe deg å holde varmen året rundt, og som vil vare lenge grunnet det slitesterke stoffet.

Slitesterkt stoff

Superundertøy-settet er laget av bambusstoff, som er både mykt, lett og pustende, og som føles svært godt å gå med. Superundertøyet er slitesterkt fordi bambusfiber generelt tåler mye, og settet kan vaskes ofte uten problemer.

Fordeler

 • Svært god pris
 • Slitesterk
 • Laget i mykt, pustende bambusstoff

Ulemper

 • Ikke like funksjonell som de andre

LES MER


Hvorfor er det lurt å bruke ullundertøy?

Når man bor i et såpass kaldt land som Norge, er det klart at at ullundertøy eller superundertøy er helt nødvendig å ha. Spesielt på vinteren kjenner man behovet for å ha noe varmt mot huden, men det kan være veldig nyttig å ha ullundertøy parat året rundt hvis man for eksempel skal på topptur eller gå tur på kalde kvelder.

Når man kler seg for å holde varmen i vårt kalde land, foretrekker de fleste av oss å ha et godt ullundertøy innerst mot huden, siden dette er et pustende stoff som vil hjelpe deg å holde varmen uten å være for tungt å gå med. Når man har basen klar, gjelder det bare å få på flere lag som hjelper å holde varmen – gjerne fleece, ull og turbukse.

Nå er høysesongen for å få på seg varmere klær her, men hva slags ullundertøy eller superundertøy bør du egentlig kjøpe?

Dette bør du se etter når du skal velge ullundertøy

Det er flere ting du bør tenke på når du skal gå til innkjøp av ditt nye ullundertøy. Det er lurt at du setter deg inn i hvordan de ulike produktene er laget og hvilke selskaper som produserer ullundertøy. Du bør også tenke gjennom hva du egentlig trenger i ullundertøyet ditt.

Undertøy laget av ull er veldig bra å bruke fordi det er godt og varmt og regulerer temperatur svært godt. I tillegg lukter ull lite og kan vaskes sjelden, og det er et materiale som puster godt og som generelt ikke er for tungt å gå med. Det er også et bærekraftig materiale, noe som teller positivt for mange.

Merinoull er kjent for å være et av de beste typene ull for ullundertøy, og du vil merke deg at flere av produsentene vi nevner i denne testen bruker nettopp dette. Merinoull kommer fra Merino-sauene, og denne typen ull er kjent for å være svært myk og behagelig mot huden.

Forbered deg på prisforskjeller

Pris er også et aspekt det er viktig å tenke godt over. Noen ullundertøy er veldig dyrt, men kan være en god investering i lengden hvis du kommer til å bruke det mye og trenger svært gode produkter.

Andre typer ullundertøy er ganske billig, men er kanskje ikke like slitesterkt – og det er jo leit å måtte kjøpe nytt ullundertøy etter bare en sesong siden kvaliteten på tøyet ikke var godt nok. Det er fullt mulig å finne svært godt ullundertøy til en rimelig penge, og alle produktene vi har gått gjennom i denne testen kan anbefales.

Slik vasker du ullundertøy

Når du har gått til innkjøp av ditt flotte nye ullundertøy er det viktig at du gjør en innsats for å sørge for at ullundertøyet holder seg godt og kan brukes lenge. Derfor bør du tenke på hvordan du skal vaske ullundertøyet ditt.

Som nevnt tidligere, er ull svært pustende og lukter lite. Generelt anbefales det å ikke nødvendigvis vaske ullundertøyet hver gang du bruker det (med mindre du ble svært svett og varm mens du gikk med det, selvfølgelig). Det er fordi ullundertøyet regulerer kroppstemperaturen godt, og ikke alltid trenger å vaskes etter hver bruk.

Mens en t-skjorte av bomull man har gått med en hel dag gjerne bøe vaskes, trenger ikke nødvendigvis en ulltrøye man har gått tur i å vaskes etter turen. Ullundertøy kan gjerne henges opp til lufting, og ofte holder det.

Når du skal vaske ullundertøyet, er det viktig at du velger det riktige vaskemiddelet. Dette er fordi noen vaskemidler inneholder enzymer eller blekemidler som kan være skadelige for ullfibrene i tøyet. Derfor bør du alltid vaske ullundertøy med vaskemiddel som er spesielt laget for ull og silke. Dette vil hjelpe deg med å ta vare på ullplaggene dine og sørge for at de holder seg fine lengre.

Ullundertøy Test