fbpx

Tursko test: Her er forbrukernes 8 favoritter i 2023

Trå inn i naturens skjønnhet med selvsikkerhet og komfort ved å velge de beste turskoene som markedet har å tilby. Enten du er en erfaren fjellvandrer, en eventyrlysten turist eller en rolig spaserer er valg av riktig tursko avgjørende for å oppnå en fantastisk opplevelse i naturen. I denne produkttesten har vi dykket ned i tursko-verdenen og funnet frem til de beste alternativene innenfor de forskjellige segmentene.

I tillegg til å utforske ulike segmenter har vi også sett på viktige funksjoner som slitestyrke, vanntetthet, grep og demping. Disse egenskapene spiller en avgjørende rolle i å forbedre din turopplevelse og sørger for at føttene dine er beskyttet og komfortable gjennom hele reisen.

Uansett om du planlegger en fjelltopp-erobring eller en avslappende gåtur i skogen er vårt mål å veilede deg til å finne det perfekte følget for dine eventyr i naturen. Velkommen til vår omfattende tursko test!

Tursko test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Alfa Holt APS GTX
Alfa Holt APS GTX er den ultimate turskoen med høy kvalitet og overkommelig pris. Lett og stabil med ekstra demping, vanntetthet og pusteevne. Vibram® Grip ARG yttersåle gir eksepsjonelt grep på varierte underlag. AlfaAir™ + GORE-TEX-materiale gir slitestyrke og minimalt vedlikehold.
SJEKK PRISEN →
Crispi Titan GTX
Crispi Titan GTX er den ultimate jaktstøvelen, kombinerer lettvektskomfort med slitestyrke. Nyoppgradert 2019-modell med bedre stabilitet. Mykt skaft, god ankelstøtte, og Vibram Super Grip-såle for godt grep. Air Mesh EVO-innleggssåle holder føttene tørre. Ideell for aktive jaktopplevelser og fjellturer.
SJEKK PRISEN →
Alfa Kvist Advance 2.0 GTX
Alfa Kvist Advance 2.0 GTX - den ultimate turskoen for menn. Komfortabel passform, vanntett GORE-TEX, slitesterkt materiale og Vibram® Grip ARG-såle for suverent grep.
SJEKK PRISEN →
Alfa Brink ADVANCE GTX
Alfa Brink ADVANCE GTX er et par lette og komfortabel tursko for damer. Vanntett GORE-TEX og slitesterk tekstilsko. Vibram® Grip ARG-såle gir suverent grep. Lett EVA mellomsåle gir god demping og stabilitet.
SJEKK PRISEN →
Crispi Crossover FG Pro
Crispi Crossover FG Pro er en premium halvhøy tursko med vannavstøtende semsket skinn og Gore-Tex membran for å holde føttene tørre. Den har komfortabel Crispi AFS-teknologi og presis SWC-konstruksjon. Vibram-sålen gir godt grep, og skoene har støtabsorberende mellomsåle og fukttransporterende innleggssåle.
SJEKK PRISEN →
Alfa Bregne APS GTX
Alfa Bregne APS GTX er den ultimate ankelhøye turskoen med slitesterke materialer, vanntetthet, god demping og solid sålegrep til en svært god pris. Ideell for lettere turer, med BOA® snøresystem og EVA mellomsåle for komfort.
SJEKK PRISEN →
MEINDL Litepeak GTX
MEINDL Litepeak GTX er den ideelle allrounderen for både turer i naturen og bylivet. Med sitt moderne design og komfortable passform, leverer disse turskoene optimal demping og godt grep, takket være Vibram sålen. GORE-TEX sikrer vanntetthet og pusteevne.
SJEKK PRISEN →
Alfa Militær
En populær favoritt, utviklet så tidlig som 1976. Denne blir bedre jo mer den brukes, og er et godt valg for alle turentusiaster.
SJEKK PRISEN →

1. Alfa Holt APS GTX – Best i test

Alfa Holt APS GTX Black

SJEKK PRISEN →

Alfa Holt APS GTX har raskt gjort seg bemerket som den uslåelige turskoen på markedet, med sin blendende kvalitet og forlokkende pris. Vår klare testvinner har alt du trenger for å nyte natur- og fjellturen med komfort og stabilitet.

Med et lettdesign og imponerende stabilitet, er Alfa Holt APS GTX den perfekte følgesvennen for turgåere som ønsker en behagelig opplevelse i marka eller på fjellet. Den innebygde dempingen gir en myk og støttende følelse, slik at du kan utforske naturen uten å bekymre deg for trette føtter.

AlfaAir™ materialet med GORE-TEX membran er en banebrytende kombinasjon som garanterer vanntetthet og optimale pusteegenskaper. Med minimalt behov for vedlikehold og maksimal slitestyrke, vil føttene dine holde seg komfortable gjennom hele dagen, uansett værforhold.

En av Alfa Holt APS GTXs mest imponerende egenskaper er den nyutviklede Vibram® Grip ARG yttersålen. Denne spesiallagde sålekonstruksjonen gir enestående grep, selv på våte og utfordrende underlag. Uansett hvor uforutsigbart terrenget måtte være, kan du stole på at denne turskoen vil holde deg stødig og trygg.

Med en vekt på kun 580 gram per sko og en skafthøyde på 13,0 cm, oppnår Alfa Holt APS GTX en perfekt balanse mellom lav vekt og tilstrekkelig støtte. Passformen er av typen Regular, noe som gjør at den passer til de fleste fotformer og gir en behagelig brukeropplevelse.

I tillegg til den imponerende ytelsen har Alfa Holt APS GTX også en prislapp som vil glede de kvalitetsbevisste.

Oppsummert

 • Høy kvalitet, god pris
 • Lett, stabil med ekstra demping
 • Vibram® Grip ARG for godt grep
 • AlfaAir™ + GORE-TEX: Slitestyrke, minimalt vedlikehold

LES MER

2. Crispi Titan GTX – Beste Jaktstøvel

Crispi Titan Jaktstøvel GTX

SJEKK PRISEN →

Crispi Titan har i årevis vært en favoritt blant jegere, og med god grunn! Denne jaktstøvelen kombinerer lettvektskomfort med enestående slitestyrke, og gir deg den perfekte følgesvennen på fjellet og i skogen. Den nyoppgraderte 2019-modellen har enda bedre stabilitet og slitestyrke, uten å øke vekten.

Crispi Titan GTX er en forsterket versjon av sin vellykkede forgjenger, uten at det går på bekostning av komforten. Med et mykt skaft som følger leggens naturlige fasong, former den smidige læret seg godt rundt foten, slik at støvelen responderer raskt og følger terrenget perfekt. Forsterket kalosjering gir økt slitestyrke, mens den nye stabiliserende gelenken sørger for optimal gangavvikling og ankelstøtte.

Vibram Super Grip-sålen gir suverent grep i alle typer terreng, og den godt avrundede hælkappen sikrer optimalt hælgrep. Air Mesh EVO-innleggssålen er uttakbar og transporterer fuktighet vekk fra foten, slik at du holder deg tørr og komfortabel gjennom hele jakten. I tillegg tar de oransje detaljene på støvelen hensyn til behovet for økt synlighet under jakt, slik at du kan være trygg på at du blir sett.

Crispi Titan GTX er den perfekte kombinasjonen av lettvektskomfort og robust slitestyrke. Den er ideell for lengre turer med tung oppakning, og gir deg den nødvendige stabiliteten for aktive jaktopplevelser og fjellturer. Enten du jakter på fjellet eller tar turer i skogen, vil Crispi Titan GTX være din pålitelige følgesvenn som gir deg den ultimate opplevelsen av komfort og holdbarhet.

Oppsummert

 • Lettvektskomfort og slitesterke
 • Nyoppgradert 2019-modell med bedre stabilitet
 • Vibram Super Grip-såle for godt grep
 • Air Mesh EVO-innleggssåle holder føttene tørre

LES MER

3. Alfa Kvist Advance 2.0 GTX – Beste lette tursko herre

Alfa Kvist Advance 2.0 GTX tursko

SJEKK PRISEN →

Alfa Kvist Advance 2.0 GTX er den perfekte følgesvennen for hverdagsturer og gir deg den optimale kombinasjonen av komfort, slitestyrke og suverent grep.

En av de mest fremtredende egenskapene til denne skoen er dens komfortable passform. Alfa har virkelig lagt vekt på å sikre at du kan vandre i timevis uten å føle ubehag. Den lette turskoen passer som hånd i hanske og gir deg den støtten og bevegelsesfriheten du trenger for å nyte turopplevelsene til fulle.

Når det kommer til værforhold, kan vi trygt si at Alfa Kvist Advance 2.0 GTX står sin prøve. Det slitesterke yttermaterialet kombinert med GORE-TEX membran sørger for at skoene er vanntette samtidig som de har gode pusteegenskaper. Det betyr at du kan vandre gjennom våte stier og regnvær uten å bekymre deg for våte føtter.

For de som liker å utforske krevende terreng, har Alfa inkludert et forsterket lag rundt den nedre delen av støvelen. Dette gir ekstra slitestyrke og beskyttelse når du beveger deg gjennom tøffe underlag.

En annen fin detalj er Alfas doble låsekroker, som gir muligheten til å justere skoene individuelt til din egen fot. Det gir ikke bare en mer personlig passform, men også den støtten du trenger for å takle dagens utfordringer.

Når det gjelder sålen, skuffer ikke Alfa Kvist Advance 2.0 GTX. Den nyutviklede Vibram® Grip ARG yttersålen gir enestående grep selv på våte overflater og varierte underlag.

Med en vekt på kun 480 gram per sko (EU 42) og en skafthøyde på 11,5 cm (EU 42), er dette virkelig en lett tursko som ikke vil bremse deg ned.

Oppsummert

 • Komfortabel passform
 • Vanntett GORE-TEX
 • Slitesterkt materiale
 • Vibram® Grip ARG-såle

LES MER

4. Alfa Brink ADVANCE GTX – Beste lette tursko dame

Alfa Brink ADVANCE GTX W

SJEKK PRISEN →

Hvis du er en eventyrlysten dame som elsker turer i naturen, trenger du en sko som kan følge deg på hvert steg. Alfa Brink ADVANCE GTX er den ideelle turskoen for damer som ønsker seg en helt rå, lett og komfortabel opplevelse på stiene.

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene til denne skoen er den komfortable passformen, som gir deg en følelse av å gå på skyer. Enten det er en lett tur i nærområdet eller daglige utflukter, vil Alfa Brink ADVANCE GTX gi deg den støtten og komforten du trenger.

Med en slitesterk tekstilsko og GORE-TEX membran, kan du være trygg på at føttene dine forblir tørre og komfortable uansett vær. Regn eller solskinn, du kan fortsette turen uten å bekymre deg for våte sokker.

Forsterkningene på tå og hæl er en annen flott funksjon som øker slitestyrken og levetiden til skoene. Så nå kan du gå stier og utforske ulendt terreng uten å bekymre deg for at skoene blir slitt ut.

Den nyutviklede Vibram® Grip ARG yttersålen er en skattekiste for turgåere. Uansett om du vandrer på våte stier eller varierte underlag, kan du stole på at skoene gir deg utmerket grep og stabilitet.

Med sine 415 gram per sko (EU 42) og en skafthøyde på 7,5 cm (EU 42), er dette virkelig en lett tursko som ikke vil tynge deg ned. Uansett om du tar en kort spasertur i skogen eller legger ut på lengre dagsturer, vil Alfa Brink ADVANCE GTX være din trofaste følgesvenn.

Oppsummert

 • Lett og komfortabel
 • Vanntett GORE-TEX
 • Vibram® Grip ARG-såle
 • Lett EVA mellomsåle

LES MER

5. Crispi Crossover FG Pro – Premium halvhøy fjellstøvel

Crispi Crossover FG Pro Mid

SJEKK PRISEN →

Disse halvhøye turskoene er skapt for vandring på stier i skogen og fjellet og de leverer enestående ytelse uansett værforhold.

En av de mest imponerende egenskapene til Crispi Crossover FG Pro er støvlens konstruksjon. Overdelen er laget av vannavstøtende semsket skinn som beskytter deg mot fuktighet og skitt. Den innovative Gore-Tex Extended Comfort-membranen sørger for at føttene dine holder seg tørre, selv på våte og regntunge dager. Dette gjør skoene ideelle for alle som elsker å utforske naturen uansett årstid.

Komfort er en nøkkelkomponent for enhver tursko, og her skuffer ikke Crispi Crossover FG Pro. Med Crispi AFS-teknologien tilpasser støvlene seg fotens anatomiske form, noe som gir økt komfort selv under lange turer. Den unike Crispi SWC-konstruksjonen, der overdelen er formet tett etter vristen, sikrer en presis passform og enestående omslutning rundt foten. Dette gir deg den støtten du trenger når du utforsker ujevnt terreng, samtidig som skoene er raske og lette å ta av og på.

Vibram-sålen er velkjent for sitt gode grep i alle slags terreng, slik at du kan utforske stier, fjell og skråninger med selvtillit og trygghet. Mellomsålen absorberer støt og sørger for god komfort hele dagen, uansett hvor langt du velger å vandre. Med den uttakbare Air Mesh EVO-innleggssålen som transporterer fuktighet bort fra føttene, kan du oppleve en frisk og tørr følelse hele turen igjennom.

Oppsummert

 • Premium halvhøy tursko med vannavstøtende skinn
 • Gore-Tex membran for vanntetthet
 • Crispi AFS-teknologi for økt komfort
 • Vibram-såle for godt grep i terreng

LES MER

6. Alfa Bregne APS GTX – Beste ankelhøye tursko

Alfa Bregne APS GTX W

SJEKK PRISEN →

Alfa Bregne APS GTX er konstruert med vedlikeholdsfrie materialer, inkludert det slitesterke yttermaterialet AlfaAir™, som garanterer at de tåler de tøffeste forholdene du møter på dine eventyr. Sammen med GORE-TEX-membranen gir dette deg den perfekte kombinasjonen av vanntetthet og pusteevne, slik at føttene dine forblir tørre og komfortable uansett vær.

Komfort er nøkkelen til enhver tursko, og Alfa Bregne APS GTX skuffer ikke. Med det innovative BOA® snøresystemet kan du enkelt tilpasse passformen etter dine behov slik at du oppnår den perfekte støtten for dine føtter. Den lette EVA mellomsålen gir god demping, noe som reduserer belastningen på føttene dine under lengre turer. Samtidig bidrar Vibram® Grip Trail-sålen til utmerket torsjonsstivhet og et solid grep på vått underlag, slik at du kan utforske terreng med selvtillit.

Med en vekt på kun 330 g per sko (EU 38) og en skafthøyde på 11 cm (EU 38), er Alfa Bregne APS GTX ideell for lettere turer der bevegelighet og letthet er viktig. Den brede passformen sikrer også at skoene passer komfortabelt til føttene dine, selv etter lange timer med vandring.

Samlet sett er Alfa Bregne APS GTX den ultimate ankelhøye turskoen som kombinerer slitesterke materialer, vanntetthet, god demping og solid sålegrep, alt til en svært god pris. Om du er en erfaren turgåer eller en nybegynner som ønsker å utforske naturen, vil disse skoene være ditt pålitelige valg

Oppsummert

 • Ankelhøy tursko med slitesterke materialer
 • Vanntett med GORE-TEX membran
 • BOA® snøresystem og EVA mellomsåle for komfort
 • Vibram® Grip Trail-såle for godt grep

LES MER

7. MEINDL Litepeak GTX – Beste allrounder

MEINDL Litepeak GTX

SJEKK PRISEN →

Drømmer du om et par tursko som fungerer like godt i den ville naturen som i den pulserende storbyen? Da er MEINDL Litepeak GTX det ultimate valget for deg! Disse trendy turskoene kombinerer funksjonalitet og stil, slik at du kan utforske både naturen og byjungelen med trygghet.

Litepeak GTX er designet for fotturer i lett terreng, men det er ikke begrenset til naturens veier. Med sitt moderne og snertne design passer disse skoene perfekt som bysko. Så uansett om du vandrer i skogen eller utforsker byens gater, vil du føle deg komfortabel og stilsikker.

Komfort er en prioritet for MEINDL, og Litepeak GTX leverer på alle punkter. Skoene har en integrert stretch-sone i hælområdet som gjør hele skaftet mer elastisk, og dermed skapes en behagelig passform som omslutter føttene dine på en komfortabel måte. Variofix snøresystemet sikrer en perfekt tilpasning og hælfeste, slik at du kan gå lengre uten ubehag.

MEINDL har ikke glemt viktigheten av grep og demping. Med Meindl Multigrip 3 Alpin Light-sålen fra Vibram er du sikret optimal demping og et solid grep uansett underlag. Fra våte stier til glatte bygater, disse skoene vil gi deg selvtillit til å takle alle forhold.

Det siste du vil bekymre deg for under dine eventyr er våte føtter. Derfor er MEINDL Litepeak GTX utstyrt med GORE-TEX, som garanterer vanntetthet samtidig som de tillater fuktighet å fordampe ut. Så uansett hva værgudene har i vente, kan du stole på at føttene dine forblir tørre og komfortable.

Oppsummert

 • Allrounder for natur og byliv
 • Moderne design og komfortabel passform
 • Optimal demping og godt grep
 • Vanntett med GORE-TEX teknologi

LES MER

8. Alfa Militær — Forsvarets sko

SJEKK PRISEN →

Dette er forsvarets marsjsko som ble utviklet i 1976. De er designet for lange turer i mark og i fjell, og skal tåle all slags vær. Skinnstøvelen er laget i fullnarvet skinn og myknes opp desto mer du bruker skoen, og blir derfor mer behagelig jo mer du bruker den. I tillegg er den utstyrt med en stabil hælkapp og en kraftig fuktabsorberende binnsåle med en innebygd stållenk som gjør at foten holdes stabil.

Populær tursko

Det faktum at disse har vært uforandret siden 1976 sier noe som grunnkonstruksjonens kvaliteter og egenskaper. Her får du en særdeles holdbar sko som bare blir bedre med årene. Disse er også umåtelig populære blant uniformerte personale som politi, vektere og lignende, men også ypperlige som rene jakt- og tursko.

De er også utstyrt med ekstra tåvolum for å gi god plass til ekstra ullsokker, samt at yttersålen er støpt i PU med støtdempende effekt. I tillegg har de svært godt grep på alle underlag.

Leveres uten såle

Den populære turskoen har mange fordeler, og det er ikke uten grunn at den har vært en favoritt i så mange år. Vi anbefaler disse på det sterkeste, men det er et par ting du må være oppmerksom på:

For det første leveres disse uten såle, noe som gjør at det må kjøpes separat. For det andre er de ikke fôret. Dette betyr at du må bruke varme sokker dersom de skal brukes om vinteren.

Oppsummert

 • Populære favoritt utviklet i 1976
 • Lærsko
 • Blir bedre jo mer du bruker dem
 • Leveres uten såler

LES MER


Hvilken tursko man velge?

Å finne turskoen som passer din fot og behøver ikke alltid å være en like enkel oppgave. Utvalget er stort og det finnes modeller i alle prisklasser og varianter. Heldigvis er det noen retningslinjer man kan navigere seg etter:

Passform

Passformen på turskoen er helt klart det viktigste du må se etter. Sitter ikke skoen godt på foten, er det garantert at du får en lite trivelig turopplevelse.

Du gjør derfor lurt i å prøve skoen eller lese anmeldelser og produktbeskrivelser om hvordan passformen er. På denne måten er det større sjanse for at du finner en modell som passer din fot.

Går du turer i skog eller på fjellet?

Hvor turskoene er tiltenkt å brukes er også viktig å tenke på. Det finnes flere modeller som er en kombinasjon av skog- og fjellsko, men ikke alle er dette. Er du mest på fjellet, lønner det seg med en stabil såle som håndterer hardt underlag.

Dersom du går mest i skogen, er lette og kompakte sko det beste. Slike tursko håndterer ujevnt underlag, i tillegg til at de har en lav vekt og er behagelige å bruke.

Årstiden skoen skal brukes på har også mye å si for ditt valg. Skal du gå mest på vinteren, burde du ha fôring eller et tykkere materiale, enn hva du trenger med en sommersko.

Material

En tursko kommer nok til å bli utsatt for både fint og dårlig vær, med mindre du planlegger dine turer til det ytterste. Du må derfor passe på hvilket materiale skoene er laget av. Nordisk vær er veldig skiftende og det kan gå fra strålende sol og varme til kaldt gufs av regn på svært kort tid.

Sko som er pustende og samtidig vanntette, er derfor det ultimate valget dersom du farter i skandinaviske trakter. Du vil da ikke bli våt dersom det regner, men heller ikke klam og svett på varmere dager.

Pris

Til slutt må du vurdere hvor mye du er villig til å betale. De ulike modellene kommer i flere prisklasser og du kan finne sko til både en dyr og billig penge. Vi har erfart at du får hva du betaler for når det kommer til tursko.

Billigere modeller har ikke den samme komforten og vil nok ikke tilby samme gode egenskaper som det en dyrere tursko gjør. Er du ofte på tur gjør du lurt i å bruke litt ekstra for å få en ordentlig god tursko, ettersom disse tåler mer variert terreng og ofte er både pustende og vanntette.

Går du kun kortere turer en gang i blant kan du fint nøye deg med rimeligere tursko.

Testkriterier

Vi har vurdert turskoene på følgende kriterier:

 • Kvalitet
 • Komfort/ passform
 • Vanntetthet
 • Pusteevne
 • Pris

Har du lest vår tursko test og føler at det er noe annet du mangler? Her kan du lese om“Brodder test”