fbpx

Tursekk test: Her er de 7 beste på markedet i 2023

Det er lite som er mer essensielt enn en god tursekk når du skal begi deg ut på nye eventyr. Vi har derfor samlet et bredt utvalg tursekker for å finne de beste alternativene for alle formål. Det er lagt til grunn at alle sekkene skal holde god standard og ha den nødvendige funksjonaliteten man ser etter i en tursekk. Det er derfor vi har kåret Anar Baitil 45L til testvinner. Ryggsekken leverer en rekke smarte funksjoner og er samtidig designet på en måte som gjør at den er behagelig å ha med seg på tur.

Tursekker test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Anar baitil 45L ryggsekk
Tursekken fra Anar Baitil er utviklet for anatomisk korrekt passform og kommer med en rekke smarte lommer. Sekken er enkel å justere og passer derfor utmerket både for menn og kvinner. Dette er en sekk som passer like godt på korte backpacking-turer som den gjør på vandringer i terrenget. 
SJEKK PRISEN →
Eagle ryggsekk 35L
Med denne ryggsekken fra Eagle får du en praktisk sekk i slitesterkt vannavstøtende nylon uten overflødig tilleggsutstyr. Sekken er utstyrt med strikknett på fremsiden for festing av utstyr og passer utmerket for korte turer i naturen. 
SJEKK PRISEN →
Simms Dry Creek Z Backpack 35L
Dry Creek Z fra Simms er tursekken for deg som ønsker en anatomisk behagelig sekk med trygghet om at innholdet holder seg tørt gjennom hele turen. Sekken er vanntett og sitter ergonomisk korrekt på ryggen for best mulig komfort. 
SJEKK PRISEN →
Vision Aqua Day Pack Black
Vision Aqua Day er den ultimate sekken for deg som kun ønsker å ha med seg det mest essensielle for en dagstur, uten å måtte frykte for om det holder seg tørt. Sekken er helt vanntett og, takket være det smarte lokket, kan du enkelt få tilgang til det du måtte trenge. 
SJEKK PRISEN →
Vision Aqua Weekend pack 
Denne større utgaven av Vision sin Aqua serie sørger for gode modulære muligheter for oppbevaring, samtidig som den holder sekkens innhold tørt uansett værforhold. Den romslige størrelsen på hele 50 L sørger for at du kan ha med deg alt nødvendig utstyr for en weekendtur. 
SJEKK PRISEN →
Mustad Dry backpack 30L
Mustad Dry Backpack er en slitesterk og 100% vanntett ryggsekk med flere praktiske lommer til oppbevaring av det mest nødvendige. Du kan enkelt seksjonere sekken etter klær, utstyr eller annet utstyr du måtte ha med deg på turen. Sekken sitter med god passform og har justerbare reimer. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Anar baitil 45L ryggsekk

SJEKK PRISEN →

Denne tursekken fra Anar er designet med anatomisk passform i fokus. Sekken er utstyrt med både polstring og justerbare stropper, noe som gjør den enkel å tilpasse uansett hvem som skal bære den. Dette gjør at sekken er godt egnet både for menn og kvinner, men ettersom den ikke har mulighet for høydejustering er det anbefalt at man ikke er høyere enn 180 cm.

Det er flere strategiske lommer i sekken, og hovedrommet er også delt inn i flere forskjellige lommer. Dette gjør at man enkelt kan holde styr på hvor man oppbevarer forskjellig utstyr, noe som kan komme godt med når man er ute på tur eller skal reise langt med sekk. Det romslige hovedrommet gjør det også enkelt å få plass til alt av nødvendig utstyr på turen.

Anar Baitil er utstyrt med et polstret hoftebelte som gjør at sekken sitter bedre på ryggen og blir mindre belastende. Beltet er polstret for komfort og gjør det derfor til en mer behagelig opplevelse om man skal ferdes langt med sekk. Baitil har også et integrert regntrekk som enkelt kan trekkes ut og raskt sørge for at sekken ikke blir våt dersom du skulle oppleve raskt væromslag på tur. Trekket kan tilsvarende enkelt rulles sammen og stues bort igjen.

Praktiske sidelommer utstyrt med kompresjonsstropper gjør det mulig å ha med seg ytterligere utstyr uten at man trenger ta opp plass inni sekken. Det er flere praktiske festeanordninger på utsiden av sekken som kan gjøre det enklere å ha med seg for eksempel fiskestang eller annet utstyr som ikke trenger å skjermes eller holdes tørt på turen. Med sine 45L passer sekken utmerket både til korte fotturer og lengre opphold utendørs.

LES MER


2. Eagle ryggsekk 35L

SJEKK PRISEN →

Med denne ryggsekken fra Eagle får du en robust tursekk til en hyggelig pris. Sekken er produsert i slitesterkt nylon materiale, noe som sørger for at sekken er vannavstøtende. Det er i tillegg et strikknett på fremsiden av sekken som gjør det mulig å feste ekstra utstyr på utsiden av sekken for å slippe at det skal ta opp unødvendig plass i hovedlommen. Sekken er svært lett, takket være nylonstoffet, og kan derfor benyttes av de aller fleste.

Tursekken er utstyrt med flere elastiske sidelommer og har strategisk plasserte lommer med glidelås i lokket. Dette gjør det til en enkel sak å organisere innholdet i sekken og ha det mest nødvendige lett tilgjengelig i lokket. I tillegg er det gode muligheter for å tilpasse ryggsekken ved hjelp av de forskjellige stroppene den har i bærereim og sidefester.

Ettersom det ikke er noen unødvendige spiler eller rammer i sekken er den langt lettere enn mange andre tursekker som er tilgjengelige, med en egenvekt på bare 630. Dette, kombinert med hele 35L kapasitet, gjør at sekken passer utmerket for kortere opphold ute i naturen hvor du kun trenger ha med noen få nødvendige artikler. Nettet på fremsiden, sammen med de elastiske lommene, gjør det også mulig å feste for eksempel fiskestang utenpå sekken og dermed frigjøre mer kapasitet i hovedrommet til andre nødvendigheter.

Eagle har hatt fokus på vekt når de designet denne tursekken og har derfor benyttet det lettvektige materialet ripstopnylon i stort sett hele sekken. Dette sørger for at sekken holder seg vannavstøtende lenger, samtidig som det sørger for lav vekt. Det følger også med en praktisk trekopp med egen festestropp som kan komme godt med når du skal ut på tur.

LES MER


3. Simms Dry Creek Z Backpack 35L

SJEKK PRISEN →

Denne tursekken fra Simms er for deg som kun ønsker det beste, og som ønsker legge ut på tur i visshet om at alt du har med deg i sekken vil holde seg tørt gjennom hele turen. Dry Creek Z er konstruert i et slitesterkt vanntett materiale som sørger for at både klær og annet utstyr holder seg godt uansett værforhold. I tillegg benytter Simms Tru Zip en vanntett, selvhelbredende glidelås som sørger for 100% vanntett beskyttelse.

Sekken er utstyrt med flere utvendige funksjoner og mulighet for å klipse på tilleggsutstyr ved hjelp av karabiner eller lignende. I tillegg er det en utvendig lomme på fremsiden av ryggsekken i vannavstøtende stoff. Dette gir muligheten til å oppbevare viktige elementer med lett tilgang, dersom det skulle melde seg et behov. Det er også et hylster designet for enkel oppbevaring av vannflaske eller stangrør.

Det er lagt mye fokus i ergonomisk komfort i designet og, gjennom polstring og mulighet for justering av stropper, sitter sekken godt uansett hvem som bærer den. Det er i tillegg en ekstern patch på fremsiden, samt flere hook & loop anheng som gjør det enkelt å oppbevare fluer eller annet essensielt tilbehør uten at du trenger åpne ryggsekken hver gang. Det er også flere vipper på begge sider av sekken som gjør det mulig å feste på ytterligere to stenger eller stroppe den fast under transport med f.eks båt.

Denne sekken er designet med robust funksjonalitet i kjernen og flere smarte løsninger som sørger for at du kan ha med deg alt av nødvendig utstyr uten å måtte drasse på en unødvendig stor sekk. Den passer like godt på fisketur i terreng, som på turer med båt eller andre eventyr. Du kan pakke med deg det essensielle og vite at det holder seg tørt gjennom hele turen.

LES MER


4. Vision Aqua Day Pack Black

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske sekken fra Vision passer utmerket for deg som ønsker en vanntett tursekk med gode modulære muligheter for å henge på ekstrautstyr dersom du skulle begi deg ut på lengre turer i ny og ne. Sekken benytter et nedrullet lokk som sørger for at ingen veske klarer å trenge inn i sekken, samtidig som det gir god fleksibilitet til å utvide hovedrommet dersom det skulle være behov for dette.

Det er et praktisk oppheng på fremsiden av sekken som gjør det enkelt å stroppe på ekstra oppbevaring og sekken er kompatibel med love handles, mycket bra og mini bra. Disse festes enkelt med D-ringene på skulderstroppene eller med karabiner på fremsiden. Dette gjør at du kan ha med deg f.eks fiskeutstyr, campingutstyr eller annet essensielt utstyr som ikke er avhengig av å ligge oppi sekken.

Aqua day har også et praktisk strikknett på fremsiden som gjør det mulig å feste stenger, øks, bekledning, sitteunderlag eller annet utstyr på utsiden av sekken og dermed ha det lett tilgjengelig. Dette gjør at sekken passer like godt på dagsturer i skogen som den gjør ombord på båt eller i annet vått terreng.

Sekken er utstyrt med justerbare skulderstropper og et enkelt belte for best mulig passform. Justeringene på stroppene sørger for at sekken kan tilpasses best mulig slik at den ikke sliter på skuldre og rygg under lengre turer til fots. Den behagelige foringen i ryggplaten sørger også for pusterom og ventilering mellom ryggsekken og deg for å unngå oppsamling av svette. Denne modulære ryggsekken passer derfor utmerket som tursekk og gir god fleksibilitet til størrelse tross sitt kompakte design.

LES MER


5. Vision Aqua Weekend pack 

SJEKK PRISEN →

Denne robuste sekken fra Vision er størst i Aqua-serien og har et hovedrom på hele 50 L. Aqua Weekend passer for deg som ønsker en vanntett tursekk med gode modulære tilpasninger og godt med lagringsplass for alt essensielt utstyr. Aqua Weekend er også utstyrt med flere utvendige lommer og bedre muligheter for å hekte på tilleggsutstyr.

Sekken er på lik linje med hele Aqua serien kompatibel med Love Handles, Mycket Bra og Mini Bra. Disse festes enkelt til det modulære bæresystemet ved hjelp av D-ringene på skulderstroppene. Dette gir godt med festemuligheter for utstyr, uten at det kommer i veien for deg når du ferdes i terrenget. Fiskestenger, teltplugger og annet kan lett stroppes fast på utsiden av sekken og dermed gi bedre plass til annet i hovedrommet.

Aqua Weekend er utstyrt med et praktisk strikknett på fremsiden, men har også justerbare lommer på hver side. Hver lomme er utstyrt med festestropper som gjør det enkelt og trygt å oppbevare f.eks stenger eller annet lengre utstyr på sidene av sekkene. Du kan lett snurpe igjen lommene dersom de skal benyttes til å oppbevare lite utstyr eller f.eks en drikkeflaske .

Den noe større Weekend ryggsekken har også et langt bedre hoftebelte enn de mindre modellene, noe som gjør at sekken sitter ergonomisk korrekt på ryggen med god komfort. Du kan derfor benytte hele kapasiteten til ryggsekken uten at det blir ubehagelig eller sliter unødvendig på rygg og hofte. Takket være sin omfattende kapasitet og gode passform er sekken godt egnet for deg som skal på lengre turer utendørs, uansett om det skulle være med båt eller til fots.

LES MER


6. Mustad Dry backpack 30L

SJEKK PRISEN →

Denne vanntette ryggsekken fra Mustad sørger for at du kan ha med deg alt av essensielt utstyr på en dagstur uten frykt for at noe skal bli vått eller ødelagt på turen. Den praktiske sekken har flere lommer, noe som gjør det enkelt å oppbevare klær, kamera, mobil og annet nødvendig utstyr for en dagstur. Det er flere strategisk plasserte lommer på utsiden av sekken som gjør det mulig for rask tilgang til det mest essensielle, som f.eks mobiltelefon eller kamera.

Dry Backpack er utstyrt med en praktisk lomme på fremsiden og en justerbar lomme på siden av sekken. I tillegg har den en lomme tilegnet drikkeflaske som enkelt tilpasses etter størrelsen på flasken. Hovedrommet er beskyttet av et snurpet lokk som sikrer god åpning når du trenger tilgang til innholdet, men sørger også for at det ikke trenger vann inn i sekken selv ved kraftig regn eller fuktige omgivelser.

Sekken er konstruert i 500 Denier Vanntett Tarpaulin, som er et oljebasert materiale som garanterer at sekken er 100% vanntett. I tillegg er den utstyrt med tette sømmer og polstrede glidelåser. Sekken har blitt kåret til vinner for beste nye produkt av European Fishing Tackle Trade Exhibition for sine praktiske løsninger og robuste design. Den enkle spennen gjør det til en smal sak å få tilgang til innholdet i sekken, og du snurper den raskt igjen for å unngå unødvendig fukt eller skade på innholdet.

Mustad leveres med både justerbare skulderputer og et praktisk hoftebelte som sørger for at sekken får god ergonomisk passform. Den polstrede ryggplaten gjør at sekken sitter mykt på ryggen slik at du unngår unødvendig belastning. Denne sekken passer derfor utmerket for deg som skal ferdes i fuktige omgivelser eller oppholde seg i nærheten av sjøen, og som ønsker at alt innhold skal forholde seg tørt hele veien.

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er viktigst for meg når jeg går tur?

Det er viktig at du velger en sekk som dekker dine behov når du er ute på tur. Dette kan gjelde vekt, komfort, slitestyrke, inndeling av rom, alternative festesystemer eller størrelse. Som vi har vist i denne testen, finnes det alternativer for forskjellige behov og passformer, og det viktigste er at du velger en ryggsekk som dekker dine behov slik at du får en best mulig opplevelse.

Hva skal du ha med deg på tur?

Når du skal velge riktig tursekk er det viktig at du tar høyde for hva du har tenkt å ha med deg på tur. Dersom du kun har tenkt å benytte sekken på korte turer til fots, kan det være tilstrekkelig med en sekk som har god passform og et praktisk oppbevaringsrom, slik som Eagle tursekk. Dersom du derimot skal ut på lengre turer eller har behov for å ha med deg mye utstyr, kan det være lurt å velge en modell fra Vision Aqua-serien som enkelt tilpasses mengden utstyr du skal ha med deg.

Ergonomisk korrekt passform

Det er lite som kan ødelegge en flott dagstur så mye som en ubehagelig ryggsekk. Det er derfor viktig at du sørger for at sekken har gode muligheter for tilpasninger og at den sitter ergonomisk korrekt på din rygg. Det kan være noe variasjon i f.eks ryggplaten på forskjellige sekker, og det er derfor viktig at du prøver ut den utvalgte sekken og ser at den sitter godt. Det lønner seg også å velge en sekk med polstrede skulderstropper og et behagelig hoftebelte.

Hvor mange lommer bør det være i en tursekk?

Selv om det ikke finnes noen fasit på hvor mange lommer en sekk bør ha, finnes det en huskeregel for gode tursekker om at det ihvertfall bør være mulighet til å dele sekken i 3. Dette gjøres gjerne ved at man har ett stort hovedrom, en praktisk sidelomme og en vanntett frontlomme. På denne måten kan du ha klær, mat og annet nødvendig i hovedrommet, feste flaske eller energibarer i sidelommen og ha mobiltelefon, nøkler eller kamera i frontlommen for enkel tilgang.