fbpx

Tursekk barn test: De 6 beste på markedet i 2023

Enten du planlegger en familietur til fjells, eller bare leter etter en holdbar og funksjonell sekk for ditt barns skoleturer, er valget av riktig tursekk essensielt. Ikke alle sekker er skapt like, og det er viktig å finne den perfekte balansen mellom størrelse, vekt, holdbarhet, komfort og estetikk, tilpasset de små.

I vår gjennomgang har vi undersøkt markedet nøye og valgt ut de beste tursekkene for barn i forskjellige kategorier. Vi har tatt i betraktning ulike aldersgrupper, bruksscenarier og prisklasser for å gi deg det mest omfattende bildet av hva som er tilgjengelig.

Vi har hatt fokus på design som vil gi barna dine komfort gjennom hele dagen, samtidig som det er nok plass til alle nødvendighetene. Fra brukervennlige sekker for de yngste eventyrerne, til mer robuste alternativer for de litt eldre, har vi samlet et utvalg som passer til enhver smak og behov.

I denne gjennomgangen presenterer vi de beste tursekk barn på markedet, og hjelper deg å gjøre det beste valget for ditt barns neste eventyr.

Tursekk barn test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Bergans Geilo 16L
Bergans Geilo Ryggsekk 16L er den beste tursekken for barn med sin slitesterke kanvasmateriale og romslige innside. Den fungerer også godt som en skolesekk og har en praktisk nøkkelkrok. Med en kapasitet på 16 liter og et lett egenvekt er den ideell for barn.
SJEKK PRISEN →
Beckmann Urban Mini 10L
Beckmann Urban Mini er en kapabel og kompakt tursekk til barn. Til tross for sin størrelse har den god plass og innebygd regntrekk. Vattering i ryggen og justerbare stropper gir god komfort og passform. Perfekt som skolesekk og tursekk.
SJEKK PRISEN →
Bergans Bergen 18L
Bergans Bergen Ryggsekk 18L gir mye for pengene med sin romslige innside og gode pris. Passer perfekt som skolesekk og tursekk. Innebygd nøkkelkrok gir ekstra trygghet. Passer barn i høyden 155-185 cm.
SJEKK PRISEN →
Deuter Vista Spot
Deuter Vista Spot er en fleksibel tursekk til barn med mange rom og organisasjonsmuligheter. Den har en vattert ryggplate for komfort og spesielle lommer for verdisaker. Utvendige lommer gir rask tilgang, og impregneringen beskytter mot skitt og vann.
SJEKK PRISEN →
Bergans Bergen
Bergans Bergen Ryggsekk er den beste tursekken til barn i budsjettklassen med sin romslige innside og gode kvalitet til prisen. Den passer perfekt som både skolesekk og tursekk. Passer barn i høyden 155-185 cm.
SJEKK PRISEN →
Osprey Daylite Kids
Daylite Kids er barnas egen versjon av den populære Daylite dagstursekken. Også denne imponerer forbrukerne med god kvalitet og flere praktiske løsninger. Det som derimot fremstår som den største fordelen, er sekkens lave pris.
SJEKK PRISEN →

1. Bergans Geilo Ryggsekk 16L – Best i test

Bergans Geilo Ryggsekk 16L

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til tursekker for barn er Bergans Geilo Ryggsekk 16L uten tvil vår klare testvinner. Denne ryggsekken kombinerer klassisk design med slitesterkt og godt kanvasmateriale, som sikrer at den tåler både skolehverdagen og utendørs eventyr. Med en romslig innside gir denne sekken barnet ditt nok plass til å ta med alt det trenger.

En av de mest praktiske funksjonene til Bergans Geilo Ryggsekk er de smarte innerlommene og rommene som gjør det enkelt for barnet å organisere sine eiendeler. Enten det er penner, skolebøker eller andre personlige ting, vil ryggsekken holde alt pent og ryddig.

En ekstra fordel med denne ryggsekken er nøkkelkroken som finnes i lokket. Her kan barnet trygt oppbevare hus- og sykkelnøklene sine uten å bekymre seg for å miste dem underveis. Denne praktiske funksjonen gir både barnet og foreldrene en ekstra trygghet.

Bergans Geilo Ryggsekk 16L er ikke bare egnet som tursekk, men fungerer også utmerket som en skolesekk. Den passer perfekt for barn med en høyde på 155-185 cm, noe som gjør den allsidig og langvarig i bruk. Barnet ditt kan derfor bruke denne sekken både på skolen og på fritiden.

Materialet i Bergans Geilo Ryggsekk 16L er polyester 600D kanvas, noe som bidrar til sekkenes holdbarhet og lang levetid. Dette slitesterke materialet tåler påkjenninger fra både vær og bruk, og sikrer at sekken vil vare i lang tid framover.

Oppsummert

 • Slitesterkt kanvasmateriale og romslig innside
 • Praktisk nøkkelkrok for sikker oppbevaring
 • Egnet som både tursekk og skolesekk
 • Passer barn i fra 155-185 cm

LES MER

2. Beckmann Urban Mini Ryggsekk 10L – Kompakt størrelse

Beckmann Urban Mini Ryggsekk 10L

SJEKK PRISEN →

Selv om Beckmann Urban Mini er i en mindre modell, er den overraskende romslig. Med et stort hovedrom, en mindre ytterlomme og sidelommer har denne ryggsekken god plass til å organisere og bære nødvendighetene. Enten det er en matpakke, en vannflaske eller andre småting, vil ryggsekken holde alt trygt på plass.

En av de mest imponerende egenskapene til Beckmann Urban Mini er det innebygde regntrekket i bunnen av sekken. Dette regntrekket kan enkelt brettes ut når det er behov for å beskytte innholdet mot fuktighet og regn. Dette gjør ryggsekken ekstra pålitelig og allsidig under ulike værforhold.

Urban Mini ryggsekken er ikke bare funksjonell, den er også svært behagelig å bære. Med vattering i både ryggen og skulderreimene sikrer den en komfortabel opplevelse, selv under lengre turer. Brystreimen og de justerbare skulderreimene gjør det enkelt å tilpasse sekken etter ditt barns behov, og sikrer en god passform og optimal bærekomfort.

Beckmann Urban Mini er ikke bare egnet som en tursekk, den fungerer også utmerket som en skolesekk. Denne kvalitetssikrede ryggsekken er allsidig og pålitelig, og vil være den perfekte følgesvennen for ditt barn både på skolen og på turer.

Alt i alt er Beckmann Urban Mini en imponerende ryggsekk som kombinerer kapasitet, kompakt størrelse og komfort. Med god plass, innebygd regntrekk og vattering i ryggen og skulderreimene, tilbyr denne ryggsekken både funksjonalitet og pålitelighet.

Oppsummert

 • Kapabel og kompakt tursekk til barn
 • God plass og innebygd regntrekk
 • Vattering i ryggen og justerbare stropper
 • Egnet som både skolesekk og tursekk

LES MER

3. Bergans Bergen Ryggsekk 18L – Mye for pengene

Bergans Bergen Ryggsekk 18L

SJEKK PRISEN →

Bergans Bergen Ryggsekk 18L er en sporty og allsidig ryggsekk som virkelig gir mye for pengene. Med en imponerende kapasitet på hele 18 liter til en svært god pris, er denne sekken et smart valg for både skolebruk og utendørs eventyr.

En av de mest fremtredende egenskapene til Bergans Bergen Ryggsekk er den romslige innvendige plassen. Denne sekken har god plass til å bære alt barnet trenger, enten det er skolebøker, matpakke eller utstyr til en tur. Med en romslig hovedlomme og en stor frontlomme med glidelås, får barnet enkel tilgang til innholdet og muligheten til å holde alt godt organisert.

En annen praktisk funksjon er den innebygde nøkkelkroken, som lar barnet trygt oppbevare sykkel- eller husnøklene sine. Dette gir en ekstra trygghet og forebygger tap eller glemsel av nøklene.

Bergans Bergen Ryggsekk 18L passer barn med en høyde på 155-185 cm, noe som gjør den fleksibel og langvarig i bruk. Sekken er utformet med målene H41 x B26 x D20 cm og har en egenvekt på kun 340 gram. Denne kompakte størrelsen og lette vekten gjør sekken enkel å bære for barna uten at den blir en byrde.

Med sin sporty design, romslige innside, praktiske funksjoner og gode pris, er Bergans Bergen Ryggsekk 18L virkelig et attraktivt valg for alle foreldre som ønsker å få mye for pengene. Enten barnet skal på skolen, på tur eller begge deler, vil denne ryggsekken være en pålitelig følgesvenn som kombinerer funksjonalitet, kvalitet og god verdi.

Oppsummert

 • Romslig innside og god pris
 • Perfekt som skolesekk og tursekk
 • Innebygd nøkkelkrok for ekstra trygghet
 • Passer barn i høyden 155-185 cm

LES MER

4. Deuter Vista Spot – Fleksibel

Deuter Vista Spot Ryggsekk

SJEKK PRISEN →

Deuter Vista Spot til barn er svært fleksibel og tilbyr mange praktiske funksjoner som gjør den perfekt for ulike formål.

En av de mest imponerende egenskapene til Deuter Vista Spot er de mange innvendige lommene som gir mulighet for smart organisering. Enten det er skolebøker, matpakke eller personlige eiendeler, kan barnet enkelt holde alt ryddig og organisert i de ulike lommene.

Ryggssekkens spesielle lomme ved ryggen gir en sikker oppbevaring av verdisaker som mobiltelefon eller lommebok. Dette gir en ekstra trygghet og beskyttelse for barnets verdifulle gjenstander.

Deuter Vista Spot er også utstyrt med utvendige lommer som gir rask tilgang til nødvendigheter som vannflaske eller snacks. Dette gjør det enkelt for barnet å ha tingene innen rekkevidde uten å måtte åpne hele sekken.

Ryggsekken er ikke bare fleksibel når det kommer til lagringsmuligheter, den er også lett og stabil med sin vatterte ryggplate. Denne funksjonen gir en komfortabel passform og gjør det mulig for barnet å bære sekken over lengre perioder uten ubehag.

Deuter Vista Spot er perfekt egnet til både byturer og skolebruk. Sekken lukkes med en smart glidelås, og når man løsner metallspennene på sidene får man enda større rom og plass til tingene sine. I tillegg har ryggsekken skitt- og vannavvisende impregnering som bidrar til å holde innholdet tørt og beskyttet.

Alt i alt er Deuter Vista Spot en imponerende tursekk barn som tilbyr mange rom og muligheter.

Oppsummert

 • Fleksibel tursekk med mange rom
 • Vattert ryggplate og spesielle lommer for verdisaker
 • Utvendige lommer for rask tilgang
 • Skitt- og vannavvisende impregnering

LES MER

5. Bergans Bergen Ryggsekk – Beste budsjettvalg

Bergans Bergen Ryggsekk 18L

SJEKK PRISEN →

Bergans Bergen Ryggsekk er uten tvil den beste tursekken til barn i budsjettklassen. Med en imponerende kapasitet på 18 liter og god kvalitet til tross for prisen, er denne sekken en pålitelig følgesvenn for både skolebruk og utendørs eventyr.

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene ved Bergans Bergen Ryggsekk er den romslige innvendige plassen. Denne sekken gir god plass til å bære alt barnet trenger, enten det er skolebøker, matpakke eller utstyr til en tur. I tillegg til hovedrommet har sekken også en stor frontlomme med glidelås, som gir ekstra organisasjonsmuligheter.

Sekken er utstyrt med en nøkkelkrok som er praktisk for å oppbevare sykkel- eller husnøkler trygt. Dette gir både barnet og foreldrene en ekstra trygghet ved å unngå tap eller glemsel av nøklene.

Bergans Bergen Ryggsekk passer perfekt for barn med en høyde på 155-185 cm. Med målene H41 x B26 x D20 cm er sekken kompakt og enkel å bære, samtidig som den tilbyr tilstrekkelig plass til nødvendighetene. Med en vekt på kun 340 gram er den lett å bære uten å legge unødig belastning på barnet.

Materialet i Bergans Bergen Ryggsekk er polyester 600D, som sikrer god kvalitet og holdbarhet. Sekken tåler påkjenninger fra både vær og bruk, og vil derfor vare lenge.

Bergans Bergen Ryggsekk er den ultimate tursekken til barn i budsjettklassen. Med sin romslige innside, praktiske funksjoner som nøkkelkrok, og solide materialer, tilbyr denne sekken stor verdi for pengene.

Oppsummert

 • Romslig innside og god kvalitet til prisen
 • Perfekt som skolesekk og tursekk
 • Praktisk nøkkelkrok for ekstra trygghet
 • Passer barn i høyden 155-185 cm

LES MER


5. Osprey Daylite Kids — Best på budsjett

Osprey Daylite Kids

SJEKK PRISEN →

Daylite Kids er barnas egen versjon av den populære Daylite dagstursekken. Også denne imponerer forbrukerne med god kvalitet og flere praktiske løsninger. Det som derimot fremstår som den største fordelen, er sekkens gode pris. Handler du på budsjett eller ikke ønsker å betale for mye, er det liten tvil om at det er denne sekken du bør kjøpe.

Sekken er altså meget populær på grunn av sin lave pris, men den får også gode skussmål for å være tilpasset all slags bruk. Det skrives blant annet at sekken er ypperlig til dagsturer i det fri, skoleturer eller små reiseopplevelser. I likhet med voksenutgaven, så er denne også kompatibel med Osprey sine Hydraulics-drikkesystem. I tillegg har man elastiske sidelommer med plass til drikkeflasker, brystrem med nødfløyte og et solid bærehåndtak på toppen.

Sekken veier kun 0,2 kilo og den har en kapasitet på 10 liter. Den måler 33x38x17 cm, og er utstyrt med gripetak på toppen, samt at den har paneltilgang via glidelåsen. Også denne, som alle modellene fra Osprey, er laget av 100 prosent resirkulert nylon.

Oppsummert

 • Prisvennlig tursekk
 • Populær modell
 • Høy kvalitet
 • Kapasitet på 10 liter

LES MER


Ofte stilte spørsmål

Bør sekken ha eksternt eller integrert drikkesystem?

Dersom du har tenkt til å bruke sekken gjennom hele året bør den ha et integrert drikkesystem. Dette sikrer at væske ikke fryser når du beveger deg utendørs på vinterhalvåret.

Hvorfor bør sekken ha justerbare skillevegger?

Muligheten til å justere størrelsen på rommene i sekken gjør det enklere å tilpasse sekken til utstyret, fremfor vice versa. Dette gjør pakkingen enklere og du kan plassere utstyr strategisk i sekken for å ha enkel tilgang.

Hvorfor er hoftebelte viktig på lange turer?

Skal du ut på langtur er det viktig at du velger en ryggsekk med hoftebelte. Beltet avlaster skuldrene dine og sørger for at ikke sekken blir en belastning selv om den er fullastet.

Hvordan finne riktig tursekk for barn?

Er det på tide med en ny skolesekk? Uansett om barnet ditt går i barnehagen eller på barneskolen, er en ryggsekk nesten et must for at barnet skal få med seg tingene han eller hun trenger for dagen. For å velge hvilken av disse fem herlige sekkene til juniorer og mindre barn, kan det være lurt å tenke over følgende ting.

 1. Hvor stor bør barnesekken være? Med andre ord, hva skal barnet ditt ha i sekken? Er det skolebøker, en ekstra genser eller skift til gymtimen?
 2. Hvor mange ekstra finesser ser dere etter? Noen av skolesekkene nedenfor har spesielle rom for vannflaske, penner og iPads. Flere mindre rom kan gjøre det betydelig lettere for barnet å finne tingene sine.
 3. Hvilket design vil dere ha? Her anbefaler vi selvfølgelig at du lar barnet ditt være med å bestemme.

Slik justerer du tursekk barn

Hoftebeltet skal sitte stabilt rett over hoftebeinet. Det skal først og fremst være musklene i beina som skal bære ryggsekkens vekt. Reimene mellom hoftebeltet og bunnen av ryggsekken stabiliserer hoftebeltet og sørger for at sekken ligger stabilt og tett inntil kroppen.

Rygglengden skal stilles inn slik at skulderremmene har kroppskontakt hele veien fra festet i ryggsekken. Festet til skulderremmene skal ligge mellom toppen av skuldrene og fem cm nedenfor den syvende ryggvirvelen. Det skal ikke være glipper mellom reimene og kroppen. Skulderremmene skal ikke bære så mye vekt. De skal ligge over skulderen for å balansere og holde tyngdepunktet så nærme ryggen som mulig.

Vinkelen på sekken justeres med reimer mellom skulderbåndet og toppen av ryggsekken. For å få en optimal balanse av vekten bør vinkelen på reimene ligge mellom 45–60 grader. Dersom denne justeringen skaper glipper mellom kroppen og skulderremmene, må de strammes ytterligere. Ryggsekkens vinkel og balanse er avgjørende for hvor komfortabelt du bærer en tung oppakning.

Brystreimen bør sitte ca. fem cm nedenfor kragebeinet og skal holde skulderremmene unna armhulene slik at armene kan bevege seg friere.

tursekk barn test