fbpx

Tursekk barn test: De 5 beste på markedet i 2022!

En god sekk er viktig uansett om den skal brukes på lengre turer på skoleveien. Både passform, tyngde og kapasitet kan fort legge begrensninger på turen. I denne artikkelen om tursekk for barn har vi samlet de fem beste modellene på markedet for å gi deg bedre oversikt over dagens utvalg.

Etter grundig gjennomgang av utallige produktbeskrivelser og kundeanmeldelser kom vi frem til at Osprey Ace 30 barnesekk er den beste. Denne praktiske sekken rommer 38 liter og egner seg ypperlig til både lengre og korte turer. Den har også smarte funksjoner og en spektakulær kvalitet. Ønsker du en mer prisvennlig sekk til barnet ditt derimot, ville vi heller valgt den populære sekken Osprey Daylite Kids.

Tror du ingen av disse faller i smak? Les videre og du finner garantert en tursekk både du og barnet blir fornøyd med!

VÅRE favoritter

 • Tursekk egnet for ungdom i alderen 10-14 år
 • Har en rekke smarte løsninger
 • Høy kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Populær bestselger
 • Praktisk tursekk med flere smarte løsninger
 • Kapasitet på 38 liter
SJEKK PRISEN →
 • Tursekk med enorm kapasitet
 • Perfekt til ungdom
 • Utstyrt med flere praktiske løsninger
SJEKK PRISEN →

Tursekk barn test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Osprey Ace 30
Testvinneren er vår soleklare favoritt og det av flere grunner. Den har nemlig en rekke praktiske løsninger, god kapasitet, skyhøy kvalitet og ikke minst en komfort helt utenom det vanlige. Komforten skyldes ryggpanelet som har justerbare Airspeed-venttilasjon, som vil si trampolinesuspendert ryggpanel i netting.
SJEKK PRISEN →
Osprey Ace 50
Denne populære tursekken er skreddersydd for ungdom i alderen 10-14 år. Den har en kapasitet på 50 liter, er laget av materialer av høy kvalitet og kan enkelt tilpasses passformen. Det som kanskje imponerer forbrukerne aller mest er dens overkommelige pris.
SJEKK PRISEN →
Osprey Ace 75
Trenger ungen din en behagelig sekk med stor kapasitet, er det ingen tvil om at dette er modellen å gå for. Ace 75 rommer 75 liter, men har likevel en imponerende lav vekt på 1,8 kilo. Dette gjør sekken særlig gunstig til lengre dagsturer både til skogs og fjells.
SJEKK PRISEN →
Osprey Jet 12
Denne tursekken er perfekt til små barn i alderen 5 til 12 år. Den er fullstappet med smarte løsninger, rommer 12 liter og kommer i et stilig design. Dessuten er den som alle modellene fra Osprey utviklet med materialer av høy kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Osprey Daylite Kids
Daylite Kids er barnas egen versjon av den populære Daylite dagstursekken. Også denne imponerer forbrukerne med god kvalitet og flere praktiske løsninger. Det som derimot fremstår som den største fordelen, er sekkens lave pris.
SJEKK PRISEN →

1. Osprey Ace 30 — Testvinner

Osprey Ace 38

SJEKK PRISEN →

Testvinneren er vår soleklare favoritt og det av flere grunner. Den har nemlig en rekke praktiske løsninger, god kapasitet, en skyhøy kvalitet og ikke minst en komfort helt utenom det vanlige. Komforten er takket være den justerbare Airspeed-ventilasjonen i ryggpanelet, som er ventilerte trampolinesuspenderte ryggpanel. Passformen er dessuten enkel å justere, slik at barn og ungdom i alderen 8-14 år kan bruk den.

En annen viktig grunn til at denne sekken gikk til topps i vår test, er det faktum at den skårer høyest på kundeanmeldelsene. Faktisk er dette en av markedets ypperste bestselgere. Det skrives at den egner seg ypperlig til lange dagsturer, overnattingsturer eller turer fra hytte til hytte. Ryggsekken er nett, men har alle nødvendige funksjoner på linje med hvilken som helst av sekkene fra Osprey i “voksenstørrelse”.

Takket være den ekstremt regulerbare rygglengden kan sekken brukes av barn i alderen 8-14 år. Dette gjør at barnet får en sekk han eller hun fint kan vokse med. Sekken er også utstyrt med hoftebelte av typen «fit on the fly», hvilket gjør sekken behagelig og enkel å tilpasse.

Kvaliteten er det heller ingenting å utsette på. Den er blant annet laget av 100% resirkulert nylonstoff, samt at den har PFAS-fri impregnering. Ikke nok med det, sekken er også kompatibel med Hydraulics drikkesystem, har integrert og avtagbart resirkulert regntrekk og et praktisk gripetak på toppen.

Det er med andre ord ikke rart at denne er en av de mest populære modellene på markedet. For oss var det derfor aldri noe tvil om at denne skulle bli testvinner. Øvrige mål er 64x38x27 cm, og den har en kapasitet på 38 liter. Prisen er heller ikke den aller verste.

Oppsummert

 • Populær bestselger
 • Praktisk tursekk med flere smarte løsninger
 • Kapasitet på 38 liter

LES MER


2. Osprey Ace 50 — Beste til ungdom

Osprey Ace 50

SJEKK PRISEN →

Denne populære tursekken er skreddersydd for ungdom i alderen 10-14 år. Den har en kapasitet på 50 liter, er laget av materialer av høy kvalitet og kan enkelt tilpasse passformen. Det som kanskje imponerer forbrukerne aller mest er den overkommelige pris. Her får barnet en svært god sekk, uten at det koster deg skjorta.

Populære Ace 50 beskrives som en sekk som egner seg til alle slags turer, men særlig til lengre dagsturer, klasseturer, overnattingsturer eller vandringer fra hytte til hytte. Den beskrives også som lett og behagelig, i tillegg til at den er utstyrt med alle nødvendige funksjoner som «fit on the fly» hoftebelte, gripetak på toppen, avtagbart regntrekk, brystrem med nødfløyte og enkel tilgang med topplokk.

Sagt med andre ord kan sekken lett måle seg med hvilken som helst av modellene til Osprey i voksenstørrelse. Sekken har god kvaliteten og er produsert i  100 prosent resirkulert nylon, samt impregnering som er fri for PFAS.

Øvrige mål er 70x38x30 cm og den har en kapasitet på 50 liter. Den veier 1,68 kilo og den også utstyrt med feste for isøks, kompresjonsremmer på sidene, justerbar rygglengde og hofterem, i tillegg til reservoir drikkesystem og trampolinesuspendert ryggpanel. Siden prisen er overkommelig, har vi ingen annen grunn enn å oppfatte dette som et svært godt kjøp.

Oppsummert

 • Tursekk egnet for ungdom i alderen 10-14 år
 • Har en rekke smarte løsninger
 • Høy kvalitet
 • Toppmodell til en overkommelig pris

LES MER


3. Osprey Ace 75 — Størst kapasitet

Osprey Ace 75 barnesekk

SJEKK PRISEN →

Trenger ungen din en behagelig sekk med stor kapasitet, er det ingen tvil om at dette er modellen å gå for. Ace 75 rommer 75 liter, men har likevel en imponerende lav vekt på 1,8 kilo. Dette gjør sekken særlig gunstig til lengre dagsturer både til skogs og fjells. Prisen på denne er kanskje noe høyere, men den er likevel verdt hver eneste krone ifølge forbrukerne.

Osprey Ace 75 er identisk med Ace 50, og dermed en modell som tilsvarer de beste voksenmodellene til Osprey. Det eneste som skiller er at denne har en større kapasitet, en annen farge og er litt dyrere.

Andre fordeler med sekken er at den er laget av 100 prosent resirkulert nylon, har justerbart ryggpanel i nettingen, i tillegg til reservoir drikkesystem. Dessuten har den justerende rygglengde, som gjør at sekken kan vokse med barnet, samt at den har justerende hoftebelte. Attpåtil har den integrert regntrekk, kompresjonsremmer på sidene, feste for isøks, brystrem med nødfløyte og enkel tilgang med topplokk. Øvrige mål er 78x38x33 cm.

Det eneste negative vi har å påpeke er at prisen er noe høyere enn hos andre modeller, men det ser likevel ikke ut til å være et hinder hos dagens forbrukerne. Det forklares nemlig at sekken er verdt hver eneste krone.

Oppsummert

 • Tursekk med enorm kapasitet
 • Perfekt til ungdom
 • Utstyrt med flere praktiske løsninger

LES MER


4. Osprey Jet 12 — Beste til små barn

 Osprey Jet 12 Wave Blue barnesekk Osprey Jet 12 Cosmic Red barnesekk Osprey Jet 12 Cosmic Red baksiden Osprey Jet 12 Cosmic Red front Osprey Jet 12 Cosmic Red bæresystem Osprey Jet 12 Wave Blue bæresystem Osprey Jet 12 Wave Blue stropper detalj Osprey Jet 12 Wave Blue nettinglomme detalj Osprey Jet 12 Wave Blue bæresystem detalj Osprey Jet 12 Wave Blue brystrem detalj Osprey Jet 12 barnesekk

SJEKK PRISEN →

Denne tursekken er perfekt til små barn i alderen 5 til 12 år. Den er fullstappet med smarte løsninger, rommer 12 liter og kommer i et stilig design. Dessuten er den som alle modellene til Osprey, utviklet med materialer av høy kvalitet. Ønsker du å gi barnet ditt en behagelig tursekk er det ingen tvil om at denne gjør susen.

Osprey beskriver sekken som «barnas beste introduksjon til friluftslivet». De hevder at når barn får en tursekk med de samme funksjonene og samme passform som for voksne, vil eventyrlysten blomstre. Jet 12 liter er en tursekk for små barn (5+) som er fullstappet med smarte rom for organisering og mange av de samme detaljene som gjør Osprey til en kvalitetsvinner på markedet. Vi kan nevne for eksempel stor glidelåsåpning, luftig ryggpanel, stretchlommer i front, gripetak på toppen, brystrem med nødfløyte og Hydraulics-kompatibelt rom for drikkesystem.

Sekken er, som alle sekker fra Osprey, er laget i 100% resirkulert nylon og har et ryggpanel med bølgeskumventilasjon. I tillegg har den en ekstern tilgang til hydrering, kompresjonslommer foran i strech og et gripetak på toppen.

Ikke nok med det, sidelommen er også svært elastisk, mens ungen får enkelt tilgang til øverst del på sekken via glidelåsen. Målene på sekken er 37x38x21 cm og den har en vekt på under ett kilo. En annen ting som imponerer mye, og som naturligvis er viktig i valg av tursekk, er den gode prisen. Her betaler du lite sammenlignet med andre modeller fra Osprey, som betyr at du ikke trenger å grave dypt i lommeboken for å gi ungen en tursekk av høy kvalitet.

Oppsummert

 • Bra pris
 • Tursekk perfekt til mindre barn
 • Kapasitet på 12 liter

LES MER


5. Osprey Daylite Kids — Best på budsjett

Osprey Daylite Kids

SJEKK PRISEN →

Daylite Kids er barnas egen versjon av den populære Daylite dagstursekken. Også denne imponerer forbrukerne med god kvalitet og flere praktiske løsninger. Det som derimot fremstår som den største fordelen, er sekkens gode pris. Handler du på budsjett eller ikke ønsker å betale for mye, er det liten tvil om at det er denne sekken du bør kjøpe.

Sekken er altså meget populær på grunn av sin lave pris, men den får også gode skussmål for å være tilpasset all slags bruk. Det skrives blant annet at sekken er ypperlig til dagsturer i det fri, skoleturer eller små reiseopplevelser. I likhet med voksenutgaven, så er denne også kompatibel med Osprey sine Hydraulics-drikkesystem. I tillegg har man elastiske sidelommer med plass til drikkeflasker, brystrem med nødfløyte og et solid bærehåndtak på toppen.

Sekken veier kun 0,2 kilo og den har en kapasitet på 10 liter. Den måler 33x38x17 cm, og er utstyrt med gripetak på toppen, samt at den har paneltilgang via glidelåsen. Også denne, som alle modellene fra Osprey, er laget av 100 prosent resirkulert nylon.

Oppsummert

 • Prisvennlig tursekk
 • Populær modell
 • Høy kvalitet
 • Kapasitet på 10 liter

LES MER


Ofte stilte spørsmål

Bør sekken ha eksternt eller integrert drikkesystem?

Dersom du har tenkt til å bruke sekken gjennom hele året bør den ha et integrert drikkesystem. Dette sikrer at væske ikke fryser når du beveger deg utendørs på vinterhalvåret.

Hvorfor bør sekken ha justerbare skillevegger?

Muligheten til å justere størrelsen på rommene i sekken gjør det enklere å tilpasse sekken til utstyret, fremfor vice versa. Dette gjør pakkingen enklere og du kan plassere utstyr strategisk i sekken for å ha enkel tilgang.

Hvorfor er hoftebelte viktig på lange turer?

Skal du ut på langtur er det viktig at du velger en ryggsekk med hoftebelte. Beltet avlaster skuldrene dine og sørger for at ikke sekken blir en belastning selv om den er fullastet.

Hvordan finne riktig tursekk for barn?

Er det på tide med en ny skolesekk? Uansett om barnet ditt går i barnehagen eller på barneskolen, er en ryggsekk nesten et must for at barnet skal få med seg tingene han eller hun trenger for dagen. For å velge hvilken av disse fem herlige sekkene til juniorer og mindre barn, kan det være lurt å tenke over følgende ting.

 1. Hvor stor bør barnesekken være? Med andre ord, hva skal barnet ditt ha i sekken? Er det skolebøker, en ekstra genser eller skift til gymtimen?
 2. Hvor mange ekstra finesser ser dere etter? Noen av skolesekkene nedenfor har spesielle rom for vannflaske, penner og iPads. Flere mindre rom kan gjøre det betydelig lettere for barnet å finne tingene sine.
 3. Hvilket design vil dere ha? Her anbefaler vi selvfølgelig at du lar barnet ditt være med å bestemme.

Slik justerer du ryggsekken

Hoftebeltet skal sitte stabilt rett over hoftebeinet. Det skal først og fremst være musklene i beina som skal bære ryggsekkens vekt. Reimene mellom hoftebeltet og bunnen av ryggsekken stabiliserer hoftebeltet og sørger for at sekken ligger stabilt og tett inntil kroppen.

Rygglengden skal stilles inn slik at skulderremmene har kroppskontakt hele veien fra festet i ryggsekken. Festet til skulderremmene skal ligge mellom toppen av skuldrene og fem cm nedenfor den syvende ryggvirvelen. Det skal ikke være glipper mellom reimene og kroppen. Skulderremmene skal ikke bære så mye vekt. De skal ligge over skulderen for å balansere og holde tyngdepunktet så nærme ryggen som mulig.

Vinkelen på sekken justeres med reimer mellom skulderbåndet og toppen av ryggsekken. For å få en optimal balanse av vekten bør vinkelen på reimene ligge mellom 45–60 grader. Dersom denne justeringen skaper glipper mellom kroppen og skulderremmene, må de strammes ytterligere. Ryggsekkens vinkel og balanse er avgjørende for hvor komfortabelt du bærer en tung oppakning.

Brystreimen bør sitte ca. fem cm nedenfor kragebeinet og skal holde skulderremmene unna armhulene slik at armene kan bevege seg friere.