fbpx

Turkjøkken test: De 4 beste i 2022!

Skal du lage god mat eller en deilig kopp kaffe mens du er på tur, er det lite som er bedre enn et turkjøkken. Dog florerer markedet av forskjellige modeller, noe som kan gjøre oppgaven med å velge riktig så vanskelig. Vi håper å gjøre det enklere for deg å finne turkjøkkenet tilpasset dine behov, og har derfor samlet markedets beste modeller i 2022.

Vår favoritt og testvinner Sea to Summit Alpha 2.2. Dette turkjøkkenet imponerer med lav vekt og en kvalitet helt utenom det vanlige. Prisen er også god, og her får du mye for pengene. Ønsker du et komplett sett som varmes opp lynraskt, tror vi MSR Alphine Deluxe er best for deg.

Vær oppmerksom på at vi ikke har testet produktene selv. Resultatet er basert på vår gjennomgang av kundeanmeldelser og produktbeskrivelser.

Turkjøkken test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Sea to Summit Alpha 2.2
Testvinneren imponerer med sin enorme kvalitet og slitestyrke, og fungerer til all slags bruk. Du får også mye tilbehør med på kjøpet og når prisen er såpass god, er det ingen tvil om dette er det beste turkjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
Pocket Rocket Stove Kit
Pocket Rocket Stove Kit er et praktisk turkjøkken med flere smarte løsninger. Det er meget enkelt å pakke sammen, og får uten problem plass i sekken. Dessuten har det en rekke tilbehør og svært effektivt, som nok er grunnen for at det er så populært.
SJEKK PRISEN →
MSR Alphine Deluxe Kitchen Set
Ønsker du et komplett matlagingssett for gourmetmåltider når du er ute i naturen? Da tror vi MSR Alphine Deluxe er perfekt for deg. Her får du nemlig salt og pepper shaker, kniv, boksåpner, skje, oppvaskbørste og mye mer. En mer fullstendig pakke enn dette skal du lete lenge etter.
SJEKK PRISEN →
Sea to Summit X-set
Ønsker du å virkelig slå på stortromma er det denne premiumodellen du burde gå for. Sea to Summit inkluderer en effektiv brenner, romslig stekepanne og to kjeler på henholdsvis 2,8 og 1,3 liter. Dessuten er turkjøkkenet laget av ypperste kvalitet, for lang holdbarhet.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Sea to Summit Alpha 2.2 — Testvinner

Sea to Summit Alpha Set 2.2

SJEKK PRISEN →

Etter å ha vært gjennom utallige kundeanmeldelser og produktbeskrivelser, var det på slutten aldri noe tvil at dette superlette turkjøkkenet skulle bli testvinner. Her får du nemlig en pålitelig modell utstyrt med mye tilbehør. Kvaliteten og slitestyrken er også bra, samt at prisen ikke er den verste. Vi tror derfor det er dette turkjøkkenet som gir mest for pengene.

Enorm kvalitet og slitestyrke

Det hevdes at Alpha 2.2 er et av de mest slitesterke og holdbare turkjøkkenene på markedet. Det skrives at kjøkkensettene i Alpha-serien ble laget med et ønske om å tilby et ekstremt lett turkjøkken, som ikke ofret vekt for verken kvalitet, slitestyrke eller funksjonalitet. I tillegg er kjelene laget i et hardt anodisert stål i beste kvalitet. Da oppstår den beste kombinasjonen av superlett vekt og slitestyrke. En sandblåst base gir en tekstur som gjør kjelen mer stabil på ulike underlag.

Videre påpekes det at lokkene er utstyrt med et Pivot-Lock™ håndtak, som lukker seg godt på plass og gir et sikkert grep, slik at det ikke er fare for at håndtaket kollapser når kjelen er i bruk. Når kjelen ikke brukes, kan lokket roteres innover og festes på plass slik at det holder innholdet sikret under transport. Lokket fungerer også som et dørslag, og med Lid Keep™-designet kan du feste håndtaket fast til både lokket og kjelen.

Dessuten er bollene, DeltaLight, og koppene, Insul Mugs, laget i BPA-fri polypropylen som er forsterket med glass – like lette og stødige som alt annet i Alpha-samlingen. Disse kan også brukes i mikrobølgeovn og oppvaskmaskin.

Alle delene er attpåtil laget for å kunne pakkes inn i hverandre, som skaper en superkompakt og rask løsning, samt gjør transport fra A til B enkel.

Vår dom

Prisen på dette innovative turkjøkkenet er også bra, slik at du ikke trenger å grave dypt I lommeboken. Dessuten tror vi det passer like godt til all slags bruk, uavhengig om du er på familiecamping eller ekstreme ekspedisjoner. Du får her et meget slitesterkt og allsidig turkjøkken til en meget god pris.

Oppsummert

 • Slitesterkt turkjøkken av høy kvalitet
 • Medfølger mye tilbehør
 • Bra pris
 • Soleklar testvinner

LES MER


2. Pocket Rocket Stove Kit — Populær bestselger

Pocket Rocket Stove Kit Pocket Rocket Stove Kit MSR Pocket Rocket Stove Kit

SJEKK PRISEN →

Pocket Rocket Stove Kit er et praktisk turkjøkken med flere smarte løsninger. Det er meget enkelt å pakke sammen og får uten problem plass i sekken. Dessuten inneholder settet både brenner, kjele og spisesett for to personer, samt at det koker opp vann på rekordtid. Kun 3,5 minutt bruker den på å koke en liter vann. Kanskje ikke rart at dette er en av markedets mest populære modeller?

Et komplett turkjøkken

Pocket Rocket Stove kan ikke kalles annet for enn et komplett turkjøkken. Det inneholder egentlig alt som trengs for å kunne lage god mat og drikke på tur. Det beskrives som det perfekte tursett av utviklerne selv, og de påpeker at dette er den ideelle gaven å gi til turentusiasten.

Det vi oppfatter som bra med settet er alle de praktiske løsningene, lav vekt på 732 gram, og ikke minst at det er meget effektiv. Alt dette gjør at turkjøkkenet får enkelt plass i sekken og det uten at sekken blir for tung. Fordelen med rask koketid derimot, er at du kjapt kan nyte en varm og god kopp kaffe etter en lang dag på tur.

Kvaliteten virker det også lite å utsette på, og alt i alt er det en modell med gode skussmål hos forbrukerne. Faktisk beskrives Pocket Rocket som en av markedets ypperste bestselgere, noe vi ikke tviler et sekund på.

Vår dom

Trenger du et pålitelig turkjøkken som er både effektivt, brukervennlig og plassbesparende, tror vi du får god nytte av dette settet. Prisen er kanskje noe høy, men det virker ikke å sette en stopper for populariteten. Vi tror dermed at det er verdt hver eneste krone!

Oppsummert

 • Praktisk turkjøkken
 • Meget plassbesparende og veier lite
 • Populær bestselger
 • Nokså høy pris, men verdt pengene ifølge forbrukerne

LES MER


3. MSR Alphine Deluxe Kitchen Set — Smart pakke

 Alpine Deluxe Kitchen Set turkjøkkensett Alpine Deluxe Kitchen Set turkjøkkensett MSR Alpine Deluxe Kitchen Set

SJEKK PRISEN →

Ønsker du et komplett matlagingssett for gourmetmåltider når du er ute i naturen? Da tror vi MSR Alphine Deluxe er perfekt for deg. Her får du nemlig salt og pepper shaker, kniv, boksåpner, skje, oppvaskbørste og mye mer. En mer fullstendig pakke enn dette skal du lete lenge etter.

Et allsidig sett uten brenner

Alpine Deluxe Kitchen Set er et allsidig sett med kjøkkenredskaper for matlaging på tur. Et avtagbart håndtak på kassen gjør den enkel å bære med seg og henge opp. To lomme ri mesh holder alt på plass. Redskaper i et innovative design som sparer plass, og her kan vi nevne dørslag som også er rivjern, i tillegg til smarte design som fuktresistent salt- og pepperdrysser, foldbart skjærefjøl, en allsidig kniv i rustfritt stål… og mer!

Kvaliteten er også strålende god. Alt er nemlig laget av 100 prosent BPA-frie materialer. Dessuten er alt av tilbehøret tilpasset for å gjøre turlivet enklere. For eksempel er skjeen foldbar, slik at den opptar mindre plass, mens det medfølgende oppvaskhåndklet absorberer fire ganger sin egen vekt i vann, og tørker særdeles raskt.

Videre sørger delux kassen med glidelås og to store lommer i mesh for maks fleksibilitet, beskyttelse og allsidighet.

Vår dom

Her får du helt klart mye bra, men det trekker kraftig ned at MSR mangler både kasserolle, stekepanne og viktigst av alt, brenner. Dermed er dette kun regnet som ekstra tilbehør om du allerede eier et stormkjøkken. Gjør du det, tror vi du får god nytte av dette settet. Prisen er også god, og er av den grunn en enkel investering om du er ofte på tur i marka.

Oppsummert

 • Turkjøkkensett uten brenner
 • Inneholder svært mye tilbehør
 • Bra pris

LES MER


4. Sea to Summit X-set — Premium

Sea to Summit X-set 32 kjøkkensett

SJEKK PRISEN →

Ønsker du å virkelig slå på stortromma er det denne premiumodellen du burde gå for. Sea to Summit inkluderer en effektiv brenner, romslig stekepanne og to kjeler på henholdsvis 2,8 og 1,3 liter. Dessuten er turkjøkkenet laget av ypperste kvalitet, for lang holdbarhet. Her får du et meget slitesterkt turkjøkken.

Kostbar toppmodell

Dette turkjøkkenet regnes som et av markedets ypperste toppmodeller. Det er laget i fleksibel “food grade” silikon og hardt anodisert aluminium, der også alle produktene er kompakte og sammenleggbare. Vekten er i tillegg lav, samt at den gode kvaliteten gjør det svært holdbart.

Den kanskje største fordelen derimot er at kjelene kan legges inni hverandre, slik at du får større lagringsplass. Dessuten er det måleenheter inne i kjelene, som gjør at du alltid kan måle nøyaktig. Settet inneholder også to brukervennlige lokk, som gjør at maten varmes raskere.

Ikke nok med det, takket være de romslige kjelene og den enorme pannen kan du enkelt lage god mat til flere enn deg selv. Er dere hele storfamilien på tur, tror vi dette turkjøkkenet er perfekt.

Vår dom

Kort oppsummert er dette markedets fremste toppmodell. Det har en kvalitet som knuser konkurrentene, der også størrelsen på både kjele og panne gjør settet egnet for en hel familie. Prisen er høy, men det skulle nesten bare mangle med tanke på den gode kvaliteten. Vi opplever dette som et godt kjøp, for deg som er villig til å koste på deg litt ekstra.

Oppsummert

 • Turkjøkken av skyhøy kvalitet
 • Ekstra romslige kjeler og stor stekepanne
 • Svært plassbesparende turkjøkken
 • Ganske høy pris

LES MER


Hva er et turkjøkken?

Et stormkjøkken er et portabelt kjøkken som du kan ta med deg på tur i naturen. Noen kjøkken består av brenner, og som regel går disse brennerne på gass, men det finnes for så vidt flere som også fungerer på rødsprit eller bensin. Gass er imidlertid det mest brukervennlige alternativet da det er mye lettere å kontrollere.

Du finner imidlertid også turkjøkken uten brennere og da består som regel settet av kjeler, stekepanner, kaffekanner og lignende. Har du for eksempel eldre stekepanner du kan ta med på tur, kan du nøye deg med kun en brenner, istedenfor et komplett sett.Den endelige definisjonen på hva et turkjøkken faktisk er, må være at det er et lite kjøkken du kan ta med på tur.