fbpx

Truger test: Her er de 6 beste på markedet i 2022

Med et par truger kan du ferdes på dyp snø uten å måtte bryte gjennom snøen for hvert steg du tar. Det er med andre ord et meget gunstig fottøy skal du begi deg ut på nye eventyr til skogs- eller fjells om vinteren.

Truger har blitt brukt like lenge som ski for å kunne bevege seg i snø, og til å begynne med besto trugene kun av en flat plate med den klassiske tennisracketformen. I dag er situasjonen en helt annen. Det finnes nemlig utallige varianter der hver og en modell skiller seg på både pris, funksjonalitet og kvalitet.

For å gjøre det enkelt å finne trugene som passer ditt behov, har vi opprettet denne testen. Ved å grundig gå igjennom og analysere markedet, har vi samlet trugene vi mener er best i 2022. Resultatet er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og beskrivelser.

Trugene som kom best ut i våre undersøkelser var Tubbs Hunter XD 36. Disse prisbelønte trugene imponerer med sin gode bæreevne og høye komfort!

VÅRE favoritter

Skal du på jakt eller gå lengre turer, tror vi disse trugene er beste for deg. 227 Escape er nemlig spesialutviklet for langturer der det er behov for å bære tungt.Funksjoner:
 • Truger spesialutviklet til lengre turer
 • Høy komfort
 • Godt grep uansett underlag
Vår vurdering: 4.8/5
Sjekk Prisen →
Disse pålitelige trugene egner seg ypperlig under alle slags forhold. Her får du et sikkert grep.Funksjoner:
 • Klassiske truger optimale for alle forhold
 • Trugene gir godt grep og er meget stabile
 • Bingene kan justeres med hanskene på
Vår vurdering: 4.9/5
Sjekk Prisen →
Tubbs Hunter er populære truger som beskrives som de «beste trugene» noensinne laget av Tubbs Snowshoes.Funksjoner:
 • Flaggskipet til Tubb Snowshoes
 • Populær bestselger
 • Høy komfort og fantastisk bæreevne
Vår vurdering: 4.5/5
Sjekk Prisen →

Truger test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
MSR Evo Trail 22
Disse pålitelige trugene egner seg ypperlig under alle slags forhold. Her får du et sikkert grep, selv i bratte bakker og ulendt terreng. Best av alt er den unike Unibody-konstruksjonen, som gir sjeldent god stabilitet, samt den gode prisen. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
TSL Outdoor 227 Escape
Skal du på jakt eller gå lengre turer, tror vi disse trugene er beste for deg. Trugene har en maksimalvekt på hele 130 kilo og av den grunn kan du begi deg ut på lengre turer med en tung sekk på ryggen, uten å uroe deg for om utstyret holder seg eller ei.
SJEKK PRISEN →
Tubbs Hunter XD 36
Tubbs Hunter er populære truger som beskrives som de «beste trugene» noensinne laget av Tubbs Snowshoes, en verdensledende leverandør av vinterutstyr. Vår soleklare favoritt og testvinner. Ingen er i nærheten sett i forhold til helhet dem gir.
SJEKK PRISEN →
Gridarmor Femundsmarka Snowshoe
Femundsmarka SnowShoe fra Gridarmor er truger for deg som ikke beveger deg i alt for dyp snø, og som ønsker lav pakkvekt. De er også markedets aller billigste truger, hvilket gjør dem perfekte om du handler på budsjett eller ønsker et billig alternativ.
SJEKK PRISEN →
MSR Revo Ascent W25
MSR Revo er et par solide truger skreddersydd for kvinner som skal begi seg ut på turer i uvørent terreng.
SJEKK PRISEN →
Tubbs Flex Men’s
Det disse trugene utmerker seg for er den gode prisen. Jakter du et billig alternativ, ønsker å unngå å betale for mye, eller handler på budsjett, er det ingen tvil om at det er disse du burde gå for. Her får du markedets rimeligste truger.
SJEKK PRISEN →

 

1. MSR Evo Trail 22 — Best i test

MSR Evo Trail 22

SJEKK PRISEN →

Våre favoritt-truger i denne testen er ingen ringere enn MSR Evo Trail 22. Dette er svært pålitelige truger med et godt grep, selv i bratte bakker og ulendt terreng. De er også tilpasset enhver person uansett kjønn, takket være den unike Unibody-konstruksjonen. Prisen er heller ikke ille, samt at den er utstyrt med de smarte bindingene, DuoFit. Dette gjør at du kan feste trugene selv med hanskene på.

Trugene er ikke annet enn proppfull av praktiske egenskaper og når dem i tillegg har en overkommelig pris, var det aldri tvil om at disse skulle bli best i test. MSR Evo Trail 22 er med sitt klassiske design optimal for alle slags forhold. Selv under de mest krevende og røffeste omgivelsene vil trugene trampe ned snøen som en lek.

Andre fordeler du får er den nevnte Unibody- konstruksjonen, og ikke minst DuoFit bindingene. Den eksepsjonelle konstruksjonen gir særdeles godt grep samt at den gjør trugene egnet for både menn og kvinner, mens bingene gir en sjeldent god stabilitet.

Derutover har trugene en lengde på 56 cm og en bredde på 20 cm. Anbefalt maksvekt er på 80 kilo, og siden de har en overkommelig pris er dette helt klart et godt kjøp. Her betaler du relativt lite for svært gode truger.

Oppsummert

 • Klassiske truger optimale for alle forhold
 • Trugene gir godt grep og er meget stabile
 • Bingene kan justeres med hanskene på
 • Overkommelig pris

LES MER

2. TSL Outdoor 227 Escape — Best til lengre turer

TSL Outdoor 227 Escape

SJEKK PRISEN →

Skal du på jakt eller gå lengre turer, tror vi disse trugene er beste for deg. 227 Escape er nemlig spesialutviklet for langturer der det er behov for å bære tungt. Trugene har en maksimalvekt på hele 130 kilo og av den grunn kan du begi deg ut på lengre turer med en tung sekk på ryggen, uten å uroe deg for om utstyret holder seg eller ei.

Det er ikke bare det faktum at trugene er skreddersydd for tunge og lengre turer som imponerer. Du får også flere hendige funksjoner som pumpespenne på baksiden og bindinger frakoblet bæreplaten. Pumpespennen gjør det enkelt å feste trugene, mens bindingene gir svært god fleksibilitet selv over lengre tid. Ikke nok med det – trugene har også en spennerem foran ved tåpartiet, slik at trugene alltid sitter som et skudd på føttene.

Komforten er det altså ikke noe utsette på med disse trugene. Du kan til og med høyne komforten ytterligere med hjelp av den innebygde hælhøyeren. Denne gir bedre feste og minker i tillegg trøtthet i bein når du går i opppverbakke.

Videre er bindingene tilpasset skostørrelsene 35 til 48, der trugene har målene 73×22 cm. De er dessuten utstyrt med seks ispigger og tre forttagger for optimalt grep uansett underlag. I tillegg er de utstyrt med SSAS – en teknikk for å dempe ulyd og samtidig øke støtdempingen. Prisen er også bra, så unngår du å betale mye for ypperlige truger skreddersydd for langturer.

Oppsummert

 • Truger spesialutviklet til lengre turer
 • Høy komfort
 • Godt grep uansett underlag

LES MER

3. Tubbs Hunter XD 36 — Populære truger

Tubbs Hunter XD 36 Truger

SJEKK PRISEN →

Tubbs Hunter er populære truger som beskrives som de «beste trugene» noensinne laget av Tubbs Snowshoes, en verdensledende leverandør av vinterutstyr. Ifølge selskapet selv er disse trugene deres ubestridte flaggskip og bestselger. Av den grunn var i aldri i tvil om at disse skulle til topps i vår Truge-test.

Det som imponerer med disse trugene er at dem er utviklet med en ny stålramme, som sikrer enda bedre komfort og bæreevne. Selv på hardt underlag er trugene behagelige. Dette fordi dem har et spesialdesignet stemjern, som gir god feste uavhengig av vinterføret.

De er også enkle å feste rundt foten og de har en praktisk vekt på ca 2,2 kilo. Med andre ord skal de ikke oppleves som tunge og krevende å gå med. maksvekt på trugene er 136 kilo inkludert oppakning. Prisen er dog noe høy, men det er for øvrig som forventet ettersom de er markedets flaggskipet til et av de mest anerkjente Truge-merkene.

Oppsummert

 • Flaggskipet til Tubb Snowshoes
 • Populær bestselger
 • Høy komfort og fantastisk bæreevne
 • Gir godt feste uansett vinterføre

LES MER

4. Gridarmor Femundsmarka Snowshoe — Billig

Gridarmor Femundsmarka Snowshoe

SJEKK PRISEN →

Femundsmarka SnowShoe fra Gridarmor er truger for deg som ikke beveger deg i alt for dyp snø, og som ønsker lav pakkvekt. De er også markedets aller billigste truger, hvilket gjør dem perfekte om du handler på budsjett eller ønsker et billig alternativ.

Trugene er laget av en lett aluminiumsramme, solide stegjern, samt at de har robuste pigger foran for et godt grep i bratt terreng. I tillegg har de et fleksibelt bindingssystem som sørger for enkel av- og påsetting. Ikke nok med det, trugene passer nesten alle skotyper og skostørrelser. Alle med skostørrelse 36-48 kan bruke disse brukervennlige trugene.

Kvaliteten er også god. De er laget av T6 aluminium, mens selve steget er laget av slitesterkt jern. De har en anbefalt maksvekt på 100 kilo og veier 1,2 kilo per truge. Det norske friluftsmerket Rigamor, har her kombinert funksjonalitet, kvalitet og pris på en aldeles utmerket måte, og derfor anser vi dette som et godt kjøp – særlig om du ikke ønsker å betale mye for et par truger.

Oppsummert

 • Meget prisvennlige
 • Best egnet i lettere terreng
 • Brukervennlige takket være det fleksible bindingssystemet

LES MER

5. MSR Revo Ascent W25 – Premium

MSR Revo Ascent W25

SJEKK PRISEN →

MSR Revo er et par solide truger skreddersydd for kvinner som skal begi seg ut på turer i uvørent terreng. Trugene er utstyrt med en kraftig stålramme og robuste materialer som definitivt tåler en trøkk eller to. Tross sin enorme slitestyrke er trugene også svært komfortable.

Takket være trugenes ExoTract stegjern og Paragon binding får du en eksepsjonell stegskonotroll uansett forhold. Dette er altså truger som kan brukes til alt. De har dessuten hælløfter og rammemateriale av Martensite Steel. Dette sikrer lang holdbarhet og lang levetid.

Trugene måler 56×20 cm og de har en vekt på 2 kilo per truge. Anbefalt maksvekt er på 95 kilo og de er i tillegg enkle å ta av- og på, på grunn av det praktiske bindingssystemet. Vi må imidlertid erkjenne at prisen er høy. de er faktisk blant markedets dyreste, men i gjengjeld får du de mest robuste trugene markedet har å by på. Skal du på røffe utflukter om vinteren er det helt klart disse du bør gå for.

Oppsummert

 • Slitebestandige truger
 • Eksepsjonell feste – ypperlige for tøft terreng og røffe forhold
 • Kostbar toppmodell av skyhøy kvalitet

LES MER

6. Tubbs Flex Men’s — Best på pris

Tubbs Flex Trk Men's

SJEKK PRISEN →

Det disse trugene utmerker seg for er den gode prisen. Jakter du et billig alternativ, ønsker å unngå å betale for mye, eller handler på budsjett, er det ingen tvil om at det er disse du burde gå for. Her får du markedets rimeligste truger, men det er ikke bare den lave prisen som imponerer.

Trugene, som er utviklet av den verdensledende produsenten Tubbs Snowshoes, har flere nyttige egenskaper. Tubbs har nemlig lang erfaring innen truger og vet hva det vil si å produsere lette og smidige modeller, tilpasset alle forhold. Selskapet er basert i snødekte Seattle, så du kan stole på at de kan sitt om truger.

Det du får med disse trugene er altså lette og smidige truger godt egnet også får krevende terreng. Dette fordi de har skarpe pigger på undersiden som alltid sikrer et godt grep. Dessuten har de brukervennlige bindinger, med justerbar hælstøtte, som er enkle å feste. Utover det måler trugene 60×20 cm og de har en anbefalt maksvekst på 86 kilo.

Helt til slutt er det også verdt å bemerke de gode skussmålene trugene får på forbrukeromtalene. Det er da særlig prisen som trekkes frem som den største fordelen. For å konkludere er det altså prisen som er det utlukkende beste med disse trugene. Ingen er rimeligere, noe som gjør det til et opplagt valg om du ikke ønsker å betale for mye. Men skal du på lengre turer, ville vi nok heller gått opp en prisklasse for å sikre den ypperste komforten.

Oppsummert

 • Meget prisvennlige truger
 • Brukervennlige
 • Best egnet til kortere turer

LES MER


Vanlige spørsmål ved kjøp av truger

Hvilke truger er best egnet for dyp snø?

Skal du ferdes i dypsnø eller ulendt terreng er det liten tvil om at Anar Hiking II er best egnet av trugene vi har sett på i denne artikkelen. Trugene sørger for godt feste uansett underlag, og den brede dimensjonen gjør det mulig å ferdes i både løst og glatt terreng. Disse trugene er dessuten lett i vekt og kan tilpasses til de aller fleste sko, takket være de fleksible stroppene.

Hvilke sko bør man bruke på trugene?

Det er ingen fasit på hvilke sko man skal bruke på truger, men dersom du har tenkt å benytte trugene med for eksempel skistøvler, bør du være sikker på at du velger truger som ikke kommer med tupp. Det kan da være ideelt med Eagle Products sine hyttetruger som enkelt lar seg tilpasse til de aller fleste typer sko. Noen truger kommer med fastmonterte skofester som kan gjøre det vanskelig å montere på støvler som er lange, slik som skistøvler.

Hva bør truger være lagd av?

Det kan være slitsomt å gå langt med truger, noe som gjør det viktig at trugene sitter lett på foten. De aller fleste truger som er egnet for tur er produsert i hardplast eller aluminium, men det er også en del som er produsert i stål for å kunne håndtere tøffere terreng.

Det er derfor viktig at du legger vekt på egenvekten til trugene ved innkjøp, slik at du ikke kjøper noe som er tungt å ha på bena. Årsaken til dette er at trugene kommer i tillegg til sko/støvler, og det blir fort tungt å bevege seg i terrenget om du har tunge truger. Anar sine Hiking og Trail truger passer begge utmerket til lengre turer til fots og har et slitesterkt lettvektig design.

Bør trugene ha spenner eller stropper?

Dette kan virke som en liten sak, men hvordan skoene festes til trugene kan være helt avgjørende når du skal benytte dem ute i felt. Det er ikke ønskelig at trugen skal falle av når du beveger deg, men det er heller ikke ønskelig at den skal være vanskelig å ta på.

I testen vår har vi truger som kommer med spenne, men også truger som benytter seg av hurtiglås og smartstropper for lettest mulig håndtering. Når du ferdes i terreng som krever truger vil det også være ønskelig å ha truger som lar seg åpne og lukke selv om du har på deg hansker eller votter.

Bør jeg bruke staver når jeg går med truger?

Man ferdes ofte i utfordrende terreng når det er behov for truger. Det kan derfor alltid være lurt å benytte staver sammen med trugene slik at man er trygg på at man har både godt feste og god balanse, uansett terreng. Du kan benytte enkle turstaver eller – dersom vekten av utstyret er viktig – skistaver, selv om disse ofte er litt svakere i konstruksjonen.

Om du har tenkt å ferdes i dyp snø bør du vurdere staver, ettersom det fort kan bli krevende å gå, selv med truger, og balansen opprettholdes enklere med noe å støtte seg på.