Truger

Truge test: Her er de 7 beste på markedet i 2021

Uansett om du skal tråkke vei ned til hytta eller begi deg ut på nye eventyr, kommer truger godt med om vinteren. Det finnes truger for ethvert eventyr og vi har i denne testen sørget for å teste truger som fungerer godt uansett formål, og som er enkle å ha med seg. Vi har vurdert alternativer som er både rimelige og funksjonelle slik at man har noe som passer ethvert formål. Det er derfor liten tvil om at vår testvinner Anar Hiking II er den soleklare vinneren. Disse trugene kan brukes uansett føre og vil sørge for å få deg trygt frem, selv på isete snø eller i bakker. Det solide designet kombinerer kvalitetsmaterialer med et praktisk design slik at du får et sluttprodukt som tåler både å bli nedtråkket til hytta, i tillegg til lengre turer i krevende terreng hele den norske vinteren.

VÅRE favoritter

  • Best på pris
  • Veier lite
  • Komfortable
SJEKK PRISEN →
  • Enestående feste
  • Veier lite
  • Enkle å ta av og på
SJEKK PRISEN →
  • Ypperlig under røffe forhold
  • Svært slitesterke
  • Enkel å ta av og på
SJEKK PRISEN →

Truger test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
Anar Hiking II truger
Med Anar Hiking II kan du være trygg på at du kommer deg frem, uansett føre du måtte ferdes i. Trugene er designet for å tåle alt fra dypsnø til glattis, og er utstyrt med robuste stålspyd for ekstra feste. 
SJEKK PRISEN →
Eagle Products Hyttetruge
Eagle Products er truger som passer godt for hele familien. Den solide aluminiumsrammen sørger for at trugene er både robuste og lette i vekt. Disse er utstyrt med smarte stroppfester, noe som gjør det enkelt for hele familien å stroppe på seg trugene.
SJEKK PRISEN →
Anar Trail II Truger
Disse trugene fra Anar er for deg som virkelig elsker å utfordre terrenget og krever det beste av utstyret. Trugene er utstyrt med en sterk aluminiumsramme og slitesterkt belegg, samt hurtiglås som sørger for at det er en enkel sak å ta de på og av etter behov. 
SJEKK PRISEN →
Truger for Eventyrlystne Voksne
Ikke helt sikker på hvor turen går hen? Da passer disse trugene godt! Her får du praktiske truger i plast som har ekstremt lav egenvekt og passer perfekt til å slenge i sekken på nye eventyr. Trugene har en bred flate og gjør det derfor mulig å ferdes i terreng hvor skoene synker ned. 
SJEKK PRISEN →

 

1. Anar Hiking II truger

SJEKK PRISEN →

Med disse trugene fra Anar kan du utfordre selv tøffere terreng. Trugene kommer i et slitesterkt design og har flere smarte funksjoner som sørger for trygg ferdsel i alt fra dyp snø til glattis. De er enkle å feste på sekken og blir derfor raskt en del av pakklisten om du ferdes i terreng på vinteren. De legges lett sammen og tar derfor opp lite plass.

For å sørge for lettest mulig egenvekt er trugene produsert i slitesterk plast og har utstyr med stålspyd som sørger for utmerket feste uansett underlag. Det er lett å ta på og av trugene takket være de praktiske spennene på toppen, og dette gjør det behagelig å tilpasse dem til skoene. Fordelen med fleksible fester at det også er mulig å benytte de med tykkere støvler, noe som fort er nødvendig om vinteren.

Takket være de dype stålspydene er du sikret godt feste, og den strategiske plasseringen under fotfestet sørger for optimal vektfordeling og grep. Dette gjør at du får benyttet kraften i steget mest mulig og at du slipper at trugen blir sittende fast eller at den senker farten din.

Trugene er konstruert slik at de passer til sko i størrelsene 37-46 og de tilpasselige stroppene sørger for godt feste uansett. Trugene er relativt lette i egenvekt, og paret veier totalt 2,5 kg. Den lave egenvekten gjør at disse passer utmerket også på turer hvor man ferdes til fots. Minstevekt for bruk av trugene er 55 kg med utstyr og maks lastekapasitet er 130 kg.

LES MER


2. Eagle Products Hyttetruge

SJEKK PRISEN →

Eagle Products sine hyttetruger er nettopp det. Her får du et par truger som enkelt kan benyttes av hele familien og, takket være det praktiske designet, er de både raske og lette i vekt. Dette gjør det enkelt for herre, dame og barn å benytte de samme trugene, enten du skal fra bilen ned til hytta eller ut på eventyr i snøen.

Trugene er utstyrt med en robust aluminiumsring som fungerer som en ramme for trugene. Resten består av strukket lær med nagler og kryssreimer. Dette sørger for svært lav egenvekt, samtidig som de beholder de slitesterke egenskapene man gjerne ser i friluftsutstyr. Takket være “hurtig-stropp-bindingen” er det enkelt å tre trugene på skoene og deretter feste med reimen bak.

De er utstyrt med ståltenner på undersiden som sørger for godt grep på underlaget uten at trugene stikker dypt og dermed blir vanskelige å gå på i glatt terreng. Med en lengde på 60 cm er de store nok for voksne, men også anvendelig for barn, og vekten på kun 703 gram gjør at disse raskt blir en favoritt i familien. Ettersom det ikke er noen stålspyd som stikker dypt er det også enkelt å pakke sammen trugene og feste dem på sekken eller la dem ligge bak i bilen.

Det fleksible designet uten tupp sørger for at det er mulig å feste trugene på skisko, og kryssreimen egner seg for sko opp til størrelse 43. Det er derfor liten tvil om at Eagle Products hyttetruge er en godt egnet “all-around” truge for deg som trenger truger til varierende forhold, enten på hytten eller på jobb. Det anodiserte aluminiumsrøret krever lite vedlikehold og har derfor en lang levetid.

LES MER


3. Anar Trail II Truger

SJEKK PRISEN →

Anar Trail II er trugene for deg som setter ut på langtur og ikke lar utfordrende terreng stanse deg. Trugene er utstyrt med en aluminiumsramme og et slitesterkt belegg som sørger for et slitesterkt produkt, samtidig som de oppleves lett på beina. I tillegg er trugene utstyrt med en praktisk hurtiglås som gjør det lite komplisert å ta trugene av og på etter behov når du er utendørs.

Trail II er utstyrt med ståltenner under fotfestet for at du skal oppleve best mulig grep og sørger for at du ikke bare kan ferdes i tung snø, men også på glattisen eller harde underlag. Den smarte vektfordelingen og det fleksible belegget gjør at du kan bevege seg raskt og smidig med trugene uten å anstrenge deg for mye. Det er dette Anar har hatt i tankene når de designet Trail II. De er konstruert for deg som virkelig ønsker å legge ut på langtur til fots, men ikke helt vet hvilket terreng eller hvilke utfordringer som kan vente rundt neste sving.

Den smarte plasseringen av ståltennene gjør at det er mulig å legge trugene sammen og feste dem på sekken uten at du trenger være redd for at de skarpe kantene skal skade utstyret ditt. De praktiske hurtiglåsene er store nok til at de enkelt kan håndteres også med hansker.

Trugene er brukervennlige og passer til sko fra størrelse 37 og opp til 46. Takket være aluminiumsrammen har trugene også en relativt lav vekt på kun 2.3 kg for et par. De er beregnet for personer med en minstevekt på 55 kg (inkl. utstyr) og har en lastekapasitet på maksimalt 110 kg.

LES MER


4. Truger for Eventyrlystne Voksne

SJEKK PRISEN →

Skal du ut på tur, men ikke helt vet hva du har i vente på ferden? Da kan disse enkle trugene for voksne komme godt med. Disse er produsert i slitesterk plast og forsterket med glassfiber. og sørger for godt feste der du ellers måtte vært avhengig av ski for å ferdes. Det enkle designet gjør det også praktisk å ha trugene med seg på tur, ettersom de verken opptar mye plass i ryggsekk eller bil.

Trugene er konstruert slik at de er anvendelig med både vanlige støvler og skisko. Takket være de justerbare stroppene og hælbremsen, plasserer du enkelt skoen i trugen før du deretter tilpasser festet for optimal passform. Det er mulig å tilpasse trugene for sko og støvler fra størrelse 37 helt opp til 47, noe som gjør det til en “all-around” truge hele familien kan benytte seg av.

Takket være de praktiske hælbremsene, kan du enkelt bremse og stoppe dersom du skulle ferdes i et glatt terreng. Dette kan komme godt med dersom du benytter trugene på is eller hard snø der det er fare for å skli. De store spennene på stroppene gjør det enkelt å tilpasse trugene selv om du har på deg hansker, og du løsner enkelt trugene igjen med den samme spennen. Dette gjør det til en liten sak å benytte trugene når du ferdes ute, og gjør at det er svært enkelt å tilpasse dem.

Disse trugene passer derfor utmerket til hele familien og slenges enkelt med i ryggsekken når dere skal ut på tur. Det store spekteret av størrelser som trugene passer til, sammen med de håndterbare spennene, gjør at disse trugene har blitt et populært valg for deg som skal en tur ut i marka eller på en kortere fottur i terreng og ikke ønsker å pakke en tung sekk.

LES MER


Vanlige spørsmål ved kjøp av truger

Hvilke truger er best egnet for dyp snø?

Skal du ferdes i dypsnø eller ulendt terreng er det liten tvil om at Anar Hiking II er best egnet av trugene vi har sett på i denne artikkelen. Trugene sørger for godt feste uansett underlag, og den brede dimensjonen gjør det mulig å ferdes i både løst og glatt terreng. Disse trugene er dessuten lett i vekt og kan tilpasses til de aller fleste sko, takket være de fleksible stroppene.

Hvilke sko bør man bruke på trugene?

Det er ingen fasit på hvilke sko man skal bruke på truger, men dersom du har tenkt å benytte trugene med for eksempel skistøvler, bør du være sikker på at du velger truger som ikke kommer med tupp. Det kan da være ideelt med Eagle Products sine hyttetruger som enkelt lar seg tilpasse til de aller fleste typer sko. Noen truger kommer med fastmonterte skofester som kan gjøre det vanskelig å montere på støvler som er lange, slik som skistøvler.

Hva bør truger være lagd av?

Det kan være slitsomt å gå langt med truger, noe som gjør det viktig at trugene sitter lett på foten. De aller fleste truger som er egnet for tur er produsert i hardplast eller aluminium, men det er også en del som er produsert i stål for å kunne håndtere tøffere terreng. Det er derfor viktig at du legger vekt på egenvekten til trugene ved innkjøp, slik at du ikke kjøper noe som er tungt å ha på bena. Årsaken til dette er at trugene kommer i tillegg til sko/støvler, og det blir fort tungt å bevege seg i terrenget om du har tunge truger. Anar sine Hiking og Trail truger passer begge utmerket til lengre turer til fots og har et slitesterkt lettvektig design.

Bør trugene ha spenner eller stropper?

Dette kan virke som en liten sak, men hvordan skoene festes til trugene kan være helt avgjørende når du skal benytte dem ute i felt. Det er ikke ønskelig at trugen skal falle av når du beveger deg, men det er heller ikke ønskelig at den skal være vanskelig å ta på. I testen vår har vi truger som kommer med spenne, men også truger som benytter seg av hurtiglås og smartstropper for lettest mulig håndtering. Når du ferdes i terreng som krever truger vil det også være ønskelig å ha truger som lar seg åpne og lukke selv om du har på deg hansker eller votter.

Bør jeg bruke staver når jeg går med truger?

Man ferdes ofte i utfordrende terreng når det er behov for truger. Det kan derfor alltid være lurt å benytte staver sammen med trugene slik at man er trygg på at man har både godt feste og god balanse, uansett terreng. Du kan benytte enkle turstaver eller – dersom vekten av utstyret er viktig – skistaver, selv om disse ofte er litt svakere i konstruksjonen. Om du har tenkt å ferdes i dyp snø bør du vurdere staver, ettersom det fort kan bli krevende å gå, selv med truger, og balansen opprettholdes enklere med noe å støtte seg på.