fbpx

Truger test: Her er de 8 beste på markedet i 2023

Med et par truger kan du ferdes på dyp snø uten å måtte bryte gjennom snøen for hvert steg du tar. Det er med andre ord et meget gunstig fottøy skal du begi deg ut på nye eventyr til skogs- eller fjells om vinteren.

Truger har blitt brukt like lenge som ski for å kunne bevege seg i snø, og til å begynne med besto trugene kun av en flat plate med den klassiske tennisracketformen. I dag er situasjonen en helt annen. Det finnes nemlig utallige varianter der hver og en modell skiller seg på både pris, funksjonalitet og kvalitet.

For å gjøre det enkelt å finne trugene som passer ditt behov, har vi opprettet denne testen. Ved å grundig gå igjennom og analysere markedet, har vi samlet trugene vi mener er best i 2023. Resultatet er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og beskrivelser.

Trugene som kom best ut i våre undersøkelser var MSR Lightning Ascent M25. Disse prisbelønte trugene imponerer med sin gode bæreevne og høye komfort!

Truger test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Tubbs Hunter XD 30
Tubbs Hunter XD 30-trugene imponerer med sin robuste aluminiumsramme, lette vekt (2,63 kg) og høye bæreevne (135 kg). De tilbyr god flyteevne i dyp snø, og balanserer robusthet med komfort og brukervennlighet, noe som gjør dem ideelle for vinterens eventyr.
SJEKK PRISEN →
MSR Lightning Ascent
MSR Lightning Ascent-truger markerer seg som et svært godt valg for tekniske turer i utfordrende forhold. Med 360-graders Traction Frame, Durable DTX Crampon stegjern og Paragon™-binding, tilbyr de overlegen traksjon, sikkerhet og stegskontroll.
SJEKK PRISEN →
MSR Revo Ascent
MSR Revo Ascent-truger er ideelle for tekniske turer i utfordrende terreng. Med Durable DTX Crampon stegjern og Paragon™ bindinger, sikrer de stabil gang og imponerende stegskontroll. Selv om de ikke er førsteklasses for lange vandringer, gir de stødig fotfeste under bratte stigninger.
SJEKK PRISEN →
MSR Revo Explore
Revo Explore truger er designet for lange distanser i middels tøft terreng, og kombinerer letthet med robusthet. Disse trugene gir komfort gjennom mange timer på tur, takket være kvalitetskonstruksjon og gjennomtenkte designvalg fra MSR.
SJEKK PRISEN →
Atlas Rendezvous 30
Atlas Rendezvous 30 truger er det beste budsjettvalget for alle som søker en pålitelig løsning for tur, trening og jakt. Med en størrelse på 76 cm og kapasitet til å bære vekter fra 68 kg til 113+ kg, tilbyr denne trugen balanse, manøvrerbarhet og allsidighet.
SJEKK PRISEN →
Atlas Montane 30
Atlas Montane 30 truger tilbyr styrke, fleksibilitet og overlegen teknisk ytelse for variert fjellterreng. Med V-Frame™ design, Spring-Loaded™ Suspension for støtabsorbering, Wrapp™ Swift Binding for sikker passform, og Heel Lift Bar for redusert belastning, gir de høy komfort og kontroll.
SJEKK PRISEN →
Atlas Range-MTN
Atlas Range-MTN er et førsteklasses par truger som tilbyr enestående grep, lett komfort, trykkfordeling og stabil hælfeste. Piggene langs rammens lengde gir overlegen stabilitet, og den smale rammen gjør trugene lette å gå med. BOA Closure System og helløfteren gir ekstra fordeler under utfordrende forhold.
SJEKK PRISEN →
Atlas Montane Elektra 27 W
Atlas Montane Elektra 27 W er et pålitelig par truger som gir maksimal verdi for pengene. Med en solid binding, SLS-system, kraftige stegjern og helløfter, gir disse trugene en behagelig og trygg trugetur. StabiLock Heel Traction sikrer pålitelig hællås for ekstra komfort.
SJEKK PRISEN →

1. Tubbs Hunter XD 30 – Best i test

Tubbs Hunter XD 30 Truger

SJEKK PRISEN →

Tubbs Hunter XD 30 er konstruert med et ekstra slitesterkt aluminiumsramme, noe som gjør dem til en mer robust versjon av den klassiske Mountaineer-modellen. Rammen er både lett og sterk, og gir en pålitelig base for turer i snøen, enten det er en kort vandring i parken eller en flerdagers ekspedisjon i fjellet.

Størrelsen på 36 tommer (ca 91 cm) og dimensjonene på 10″ x 36″ (ca 25 x 91 cm) gir disse trugene god flyteevne i dyp snø, og gjør at du enkelt kan navigere over varierte terrengtyper. Vekten per par er bare 5.8 pund, noe som tilsvarer ca. 2,63 kg. Denne lave vekten, sammen med en optimal lastekapasitet mellom 68 og 136 kg gjør Tubbs Hunter XD 30 ideelle for både lette og tyngre brukere.

Maksimal bæreevne på 135 kg er et tydelig bevis på styrken og holdbarheten til disse trugene. Uansett om du bærer en tung sekk eller bare klærne på kroppen, vil disse trugene kunne tåle belastningen. Trugene har en utmerket passform og er enkle å justere, noe som gjør dem behagelige å bruke i lengre perioder.

På alle punkter – fra konstruksjon og holdbarhet, til komfort og brukervennlighet – utmerker Tubbs Hunter XD 30 seg. Hvis du er ute etter en pålitelig følgesvenn for vinterens eventyr er dette akkurat det og derfor vår klare testvinner.

Oppsummert:

 • Ekstra slitesterk aluminiumsramme
 • Lav vekt og høy bæreevne
 • Utmerket komfort og enkel justering
 • Uslåelig i både konstruksjon og brukervennlighet

LES MER

2. MSR Lightning Ascent – Best i test

MSR Lightning Ascent M25

SJEKK PRISEN →

Å finne truger som står opp til tekniske turer med utfordrende forhold kan være en skikkelig utfordring. MSR Lightning Ascent er et par truger som virkelig har markert seg som et imponerende valg for eventyrere som trer inn i dette terrenget.

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene ved MSR Lightning Ascent er 360-graders Traction Frame. Denne stålrammen som omslutter hele trugen, gir brukeren et uovertruffent grep, selv i de mest tekniske og utfordrende delene av terrenget. Dette er spesielt verdifullt i situasjoner der kanten-til-kanten grep er avgjørende for å forhindre skred eller navigere i bratte bakker.

Men det stopper ikke der. Durable DTX Crampon stegjern, som er plassert strategisk under foten, bidrar til å forbedre traksjonen, spesielt på isete og hardpakket snø. Denne kombinasjonen av rammens grep og stegjernets traksjon sørger for at brukerne kan føle seg trygge og sikre under foten.

Videre er bindingen på disse trugene noe å bemerke seg. Paragon™-bindingen er kjent for å gi imponerende stegskontroll. Dette betyr at uansett hvordan foten din beveger seg, vil trugen følge bevegelsen nært, noe som reduserer risikoen for skader og gir en jevnere tur.

Samlet sett tilbyr MSR Lightning Ascent en kombinasjon av funksjoner som virkelig skiller den ut som et imponerende valg for de som tar tekniske turer på alvor. Med disse trugene kan man trygt utfordre seg selv i vanskeligere forhold, vel vitende om at utstyret vil holde tritt.

Oppsummert

 • 360-graders Traction Frame
 • Durable DTX Crampon stegjern
 • Paragon™-binding
 • Utmerket for tekniske turer

LES MER

3. MSR Revo Ascent – For tøffe forhold

MSR Revo Ascent M25

SJEKK PRISEN →

MSR Revo Ascent-truger har raskt etablert seg som et solid valg for de som trives med tekniske turer i røffe forhold. Disse trugene er ikke nødvendigvis det mest behagelige valget for de som planlegger lange vandringer, men hvor de virkelig skiller seg ut, er deres evne til å holde eventyreren støtt under krevende stigninger.

Det som gjør MSR Revo Ascent så imponerende for tøffe forhold er først og fremst Durable DTX Crampon stegjernene. Disse gir en sterk traksjon som er avgjørende når terrenget blir krevende. Paragon™ bindingene tilbyr ikke bare en sikker passform, men også utmerket stegskontroll. Dette bidrar til en mer naturlig gange selv når du navigerer i ulendt terreng.

En annen fordel med Revo Ascent-trugene er hælløfteren. Denne funksjonen er gull verdt i bratte stigninger, da den reduserer belastningen på leggmuskulaturen og gir en mer ergonomisk posisjon. Med en lengde på 64 cm og bredde på 20 cm, er disse trugene relativt kompakte, men de kan også forlenges med ytterligere 13 cm for de som ønsker det. Dette er ideelt for de som vil ha litt ekstra flate i dyp snø. Trugene er laget av robust Martensite Steel, som gir dem styrke og holdbarhet.

Selv om de har en anbefalt maksvekt på 95 kg, er vekten per par bare 2.16 kg, noe som gjør dem lette å bære med seg på turer. For de som søker truger som kan takle tekniske utfordringer er MSR Revo Ascent et solid valg.

Oppsummert

 • Bra til tekniske turer
 • DTX Crampon stegjern
 • Paragon™ bindinger
 • Robust Martensite Steel rammemateriale

LES MER

4. MSR Revo Explore – For lange turer

MSR Revo Explore truger

SJEKK PRISEN →

Revo Explore er designet med tanke på de som liker å ta seg frem over lange distanser i middels tøft terreng. Så snart du har dem på føttene, blir det klart at “Explore” i navnet ikke er tilfeldig. Disse trugene er skapt for komfort gjennom mange timer på tur.

Det som gjør Revo Explore imponerende, er dens kombinasjon av letthet og robusthet. Den balanserer tekniske spesifikasjoner med en utforming som sørger for en behagelig og jevn gange. Selv om de ikke nødvendigvis er beregnet for de mest tekniske utfordringene, skuffer de ikke når terrengforholdene blir litt mer utfordrende.

MSRs kjennetegn på kvalitet går igjen i Revo Explore. Solid konstruksjon, gode materialer og gjennomtenkte designvalg gjør at du kan stole på at trugene holder turen ut. Den balanserte flexen i rammematerialet tillater tilpasning til varierende snøforhold, og gir derfor en stabil følelse under foten.

Når det gjelder komfort på lange turer, er valget av bindinger kritisk. MSR har klart å kombinere sikkerhet og komfort i et system som er enkelt å justere, slik at du får den støtten du trenger uten å føle ubehag.

For alle som er på utkikk etter truger som kan brukes på lengre turer i variert, men ikke ekstremt, terreng, er Revo Explore et imponerende valg. Disse trugene lever opp til navnet sitt og gir deg muligheten til å utforske naturen med selvtillit.

Oppsummert

 • Designet for lange distanser
 • Balanserer letthet og robusthet
 • Tilpasser seg varierte snøforhold
 • Komfortable og justerbare bindinger

LES MER

5. Atlas Rendezvous 30 – Beste budsjettvalg

Atlas Rendezvous 30 Truger

SJEKK PRISEN →

Atlas Rendezvous 30 er anbefalt for alle som ønsker en god, rimelig truge for tur, trening og jakt. Den har en størrelse på 76 cm noe som gir en god balanse mellom manøvrerbarhet og bæreevne i snøen. Denne trugen er designet for å bære vekter fra 68 kg til 113+ kg, noe som gjør den til en allsidig truge for forskjellige brukerprofiler.

En av de mest imponerende funksjonene ved Atlas Rendezvous 30 er Atlas’ patentventende Light-Ride ™ Suspension (LRS). Dette systemet er designet for å gi komfort og effektivitet ved hvert skritt. Dette, sammen med det problemfrie Strapp ™ -bindingssystemet, gir utmerket buestøtte og er laget spesifikt for begge kjønn. Dette betyr at du kan tilbringe mer tid på stien og mindre tid på å justere utstyret ditt.

Atlas Rendezvous 30 har en V-Frame ™ -design, som gir optimal bærekapasitet i dyp snø, samtidig som den sikrer at trugen er lett og lett å manøvrere. Med Light-Ride ™ Suspension og Strapp ™ Binding, kan du forvente enkelhet og komfort under bruk. Nytex-dekselet er slitesterkt og motstår skade fra skarpe objekter, mens Twin-Trac ™ Toe Crampon gir utmerket trekkraft i isete og glatte forhold.

Sammenlignet med andre truger i samme prisklasse er Atlas Rendezvous 30 mer robust, komfortabel og pålitelig noe som gjør den til det beste budsjettvalget på markedet.

Oppsummert:

 • Anbefalt for tur, trening og jakt.
 • Bærer vekt fra 68 til 113+ kg.
 • Inneholder Light-Ride™ Suspension og Strapp™ Binding.
 • Robust Nytex-dekselet og Twin-Trac™ Toe Crampon.

LES MER

6. Atlas Montane 30 – Med demping

Atlas Montane 30 Truge

SJEKK PRISEN →

Atlas Montane 30 er et par truger som virkelig skiller seg ut når det kommer til tekniske vandringer i variert fjellterreng. Denne modellen utmerker seg med sin styrke og fleksibilitet, noe som gir uovertruffen ytelse uansett hvor utfordrende terrenget måtte være.

Det første som gjør Atlas Montane 30 til et fremragende valg, er dens V-Frame™ design. Dette designet tillater naturlige skritt under vandringen, samtidig som det effektivt bærer vekten av brukeren og utstyret over et større område, noe som forhindrer at trugen synker dypt ned i snøen.

Atlas Montane 30 er utstyrt med Spring-Loaded™ Suspension (SLS), som gir klassisk Atlas-presisjon og artikulasjon. Dette systemet holder trugen nær under foten for jevn og trygg tråkk, selv i bratt og kupert terreng. I tillegg bidrar SLS til å absorbere støt, noe som gir brukeren en mykere tur og økt komfort på lange vandringer.

Disse trugene har også en Heel Lift Bar, en funksjon som er svært nyttig i bratt terreng. Denne funksjonen bidrar til å avlaste belastningen på leggmusklene og forbedrer brukerens ytelse på lange stigninger.

Nytex-dekselet på Atlas Montane 30 er laget for å tåle de tøffeste forholdene. Den er slitesterk og motstår skader fra skarpe objekter, mens All-Trac™ Toe Crampon gir utmerket grep i isete og glatte forhold. Traverse Trac Rails forbedrer sidegrep og gir ytterligere stabilitet på skråninger.

Oppsummert:

 • V-Frame™ design for naturlige skritt.
 • Spring-Loaded™ Suspension for støtabsorbering.
 • Wrapp™ Swift Binding for sikker passform.
 • Heel Lift Bar og All-Trac™ Toe Crampon for bedre grep.

LES MER

7. Atlas Range-MTN – Premium

Atlas Range-MTN 30

SJEKK PRISEN →

Atlas Range-MTN er det ultimate paret med truger i premiumklassen som gir deg en unik opplevelse i snødekte områder. Disse trugene er utviklet med en rekke innovative funksjoner som tar trugeturer til et helt nytt nivå.

En av de mest imponerende egenskapene til Atlas Range-MTN er de piggene som er plassert langs hele rammens lengde. Disse piggene gir et fantastisk grep på ulendt terreng, slik at du kan bevege deg trygt og sikkert selv på isete underlag. Uansett hvor utfordrende forholdene er, vil du oppleve enestående stabilitet og sikkerhet med disse trugene.

Den smale rammen på Range-MTN er en annen funksjon som gjør disse trugene til en klasse for seg selv. Denne utformingen gjør trugene lette og behagelige å gå med, selv på lange turer. Du vil merke den minimale belastningen på føttene dine, noe som gjør at du kan nyte snøen uten å føle deg utmattet.

Range-MTN er utstyrt med en 90 graders binding som har et spesielt fordelertrykksystem, kjent som BOA Closure System. Dette systemet sprer trykket jevnt over foten din, noe som gir økt blodsirkulasjon og reduserer ubehag. Bindingen er også ekstremt sidestabil, slik at du kan takle bratte og skråninger uten problemer.

StabiLock Heel Traction er enda en imponerende funksjon i disse trugene. Denne teknologien sikrer at helen din sitter godt fast, noe som gir både komfort og trygghet under turen. Du kan være sikker på at trugene vil holde seg på plass, selv under krevende forhold.

Oppsummert:

 • Pigger langs rammens lengde
 • Lett komfort og behagelig
 • BOA Closure System
 • Helløfteren avlaster leggene

LES MER

8. Atlas Montane Elektra 27 W – Mye for pengene

Atlas Montane Elektra 27 W

SJEKK PRISEN →

Atlas Montane Elektra 27 W er et pålitelig og solid par med truger som gir deg utrolig mye for pengene. Disse trugene er utstyrt med imponerende funksjoner som sikrer en behagelig og trygg trugetur uten at lommeboken blir altfor tynn.

En av Montanes fremragende egenskaper er den førsteklasses bindingen, som imponerer både når det gjelder stramming og frigjøring. Bindingen sitter som støpt på foten, og du kan være trygg på at trugene forblir på plass gjennom hele turen. Du trenger ikke bekymre deg for at de skal løsne eller gi ubehag.

Montane har videreført Atlas sitt anerkjente SLS-system, som gir bedre kontroll uansett hvilken aktivitet du utfører. Enten du går, løper, hopper, går sideveis eller bakover, vil du oppleve enestående stabilitet og smidighet med disse trugene. Du kan bevege deg fritt og trygt, selv i utfordrende terreng.

Montane kommer også med en helløfter, som er en ekstra bonus på turene med oppoverbakker. Ved å bruke helløfteren kan du avlaste leggene og flytte belastningen til lårene, noe som gjør det lettere å gå oppover i bratt terreng. Du vil oppleve mindre belastning og mer komfort underveis.

StabiLock Heel Traction sikrer en solid og pålitelig låsing av hælen, noe som gir deg en behagelig og problemfri trugetur. Du kan være trygg på at hælen din sitter godt fast, uansett hvor krevende terrenget blir.

Oppsummert:

 • Solid binding og god passform for maksimal komfort.
 • SLS-system gir bedre kontroll i ulike bevegelser.
 • Kraftige stegjern gir pålitelig feste i utfordrende terreng.
 • Med helløfter.

LES MER


Vanlige spørsmål ved kjøp av truger

Hvilke truger er best egnet for dyp snø?

Skal du ferdes i dypsnø eller ulendt terreng er det liten tvil om at Anar Hiking II er best egnet av trugene vi har sett på i denne artikkelen. Trugene sørger for godt feste uansett underlag, og den brede dimensjonen gjør det mulig å ferdes i både løst og glatt terreng. Disse trugene er dessuten lett i vekt og kan tilpasses til de aller fleste sko, takket være de fleksible stroppene.

Hvilke sko bør man bruke på trugene?

Det er ingen fasit på hvilke sko man skal bruke på truger, men dersom du har tenkt å benytte trugene med for eksempel skistøvler, bør du være sikker på at du velger truger som ikke kommer med tupp. Det kan da være ideelt med Eagle Products sine hyttetruger som enkelt lar seg tilpasse til de aller fleste typer sko. Noen truger kommer med fastmonterte skofester som kan gjøre det vanskelig å montere på støvler som er lange, slik som skistøvler.

Hva bør truger være lagd av?

Det kan være slitsomt å gå langt med truger, noe som gjør det viktig at trugene sitter lett på foten. De aller fleste truger som er egnet for tur er produsert i hardplast eller aluminium, men det er også en del som er produsert i stål for å kunne håndtere tøffere terreng.

Det er derfor viktig at du legger vekt på egenvekten til trugene ved innkjøp, slik at du ikke kjøper noe som er tungt å ha på bena. Årsaken til dette er at trugene kommer i tillegg til sko/støvler, og det blir fort tungt å bevege seg i terrenget om du har tunge truger. Anar sine Hiking og Trail truger passer begge utmerket til lengre turer til fots og har et slitesterkt lettvektig design.

truger test

Bør trugene ha spenner eller stropper?

Dette kan virke som en liten sak, men hvordan skoene festes til trugene kan være helt avgjørende når du skal benytte dem ute i felt. Det er ikke ønskelig at trugen skal falle av når du beveger deg, men det er heller ikke ønskelig at den skal være vanskelig å ta på.

I testen vår har vi truger som kommer med spenne, men også truger som benytter seg av hurtiglås og smartstropper for lettest mulig håndtering. Når du ferdes i terreng som krever truger vil det også være ønskelig å ha truger som lar seg åpne og lukke selv om du har på deg hansker eller votter.

Bør jeg bruke staver når jeg går med truger?

Man ferdes ofte i utfordrende terreng når det er behov for truger. Det kan derfor alltid være lurt å benytte staver sammen med trugene slik at man er trygg på at man har både godt feste og god balanse, uansett terreng. Du kan benytte enkle turstaver eller – dersom vekten av utstyret er viktig – skistaver, selv om disse ofte er litt svakere i konstruksjonen.

Om du har tenkt å ferdes i dyp snø bør du vurdere staver, ettersom det fort kan bli krevende å gå, selv med truger, og balansen opprettholdes enklere med noe å støtte seg på.