fbpx

Treningsmatte test: Her er våre 6 utvalgte for 2023

Dersom du trener, tøyer eller driver med yoga hjemme er en treningsmatte helt essensielt for en behagelig økt. Ikke bare blir underlaget bedre, du minimer også risikoen for skader dersom du en god treningsmatte. Formålet med denne testen er å gi deg bedre oversikt over hvilke treningsmatter som finnes på dagens marked.

Etter å ha sammenlignet seks av ekspertenes favoritter, kom vi frem til at Abilica GymMat er den beste basert på produktspesifikasjoner og omtaler. Dette er en matte som gir bra friksjon og som ligger som støpt på gulvet. I tillegg har den en fornuftig prislapp og passer perfekt til all slags trening. Nedenfor finner du alle våre favoritter i denne treningsmatte testen.

Treningsmatte test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Abilica GymMat
Vår soleklare testvinner! Her får du beste helhet, og det er ingen treningsmatter i vår test som er i nærheten.
SJEKK PRISEN →
Exercise Mat NBR Black
Denne treningsmatten fra gymstick sikrer ifølge utvalgte testpanel, ekstra god komfort ved alle typer øvelser både liggende og sittende. Dette fordi matten er av høy kvalitet, samtidig som den har ekstra tjukk polstring. I tillegg skal innerbelegget angivelig forme seg etter kroppen, hvilket gir optimale treningsforhold.
SJEKK PRISEN →
Iron Gym Exercise
Med denne treningsmatten får du en sklisikker matte optimal til treningsøvelser som yoga, pilates, kroppsvektstrening og tøying. Den har en tykkelse på 4 millimeter, og en kvalitet av øverste hylle da den er laget av 100 prosent EVA materiale. Det aller beste derimot er dens gunstige pris. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Gymstick treningsmatte
Dersom du er lei av såre knær mens du trener eller tøyer, er dette treningsmatten for deg. Den har ekstra god polstring for å gi ekstra god komfort.
SJEKK PRISEN →
inSPORTline treningsmatte
En unik treningsmatte, takket være memory foam. Den former seg etter kroppen din og er en ypperlig matte til yoga.
SJEKK PRISEN →
Casall Treningsmatte Comfort 7
En allsidig treningsmatte med stor størrelse. Som testens lengste er den perfekt om du måler langt på målestokken.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Abilica GymMat — Best I Test

Treningsmatte test: Best i test i vår test

SJEKK PRISEN →

Uansett hva slags type trening du liker, vil treningsmatten fra Abilica gjøre susen. Her kan du gjøre både sit ups, drive med yoga, strekke ut eller til og med ha en liten lekeplass til barna dine. Den rikker seg ikke av flekken og du er garantert beste komfort.

Nitrilgummi

Matten er laget av nitrilgummi og inneholder ikke lateks, så om du er allergisk kan du trygt bruke matten. I tillegg vil nitrilgummien gjøre at den ligger som støpt på gulvet uten å flytte på seg. Andre treningsmatter kan ha en tendens til å rikke seg når man gjøre visse øvelser, men dette kommer ikke til å bli et problem med Abilica.

Gummien bidrar også til at treningsmatten kan vaskes helt uten slitasje. Trener du hardt og svetter mye er dette veldig praktisk, siden du får fjernet all svettelukt. Liker du å trene i vann, kan du til og med bruke den i bassenget eller i vannkanten på stranden.

God komfort

Komforten Abilica tilbyr er førsteklasses og det er ikke mange treningsmatter som er like behagelig som denne. Tykkelsen er på 1,5 centimeter, noe som gjør at du får den beste dempingen både på knær og rygg mens du trener. Her vil du ikke oppleve smerter dersom du gjør øvelser der du belaster sårbare områder på kroppen.

Den passer i tillegg til alle treningsøvelser, samt at den egner seg like godt som en lekematte til barn.

God pris

Det er ikke bare den gode komforten og allsidigheten som gjør at vi kårer denne til testvinner. Prisen på knappe 400 kroner er også veldig bra sammenlignet med mange andre treningsmatter på markedet. Du får rett og slett ikke bedre helhet enn det du gjør med matten fra Abilica og det er vanskelig å finne noe negativt.

I tillegg er det et praktisk gummibånd inkludert som du fester rundt matten for å spare plass når den ikke brukes, samt at den kommer i tre forskjellige størrelser. Dette er utvilsomt treningsmatten vi vil investere i.

Fordeler:

 • Allsidig, kan brukes til både trening og som lekematte til barn
 • Bra tykkelse, utrolig behagelig å bruke
 • Sklir ikke på gulvet

Ulemper:

 • Vanskelig å se noe negativt med treningsmatten fra Abilica

LES MER


2. Exercise Mat NBR Black — Anvendelig treningsmatte

Exercise Mat NBR Black

SJEKK PRISEN →

Denne treningsmatten fra gymstick sikrer ifølge utvalgte testpanel, ekstra god komfort ved alle typer øvelser både liggende og sittende. Dette fordi matten er av høy kvalitet, samtidig som den har ekstra tjukk polstring. I tillegg skal innerbelegget angivelig forme seg etter kroppen, hvilket gir optimale treningsforhold.

Høy komfort

Exercise Mat NBR er en treningsmatte med mer eksklusivt design til forbrukeren som prioriterer funksjon og komfort. Matten er produsert i resirkulert nitrilgummi og har en naturlig sklifri overflate. Det gjør at matten ligger sikkert på plass, også under trening med høy intensitet.

Videre passer den for mer eller mindre alle typer treningsaktiviteter som utføres på bakken, uansett om du sitter eller ligger ned, for eksempel sit-ups, push-ups, planken, tøying eller forskjellige yoga-øvelser. Ellers får den gode skussmål for å være brukervennlig og svært plassbesparende.

Matten er nemlig lett å rulle sammen hvis man ønsker å bære den med seg, og har dessuten praktiske opphengningsøyer slik at den kan henges på veggen for enklere oppbevaring. Matten måler 140 x 60 cm og har en vekte på 1 kilo.

Høy pris

Prisen på matten er ved første øyekast noe overdrevent høyt, men etter å ha lest gjennom ekspertens meninger og kundeomtalelsene til eksisterende forbrukerne, fant vi raskt ut at prissatt høyt av en grunn. Matten ønsker nemlig å gi ekstra god komfort, noe den tilsynelatende gjør. Her er det ifølge flere PT-er og brukere, ingen risiko for såre knær eller albuer når man driver med de mest krevende Yoga- og tøyeøvelsene.  

Dog ville vi nok gått for mer prisgunstige treningsmatter enn denne, ser du for deg helt enkle øvelser som ikke belaster kroppen like kraftig.

Oppsummert

 • Treningsmatte med høy komfort
 • Ekstra god polstring
 • Fungerer ypperlig til alle salgs treningsøvelser
 • Ganske høy pris

LES MER


3. Iron Gym Exercise — Mye for pengene

Iron Gym Exercise & Yoga Mat

SJEKK PRISEN →

Med denne treningsmatten får du en sklisikker matte optimal til treningsøvelser som yoga, pilates, kroppsvektstrening og tøying. Den har en tykkelse på 4 millimeter, og en kvalitet av øverste hylle da den er laget av 100 prosent EVA materiale. Det aller beste derimot er dens gunstige pris. Her får du mye for pengene.

Bra kvalitet

Til tross for å være en av de rimeligste treningsmattene på markedet fungerer denne optimalt til flere typer treningsøvelser. Her vil du fint kunne tøye ut og ta enkle styrkeøvelser uten problemer, takket være dens praktiske størrelse. Den er for øvrig ikke like støtdempende som toppmodellene, men vil gi tilstrekkelig med demping på enklere øvelser.

Øvelser som gir mye belastning på knær og rygg ville vi ha styrt unna, dersom du bruker treningsmatten fra Iron Gym. En stor fordel derimot er at matten er laget av et høykvalitativt og sklisikkert materiale som isolerer kroppen fra en kald eller ujevn overflate, og er lett å holde ren. Denne tåler fint en runde eller to i maskinen, noe som er svært gunstig for å få bort svettlukt.

Materiale er også veldig miljøvennlig, noe som alltid er positivt. Treningsmatten fra Iron Gym kan du trygt bruke uten å være redd for å puste inn farlige giftstoffer. Har du barn som elsker å krabbe rundt, kan du også la krabaten bruke treningsmatten.

Best på pris

Fordelen du får med denne er utvilsomt den rimelige prisen. Som testens billigste slipper du å betale mye, samtidig som den gir optimal demping på flere treningsøvelser. Dette er imidlertid ikke en matte for deg som trener mye, og da spesielt med høy belastning på sårbare områder på kroppen. Dempingen og mykheten er ikke i nærheten av det du får hos andre treningsmatter. Vi anbefaler denne til deg som trenger en billig treningsmatte til bruk en sjelden gang.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Optimal til enklere treningsøvelser
 • Sklisikkert materiale av høy kvalitet

LES MER


4. Gymstick treningsmatte — Treningsmatte med tykk polstring

SJEKK PRISEN →

Treningsmatten fra Gymstick er en matte med høy kvalitet og tykk polstring som gir ekstra god komfort under alle typer øvelser som utføres på gulvet. Uavhengig om du sitter eller ligger, så vil matten dempe og forhindre skader på kroppen som er utsatt for slitasje.

Eksklusivt design

Designet og materialet er produsert i resirkulert nitrilgummi, noe som er en mer eksklusiv form for gummi. Dette er med å bidra til den myke og gode komforten, samt at det sørger for en stødig bruk.

Her er det ingen risiko for at matten skal skli avgårde, dersom du gjør brå bevegelser eller øvelser med høy aktivitet. Den rikker seg ikke og du kan fint drive med yoga eller ta høye kneløft på matten.

Materiale er også veldig miljøvennlig, noe som alltid er positivt. Treningsmatten fra Gymstick kan du trygt bruke uten å være redd for å puste inn farlige giftstoffer. Har du barn som elsker å krabbe rundt, kan du også la krabaten bruke treningsmatten.

Liten treningsmatte

Treningsmatten har målene 140 x 60 x 1 centimeter, noe som gjør den en del mindre sammenlignet enn andre modeller. Dette er for så vidt ikke et problem og du vil fint kunne gjøre alle typer øvelser, med mindre du er veldig lang. Er du over 180 centimeter, kan matten muligens bli i korteste laget til visse øvelser.

Det positive med en størrelse er at den er svært enkel å ta med seg under armen, dersom du skal bruke den andre plasser enn i hjemmet, samt at den er enkel å gjemme bort når den ikke brukes. Alt du trenger å gjøre er å rulle den sammen, eventuelt henge den på veggen via opphenging.

Best på komfort

Det du får med treningsmatten fra Gymstick er ypperlig komfort. Materialet er mykt og godt, samtidig som det er miljøvennlig og du kan til og med la barna dine bruke den som lekematte. Det som er verdt å merke seg med denne modellen er at den har en noenlunde liten størrelse.

Du kan heller ikke velge mellom flere størrelser, så måler du langt på strømpelesten, må du nok gå for en større modell. Sett bort i fra dette er matten fra Gymstick en fantastisk treningsmatte.

Fordeler:

 • Fantastisk komfort, takket være den tykke polstringen
 • Laget i eksklusivt materiale som både er mykt og miljøvennlig
 • Lett å rulle sammen

Ulemper:

 • Matten er noe kort og upraktisk om du er veldig lang

LES MER


5. inSPORTline treningsmatte — Utmerket til yoga og fitness

SJEKK PRISEN →

En veldig behagelig treningsmatte, utviklet for yoga og Fitness. Elsker du yoga, finner du ingen bedre treningsmatter enn dette. Konstruert i Memory Foam er matten utmerket for vanskelige og repeterende bevegelser, samt at matten er vannavstøtende.

Memory Foam

Memory foam er skum som er innlagt i treningsmatten fra inSportline som både er svært energiabsorberende og mykt. Foamen eller skummet former seg etter kroppen og fordeler kroppsvekten jevnt utover matten. Når du fjerner trykket går den tilbake til sin opprinnelige form.

Dette er med på å sikre den beste komforten når du driver med spesielt yoga, i tillegg til at den beskytter mot støt. Skulle du være uheldig å ramle mens du gjør en vanskelig bevegelse, vil skummet dempe fallet ditt.

Tåler mye

Takket være gummimaterialet TPE, tåler treningsmatten mye og er blant annet vannavstøtende. Du kan derfor vaske matten i maskinen uten å være redd for at den skal bli ødelagt, samtidig som den ikke trekker til seg svetten når du trener.

Alt du trenger å gjøre er å tørke overflaten på matten etter bruk og den vil verken lukte eller være skitten. Dette materialet er i tillegg nedbrytbart og kan derfor resirkuleres. Plasten i matten vil derfor benyttes i et annet produkt, når treningsmatten har gjort sitt og du kaster den.

Konklusjon

Er det yoga du brenner for når du driver med hjemmetrening, er dette utvilsomt en treningsmatte som havner høyt. Denne er unik på grunn av sitt innlagte Memory Foam, og det er ingen andre modeller i vår test som kan vise til noe lignende.

Treningsmatten er også utrolig behagelig, og er designet for å tåle mye. Med andre ord er du sikret en treningsmatte som kommer til å følge deg i mange ord. Det vi savner med denne, er å kunne velge mellom flere størrelser. Med en lengde på 100 centimeter, kan den bli noe kort for en lengre personer.

Fordeler:

 • Innlagt memory foam
 • Slitesterkt materiale
 • Myk og behagelig

Ulemper:

 • Kommer i bare en størrelse

LES MER


6. Casall Treningsmatte Comfort 7 — Allsidig treningsmatte

SJEKK PRISEN →

En meget allsidig treningsmatte fra treningsvennlige Casall. Casall har i en årrekke levert topp treningsutstyr og vet hva treningsentusiaster foretrekker, noe som kommer til syne i deres treningsmatte. Her får du virkelig en matte som er tilpasset all bruk.

Stor størrelse

Med en lengde på 180 centimeter og en bredde på 61 centimeter, er matten en av de største på dagens marked. Den er derfor perfekt om du skal gjøre liggende øvelser. I tillegg er den utviklet for å håndtere alle typer treningsøvelser, og du kan fint ta plankeøvelser, sit ups, push ups eller tøye ut, uten å få vondt i kroppen.

Til tross for å være en ganske stor matte, er vekten under en kilo, noe som gjør den lett å bære med seg skal du trene utendørs eller en annen plass.

Brukbar tykkelse

Treningsmatten har en tykkelse på syv millimeter, noe som er relativt tykt. Den er derfor i midtsjiktet når det kommer til komfort. Den demper tilstrekkelig på øvelser med ikke for alt for høy belastning, men vil bli litt for tynn gjør du øvelser med høy belastning på knær og rygg.

Skal du holde på med yoga, ville vi nok ha gått for andre treningsmatter enn denne. Casall har her utviklet en matte som passer utmerket til tøying og styrkeøvelser.

Grei pris, og slitestyrke

Alt i alt er dette en god treningsmatte som skiller seg ut på grunn av sin store størrelse. Prisen på rundt 600 kroner er helt grei og det samme kan sies om slitestyrken. Den tåler intense treningsøkter, men kan blant ikke vaskes i vaskemaskin. Det er også noe usikkert hvor godt den tåler å bli brukt i vann.

Likevel er dette en god investering for enhver som driver mye med hjemmetrening.

Fordeler:

 • Allsidig treningsmatte som kan brukes til mye
 • Stor størrelse
 • Sklisikker

Ulemper:

 • Tåler ikke varmtvann, må vaskes for hånd

LES MER


Dette burde du se etter i en treningsmatte

Det er flere faktorer som avgjør hva som er en god treningsmatte for deg. Dagens treningsmatter kommer i ulike størrelser, ulik prisklasse, i tillegg til at de er utviklet for ulikt bruk. Nedenfor har vi derfor listet opp noen sjekkpunkter du burde gå igjennom før du gjør ditt innkjøp.

Tykkelse

Tykkelsen på matten avgjør hvor behagelig den er å bruke. Jo tykkere matte, desto mykere er den. Skal du holde på med yoga, vil du ha flere øvelser med høy belastning på knærne. Da er det helt essensielt med en treningsmatte som er tykk nok til å dempe belastningen.

En tykk treningsmatte i dag er på rundt 1,5 centimeter og dette er mer enn nok til å takle yogaøvelser med høy belastning. Skal matten brukes til push ups, ville vi ha valgt en tynnere matte. Dette er fordi en tykk matte vil synke langt ned, noe som kan bidra til at du tar push ups med feil teknikk.

Det samme gjelder for så vidt om du tar sit ups. En tjukkere matte vil da senke deg såpass lang ned at du får en unaturlig sit-ups stilling.

Størrelse

Størrelsen på matten du velger, avgjøres av din egen størrelse og hvilke øvelser du skal gjøre. Skal du kun bruke matten til sittende øvelser eller når du tøyer, vil du ikke benytte deg av treningsmattens fulle størrelse. Du kan da nøye deg med en mindre matte.

Er du veldig lang og skal trene mye liggende øvelser, er det helt klart en lengre matte du burde gå for.

Materiale

Materialet du velger avgjør hvor myk og miljøvennlig matten er. Naturligvis er det bedre med en mer miljøvennlig matte, men igjen så er dagens treningsmatter såpass miljøvennlige at det har lite å si.

Da går det rett og slett på hvor myk matte du ønsker. For eksempel om du ønsker at matten skal forme seg etter kroppen din, må du ha en treningsmatte med innlagt memory foam. Bedre materiale vil imidlertid føre til høyere pris.

Materialet har også mye å si for hvor godt mattene står når du trener. Skal du ha mange bråe bevegelser, burde du finne en modell med et materiale som ikke sklir.

Slitestyrke

Finn en matte som tåler ditt bruk. Skal du trene i vann eller ha intensive treningsøkter, er det viktig med en treningsmatte som er vannavstøtende og ikke trekker til seg svetten.

Pris

Betal prisen du er komfortabel med. Det er ganske stor variasjon på pris, og det finnes flere modeller som er veldig bra, men som likevel har en veldig god prislapp.

Er dyrere treningsmatter bedre enn billigere?

Som regel er de dyrere mattene laget i et bedre materiale. Likevel kan vi ikke påstå at en dyr treningsmatte er bedre enn en billig treningsmatte. Dette er noe vårt testresultat også viste oss, da testvinneren var blant en av de billigere modellene.

Våre testkriterier

Vi har vurdert treningsmattene på følgende testkriterier.

Komfort

Hvor myke og behagelige er treningsmattene? Vi ønsket treningsmatter som var behagelige å bruke, uansett hvilke øvelser man utførte.

Sklisikkerhet

Hvor mye skled mattene når de ble brukt? Selvsagt positivt om mattene ikke rikket seg når man trener.

Hvor praktiske dem er

Her vurderte vi hvor enkle de var treningsmattene var å rulle sammen og hvor praktiske de var å bære med seg. En annen fordel var om du tok lite oppbevaringsplass.

Slitestyrke

Her så vi på hvor mye mattene tålte. Hvor godt håndterte de svette, og kunne de vaskes i maskin? Jo bedre slitestyrke, desto bedre ble testresultatet.

Allsidighet

Hvilken type trening håndterte mattene. Her så vi rett og slett på helheten, og det kom tydelig frem at ikke alle treningsmatter var like godt egnet til all bruk.

Pris

Basert på kriteriene ovenfor vurderte vi prisen på treningsmattene.

Treningsmatte test