fbpx

Treningsbenk test: Forbrukernes 4 favoritter i 2022!

Er du på utkikk etter en treningsbenk? I denne testen finner du markedets mest populære modeller i 2021. Uavhengig om du er på jakt etter en billig treningsbenk til enklere bruk, eller en allsidig modell av høy kvalitet, vil du garantert finne din favoritt i denne testen.

Vi har ikke selv testet produktene, men basert resultatet på kundeanmeldelser og produktbeskrivelser. Basert på vår gjennomgang var det til slutt Master Treningsbenk Silver I som gikk til topps som i testen. Her får du en allsidig benk av høy kvalitet, som enkelt justeres etter behov. Den passer like godt til hjemmetreningen som i treningsstudioet, samtidig som den er svært komfortabel.

Ønsker du utelukkende å trene magemusklene, er det den solide treningsbenken AB Bench vi anbefaler. Best kvalitet derimot, får du hos den justerbare og kompakte treningsbenken Iron Gym Dumbbell Bench.

VÅRE favoritter

 • Allsidig treningsbenk til en bra pris
 • Du får mye for pengene
 • Maks brukervekt: 200 kilo
SJEKK PRISEN →
 • Allsidig treningsbenk som er enkel å justere
 • Maks brukervekt: 200 kg
 • Komfortabel og av høy kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Kompakt og prisvennlig
 • Sammenleggbar og svært plassbesparende
 • Treningsbenk skreddersydd for magetrening
SJEKK PRISEN →

Treningsbenk test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Master Treningsbenk Silver I
Denne allsidige treningsbenken passer til alle typer treninger og imponerer med sin høye komfort og kvalitet. En bedre treningsbenk skal du lete lenge etter!
SJEKK PRISEN →
Master Fitness Bench
Master Fitness er en allsidig treningsbenk med justerbare posisjoner. Dette gir muligheten til å utføre en rekke treningsøvelser, både på rygg, skuldre, armer og bein. Dessuten har den en overkommelig pris.
SJEKK PRISEN →
Gymstick Ab Bench
Med denne treningsbenken får du det ultimate redskapet til magetrening. Skal du utelukkende fokusere på magemusklene er det ingen tvil om at det er denne treningsbenken du burde gå for.
SJEKK PRISEN →
Iron Gym Dumbbell Bench
Denne kostbare toppmodellen er perfekt for deg som ønsker å utføre varierte treningsøvelser. Den kan justeres i hele seks ulike posisjoner, har en tykk pute som sørger for maksimal komfort, i tillegg til at den er svært slitesterkt og har et kompakt design
SJEKK PRISEN →

1. Master Treningsbenk Silver I — Best i test

Master Treningsbenk Silver I

SJEKK PRISEN →

Det som gjør denne treningsbenken til vår soleklare favoritt, er først og fremst at den skårer desidert høyest på kundeanmeldelsene, men også det faktum at den er av skyhøy kvalitet. Master Silver I er nemlig en aldeles kvalitativ treningsbenk med flere måte å justere på, og en komfort helt utenom det vanlige. Den passer også utmerket til både treningsstudioet og hjemmetreningen.

Benken er særdeles populær og den får bare gode skussmål av forbrukerne. Det forklares at den er behagelige å bruke, samtidig som allsidigheten til benken gjør at alle muskelgrupper er mulig å trene. Den er også svært brukervennlig, siden det er enkelt å justere både rygg og sittepute.

Selve setet og ryggdelen er bygget på en stabil stålramme som tåler mye. Dette gjør at benken tåler en maksimal brukervekt på hele 200 kilo. Du kan med andre ord, nesten benytte deg av så tunge vekter du bare vil.

Videre har benken fem centimeter tykke puter for god komfort, der målene er på 115x50x48cm. Vekten på selve benken er på 25 kilo, og dermed også godt egnet til hjemmetrening.

Prisen er kanskje noe høy, men til gjengjeld er det få som kan vise til like god kvalitet og allsidighet. Benken kan rett og slett brukes til all slags trening, og med tanke på den tåler mye, anser vi dette som markedets desidert beste treningsbenk.

Oppsummert   

 • Allsidig treningsbenk som er enkel å justere
 • Mål: 115x50x48 cm
 • Maks brukervekt: 200 kg
 • Komfortabel og av høy kvalitet

LES MER


2. Master Fitness Bench — Mye for pengene

Master Fitness Bench Black

SJEKK PRISEN →

Master Fitness er en allsidig treningsbenk med justerbare posisjoner. Dette gir muligheten til å utføre en rekke treningsøvelser for både rygg, skuldre, armer og bein. Dessuten har den en overkommelig pris, som gjør at du får mye for pengene om du investerer i denne treningsbenken.

Master Fitness har mange likheter med testvinneren Master Silver I. De er begge justerbare i fem posisjoner fra 0 til 90 grader i ryggen, har justerbart sete og i tillegg har de begge en maksbelastning på 200 kilo. Det som derimot skiller er at denne benken er noe mindre, og har ikke like enestående kvalitet.

Til gjengjeld har den en rimeligere pris, der vi også tror den er bedre tilpasset til hjemmetreningen på grunn av den noe mindre størrelsen. Målene er på 125x70x47 cm og benken har også en lavere vekt.

Benken er også ypperlig til alle slags treningsformer som for eksempel med manualer, vektstang eller kettlebells. Dette gjør den svært allsidig, og siden den har en bra pris, mener vi du får mye for pengene om du investerer i denne.

Oppsummert

 • Allsidig treningsbenk til en bra pris
 • Du får mye for pengene
 • Mål: 125x70x47 cm
 • Maks brukervekt: 200 kilo

LES MER


3. Gymstick Ab Bench — Beste til magetrening

Ab Bench

SJEKK PRISEN →

Med denne treningsbenken får du det ultimate redskapet til magetrening. Skal du utelukkende fokusere på magemusklene er det ingen tvil om at det er denne treningsbenken du burde gå for. Gymstick har nemlig her utviklet en kompakt og solid plattform som gir effektiv magetrening.

Benken fremstår som meget bra, og den scorer høyt hos forbrukerne. Det forklares at den polstrede overflaten gjør den meget behagelig, der også belastningen enkelt økes eller reduseres ved å justere stigningen på benken. Her finnes det fire tilgjengelige alternativer. Ab Bench kan dessuten brettes sammen slik at den tar minimalt med oppbevaringsplass, hvilket er særdeles gunstig om bor du i en mindre leilighet.

Det som derimot trekker noe ned er at benken kun er tilpasset til magetrening. Man kan også trene for eksempel rygg og med manualer, men særlig gunstig til slikt formål er den ikke. Vi ville derfor heller gått for en av de øvrige modellene, ønsker du å trene mer enn bare magen.

Avslutningsvis er det også viktig å presisere benkes god pris. Her betaler du betydelig mindre enn du må hos de andre modellene, noe som gjør den til et enkelt valg om du for eksempel handler på budsjett.

Øvrige mål og vekt er ikke oppgitt i produktbeskrivelsene, men vi antar at dette er en av de mindre modellene på markedet.

Oppsummert

 • Treningsbenk skreddersydd for magetrening
 • Kompakt og prisvennlig
 • Sammenleggbar og svært plassbesparende
 • Justerbar stigning med fire alternativer

LES MER


4. Iron Gym Dumbbell Bench — Premium

Iron Gym Dumbbell Bench

SJEKK PRISEN →

Denne kostbare toppmodellene er perfekt for deg som ønsker å utføre alle slags treningsøvelser. Den kan justeres i hele seks ulike posisjoner, har en tykk pute som sørger for maksimal komfort, i tillegg til en svært slitesterkt og kompakt design. Dette er uten tvil en av markedets ypperste toppmodeller.

Iron Gym treningsbenk beskrives som en svært allsidig og kvalitativ benk, perfekt til alle typer treningsformer. Den kan justeres fra -30 grader til 90 grader, og er godt polstret for å bedre komforten. Uavhengig om du skal trene med frivekter eller egen kroppsvekt vil denne benken gjøre susen.

Den er i stand til å håndtere en maksimal brukervekt på 150 kilo og den har målene 41x103x46 cm. Den passer med andre ord svært godt til hjemmetrening, men også i treningsstudioet. Det eneste som trekker ned, og som forbrukerne omtaler som den største ulempen, er benkens høye pris.

Naturligvis er det ingen som ønsker å betale unødig mye, men vi tror heller ikke det er tilfelle med denne. Dette fordi benken er laget av markedets fremste materialer, som gjør den aldeles slitesterk. Her får du en benk som tåler aktiv trening i mange år.

Oppsummert

 • Kan justeres i seks ulike posisjoner
 • Tykk pute sørger for maksimal komfort
 • Slitesterkt og kompakt design

LES MER


Hvordan velge riktig treningsbenk?

Treningsbenker fås i en rekke prisklasser, og de har ofte ulikt design og med ulik funksjonalitet. Så hva bør man egentlig se på når man skal velge treningsbenk? Her er det flere faktorer som spiller inn.

For noen er merkevare og kvalitet viktig, fordi pris og kvalitet ofte henger tett sammen. Desto bedre kvalitet, jo høyere blir prisen. Samtidig finnes det mange budsjettvennlige modeller som kan være vel så gode kvalitetsmessig.

Tenk også over hvor mye plass benken kan oppta. Er en treningsbenk sammenleggbar, kan du fint ha den på hybelen siden den er enkel å legge sammen. Eventuelt kan du velge treningsbenker som har et kompakt design.

Det er også lurt å velge treningsbenker som har et design du liker. Benken skal tross alt pryde treningsrommet ditt. Velg gjerne en benk med nøytralt og stilrent design. Her er noen av tingene du bør se etter ved valg av treningsbenker til vektløfting:

 • Kvalitet (byggematerialer, tekstiler etc.)
 • Pris
 • Design
 • Vektgrense: Hva er benken sin maksimale brukervekt?
 • Mål: Hvor stor plass tar benken?
 • Komfort
 • Brukervennlighet: Kan benken justeres eller slås sammen på en enkel måte?

Hvorfor kjøpe en treningsbenk?

Er du blant dem som tenker på at du må på treningssenteret for å trene, men som ofte opplever at dørstokkmila blir litt i lengste laget? Med en treningsbenk kan du enkelt trene hjemme, og du har ingen unnskyldninger til å utsette treningen. Dette gir deg flere fordeler, som for eksempel:

 • Bedre livskvalitet: Økt treningsmotivasjon fører til mer regelmessig trening. Regelmessig trening fører deretter til både mer energi og overskudd til å komme deg gjennom dagene på jobb eller skole. Da kan du også bruke mer tid på andre interesser. Dette er gjerne de faktorene som vi tenker på som er viktigst for hverdagen vår, men det er ikke det eneste som skjer. Regelmessig trening fører også til mindre risiko for at du blir alvorlig syk av f.eks diabetes eller får høyt blodtrykk når du blir eldre. Trening vil altså kunne forbedre livskvaliteten din på flere måter og områder enn du kanskje var klar over. Det er nesten sånn at regelmessig trening kan sammenlignes med dominoeffekten, men i dette tilfellet så er det utelukkende positivt.
 • Du sparer penger i lengden: Tro det eller ei, hjemmetrening kan også være en måte å spare på. En treningsbenk er selvsagt litt dyrere enn et medlemskap på treningssenteret, men det er en viktig forskjell. Å kjøpe en treningsbenk er noe du gjør bare noen ganger i løpet av livet, men slik er det ikke med et medlemskap. Hvis du kjøper en treningsbenk, så kan du ha det for alltid. Dersom du skulle bestemme deg for å kvitte deg med det etter hvert, så kan du også få igjen litt av summen du betalte ved å selge det videre. Et medlemskap på treningssenteret, derimot, stopper aldri og prisen øker hvert år. Med andre ord, så vil du også kunne spare mye penger hvis du bestemmer deg for å kjøpe en treningsbenk for å begynne med hjemmetrening.