fbpx

Trehjulssykkel test: Dette er de 6 beste i 2023

En trehjulssykkel er et morsomt leketøy barna får mye glede av. Det er også med på å utvikle motorikk og balanse og er dermed et uvurderlig for et barns utvikling.

Vi har derfor i denne trehjulssykkel testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at oppgaven med å velge riktig trehjulssykkel ditt barn litt enklere. Vi har ikke selv testet modellene, men vurderingen er basert andre tilgjengelige kilder. 

Etter å ha analysert pris, sikkerhet, funksjoner og komfort, kom vi frem til at Little General Multifunksjonell fortjener tittelen som testvinner. Dette er en supersimidig sykkel med avtakbart foreldrehåndtak, samt en rekke geniale funksjoner. Jakter du en klassisk trehjulssykkel til ditt barn, er det Pinepeak Classic vi anbefaler.

Trehjulssykkel test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Little General Multifunksjonell Trehjulssykkel
Little General Multifunksjonell Trehjulssykkel er vår testvinner blant trehjulssykler for barn. Den vokser med barnet, har låsbare pedaler og nedfellbar fotstøtte. Justerbart håndtak og sete, avtakbare puter og praktiske detaljer gjør den til et ideelt valg.
SJEKK PRISEN →
Kinderkraft ASTON
Kinderkraft ASTON er en rå trehjulssykkel i premiumsegmentet, spekket med funksjonalitet. Den har justerbart sete, sikkerhetsbelte og låsbare pedaler. Med justerbart foreldrehåndtak og avtakbar armstøtte, tilbyr den tilpasningsmuligheter. Med brettbart tak, koppholder og oppbevaringsveske, er den praktisk og komfortabel.
SJEKK PRISEN →
Nordic Hoj Trehjulssykkel Bamse
Nordic Hoj Bamse er en stilig trehjulssykkel med klassisk design og et morsomt lasteplan. Den har en avtagbar foreldrestang og justerbart sete for lang brukstid. Sykkelen er malt med resistent akryllakk og har frihjul, håndbremse og dekorasjonsklistremerker for personlig stil.
SJEKK PRISEN →
Smoby Be Move Comfort
Smoby er en lekke trehjulssykkel designet for de aller minste. Den er også svært funksjonsrik, og naturligvis trygg – og her får man mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
Doona Liki S1
Denne toppmodellen er det beste av det beste! Denne er perfekt om du er villig til å betale litt ekstra for skyhøy kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Smoby Tricycle robin
Denne innovative og unike trehjulssykkelen kombinerer det beste av to verdener – nemlig vogn og trehjulssykkel! Her får du noe ingen andre modeller er i nærheten av å tilby.
SJEKK PRISEN →

1. Little General Multifunksjonell Trehjulssykkel – Best i test

Little General Multifunksjonell Trehjulssykkel

SJEKK PRISEN →

Little General Multifunksjonell Trehjulssykkel er en smart og allsidig 4-i-1-sykkel som virkelig skiller seg ut på markedet og vår klare testvinner.

En av de beste egenskapene til Little General er dens evne til å vokse med barnet ditt. Med pedaler på framhjulet som kan låses og en nedfellbar fotstøtte, kan trehjulssykkelen tilpasses etter barnets behov og ferdighetsnivå. I tillegg kommer sykkelen med et trekk som støtter mindre barn under kjøreturen. Trekket kan enkelt fjernes når det ikke lenger er nødvendig.

Det ekstra håndtaket til forelderen er avtakbart og kan justeres i høyden mellom 82 og 97 cm. Dette gir en behagelig og ergonomisk kjøreopplevelse for den som styrer sykkelen. Setet kan også justeres i tre forskjellige stillinger, slik at det alltid passer til det voksende barnet.

Little General Multifunksjonell Trehjulssykkel er også praktisk og brukervennlig. Den har en oppbevaringskurv bak setet, perfekt for å ta med seg leker eller nødvendigheter under turen. Kalesjen gir en god beskyttelse mot solen på varme dager, slik at barnet kan nyte turen i komfort.

Little General Multifunksjonell Trehjulssykkel er virkelig den beste trehjulsykkelen for barn på markedet. Med dens justerbare funksjoner, smarte design og praktiske detaljer, er det en trehjulssykkel som vil vokse og tilpasse seg barnets behov. Vi er stolte av å utnevne Little General som vår testvinner, og vi anbefaler den på det sterkeste til alle som er på jakt etter en pålitelig og allsidig trehjulssykkel for barnet sitt.

Oppsummert

 • Vår klare testvinner
 • Vokser med barnet og tilpasses behov
 • Låsbare pedaler og nedfellbar fotstøtte
 • Justerbart håndtak, sete og praktiske detaljer

LES MER

2. Kinderkraft ASTON – Premium

Kinderkraft Trehjulssykkel ASTON

SJEKK PRISEN →

Kinderkraft ASTON er en imponerende flerfunksjonell trehjulssykkel som virkelig hever standarden i premiumsegmentet. Denne trehjulssykkelen er spekket med funksjonalitet og har alt du trenger for en trygg og komfortabel sykkelopplevelse

En av de mest imponerende funksjonene til ASTON er det justerbare setet. Setet kan enkelt justeres både framovervendt og bakovervendt, slik at du kan tilpasse sykkelen etter barnets behov. Med et sikkerhetsbelte, innleggbar fotstøtte og låsbare pedaler, kan du være trygg på at barnet ditt sitter komfortabelt og sikkert under sykkelturene.

ASTON kommer også med et justerbart foreldrehåndtak som kan tilpasses i henhold til forelderens høyde. Håndtaket kan til og med tas av hvis ønskelig. Barnets armstøtte er også avtakbar for ekstra fleksibilitet. Setet kan justeres i to innstillinger, slik at det kan plasseres enten nærmere eller lenger vekk fra pedalene, avhengig av barnets benlengde og komfort.

En annen praktisk funksjon er det brettbare taket som tilbyr sol- og regnbeskyttelse. Taket er justerbart og kan tilpasses etter værforholdene. Kinderkraft ASTON kommer også med en koppholder og en praktisk oppbevaringsveske som kan festes på foreldrehåndtaket. Du kan enkelt ha med deg små gjenstander og nødvendigheter under sykkelturene. I tillegg har trehjulssykkelen en ringeklokke og en romslig varekurv for ekstra bekvemmelighet.

Kinderkraft ASTON er virkelig en rå trehjulssykkel i premiumsegmentet. Med sitt omfattende sett med funksjoner og tilpasningsmuligheter, er denne trehjulssykkelen et utmerket valg for de som ønsker en høy kvalitet og allsidig sykkelopplevelse.

Oppsummert

 • Premium trehjulssykkel med rå funksjonalitet
 • Justerbart sete, sikkerhetsbelte og låsbare pedaler
 • Tilpasningsmuligheter med foreldrehåndtak og avtakbar armstøtte
 • Praktiske detaljer som brettbart tak, koppholder og oppbevaringsveske

LES MER

3. Nordic Hoj Trehjulssykkel Bamse – Klassisk design

Nordic Hoj Trehjulssykkel Bamse

SJEKK PRISEN →

Nordic Hoj Bamse er en imponerende trehjulssykkel med et stilig Bamse-motiv som vil fange barnas oppmerksomhet. Denne trehjulssykkelen kombinerer klassisk design med funksjonalitet og er perfekt for å gi barnet ditt en morsom og trygg sykkelopplevelse.

En av de flotte funksjonene til Nordic Hoj Bamse er den avtagbare foreldrestangen. Dette gjør det enkelt for foreldrene å bistå barnet under syklingen, og stangen kan enkelt fjernes når barnet er klar til å sykle på egen hånd. I tillegg har sykkelen et justerbart sete som kan tilpasses i fire forskjellige høyder. Dette gjør at trehjulssykkelen kan brukes over lang tid mens barnet vokser.

Nordic Hoj Bamse er også laget med tanke på kvalitet og holdbarhet. Sykkelen kommer med en imponerende 5 års garanti, som er en klar indikasjon på produsentens tillit til produktets kvalitet. Den er malt med resistent akryllakk, som gir en langvarig og beskyttende finish mot slitasje og værforhold.

En morsom og unik funksjon ved Nordic Hoj Bamse er det gøyale lasteplanet. Lasteplanet kan tippes og gir barnet muligheten til å transportere små gjenstander eller leker mens de sykler. Dette legger til ekstra moro og kreativ lek til sykkelopplevelsen.

Nordic Hoj Bamse har også andre praktiske funksjoner som frihjul og håndbremse på begge bakhjulene. Dette gir bedre kontroll og sikkerhet under syklingen. I tillegg inkluderer sykkelen dekorasjonsklistremerker som gir barnet muligheten til å tilpasse sykkelen og legge sin egen personlige stil til den.

Oppsummert

 • Stilig trehjulssykkel med klassisk design
 • Avtagbar foreldrestang og justerbart sete
 • Resistent akryllakk og funksjonelt lasteplan
 • Frihjul, håndbremse og dekorasjonsklistremerker inkludert

LES MER

4. Smoby Be Move Comfort — Bra med håndtak

Smoby Be Move Trehjuling

SJEKK PRISEN →

Denne rosa trehjulingen er designet for de minste, og den består av flere funksjoner som gjør den trygg å bruke. I tillegg kan setet justeres, samt at den har et morsom lekebrett på baksiden og stabile hjul både foran og bak, noe som gjør den enkel å styre. Denne vil din minste garantert komme til å elske.

Funksjonsrik

Med denne får du og barnet flere gunstige funksjoner som er med på å bidra til både bedre komfort og sikkerhet. Den har blant annet en stødig metallramme med et opphøyd sete, som bevarer stabilitet takket være de brede hjulene. I tillegg kan setet justeres i to nivåer. Dette gjør at du kan tilpasse slik at ryggen får den beste støtte.

Videre har den et sikkerhetsbelte som kan ved behov festes i styres, der også pedalene ikke følger automatisk etter når forhjulet snurrer, noe som er typisk hos tradisjonelle trehjulssykler. Pedalene er også utformet med et anti- gli mønster som gjør at føttene ikke skal skli av.

Sykkelen har dessuten et vippbart bagasjebrett hvor leker og annet fraktes med, og et avtakbart foreldrehåndtak som er justerbart i tre høyder – som gjør at både du og barnet får den beste komforten når dere er på sykkeltur.

Tilpasset de minste

Dette er en sykkel som garantert kommer til å falle i smak hos de minste – for det er nemlig en sykkel som ikke er egnet for barn eldre enn opptil tre år. Dette fordi det er en noe mindre modell. Sykkelen har målene 68 x 52 centimeter og tåler en maksimal vekt på 50 kilo.

Prisen er heller ikke den verste og her får du absolutt god valuta for pengene.

Oppsummert

 • Sykkel tilpasset de minste
 • Utstyrt med en rekke funksjoner for bedre komfort og sikkerhet
 • Prisgunstig

LES MER


5. Doona Liki S1 — Premium

Doona Liki S1

SJEKK PRISEN →

Skal du koste på barnet det ypperste markedet har å by på, er denne trehjulssykkelen det beste valget. Doona Liki er en kompakt sykkel med fire høyder, perfekt for å følge et barn i vekst, der sykkelen også enkelt klappes sammen for å ta minimalt med oppbevaringsplass. Denne vil utvilsomt falle i smak hos barnet ditt!

Justerbar trehjulssykkel

Kun med noen enkle justeringer tilpasser du sykkelen etter hvert som barnet vokser. Dette gjør den unik da svært få modeller har en slik funksjon. Det betyr at du kan kjøpe den i gaven når ungen er i helt i starten av sitt leveår, og den kan fint brukes også når han eller hun er opptil tre år gammelt.

Sykkelen er også mulig å klappe sammen med et enkelt knappetrykk, slik at den kan oppbevares på trange områder uten å oppta mye plass. Videre har den et moderne design og et materialvalg av fiberforsterket polymer, rustfritt aluminium, polstret sete og dekk av høy kvalitet. Alt dette gjør Liki S1 til en kil og trygg sykkel med lang levetid.

Til slutt må det også nevnes at den har et trinnløst foreldrehåndtak med høydejustering, og en avtakbar hette som gir beskyttelse mot sollys og regn. Til og med fotbremse er utstyrt på denne trehjulssykkelen.

Kostbar toppmodell

Siden dette er en toppmodell av de sjeldne er prisen satt deretter. Det betyr at den koster betraktelig mer enn andre modeller på markedet – men til gjengjeld er det få som er like robust, funksjonsrik og allsidig som denne.

Derfor tror vi sykkelen er godt valg om du har budsjett og er villig til å betale litt ekstra for utmerket kvalitet. Synes du noen tusenlapper er litt i overkant, burde du vurdere andre modeller isteden.

Oppsummert

 • Skyhøy kvalitet
 • Sammenleggbar
 • Justerbart sete
 • Unik toppmodell

LES MER


6. Smoby Tricycle robin — Innovativ trehjulssykkel

Smoby Tricycle Robin

SJEKK PRISEN →

Denne super innovative sykkelen fra Smoby kombinerer det beste fra to verdener – nemlig trehjulssykkel og barnevogn! Dette er perfekt om du har en urolig krabat som trenger å bevege beina når dere er på trilletur.

Kombinasjon av sykkel og vogn

Dette er en sykkel som stikker seg markant ut fra resten av markedet takket være det innovative designet. Til og med som barnevogn fungerer den utmerket, og når barnet er vokst seg større er det bare å bruke den som sykkel.

Den er videre utstyrt med fotstøtte, frontbøyle, bremse på bakhjulet, en UV-beskyttende kalesje, rom for oppbevaring, og selvsagt et komfortbalet stoffsete med sikkerhetssele som kan justeres bakover til hvileposisjon. Attpåtil hjulene på sykkelen er stillegående og de er enkle å manøvrere da de er store i størrelsen og meget robuste.

Sykkel kan dessuten klappes sammen for lettvint transport og oppbevaring, der den også slås ut igjen på kun få sekunder på grunn av dens semiautomatiske åpnemekanisme. Etter hvert som barnet vokser enda mer, er det bare å fjerne barnevognsdelene og gjøre trehjulingen om til en fullstendig trehjulssykkel.

Materialer av beste kvalitet

Materialene som er brukt er også av øverste hylle, og er får du en modell som tåler mye. Prisen er kanskje noe høy, men det er kanskje å forvente da den er en kombinasjon av vogn og sykkel.

Vi tror absolutt dette er et kjøp å bli fornøyd med, særlig om du ser den høye gevinsten av å ha barnevogn og sykkel i ett. Istedenfor å kjøpe disse to separat får du det her i en enkelt vare.

Oppsummert

 • Barnevogn og trehjulssykkel i ett
 • Justerbart sete med hvileposisjon
 • Sikkerhetssele
 • Enkel å manøvrere

LES MER


Innkjøp av trehjulsykkel – hva bør jeg tenke på?

Droner er et utrolig gøy verktøy så vel som leketøy. Det er svært

Når du skal kjøpe en trehjulsykkel til barn, er det flere ting å ta i betraktning for å sikre en trygg, morsom og lærerik opplevelse.

Størrelse: Trehjulsykkelen bør være riktig størrelse for barnet ditt. Barnet skal kunne nå pedalene, håndtaket og bakken komfortabelt.

Sikkerhet: Sørg for at sykkelen er stabil og sikker. Det er også viktig at sykkelen har god bremsekapasitet. Velg en modell med en lav tyngdepunkt for å minimere sjansen for velting.

Konstruksjon og materialer: Sykkelen bør være robust og laget av holdbare materialer for å tåle mye bruk. En sykkel av høy kvalitet vil vare lenger og vil være tryggere for barnet.

Justerbarhet: En justerbar sykkel kan vokse med barnet, noe som gir bedre verdi for pengene dine.

Komfort: Pass på at setet er behagelig og at håndtakene er egnet for små hender.

Design: Trehjulsykkelen bør tiltrekke barnets interesse, så vurder deres preferanser når det gjelder farger og design.

Sist, men ikke minst, husk at sikkerhetsutstyr som hjelm og knebeskyttere også er viktig når barnet skal lære å sykle.

trehjulssykkel

Trehjulssykkel

Trehjulssykkel er en sykkel med tre hjul. Trehjulssykler brukes særlig av små barn som ikke ennå har lært seg å sykle på vanlig sykkel med to hjul. Vanligvis er pedalene festet på akselen på forhjulet, og denne tar barnet med på turer i gårdsplassen, gata, lekeplassen – etterhvert som barnets områder utvides. En trehjulssykkel kan tilpasses barnets behov, bruk med foreldres hjelp, frem til barnet sykler alene. 

Det er mye moro med en trehjulssykkel

Trehjulsykkelen blir før eller siden et innslag i et barns hverdag på sommerhalvåret. En trehjulsykkel er ikke bare et morsomt leketøy for barnet, den er også et fint steg på veien frem mot den første barnesykkelen. 

Med en trehjulsykkel får barnet ditt trent opp balanseevnen på en ypperlig måte. I tillegg har mange av trehjulsyklene fine lasteplan, sånn at barnet kan frakte sand, steiner, pinner, leker – ja, rett og slett alt et lite barn må ha med seg på eventyr!