fbpx

Trehjulssykkel test: Dette er de 6 beste i 2022

En trehjulssykkel er et morsomt leketøy barna får mye glede av. Det er også med på å utvikle motorikk og balanse og er dermed et uvurderlig for et barns utvikling.

Vi har derfor i denne trehjulssykkel testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at oppgaven med å velge riktig trehjulssykkel ditt barn litt enklere. Vi har ikke selv testet modellene, men vurderingen er basert andre tilgjengelige kilder. 

Etter å ha analysert pris, sikkerhet, funksjoner og komfort, kom vi frem til at Pinepeak tricycle plus fortjener tittelen som testvinner. Dette er en supersimidig sykkel med avtakbart foreldrehåndtak, samt en rekke geniale funksjoner. Jakter du en klassisk trehjulssykkel til ditt barn, er det Pinepeak Classic vi anbefaler.

VÅRE favoritter

 • Trehjulssykkel av meget god kvalitet
 • Egnet til barn i 3-års alderen
 • Komfortbalet sete og gripevennlige håndtak
SJEKK PRISEN →
 • Utstyrt med en rekke praktisk funksjoner
 • Svært trygg og sikker
 • Høy kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Sykkel tilpasset de minste
 • Utstyrt med en rekke funksjoner for bedre komfort og sikkerhet
 • Prisgunstig
SJEKK PRISEN →
BILDE PRODUKT
Pinepeak tricycle plus
Med testvinneren får barnet en sikker, trygg og funksjonsrik trehjulssykkel uten at det koster deg mye! Ingen leverer bedre «helhet» enn denne.
SJEKK PRISEN →
Pinepeak Trehjulssykkel Classic
Med denne trehjulssykkelen får du en klassikk modell uten overveldende funksjoner. Denne har det som trengs, nemlig tre hjul, et håndtak og et sete og vil garantert bli populære lekeplass for ungen. Dessuten har den markedets beste pris!
SJEKK PRISEN →
Smoby Be Move Comfort
Smoby er en lekke trehjulssykkel designet for de aller minste. Den er også svært funksjonsrik, og naturligvis trygg – og her får man mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
Little General
Markedets mest funksjonsrike trehjulssykkel! Denne 4-i-1 modellen er perfekt om du ønsker å ha noe barnet kan vokse i. Dessuten har den en kvalitet av ypperste hylle.
SJEKK PRISEN →
Doona Liki S1
Denne toppmodellen er det beste av det beste! Denne er perfekt om du er villig til å betale litt ekstra for skyhøy kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Smoby Tricycle robin
Denne innovative og unike trehjulssykkelen kombinerer det beste av to verdener – nemlig vogn og trehjulssykkel! Her får du noe ingen andre modeller er i nærheten av å tilby.
SJEKK PRISEN →

Trehjulssykkel test: Her er våre favoritter.

1. Pinepeak tricycle plus — Testvinner

Pinepeak Tricycle Plus

SJEKK PRISEN →

Denne flotte trehjulssykkelen fra Pinepeak er utstyrt med en rekke praktiske funksjoner som gjør den både trygg og sikker, samt at den har en ekstraordinær kvalitet. Likevel er den prisvennlig, og for oss var det aldri noe tvil om at denne fortjente tittelen, testvinner. Bedre helhet enn dette skal du lete lenge etter!

Praktisk sykkel

Sykkelen har flere funksjoner som gjør den svært gunstig for ditt barn. Den har blant annet et avtakbart foreldrehåndtak som gjør at du som foreldre kan styre sykkelen sammen barnet, frem til det er gammel nok til å styre alene. I tillegg er fotstøttene på sidene sammenleggbare slik at barnet kan hvile føttene på disse når det ikke tråkker.

På baksiden finnes også en avtakbar kalesje med nett. Dette gjør at ungen beskyttes mot regn og kraftig vind skulle dere være på sykkeltur i dårlig vær. Attpåtil setet er designet for å gi en behagelig støtte, samt at den er utstyrt med et trepunktsbelte som gjør at ungen sitter stabilt og trygt.

Kvaliteten er det heller ikke noe å utsette på, da denne er laget i materiale plast, metall og tekstil. Sykkelen er med andre ord svært slitesterk og vil holde i mange år. Denne kan fint gå i arv.

Beste «helhet»

Sett i det store og hele var det aldri noe tvil om at denne er «best i test». Kvalitet, komfort, pris og trygghet- og sikkerhet skårer denne høyt på, og det egentlig ingen som var i nærheten. Sykkelen er forresten egnet fra barn til ett til tre år, og den har målene 52 x 40 x 32 centimeter.

Oppsummert

 • Utstyrt med en rekke praktisk funksjoner
 • Svært trygg og sikker
 • Høy kvalitet
 • Beste «helhet»

LES MER


2. Pinepeak Trehjulssykkel Classic — Klassisk trehjulssykkel

Pinepeak Trehjulssykkel Classic

 

SJEKK PRISEN →

Populære Pinepeak har nok en gang utviklet en bestselger. Med denne får barnet en klassisk, men samtidig meget trygg og morsom trehjulssykkel av høy kvalitet. Den er pent designet, har stabile hjul, et gripevennlig håndtak og er så klart utrolig komfortbalet takket være det ergonomisk utformede setet.

Slitesterk

Takket være den slitesterke materialene plast og stål, er dette en sykkel som tåler mye. Verken hyppig og røff bruk, eller «alderdom» vil slite på denne. Den er utviklet for å holde lenge, og er noe som garantert kan gå igjen som arv.

Dessuten har den et morsom brett på baksiden, hvor barna kan plassere leker og sykle rundt med. Setet er også godt der til og med håndtaket er utstyrt med gripevennlig gummi. Dette gjør at det er ingen risiko for at henda skal skli ut av styret selv under kraftig regnvær.

Designet er også pent og den har en flott kombinasjon av hvite og blå nyanser, i tillegg til at hjulene er kraftige og stabile. Dette gjør sykkelen trygg og det skal mye til for at den bikker over.

Enkel trehjulssykkel  

Sammenlignet med andre modeller er den klassiske sykkelen fra Pinepeak en mye enklere versjon. Her mangler funksjoner som foreldrehåndtak og kalesje, men til gjengjeld er den betraktelig rimeligere samtidig som den har en upåklagelig kvalitet.

Sykkelen tåler svært mye og om du skal ha mye for pengene, er dette helt klart en modell å vurdere. Kundeomtalesene forteller også om et svært godt produkt og det er kun positive kommentarer å spore.

Oppsummert

 • Trehjulssykkel av meget god kvalitet
 • Egnet til barn i 3-års alderen
 • Komfortbalet sete og gripevennlige håndtak
 • Klassisk, mangler funksjoner som foreldrehåndtak

LES MER


3. Smoby Be Move Comfort — Bra med håndtak

Smoby Be Move Trehjuling

SJEKK PRISEN →

Denne rosa trehjulingen er designet for de minste, og den består av flere funksjoner som gjør den trygg å bruke. I tillegg kan setet justeres, samt at den har et morsom lekebrett på baksiden og stabile hjul både foran og bak, noe som gjør den enkel å styre. Denne vil din minste garantert komme til å elske.

Funksjonsrik

Med denne får du og barnet flere gunstige funksjoner som er med på å bidra til både bedre komfort og sikkerhet. Den har blant annet en stødig metallramme med et opphøyd sete, som bevarer stabilitet takket være de brede hjulene. I tillegg kan setet justeres i to nivåer. Dette gjør at du kan tilpasse slik at ryggen får den beste støtte.

Videre har den et sikkerhetsbelte som kan ved behov festes i styres, der også pedalene ikke følger automatisk etter når forhjulet snurrer, noe som er typisk hos tradisjonelle trehjulssykler. Pedalene er også utformet med et anti- gli mønster som gjør at føttene ikke skal skli av.

Sykkelen har dessuten et vippbart bagasjebrett hvor leker og annet fraktes med, og et avtakbart foreldrehåndtak som er justerbart i tre høyder – som gjør at både du og barnet får den beste komforten når dere er på sykkeltur.

Tilpasset de minste

Dette er en sykkel som garantert kommer til å falle i smak hos de minste – for det er nemlig en sykkel som ikke er egnet for barn eldre enn opptil tre år. Dette fordi det er en noe mindre modell. Sykkelen har målene 68 x 52 centimeter og tåler en maksimal vekt på 50 kilo.

Prisen er heller ikke den verste og her får du absolutt god valuta for pengene.

Oppsummert

 • Sykkel tilpasset de minste
 • Utstyrt med en rekke funksjoner for bedre komfort og sikkerhet
 • Prisgunstig

LES MER


4. Little General — Best på funksjoner

Little General Multifunksjonell Trehjulssykkel

SJEKK PRISEN →

Little General er smart trehjulssykkel som vokser med barnet ditt! Dette takket være dens justerbare sete og nedfellbare fotstøtter. Dessuten har den en ypperlig komfort, og er designet for gå enestående sikkerhet til barnet da den har både fastsepenner i skulderpartiene, samt et glisikkert håndtak.

4-i-1 trehjulssykkel

Denne 4-i-1 modellen er perfekt om du vil at barnet skal ha noe å vokse i. Barn helt ned i 1-års alderen og frem til de er tre år kan bruke sykkelen. Dette fordi den har et justerbart sete i tre trinn, der også støttene på sidene er nedfellbare. Pedalene kan i tillegg låses fast i framhjulet slik at de ikke spinner automatisk når voksne triller sykkelen.

Sykkelen medfølger videre et trekk for å støtte de minste barna, og trekket tas enkelt av ved behov. Selve foreldrehåndtaket er også avtakbart, og kan justeres i høyden mellom 82 og 97 centimeter – perfekt for deg å unngå slitasje i rygg om dere skal på lengre sykkelturer.

Til og med skulder- og sitteputen er avtakbare og kan vaskes, der sykkelen også har en praktisk oppbevaringskurv på baksiden av setet, mens kalesjen på oversiden gir god beskyttelse mot både sterk sol og kraftig regn.

Mye for pengene

Prisen på trehjulssykkelen er heller ikke den verste, og med tanke på alle dens geniale funksjoner får du og barnet svært mye for pengene. En annen ting som begeistret oss er hvordan det er mulig å justere sykkelen etter størrelsen på barnet.

Dette gjør at sykkelen kan brukes i mange år, og du slipper å bekymre deg for at ungen skal vokse ut av den allerede før den nesten er brukt.

Oppsummert

 • Svært funksjonsrik
 • 4-i-1 sykkel
 • Justerbart foreldrehåndtak og sete
 • Mye for pengene

LES MER


5. Doona Liki S1 — Premium

Doona Liki S1

SJEKK PRISEN →

Skal du koste på barnet det ypperste markedet har å by på, er denne trehjulssykkelen det beste valget. Doona Liki er en kompakt sykkel med fire høyder, perfekt for å følge et barn i vekst, der sykkelen også enkelt klappes sammen for å ta minimalt med oppbevaringsplass. Denne vil utvilsomt falle i smak hos barnet ditt!

Justerbar trehjulssykkel

Kun med noen enkle justeringer tilpasser du sykkelen etter hvert som barnet vokser. Dette gjør den unik da svært få modeller har en slik funksjon. Det betyr at du kan kjøpe den i gaven når ungen er i helt i starten av sitt leveår, og den kan fint brukes også når han eller hun er opptil tre år gammelt.

Sykkelen er også mulig å klappe sammen med et enkelt knappetrykk, slik at den kan oppbevares på trange områder uten å oppta mye plass. Videre har den et moderne design og et materialvalg av fiberforsterket polymer, rustfritt aluminium, polstret sete og dekk av høy kvalitet. Alt dette gjør Liki S1 til en kil og trygg sykkel med lang levetid.

Til slutt må det også nevnes at den har et trinnløst foreldrehåndtak med høydejustering, og en avtakbar hette som gir beskyttelse mot sollys og regn. Til og med fotbremse er utstyrt på denne trehjulssykkelen.

Kostbar toppmodell

Siden dette er en toppmodell av de sjeldne er prisen satt deretter. Det betyr at den koster betraktelig mer enn andre modeller på markedet – men til gjengjeld er det få som er like robust, funksjonsrik og allsidig som denne.

Derfor tror vi sykkelen er godt valg om du har budsjett og er villig til å betale litt ekstra for utmerket kvalitet. Synes du noen tusenlapper er litt i overkant, burde du vurdere andre modeller isteden.

Oppsummert

 • Skyhøy kvalitet
 • Sammenleggbar
 • Justerbart sete
 • Unik toppmodell

LES MER


6. Smoby Tricycle robin — Innovativ trehjulssykkel

Smoby Tricycle Robin

SJEKK PRISEN →

Denne super innovative sykkelen fra Smoby kombinerer det beste fra to verdener – nemlig trehjulssykkel og barnevogn! Dette er perfekt om du har en urolig krabat som trenger å bevege beina når dere er på trilletur.

Kombinasjon av sykkel og vogn

Dette er en sykkel som stikker seg markant ut fra resten av markedet takket være det innovative designet. Til og med som barnevogn fungerer den utmerket, og når barnet er vokst seg større er det bare å bruke den som sykkel.

Den er videre utstyrt med fotstøtte, frontbøyle, bremse på bakhjulet, en UV-beskyttende kalesje, rom for oppbevaring, og selvsagt et komfortbalet stoffsete med sikkerhetssele som kan justeres bakover til hvileposisjon. Attpåtil hjulene på sykkelen er stillegående og de er enkle å manøvrere da de er store i størrelsen og meget robuste.

Sykkel kan dessuten klappes sammen for lettvint transport og oppbevaring, der den også slås ut igjen på kun få sekunder på grunn av dens semiautomatiske åpnemekanisme. Etter hvert som barnet vokser enda mer, er det bare å fjerne barnevognsdelene og gjøre trehjulingen om til en fullstendig trehjulssykkel.

Materialer av beste kvalitet

Materialene som er brukt er også av øverste hylle, og er får du en modell som tåler mye. Prisen er kanskje noe høy, men det er kanskje å forvente da den er en kombinasjon av vogn og sykkel.

Vi tror absolutt dette er et kjøp å bli fornøyd med, særlig om du ser den høye gevinsten av å ha barnevogn og sykkel i ett. Istedenfor å kjøpe disse to separat får du det her i en enkelt vare.

Oppsummert

 • Barnevogn og trehjulssykkel i ett
 • Justerbart sete med hvileposisjon
 • Sikkerhetssele
 • Enkel å manøvrere

LES MER


Trehjulssykkel

Trehjulssykkel er en sykkel med tre hjul. Trehjulssykler brukes særlig av små barn som ikke ennå har lært seg å sykle på vanlig sykkel med to hjul. Vanligvis er pedalene festet på akselen på forhjulet, og denne tar barnet med på turer i gårdsplassen, gata, lekeplassen – etterhvert som barnets områder utvides. En trehjulssykkel kan tilpasses barnets behov, bruk med foreldres hjelp, frem til barnet sykler alene. 

 

Det er mye moro med en trehjulssykkel

Trehjulsykkelen blir før eller siden et innslag i et barns hverdag på sommerhalvåret. En trehjulsykkel er ikke bare et morsomt leketøy for barnet, den er også et fint steg på veien frem mot den første barnesykkelen. 

Med en trehjulsykkel får barnet ditt trent opp balanseevnen på en ypperlig måte. I tillegg har mange av trehjulsyklene fine lasteplan, sånn at barnet kan frakte sand, steiner, pinner, leker – ja, rett og slett alt et lite barn må ha med seg på eventyr!