fbpx

Trappegrind test: Disse 5 er de mest populære på markedet

Med en trappegrind forhindrer du at de minste klatrer i trappene og skader seg. Det skaper et trygt miljø og er nødvendig for ethvert hjem bestående av trapper og barn. I denne artikkelen finner du det beste utvalget av trappegrinder. Vi har nemlig samlet de fire mest populære modellene på markedet.

Best i test er ifølge oss Hauck Sikkerthetsgrind. Dette fordi det er en praktisk og trygg sikkerhetsgrind til en god pris. Den har smarte funksjoner og passer i de fleste dør- og trappeåpninger.

Beste trappegrind på budsjett er den anerkjente modellen BabyDan Grind Multidan. Ikke bare knuser denne konkurrentene på pris, den også særdeles enkel å montere/demontere og kan åpnes i begge retninger.

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har testet produktene. Testen er basert på nøye gjennomgang av kundeomtaler, produktbeskrivelser og tester utført av diverse testmagasin.

Trappegrind test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Hauck Sikkerhetsgrind
Hauck er en pålitelig, praktisk og trygg sikkerhetsgrind som er svært populær både hos forbrukerne og ekspertene. For oss var det ingen tvil om at denne er best i test.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Grind Multidan
Prisbelønte BabyDan har her utviklet en unik grind, og det av flere grunner. For det første er denne desidert billigste på markedet, og for det andre har den en rekke praktiske egenskaper.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Flex XXL
BabyDan Flex XXL er en større sikkerhetsgrind med fire brede seksjoner og en dørseksjon. Barnegrinden passer utmerket for å dele av et rom, bruke som en lekeplass eller plassere som beskyttelse rundt peis.
SJEKK PRISEN →
BabyDan FlexiFit
Denne modellen er et meget godt alternativ til de dyreste toppmodellene. Den har flere praktiske egenskaper, er svært sikker og trygg, og er ikke minst prisvennlig. Den har i tillegg høy kvalitet da den er laget av plast og metall, samt at den er særdeles brukervennlig ifølge forbrukerne.
SJEKK PRISEN →

1. Hauck Sikkerhetsgrind — Testvinner

Hauck Sikkerhetsgrind

SJEKK PRISEN →

Denne sikkerhetsgrinden utmerker seg på flere områder og er vår favoritt fordi den skårer høyt på både pris, funksjonalitet og brukervennlighet. Den er i tillegg trygg og sikker, og den skårer også svært høyt hos forbrukerne. Her får du i følge oss den beste «helheten».

Hauck sikkerhetsgrind er åpenbart populær både hos forbrukerne og ekspertene. Den får gode skussmål og beskrives som både praktisk og trygg. Dette fordi den er justerbar og svært enkel å montere. Sikkerhetsgrinden har for eksempel en dobbel lukkemekanisme. Dette gjør det tilnærmet umulig for små barn eller husdyr å åpne grinden, noe som er perfekt når du vil stenge av områder i hjemmet.

Andre ting som går igjen som unike fordeler er grindens høye kvalitet. Den er laget av et robust metall som tåler mye, og takket være høyden på 77 cm er det mest sannsynlig ingen fare for at barnet klarer å klatre over grinden.

Øvrige mål på grinden er 75-80 cm, og den veier kun 4,3 kg. Avslutningsvis er det også verdt å bemerke den gode prisen. Her betaler du nemlig meget lite for en trygg og sikker grind, og nettopp derfor er dette vår testvinner.

Oppsummert

 • God pris
 • Dobbel lukkemekanisme
 • Praktisk og enkel å montere

LES MER

2. BabyDan Grind Multidan — Beste på budsjett

BabyDan Grind Multidan

SJEKK PRISEN →

Prisbelønte BabyDan har her utviklet en unik grind, og det av flere grunner. For det første er denne desidert den billigste på det markedet, og for det andre har den en rekke praktiske egenskaper. Handler du på budsjett eller bare ønsker en god sikkerhetsgrind til en god pris, er det ingen tvil om at denne er et godt kjøp.

BabyDan Grind Multidan tilbyr et hav av muligheter. Den har blant annet et unikt, barnesikkert beslag, men det som beskrives som den største fordelen, sett bort i fra pris, er at den er enkel å montere og demontere.

Det kreves for eksempel ingen redskaper for å hverken montere eller demontere, noe som gir enorm fleksibilitet. Har du behov for en grind flere steder i hjemmet, kan du enkelt flytte denne hvor behovet er størst.

Ikke nok med det, grinden kan også åpnes i begge retninger og den manøvreres problemfritt med en hånd. Dette gjør den til en praktisk og naturligvis brukervennlig trappegrind. Videre passer den åpninger som er minst 60,5 cm og maks 102 cm, og dette gjør at den passer de fleste døråpninger og trappepassasjer.

Kvaliteten er det heller ingenting å utsette på, samt at høyden på 68 cm gjør det krevende å klatre over. Som også understreket er prisen svært god, faktisk er den billigst, noe som gjør denne til en åpenbar god investering for alle som er opptatt av pris.

Oppsummert

 • Testens rimeligste
 • Praktisk og brukervennlig
 • Passer de fleste døråpninger og trappepassasjer

LES MER

3. BabyDan Flex XXL — Premium

BabyDan Flex XXL

SJEKK PRISEN →

BabyDan Flex XXL er en større sikkerhetsgrind med fire brede seksjoner og en dørseksjon. Barnegrinden passer utmerket for å dele av et rom, bruke som en lekeplass eller plassere som peisbeskyttelse. Denne sikkerhetsgrinden er perfekt for alle som trenger ekstra god beskyttelse mot farlige og større områder.

Sikkerhetsgrinden blir totalt 350 cm bred og kan forlenges med ytterligere seksjoner som selges separat. Grinden festes med medfølgende veggfester. Flex XXL er godkjent etter de siste EU reglene EN1930:2011 og barnet ditt får garantert et sikkert og trygt miljø.

Tilbehør for Flex M, L, XL og XXL kan du kjøpe separat og gir mulighet til å forlenge grinden, eller å lett kunne flytte grinden eller ha en ekstra dørseksjon. Delen som inngår er én dørseksjon på 72 cm og fire forlegninger, samt ett veggfeste. Videre har den en maksimal vekt på 14 kilo, og mål på 71 x 3,5 x 350 cm. Vær oppmerksom på at avstanden mellom peisen og peisgrinden bør være minst 75 cm for å unngå at peisgrinden blir varm eller at barnet kan strekke seg fram og brenne seg på peisen.

Kort oppsummert er denne grinden ypperlig på alle større områder som trenger avgrensning. Du kan også, takket være grindens fleksibilitet, tilpasse grinden og justere formen slik at den alltid passer området du trenger å avgrense. Prisen er kanskje noe høyere sammenlignet med andre modeller, men det skulle nesten bare mangle med tanke på grinden sin enorme størrelse og fleksibilitet.

Oppsummert

 • En større sikkerhetsgrind i fire seksjoner.
 • Passer ypperlig både som trappegrind og beskyttelse mot peis og lignende
 • Populær bestselger

LES MER

4. BabyDan FlexiFit — Mye for pengene

BabyDan FlexiFit

SJEKK PRISEN →

Denne modellen er et meget godt alternativ til de dyreste toppmodellene. Den har flere praktiske egenskaper, er svært sikker og trygg, og er ikke minst prisvennlig. Den har i tillegg høy kvalitet da den er laget av plast og metall, samt at den særdeles brukervennlig ifølge forbrukerne.

FlexiFit beskrives av forbrukerne som en praktisk sikkerhetsgrind som passer nesten alle åpninger. Dette ettersom veggbeslaget kan vinkles slik at det sitter både på innsiden og utsiden av dørkarmen. Dersom grinden monteres på innsiden av dørkarmen, passer den til åpninger mellom 69 – 106,5 cm. Monteres grinden på utsiden av dørkarmen, vil maksimumsmålet være ca. 5 cm mindre. Annet forklart er den enkel å montere.

FlexiFit har også sine fordeler ved at den kan åpnes i begge retninger, samt at den enkelt åpnes med en hånd. I tillegg til det er trappegrinden utstyrt med dobbel lås, noe som gir ekstra beskyttelse. Det er altså ingen risiko for at ungen skal klare å åpne grinden på egenhånd.

Målene på grinden er 4x74x71 cm og den veier rundt 4 kg. Den er også laget av plast og metall, noe som sikrer høy kvalitet. Også prisen er god hvilket betyr at du får mye for pengene.

Oppsummert

 • Praktisk og brukervennlig
 • Utstyrt med dobbel lås
 • Åpnes i begge retninger

LES MER


Sikre hjemmet ditt med en trappegrind

At et barn brenner seg på en åpen varmekilde eller ramler ned en trapp, det er et marerittscenario for enhver forelder – ja, det er ganske enkelt ikke noe som får lov til å skje. Samtidig er det ikke alltid like lett å følge med hele tiden. I slike tilfeller er en god og trygg sikkerhetsgrind tingen å satse på!

Med trappegrinden vil du stenge passasjer, for eksempel mellom dører eller en trapp. Det anbefales at du benytter deg av slike grinder, så snart barnet starter å bevege seg. Vær ute i god tid, da barn som først har begynt å bli aktive ofte har en bratt læringskurve.

Sikkerhetsgrinder kommer også i forskjellige former og varianter, og finnes både som skrugrinder og spenngrinder. Det kan dreie seg om trappegrinder, peisgrinder, lekegrinder eller romdelere – felles for dem alle, er at de skjermer barna fra den potensielle faren på en ypperlig og effektiv måte!

Hvordan velge riktig trappegrind?

Det viktigste er at sikkerhetsgrinden passer til formålet. Ta en gjennomgang av huset, og planlegg hvor dere trenger sikkerhetsgrinder. Ta frem et målebånd og gå gjennom de aktuelle muligheten. Se gjerne etter modeller som både kan monteres på innsiden og utsiden av dørkarmen, særlig dersom husets åpninger har ulike bredder.

Deretter bør du undersøke markedets utvalg og finne grinden du tror passer ditt hjem og formål. I vår trappegrind test har vi samlet fire av de mest populære modellene på markedet i håp om at du finner en trappegrind som passer ditt formål.

Hvor lenge har man behov for en trappegrind?

Hvor lenge du trenger en trappegrind avhenger både av barna og hvor grinden skal stå. Dersom du bruker en trappegrind for at barnet ikke skal krype inn på uønskede rom, er brukstiden kanskje opptil 2 år. Har du montert grinden øverst i trappen og ønsker å unngå fall, kan det være lurt å ha grinden helt opp til tre års alderen eller lengre. Naturligvis må du også selv vurdere hvor lenge du har behov.

Hvordan installere en trappegrind?

Med hver barnegrind kommer det en detaljert håndbok med anvisninger for i hvilken type døråpninger eller ved hvilke trapper grinden kan monteres. De fleste barnegrinder krever at man skrur grinden eller fester til grinden rett inn i veggen eller trappen. I tillegg til bor og riktig type skruer kan det også bra å ha et vater for hånden, da det er viktig at barnegrinden monteres riktig for at den skal fungere som tiltenkt.

Hvordan åpnes trappegrinder?

Ulike modeller av barnegrinder åpnes og lukkes på forskjellige måter. Vanligvis har barnegrinder en enhåndsåpning, for å gjøre det lettere for foreldre som vil åpne grinden og gå gjennom bærende på et barn samtidig. Samtidig skal åpningen ofte gjøres i to trinn, for å være sikrere og slik at små barn ikke skal kunne finne ut hvordan grinden åpnes.

Trappegrind test