Trampolinen i 2020

Trampoline test: Disse 13 gir deg mest for pengene i 2021

Det populære leketøyet trampoline er i dag et naturlig syn i Norske hager og det finnes utallige trampoliner å velge mellom. Men hvilken trampoline passer best for deg og din familie? Formålet med denne artikkelen er å gi deg bedre oversikt over de ulike modellene.

Ved å teste ti spenstige trampoliner kom vi frem til at Trampoline Berg Favoritt Grønn er den beste. Med denne har du god kontroll på spretten og den har fjærer tilpasset hoppere på en vekt mellom 30 og 100 kilo. Den er derfor godt egnet både for barn og ungdom.

Leter du etter et billig alternativ, ville vi ha gått for Pinepeak trampoline. Denne knuser konkurrentene på pris og oser trygghet med sitt solide sikkerhetsnett.

VÅRE favoritter

 • Beste hoppekomfort og sprett
 • Sikker og trygg
 • Holder i mange år uten slitasje
SJEKK PRISEN →
 • God sprett
 • Utmerket sikkerhet
 • Fantastisk byggekvalitet
SJEKK PRISEN →
 • God pris
 • God kvalitet
 • Brukervennlig
SJEKK PRISEN →

Trampolinen i 2021 test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
Trampoline Berg Favoritt
En populær trampoline med god sprett og fantastisk byggkvalitet. Denne modellen har også utmerket sikkerhet, så dette er en trygg lekeplass for barna.
SJEKK PRISEN →
Trampoline Berg Elite
Toppmodellen til merket Berg. Den skiller seg ut på grunn av sin fantastisk gode hoppekomfort.
SJEKK PRISEN →
Pinepeak Trampoline
En rimelig, men samtidig veldig god trampoline. Det er vanskelig å finne bedre trampoliner til denne prisen.
SJEKK PRISEN →
Pinepeak Trampoline Small
Dersom du har en liten krabat i hjemmet med mye energi, er den et utmerket valg. Modellen er unik, siden den kan brukes både inne og ute.
SJEKK PRISEN →
Salta Trampoline Comfort
En heftig trampoline med rektangulær form. Dette er det perfekte alternativet til trampolinen i turnhallen.
SJEKK PRISEN →
Game On Sport Trampoline Jumpline
Nok en modell med rektangulær form. Den er imidlertid mindre, noe som gir en rimeligere pris enn på andre rektangulære trampoliner.
SJEKK PRISEN →
Berg Bakkehøyde Champion
Dersom du vil ha en trampoline på bakkehøyde, så er dette den beste. Den har fantastisk sprett og vil nesten ikke vises i hagen din.
SJEKK PRISEN →
Salta Trampoline Ground
Dette er en ekstra romslig trampoline med fantastisk sprett. Den er perfekt for deg elsker å gjøre triks.
SJEKK PRISEN →
Salta Trampoline Comfort Ground 305
En nedgravd trampoline med god pris. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Pinepeak Trampoline 427
Testens største trampoline! Denne er perfekt til storfamilien eller om ungen din elsker å invitere venner hjem på besøk.
SJEKK PRISEN →

1. Trampoline Berg Favoritt — Best i test

SJEKK PRISEN →

En populær trampoline som er testvinner hos flere forbrukerråd. Dette er en solid modell med god byggekvalitet, sikkerhet og ytelse. De holdbare fjærene gjør at trampolinen kan brukes av både barn og ungdom, samtidig som det høye sikkerhetsnettet gir en trygg hoppe-opplevelse.

God sprett

Spretten på trampolinen er god og stabil, noe som gir mulighet for høye hopp og morsommere lek. Den sikrer samtidig en kontrollerbar sprett med mer presisjon, siden fjærene er laget for å tåle en vekt på hele 100 kilo. Dette gjør at det er ingen risiko for ukontrollerbare sprett i trampolinen når barnet ditt hopper i den.

Trygg trampoline

Det høye sikkerhetsnettet og kantpolstringen rundt trampolinen er denne modellens store fortrinn. Det er ikke mulig å hoppe over nettet og all aktivitet foregår inne i trampolinen. Du kan derfor la barna dine holde på uten at du må sitte og følge med på i frykt for at de skal ramle ut av leketøyet.

Polstringen gjør også at det er mykt og behagelig å falle- Polstringen sikrer en effektiv støtdemping, samtidig som nettets masker er små nok til at barnefingre ikke settes fast.

Slitesterk

Byggekvaliteten på Berg Favoritt er så bra at du er sikret en trampoline som holder i mange år. Smarte dreneringshull på undersiden avfukter fuktighet som måtte komme inn i polstringen. Dette motvirker rust og vil bevare den gode spensten i fjærene, samtidig som det slitesterke materiale tåler skiftende norsk vær. Dette gjør at du kan la Berg Favoritt stå ute om vinteren, selv om det ikke er anbefalt.

Dersom du ønsker en trampoline med fantastiske sprett og enestående sikkerhet, er det få som kan måle seg med denne. Prisen er heller ikke den verste med tanke på hvor mange år Berg Favoritt holder og det er vanskelig å finne noe som er negativt med denne modellen.

Fordeler:

 • God sprett
 • Utmerket sikkerhet
 • Fantastisk byggekvalitet

Ulemper:

 • Lite brukervennlig bruksanvisning

LES MER


2. Trampoline Berg Elite — Premiumvalg

SJEKK PRISEN →

Dette er toppmodellen til det populære merket Berg og de legger ingenting imellom når de kaller denne for deres desidert beste trampoline. Den er perfekt om du har barn som elsker trampoliner og du forventer hyppig og intens bruk. Kjøper du denne til barna, får de flere funksjoner som sikrer den ultimate hoppe-opplevelsen.

Enestående hoppekomfort

Utstyrt med Airflow hoppeduk og TwinSpring Gold fjærer, er det få modeller som kan måle seg med Berg Elites enestående hoppekomfort. Hoppeduken gir 50 prosent mer luftgjennomstrømning, noe som resulterer i høyere og mer fleksible hopp.

Fjærene til Berg Elite er montert i en form av en «V» som gir et større og mer optimalt hoppe-område, samtidig som fjærenes vinklede posisjon sikrer lang holdbarhet uten å komprimere størrelsen på trampolinen.

De unike fjærene vil også sikre at du trekkes inn mot sentrum når du hopper. Dette er et område som gir bedre sprett og som samtidig er tryggere, siden du er langt unna kantene på trampolinen.

God kvalitet

Trampolinen er godt polstret og polstringen er veldig UV-bestandig, noe som gjør at den er herdet mot sterkt sollys. Materialet er også ekstra slitesterk, samt at rammen har beskyttende svart pulverlakkering på seg, som gjør den motstandsdyktig mot rust. Du er derfor sikret en trampoline som holder i mange år, dersom du kjøper du Berg Elite.

Konklusjon

Det skal godt gjøres å finne en trampoline som er bedre enn denne. Den har fantastisk sprett og god sikkerhet, samtidig som kvaliteten sikrer en brukstid på mange år. Elite er også godt egnet for både barn og ungdom, og den kan til og med brukes av voksne.

Det eneste som skremmer oss er den høye prisen. Her må du virkelig grave dypt i lomma, siden den har en prislapp på nærmere 17 000 kroner. Dette er veldig mye mer sammenlignet med andre trampoliner, men til gjengjeld er det ingen andre som kan måle seg med denne når det kommer til sprett, sikkerhet og kvalitet.

Fordeler:

 • Beste hoppekomfort og sprett
 • Sikker og trygg
 • Holder i mange år uten slitasje

Ulemper:

 • Skyhøy pris

LES MER


3. Pinepeak Trampoline — Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Dersom du er på jakt etter en rimelig, men samtidig bra trampoline, er det denne du burde gå for. Som testens beste budsjettvalg, er Pinpeak en trampoline som sikrer barna dine hoppeglede i mange år, uten at du må betale for mye.

God holdbarhet

Fjærene og rammen er laget i galvanisert stål, noe som forhindrer rustdannelse når det er fuktig ute. Dette sikrer lang holdbarhet på trampolinen og den kan fint stå ute på kalde høstdager uten frykt for slitasje. Vil du sikre ekstra lang holdbarhet, er det lurt å pakke trampolinen ned om vinteren, siden hoppeduken ikke er like resistent mot kulde.

Brukervennlig

Pinpeak er utstyrt med en praktisk stige som gjør at det er enkelt å komme seg opp i trampolinen, samtidig som sikkerhetsnettet har en glidelås som er lett å åpne. Dette gjør trampolinen veldig brukervennlig.

Hoppeduken er også sklisikker og har tykke vatterte kanter, slik at det ikke er noen fare for at barna sklir og slår seg når de skal hoppe. Monteringen av Pinepeak er også utrolig lett. Bruksanvisningen er veldig entydig med gode instrukser og verktøyet du trenger for å montere den riktig er inkludert. Det er derfor ikke noe problem å pakke ned trampolinen når vinteren kommer, eller montere den til våren igjen.

God pris

Prisen på Pinepeak er veldig god og her får du mye for pengene. Spretten på trampolinen er god og den er enkel både å montere- og demontere, samtidig som den holder lenge.

Det eneste vi ikke likte med Pinepeak er at polstringen ikke er den beste. Rammen og fjærene er derfor ikke like støtsikre som på toppmodellene, noe som gjør at den ikke er anbefalt for barn under seks år. Men har du større barn, finner du ingen trampoliner som er bedre til denne prisen.

Fordeler:

 • God pris
 • God kvalitet
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Dårlig polstring på rammen og fjærene
 • Ikke egnet for barn under seks år

LES MER


4. Pinepeak Trampoline Small — Best til mindre barn

SJEKK PRISEN →

Nok en modell fra barnevennlige Pinepeak. Selv om Pinepeak Trampoline er best egnet for større barn, er Pinepeak Small best til mindre barn. Den har en diameter på 140 cm og en høyde på 37 cm, noe som gjør den ganske mye mindre enn andre modeller. Den er derfor perfekt om du har små barn som trenger å hoppe av seg litt energi.

Passer både inne og ute

Takket være den lille størrelsen på trampolinen får den god plass i hagen uten å være for fremtredende. Pinepeak Small får også plass innendørs, slik at barna dine kan bruke den om vinteren.

Det negative med den lille størrelsen er at det ikke er plass til flere enn en om gangen. Har du flere barn, kan det derfor oppstå uenigheter hvem sin tur det er og hvor lenge hver enkelt skal hoppe. Den burde heller ikke brukes av barn som er eldre enn seks år. De kan bli for store og tunge til at trampolinen klarer belastningen.

Trygg trampoline

Med Pinepeak Small er barna dine sikret en trygg lekeplass. Den er godt polstret både på fjærene og rammen, noe som gjør den veldig støtsikker. Det skal mye til før ungene dine skader seg, hvis de ramler over fjærene eller rammen.

Spretten på hoppeduken er også ganske redusert for å gi en tryggere opplevelse. Det er begrenset hvor høyt man klarer å hoppe, noe som er en utmerket egenskap for en trampoline egnet for små barn. Barna vil ikke klare å hoppe til en høyde som kan oppleves som farlig eller skremmende.

Enkelt oppsett og lett å bruke

Trampolinen er også utrolig enkel å montere og lett å bruke. Glidelåsen på sikkerhetsnettet glir like enkelt opp som ned og du kan fint bruke en hånd for å åpne eller lukke. Prisen er også veldig god og den vil garantert gi mye glede til de minste barna dine.

Fordeler:

 • Kan brukes både inne og ute
 • Perfekt for de minste barna
 • Godt polstret

Ulemper:

 • Ikke egnet for barn over seks år
 • Kan bare brukes av en om gangen

LES MER


5. Salta Trampoline Comfort — Beste rektangulære

SJEKK PRISEN →

En morsom, rektangulær trampoline med enkelt oppsett og praktisk oppbevaring i vinterhalvåret. Den er utmerket for deg som elsker å gjøre triks mens du hopper og her får du en sjelden mulighet til å be vennene dine på en heftig sommeraktivitet.

Unik form

Denne skiller seg fra tradisjonelle trampoliner, siden den er rektangulær og ikke rund som de flest andre trampoliner. Den rektangulære formen gir en kraftigere sprett som gjør at du kan hoppe høyere, samtidig som den absorberer mer av landingskraften. Dette gir større frihet og mulighet for å gjøre flere triks.

En trampoline som er rektangulær vil i større grad passe som et treningsinstrument for deg som vil bruke trampolinen seriøst eller for eldre barn som er drevne trampolinehoppere.

Slitesterk og sikker

Materialet til Salta Comfort er slitesterkt og den brede kantbeskytteren er hele 20 millimeter tykt og 29 centimeter bredt, noe som gjør at den dekker både rammen og fjærene godt. Det er derfor ikke vondt om du eller barnet ditt ramler på rammen, siden putene demper fallet.

Stålrammen er også galvanisert, noe som forhindrer rust og som gjør at trampolinen til enhver tid er stabil og nesten lydløs når du hopper. Du kan derfor hoppe på kveldstid uten å forstyrre kveldsroen til naboene dine, men bare hvis du selv klarer å være stille.

Passer best for rutinerte hoppere

Som nevnt er rektangulære trampoliner bedre egnet for rutinerte hoppere. Den er ikke å anbefale om du skal kjøpe en trampoline til små barn eller noen som aldri har hoppet før, men er perfekt om du er en gammel turner som savner å sprette litt, eller om du har ungdommer som elsker å gjøre saltoer og backflips.

Fordeler:

 • Fantastisk sprett
 • Slitesterkt materiale

Ulemper:

 • Ikke egnet for nybegynnere

LES MER


6. Game On Sport Trampoline Jumpline — Rektangulær og billig

SJEKK PRISEN →

En mindre og billigere rektangulær trampoline. Game On Sport har her laget en trampoline som skal gi like god sprett som andre rektangulære trampoliner, men som skal ta mindre plass i hagen og som koster mindre.

Liten modell

Sammenligner man Jumpline med Salta Comfort, så ser man at denne er en del mindre enn Salta sin modell. Med sine 163 x 215 cm vil Jumpline bruker mindre plass i hagen enn hva andre rektangulære modeller gjør. Den er også billigere, samtidig som den har like god sprett som konkurrentene sine.

Prisen er nok også redusert, siden den ikke har like god polstring som for eksempel Salta Comfort har. Rammen er ikke like støtsikker og det er større sjanse for å skade deg hvis du faller på rammen.

Sikkerhetsnett inkludert

Som sin konkurrent har den også sikkerhetsnett inkludert og den er veldig brukervennlig med enkle instrukser om hvordan du akn montere og demontere trampolinen. Sikkerhetsnettet tåler vann og er UV-beskyttet, noe som sikrer en lang holdbarhet og trygg bruk til enhver tid.

Jumpline er også praktisk å oppbevare på tørre plasser om vinteren, siden den enkelt klappes sammen uten å ta for mye plass i garasjen eller kjelleren.

Dette er et godt kjøp for deg som trenger en mindre trampoline til å gjøre triks på, eller som ikke ønsker å bruke mer enn 2500 kroner på en trampoline. Trenger du en stor hoppeduk eller er opptatt av førsteklasses sikkerhet, ville vi ha gått for andre modeller enn denne.

Fordeler:

 • Billig
 • Fantastisk sprett
 • Praktisk oppbevaring

Ulemper:

 • Dårlig polstring

LES MER


7. Berg Bakkehøyde Champion — Beste nedgravde trampoline

SJEKK PRISEN →

En trampoline som er integrert i bakken. Den er et utmerket valg om du ønsker en trampoline på bakkehøyde. Ettersom rammen senkes ned i bakken, er det bare beskyttelseskanten og trampolineduken som vises i hagen. Berg Bakkehøyde Champion imponerer også med fantastisk sprett.

AirFlow hoppeduk

Som alle toppmodellene til Berg, er også denne utstyrt med en Airflow hoppeduk. Det gir mindre luftmotstand og høyere luftgjennomstrømning, noe som garanterer høyere hopp. De unike TwinSpring Gold-fjærene bidrar også til bedre sprett, takket være den diagonale plasseringen som fordeler kraften jevnere over trampolineduken.

Graves ned i bakken

Skal du ha denne modellen er du avhengig å grave litt. Den trenger heldigvis ikke å graves dypt ned, men det er viktig at du tar riktige mål av trampolinen og graver riktig, slik at den sitter optimalt i bakken.

Fordelene med at trampolinen ligger på bakkeplan er at den er veldig diskre og ikke vil forstyrre utsynet. Den er lite synlig og du må se fra fugleperspektiv for å se trampolinen, samtidig som den er utrolig enkel å komme seg opp på og av. Bakkehøyde Champion er derfor en trampoline som er gunstig for de minste barna.

Ulempene med trampolinen er at den kommer uten sikkerhetsnett, så hvis du får en uventet kraftig sprett og ramler utenfor trampolinen, risikerer du å slå deg kraftig. Bakkehøyde Champion er derfor anbefalt for drevne trampolinehoppere. Styr derfor unna hvis du er nybegynner.

En annen ulempe er den høye prisen. Her må du betale nærmere 10 000 kroner, noe vi synes er veldig mye for en trampoline.

Fordeler_

 • Fantastisk sprett
 • Diskre, den vises nesten ikke i hagen
 • Slitesterkt materiale

Ulemper:

 • Koster mye
 • Har ikke sikkerhetsnett

LES MER


8. Salta Trampoline Ground — Beste nedgravde, rektangulære trampoline

SJEKK PRISEN →

En ekstra romslig bakketrampoline med god sikkerhet. Trampolinen er utstyrt med sikkerhetsnett, noe som gjør at du kan la barna dine hoppe omkring stabilt og trygt, uten risiko for skader. Nettet og rammene er også godt polstret og trampolinen er enkel å montere sammen. Det tar derfor ikke lang tid å pakke opp denne når sommeren nærmer seg.

Fantastisk sprett

Som med alle rektangulære trampoliner gir denne bedre sprett enn de med rund hoppeduk. Den passer derfor godt til bruk for å gjøre høye hopp eller triks, og er du turner vil du med få en trampoline som tilsvarer en i turnhallen. Her er det virkelig bare å slå seg løs og få en liten smakebit på hvordan det er å fly.

Sikkerhetsnettet gjør også at du også kan la mindre og uerfarne barn hoppe på trampolinen. Nettet gjør at de ikke hopper ut av trampolinen, samtidig som polstringen er såpass god at man ikke får vondt dersom man lander utenfor hoppeduken.

Stabil hoppeflate

Trampolinen skal delvis graves ned i bakken og kanten skal være rundt 20 centimeter fra bakken. De tykke stålrammene sikrer ogs¨å en stabil hoppeflate som er laget for å tåle hyppig bruk. Materialet er også av ypperste kvalitet, noe som gjør at trampolinen holder i mange år etter du kjøper den.

Konklusjon

Konklusjonen er at dette er den beste nedgravde, rektangulære trampolinen. Den gir enestående sikkerhet og en fantastisk god sprett. Formen, størrelse og sprett gjør at denne er perfekt for en rutinert turner som trenger et trenger et treningsområde, samtidig som den er trygg for bruk av små barn.

Det negative med modellen er at du må grave ganske mye i hagen før du monterer den.

Fordeler:

 • Fantastisk sprett
 • Høy kvalitet på materiale
 • Utstyrt med sikkerhetsnett

Ulemper:

 • Den store størrelsen gjør at det kreves en del graving i hagen før montering

LES MER


9. Salta Trampoline Comfort Ground 305 — Billigste nedgravde trampoline

SJEKK PRISEN →

Dersom du vil ha en nedgravd trampoline som ikke koster for mye, mener vi at denne modellen er det beste alternativet. Dette er en romslig trampoline med et elegant design som er enkel å bruke. Trampolinen er også utstyrt med sikkerhetsnett og myke puter som gjør den trygg og behagelig å hoppe i. Til tross for den rimelige prisen, får du en veldig god trampoline.

Slitesterk

Salta Comfort Ground har slitesterke stålrammer som er galvanisert og dekket av et svart glanset belegg, som skal forhindre rust og slitasje på trampolinen. Den skal derfor tåle daglig bruk over flere år uten at det går utover verken kvaliteten på sprett eller sikkerheten.

Konstruksjonen av ståltoppen på trampolinen sørger også for at sikkerhetsnettet holder sin elegante form. Nettet blir ikke slapt og siger ned, noe det kan ha en tendens til å gjøre på andre modeller. Nettet på denne vil til enhver tid holde seg stabilt og oppreist, noe som sørger for et penere utseende og bedre sikkerhet.

Romslig trampoline

Trampolinen fra Salta er som nevnt romslig og har en diameter på 305 centimeter, i tillegg til at den har en maksimal vekt på 120 kilo. Den er derfor stor nok og tåler nok, til at flere kan hoppe samtidig. Ungen din kan derfor invitere venner på besøk og de kan hoppe på trampolinen samtidig, uten at det går utover sikkerheten.

Dårlig sprett

Dette er en trampoline vi likte utrolig godt. Den har en god pris, er romslig, har et elegant utseende og er både brukervennlig og trygg. Salta har også laget en modell som tåler mye, så her får barna dine en lekeplass i hagen som holder i mange år.

Vi anbefaler ikke denne modellen dersom du ønsker en trampoline som gjør at du kan hoppe rekordhøyt. Spretten er noe begrenset, siden både fjærene og duken ikke er av like god kvalitet som på toppmodellene. Vi anbefaler derfor Salta Comfort Ground til deg som ønsker en pen og trygg lekeplass til barna dine.

Fordeler:

 • Elegant trampoline
 • Tåler mye, god sikkerhet
 • Stor maks vekt, kan brukes av flere samtidig

Ulemper:

 • Dårlig sprett

LES MER


10. Pinepeak Trampoline 427 — Trampoline til hele familien

SJEKK PRISEN →

Pinepeak har i en årrekke levert kvalitetsleker til barn og unge og det er med god grunn at de er så populære. Fokusområdet deres er å utvikle leker til alle situasjoner, noe som kommer til syne i deres kolleksjon av trampoliner. I tillegg til sin lille og mellomstore trampoline, har Pinepeak her laget en ekstra stor modell som er tilpasset hele familien.

Ekstra stor

Denne modellen har en diameter på 427 centimeter, noe som ikke bare er Pinepeaks største, men også testens største trampoline. Den er spesialutviklet for storfamilien, noe som gjør den perfekt om dere er mange i huset som kunne trengt en lekeplass i hagen. Her er det ingen problemer å hoppe samtidig, slik at du unngår krangling om hvem sin tur det er til å hoppe.

Trampoline 427 har også såpass høy maksimal vekt, noe som gjør at du som voksen også kan bli med på moroa. Dette er en ypperlig mulighet til å ta del i barnas glede og ha en felles aktivitet.

God kvalitet

Som på alle Pinepeak sine modeller, har denne slitesterkt materiale både på fjærene og rammen, noe som sikrer lange holdbarhet. Den er også utstyrt med sikkerhetsnett, så trampolinen er veldig brukervennlig, samtidig som den lett kan monteres og demonteres. Det er derfor ikke noe problem å pakke den ned til vinteren eller få den opp om våren.

Det vi savner med trampolinen er bedre polstring over fjærene og rammen. Den burde derfor brukes under tilsyn av en voksen, dersom det er mindre barn på trampolinen. Dersom barnet ditt ramler utenfor sprettduken kan det slå seg, siden polstringen ikke gir tilstrekkelig med demping.

Spretten er heller ikke den best på Pinepeak 427. Dette kommer av at fjærene ikke klarer å stramme duken nok til å gi tilstrekkelig med sprett. Skal du ha en trampoline der du hopper høyt, er dette en å styre unna. Den er derimot perfekt til storfamilien som trenger et lite samlingspunkt i hagen.

Fordeler:

 • Testens største trampoline, perfekt for storfamilien
 • Slitesterkt materiale

Ulemper:

 • Dårlig sprett
 • Dårlig polstring rundt rammen og fjærene

LES MER


Dette burde du se etter i en trampoline

Det er flere ting å ta hensyn til før du kjøper en trampoline. I dag kommer trampolinene med flere forskjellige funksjoner og passer til forskjellig bruk. Du må derfor tenke igjennom hvem du kjøper trampolinen til og hva den skal brukes til.

Er trampolinen til deg selv, slik at du får et treningsområde i hagen eller kjøper du et leketøy til barna dine? Dette er spørsmål som er helt avgjørende for hvilken trampoline du burde gå for, og vi mener derfor du burde se på følgende før du handler.

Sikkerhet

Dette er naturligvis viktig uansett hvem du kjøper trampolinen til, men er du en dyktig turner og har hoppet mye på trampoline, så er kanskje ikke sikkerhetsnett noe du trenger. Dette kan da være imot sin hensikt og bare være i veien når du hopper høyt og gjør triks.

Dersom du kjøper til barna dine, er sikkerhetsnett og polstring viktige funksjoner på en trampoline. Dette gir en tryggere opplevelse, siden nettet sikrer at de ikke faller utenfor trampolinen, mens polstringen gjør at de ikke får vondt hvis de lander utenfor hoppeduken.

Sprett

Spretten avgjør hvor høyt du klarer å hoppe. Er trampolinen til små barn, er det tryggere å gå for en modell med mindre sprett. Det samme gjelder i motsatt tilfelle. Er du en dreven trampoline-hopper og elsker å hoppe høyt, såer spretten avgjørende for hvor morsom opplevelsen blir når du hopper.

Gjør derfor nøye vurderinger om hvor god sprett du eller barna dine trenger.

Størrelse og vekt

Hvor stor trampoline du trenger kommer an på hvor mange du ser for deg skal bruke den samtidig og det samme gjelder vekten. Alle trampoliner har en beregnet maksimal vekt som ikke burde overskrides, siden det fører til slitasje på trampolinen. En større trampoline er også tryggere fordi den har en større hoppeduk, noe som gir mindre risiko for å lande feil og mindre risiko for å krasje hvis det er flere personer som hopper samtidig.

Pris

Pris og kvalitet henger som regel sammen og ønsker du en trampoline som holder lenge, må du nok regne med å kjøpe en dyrere modell.

Er det trygt å hoppe på en trampoline?

Ja, trampoliner er trygge leketøy både for store og små. De fleste er utstyrt med sikkerhetsnett, samtidig som er godt polstret for dempe støt når du ramler. Du kan også kjøpe trampoliner med mindre sprett dersom du er bekymret for at barna dine skal hoppe for høyt.

Det er ikke bare morsomt å hoppe på en trampoline, den har også flere helsemessige fordeler. For det første er det en effektiv måte å få barna i aktivitet på, samtidig som det forbedrer motorikk, koordinasjon og balanse. Et barn som har tilbragt mye tid på trampoliner vil i større grad mestre fysiske prøvelser.

Er trampoliner vanskelige å montere?

Trampolinene er som regel ikke vanskelig å montere, men det kan være gunstig å være to personer. Noe av monteringen kan være fysisk krevende, siden du skal hekte fast fjærene i rammen samtidig som duken strammes. Dette krever litt muskelkraft å få til, men ikke så mye at du sliter deg ut.

Bruksanvisningene er også lettleste og veldig tydelige på hva som skal gjøres. Det er derfor ganske uproblematisk å montere en trampoline.

Hva er best av rektangulær og rund hoppeduk?

Det vanligste på dagens trampoliner er rund hoppeduk, men en rektangulær gir kraftigere sprett, slik at du kan hoppe høyere, samtidig som den absorberer mer av landingskraften. En rektangulær trampoline er også bedre egnet som et treningsinstrument fremfor en lekeplass. Hva som er best kommer derfor an på hva du selv foretrekker.

Våre kriterier

Vi vurderte trampolinene på følgende kriterier; Sikkerhet, brukervennlighet, kvalitet, design og pris.

Sikkerhet

Er kantbeskyttelsen støtsikker og dekker beskyttelsen rammen og fjærene ordentlig? Det var viktig for oss at trampolinene var sikre nok til at barn kan hoppe uten risiko for å slå seg. Vi så også på hvor stor kraft sikkerhetsnettene tålte og hvor godt polstret de var, i tillegg til hvor stabile trampolinene er under bruk.

Brukervennlighet

Hvor enkelt er det å montere og demontere trampolinene? Vi så også på hvor tydelige bruksanvisningene var og om nødvendige verktøy var inkludert for å utføre riktig installasjon. For oss var det også viktig at de tørket fort dersom det regnet og at de kunne vaskes effektivt uten store problemer.

Sist men ikke minst vurderte vi hvor enkelt det var å komme seg ut og inn av trampolinene.

Kvalitet og design

Hvor lenge holder de ulike modellene og hvordan tåler de hyppig bruk? Vi ønsket trampoliner som håndterte daglig bruk uten slitasje, samtidig som de må være noenlunde flotte å se på. Selv om utseende ikke er det viktigste for en trampoline, så har det litt å si, siden de tar mye plass i en hage.

Pris

Ingen ønsker et produkt som er overpriset. Jo bedre kvalitet til en rimeligere pris, jo mer likte vi trampolinen.