fbpx

Traktørpanne test: De 4 beste i 2022

I denne artikkelen får du oversikt over de beste traktørpannen i 2021. Vi har, ved hjelp av gjennomgang av pålitelige kilder som produktbeskrivelser, kundeomtaler og tester utført av ekspertteam, kåret beste traktørpanne i 2021.

Vårt formål er å geleide deg gjennom det enorme utvalget av traktørpanner, og forhåpentligvis gjøre det enklere for deg å finne modellen som passer deg best.

Basert på våre undersøkelser var det Garcima Lyonnaise som kom soleklart best ut i vår test. Her får du du en kraftig karbonstålpanne med høy slitestyrke, og som funker like godt på alle varmekilder. Ønsker du en panne som gir mye for pengene, er det Jamie Oliver Everyday vi anbefaler. Takket være pannen sin gode pris, elegante design og unike 3-lagsteknologi i bunnen, er den et opplagt valg for alle husholdninger.

Det er flere fordeler med en traktørpanne, men spesielt det at den har høyere kanter enn en vanlig stekepanne. Dette gjør den til særdeles gunstig til blant annet stuinger og rask oppkoking av sauser.

VÅRE favoritter

 • Elegant design
 • Virker på induksjon
 • 3-lags bunn
SJEKK PRISEN →
 • God pris og høy kvalitet
 • Størrelse på 28 cm
 • Virker på alle varmekilder
SJEKK PRISEN →
 • Høy kvalitet – laget i rustfritt stål
 • Brukervennlig
 • En favoritt blant nordmenn
SJEKK PRISEN →

Traktørpanne test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Garcima Lyonnaise
Testvinneren er vår soleklare favoritt fordi den kombinerer pris og kvalitet på en usedvanlig god måte. Her får du en slitesterk traktørpanne uten å måtte betale for mye. Ikke rart at denne er en favoritt blant forbrukerne!
SJEKK PRISEN →
Jamie Oliver Everyday
Denne elegante traktørpannen er perfekt for deg som ønsker mye for pengene. Her får du en unik panne med 3-lags bunn til en svært god pris, utviklet av ingen ringere enn kjendiskokken Jamie Oliver.
SJEKK PRISEN →
Fiskars All Steel Traktørpanne
Prisbelønte Fiskars er en svært slitesterk traktørpanne med flere gode egenskaper. Den har i tillegg et aldeles stilrent og moderne design, samt at den tåler oppvaskmaskin.
SJEKK PRISEN →
Eva Trio Traktørpanne
Denne traktørpannen fra Eva Trio er laget av kobber og har et usedvanlig eksklusivt design. Den er av den grunn en av markedets fremste toppmodeller, og derfor perfekt for deg som skal ha det beste av det beste.
SJEKK PRISEN →

1. Garcima Lyonnaise — Best i test

Garcima Lyonnaise Traktørpanne

SJEKK PRISEN →

Garcima Lyonnaise kom best ut i vår test fordi den kombinerer pris og kvalitet på en ypperlig måte. Her får du en kraftig traktørpanne i karbonstål med høye kanter og effektiv varmefordeling. Den er også usedvanlig populær både hos forbrukerne og ekspertene, og den beskrives flere steder som en av markedets fremste bestselgere. Den har også et stilrent, men enkelt design, noe som gjør at den passer alle typer kjøkken.

Stekepanner av typen lyonnaise er kraftige karbonstålpanner som brukes i franske restaurantkjøkken og husholdninger. En fordel med karbonstålpannene er at de er lettere enn støpejernspannene. Karbonstålet tilsetter attpåtil jern til maten hvilket gir naturlig jernberiket mat.

Pannen er heller ikke blank, men grov og blir svartere innvendig, og bedre, jo mer den brukes. Rengjør med noen dråper oppvaskmiddel og varmt vann. Før pannen tas i bruk første gang er det viktig å steke den inn. Rengjør pannen med mye varmt vann. Hell i ca. 1 cm matolje og varm i 5 minutter. Hell ut oljen og tørk med et kjøkkenhåndkle. Pannen er så klar til bruk. Det er også viktige å merke at den ikke tåler oppvaskmaskin.

Videre er pannen garantert fri for giftige stoffer og den fungerer på alle varmekilder, inklusivt induksjon. Vær forsiktig med styrken på induksjonskomfyren da for kraftig varme kan gjøre at pannen slår seg. Hell ikke kaldt vann i en varm panne.

Størrelsen er på 28 cm og takket være pannens høye kanter er den optimal til all slags mat. Prisen er som nevnt også god, og i tillegg til den gode kvaliteten, blir dette vår soleklare testvinner.

Oppsummert

 • God pris og høy kvalitet
 • Størrelse på 28 cm
 • Virker på alle varmekilder
 • Tåler ikke oppvaskmaskin

LES MER

2. Jamie Oliver Everyday — Mye for pengene

Jamie Oliver Everyday SS

SJEKK PRISEN →

Kjendiskokk Jamie Oliver, har her utviklet en svært populær traktørpannen. Her får du nemlig en elegant panne med en unik 3-lags bunn, som sikrer høy kvalitet og den beste varmedistribusjonen. Oliver som er kjent for sine ekstreme kokkekunnskaper vet hvor viktig det er med godt redskap for å lykkes på kjøkkenet, noe denne traktørpannen utvilsomt vil hjelpe deg med.

Traktørpannen får også mye skryt for sitt elegant design og moteriktige utseende. Det gjør at den passer like godt inn i profesjonelle kjøkken som i moderne hjem. Ikke nok med at den er elegant, du får i tillegg en ekstrem holdbar sauteringspanne. Jamie Oliver Everyday SS Sauteringspanne er nemlig laget i rustfritt stål med en bunn bestående av tre lag, som sikrer en høy kvalitet og den beste varmedistribusjonen.

Innvendig er den belagt med et titanium non-stick belegg som gjør den svært resistent. Samtidig reduserer det også bruken av fettstoffer ved steking slik at du unngår at maten brenner seg fast, samt at rengjøringen blir enklere. Den er videre utstyrt med Tefal sin kjente ThermoSpot-teknologi som sikrer at pannen er perfekt forvarmet før bruk. Samtidig bevarer du også smak og næringsstoffer takket være denne teknologien.

Den har en diameter på 25 cm og høye kanter, noe som gjør den enkel å bruke til både saturering og steking. Den tåler ikke oppvaskmaskin, men på grunn av den lette vekten og det brukervennlige håndtaket er den ingen problem å vaske for hånd.

Prisen er god så om du ønsker god kvalitet uten å måtte betale for mye, er denne helt klart et godt valg. Her får du enkelt og greit mye for pengene.

Oppsummert

 • Elegant design
 • Bra pris og høy kvalitet
 • Virker på induksjon
 • 3-lags bunn

LES MER

3. Fiskars All Steel Traktørpanne – Et godt alternativ

Fiskars All Steel Traktørpanne

SJEKK PRISEN →

Prisbelønte Fiskars har i en årrekke vært en favoritt blant norske kunder, noe denne traktørpannen er en viktig grunn til. All Steel har på grunn av sitt stilrene design i rustfritt stål og gode brukervennlighet vært en av de mestselgende traktørpannene i Norge ifølge diverse anmeldelser utført av ekspertteam. Det er med andre ord et godt alternativ til deg som ønsker en pålitelig panne til en overkommelig pris.

All Steel stekepanner er laget av rustfritt stål som er meget slitesterkt og robust. Den tykke bunnen er effektiv og stille på induksjonstopper, men pannen passer selvfølgelig på alle komfyrer. Stekepannen har keramisk belegg som garanterer en vakker og gyllenbrun overflate ved hjelp av den tykke 3-lags bunnen.

Stekepannen sitt Ceratec-belegg holder høy kvalitet og gir alltid en vakker stekeoverflate. Pannens 3-lags bunn fungerer effektivt og med godt resultat. Bruk ekstra mye fett for å beskytte pannen og for å oppnå aller beste resultat ved bruk. Den tåler attpåtil vask i oppvaskmaskin, men håndvask anbefales. Størrelsen er på 26 cm og sammen med det lekre utseende er den en favoritt i norske hjem. Noen kunder går til og med så langt som å kalle den for «den beste stekepannen i verden».

Prisen på denne er noe høyere enn hos de to foregående modellene, med det ser altså ikke ut til å bry kundene nevneverdig mye. Av den grunn kan vi konkludere at den er verdt pengene, og vi ser på den som et meget godt alternativ for enhver som ønsker en bra og pålitelig traktørpanne.

Oppsummert

 • Høy kvalitet – laget i rustfritt stål
 • Brukervennlig
 • En favoritt blant nordmenn

LES MER

4. Eva Trio Traktørpanne — Premium

Eva Trio Traktørpanne Kobber

SJEKK PRISEN →

Denne traktørpannen fra Eva Trio er laget av kobber og den har et usedvanlig eksklusivt design. Den er av den grunn en av markedets fremste toppmodeller, og derfor perfekt for deg som skal ha det beste av det beste. I tillegg til det imponerer pannen med sin unike trelags teknologi, som gir den ekstremt gode stekeegenskaper.

Traktørpannen er fremstilt i tråd med en trelagsmetode som innebærer at man bruker et ytre lag med kobber, et mellomlag av aluminium, og et innvendig lag av rustfritt stål. På den måten får du det aller beste ut av metallenes respektive egenskaper. Kobber er en utmerket varmeleder, noe som gjør traktøren veldig følsom for temperaturer. Den virker på alle varmekilder, også induksjon, samt at den har en praktisk størrelse på 24 cm. Det gjør at den rommer mye, men samtidig uten at pannen virker for stor og ruvende. Den tåler ikke oppvaskmaskin, men er imidlertid svært enkel å rengjøre, takket være 3-lags bunnen.

Pannen har i tillegg en praktisk hellekant og som nevnt leverer den ypperlige resultater. Dette er rett og slett en av markedets desidert beste toppmodeller, noe som også kommer til syne med tanke på pris. Her må du ut med litt ekstra, men det er også å forvente da den er en av de fremste premiummodellene på markedet.

Oppsummert

 • Traktørpanne med svært gode stekeegenskaper
 • Virker på alle varmekilder
 • Utstyrt med en praktisk hellekant
 • Unik toppmodell til en høyere pris

LES MER


Hva er en Traktørpanne?

En traktørpanne skiller seg ut fra en vanlig stekepanne hovedsakelig ved at den har en høyere kant og vanligvis lokk, slik at den kan brukes til å lage for eksempel stuinger og sauser. Den kombinerer altså det beste av stekepanner og kasseroller, og er derav et unikt redskap ethvert kjøkken burde ha i sitt sortiment.

Traktørpannen har høyere kanter enn en vanlig stekepanne og det medfølger ofte et lokk, noe som gjør det mulig å koke i den. Samtidig har traktørpanner en mye større stekeoverflate enn det kasseroller pleier å ha.

For retter som skal stekes, men også inneholde en slags saus, så er traktørpannen skreddersydd. Hadde det ikke vært for traktørpannen, så hadde man vært nødt til å bruke to kokekar for å få en fin stekeoverflate og samtidig koke opp sausen.

Vi håper du nå har fått et bedre bilde på hvilken traktørpannen du skal velge. Er du fortsatt usikker, kan du nedenfor lese tips til hva du bør vurdere når du skal velge en traktørpanne.

Kjøpsguide – hvilken traktørpanne skal jeg velge?

Det er flere faktorer du bør tenke på når du skal velge en traktørpanne. Det kan være følgende:

 • Pris: Prisen er alltid viktig å vurdere. Hva er ditt budsjett? Ofte er det slik at pris og kvalitet henger tett sammen, som gjør at du må betale litt ekstra skal du ha den beste kvaliteten. Dog er det også slik at man oftere blir fornøyd med kjøpet holder man seg innenfor sitt budsjett. Vurderer derfor hva du synes er en grei pris å betale for en traktørpanne.
 • Kvalitet: Når du skal vurdere kvaliteten, er det i all hovedsak materialet du må se på. i dag er de fleste traktørpannene laget av enten stål, aluminium, kobber eller jern. De ulike materialene har sine fordeler og ulemper, så et godt tips er å lese seg godt opp for å finne ut hvilke materiale som passer dine bruksområder best.
 • Størrelse: Størrelsen er også viktig, men i hovedsak er de fleste traktørpannene nokså like i størrelsen. Skal du lage ekstra stor porsjoner til flere personer, er det helt klart mest hensiktsmessig med en større modell.

Traktørpanne eller Sautepanne – hva er forskjellen?

Ordene traktørpanne og sautepanne benyttes ofte om hverandre, og vi har ikke blitt helt kloke på hva som skiller de. En traktørpanne skal hovedsakelig benyttes til matlaging og servering, mens en sautepanne er tenkt til sautering eller rask bruning av kjøtt og grønnsaker.

Vedlikehold er viktig!

En god panne, kjele eller kasserolle er en investering. Det er derfor viktig å ta vare på og behandle de riktig; les alltid gjennom anvisningene som medfølger om vedlikehold og renhold, så varer de i mange år. De fleste kjeler, panner og kasseroller burde vaskes for hånd, med unntak av stålkjeler uten belegg, som fint kan vaskes i oppvaskmaskin. Unngå bruk av skuremidler eller stålull, dette ødelegger pannene dine. Hold deg til vanlig oppvaskbørste, svamp og oppvaskmiddel.

Unngå bruk av såpe i jernpanner og -gryter, da de kan miste det beskyttende fettlaget som hindrer at maten setter seg fast. Sjekk merket du har, noen leverandører har et eget rengjøringsmiddel beregnet på deres produkter! Vask for hånd og smør gjerne inn med et lag olje. Varm jernpanner og -gryter gradvis for å bevare kvaliteten.