fbpx

Trådløs lader: 4 raske ladere for mobiltelefon og tilbehør

Med stadig flere dingser som krever en lader kan det fort bli kaos i skuffer, vesker eller skolesekker. Heldigvis har Qi-standarden utviklet seg enormt de siste årene og stadig flere mobiltelefoner, ørepropper og smartklokker støtter nå trådløs lading. Dermed kan du ha en lader liggende fremme på bordet som er både elegant og praktisk. Fordelen med en trådløs lader er at den samme laderen i utgangspunktet fungerer for alle enhetene som støtter trådløs oppladning.

Dermed sparer du både plass og tid ved at du kun trenger ha med deg en lader. Riktignok er trådløs lading noe tregere enn en kablet hurtiglader, men tidsforskjellen er knapt merkbar for de aller fleste. Imidlertid kan det være vanskelig å finne den beste trådløse laderen i det enorme utvalget på markedet. Derfor har vi tatt på oss jobben med å finne frem et utvalg av de beste laderne tilgjengelig i dag.

For å finne frem til de aktuelle laderne har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, samt sett på tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Denne informasjonen har dannet et grunnlag for en helhetlig vurdering og resultert i utvalget vi presenterer i denne testen.

Den laderen som kom best ut av våre undersøkelser var Linocell Trådløs Qi-hurtiglader 10W. Dette er en praktisk hurtiglader som støtter både Android og iOS. Den benytter induksjonsteknologi for å lade opp mobilene og en lysdiode indikerer når jobben er gjort. Så snart enheter er fulladet vil den avslutte lading for å forhindre at batteriet blir overladet.

VÅRE favoritter

 • Stillig design
 • Støtter både Qi 2.0 og 3.0
 • Fungerer med Android og iOS
SJEKK PRISEN →
 • Trådløs hurtiglader
 • Quick Charge 3.0 teknologi
 • Støtter både iOS og Android enheter
SJEKK PRISEN →
 • 20W effekt for iPhone 12
 • Støtter iPhone 8 og nyere
 • Magneter sikrer effektiv lading
SJEKK PRISEN →

Trådløs lader test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Linocell Trådløs Qi-hurtiglader 10W
Denne trådløse laderen fra Linocell benytter seg av induksjonsteknologi til oppladning av mobiltelefoner. Den er kompatibel med både Android og iOS som gjør den allsidig og enkel i bruk. En lysdiode indikere at laderen er aktiv, og et annet lys viser når opplading er fullført.
SJEKK PRISEN →
Linocell Premium Fabric Trådløs Qi-Hurtiglader
Stilig hurtiglader i aluminium fra Linocell. Laderen benytter induksjon til opplading og er kompatibel med alle Android- og iOS-enheter som støtter Qi-lading. Kan benyttes med en effekt både 5 og 10W. Integrert lysdiode viser status på opplading, samt når jobben er fullført.
SJEKK PRISEN →
Apple Magsafe-lader
Magsafe er Apple sin egne trådløse lader, og er spesielt utviklet for effektiv lading av iPhone-telefoner. Den er kompatibel med iPhone 8 og oppover. Kombinert med en Apple 20W USB-C strømadapter gir denne laderen rask oppladning av trådløse enheter på en effektiv måte.
SJEKK PRISEN →
Belkin Magsafe 15 W 3-in-1 Trådløs lader
Praktisk 3-i-1 lader som støtter iPhone 12 og nyere Apple-tilbehør. Her kan du lade klokke, ørepropper og telefon samtidig ved hjelp av trådløs hurtiglader. Belkin Magsafe kommer med egen strømadapter på 1,2 meter som betyr at du slipper kombinere den med en annen adapter for optimal effekt.
SJEKK PRISEN →

1. Linocell Trådløs Qi-hurtiglader 10W – Best i test

Linocell Trådløs Qi-hurtiglader

SJEKK PRISEN →

Denne trådløse Qi-hurtigladeren fra Linocell er kompatibel med både Android- og iOS-enheter. Dette betyr at du kan lade en rekke enheter på laderen. Linocell benytter induksjonsteknologi for å hurtiglade enheter som støtter Qi-lading og med en effekt på 10W er dette en rask og enkel hurtiglader.

Vi liker spesielt godt at enheten er klar for Quick Charge 3.0 teknologi som betyr at den benytter det nyeste av trådløs ladeteknologi, og dermed vil være kompatibel med de fleste håndholdte enheter i flere generasjoner fremover. Blant annet kan du lade telefoner fra iPhone og Android, samt tilbehør som Airpods, smartklokker og mer med denne laderen.

Det stilrene designet gjør at du enkelt kan la laderen ligge fremme på pulten uten at den skiller seg ut, den har også en kabel på 1,5 meter som gjør at den har bedre lengde enn vanlige ladere. Alt du trenger gjøre er å legge den aktuelle enheten på laderen så vil opplading tre i kraft. Det integrerte lyset vil vise at laderen er aktiv, samt skifte farge når ladingen er ferdig.

Er du på jakt etter en rimelig og praktisk hurtiglader vil denne Qi-laderen fra Linocell være et utmerket alternativ. Du får en effektiv lader i et stilrent design som er kompatibel med en rekke enheter både på iOS og Android plattformer. Lang kabel og bred ladeflate gjør at de aller flest enheter får plass på denne laderen.

Oppsummert

 • Trådløs hurtiglader
 • Quick Charge 3.0 teknologi
 • Støtter både iOS og Android enheter

LES MER

2. Linocell Premium Fabric Trådløs Qi-Hurtiglader – Beste kompatibilitet

Linocell Premium Fabric Trådløs Qi-Hurtiglader

SJEKK PRISEN →

Med en stilig hurtiglader fra Linocell slipper du kaos med kabler og kontakter. Denne laderen kommer i et stilrent design der aluminium og stuff pryder utformingen. Laderen benytter Quick Charge 3.0 teknologi som betyr at den er kompatibel med alle Android- og iOS-enheter som støtter Qi-standarden.

Fordelen med en universal hurtiglader er at du slipper unna med å kun ha en lader på skrivebordet, i vesken eller på kjøkkenbenken. Alt du trenger å gjøre er å legge den aktuelle enheten på laderen og en lysdiode vil antenne for å signalisere at enheten lades. Når ladingen er fullført vil den samme dioden endre farge for å indikere at jobben er gjort.

Denne laderen fra Linocell benytter induksjonsteknologi for å overføre energi til batteriet i enheten. For å være kompatibel med så mange enheter som mulig støtter laderen både Qi-2.0 og Qi-3.0 standarden. Den kommer med en ledning på 1,5 meter og kan brukes sammen med alle typer 2A USB-ladere. Dersom du benytter PC med USB som strømkilde er det verdt å merke seg at maksimal effekt vil være 5W sammenlignet med 10W ved bruk av hurtiglader i stikkontakt.

Ønsker du deg en stilig lader som fungerer med alle typer enheter vil denne laderen fra Linocell være et utmerket alternativ. Den stilige laderen kommer i et design med aluminiumsramme og overflate i tekstil som gir et solid underlag og vakkert utseende. Den lange kabelen gjør det enkelt å ha laderen liggende klar på pulten når du behovet for lading skulle oppstå.

Oppsummert

 • Stillig design
 • Støtter både Qi 2.0 og 3.0
 • Fungerer med Android og iOS

LES MER

3. Apple Magsafe-lader – Beste iPhone lader

Apple Magsafe-lader

SJEKK PRISEN →

Magsafe er Apple sin egen trådløse lader og er spesielt utviklet for effektiv lading av iPhone. Den er kompatibel med alle nyere modeller som støtter trådløs oppladning, samt iPhone 8 og nyere. For iPhone 12 og nyere gir den mest effektiv lading takket være integrerte magneter og 15W strømforsyning.

Kombinert med en Apple 20W USB-C strømadapter vil denne laderen raskt og effektivt lade opp telefonen din. De innebygde magnetene kobler seg sammen med telefonen som gjør at laderen holder seg på plass selv om telefonen er i bruk. Den er derfor praktisk for deg som har behov for å lade telefonen mens du bruker den.

Det stilrene designet kommer i klassisk og hvit utformingen til Apple og sklir rett inn på skrivebordet ditt. Laderen gjør lite ut av seg og det kompakte designet kan lett ligge fremme på bordet. Det er verdt å merke seg at effekten på forskjellige iPhone-modeller vil variere. De eldre modellene 8-11 vil få en vanlig hastighet på 7,5W. iPhone 12, 12 Plus og 12 Mini kan dra nytte av full kapasitet på henholdsvis 12, 15 og 20W.

For deg som har en nyere iPhone vil dette være den absolutt mest effektive laderen. Dersom du velger å kombinere den med en Apple 20W USB-C adapter vil du få full effekt ut av laderen og en svært rask trådløs lading av telefonen din. Som vi nevnte tidligere er den også kompatibel med eldre modeller, men med svært begrenset kapasitet vil det finnes mer effektive ladere på markedet.

Oppsummert

 • 20W effekt for iPhone 12
 • Støtter iPhone 8 og nyere
 • Magneter sikrer effektiv lading

LES MER

4. Belkin Magsafe 15 W 3-in-1 Trådløs lader – Premium

Belkin Magsafe 15 W 3 in 1

SJEKK PRISEN →

For deg som har en rekke enheter fra Apple vil denne praktiske Magsafe laderen fra Belkin være et utmerket valg. Her kan du lade iPhone 12 og nyere enheter, samt Apple iWatch og Airpods samtidig. Magsafe teknologien benytter sterke magneter til å feste enhetene ved hjelp av et klikk. Dermed har du alle enheter på samme sted og full kontroll på batterikapasiteten.

Utforming av denne laderen gjør at den er verdt å ha stående fremme. Det elegante designet i hvitt og krom, som Apple er kjent for, passer utmerker på pulten. Ladekabelen på 1,2 meter gjør det enkelt å trekke den fra nærmeste stikkontakt og la den stå fremme. Takket være den integrerte strømadapteren trenger du ikke en Apple 20W USB-C adapter. Belkin Magsafe har sin egen strømkabel som gir en optimal effekt på 15W, utmerket for hurtiglading av dine enheter.

Det eneste negative vi fant på denne laderen er at den kun er kompatibel med iPhone 12 og nyere modeller. Du vil dermed ikke få noe nytte av den dersom du har en eldre iPhone. iWatch og Airpods derimot vil den være kompatibel med tidligere generasjoner også. Når dette er sagt fungerer denne premium laderen kun for iPhone, så dersom du har Android-enheter som støtter Qi-standard vil de ikke være kompatible med denne laderen.

Belkin Magsafe er for deg som har iPhone 12 og nyere modeller, samt ønsker det råeste tilbehøret. Her får du en elegant lader som overgår det meste både på utseende og effekt. Den innebygde strømadapteren gir en effekt på 15W som tilsvarer tidligere generasjoner hurtigladere fra Apple. Med en kabel på 1,2 meter får Belkin Magsafe raskt en fast plass på pulten eller kjøkkenbenken.

Oppsummert

 • 3-i-1 lader
 • 15W effekt på iPhone 12
 • Elegant design

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er forskjellen på hurtiglader og vanlig strømadapter?

Det er effekten på strømadapteren som er forskjellen mellom de to. En vanlig lader vil benytte 2A eller 5W effekt, mens en hurtiglader har mellom 8-20W. Effekt og kraft varierer noe basert på merke og enhet.

Hvorfor er noen ladere bare kompatible med iPhone?

Magsafe-serien som både Apple og Belkin tilbyr er utviklet av Apple for deres enheter og tilbehør. Til sammenligning med vanlige trådløse ladere som benytter induksjon benytter Magsafe istedenfor magneter for å feste laderen til enheten. Disse magnetene er det kun iPhone som innehar og laderne er dermed kun kompatible med modeller fra iPhone .

Hvilken hurtiglader er best for trådløs lading?

For deg som ønsker en allsidig hurtiglader som er kompatibel med alle typer enheter vil en Linocell hurtiglader være det beste valget. Her kan du lade både iOS- og Android-telefoner med samme effekt og kompatibilitet.

Hvordan fungerer trådløs lading?

Trådløs lading benytter induksjonsteknologi eller magneter til å overføre energi fra laderen til batteriet på enheten du ønsker å lade. Nyere Qi-teknologi og adopsjon av denne teknologien har gjort at stadig flere enheter støtter trådløs lading og effekten nærmer seg den samme som kablet lading.