fbpx

Tørketrommel test – Disse 8 gir deg mest for pengene i 2023

Bergen har 239 regndager i året. Oslo har 161. Med så få tørre dager i året å gjøre unna klestørken på, så er det kanskje ikke så rart at tørketrommelen har funnet veien inn i så mange Norske hjem. Men store fremskritt har skjedd med teknologien rundt tørketrommelen i de siste årene og det er derfor mange som nå er ute etter å oppgradere.

Men hvilken skal man velge når det er så stort utvalg? For å spare deg tid har vi i denne tørketrommel testen sammenlignet 8 av de mest populære tørketromlene på det Norske markedet. Vi har nedenfor laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler.

Av disse kom GORENJE DE82G kondenstrommel med energiklasse A++, kondenseringsklasse A og sensorstyrt tørking ut som den klare testvinneren. Les videre for flere detaljer om alle de åtte testdeltakerne.

Tørketrommel test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
GORENJE DE82G
GORENJE DE82G kom ut som den beste kondenstrommelen i testen vår. Dette er en glimrende tørketrommel som kommer ut som bedre enn de fleste tørketromler i markedet.
SJEKK PRISEN →
MIELE TSJ663WP
MIELE TSJ663WP kondenstrommel er tørketrommelen for deg som har råd til å spandere litt ekstra for å få det beste markedet har å tilby. Den er utstyrt med varmepumpeteknologi og unike Miele vedlikeholdsfritt filter som sikrer topp ytele ove hele levetiden til produktet.
SJEKK PRISEN →
ELECTROLUX EW2C327R1
EW2C327R1 fra Electrolux er mye for pengene. Med sin tørkekapasitet på sju kilo, praktisk sensorstyring og utsatt start er denne maskinen et bra valg for små og aktive familier som trenger en stødig tørketrommel med bra kapasitet og ytelse, men som ikke koster mye.
SJEKK PRISEN →
BOSCH WTX8HEL9SN
Den mest stillegående tørketrommelen vi testet var den høyteknologiske BOSCH WTX8HEL9SN Kondenstrommelen Dette er en varmepumpetrommel i energiklasse A+++.
SJEKK PRISEN →
Hoover DXH10A2TCEXS
Dersom det du trenger er en tørketrommel med stor kapasitet er det uten tvil Hoover sin DXH10A2TCEXS kondenstrommel du trenger. Denne tørketrommelen er utstyrt med varmepumpe, og har kapasitet på hele ti kg. Med A++ energimerking er du sikret å spare både lommeboken din og miljøet.
SJEKK PRISEN →
HOOVER HBTDWH7A1TCES
For de som bor på hybel eller i en leilighet er ekstra plass ofte en luksus man ikke har. Da kan det være greit med en liten tørketrommel som passer fint inne i et skap, men som samtidig har nok kapasitet til å håndtere klesvasken til en liten familie.
SJEKK PRISEN →
Bosch WTYH67I9SN
Denne høyteknologiske varmepumpe-tørketrommelen fra Bosch har en tørkekapasitet på hele 9 kg.
SJEKK PRISEN →
AEG T8DSK862G
Dersom du er opptatt av energiforbruket, bør du se nærmere på denne modellen.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. GORENJE DE82G, kondenstrommel – Best i test

Tørketrommel test: best i test

SJEKK PRISEN →

Dersom du er ute etter en energieffektiv tørketrommel trenger du ikke å lese videre. GORENJE DE82G kondenstrommel er merket med det prestisjetunge energiklasse A++ stempelet. Dette sikrer deg at strømbruket til tørketrommelen din vil være i den laveste enden av skalaen for tørketromler i markedet i dag.

Denne tørketrommelen er også i kondenseringsklasse A. Dette betyr at hele 90% av fuktigheten i klærne kondenseres i hver tørkesyklus. Du får dermed tørrere klær, samtidig som du slipper at mye fuktighet slipper ut i hjemmet ditt.

Smarte funksjoner og appstyring

Maskinene vi bruker til vanlig i hjemmene våre blir stadig smartere. Dette gjelder også tørketrommelen. GORENJE DE82G Kondenstrommel ligger langt fremme når det gjelder smarte funksjoner. Den er blant annet utstyrt med en sensor som måler fuktigheten i klærne. Slik kan du tørke klærne til de er helt tørre.

Det er også lettvint å planlegge når tørketrommelen starter med den innebygde timeren. I tillegg trenger du ikke være redd for at klærne blir krøllete dersom de ligger for lenge i tørketrommelen.Den er nemlig utstyrt med en smart WaveActive antikrøllfunksjon som tromler klærne i opptil timer for at de ikke skal stivne og se krøllete ut.

Tørkekapasitet

Tørkekapasiteten er viktig, særlig i hjem der man har mange familiemedlemmer eller småbarn som skitner ut mange klær. DE82G fra Gorenje har en kapasitet på hele åtte kg. Den energieffektive varmepumpen sørger også for en mer skånsom tørking enn det man finner i vanlige tørketromler, slik at faren for overtørking og krymping reduseres.

Støynivå

Med et lydnivå på kun 65 dB er GORENJE DE82G ikke mye mer støyende enn en vanlig konversasjon mellom to personer. Dette gjør den til en av de mest stillegående tørketromlene i markedet, og ikke en maskin som kommer til å holde deg våken om natta.

StableTech-sidene og bunnpanelene bidrar også til en merkbar reduksjon i vibrasjoner, som resulterer i et mye lavere støynivå, selv når rotasjonshastigheten er det hurtigste. Med andre ord en maskin som ikke bare er skånsom mot klærne dine, men også ørene dine.

Brukervennlighet’

Med DE82G kondenstrommel fra Gorenje kan du tørke klærne dine i tre enkle steg. Skru på maskinen, velg program og trykk på start. Enklere blir det ikke. Men brukervennligheten til denne tørketrommelen stopper ikke der. Den sørger også for enklere stryking etter at klærne er vasket ved hjelp av det toveis luftblåsesystemet som reduserer krøllete klær.

Med 40 % mer effektiv luftfiltrering enn tradisjonelle systemer har Gorenje også verdens mest effektive filtreringssystem. Filtrere som kan fange opp selv de minste støvkorn og lopartikler er plassert foran kondensatoren, på døren og i trommelen. Filtersystemet er veldig brukervennlig. Etter vask er det nok å tørke av filtrene på døren og i trommelen. Resten går av seg selv.

Avløp og kondens

GORENJE DE82G er utstyrt med AutoDrain. Det betyr at man enkelt og greit kan koble kondensbeholderen til avløpssystemet med en AutoDrain-avløpsslange. Dermed trenger man ikke å tømme kondensbeholderen manuelt etter bruk.

Fordeler:

 • Energiklasse A++
 • Høy energieffektivitet med varmepumpe
 • Tørkekapasitet på hele 8 kg
 • Kondenseringsevne kategori A
 • Avløpsslange kan monteres
 • Økonomisk og skånsom
 • Sensorer som overvåker tørkingen og reduserer strømforbruket.
 • 40% mer effektiv luftfiltrering enn tradisjonelle systemer

Ulemper:

 • Noe dyrere enn alternativene

LES MER


2. MIELE TSJ663WP kondenstrommel – Premium

SJEKK PRISEN →

Dette er ikke tørketrommelen for deg som har et strengt budsjett å forholde deg til, men er maskinen for deg som har den økonomiske friheten til å investere i det beste markedet har å by på, men med høy energieffektivitet, en utmerket brukeropplevelse, og skånsom behandling av delikat tøy er dette en investering som lønner seg på lang sikt.

Effektivitet og energiforbruk

MIELE TSJ663WP Kondenstrommel er merket med Energiklasse A+++. Dette betyr at den er blant de aller mest energieffektive tørketromlene i markedet. Samtidig sørger den avanserte EcoDry teknologien for korte tørketider.

Mye av æren for den høye effektiviteten kan tilskrives varmepumpeteknologien og Miele sitt filtersystem som forhindrer at den vedlikeholdsfrie varmeveksleren blir tettet til. Dette er et problem som gjør de fleste andre tørketromler mindre effektive over tid.

Smarte funksjoner og appstyring

MIELE TSJ663WP kondenstrommel bruker sensorstyrt tørking. Dette sikrer både at klærne blir skikkelig tørre, og forhindrer samtidig at man unngår overtørking som kan ødelegge klærne. Dersom du foretrekker å gjøre tørkingen til bestemte tider kan du sette timerfunksjonen for å utsette tørkingen til den tiden som passer best.

Denne tørketrommelen er også utstyrt med styring via Wifi slik at du alltid har full kontroll på tørketrommelen din uansett hvor du befinner deg.

Tørkekapasitet

TSJ663WP fra Miele er en tørketrommel med stor tørkekapasitet. med sin kapasitet på hele ni kg kan den uten problemer håndtere klestørk for en aktiv familie på mer enn fem uten at det går ut over tørkekvaliteten i form av overtørking eller undertørking.

Støynivå

Støynivået til TSJ663WP fra Miele er blant de aller laveste i markedet med sine 64 dB. Til sammenligning ligger en vanlig samtale mellom to personer på omtrent 60 dB.

Brukervennlighet

Miele TSJ663WP er utstyrt med et veldig brukervennlig betjeningspanel på Norsk. Den er også utstyrt med innvendig belysning slik at man ikke risikerer å gå glipp av den siste lille sokken som liker å stikke seg bort. Varmeveksleren er vedlikeholdsfri. For å gjøre ting enda lettere kan tørketrommelen kobles til avløpet slik at man slipper å tømme kondensbeholderen manuelt.

Avløp og kondens

Du ønsker ikke at for mye kondens skal slippe ut av tørketrommelen da dette kan føre til ubehagelig fuktighet og mugg på veggene. Dette kan også være et tegn på lavere effektivitet. Miele TSJ663WP er sertifisert med Kondenseringsevne kategori A. Dette betyr at den er blant de aller beste i markedet på å håndtere kondens, samt at effektiviteten er i verdensklasse.

Men trenger heller ikke tømme kondensbeholderen manuelt dersom man bruker slangen som er inkludert til å tømme kondensbeholderen automatisk i avløpet ditt.

Fordeler:

 • Stor tørkekapasitet på ni kg
 • Kondenseringsevne kategori A
 • Avløpsslange kan monteres
 • Energiklasse A+++ med sparing under hele tørketrommelens levetid
 • Kan styres via Wifi

Ulemper:

 • Mye dyrere enn alternativene.

LES MER


3. ELECTROLUX EW2C327R1, kondenstrommel – Budsjett

SJEKK PRISEN →

ELECTROLUX sin EW2C327R1 Kondenstrommel var den av de tørketromlene vi testet som gir deg den beste løsningen dersom du har et stramt budsjett, og har andre ting enn tørketrommel å fokusere ressursene på.

Effektivitet og energiforbruk

Denne tørketrommelen kommer i Energiklasse B og er derfor ikke så effektiv som de andre tørketrommelene vi testet, men med et estimert gjennomsnittlig årlig energiforbruk på bare 504 kWh er det fortsatt levelig.

Smarte funksjoner og appstyring

ELECTROLUX sin EW2C327R1 Kondenstrommel kommer ikke med fjernstyring via Wifi eller andre superfancy duppeditter. Dette er heller ikke forventet til den veldig rimelige prisen. man betaler. Litt smarte funksjoner får man likevel med denne tørketrommelen.

Den er utstyrt med timer, slik at man kan utsette starttiden til et tidspunkt som passer bedre. Den har også et veldig nyttig smart sensor system som overvåker fuktigheten i klærne som tørkes, og justerer tørketiden, slik at man alltid får perfekt tørkede klær. Dette systemet forhindrer også overtørking, som er dårlig for klærne, samt at det bidrar til å redusere strømbruken.

Tørkekapasitet

Dette er langt fra den største maskinen på markedet, men en tørkekapasitet på sju kg er mye for pengene. Den har også mer enn nok kapasitet for de fleste familier med ett eller to barn.

Støynivå

Støynivået er noe høyere enn de beste tørketromlene, men med et lydnivå på 67 dB får man her igjen mye for pengene. Forskjellen mellom ELECTROLUX EW2C327R1 og testvinneren er tross alt kun knappe 2 dB.

Brukervennlighet

Med et enkelt betjeningspanel på Norsk og sensorstyrt tørking som passer på at klærne dine blir så tørre som de skal er det lite å si på brukervennligheten. Man putter klærne inn, skrur på og tar dem ut når maskinen sier de er tørre. Så enkelt kan det gjøres.

Avløp og kondens

Med Kondenseringsevne B er kondenseringsevnen på maskinen litt lavere enn andre maskiner vi har testet, men dette er kanskje å forvente med den lave prisen. Dette gjør at litt mer kondens kan slippe ut i rommet. Dette er kun et problem dersom du har dårlig lufting og er redd for muggproblemer.

Det går an å koble ELECTROLUX EW2C327R1 direkte til avløpet ditt med den medfølgende avløpsslangen. Dette er det mest praktiske ettersom man da slipper å tømme beholderen for kondensvann, men man har selvfølgelig også muligheten for å tømme vannet manuelt dersom man ikke har mulighet til å koble maskinen til et avløp i nærheten.

Fordeler:

 • Tørkekapasitet på sju kg
 • Kondenseringsevne B
 • Avløpsslange kan monteres
 • sensorstyring

Ulemper:

 • Ingen innvendig belysning
 • Ingen styring via Wifi
 • Energiklasse B
 • Kondenseringsevne B

LES MER


4. BOSCH WTX8HEL9SN, kondenstrommel – Mest stillegående

SJEKK PRISEN →

Prismessig ligger BOSCH WTX8HEL9SN kondenstrommel sånn cirka midt på treet og er derfor et godt kjøp med tanke på langsiktig energisparing, samtidig som dette er den mest stillegående tørketrommelen i testen vår.

Effektivitet og energiforbruk

WTX8HEL9SN kondenstrommel fra BOSCH kommer i energiklasse A+++. Dette vil si at den ligger helt i toppsjiktet når det gjelder energieffektivitet. Dette vil vise igjen på strømregningen. Denne tørketrommelen regnes å bruke 193 kWh i gjennomsnittlig årlig energiforbruk. Dette kan fort spare deg en del hundrelapper i løpet av et år i forhold til den billigste modellen vi testet.

Smarte funksjoner og appstyring

BOSCH WTX8HEL9SN kondenstrommel er utstyrt med støtte for Home Connect-appen. Dette betyr at du kan styre tørketrommelen din ved hjelp av telefonen din. Denne maskinen gjør også strykingen lettere ved hjelp av IronAssist dampbehandlingen. I tillegg Sørger AutoDry for at klærne automatisk tørkes til den graden av tørrhet som du ønsker, for eksempel skaptørt eller stryketørt.

Tørkekapasitet

Mdd sine ni kg er BOSCH WTX8HEL9SN kondenstrommel en av de bedre når det gjelder kapasitet. Den har nok kapasitet til å tørke klær for en storfamilie. I tillegg tørker den jevnere og skånsommere enn mange andre tørketromler takker være den spesialtilpassede strukturen og utformingen til denne tørketrommelen.

Støynivå

Med et lydnivå på bare 59 dB er BOSCH WTX8HEL9SN Kondenstrommelen helt klart den mest stillegående vi testet. Denne maskinen er utstyrt med en imponerende AntiVibrasjons-design som hjelper den med å bli mer stillegående og oppnå bedre stabilitet når den arbeider.

Brukervennlighet

BOSCH WTX8HEL9SN Kondenstrommelen gir deg hele kontrollen gjennom et et enkelt og brukervennlig kontrollpanel. Der finner man alle de innstillingene man trenger. Dersom man ikke er sikker på hvilken innstilling man skal bruke er det bare å bruke Easy Start-funksjonen som vil anbefale riktig program for deg.

Maskinen er også utstyrt med selvrensende kondensator som spyles automatisk ved hver tørking. Dette gjør at du beholder effektiviteten over hele levetiden til tørketrommelen og at du slipper å tenke på manuell rensing av filteret.

Stryking av klær er også lettere etter tørking med denne tørketrommelen. Dette har å gjøre med Sensitive Drying System der klærne tørkes med luft fra alle sider I tillegg er sidene bølgete og designet for å være skånsomme mot tekstilene og holde dem myke og uten skrukker. Den innvendige belysningen er en praktisk tilleggsfordel når man tar ut tøyet.

Avløp og kondens

Denne maskinen er sertifisert med Kondenseringsevne B, noe som er litt lavere enn de beste maskinene vi testet. Dette gjør at litt mer kondens kan slippe ut i rommet, og reduserer effektiviteten litt.

Det går an å koble tørketrommelen direkte til avløpet med en medfølgende avløpsslange. Da slipper man å tømme beholderen for kondensvann.

Fordeler:

 • Tørkekapasitet på hele ni kg
 • Avløpsslange kan monteres slik at man slipper å tømme vannet
 • Home Connect for styring via app
 • AntiVibrasjon-design
 • Stillegående, med støynivå på bare 59 dB

Ulemper:

 • Kondenseringsevne B, noe lavere enn noen av de bedre modellene vi testet
 • Noe høyere pris enn mange av de andre modellene

LES MER


5. Hoover DXH10A2TCEXS – Best tørkekapasitet

SJEKK PRISEN →

Dersom det du trenger er en tørketrommel med stor kapasitet er det uten tvil Hoover sin DXH10A2TCEXS kondenstrommel du trenger. Denne tørketrommelen er utstyrt med varmepumpe, og har kapasitet på hele ti kg. Med A++ energimerking er du sikret å spare både lommeboken din og miljøet.

Hoover DXH10A2TCEXS ligger midt på treet i pris, med en prislapp som er en del billigere enn den dyreste premium tørketrommelen, men den er fortsatt en god del dyrere enn den billigste tørketrommelen vi testet. Med ti kg tørkekapasitet og energimerking A++ får du mye klestørk for pengene.

Effektivitet og energiforbruk

Hoover DXH10A2TCEXS er klassifisert som Energimerking A++, som betyr at den er blant de beste når det gjelder energiforbruk. I gjennomsnitt bruker man 282 kwh per år med denne tørketrommelen.

Smarte funksjoner og appstyring

Denne tørketrommelen er utstyrt med en timer. Dette betyr at du med denne tørketrommelen kan utsette starten med opp til 24 timer. Dermed kan du forsikre at tørkingen skjer akkurat når det best passer for deg.

Tørkekapasitet

Med en tørkekapasitet på ti kilo hadde denne tørketrommelen størst tørkekapasitet av alle de produktene vi testet. Dette er perfekt for storfamilier eller større grupper av folk som har mye å vaske på en gang.

Støynivå

Selv om Hoover DXH10A2TCEXS er den tørste av de tørketromlene vi prøvde er den likevel imponerende stillegående. Den har et støynivå på bare 65 dB, som ikke er høyere enn vår testvinner.

Brukervennlighet

Hoover DXH10A2TCEXS er en grei og brukervennlig tørketrommel. Den er utstyrt med en skruknapp der man kan velge mellom de forskjellige tørkeprogrammene.

Avløp og kondens

DXH10A2TCEXS maskinen fra Hoover er sertifisert med Kondenseringsevne A, som er i toppen av rangeringen.

Fordeler:

 • Stor tørkekapasitet på hele ti kg
 • Relativt stillegående, med støynivå på bare 65 dB
 • Kondenseringsevne A
 • Energimerking A++

Ulemper:

 • Ingen tilkobling via Wifi
 • Ingen sensorstyring

LES MER


6. HOOVER HBTDWH7A1TCES, kondenstrommel – Minst plasskrevende

SJEKK PRISEN →

HOOVER HBTDWH7A1TCES kondenstrommel er ikke billig, men den er heller ikke blant de aller dyreste. Her betaler man kanskje litt ekstra for å få en kompakt løsning som passer komfortabelt inn i et skap på badet, eller inne i en kjøkkenbenk slik at man har litt mer plass til å snu seg hjemme.

Effektivitet og energiforbruk

Med energiklasse A+ og et årlig estimert energiforbruk på 269 kWh er denne maskinen i den rette enden av energiskalaen, om enn ikke helt oppe i toppsjiktet.

Smarte funksjoner og appstyring

Med denne tørketrommelen kan du utsette starttiden til når det passer for deg. Den kommer også med sensorstyring som sørger for at maskinen ikke tørker mer enn den trenger. Dette sparer penger, og er samtidig mer skånsomt for klærne. Du kan også styre tørketrommelen din via WiFi.

Tørkekapasitet

Tørkekapasiteten på sju kg er kanskje ikke helt på topp, men det er en imponerende kapasitet når man tar i betraktning hvor liten denne maskinen er, men den er stor nok til å dekke behovet til en liten familie på fire.

Støynivå

Støynivået på HOOVER HBTDWH7A1TCES ligger på rundt 67 dB. Dette er i overkant av hvor mye støy mange av de andre maskinene vi har testet avgir, men dersom man plasserer tørketrommelen inne i et skap er det mulig at dette kan dempe lyden slik at den faktisk kan ende opp med å høres mindre støyende ut.

Brukervennlighet

Styring via wifi gjør det både praktisk og moro å bruke HOOVER HBTDWH7A1TCES. Sensorstyringen gjør det også lettere å tørke klærne rett.

Avløp og kondens

HOOVER HBTDWH7A1TCES er merket med kondenseringsevne B, noe som ikke er det beste, men fortsatt i den gode enden av skalaen. For de som vil slippe å tømme kondenstanken så er det mulig å koble maskinen direkte til avløpet med en medfølgende avløpsslange.

Fordeler:

 • Tar liten plass
 • Tørkekapasitet: 7 kg
 • Kondenseringsevne: B
 • Avløpsslange medfølger, og kan monteres

Ulemper:

 • Ingen innvendig belysning
 • Kondenseringsevne B
 • Lydnivå 67 dB

LES MER


7. Bosch HomeProfessional varmepumpe-tørketrommel 9 kg WTYH67I9SN – Beste appstyrte

Bosch HomeProfessional varmepumpe-tørketrommel 9 kg WTYH67I9SN er i energiklasse A++ på en skala fra A+++ til D. I praksis betyr dette at den har et årlig energiforbruk på rundt 259 kWh. I tillegg lar Home Connect deg velge energikilde dersom systemet ditt hjemme er satt opp for dette. Da kan du potensielt få enda grønnere og billigere drift.

Smarte funksjoner og appstyring

Denne tørketrommelen fra Bosch er den smarteste vi vurderte i denne testen. Den kommer med både selvrensende kondensator og AutoDry-fuktkontroll slik at tørketrommelen selv vet når tøyet er ferdig tørket. I tillegg er tørketrommelen satt opp for at du skal kunne styre tørketrommelen med stemmen din ved hjelp av Amazon Alexa.

Tørkekapasitet

Tørkekapasiteten til denne tørketrommelen er ni kg, noe som er mer enn nok til å tørke klærne for hele familien og kanskje noen gjester i tillegg.

Støynivå

Smarte AntiVibrasjon-design: Økt stabilitet og mer stillegående drift.

Brukervennlighet

Bosch HomeProfessional varmepumpe-tørketrommel ni kg WTYH67I9SN er såpass avansert, og har så mange forskjellige program at det kan være lett å gå seg vill i bruksanvisningen for de som bare vil tørke noen klær. Her er det appen hjelper deg. Bare skriv inn tekstiltypen oh hvor tørre de skal være, så ordner appen med resten, og du får perfekt tørkede klær.

Avløp og kondens

Avløpsslange for kondensvann kommer med i pakken når du kjøper Bosch HomeProfessional Varmepumpetørketrommel 9 kg WTYH67I9SN. Med denne kan du koble tørketrommelen direkte til avløpet i huset ditt, slik at du slipper å tenke på å tømme kondensbeholderen.

Fordeler: 

 • Energiklasse A++
 • LED belysning i trommelen
 • Selvrensende kondensator
 • AutoDry fuktkontroll slik at tørketrommelen selv vet når tøyet er ferdig tørket
 • Stemmestyring via Amazon Alexa

8. AEG T8DSK862G kondenstrommel – Lavest energiforbruk

SJEKK PRISEN →

Denne tørketrommelen ligger sånn midt på treet prismessig, men det er verdt å huske på at man kan gjøre opp mye av kjøpet i form av innsparinger i strømregningen når man bruker en effektiv tørketrommel.

Effektivitet og energiforbruk

Dette er den tørketrommelen vi testet som var best på energi. Den hører hjemme iAEG T8DSK862G kondenstrommel og imponerer med et gjennomsnittlig årlig energiforbruk på kun 176 kWh.

Smarte funksjoner og appstyring

En av de smarte tingene man finner på AEG T8DSK862G Kondenstrommel er sensorene som sørger for at valget går som det skal.

Tørkekapasitet

Tørkekapasiteten ti AEG T8DSK862G Kondenstrommel er på åtte kg, noe som er perfekt til en familie på fem eller flere.

Støynivå

Lydnivået på dette produktet er 65 dB. Når tørketrommelen går i gang holder den et lavt lydnivå på kun 65 desibel. Dette er samme støynivå som blant annet testvinneren vår.

Avløp og kondens

Kondenseringsevnen til AEG T8DSK862G kondenstrommel er sertifisert som Kondenseringsevne B. Dette er ikke så bra som mange av de andre produktene vi har vurdert i denne testen, men det er fortsatt relativt greit.

Denne tørketrommelen kommer med en slange som kan brukes for å slippe å alltid tømme kondensvannet.

Fordeler:

 • Stor 8 kilos Tørkekapasitet
 • Avløpsslange kan monteres
 • Filtreringssystemet ÖKOFlow

Ulemper:

 • Kan ikke styres via Wi-Fi
 • Ingen Innvendig belysning
 • Kondenseringsevne B

LES MER


Hva vi legger vekt på i testene våre

Når man kjøper en såpass dyr ting som en tørketrommel er kanskje ikke prisen førsteprioritet for de fleste. Man ser heller på hvor godt produktet oppfyller forventningene og kravene man har satt seg. Samtidig er det dumt å betale for mye, særlig dersom man ikke har penger å strø om seg.

Verdi for pengene

I testen vår har vi derfor vurdert budsjett som et viktig punkt. Her er det ikke snakk om å finne den billigste tørketrommelen i markedet, ettersom man da for det meste vil bli sittende igjen med bare dårlige alternativer som ikke er verd selv den lave prisen man betaler for dem.

I stedet har vi gått gjennom de forskjellige produktene fra et “verdi for pengene”-perspektiv. dette betyr at vi ikke ser etter de billigste produktene, men heller de produktene som er bra, og som hjelper deg til å få det aller meste ut av budsjettet ditt. I budsjettsegmentet var det ELECTROLUX EW2C327R1 kondenstrommel som var vår klare favoritt.

Bruker mye strøm

Tørketromler er typisk grådige når det gjelder strømforbruk, så her kan det være mye å spare både for miljøet og lommeboken dersom man greier å holde strømforbruket nede. Det er AEG T8DSK862G Kondenstrommel som utmerker seg spesielt når det gjelder å være energieffektiv.

Nyttige funksjoner

Smarte funksjoner kan gjøre mye for å forenkle hverdagen til den som bruker tørketrommelen. Her ser vi på smarte funksjoner slik som for eksempel sensorer som forteller deg hvor mye tørking klærne dine trenger eller muligheter for styring gjennom en app.

det er Bosch HomeProfessional Varmepumpetørketrommel 9 kg WTYH67I9SN, med sitt home connect-system, som kommer best ut i testen vår når det gjelder appstyring.

Tørkekapasitet

Tørkekapasitet er nødvendigvis et av de viktigste områdene vi vurderer når det gjelder tørketromler. Desto mer klør du vasker hver gang er det selvfølgelig desto viktigere å også ha høy tørkekapasitet. Det er særlig familier eller andre som vasker mye på en gang som trenger å tenke nøye over tørkekapasiteten på den tørketrommelen de kjøper.

Det er Hoover DXH10A2TCEXS som kommer best ut når det gjelder tørkekapasitet i testen vår denne gangen.

Støynivå

De gamle tørketromlene var ofte kjent for å være til tider voldsomt støyende. Dette er ikke lenger selvsagt. Dagens tørketromler er ofte ikke mer støyende enn en vanlig konversasjon. I testen vår var det BOSCH WTX8HEL9SN kondenstrommel som imponerte mest når det gjaldt å være stillegående.

Sikkerhet

Sikkerhet er noe vi legger vekt på i alle testene våre. Når det gjelder tørketromler har man å gjøre med støvpartikler og elektrisk oppvarming. I testen vår ser vi på hvordan tørketrommelen håndterer støvpartikler, og hvordan den er sikret mot brann og andre sikkerhetsrisikoer. Alle de testede tørketromlene viste sikkerhetsnivåer som var vel innenfor de gitte retningslinjene.

Brukervennlighet

Når det gjelder brukervennlighet ser vi på hvor enkelt det er å bruke tørketrommelen. Vi vurderer både hvor lett det er å bruke programmer, og eventuelt også hvilke nye teknologier som brukes for å forenkle prosessen med å bruke tørketrommelen.

GORENJE DE82G kondenstrommel var her en av de tørketromlene som imponerte mest. Denne tørketrommelen er nemlig utstyrt med sensorer som betyr at den kan gjøre innstillingene for deg. I tillegg er den utstyrt med et system som motvirker skrukker, og bidrar derfor også til å gjøre stryking mye enklere etter at klærne er tørre.

Avløp og kondens

Tørketromler med lufting hører for det meste fortiden til ettersom denne typen tørketromler er mindre effektive og bruker mer energi. De nye kondenstørketromlene samler opp vannet og leder dette bort. Dette betyr at det også er mulig å bruke denne typen tørketrommel i leiligheter og andre steder der det kan være utfordrende å installere lufteventiler.

Vi ser her på hvor enkelt det er å kvitte seg med kondensvannet, og hvor lettvint det er å koble kondensvannet direkte til et avløp dersom dette er ønsket, og eventuelt hvor stor oppsamlingskapasitet trommelen har dersom man ikke kobler den til et avløp.

Plass

Med dagens press på boligmarkedet er det vanlig å bo i stadig mindre leiligheter eller hjem. Dette gjør det nødvendig å utnytte plassen inne bedre enn man gjorde tidligere. Tørketrommelen er for mange kanskje det siste man ønsker å bruke opp verdifulle kvadratmetre i hjemmet.

En av de tingene vi vurderer i testen vår er hvor stor plass hver enkelt tørketrommel tar i hjemmet. Det var HOOVER HBTDWH7A1TCES kondenstrommel som viste seg å være den mest plassbesparende av tørketromlene vi testet.

tørketrommel test