fbpx

Toastjern test: Her er forbrukernes 7 favoritter (2023)

Er du lei av tørt og gammelt brød vil et toastjern utvilsomt bringe litt smak tilbake i maten igjen. Å finne det beste toastjernet er derimot ingen enkel oppgave.

Vi har i denne toastjern testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Sammenligningen har tatt for seg 6 forskjellige toastjern, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler. Etter en rekke vurderinger av de populære toastjernene, kom vi frem til at Tefal Snack Collection er best i test. Dette er fordi det gir deg uendelig med muligheter, i tillegg til å være meget enkel å rengjøre.

Er du på utkikk etter et billigere alternativ, ville vi ha gått for Krups Smørbrødgriller. Denne er best på pris.

Toastjern test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Tefal Snack Collection
Et fantastisk toastjern med en rekke bruksområder. Du finner ikke bedre smørbrødgriller enn dette, ifølge oss.
SJEKK PRISEN →
OBH 2-IN-1
En kraftfull modell som imponerer med et helt hav av funksjoner. Størrelsen på varmeplaten er også unik.
SJEKK PRISEN →
Krups Smørbrødgriller
Dersom pris betyr mest for deg, er dette modellen å gå for. Dette er toastjernet som gir deg mest for pengene.
SJEKK PRISEN →
Melissa 16240104
Her får du toastjernet med størst varmeplate. Denne kan varme hele fire toast samtidig.
SJEKK PRISEN →
Krups Gricic
Et populært toastjern som har gått til topps i en haug av toastjernstester
SJEKK PRISEN →
Tefal OptiGrill GC 702D
Et brukervennlig toastjern med to utskiftbare plater. Her kan du varme maten på flere forskjellige måter.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

Toastjern test: Best i test

1. Tefal Snack Collection—Best i test

toastjern test: Best i test

SJEKK PRISEN →

Er du ute etter et unikt toastjern er dette utvilsomt modellen å gå for. Her får du så mye mer enn bare et ordinært smørbrødjern. Denne kan blant annet brukes til vafler, bagels, pannekaker og den inneholder hele to forskjellige stekeplater. Denne gir uendelig med muligheter, og det til en gunstig prislapp.

Slitesterk

Vi ble ikke bare imponert over at den kommer med 2 utskiftbare plater – disse platene er også meget slitesterke og tåler til og med vask i oppvaskmaskinen. Her unngår du den slitsomme rengjøringsjobben etter at maten er ferdig. Alt du trenger å gjøre er å legge platene i oppvaskmaskinen og så fikser maskinen resten.

I tillegg leverer jernet en strålende varmekvalitet med ypperlig resultat hver gang. Det finnes ingen timer som sier når maten er ferdig, så du må selv følge med, men dette bidrar bare til at du får maten slik som du vil ha den.

Vanskelig å finne bedre toastjern

Det er med god grunn at denne havner på topp i vår test. De to platene gir god fleksibilitet og mange muligheter, samt at resultatet er fantastisk hver gang.

Prisen på 800 kroner høres kanskje mye ut, men vi mener det så absolutt er verdt investeringen med tanke på hvor fantastisk denne er. Du får ikke bedre toastjern enn dette.

Oppsummert

 • Medfølger to utskiftbare plater noe som gir uendelig av varme muligheter
 • Platene kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Fantastisk varmeresultat
 • Rettferdig pris med tanke på hvor enestående toastjernet er

LES MER


2. OBH 2-IN-1 — Rimelig toastjern med mange bruksområder

SJEKK PRISEN →

Et toastjern utstyrt med både grill og en ordinær plate. Disse skiftes enkelt ut, slik at du kan varme maten på flere forskjellige måter. I tillegg har den en veldig god pris sammenlignet med andre flerfunksjonelle toastjern på markedet.

Enkel rengjøring

Utstyrt med non-stick belegg er OBH superenkel å rengjøre. Det er bare å dra over med en klut etter bruk og jernet er rent og pent igjen.

Platene er også kraftfulle og griller sprø, varme smørbrød på bare noen få minutter. Du kan derfor nyte et varmt og deilig måltid selv om du skulle ha dårlig tid, dersom du investerer i toastjernet fra OBH.

Vår dom

Er du ute etter et toastjern med mange bruksområder, men synes toppmodellene er i det dyreste laget, er dette et utmerket alternativ. Med sine to utskiftbare plater kan du både grille og steke på ordinært vis, uten å måtte grave for dypt i lommeboken.

Denne koster «bare» rundt 600 kroner, noe som er en del rimeligere enn det toppmodellene koster. Derfor er vår dom at dette er et svært godt kjøp.

Oppsummert

 • Utstyrt med to utskiftbare plater
 • Enkel rengjøring
 • God pris sammenlignet med andre flerfunksjonelle toastjern.

SJEKK PRISEN →


3. Krups Sandwich Maker FDK452 — Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Dersom en rimelig pris er viktig i ditt valg av toastjern er dette modellen å gå for. Her får du ikke bare en bra pris, men også en ypperlig toaster til all slags bruk. I tillegg imponerer den med ekstra store plater på 120 x 120 millimeter.

God varmeeffekt

Med sine 850 vatt, varmes jernet raskt opp og er nesten umiddelbart klar til å varme matrettene dine. Resultatet er også strålende uansett hva du varmer, og her er det ingen problemer med ost eller andre ingredienser som tyter ut på grunn av de store stekeplaten.

I tillegg er varmeplatene dype og ruglete noe som gir en herlig effekt på brødene dine. Du kan faktisk varme vaffelrøre på denne om du skulle ønske det.

Mangler temperaturinnstilling

Selv om det er veldig mye å like ved modellen fra Krups, er det tydelig at den har en gunstig pris av en grunn. Denne har for eksempel ikke temperaturinnstilling eller ulike programmer for varmeinnstilling. Den kjører derfor på samme varme og program uansett hvilken mat du varmer.

Likevel ble vi veldig begeistret for Smørbrødgrillen fra Krups. Prisen er god, resultatet er godt, og ikke minst så kan man varme mye mat samtidig. Alt i alt er dette et veldig godt kjøp – spesielt om du handler på budsjett.

Oppsummert

 • Best på pris
 • Store plater på 120 x 120 millimeter
 • God varmeeffekt
 • Mangler funksjoner som temperaturinnstilling og programvelger

SJEKK PRISEN →


4. Melissa 16240104 — Størst kapasitet

Dersom du skal toaste mye om gangen er det ingen modeller som er bedre enn denne. Her kan man grille hele fire skiver samtidig, noe som gjør dette til toastjernet med størst kapasitet. Platestørrelsen er også upåklagelig takket være mål på 23 centimeter, samt at den har flere praktiske funksjoner.

Høy effekt

Jernet varmes lynraskt opp og leverer en høy effekt slik at du kan tilberede maten din hurtig. Har du det travelt, men ønsker varm mat å ha med på farten, tar det ikke langt tid før jernet har tilberedt maten din.

Her får du heller ingen temperaturinnstillinger, noe som gjør at du bare kan varme maten din på en temperatur, men dette er imidlertid uproblematisk ettersom varmeresultatet er så godt som det er.

En ting vi lot oss begeistre litt for var jernets «cool touch» kabinett. Dette er en funksjon som kjøler ned jernet mye raskere slik at du nesten umiddelbart kan rengjøre det rett etter bruk.

God pris

Ikke bare har dette størst kapasitet takket være fire grillplater – Melissa har også en meget god pris. Sammenlignet med de andre modellene er ikke prisen på 500 kroner ille i det hele tatt. Derfor er dette et fantastisk godt kjøp som garantert vil passe godt inn på ditt kjøkken.

Oppsummert

 • Utstyrt med fire grillplater
 • Høy varmeeffekt
 • Mangler temperaturinnstilling
 • Utstyrt med hurtigkjøling

5. Krups Gricic — Brukervennlig toastjern

SJEKK PRISEN →

Krups får stadig gode skussmål for sine sensasjonelle produkter, og her har de igjen laget et meget populært produkt. Både eksisterende kunder og eksperter virker strålende fornøyde og den har blant annet vunnet en rekke best i test titler.

Brede og dype plater

Med ekstra store og dype plater på 120 millimeter får du plass til store brødskiver og du kan fint varme andre varer enn brød også. I tillegg har platene non-stick belegg som gjør den svært enkel å rengjøre.

Her er det bare å dra over med en klut eller papir etter bruk, og alt av smeltet ost blir fjernet. Platene tåler ikke å bli vasket i oppvaskmaskin, men dette er heller ikke nødvendig på grunn av non-stick belegget. Litt vann og en klut gjør susen.

Varmeeffekten er på 850 watt, noe som gir en høy temperatur og et ypperlig matresultat. Kontrollampen lyser grønt når jernet har nådd optimal temperatur og er klart for bruk. Dette er også en faktor som bidrar til det gode matresultatet.

Konklusjon

Grunnen til at denne anses som et brukervennlig toastjern, er rett og slett fordi den er så enkel rengjøre, i tillegg til at kontrollampen gir deg full oversikt over jernet. Den indikerer når det er varmt og slutter å lyse når det er kaldt igjen.

Håndtaket er også varmeisolert slik at du kan klemme ned toasten selv om jernet er på sitt varmeste. Dette er et veldig bra toastjern med et noe spesielt utseende, men utseende har lite å si; det viktigste er matresultatet.

Oppsummert

 • Dype og brede plater
 • Varmeeffekt på 850 watt
 • Varmeisolert håndtak
 • Enkel å rengjøre

LES MER


6. Tefal OptiGrill GC 702D—Premium

SJEKK PRISEN →

Dersom du er på utkikk etter testens kraftigste toastjern, trenger du ikke lete lengre. Her får du en eventyrlig kraft og grillstyrke, i tillegg til flust av funksjoner. Dette er også jernet med størst stekeplate, så om du skal varme mat til flere personer er denne et ypperlig valg.

Funksjonsrik

Dette jernet er utstyrt med automatiske programmer for grilling av ulike matvarer, temperaturinnstillinger, samt en kokesensor, som gjør det vanskelig å ikke lage mat som faller i smak. Denne garanterer strålende resultat uavhengig om du vil grille eller steke maten din.

De ulike programmene gjør det også svært enkelt å lage maten da det er bare å stille inn og justere etter hvilken type mat og varmestyrke du foretrekker. Grillen tar seg av resten og sier ifra når maten er ferdig. Har du andre gjøremål kan disse gjøres mens grillen fikser maten for deg.

Svindyr

Med så mange funksjoner, fantastisk varmeresultat og med sin store stekeplate, regnet vi med at prisen skulle være høy, men denne er rett og slett svindyr. Her må du grave dypt i lommeboken dersom du vil kjøpe.

Likevel vil vi på det sterkeste anbefale denne modellen, og spesielt om du elsker toastmat.

Oppsummert

 • Største varmeplate
 • Utstyrt med både automatisk temperaturinnstilling og programmer for grilling
 • Meget effektiv, maten varmes raskt
 • Svindyr

SJEKK PRISEN →


Hvilket toastjern skal man velge?

Dagens toastjern ligner en del på hverandre, noe som kanskje ikke er så rart når de har samme funksjon; nemlig å lage toast. Hvilket du burde velge kommer derfor an på dine preferanser, som blant annet temperatur og ytelse. Utseende kan også ha betydning for ditt valg, ettersom den faktisk skal stå fremme på kjøkkenbenken. Her er hva vi mener du burde se etter i et toastjern:

Ytelse

Hvor raskt varmes toastjernene opp og hvor god ytelse har de? For størst ytelse og varmest temperatur må du se på wattstyrken. Jo høyere vattstyrke, desto mer effektive er jernene.

Grillrist eller toastlomme

Hva du foretrekker av ordinær toast og grilling burde ha stor innvirkning på valget ditt. Noen jern er utstyrt med det ene eller det andre, mens andre jern derimot kan ha både grill og toastlomme. Velg den som du vet tilbereder på en måte du liker.

Utseende

Dette har egentlig ikke så mye betydning, men det kan være verdt å se nærmere på. Ikke kjøp noe du ikke kan fordra synet på. Da er det veldig liten sjanse for at toastjernet blir brukt.

Funksjoner

Funksjoner som temperaturinnstilling og programvelger er absolutt gunstig å ha, men ikke et «must». Vurder om dette er noe du egentlig trenger.

Størrelse

Hvor mye mat skal du varme samtidig? Finn et toastjern som passer ditt matforbruk.

Pris

Betal prisen du er komfortabel med. Det er ikke gitt at dyrere modeller gir bedre varmeresultat. Noe vi lærte oss gjennom vår test er at toppmodellene er mer kostbare på grunn av at de har flere funksjoner eller at de er større i størrelsen. Det er ikke resultat som avgjør pris.

Våre kriterier

Vi har vurdert og basert vårt testresultat på følgende kriterier:

Brukervennlighet

Hvor enkle var de å vaske, og hvor praktiske var de å bruke? Funksjoner som temperaturinnstilling og programvelger var så absolutt positivt for utslaget i vår test.

Ytelse

Hvor fort ble platene varmet opp og hvor lange tid tok det før maten ble ferdig? Ikke minst varmeresultatet var viktig.

Pris

Jo lavere pris jo mer fornøyde var vi.

Ellers anbefaler vi å lese vår brødrister test.

toastjern test