fbpx

Terrassevarmer test: 6 Gode valg for Terrassen

Ved hjelp av en terrassevarmer kan du nyte terrassen godt utover høsten uten å fryse, selv om temperaturen går nedover. I denne terrassevarmer testen har vi derfor laget en oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier, slik at valget blir enklere. Sammenligningen har tatt for seg seks forskjellige terrassevarmere, som alle har sine fordeller. Vurderingen vår er basert på design, spesifikasjoner og omtaler.

Vår testvinner, Indus Gulvlampe, passer perfekt til terrassen og kommer med en praktisk fot som gjør at du kan sette den hvor enn du måtte ønske. Juster enkelt lampen slik at den peker direkte dit du ønsker varmestrålene og nyt en behagelig høstkveld utendørs.

Terrassevarmer test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Terrassevarmer Indus Gulvlampe
Denne praktiske varmelampen fra Indus gjør det mulig å nyte sene sommerkvelder utendørs uten å fryse.
SJEKK PRISEN →
Terrassevarmer Indus hengende
Denne praktiske varmelampen fra Indus henges enkelt opp over sittegruppen og tilbyr en komfortabel varme på kalde høstkvelder. Takket være det hengende designet tar den ikke opp noe gulvplass og kan plasseres strategisk slik at den ikke kommer i veien. Et godt alternativ for både balkong og hagestue.
SJEKK PRISEN →
Terrassevarmer Sirius Gulvlampe
Denne terrassevarmeren fra Sirius tilbyr overlegen varmespredning. Det høye stativet og den praktisk designede hatten gjør at varmen sprer seg i en god radius rundt lampen. Her kan du enkelt varme opp hele sittegrupper med en smart plassert lampe.
SJEKK PRISEN →
Terrassevarmer Eva Solo HeatUp
Terrassevarmeren fra Eva Solo kommer i et unikt praktisk design som gjør det enkelt å plassere lampen i nærheten av en utendørs sittegruppe eller under middagsbordet for direkte varme på beina.
SJEKK PRISEN →
Infravarmer NOA Heatwave Beat
Infravarmer fra NOA er den ultimate varmekilde for sene sommerkvelder. Her får du en varmelampe med praktisk fjernstyring via app, trinnløs varmeinnstilling, god varme, innebygde høyttalere og IP65-klassifisering.
SJEKK PRISEN →
Infravarmer Termo Proff 1800W
Denne tradisjonelle infravarmeren fra Termo leverer stabil varme uten unødig kompliserte funksjoner. Den kan enkelt henges på veggen eller monteres på stativ og gir jevn varme for areal opp til ca 10 m2.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Terrassevarmer Indus Gulvlampe – Best i Test

terrassevarmer test: Dette er test i test

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske varmelampen fra Indus kan plasseres hvor du måtte ønske så lenge det er mulighet til å strekke en strømkabel dit. Den kommer med en strømledning på 1,8 meter men denne kan enkelt skjøtes på ved å benytte skjøteledning egnet for utendørsbruk.

Terrassevarmeren kommer i et robust og stilrent design som gjør den lite sjenerende på terrassen. Lampen kan også justeres opp og ned, noe som gjør det enkelt å rette varmestrålen dit du måtte ønske. Takket være den praktiske foten kan terrassevarmeren enkelt settes bak en sofa eller et annet lavt møbel og dermed ta opp mindre plass på terrassen. Snu deretter bare hodet dit du ønsker varmen og nyt lange høstkvelder.

Designet i aluminium og rustfritt stål er som skapt for det norske klimaet, og med IP54-klassifisering kan du trygt la den stå utendørs selv om du ikke har tak over terrassen. Varmelampen er enkel å kontrollere med en av/på knapp som er praktisk plassert på forsiden. Vekten på 16,6 kg og behovet for vanlig stikkontakt gjør at denne er et praktisk valg og vår soleklare testvinner.

Egenvekt: 16,6 kg

Oppheng: stativ

Effekt: 2100 watt

Spenning:220-240V

IP-klasse: IP54

LES MER


2. Terrassevarmer Indus hengende – Mest populær

Indus hengende

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske varmelampen fra Indus henges enkelt opp over sittegruppe eller bord. Dette sikrer en god og varm opplevelse selv på kjølige høstkvelder og gjør at den passer ypperlig både på balkongen og i hagestuen. Det stilrene designet gjør at lampen passer godt inn uansett møblering og den tar lite plass takket være oppheng fra taket.

Det robuste designet, kombinert med enkelt oppheng, gjør at denne passer perfekt som varmekilde på sene sommerkvelder og utover høsten. Den kan enkelt justeres i høyde under monteringer for å sørge for at den ikke kommer i veien, men bør monteres høyt nok til å være utenfor rekkevidde. Lampen blir raskt varm og, med hele 2100 watt, tilbyr den en stabil varmestråle.

Lampen er designet i rustfritt stål og veier kun 2,3 kg. Dette gjør at den enkelt kan henges opp uten for mye forsterkning i himlingen. Lampen krever vanlig 220v strømuttak og IP55 klassifiseringen gjør at den kan plasseres både utendørs og på innglasset balkong. Varmelampen skrus enkelt av og på med en string, uten at man trenger å være borti den.

Egenvekt: 2,3 kg

Oppheng: takmontering

Effekt: 2100 watt

Spenning:220-240V

IP-klasse: IP55

LES MER


3. Terrassevarmer Sirius Gulvlampe – Stilren design

SJEKK PRISEN →

Denne terrassevarmeren fra Sirius tilbyr imponerende varmefordeling ved hjelp av et høyt stativ og en smart hatt som jevnt fordeler varmen i en radius rundt lampen. Med en ledningslengde på 1,8m kan lampen enkelt flyttes rundt etter behov og dermed gjøre det mulig å nyte sene sommerkvelder selv når temperaturen synker.

Lampen fra Sirius kommer i et stilrent og robust design konstruert i en aluminium/rustfritt stål kombinasjon som sørger for lang levetid. Den store foten fungerer som vekstpunkt og, med en egenvekt på 10,1 kg, står lampen stødig selv om det skulle blåse ute.

Det nøytrale designet gjør det enkelt å plassere terrassevarmere fra sirius blant øvrig møblering. Lampen er også enkel i bruk ved at den har en praktisk av/på knapp på fremsiden. Med IP44-klassifisering tåler den å stå utendørs uten beskyttelse fra tak. Lampen krever vanlig 220V stikkontakt og kan derfor benyttes alle steder det finnes strømuttak. Varmestyrken på 2100 watt sikrer god varme på kjølige høstkvelder.

Egenvekt: 10,1 kg

Oppheng: stativ

Effekt: 2100 watt

Spenning:220-240V

IP-klasse: IP44

LES MER


4. Terrassevarmer Eva Solo HeatUp

SJEKK PRISEN →

Denne terrassevarmeren fra Eva Solo kommer i et praktisk og diskret design som garanterer målrettet varme gjennom sene sommerkvelder. Det smarte designet gjør at du enkelt kan plassere den under bordet eller i nærheten av sittegruppen for deretter å sikte den direkte dit du ønsker varmen. Det helelektriske varmeelementet gir god varme og du slipper den tradisjonelle gasslykten eldre brennere har.

Det praktiske designet av aluminium gjør terrassevarmeren lett i vekt og dermed også enkel å flytte rundt på. Takket være designet med tre ben står den også stødig selv om noen skulle være uheldig å dytte borti den I tillegg har Eva Solo en smart sikkerhetsfunksjon som kutter varmen dersom den skulle velte.

Det stilrene designet gjør at lampen gjør lite ut av seg blant møblementet på balkongen, og den praktiske størrelsen gjør det lett å legge vekk eller plassere den under bordet ute av synet. Med en vekt på bare 10,55 kg og vanlig stikkontakt, er dette et godt alternativ for de som ønsker litt ekstra varme når gradestokken kryper nedover på sensommeren.

Egenvekt: 10,55 kg

Oppheng: stativ

Effekt: 2100 watt

Spenning:230V

IP-klasse: IP44

LES MER


5. Infravarmer NOA Heatwave Beat

SJEKK PRISEN →

Noa sin Heatwave Beat er et premium valg for deg som ønsker det beste på sene sommerkvelder. Med mulighet for fjernstyring, innebygde høyttalere, god varmefordeling og energieffektiv drift får du nettopp dette. NOA kombinerer avansert teknologi med solid design for å skape en smart versjon av de mer tradisjonelle infravarmerne.

De trinnløse varmeinnstillingene gjør at du enkelt kan justere temperaturen til du oppnår ønsket varme. Det praktiske designet av aluminium leverer et robust produkt som i praksis kan brukes på uteplassen, terrassen, vinterhagen eller i partyteltet. Du henger den enkelt opp med medfølgende oppheng for deretter å kontrollere den via app eller fjernkontroll.

Det robuste designet, kombinert med smarte funksjoner som trinnløs varmeinnstilling, innebygd musikkspiller, festbelysning, fjernkontroll og timer, gjør denne til et godt alternativ uansett hvor du måtte trenge infravarmer. Det kreves vanlig 220v stikkontakt som strømkilde, og aluminiumshuset er klassifisert med IP65 for trygg utendørsbruk.

En enkelt lampe kan varme opp et areal på ca 10-12 m2 og leverer opp til 5000 timer med varme. Fjernkontrollen har en rekkevidde på hele 20 meter via bluetooth, noe som gjør det mulig å plassere infravarmeren høyt under taket eller ha flere i for eksempel et større partytelt, uten at man trenger direkte tilgang for å justere varmen.

Egenvekt: 4 kg

Oppheng: vegg

Effekt: 2100 watt

Spenning:220-240V

IP-klasse: IP65

LES MER


6. Infravarmer Termo Proff 1800W

SJEKK PRISEN →

Med Proff 1800W leverer Termo en robust infravarmer. Den vedlikeholdsfrie infravarmeren leverer stabil varme på områder helt opp til 12 kvadratmeter og kan enkelt plasseres enten på vegg eller stativ. Moderne karbonrør benyttes for umiddelbar oppvarming og effektiv strålingsvarme. Her får du et kvalitetsprodukt som uten noen form for avansert tilbehør leverer godt med varme både inne og ute.

Det tradisjonelt designede huset kommer i en stål/aluminiums kombinasjon som gjør det slitesterkt selv om det skulle utsettes for vær og vind. Infravarmeren festes enkelt på vegg med påfølgende oppheng eller du kan plassere den på et stativ (tilleggsutstyr). Jevn fordeling fra kobberrørene gjør at det holder fint med en varmer på balkongen. Eventuelt kan den benyttes for å holde partytelt varme utover sensommeren.

Denne enkle lampen krever 220v stikkontakt som energikilde, noe som gjør det mulig å plassere den alle steder det er uttak eller mulighet til å strekke opp strøm. En effekt på 1800W gjør den til en energieffektiv varmekilde, uten at dette går på bekostning av oppvarmingen. Det svært kompakte designet gjør det også til en enkel sak å plassere lampen.

Egenvekt: 4 kg

Oppheng: Vegg eller stativ

Effekt: 2100 watt

Spenning:220-240V

IP-klasse: IP65

LES MER


Dette bør du vite før du handler

Det finnes diverse alternativer for oppvarming av balkong, men for at du skal få noe som tilbyr optimal varme for din bruk er det viktig at du tar høyde for noen punkter. Vi har her samlet en liste over de viktigste vilkårene for et godt valg av Terrassevarmer.

Hvor har du tenkt å montere terrassevarmeren?

Det første punktet vi må ta høyde for er hvordan terrassevarmeren skal monteres. Som vi har sett i denne testen, finnes det stativ, veggheng og en hybridversjon som kan stå på både stativ og vegg. Det er viktig at du tenker nøye gjennom hvordan terrassevarmeren skal benyttes og hvor det er optimalt å plassere den, ettersom de fleste ikke har mer enn en festemetode.

Hvilken bølgelengde er det behov for?

Er det optimalt med kortbølge, mellombølge eller langbølge for at hele rommet skal varmes opp raskest mulig? Dette er også noe man må ta høyde for før man velger terrassevarmer. Dette kommer i stor grad an på hvor mye motstand bølgene møter, og ikke minst hvor mye bevegelse det er i rommet under oppvarming. Det vanligste er å gå for en mellombølge variant slik at man er på den trygge siden. Skulle det dermed være behov for langbølge bør dette tas høyde for under valg av modell.

IP-klassifiseringen av terrassevarmeren

Dersom terrassevarmeren skal stå et sted hvor den er utsatt for vær og vind er det viktig at den har de riktige kvalitetene for vanntetthet. Dette betyr at den som et minimum bør ha IP44-klassifisering, men helst IP55 eller IP65, som er den høyeste klassifiseringen for utendørs elektronikk beregnet for privat bruk.

Gass eller strøm?

Skal du ha en tradisjonell terrassevarmer som brenner gass som varmekilde eller en moderne EL variant? Dette er noe som må tas høyde for, ettersom det er fordeler og ulemper ved begge deler. EL er et langt rimeligere alternativ, men kan tilby svakere varme og kreve at det legges opp strøm der varmeren skal stå. Gass gir derimot kraftigere varme og kan benyttes stort sett alle steder utendørs. Dette medfører en økt kostnad ved innkjøp av gassflasker.

Spenning og strømforsyning

En av de viktigste tingene å ta høyde for dersom man går for en elektronisk løsning er hvilken spenning som kreves for optimalt utbytte av terrassevarmeren. Sørg også for at valget faller på noe som kommer med jordet ledning for å unngå at eventuelle utfordringer går utover sikringer i boligen. Dette er elektronikk som skal benyttes utendørs, noe som gjør det er viktig at det er robust nok til å tåle norsk klima. Vår testvinner Indus leverer et praktisk og solid valg som kommer med enkel 240v stikkontakt og design i rustfritt stål. Her får du et flott produkt som holder seg uten krav om mye vedlikehold, selv under tøffe norske forhold.

Tenk på terrassevarmeren som en del av møblementet

De fleste går til anskaffelse av en terrassevarmer for å kunne benytte sittegrupper eller hagestuer selv når sommertemperaturene begynner å synke. Det er derfor viktig at man velger en terrassevarmer som passer inn med møblementet – ikke bare utseendemessig, men også i radius. Dersom man går for en liten kompakt løsning som varmelampen fra Eva Solo vil man få god varme, men på svært begrensede områder og gjerne kun på den personen man peker lampen direkte mot. Går man for en løsning som Indus eller Termo, vil man derimot få varme som fordeler seg jevnt over hele sittegruppen. Det kan derfor være lurt å ta i betraktning hvilket landskap du ønsker å varme opp før du går til innkjøp av en spesifikk type terrassevarmer.

Behandle strømmen som en forlengelses av husstanden

Selv om mange av de forskjellige terrassevarmerne i denne testen gjør det mulig å trekke strøm ved hjelp av skjøteledning, er det alltid anbefalt å få en profesjonell elektriker til å montere en stikkontakt i nærheten av den tiltenkte installasjonsplassen. Selv om man benytter IP44-godkjente skjøteledninger er det alltid høyere risiko for defekt på anlegget ved bruk av forlengelser, enn dersom man kobler terrassevarmer direkte i uttak.

Terrassevarmer test