fbpx

Termokanne test: 6 flotte alternativer for kaffedrikkere

Skal du holde kaffe eller annen drikke varm over en lengre periode vil du ha behov for en termos. Derfor har vi tatt en nærmere titt på en rekke stilige termokanner som en erstatning for den tradisjonelle termosen. For selv om en vanlig termos kan være praktisk på tur, vil en termokanne ta seg langt bedre ut ved servering innendørs. Noen av disse praktiske termokannene kan også bli med ut på tur og sørge for enkel servering og varm drikke hele turen. Vi har derfor funnet både praktiske og elegante alternativer for deg som ønsker en termokanne som passer til alle anledninger.

For å utarbeide  denne listen har vi tatt utgangspunkt i en rekke tidligere tester, tilbakemeldinger funnet på nett, samt tilgjengelig informasjon fra produsent og forhandlere. Dermed har vi klart å redusere listen til det vi mener er de seks beste alternativene basert på tilgjengelig informasjon på nett.

Den termokannen som kom absolutt best ut av våre undersøkelser var Stelton EM77 termokanne. Produsert i et stilrent design har denne termokannen vært en bestselger i en årrekke. Erik Magnussen designet den allerede i 1977 og det skandinaviske designet har lenge vært en favoritt. Inkludert vippepropp og skrulokk passer den like godt på tur som den gjør hjemme på kjøkkenbenken.

Termokanne test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Stelton EM77 Termokanne 1 liter
Denne klassikeren fra Stelton har vært en bestselger helt siden den ble introdusert på slutten av 70-tallet. Det stilrene designet kombinert med vippepropp og skrulokk har gjort at den passer utmerket til servering hjemme, eller med på tur i ryggsekken. Uansett sørger den for å holde drikken varm og klar til servering i timevis.
SJEKK PRISEN →
Eva Solo termokanne 1 liter
Med patentert teknologi fra Eva Solo er dette en utmerket termokanne som kan benyttes til både te og kaffe. Den dryppfri kanten gjør det enkelt å servere, samt forhindrer søl på tur. Det stilrene designet kommer i flere forskjellige farger, samt et minimalistisk og moderne design. Termokannen kan enkelt rengjøres i oppvaskmaskinen etter bruk.
SJEKK PRISEN →
Eva Solo Termokanne med dryppfri kant
Denne dryppfri termokannen er et utmerket eksempel på dansk design på sitt aller beste. Gjennomført i rustfritt stål er dette en robust kanne som er motstandsdyktig mot slag. Lang garanti og 100% dryppfri gjør at den passer like godt til servering hjemme, som på tur utendørs. Skrukorken forhindrer søl og det grove håndtaket gir et godt grep.
SJEKK PRISEN →
Alfi Kule Termokanne Frost 0,94 liter
En termokanne fra Alfi sørger for at drikken holder ønsket temperatur så lenge som mulig. Her får du en termokanne i elegant design av beste kvalitet. Kannen består av en ytre kappe av plast og en indre innsats for isolasjon. Dette sørger for at den kan bevare varme så lenge som mulig, samt beskytte innholdet. Med fem forskjellige farger kan du enkelt velge den som passer ditt hjem best.
SJEKK PRISEN →
Kähler Hammershøy Termokanne 1 liter
Med denne kannen fra Kähler har stuebordet aldri sett bedre ut. Kannen er designet med det ikoniske Hammershøi designet som er både elegant og tidløst. For enkel betjening er den utstyrt med en skrukork, samt en trykknapp for servering. Termokannen kommer i tre forskjellige farger inkludert hvit, antrasitt og indigoblå som gjør det mulig å tilpasse farge til bordsettingen.
SJEKK PRISEN →
Stelton Emma Termokanne 1,2 liter
Stelton Emma er en funksjonell og stilren termokanne av høy kvalitet. Her får du en kanne som er både innovativ og klassisk, den har beholdt deler av det tidløse designet til Stelton, men utfordrer med et stilig håndtak og nytt vippelokk. Produsert i hardplast og utstyrt med en innsats i rustfritt stål for lang varighet på varm drikke.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Stelton EM77 Termokanne 1 liter – Best i test

Stelton EM77

SJEKK PRISEN →

Stelton EM77 er en termokanne som helt siden sin introduksjon i 1977 har vært en bestselger. Det enkle designet har gjort at den fungerer utmerket uansett om du skal ut på tur eller servere en kopp kaffe hjemme i stuen. Du kan velge mellom en rekke farger og dermed finne en som enkelt passer til serviset eller bordsetningen.

Produsert i plast med et isolerende innlegg vil denne termokannen holde innholdet varmt i timevis. Beholderen på 1 liter sørger for tilstrekkelig kaffe til en hel bordsetning, eller flere serveringer på en lengre tur utendørs.Det at termokannen er produsert i et lettvektig materiale sørger for at den er enkel å ha med seg, men også å betjene ved servering.

Den enkle vippeproppen og skrulokket gjør at du minimerer søl ved hjelp av Stelton EM77. Dette er kanskje noe av grunnen til at den klassiske termokannen har vært så populær i mer enn 40 år! Det tidløse designet har også gjort at den passer utmerket på bordet selv etter all denne tiden. Stelton EM77 har dermed blitt synonym med en tidløs klassiker som fortsetter å levere gang etter gang.

Er du på jakt etter en termokanne som tar seg like godt ut på stuebordet som på tur i skogen vil Stelton EM77 være et utmerket alternativ. Her får du en slitesterk kanne på 1 liter som har både vippepropp og skrulokk. Dermed kan du holde kaffe eller annen drikke varm i timevis og alltid lett tilgjengelig.

Oppsummert

 • Dansk design
 • Bestselger
 • Vippepropp og skrulokk

LES MER


2. Eva Solo termokanne 1 liter – Populært alternativ

Eva Solo

SJEKK PRISEN →

Denne stilige termokannen fra Eva Solo kommer i et stilrent og moderne design, og kommer i en rekke forskjellige farger. Utmerket for både kaffe og te sørger den patenterte dryppfrie kanten for at servering er enkelt. Du slipper dermed søl på duker, servise eller lignende. De robuste materialene sørger også for at termokannen kan rengjøres enkelt ved å kjøres i oppvaskmaskinen.

Termokannen er produsert i en kombinasjon av rustfritt stål, plast, silikon og glass. Dette sørger for lang holdbarhet og en kanne som tåler en trøkk. Et bevis på dette er det faktum at Eva Solo gir to års garanti på produktet. Utformingen av kannen gjør også at den enkelt kan tas med på tur, og dermed erstatte den tradisjonelle termosen. Med et buet håndtak er servering enkelt og den kan betjenes av både store og små hender.

Dermed kan du sette ut kaffe og kaker til gjestene ved servering og være trygg på at innholdet holder seg varmt så lenge noen ønsker kaffe. En annen fordel er at det stilige designet ikke skiller seg ut, selv ved mer elegante bord tilstelninger.

Dersom du ønsker deg en stilig termokanne i et minimalistisk design vil denne være et utmerket alternativ. Her har Eva Solo laget en termokanne i et enkelt, men stilig design, som sørger for å holde drikke varm i timesvis. Det er også en liten bonus at kannen enkelt kan vaskes i oppvaskmaskinen etter bruk for rask rengjøring.

Oppsummert

 • Mange farger
 • Stilig design
 • God kapasitet på 1 liter

LES MER


3. Eva Solo Termokanne med dryppfri kant – Premium

Eva Solo Termokanne med Dryppfri Kant

SJEKK PRISEN →

Eva Solo er kjent for å lage robuste redskaper for huset og denne termokannen er intet unntak. Her får du en termokanne gjennomført i rustfritt stål, samt utstyrt med den patenterte dryppfri kanten til Eva Solo. Som dansk design på sitt beste er dette en termokanne som fungerer like godt til servering ved stuebordet, som den gjør ute på tur i skog og mark. Den praktiske skrukorken kombinert med dryppfri kant reduserer søl til et absolutt minimum.

Denne termokannen fra Eva Solo er produsert av gjennomgående rustfritt stål og sørger for at kannen er motstandsdyktig mot slag. Dette sørger for lang holdbarhet på termokannen, men gjør den også utmerket til bruk utendørs. Den store beholderen rommer hele 1,1 liter som gjør at du kan ha med deg tilstrekkelig med væske uansett lengde på turen din. Den passer utmerket til både kaffe og te, men kan også benyttes til varmt vann dersom du har behov for matlaging eller lignende på turen din. Uansett hva du skulle ønske å oppbevare på kannen er den alltid klar til bruk og gjør servering svært enkelt.

En forskjell på denne og mange andre termokanner er at den gjennomgående er produsert av rustfritt stål. Der de aller fleste termokanner er produsert i plast, gjør dette at den er langt mer solid, samt motstandsdyktig. Dermed passer den utmerket for tilstelninger der mange håndterer en termokanne. Med andre ord er den utmerket som termokanne for selskaper, catering og lignende.

Vil du ha en kaffekanne som ikke bare er praktisk, men også stilig vil dette være et utmerket alternativ. Her får du en robust termokanne i rustfritt stål som fungerer godt både innendørs og utendørs. Utstyrt med dryppfri teknologi fra Eva Solo, samt en praktisk skrukork holder den drikke varm i timevis uten søl. På toppen av dette tilbyr Eva Solo 2 års garanti som et bevis for dansk design av ypperste klasse.

Oppsummert

 • Rustfritt stål
 • Lang garanti
 • Dryppfri kant

LES MER


4. Alfi Kule Termokanne Frost 0,94 liter – Beste tilbakemeldinger

Alfi Kule termokanne frost

SJEKK PRISEN →

Alfi byr ikke bare på en praktisk termokanne av høy kvalitet, men også et klassisk og elegant design. Her får du en kanne som passer utmerket på bordet, samtidig som den sørger for serveringsklar varm drikke i timesvis. For å sikre en kanne som passer inn på din bordsetting kan du velge mellom fem nøytrale farger.

Alfi er en klassisk todelt termokanne. Den består av en ytre kappe produsert i hardplast, samt en indre innsats med speilbelagt isolasjon. Det beskyttende ytterlaget verner om isolasjonen, men sørger også for at den klarer å holde på varmen lenger. Et tynt lag med luft mellom de to lagene varmes opp av drikken og gir en beskyttende funksjonalitet. Dermed kan du trygt sette ut kaffen og la gjestene forsyne seg gang på gang gjennom kvelden.

Med en tradisjonell utforming er denne termokannen fra Alfi både robust og elegant. Selv om den har noe lavere kapasitet enn mange av de andre kannene i denne testen, gjør den opp for dette ved å eksepsjonell ytelse. Den tykke isolasjonen sørger for svært lang holdbarhet på varm drikke.

Om du er på jakt etter et mer elegant design vil Alfi være et utmerket alternativ. Det tidløse designet passer utmerket til alle bordsettinger og holder effektivt på varmen. Den romslige beholderen gjør det enkelt å sette ut te, kaffe eller varmt vann uten frykten for at det skal bli lunkent eller kaldt. Skrukorken sørger for enkel servering, samt et godt grep fra det solide håndtaket.

Oppsummert

 • Klassisk og elegant design
 • Mange farger å velge fra
 • Isolert innsats

LES MER


5. Kähler Hammershøy Termokanne 1 liter – Elegant design

Kähler Hammershøi

SJEKK PRISEN →

Legg til et elegant innslag på kaffebordet neste gang du skal invitere gjester på kaffe. Denne termokannen fra Kähler er designet i den ikoniske stilen til Hammershøi og bidrar med et elegant og tidløst design. Den er også utstyrt med glassinnsats som bevarer temperaturen på varm drikke bedre og dermed sikrer serveringsklar kaffe eller te i timesvis.

Kähler har benyttet hardplast som et beskyttende ytterlag når de produserte denne termokannen. På innsiden finner vi en glassinnsats som har en bevarende effekt på temperaturen. Dermed kan du holde innholdet varmt lengre. Den enkle skrukorken er utstyrt med en trykknapp for enkel servering. Knappen gjør det enkelt å servere kaffe ved at du slipper fjerne skrukorken først. Dette reduserer også faren for søl på duker og servise.

Hammershøi designet har lenge vært synonymt med et tidløst og elegant design. Ved hjelp av elegante farger og de karakteristiske rillene er dette et design som passer til alle anledninger. Ved å benytte dette klassiske designet på en termokanne har Kähler lagd en utmerket kanne som passer både til fest og hverdag.

Skal du invitere til kaffe og ønsker en elegant bordsetting kan denne termokannen fra Kähler være et utmerket alternativ. Her får du et stilrent og elegant design som holder godt på varmen ved hjelp av glassinnsats. Det lange håndtaket sørger for godt grep og skrukorken med trykknapp sikrer enkel servering. Dermed kan du servere varm drikke til alle gjestene rundt bordet i en elegant kanne uten fare for søl.

Oppsummert

 • Hammershøi design
 • Praktisk trykk-knapp
 • Glassinnsats

LES MER


6. Stelton Emma Termokanne 1,2 liter – Stilig

Stelton Emma Termokanne

SJEKK PRISEN →

Stelton Emma er en kombinasjon av det klassiske designet til Stelton og nye innslag av innovativt design. Resultatet er en stilren og moderne termokanne som i 2014 ble belønnet med Red Dot Design Award. Her får du en termokanne som tar seg godt ut på kaffebordet der den kombinerer klassisk og moderne design, med høy funksjonalitet og brukervennlighet.

Denne stilrene termokannen fra Stelton består av en ytre kappe i hardplast, samt en termoinnsats i rustfritt stål. Dermed er kannen lett av vekt, samtidig som den tilbyr høy funksjonalitet og robusthet. Det stilige håndtaket av bøk gir et nordisk preg på kannen som sammen med det sorte designet utgjør et moderne formspråk.

Uansett om du ønsker eleganse eller moderne design på bordet vil Stelton Emma være et utmerket alternativ. Ved å kombinere det beste fra sin tidløse klassiker med innslag av moderne design har resultatet blitt både elegant og stilig. Dermed passer den like godt til fest som til hverdag.

Vil du ha en termokanne som enkelt kan betjenes med en hånd og som skiller seg ut fra de klassiske kannene, vil dette stilige alternativet gjøre jobben. Stelton har utfordret konvensjonelt design ved å gi sin klassiske termokanne flere innslag av moderne formspråk og design. Det stilige håndtaket i bøk kombinert med klikkknapp for lokk sørger for enkel betjening, samtidig som termoinnsatsen i rustfritt stål sørger for høy funksjonalitet.

Oppsummert

 • Termoinnsats i rustfritt stål
 • Enkel servering
 • Innovativt design

LES MER


Spørsmål og svar

Hvorfor bør en termokanne være todelt med innsats?

For å kunne isolere drikke på en mest mulig effektiv måte er de aller fleste termokanner todelt med innsats. Årsaken til dette er at man da får et beskyttende lag mellom innhold og temperaturen i rommet som igjen bevarer varmen bedre.

Hvilket lokk bør en termokanne ha?

For å holde beste mulig på varmen bør en termokanne ha et forseglet skrulokk. Dette forhindrer at kulde trenger inn i kannen, samtidig som det oppstår en hermetisk effekt som beskytter innholdet bedre.

Kan jeg vaske termokanne i oppvaskmaskinen?

Nei, de aller fleste termokanner er ikke egnet for oppvaskmaskin. Årsaken til dette er innsatsen der det kan trenge inn fuktighet om den vaskes i oppvaskmaskin. Da vil den miste isolerende effekt og ytre mine optimalt i fremtiden.

Hva er forskjellen på glass og stål-innsats?

Det vanligste å benytte i en termokanne er glass da dette også har en svært lav egenvekt. Noen mer robuste kanner velger derimot å produsere i stål for lengre holdbarhet. Spesielt kanner egnet for utendørsbruk benytter gjerne innsats av stål fremfor glass.

Hvor lenge holder en termokannen drikke varm?

En god termokanne kan holde drikke varm i timesvis. Til tross for dette er det flere avgjørende faktorer som omgivelser, hvor full kannen er, samt hva den inneholder. Vi anbefaler derfor at du ser nærmere på spesifikasjonene til kannen for mer detaljer.