fbpx

Termisk kikkert test: De 5 beste på markedet (2023)

Når mørket senker seg og det tradisjonelle synet begrenses åpner termiske kikkerter opp en helt ny verden av muligheter. Med evnen til å oppdage varmeutstråling, kan disse kikkertene gi deg et klart bilde av hva som skjuler seg i nattens slør. Men med et bredt spekter av produkter tilgjengelige, kan det være en utfordring å finne den rette for dine behov.

Hvis du har vært på utkikk etter den beste termiske kikkerten, er du kommet til rett sted. Vi har gjort det tunge arbeidet for deg og funnet frem de fremste modellene på markedet innenfor ulike segmenter. Enten du er en profesjonell jeger, en naturinteressert, eller bare nysgjerrig på teknologien, vil det finnes et produkt her som passer for deg.

I denne oversikten vil vi belyse ulike termiske kikkerter, fra budsjettklassifiserte modeller til high-end alternativer, og de som gir best verdi for pengene. Vårt mål er å gi deg en detaljert forståelse av hva hvert produkt kan tilby, slik at du kan ta et informert valg.

Termisk kikkert test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Atn BINOX 4T
ATN BINOX 4T er vår testvinner blant termiske kikkerter takket være dens overlegne funksjoner og ytelse. Den kobler seg til ATN Smart HD kikkert, overfører ballistisk informasjon, har en avstandsmåler opp til 1000 meter, og flere visuelle moduser. Med wifi streaming, vannavvisende design, og lang batteritid, setter den en ny standard i markedet.
SJEKK PRISEN →
Pulsar Merger LRF XP50
Pulsar Merger LRF XP50 er en ledende termisk kikkert med en kompakt formfaktor. Den kombinerer avansert deteksjonsrekkevidde, tilpasningsdyktig forstørrelse, moderne Wi-Fi-integrasjon og robust holdbarhet, og tilbyr en optimal kombinasjon av mobilitet og ytelse.
SJEKK PRISEN →
Guide TN630
Guide TN630 er en termisk kikkert som kombinerer klassisk design med toppmoderne teknologi. Den tilbyr krystallklar visning med en høyoppløsningsskjerm, tilpasningsbare fargepaletter og flere visningsmoduser. I tillegg kan opplevelser enkelt deles digitalt via Guide-appen.
SJEKK PRISEN →
Guide TN430
Guide TN430 tilbyr høykvalitets termisk observasjon til en budsjettpris. Den er del av TN Normae-serien, kjent for sitt komfortable design, kombinerer kvalitets bildebehandling med en høyoppløsningsskjerm og har en mengde moderne funksjoner inkludert tilkobling til Gude-appen for deling.
SJEKK PRISEN →
Guide TN650
Guide TN650 termiske kikkert utmerker seg med sitt ergonomiske design, høykvalitets observasjonskapasitet dag og natt, personlig valg av fargepalett og flere spotting moduser, som garanterer kvalitet og brukertilpasning.
SJEKK PRISEN →

Her kan du lese “Kikkert test”


1. Atn BINOX 4T  – Best i test 

Atn BINOX 4T

SJEKK PRISEN →

Når man vurderer termiske kikkerter er det viktig å se etter kvalitet, funksjonalitet og ytelse. ATN BINOX 4T skinner i alle disse kategorier, og er derfor vår klare testvinner.

Hva gjør denne kikkerten så unik? For det første er den kompatibiliteten med din ATN Smart HD kikkert bemerkelsesverdig. Med evnen til å koble de to enhetene sammen, kan brukeren raskt overføre avstand og ballistisk informasjon mellom dem. Dette gir deg en uovertruffen kontroll i enhver situasjon, noe som er svært verdifullt for både hobbyjegere og profesjonelle.

Innebygget IR lampe og avstandsmåler i ATN BINOX 4T er også verdig å nevne. Med kapasiteten til å måle opptil 1000 meter, setter den en ny standard for termiske kikkerter.

Det som også fremhever ATN BINOX 4T er de mangfoldige egenskapene den tilbyr. Med Black Hot/White Hot og Color modes gir den brukeren flere visuelle alternativer, noe som kan være avgjørende i varierte omgivelser. Videopptaksfunksjonen sikrer at spesielle øyeblikk kan fanges og gjenoppleves. Wifi streaming-funksjonen gjør at man kan dele sanntidsbilder med andre enheter, noe som er utrolig praktisk.

Ballistic Information Exchange (BIX) er en annen nyskapende funksjon, som tillater kommunikasjon med andre smarte enheter. Kikkertens vannavvisende design sikrer at den tåler tøffe værforhold, og med en batteritid på over 16 timer, kan du stole på at ATN BINOX 4T varer gjennom lange ekspedisjoner.

Oppsummert

 • Overfører ballistisk informasjon
 • Avstandsmåler opp til 1000m
 • Lang batteritid og vannavvisende
 • En rekke visuelle moduser å velge mellom

LES MER

2. Pulsar Merger LRF XP50 – Liten formfaktor

PULSAR MERGER LRF XP50 TERMISK VARMEKAMERA

SJEKK PRISEN →

For eventyrlystne sjeler som verdsetter enkel transport og pakking representerer dette produktet det ypperste av mobilitet og ytelse.

Med sin imponerende langdeteksjonsrekkevidde er Merger LRF XP50 en uunnværlig følgesvenn i fullstendig mørke. Dens avanserte langdistanseobjektiv, sammen med en 640×480@17µm termisk bildesensor, setter den i stand til å oppdage objekter så langt unna som 1800 meter.

En variabel forstørrelse mellom 2,5x og 20x, supplert med en digital zoom som går opptil 8x, sikrer optimal gjenkjenning av objekter selv på betydelige avstander. Denne tilpassede visningen gjør enhver observasjon skreddersydd for situasjonen.

For den teknologisk kyndige er Merger LRF XP50 en drøm. Dens Stream Vision 2 Wi-Fi-integrasjon kobler enheten til både iOS- og Android-enheter. Med muligheten til å streame i sanntid, publisere på sosiale medier, og oppdatere firmware, gir denne kikkerten en allsidig, moderne opplevelse.

Styrken og holdbarheten er også sentral. IPX7-vanntett klassifisering betyr at den tåler de tøffeste værforhold. Huset av magnesiumlegering er både lett og robust, beskytter de interne komponentene mot tøffe forhold, og sørger for at enheten forblir kjølig under langvarig bruk.

Med støtte for både 2,4/5 GHz WiFi-bånd gir enheten en rask og stabil forbindelse. Driftstemperaturområdet strekker seg fra frysende -25°C til varme 50°C.

For den kreative sjel gir den innebygde foto- og videoopptakeren muligheten til å fange minneverdige øyeblikk. Og med HD AMOLED-skjermene får brukeren et strålende klart og levende synsfelt.

Oppsummert

 • Kompakt med kraftig deteksjonsrekkevidde
 • Tilpasningsdyktig 2,5x-20x forstørrelse
 • Stream Vision 2 Wi-Fi-integrasjon
 • Robust magnesiumlegering og IPX7 vanntett

LES MER

3. Guide TN630 termisk-kikkert – Fleksibel

Guide TN630

SJEKK PRISEN →

Estetikk og komfort møter her høyteknologisk innovasjon. TN Normae-serien bærer stolt det klassiske kikkertdesignet, noe som minimerer tretthet ved langvarig bruk. Når du ser gjennom TN630, trer en verden frem i krystallklare detaljer på en OLED 1024×768 skjerm. Den er utstyrt med en 640 x 480 oppløsningssensor, og med dens f1,2 blenderåpning leverer den en upåklagelig visuell opplevelse.

Dag eller natt, TN630 garanterer kvalitetsobservasjon. Den bruker en 640 x 480 VOx IR-oppløsning, og dens 50 hz bilderate sørger for et klart og jevnt bilde, uansett bevegelse.

Men det som virkelig gjør Guide TN630 unik er dens tilpasningsdyktighet. Du kan tilpasse hvordan du ser omverdenen ved å velge fra ulike fargepaletter. Enten det er hvit-varm, sort-varm eller den tydeligere rød-varm, har TN630 noe for alle.

Flere moduser tilbyr ytterligere klarhet, avhengig av dine behov. Om du ønsker et naturlig bilde, er Natural modus ideell. Men for de som ønsker ekstra fremheving, gir Enhance og Highlight modusene den nødvendige dybden.

Og som prikken over i-en, den digitale tidsalderen møter TN630. Gjennom Guide-appen kan opplevelsene enkelt deles med verden, eller oppleves live via en smarttelefon. TN630 er ikke bare en kikkert; den er et vindu til en verden av muligheter.

Oppsummert

 • Klassisk design med høyteknologi
 • Krystallklar OLED 1024×768 skjerm
 • Flere tilpasningsbare fargepaletter
 • Dele opplevelser via Guide-appen

LES MER

4. Guide TN430 termisk-kikkert – Beste budsjettvalg

Guide TN430 400x300 35mm Termisk Binokular

SJEKK PRISEN →

år det kommer til termiske kikkerter, kan det være en utfordrende oppgave å finne et produkt som gir deg kvalitet uten å tømme lommeboka. Guide TN430 fremstår som den ultimate løsningen på dette problemet, spesielt for de som er ute etter verdi for pengene.

Et av de fremste trekkene ved Guide TN430 er dens tilhørighet til TN Normae-serien, som er kjent for sitt klassiske kikkertdesign. Dette designet sikrer at brukere kan observere i lengre perioder uten å føle seg utslitt eller ubehagelig. I kombinasjon med dette designet gir den høyfølsomme VOx IR-detektoren enestående bildedetaljer selv under de mest utfordrende forholdene. Dette, kombinert med den imponerende OLED 1024×768 høyoppløsningsskjermen, sikrer at du får en oppslukende observasjonserfaring.

Men det er ikke bare bildekvaliteten som setter Guide TN430 fra resten. Denne termiske kikkerten kommer fullpakket med en rekke funksjoner som gjør den ideell for moderne bruk. Enten du vil ta bilder, spille inn videoer, bruke GPS, eller finne avstand med laserteknologi har TN430 det du trenger.

Oppsummert

 • Klassisk, komfortabelt kikkertdesign
 • Høyfølsom VOx IR-detektor
 • Mange funksjoner: bilder, GPS, WiFi
 • Gude-app for enkel deling

LES MER

5. Guide TN650 termisk-kikkert – 50mm optikk

Guide TN650

SJEKK PRISEN →

Med justerbar pupillavstand mellom 60 ~ 70 mm er Guide TN650 kikkerten designet for å være universell og brukbar for de fleste. I tillegg er de opphøyde knappene intuitive, og dermed enkle å kjenne igjen og bruke – enten man observerer på dagtid eller i totalt mørke.

Kvaliteten på observasjonen, både dag og natt, er også imponerende. Med en 640 x 480 VOx IR oppløsning og en 50hz bilderate, gir TN650 et krystallklart og jevnt bilde, selv ved bevegelige observasjoner. Den høykontrast 1024 x 768 OLED skjermen med bildedetalj boost, sikrer forbedret komfort i bruk.

En annen attraktiv funksjon er muligheten til å velge mellom forskjellige fargepaletter. Mens noen foretrekker tradisjonelle paletter som hvit-varm eller sort-varm, kan andre ønske en rød-varm fargepalett for å fremheve varme områder mer distinkt.

For de som søker spesifikke moduser for spotting tilbyr TN650 en rekke alternativer. Enten man foretrekker Natural modus for en mer autentisk gjengivelse, eller man ønsker å fremheve objekter ved hjelp av Enhance eller Highlight moduser, har TN650 noe for enhver smak. Når det kommer til termiske kikkerter med 50mm optikk blir det ikke mye bedre enn dette.

Oppsummert

 • Ergonomisk design for komfortabel bruk.
 • Høykvalitets observasjon dag og natt
 • Valgfrie fargepalettinnstillinger
 • Flere spotting moduser tilgjengelig

LES MER


Viktig å huske ved valg av termisk kikkert

Mulighet til alternative skjermer: I dag er det langt mer vanlig at man har med seg bedre egnede skjermer i sekken i form av f.eks smarttelefon eller tablet når man er ute på tur. Det kan derfor lønne seg at man undersøker muligheten for å koble bildet fra den termiske kikkerten over på disse ved hjelp av WIFI-moduler før man handler. Dette vil gjøre det mulig å dele bildet med flere dersom man er på post eller enkelt ta vare på opptak. 

Batterilevetid: Som all annen elektronikk er også termiske kikkerter avhengige av batteri for å fungere. Flere kikkerter har etterhvert tilpasset seg ny teknologi ved at de åpner for muligheten til å benytte batteribank til opplading via USB-C eller micro-USB. Dette er en langt mer praktisk løsning ettersom du kan få med deg kraften av mange hundre batterier i en enkel batteribank. Målt opp mot nyttevekt vil dette være et langt bedre alternativ enn å ta med seg en hel pose batterier på tur. 

Brukervennlighet: Norge er et langstrakt land, men det er også omfattende forandringer mellom årstidene. Det er derfor viktig at kikkerten har en brukervennlighet som er tilpasset bruk gjennom de forskjellige årstidene. Sørg for å velge en modell som det er mulig å håndtere også dersom du har på hansker. 

Rekkevidde: Hensikten med en termisk kikkert er å kunne identifisere dyr eller mennesker på lange avstander, gjerne fra 1200 og opp mot 2000 meters avstand. Det er derfor viktig at man velger et produkt som faktisk leverer denne avstanden. Dersom man går for de kjente produsentene som Pulsar og Hikvision vil det være mindre fare for at man får et produkt som ikke lever opp til forventningene. Faren ved at man velger en kikkert med dårlig rekkevidde vil være at bildet ikke blir klart nok til at man klarer å identifisere konturene på det man ser. Det vil kun fremstå som fargesignaturer og dermed være unyttig informasjon. 

Rekyltesistens: Når man skal velge nytt termisk kikkertsikte er det viktig at man tar hensyn til rekylresistens. Termiske kikkerter innbefatter mye avansert teknologi, men dersom det blir benyttet på et grovere kaliber enn tiltenkt kan man fort risikere at teknologien påvirkes eller i verste fall ødelegges av trykket. Det er derfor viktig at man undersøker det tiltenkte bruksområdet og gjerne går for termiske kikkerter som har en rekylresistens på 6000 J. Dette betyr at man kan benytte siktet også på grovere kaliber våpen slik at man ikke trenger gå til innkjøp av mer enn et sikte. 

Avstandsmåler: Avstandsmåler er noe man finner i de mer avanserte termiske siktene. Disse leverer gjerne nøyaktige målinger opp til 1000 meter, noe som gjør det lettere å vurdere avstander. Dette er imidlertid ikke noe som kommer standard i alle sikter og man vil derfor ofte måtte velge et dyrere alternativ for å få med funksjoner som dette. Det er viktig å merke seg at, selv om den termiske rekkevidden er på 1800+ meter, betyr ikke dette at avstandsmåleren dekker den samme lengden. 

Coating: Kikkerten blir utsatt for mye vær og slitasje ved aktiv bruk. Det er derfor viktig at man velger noe som er konstruert i slitesterkt, men samtidig lett, materiale. Dette kan gjerne være lettmetall, slik som legert magnesium, som gir et robust ytre, men fortsatt er lett i vekt og praktisk å ha med seg på tur. Det er også viktig at coatingen på kikkerten oppnår IP67 standard for å hindre faren for vannlekkasje og eventuelt kondens i siktet.

Design og utforming: Det tradisjonelle kikkertsiktet er benyttet i 30 mm-rør, mens moderne kikkertsikter gjerne er utviklet i mer kompakte og bredere design. Det vil derfor være viktig at man undersøker hvilket feste det er på siktet og at dette passer med det tiltenkte våpenet. Mange av de nye siktene trenger adapter eller tilpasninger for at de skal passe inn i vanlige 30mm ringer, mens de tradisjonelle kikkertsiktene basert på 30 mm-rør ikke har det samme problemet.

Vedlikehold: Termisk kikkertsikte er en omfattende investering og det er derfor viktig at også vedlikehold blir tatt hensyn til slik at kikkerten får lengst mulig levetid. Forskjellige linser vil kreve forskjellige løsninger for vedlikehold og det er viktig at man går nøye gjennom detaljene fra den spesifikke produsenten når det gjelder hvordan man vedlikeholder de forskjellige kikkertsiktene. Dette for å hindre at man skader eller ødelegger innmaten i siktet. 

Den beste butikken for denne typen produkter

termisk kikkert test