fbpx

Teleskopstang test: Disse 6 gir deg mest for pengene i 2023

Å finne riktig teleskopstang til ditt fiskeutstyr er nødvendigvis ingen enkel oppgave. Formålet med vår teleskopstang test er å gi deg bedre oversikt over dagens marked, slik at du lettere finner den modellen som passer ditt utstyr.

Etter å ha analysert seks populære teleskopstenger kom vi frem til at Shimano STC MINI Tele er den beste. Denne har materiale av meget god kvalitet, i tillegg til en svært praktisk størrelse. Prisen er også upåklagelig, og vi synes enkelt og greit at denne tilbyr beste helhet. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og omtaler.

Er du på jakt etter teleskopstangen som gir mest for pengene anbefaler vi R.T Steelhead Iconic Tele Spin.

Teleskopstang test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Shimano stc mini tele 180
Denne teleskopiske haspelstangen er skreddersydd for aktive sportsfiskere! Stangen imponerer med topp kvalitet, og en transportmengde mellom 29 og 40 cm, hvilket gjør den utrolig enkel å bruke. Dessuten får teleskopstangen skryt for å være meget reisevennlig. Denne får nemlig plass i sidelommen på sekken. Elsker du ferskvannsfiske, tror vi Shimano STC Mini Tele er et godt valg.
SJEKK PRISEN →
Dam Shadow Tele Mini Spin
Dam Shadow Tele Mini Spin 7' er en solid teleskopstang som gir mye for pengene. Med sin TC 24 karbonstangklinge, SIC-stangringer og ergonomisk korkhåndtak, er denne stangen pålitelig og gir presise kast. Enkel å transportere med praktisk teleskopfunksjon.
SJEKK PRISEN →
Shimano stc mini tele 210
Shimano STC Mini Tele er en svært god teleskopstang i premiumsegmentet. Med sin lave transportlengde og høye kvalitet, gir den sportsfiskere praktisk bærbarhet uten å ofre ytelse. Leveres med praktisk transporttube.
SJEKK PRISEN →
Dam Shadow Tele Mini Spin 6'3''
Dam Shadow Tele Mini Spin 6'3'' er et godt valg for de som ønsker en rimelig teleskopstang av høy kvalitet. Med TC 24 karbonstangklinge, SIC-stangringer og ergonomisk korkhåndtak, gir denne stangen god ytelse til en lavere pris.
SJEKK PRISEN →
Okuma Light Range Fishing UFR
Okuma Light Range er en populær teleskopstang av en rekke grunner, men det er særlig dens enestående, patenterte UFR teknologi som går igjen som den største fordelen. Denne unike teknologien bidrar til en ytelse helt utenom det vanlig. Er du en aktiv fisker som stiller skyhøye krav? Ja, da tror vi denne passer deg perfekt.
SJEKK PRISEN →
R.T Steelhead Iconic Tele Spin
Her får du teleskopstangen som gir mest for pengene i 2020. Denne kombinerer mange bruksområder med en svært god pris.
SJEKK PRISEN →

1. Shimano STC MINI Tele 180 — Best i test

Shimano STC MINI Tele

SJEKK PRISEN →

Teleskopstangen fra Shimano utmerker seg på en rekke områder og er derfor opplagt testvinner. Først og fremst er den av topp kvalitet, men viktigst av alt har den både lav transportlengde og ikke minst en meget lav vekt. Den gjør den skreddersydd for lengre kast, samtidig som den er enkel å pakke med seg på tur.

Enhver sportsfisker bør vurdere denne som et tilskudd til sitt fiskeutstyr. Shimano er nemlig en prisvennlig toppmodell, som enkelt går rett i sidelomma på sekken. Liker du å forlytte deg rundt fra sted til sted når du fisker, er denne helt klart gunstig kjøp.

Den lave vekten gjør den også meget enkel å kaste langt med noe som er en fordel fisker du fra land. Stangemnet er attpåtil bygget i karbon, noe som gjør kasting og kjøring av fisk meget enkelt. Dette sikrer også god slitestyrke og lang levetid. Det skal mye til før stangen opplever nevneverdig slitasje.

Derutover har den en vekt på lave 126 gram, en slukvekt på 3-14 gram, der totallengden er på 240 cm. Den har åtte ringer og 11 deler. Den leveres med en praktisk transporttube med plass til snella, som gjør den særdeles reisevennlig.

Forbrukerne skryter også hemningsløst av teleskopstangen, der særlig prisen får gode skussmål. Shimano er nemlig et prisvennlig alternativ, spesielt sammenlignet med andre toppmodeller, hvilket gjør at du får mye for pengene. Dermed er den et enkelt valg om du ønsker en reisevennlig teleskopstang av topp kvalitet, men til en god pris.

Oppsummert

 • Teleskopstang av topp kvalitet
 • Lav vekt og transportlengde – er svært reisevennlig
 • Stangemne i karbon. Er enkel å kaste med
 • Prisvennlig sammenlignet med andre toppmodeller

LES MER

2. Dam Shadow Tele Mini Spin 7′ – Mye for pengene

DAM SHADOW TELE MINI SPIN 7'/2

SJEKK PRISEN →

Dam Shadow Tele Mini Spin 7′ er en solid teleskopstang som gir mye for pengene. Med sin imponerende konstruksjon og nøye utvalgte materialer, er dette et pålitelig valg for alle fiskeentusiaster.

Stangklingen på Shadow Tele Mini Spin er produsert med spenstig TC 24 karbon, som gir stangen en ideell kombinasjon av styrke og fleksibilitet. Dette betyr at du kan kaste agnet presist og håndtere kampen med fisk på en effektiv måte. Uansett om du fisker i elver, innsjøer eller havet, vil denne stangen gi deg den nødvendige ytelsen for å oppnå suksess.

Stangen er også utstyrt med slanke SIC-stangringer som bidrar til å minimere friksjonen og sikrer jevn lineføring. Dette er spesielt viktig når du bruker tynne og sensitive snører, da det reduserer risikoen for knuter og floker. Med disse stangringene kan du kaste lengre og mer nøyaktig, noe som gir deg en fordel i jakten på fisken.

I tillegg har Dam Shadow Tele Mini Spin en ergonomisk formet korkhåndtak av ypperste klasse. Dette gir en komfortabel og sikker grep under fiskeøkten. Uansett om du fisker i timevis eller bare en kort stund, vil håndtaket på denne stangen sørge for at du opprettholder kontroll og får en optimal opplevelse.

Med sin praktiske teleskopfunksjon er denne stangen også enkel å transportere og oppbevare. Den kan enkelt justeres til ønsket lengde, noe som gjør den svært anvendelig for fiskere som er på farten.

Oppsummert

 • Solid teleskopstang med TC 24 karbon
 • SIC-stangringer for jevn lineføring
 • Ergonomisk korkhåndtak for komfortabelt grep
 • 2.10 meter

LES MER

3. Shimano STC Mini Tele 210 – Premium

Shimano STC MINI TELE 210

SJEKK PRISEN →

Shimano STC Mini Tele er en svært god teleskopstang i premiumsegmentet som tilbyr sportsfiskere en kombinasjon av topp kvalitet og enestående transportvennlighet. Med sin imponerende transportlengde og lav vekt, er denne stangserien ideell for fiskere som verdsetter praktisk bærbarhet.

En av de mest imponerende egenskapene til STC Mini Tele er dens transportlengde. Med lengder mellom 29 og 40 cm, er disse stengene blant de korteste og letteste teleskopiske haspelstengene i verden. Dette gjør dem ekstremt enkle å transportere og oppbevare, og de passer til og med perfekt i en praktisk transporttube som også har plass til snella. Med denne stangen kan du enkelt ta den med deg overalt, enten det er på fjellturer, camping eller andre utendørsaktiviteter.

Til tross for sin kompakte størrelse, går ikke kvaliteten på kompromiss. Shimano har brukt materialer av høy kvalitet og avansert teknologi for å sikre at STC Mini Tele leverer utmerket ytelse. Stangen er solid og pålitelig, og den gir god følsomhet og kraft i kastene. Uansett om du fisker etter små eller større fisk, vil denne stangen kunne håndtere utfordringene og gi deg en tilfredsstillende opplevelse. Denne teleskopstangen gir deg fleksibiliteten til å fiske når og hvor du vil, uten å måtte ofre bekvemmeligheten.

Alt i alt er Shimano STC Mini Tele en svært god teleskopstang i premiumsegmentet. Med sin lave transportlengde, lette vekt og praktiske transporttube er denne stangen ideell for sportsfiskere som verdsetter kvalitet og bærbarhet

Oppsummert

 • 2,10 Meter
 • Solid konstruksjon med høy kvalitet
 • Praktisk transporttube for enkel bæring
 • Ideell for sportsfiskere som verdsetter bærbarhet og kvalitet

LES MER

4. Dam Shadow Tele Mini Spin 6’3” – Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

DAM SHADOW TELE MINI SPIN 6'3''Dam Shadow Tele Mini Spin 6’3” er et utmerket valg for de som søker etter en rimelig teleskopstang av høy kvalitet. Denne modellen er den kortere versjonen av Dam Shadow 7′ stang, og den tilbyr de samme imponerende egenskapene, bare til en mer budsjettvennlig pris.

Stangklingen på Shadow Tele Mini Spin er laget av spenstig TC 24 karbon, som gir stangen både styrke og fleksibilitet. Dette sikrer presisjon i kastene og gjør det enklere å håndtere kampen med fisk. Uansett om du fisker i elver, innsjøer eller havet, vil denne stangen gi deg den nødvendige ytelsen for å lykkes.

Stangen er også utstyrt med slanke SIC-stangringer som reduserer friksjonen og sikrer jevn lineføring. Dette er spesielt viktig når du bruker tynne og sensitive snører, da det minimerer risikoen for knuter og floker. Med disse stangringene kan du oppnå lengre og mer nøyaktige kast, noe som gir deg en fordel i fiskeaktiviteten.

Dam Shadow Tele Mini Spin har også et ergonomisk formet korkhåndtak av ypperste klasse. Dette gir et behagelig og solid grep under fiskeøkten. Uansett om du fisker i timevis eller bare en kort stund, vil håndtaket på denne stangen gi deg god kontroll og komfort.

Med Dam Shadow Tele Mini Spin får du altså en teleskopstang av høy kvalitet til en mer overkommelig pris. Med TC 24 karbonstangklinge, SIC-stangringer og ergonomisk korkhåndtak er denne stangen et utmerket valg for fiskere som ønsker god ytelse uten å tømme lommeboken

Oppsummert

 • Høy kvalitet til en rimelig pris
 • Spenstig TC 24 karbonstangklinge
 • Slanke SIC-stangringer for jevn lineføring
 • Ergonomisk korkhåndtak for solid grep

LES MER

5. Okuma Light Range Fishing UFR — Teleskopstang med høy ytelse

Okuma Light Range Fishing UFR

SJEKK PRISEN →

Okuma Light Range er en populær teleskopstang av en rekke grunner, men det er særlig dens enestående, patenterte UFR teknologi som går igjen som den største fordelen. Denne unike teknologien bidrar til en ytelse helt utenom det vanlig. Er du en aktiv fisker som stiller skyhøye krav? Ja, da tror vi denne passer deg perfekt.

Enestående teknologi

Denne stangen er regelrett proppfull av eksepsjonelle egenskaper. Likevel hersker det liten tvil om at det er dens patenterte UFR teknologi som er forbrukernes favoritt. Denne bidrar som nevnt til en meget høy ytelse. Det skrives videre på produktbeskrivelsene at «den er perfekt for å kaste de letteste slukene, mellom 8 til 22 gram».

Dessuten gjør den korte transportlengden på 55 cm den både enkel og effektiv å trasportere, der også dens totallengde på 225 cm gjør den meget «lettkastet». Kvaliteten virker det heller ikke å være noe problem med. stangen er designet av 24T karbon, samt at den har et splittet, japansk EVA håndtak, som gir et komfortabelt og godt grep.

I tillegg er selve tuppen forsterket av Okumas UFR forsterker. Det gjør stangen ekstra slitesterk. Her er det liten risiko for at verken stang eller tupp skal knekke. Stangpose følger også med, slik at du som nevnt, enkelt kan transportere stangen med deg.

Mye for pengene

Okuma Light er langt fra den billigste teleskopstangen på markedet, men samtidig også et stykka unna å være dyrest. Med andre ord, er den i midtsjiktet sett i forhold til pris, der vi opplever det som en stang som gir mye for pengene. Dette fordi den er av god kvalitet, har flere unike egenskaper, som blant annet UFR-teknologi, samt at den ellers er enkel å anvende. Alt i alt er det en anvendelig stang som passer ypperlig til den aktiv fikser.

Oppsummert

 • Lett teleskopstang med høy ytelse
 • Ypperlig for alle aktive fiskere
 • Høy kvalitet og flere unike egenskaper, som patentert UFR-teknologi
 • Du får mye for pengene

LES MER

6. R.T Steelhead Iconic Tele Spin — Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Om du jakter etter teleskopstangen som gir deg mest for pengene, har du kommet til rett plass. Her får Iconic Tele Spin som fungerer i havet like godt som i ferskvann, samt at den transporteres enkelt, takket være den praktisk størrelsen. Prislappen er også imponerende lav, spesielt med tanke på alle bruksområdene.

Lett vekt men likevel kraftig

Denne modellen er laget i en karbon konstruksjon, samt utstyrt med en slank og kraftfull klinge slik at den fint kan dra opp noen av havets kraftigste arter. Likevel kan den skryte på seg en imponerende lav vekt, og den garanterer derfor beste komfort mens du fisker.

Det er ikke bare vekten som bidrar til en ypperlig komfort, men også det behagelige korkhåndtaket og dens ergonomiske snellefeste. Her kan du nappe og dra i flere timer uten noen form for slitasje på hverken rygg eller skuldre.

Det er heller ingen risiko for at stangen sklir ut av hendene dine, selv om det skulle være vått og kaldt ute.

Enkel transportering

Stangen kan du enkelt transportere med deg uansett hvor du skal, på grunn av dens praktiske lengde og at du kan skru stangen av og dele den opp i mindre deler.

Det er mye å like ved Tele Spin og ikke minst dens gode pris. 600 kroner er en liten investering med tanke på alle bruksområdene den har, samt hvor behagelig den er å bruke. Vår konklusjon er at du ikke får mer for pengene enn hva du får med denne teleskopstangen.

Oppsummert

 • Brukervennlig
 • Behagelig å bruke
 • Mange bruksområder
 • God pris

LES MER


Hvilken teleskopstang skal man velge?

Det finnes en rekke teleskopstenger på dagens marked, og hver modell dekker ulike behov. Derfor er det viktig å finne ut hva du skal bruke stangen din til. Følgende mener vi er smart å tenke igjennom før du kjøper en teleskopstang;

 • Hvilke bruksområder?
 • Skal du fiske laks i havet eller små ferskvannsørret?
 • Hvor ofte skal stangen brukes?
 • Hva er ditt budsjett?

Hva er aksjon?

I alle fiskestenger finnes det noe som kalles aksjon. Aksjonen beskriver hvor mye stangen bøyer seg når den møter motstand. Det er vanlig å skille mellom tre forskjellige aksjoner. Disse er;

Helaksjon

Dette er når stangen bøyes i hele sin lengde når den møter motstand. Disse stengene har som regel en veldig sterk rygg, kaster presist, og sliter ut fisken når du får napp. Helaksjon er som oftest brukt av profesjonelle fiskere.

Toppaksjon

Når en stang har toppaksjon bøyes en fjerdedel av stangen og slike er vanligst hos nybegynnere.

Halvaksjon

Halve stangen bøyes under en halvaksjon og dette er vanligst brukt av både erfarne og uerfarne fiskere.

Våre testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

 • Brukervennlighet
 • Hvor komfortable er de å bruke?
 • Hvor enkle er de å transportere?
 • Aksjon, lengde og kraft
 • Pris

teleskopstang test