Teleskopstang

Teleskopstang test: disse 6 gir deg mest for pengene i 2021

Å finne riktig teleskopstang til ditt fiskeutstyr er nødvendigvis ingen enkel oppgave. Formålet med vår teleskopstang test er å gi deg bedre oversikt over dagens marked, slik at du lettere finner den modellen som passer ditt utstyr.

Etter å ha analysert seks populære teleskopstenger kom vi frem til at R.T Steelhead Icoinc Boat er den beste. Denne har materiale av meget god kvalitet, i tillegg til en svært praktisk størrelse. Prisen er også upåklagelig, og vi synes enkelt og greit at denne tilbyr beste helhet.

Er du på jakt etter teleskopstangen som gir mest for pengene anbefaler vi R.T Steelhead Iconic Tele Spin.

VÅRE favoritter

 • Teleskopstangen med beste kvalitet
 • Håndterer selv den største havlaksen
 • Lett vekt til tross for sin enorme styrke
SJEKK PRISEN →
 • Laget i fantastisk materiale
 • Behagelig å bruke
 • Praktisk transportlengde
SJEKK PRISEN →
 • Perfekt sett for nybegynnere
 • Leveres ferdig montert
 • God pris
SJEKK PRISEN →

Teleskopstang test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
R.T Steelhead Icoinc Boat
Dette er vår testvinner på grunn av sine mange bruksområder, gode pris og ikke minst enestående komfort. Dette er teleskopstangen som gir beste helhet i følge oss.
SJEKK PRISEN →
Beastmaster Tele 20
En utmerket teleskopstang for profesjonelle fiskere. Med denne får du kvalitet fra øverste hylle.
SJEKK PRISEN →
Daiwa Silvercast
Har du aldri testet fiskelykken før, er dette modellen for deg. Denne er perfekt for nybegynnere.
SJEKK PRISEN →
R.T Steelhead Iconic Tele Spin
Her får du teleskopstangen som gir mest for pengene i 2020. Denne kombinerer mange bruksområder med en svært god pris.
SJEKK PRISEN →
Daiwa Goldcast Tele
En kraftig men likevel lett og slank teleskopstang. Med denne kommer du garantert til å kaste rekordlangt.
SJEKK PRISEN →

 

1. R.T Steelhead Icoinc Boat—Best i test

SJEKK PRISEN →

En enestående teleskopstang laget av førsteklasses materialer. Steelhead Iconic Boat er en av flere anerkjente havfiskestenger som er produsert av anerkjente Ron Thompson, og her får du ifølge oss den absolutt beste. I tillegg kommer den i flere lengder og vektklasser slik at du kan velge akkurat den modellen som passer deg.

Kort transportlengde

Er du ofte på utkikk etter nye plasser å fiske på, enten du kjører bil eller tar fly, er denne helt ypperlig å ha med seg. Takket være en svært praktisk transportlengde, samt at du enkelt kan skru stangen fra hverandre, vil ikke denne være noe problem å ha med som bagasje.

I tillegg sørger de robuste og slitesterke materiale for at stangen holder seg lenge uten å bli ødelagt, selv under turbulente forhold.

Fantastisk å bruke

Komforten du får her er også utmerket. Klingen er tynn og lett i vekt, men likevel kraftfull slik at du kan dra opp storfangst på storfangst. Håndtaket er derimot designet i hard, japansk EVA håndtak som gir en herlig komfort selv etter timevis med fisking.

Det er mye å like ved Iconic Boat og vi synes det er vanskelig å finne teleskopstenger som gir bedre helhet enn denne. Ikke bare er kvaliteten fra øverst hylle og den er enkel å ha med seg på reise – også prisen er veldig forbrukervennlig.

Her får du enkelt og greit teleskopstangen som scorer høyest på flest av våre testkriterier.

Oppsummert

 • Laget i fantastisk materiale
 • Behagelig å bruke
 • Du kan velge mellom flere vektklasser og lengder
 • Praktisk transportlengde

LES MER


2. Beastmaster Tele 20—Premium

SJEKK PRISEN →

Her får du teleskopstangen utviklet for erfarne og profesjonelle fiskere. Denne kombinerer en enorm styrke med en lav vekt, samt en utrolig fiskevennlig aksjon. Om kvalitet fra høyeste hylle er viktig for deg, er dette teleskopstangen å gå for.

Fungerer like godt i havet som i ferskvann

På grunn av sin imponerende styrke kan denne hamle opp med selv den største laksen som svømmer i havet. Det fordi den har en forsterket gavle med forkrommet messingstativ og en ekstra spolestøtte.

I tillegg har den Carbon Matrix bremsesystem, justerbar kastebrems, samt Powerhandle for større innsveivningskraft. Verken stangen eller du vil derfor ha noe problem med å kjempe mot havets kraftigste laks.

Stangen skal tåle trykk opptil 11 kilo, samtidig som den på god vei hjelper deg med å kjempe mot fisken uten at du sliter deg ut.

Til tross for sin kraft, veier Beastmaster bare 500 gram, noe som gjør den til blant de letteste på markedet.

Svindyr

Høy kvalitet koster som regel veldig mye, noe også denne modellen gjør. Her må du punge ut hele 3000 kroner, noe som er ekstremt mye mer enn hva du for eksempel må for testvinneren.

Dette er imidlertid teleskopstangen som håndterer størst fisk og som er utviklet av det beste materialet. Vi mener derfor du burde gå for rimeligere modeller dersom du fisker en sjelden gang, og spesielt om du foretrekker ferskvannsfiske.

Oppsummert

 • Teleskopstangen med beste kvalitet
 • Håndterer selv den største havlaksen
 • Lett vekt til tross for sin enorme styrke
 • Svindyr

LES MER


3. Daiwa Silvercast Tele Set—Perfekt til nybegynnere

SJEKK PRISEN →

Har du aldri testet fiskelykken før, er denne flotte teleskopstangen perfekt for deg. Dette er et ypperlig startsett for både barn, juniorer og voksne nybegynnere. Her får du en utrolig enkel og ikke minst brukervennlig stang, helt uten noen avanserte funksjoner.

Håndterer lettere fiskearter

Siden dette er et nybegynnersett, er ikke Daiwa utviklet for å håndtere de kraftigste fiskeartene som bor i havet. Dette tror vi imidlertid ikke er nødvendig dersom du aldri har fisket før. Da ville vi heller ha anbefalt å starte rolig med noen små ferskvannsørreter eller abbor.

Etter hvert som du blir mer erfaren og vil prøve deg på litt tyngre fisk må nok denne modellen skiftes ut.

Til tross for å ikke være utviklet for de største beistene, er kvaliteten på stangen god og den har en aluminiumsramme som tåler relativt mye. I tillegg er den ferdig påspolet og settet kommer ferdig montert. Du er med andre ord klar for fisketuren i det modellen er kjøpt inn.

God pris

Siden dette er en teleskopstang for nybegynnere forventet vi at prisen skulle være vennlig, noe den også var. Her betaler du «bare» knappe 600 kroner, noe vi synes er en god investering for å komme i gang med fiskingen.

Alt i alt er dette en god modell om du er helt fersk. Er du erfaren og fisker mye, er dette naturligvis ikke modellen for deg.

Oppsummert

 • Perfekt sett for nybegynnere
 • Håndterer bare de minste fiskeartene
 • Leveres ferdig montert
 • Ingen avanserte eller kompliserte funksjoner. Denne er svært brukervennlig
 • God pris

LES MER


4. R.T Steelhead Iconic Tele Spin—Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Om du jakter etter teleskopstangen som gir deg mest for pengene, har du kommet til rett plass. Her får Iconic Tele Spin som fungerer i havet like godt som i ferskvann, samt at den transporteres enkelt, takket være den praktisk størrelsen. Prislappen er også imponerende lav, spesielt med tanke på alle bruksområdene.

Lett vekt men likevel kraftig

Denne modellen er laget i en karbon konstruksjon, samt utstyrt med en slank og kraftfull klinge slik at den fint kan dra opp noen av havets kraftigste arter. Likevel kan den skryte på seg en imponerende lav vekt, og den garanterer derfor beste komfort mens du fisker.

Det er ikke bare vekten som bidrar til en ypperlig komfort, men også det behagelige korkhåndtaket og dens ergonomiske snellefeste. Her kan du nappe og dra i flere timer uten noen form for slitasje på hverken rygg eller skuldre.

Det er heller ingen risiko for at stangen sklir ut av hendene dine, selv om det skulle være vått og kaldt ute.

Enkel transportering

Stangen kan du enkelt transportere med deg uansett hvor du skal, på grunn av dens praktiske lengde og at du kan skru stangen av og dele den opp i mindre deler.

Det er mye å like ved Tele Spin og ikke minst dens gode pris. 600 kroner er en liten investering med tanke på alle bruksområdene den har, samt hvor behagelig den er å bruke. Vår konklusjon er at du ikke får mer for pengene enn hva du får med denne teleskopstangen.

Oppsummert

 • Brukervennlig
 • Behagelig å bruke
 • Mange bruksområder
 • God pris

LES MER


5. Daiwa Goldcast Tele—Lett og slank

SJEKK PRISEN →

Daiwa Goldcoast er en teleskopstang perfekt for deg som foretrekker lange og presise kast fremfor noe annet. Denne, som av mange er ansett som markedets beste lukkede snelle, garanterer lange kast og en jevnere brems. Her vil det ikke være noe problem å treffe akkurat der fisken koker.

Håndtak i verdensklasse

Håndtaket vil også være en god hjelper mot lange og presise kast. Det er laget av kork og er formet som en pistol, som gjør at du alltid vil ha et komfortabelt grep. I tillegg er det flyttbart – altså kan du justere håndtaket til en passform som du synes er behagelig.

Med Goaldcoast kan du være på sjøen hele dagen om du vil, uten å bli sliten i hverken håndledd, rygg eller skuldre.

Vår dom

Om du ønsker lange og presise kast er det ingen modeller som hjelper deg bedre med dette enn Daiwa Goaldcoast. Den lette vekten og den enestående snellen gir en sjelden presisjon som svært få teleskopstenger er i nærheten av.

Likevel synes vi ikke dette rettferdiggjør prisen på 1000 kroner. Vi synes det er litt i overkant å betale kun for litt lengre og mer presise kast.

Oppsummert

 • Bidrar til lange og presise kast
 • Behagelig håndtak som kan justeres etter dine preferanser
 • Høy pris

LES MER


6. Abu Garcia Cardinal Teleskop—Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Et lite praktisk fiskesett som passer både til erfarne og ferske sportsfiskere. Teleskopstangen er utstyrt med både snelle og snøre og kommer ferdig montert i pakken. Du er derfor klar for fisketuren umiddelbart etter at denne er kjøpt inn.

Balansert stang

Teleskopstangen er balansert, behagelig og brukervennlig i bruk, noe både uerfarne og erfarne fiskere kan nyte godt av. I tillegg er stangen fylt med en sene på 3 millimeter som bidrar til unik kontroll mens du fisker.

Her får du en helt enestående «feeling» og det kommer ikke til å bli noe problem med å kjenne forskjell på bunn og napp når du bruker denne.

Best på pris

Det vi imidlertid liker aller best med Abu Garcias teleskopstang er dens meget rimelige pris. Her betaler du under 500 kroner, noe som er veldig lite sammenlignet med hva du får av andre modeller i tilsvarende prisklasser.

Dette sammen med stangens gode kvalitet gjør denne til testens beste budsjettvalg.

Oppsummert

 • Lite og praktisk fiskesett som er ferdig montert
 • Stangen er balansert og veldig brukervennlig
 • Aksjon tilpasset både erfarne og uerfarne sportsfiskere
 • Veldig god pris

LES MER


Hvilken teleskopstang skal man velge?

Det finnes en rekke teleskopstenger på dagens marked, og hver modell dekker ulike behov. Derfor er det viktig å finne ut hva du skal bruke stangen din til. Følgende mener vi er smart å tenke igjennom før du kjøper en teleskopstang;

 • Hvilke bruksområder? Skal du fiske laks i havet eller små ferskvannsørret?
 • Hvor ofte skal stangen brukes?
 • Hva er ditt budsjett?

Hva er aksjon?

I alle fiskestenger finnes det noe som kalles aksjon. Aksjonen beskriver hvor mye stangen bøyer seg når den møter motstand. Det er vanlig å skille mellom tre forskjellige aksjoner. Disse er;

Helaksjon

Dette er når stangen bøyes i hele sin lengde når den møter motstand. Disse stengene har som regel en veldig sterk rygg, kaster presist, og sliter ut fisken når du får napp. Helaksjon er som oftest brukt av profesjonelle fiskere.

Toppaksjon

Når en stang har toppaksjon bøyes en fjerdedel av stangen og slike er vanligst hos nybegynnere.

Halvaksjon

Halve stangen bøyes under en halvaksjon og dette er vanligst brukt av både erfarne og uerfarne fiskere.

Våre testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

 • Brukervennlighet
 • Hvor komfortable er de å bruke?
 • Hvor enkle er de å transportere?
 • Aksjon, lengde og kraft
 • Pris