fbpx

Teleskopstang test: disse 6 gir deg mest for pengene i 2022

Å finne riktig teleskopstang til ditt fiskeutstyr er nødvendigvis ingen enkel oppgave. Formålet med vår teleskopstang test er å gi deg bedre oversikt over dagens marked, slik at du lettere finner den modellen som passer ditt utstyr.

Etter å ha analysert seks populære teleskopstenger kom vi frem til at Shimano STC MINI Tele er den beste. Denne har materiale av meget god kvalitet, i tillegg til en svært praktisk størrelse. Prisen er også upåklagelig, og vi synes enkelt og greit at denne tilbyr beste helhet. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og omtaler.

Er du på jakt etter teleskopstangen som gir mest for pengene anbefaler vi R.T Steelhead Iconic Tele Spin.

VÅRE favoritter

 • Lett teleskopstang med høy ytelse
 • Ypperlig for alle aktive fiskere
 • Høy kvalitet og flere unike egenskaper, som patentert UFR-teknologi
SJEKK PRISEN →
 • Teleskopstang skreddersydd for sportsfiskere
 • Utmerket kvalitet og slitestyrke
 • God komfort og kort transportlengde
SJEKK PRISEN →
 • Brukervennlig
 • Behagelig å bruke
 • Mange bruksområder
SJEKK PRISEN →

Teleskopstang test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Shimano STC MINI TELE
Denne teleskopiske haspelstangen er skreddersydd for aktive sportsfiskere! Stangen imponerer med topp kvalitet, og en transportmengde mellom 29 og 40 cm, hvilket gjør den utrolig enkel å bruke. Dessuten får teleskopstangen skryt for å være meget reisevennlig. Denne får nemlig plass i sidelommen på sekken. Elsker du ferskvannsfiske, tror vi Shimano STC Mini Tele er et godt valg.
SJEKK PRISEN →
Okuma Light Range Fishing UFR
Okuma Light Range er en populær teleskopstang av en rekke grunner, men det er særlig dens enestående, patenterte UFR teknologi som går igjen som den største fordelen. Denne unike teknologien bidrar til en ytelse helt utenom det vanlig. Er du en aktiv fisker som stiller skyhøye krav? Ja, da tror vi denne passer deg perfekt.
SJEKK PRISEN →
R.T Steelhead Iconic Tele Spin
Her får du teleskopstangen som gir mest for pengene i 2020. Denne kombinerer mange bruksområder med en svært god pris.
SJEKK PRISEN →
Daiwa Goldcast Tele
En kraftig men likevel lett og slank teleskopstang. Med denne kommer du garantert til å kaste rekordlangt.
SJEKK PRISEN →
Abu Garcia Cardinal Teleskop
Dersom pris har mest å si for ditt valg av teleskopstang, er dette modellen for deg. Her får du markedets beste budsjettvalg.
SJEKK PRISEN →

 

1. Shimano STC MINI Tele — Best i test

Shimano STC MINI Tele

SJEKK PRISEN →

Teleskopstangen fra Shimano utmerker seg på en rekke områder og er derfor opplagt testvinner. Først og fremst er den av topp kvalitet, men viktigst av alt har den både lav transportlengde og ikke minst en meget lav vekt. Den gjør den skreddersydd for lengre kast, samtidig som den er enkel å pakke med seg på tur.

Enhver sportsfisker bør vurdere denne som et tilskudd til sitt fiskeutstyr. Shimano er nemlig en prisvennlig toppmodell, som enkelt går rett i sidelomma på sekken. Liker du å forlytte deg rundt fra sted til sted når du fisker, er denne helt klart gunstig kjøp.

Den lave vekten gjør den også meget enkel å kaste langt med noe som er en fordel fisker du fra land. Stangemnet er attpåtil bygget i karbon, noe som gjør kasting og kjøring av fisk meget enkelt. Dette sikrer også god slitestyrke og lang levetid. Det skal mye til før stangen opplever nevneverdig slitasje.

Derutover har den en vekt på lave 126 gram, en slukvekt på 3-14 gram, der totallengden er på 240 cm. Den har åtte ringer og 11 deler. Den leveres med en praktisk transporttube med plass til snella, som gjør den særdeles reisevennlig.

Forbrukerne skryter også hemningsløst av teleskopstangen, der særlig prisen får gode skussmål. Shimano er nemlig et prisvennlig alternativ, spesielt sammenlignet med andre toppmodeller, hvilket gjør at du får mye for pengene. Dermed er den et enkelt valg om du ønsker en reisevennlig teleskopstang av topp kvalitet, men til en god pris.

Oppsummert

 • Teleskopstang av topp kvalitet
 • Lav vekt og transportlengde – er svært reisevennlig
 • Stangemne i karbon. Er enkel å kaste med
 • Prisvennlig sammenlignet med andre toppmodeller

LES MER


2. Okuma Light Range Fishing UFR — Teleskopstang med høy ytelse

Okuma Light Range Fishing UFR

SJEKK PRISEN →

Okuma Light Range er en populær teleskopstang av en rekke grunner, men det er særlig dens enestående, patenterte UFR teknologi som går igjen som den største fordelen. Denne unike teknologien bidrar til en ytelse helt utenom det vanlig. Er du en aktiv fisker som stiller skyhøye krav? Ja, da tror vi denne passer deg perfekt.

Enestående teknologi

Denne stangen er regelrett proppfull av eksepsjonelle egenskaper. Likevel hersker det liten tvil om at det er dens patenterte UFR teknologi som er forbrukernes favoritt. Denne bidrar som nevnt til en meget høy ytelse. Det skrives videre på produktbeskrivelsene at «den er perfekt for å kaste de letteste slukene, mellom 8 til 22 gram».

Dessuten gjør den korte transportlengden på 55 cm den både enkel og effektiv å trasportere, der også dens totallengde på 225 cm gjør den meget «lettkastet». Kvaliteten virker det heller ikke å være noe problem med. stangen er designet av 24T karbon, samt at den har et splittet, japansk EVA håndtak, som gir et komfortabelt og godt grep.

I tillegg er selve tuppen forsterket av Okumas UFR forsterker. Det gjør stangen ekstra slitesterk. Her er det liten risiko for at verken stang eller tupp skal knekke. Stangpose følger også med, slik at du som nevnt, enkelt kan transportere stangen med deg.

Mye for pengene

Okuma Light er langt fra den billigste teleskopstangen på markedet, men samtidig også et stykka unna å være dyrest. Med andre ord, er den i midtsjiktet sett i forhold til pris, der vi opplever det som en stang som gir mye for pengene. Dette fordi den er av god kvalitet, har flere unike egenskaper, som blant annet UFR-teknologi, samt at den ellers er enkel å anvende. Alt i alt er det en anvendelig stang som passer ypperlig til den aktiv fikser.

Oppsummert

 • Lett teleskopstang med høy ytelse
 • Ypperlig for alle aktive fiskere
 • Høy kvalitet og flere unike egenskaper, som patentert UFR-teknologi
 • Du får mye for pengene

LES MER


3. R.T Steelhead Iconic Tele Spin — Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Om du jakter etter teleskopstangen som gir deg mest for pengene, har du kommet til rett plass. Her får Iconic Tele Spin som fungerer i havet like godt som i ferskvann, samt at den transporteres enkelt, takket være den praktisk størrelsen. Prislappen er også imponerende lav, spesielt med tanke på alle bruksområdene.

Lett vekt men likevel kraftig

Denne modellen er laget i en karbon konstruksjon, samt utstyrt med en slank og kraftfull klinge slik at den fint kan dra opp noen av havets kraftigste arter. Likevel kan den skryte på seg en imponerende lav vekt, og den garanterer derfor beste komfort mens du fisker.

Det er ikke bare vekten som bidrar til en ypperlig komfort, men også det behagelige korkhåndtaket og dens ergonomiske snellefeste. Her kan du nappe og dra i flere timer uten noen form for slitasje på hverken rygg eller skuldre.

Det er heller ingen risiko for at stangen sklir ut av hendene dine, selv om det skulle være vått og kaldt ute.

Enkel transportering

Stangen kan du enkelt transportere med deg uansett hvor du skal, på grunn av dens praktiske lengde og at du kan skru stangen av og dele den opp i mindre deler.

Det er mye å like ved Tele Spin og ikke minst dens gode pris. 600 kroner er en liten investering med tanke på alle bruksområdene den har, samt hvor behagelig den er å bruke. Vår konklusjon er at du ikke får mer for pengene enn hva du får med denne teleskopstangen.

Oppsummert

 • Brukervennlig
 • Behagelig å bruke
 • Mange bruksområder
 • God pris

LES MER


4. Daiwa Goldcast Tele—Lett og slank

SJEKK PRISEN →

Daiwa Goldcoast er en teleskopstang perfekt for deg som foretrekker lange og presise kast fremfor noe annet. Denne, som av mange er ansett som markedets beste lukkede snelle, garanterer lange kast og en jevnere brems. Her vil det ikke være noe problem å treffe akkurat der fisken koker.

Håndtak i verdensklasse

Håndtaket vil også være en god hjelper mot lange og presise kast. Det er laget av kork og er formet som en pistol, som gjør at du alltid vil ha et komfortabelt grep. I tillegg er det flyttbart – altså kan du justere håndtaket til en passform som du synes er behagelig.

Med Goaldcoast kan du være på sjøen hele dagen om du vil, uten å bli sliten i hverken håndledd, rygg eller skuldre.

Vår dom

Om du ønsker lange og presise kast er det ingen modeller som hjelper deg bedre med dette enn Daiwa Goaldcoast. Den lette vekten og den enestående snellen gir en sjelden presisjon som svært få teleskopstenger er i nærheten av.

Likevel synes vi ikke dette rettferdiggjør prisen på 1000 kroner. Vi synes det er litt i overkant å betale kun for litt lengre og mer presise kast.

Oppsummert

 • Bidrar til lange og presise kast
 • Behagelig håndtak som kan justeres etter dine preferanser
 • Høy pris

LES MER


5. Abu Garcia Cardinal Teleskop—Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Et lite praktisk fiskesett som passer både til erfarne og ferske sportsfiskere. Teleskopstangen er utstyrt med både snelle og snøre og kommer ferdig montert i pakken. Du er derfor klar for fisketuren umiddelbart etter at denne er kjøpt inn.

Balansert stang

Teleskopstangen er balansert, behagelig og brukervennlig i bruk, noe både uerfarne og erfarne fiskere kan nyte godt av. I tillegg er stangen fylt med en sene på 3 millimeter som bidrar til unik kontroll mens du fisker.

Her får du en helt enestående «feeling» og det kommer ikke til å bli noe problem med å kjenne forskjell på bunn og napp når du bruker denne.

Best på pris

Det vi imidlertid liker aller best med Abu Garcias teleskopstang er dens meget rimelige pris. Her betaler du under 500 kroner, noe som er veldig lite sammenlignet med hva du får av andre modeller i tilsvarende prisklasser.

Dette sammen med stangens gode kvalitet gjør denne til testens beste budsjettvalg.

Oppsummert

 • Lite og praktisk fiskesett som er ferdig montert
 • Stangen er balansert og veldig brukervennlig
 • Aksjon tilpasset både erfarne og uerfarne sportsfiskere
 • Veldig god pris

LES MER


Hvilken teleskopstang skal man velge?

Det finnes en rekke teleskopstenger på dagens marked, og hver modell dekker ulike behov. Derfor er det viktig å finne ut hva du skal bruke stangen din til. Følgende mener vi er smart å tenke igjennom før du kjøper en teleskopstang;

 • Hvilke bruksområder?
 • Skal du fiske laks i havet eller små ferskvannsørret?
 • Hvor ofte skal stangen brukes?
 • Hva er ditt budsjett?

Hva er aksjon?

I alle fiskestenger finnes det noe som kalles aksjon. Aksjonen beskriver hvor mye stangen bøyer seg når den møter motstand. Det er vanlig å skille mellom tre forskjellige aksjoner. Disse er;

Helaksjon

Dette er når stangen bøyes i hele sin lengde når den møter motstand. Disse stengene har som regel en veldig sterk rygg, kaster presist, og sliter ut fisken når du får napp. Helaksjon er som oftest brukt av profesjonelle fiskere.

Toppaksjon

Når en stang har toppaksjon bøyes en fjerdedel av stangen og slike er vanligst hos nybegynnere.

Halvaksjon

Halve stangen bøyes under en halvaksjon og dette er vanligst brukt av både erfarne og uerfarne fiskere.

Våre testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

 • Brukervennlighet
 • Hvor komfortable er de å bruke?
 • Hvor enkle er de å transportere?
 • Aksjon, lengde og kraft
 • Pris