fbpx

Tegnebrett test: Disse 6 tegnebrettene er våre favoritter

Hver kunstner, designentusiast eller kreativ profesjonell vet at et godt tegnebrett kan være nøkkelen til å transformere ideer til visuelle mesterverk. Enten du er en amatør eller en profesjonell, kan valget av det rette tegnebrettet være en utfordrende oppgave gitt det mangfoldige utvalget på markedet.

Listen vi presenterer er nøye utvalgt for å dekke bredden av brukerbehov og smak. Fra de mest prisgunstige til de mest high-end, fra de mest grunnleggende til de mest sofistikerte, finner du et tegnebrett som passer perfekt til dine behov. Så uansett om du nettopp har begynt å dykke ned i digital kunstverden, eller du er en erfaren proff på jakt etter neste kvalitetsverktøy, vil denne guiden hjelpe deg med å ta et informert valg.

Gjør deg klar for et dypdykk i tegnebrettverdenen, hvor vi utforsker alt fra presisjonsnivåer og trykkfølsomhet, til tilkoblingsmuligheter og programvarekompatibilitet. Vi håper at du finner det perfekte tegnebrettet som passer til din kreativitet og budsjett blant våre toppvalg.

Tegnebrett test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Wacom Intuos M Bluetooth-tegnebrett
Dette er vår soleklare testvinner. Et tegnebrett i god størrelse og med funksjoner som bluetooth-tilkobling.
SJEKK PRISEN →
Wacom Intuos Pro Tegnebrett Medium
Proffvarianten hos Wacom til en kundevennlig pris. Har ypperlige funksjoner som blant annet MultiTouch.
SJEKK PRISEN →
Wacom Intuos S Tegnebrett 152x95 mm
Det rimeligste tegnebrettet blant våre favoritter. Tegnebrettet er svært populært grunnet både pris, funksjoner og brukervennlighet.
SJEKK PRISEN →
Wacom One Tegnebrett 13,3”
Eksklusivitet til budsjettpris. Et svært godt tegnebrett hvor prisen er så rimelig, fordi en del high end funksjoner er fjernet.
SJEKK PRISEN →
Wacom Cintiq 16 Tegneskjerm 15.6”
Wacom Cintiq 16 er det ultimate tegnebrettet innenfor det premiume forbrukersegmentet. Med Full HD-oppløsning, batterifri penn med 8192 trykknivåer, utfellbare ben, og 72 % fargegjengivelse, leverer det enestående ytelse og brukeropplevelse. Den ergonomiske pennen og trådløs strømforsyning gjør det til et ideelt valg for kreative sjeler.
SJEKK PRISEN →
Onyx BOOX Max Lumi 13.3"
Det mest profesjonelle tegnebrettet i vår liste. Fungerer også som lesebrett.
SJEKK PRISEN →

1. Wacom Intuos M Bluetooth-tegnebrett – Vår testvinner!

Wacom Intuos M Bluetooth

SJEKK PRISEN →

Wacom Intuos M er storebroren til Wacom Intuos S. Denne utgaven har mulighet for tilkobling med bluetooth, som er en viktig egenskap for mange brukere. Dette tegnebrettet er spesielt populært blant fotografer, til retouching og andre funksjoner i forhold til bilderedigering.

Arbeidsmåte

Dette tegnebrettet har integrert Bluetooth, så du kan velge om du vil jobbe tilkoblet med kabel eller trådløst. Tegnebrettet har ikke integrert skjerm, så du jobber med pennen på tegnebrettet mens du har motivet på PC- skjermen og ser på den. Det du tegner på brettet, vil vises på PC-skjermen. Det kan ta litt tid å venne seg til, spesielt dersom du aldri har jobbet med tegnebrett før. Når du først venner deg til det, vil du aldri vende tilbake til å tegne med mus igjen. Musesyken kan være et stort problem for de som tegner mye på PC, og tegnebrettet er mye bedre for hender og fingre å jobbe med.

3 software programmer følger med denne modellen: Corel Painter Essentials 6, Corel Aftershot 3 og Clip Studio Paint Pro.

Funksjoner og egenskaper

Tegnebrettet har 4 hurtigknapper i tillegg til en knapp som funger som AV/PÅ knapp og Bluetooth aktivering. Hurtigknappene kan brukes til hvilke funksjoner man måtte ønske, og kan programmeres med ulike funksjoner til ulike software programmer. En del brukere synes hurtigknappenes plassering på toppen er litt tungvint, da de må bruke en hånd til å rekke over den hånda de tegner med. På den lyse siden er overflaten på brettet perfekt for å tegne digitalt, akkurat passe tekstur.

Et fullt oppladet tegnebrett kan brukes i 15 timer før batteriet går tomt. Det tar omtrent 3,5 timer å fullade batteriet. Batteriet lades når du kobler brettet til PC-en ved bruk av USB-kabelen som følger med.

Tegnebrettet er lite nok til at du kan plassere det ved siden av eller foran en laptop som du har koblet det til, og samtidig kan du bruke tastaturet på laptopen. Pennen har over 4000 trykknivåer. Om du tegner med en lett hånd, får du fine linjer på motivet. Når du trykker litt hardere med pennen, blir strekene tykkere og fargen blir mer intens.

Bruksområde og dimensjoner

Tegnebrettet veier bare 410 g, men er utstyrt med smarte gummiknotter på undersiden slik at brettet ikke sklir på underlaget når du tegner.

Et tips for å venne seg til å tegne et annet sted enn skjermen du ser på, kan være å bruke tegnebrettet til flere ting enn bare tegning i starten. Slik venner du hender og øyne til å koordinere, selv om de fokuserer på ulike objekter.

Tegnebrettets faktiske størrelse er 264x200x8,8 mm, mens den aktive tegneflaten er 216×135 mm.

Testens vinner

Dette tegnebrettet gir deg veldig mye for pengene, synes vi. Til en svært kundevennlig pris får du et tegnebrett som fungerer godt både for nybegynnere og viderekomne. Muligheten til å jobbe trådløst med Bluetooth gjør at man blir mer fleksibel når man jobber.

Konklusjon

 • Mulighet for Bluetooth tilkobling
 • Du får veldig mye for pengene

LES MER

2. Wacom Intuos Pro Tegnebrett Medium – Vårt mest funksjonelle tegnebrett

Wacom Intuos Pro Tegnebrett Medium

SJEKK PRISEN →

Wacom Intuos Pro er som navnet tilsier proff-varianten av Intuos, her i størrelse Medium. Tegnebrettet har integrert Bluetooth tilkobling og med sitt gode design, får du et perfekt område å tegne på.

Funksjoner og egenskaper

Pro Pen 2 er pennen som hører til dette tegnebrettet. Den er utviklet for å kunne føles som en naturlig forlengelse av hånda til den som tegner. Ypperlig følsomhet og reaksjon gir deg full kontroll når du tegner. Pennen har også hurtigknapper som gir deg lett tilgjengelighet til snarveier. På toppen av det hele har penne hele 8192 trykknivåer.

En annen funksjon er Multi Touch som gjør det like enkelt å navigere på brettet som på en Smartmobil.

Tegnebrettet er utstyrt med smarte funksjoner som hurtigknapper og Touch Ring. Disse gjør hverdagen lettere med snarveier som du selv kan programmere.

Dimensjoner

Tegnebrettet måler 338 x 219 x 8mm og har et aktivt tegneområde på 22.4 cm x 14.8 cm.

Konklusjon

 • Innehar mange gode og smarte funksjoner
 • MultiTouch

LES MER

3. Wacom Intuos S Tegnebrett 152×95 mm – Rimeligste alternativ

Wacom Intuos S Tegnebrett

SJEKK PRISEN →

Wacom Intuos S Tegnebrett i størrelse S er det billigste alternativet blant våre favoritter. Dette er fordi du får utrolig mye for veldig liten kostnad. Dette brettet passer spesielt godt til nybegynnere, og vil lette overgangen fra pensel til skjerm. Du tegner på tegnebrettet, men øynene dine hviler på skjermen foran deg, i stedet for tegnebrettet.

Arbeidsmåte

Det er veldig enkelt å komme i gang med Wacom Intuos S Tegnebrett, selv om du skulle være helt nybegynner og aldri ha prøvd tegnebrett før. Du plugger helt enkelt tegnebrettet til PC-en din med medfølgende kabel. Installering er så enkelt som det kan bli; du plugger i kabelen og installerer driveren fra Wacoms hjemmeside. Software får du med på kjøpet i form av Corel Painter Essentials 6 eller Corel Aftershot 3. Klar, ferdig – tegn!

Funksjoner og egenskaper

Tegnebrettet har ikke en innebygd skjerm. Du må derfor tegne på tegnebrettet, men motivet vil du se på din PC. Der vil du også la øynene hvile for å se hva du tegner, selv om du tegner på selve tegnebrettet. Det høres kanskje merkelig ut, men det fungerer veldig bra og du kommer nok fort inn i det.

Den ergonomiske pennen har 4096 trykknivåer, noe som gjør det mulig å få til myke overganger når du tegner. Pennen har også to programmerbare knapper. Selve tegnebrettet er 8,8 mm tykt, tilsvarende en standard smart mobiltelefon i dag. Selv om tegnebrettet bare veier 230 g, er det likevel slitesterkt og virker nesten fleksibelt. Du kan bøye litt på det uten at det knekker eller skades.

Gjemt inni tegnebrettet finner du også 3 ekstra pennespisser og integrert i pennen har du verktøyet du trenger for enkelt å bytte spiss.

Tegnebrettet har 4 hurtigknapper plassert lett tilgjengelig på toppen. Du kan selv velge hvilke funksjoner knappene skal ha. For eksempel kan du bruke en knapp til “Angre”, en til “Zoom inn” eller andre funksjoner som du vet du ofte får bruk for.

Bruksområde og dimensjoner

Tegnebrettet er kompatibelt med både Mac, PC og Windows. Du behøver operativsystem Windows 7 evt. nyere eller Mac OSX 10.11. Tegnebrettet kan brukes til å skape tegninger, malerier, ta notater, skape 3D skulpturer eller designe grafikk, det er helt opp til deg selv hva du ønsker å benytte tegnebrettet til.

Dimensjoner: 200 x 160 x 8,8 mm. Den aktive tegneflaten på brettet tilsier over 75 % av hele brettet og tilsvarer A6 (152 x 95 mm eller 7 tommer).

Vi liker dette tegnebrettet, blant annet fordi det gjør hele prosessen med å komme i gang svært enkel og rimelig. Alt du behøver følger med, og det skal ikke mange operasjoner til før du er klar med pennen.

Konklusjon

 • Rimeligste alternativ blant våre favoritter
 • Svært brukervennlig og enkelt å komme i gang
 • 4 hurtigknapper
 • 4096 trykknivåer

LES MER

4. Wacom One Tegnebrett 13,3” – For den kresne nybegynneren

Wacom One Tegnebrett

SJEKK PRISEN →

Dette tegnebrettet kommer også fra verdensledende Wacom. Deres produkter er kjente for å være gode og pålitelige. Dette er et tegnebrett med gode kvaliteter, hvor de har kuttet prisen gjennom å fjerne en del avanserte funksjoner. Vi synes derfor dette er et godt tegnebrett til nybegynnere som likevel er opptatt av kvalitet, eventuelt er det budsjett alternativet for et premium tegnebrett.

Arbeidsmåte

Skjermen er integrert i tegnebrettet, så du tegner direkte på motivet som du ser på. Det følger med et utfellbart ben, som gir deg muligheten til å tegne på brettet mens det står i 19° helling.

Funksjoner og egenskaper

Skjermen har full HD-oppløsning (1920 x 1080 pixler). På skjermen ligger det også en teksturert film, som gir deg bedre grep mens du tegner.

Pennen er batterifri og har 4096 trykknivåer, som sørger for at pennestrekene endres alt etter hvor mye trykk du bruker når du tegner. Pennen registrerer også hvilken helling den holdes i, noe som gjør tegningen intuitiv. Det følger også med 3 ekstra pennespisser.

Wacom One har også en Android funksjon som tillater deg å koble tegnebrettet til Android smart mobiler. Dette gjør det mulig å tegne hvor som helst og nær sagt når som helst.

Bruksområde og dimensjoner

Wacom One er perfekt å tegne, male og skissere med.

Konklusjon

 • Eksklusivt tegnebrett til budsjettpris
 • Full HD oppløsning

LES MER

5. Wacom Cintiq 16 Tegneskjerm 15,6″ – Premium

Wacom Cintiq 16 Tegneskjerm

SJEKK PRISEN →

Dette tegnebrettet tiltrekker seg oppmerksomhet og beriker brukeropplevelsen med enestående funksjoner og ytelser, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Med en Full HD-oppløsning som fanger selv de minste detaljer, er den 15,6-tommers store skjermen en fryd for øynene. Den klare og skarpe visningen gir et realistisk bilde som inspirerer kreativiteten til å blomstre. Den batterifrie pennen har imponerende 8192 trykknivåer, noe som sikrer en utrolig nøyaktighet og følsomhet i hver strek. Den ergonomiske utformingen av pennen, kombinert med muligheten til å registrere helning, gir en helt naturlig følelse som om man tegner på papir.

En av de mest imponerende funksjonene er de utfellbare bena som gir fleksibilitet til å justere skjermen slik man foretrekker. Enten det er å ligge flatt for detaljert arbeid eller stå i en 19° helning for å etterligne lerretet, tilbyr Cintiq 16 en ideell posisjon for komfortabelt tegnearbeid i timesvis.

Fargegjengivelsen på 72 % av NTSC-fargerommet sikrer at kunstverket blir like levende på skjermen som i den virkelige verden. Den beskyttende antireflektive filmen gjør at lysforholdene aldri blir en hindring i den kreative prosessen.

Pennen, med sine to knapper, gir rask tilgang til ofte brukte funksjoner, og etuiet som rommer tre ekstra spisser, sørger for at man aldri går tom for verktøy. Takket være trådløs strømforsyning via elektromagnetisk resonans trenger man aldri bekymre seg for batteribytte midt i et kunstverk.

Wacom Cintiq 16 tilbyr en sømløs tilkobling til datamaskinen gjennom 3-i-1-kabelen som gir strøm, data og bilde samtidig via USB og HDMI-portene.

Oppsummert

 • Full HD-oppløsning
 • 8192 trykknivåer
 • 72 % fargegjengivelse
 • Ergonomisk penn

LES MER

6. Onyx BOOX Max Lumi 13.3″ – Så mye mer enn et tegnebrett

Onyx BOOX Max Lumi

SJEKK PRISEN →

Dette er valget for deg som er ute etter det beste av det beste. Dette er både et tegne- og lesebrett. I tillegg følger det med mange ekstra funksjoner som du kanskje ikke hadde tenkt på en gang.

Funksjoner og egenskaper

Tegne- lesebrett er det ultimate valget, da det har det beste innen oppløsning, egenskaper og funksjoner. Justerbart frontlys tillater deg å se det du tegner eller leser uansett når på dagen eller natten.

Enheten har rask responstid og det tar heller ikke lang tid å fullade batteriet som har 6 timers standbytid. Stor skjerm i A4 størrelse gir deg mange muligheter og du kan jobbe bedre med en stor skjerm.

Når det kommer til å tegne har Onyx flere lag og børster slik at du kan skape tegninger med skarpe detaljer. Trådløs skjermoverføring gir deg muligheten til å overføre bildet til andre enheter som kjører Windows 10. Du kan derfor benytte brettet profesjonelt til for eksempel presentasjoner og foredrag. I tillegg har du den svært nyttige funksjonen Multi Touch, som er en nødvendighet for profesjonell bruk av tegnebrett og lesebrett.

Konklusjon

 • Ypperste kvalitet
 • Fungerer også som lesebrett
 • Mange gode og nyttige funksjoner

LES MER


Verdt å vite om tegnebrett

I vår digitale verden finnes det et hav av ulike gadgets og hjelpemidler, noen for moro og andre for å lette arbeidet eller arbeidsmetoder. Tegnebrett er et hjelpemiddel som gjør det enklere å være kreativ med PC. De fleste av oss har nok oppdaget hvor vanskelig det kan være å tegne noe ved bruk av mus, og det ender som regel opp som uleselige kråketegn og hakkete figurer. Et tegnebrett gjør det mulig å tegne ved hjelp av en penn rett på tegnebrettet, nesten som når man tegner noe med pensel, blyant eller penn.

Det kan være nyttig å lære seg litt om noen begreper som gjelder tegnebrett. Når du vet hva du har tenkt å bruke tegnebrettet til, kan du finne et brett som passer nøyaktig til ditt behov. Et smart utgangspunkt er å sjekke trykknivåer på penn, pennens funksjoner, oppløsning, knapper og funksjoner og hvorvidt du kan jobbe ved å tegne på en skjerm mens motivet kommer på en annen skjerm. I blant våre favoritter finner du tegnebrett både til nybegynnere, viderekomne og profesjonelle. Du finner også tegnebrett i ulike prisklasser. Når du har klart for deg hva du kommer til å bruke tegnebrettet til, vil vår liste være til hjelp slik at du finner det riktige tegnebrettet for deg.

Her kan du lese om “Nettbrett test”

tegnebrett test