fbpx

Tastatur test: 5 Beste tastaturer for allsidig bruk i 2022

Uansett om du jobber hjemmefra eller sitter på kontoret vil et skikkelig tastatur ha stor betydning. I snitt tilbringer en voksen person nesten 8 timer foran en datamaskin hver eneste dag. Det blir mye tasting på et tastatur og nettopp derfor er kvaliteten på det aktuelle tastaturet av høy betydning. Det er nemlig stor forskjell på tastaturer både når det gjelder layout og funksjonalitet. Vi har testet fem forskjellige tastaturer slik at alle finner et alternativ som passer.

Vi har tatt hensyn til størrelse, funksjonalitet og design når vi arbeidet oss gjennom en jungel av tastaturer. Alle tastaturene i denne testen har nordisk layout og fungerer med de aller fleste typer datamaskiner. Sannsynligheten er dermed stor for at du vil finne et tastatur som fungerer utmerket til nettopp dine krav og kriterier.

For å finne frem til de beste tastaturene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere og innhentet informasjon fra både produsenter og forhandlere. Dette har dannet grunnlaget for en helhetlig vurdering der vi har kommet frem til de fem beste tastaturene der pris, kvalitet og funksjonalitet har blitt tatt høyde for.

Det tastaturet som kom best ut av våre undersøkelser var Logitech MX Keys trådløst. Dette tastaturet har et enkelt design med alle de nødvendige tastene etter nordisk layout. Tastaturet har i tillegg bakgrunnsbelysning som gjør at du har god oversikt over tastene selv i mørke omgivelser. Det kobles enkelt til din datamaskin via USB eller Bluetooth.

VÅRE favoritter

 • Mus og tastatur inkludert
 • Én felles USB-mottaker
 • Lang batteritid
SJEKK PRISEN →
 • USB-C lader
 • Opptil 5 måneder batteritid
 • 10m rekkevidde
SJEKK PRISEN →
 • Kompatibelt med både iOS og Android
 • 55 timer batteritid
 • Lader inkludert
SJEKK PRISEN →

Tastatur test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Logitech MX Keys Trådløst
Logitech MX er et trådløst tastatur som kan kobles til alle typer datamaskin via Bluetooth eller USB. Tastaturet har en nordisk layout og kommer med integrert numpad på høyre side. Det innebygde batteriet har en levetid på opptil fem måneder eller ti dager med aktiv bakgrunnsbelysning.
SJEKK PRISEN →
Plexgear KM-Silent Trådløst Tastatur og Mus
Er du ute etter et kostnadseffektivt tastatur vil Plexgear KM-silent oppfylle alle kravene. Her får du både mus og tastatur som benytter én felles USB-mottaker. Begge deler er kompatible med både Mac og Windows som gjør at de er allsidig og funksjonelle for alle typer bruk. Utmerket for deg som bare vil ha en enkel og grei løsning.
SJEKK PRISEN →
Linocell Tastatur for nettbrett
For deg som aktivt bruker et nettbrett vil et tilhørende tastatur gi enorm funksjonalitet. Her får du et enkelt tastatur fra Linocell som benytter Bluetooth til å koble seg sammen med nettbrettet. Dermed får du et fullverdig tastatur kompatibelt med ditt foretrukne nettbrett. Batteritid på opptil 55 timer.
SJEKK PRISEN →
Logitech MX Keys Mini Trådløst
Kompakt minitastatur fra Logitech med bakgrunnsbelysning og 10 dager batteritid. Batteritiden kan forlenges dramatisk ved å skru av bakgrunnsbelysningen. Kobles direkte via Bluetooth LE slik at du slipper å bruke USB-port til tastaturet. Kompatibelt med både Mac OS og Windows.
SJEKK PRISEN →
Logitech G 915 Lightspeed Mekanisk tastatur GL Tactile
Robust gamingtastatur som benytter seg av mekaniske brytere og lightspeed tilkobling. Perfekt for deg som spiller spill der hvert sekund teller. RGB belysning gir en stilig effekt på tastene samtidig som GL Tactile gir behagelige taster. Dette er utmerket for lange spilløkt, men fungerer like godt til skole og arbeid.
SJEKK PRISEN →

1. Logitech MX Keys Trådløst – Best i test

Logitech MX Keys Trådløst

SJEKK PRISEN →

Dette trådløse tastaturet fra Logitech fungerer utmerket som et allsidig og praktisk tastatur. Det kommer i en klassisk nordisk layout som inkluderer de særnorske bokstavene. I tillegg har du en praktisk numpad på høyre side som gjør det enkelt å arbeide med tall. Store behagelige taster gjør at det er lett å skrive, samt utføre andre gjøremål på PC-en.

Designet er klassisk med en grå bakgrunn og mørke taster. Dette er kombinert med bakgrunnsbelysning og en sensor som gjør at lyset automatisk skrur seg på så lenge tastaturet er i bruk. Straks du er ferdig vil tastaturet automatisk skru av lyset og dermed spare batteri. Dette tastaturet har innebygd batteri som har opptil fem måneder batteritid, eller ti dager sammenhengende bakgrunnsbelysning.

Det medfølger en USB-C kabel som benyttes for å lade opp batteriet dersom det skulle gå tom. Du kan også la tastaturet stå koblet til slik at du unngår at det tappes for batteri. Logitech produserer hardware som er kompatibelt med de aller fleste produsenter. Dette tastaturet er kompatibelt med Windows 7 og nyere, Mac OS 10.8 eller nyere, iOS, Android og Linux plattformer. Du kan selv velge om du vil koble til via Bluetooth eller USB.

Oppsummert

 • USB-C lader
 • Opptil 5 måneder batteritid
 • 10m rekkevidde

LES MER

2. Plexgear KM-Silent Trådløst Tastatur og Mus – Best på budsjett

Plexgear KM-Silent Trådløst

SJEKK PRISEN →

Plexgear KM-Silent er et praktisk tastatur som er kompatibelt med både Windows og Mac OS. Her får du mus og tastatur i samme eske som benytter én felles USB-mottaker. Dermed sparer du USB-uttak på PC-en og får enkel tilkobling. Tastaturet har nordisk layout og kommer med en integrert numpad på høyre side. Her får du også datamus inkludert som gjør at det er en kostnadseffektiv løsning med alt-i-ett.

Det klassiske designet fra Plexgear fungerer utmerket for både arbeidsplassen og hjemmekontoret. Det grå tastaturet har mørke taster i full størrelse. Både mus og tastatur har full størrelse, samt en rekke funksjonalitetsknapper. Du kan blant annet styre medier og åpne e-post applikasjoner direkte fra tastaturet ditt. Sensoren på datamusen lar deg også styre sensitiviteten og dermed hastigheten på musepekeren med en enkel tast på musen.

Tastene på tastaturet er dempet slik at de er stillegående å skrive på. Dette forebygger klikkelyder og fungerer dermed utmerket for deg som skriver under møter, eller sitter i åpent landskap på arbeidsplassen. Den enkle USB-mottakeren har en rekkevidde på hele 10 meter som gjør det mulig å bruke tastaturet på avstand dersom du bruker store monitorer eller benytter en PC på et konferanserom.

Oppsummert

 • Mus og tastatur inkludert
 • Én felles USB-mottaker
 • Lang batteritid

LES MER

3. Linocell Tastatur for nettbrett – Best for nettbrett

Linocell Tastatur for nettbrett

SJEKK PRISEN →

Stadig flere velger å ha med seg et nettbrett fremfor å bære rundt på en laptop i arbeidstiden. Da vil et tastatur med Bluetooth komme godt med. Dette tastaturet fra Linocell benytter Bluetooth for å koble seg til nettbrettet og er dermed kompatibelt med både iOS- og Android-enheter. Du får et enkelt tastatur med nordisk layout som gjør skriving på nettbrett både enkelt og tidseffektivt.

Det kompakte tastaturet kan enkelt legges i vesken eller brettes sammen og legges i ryggsekken. Det tar opp svært lite plass og fungerer på alle typer underlag (unngå fuktige underlag). Produsert i slitesterkt aluminium er alle tastene stillegående og unngår klikkelyd. Dette kommer godt med dersom du arbeider på farten med mye mennesker rundt deg.

Tastaturet er helt trådløst og benytter kun Bluetooth for sammenkobling. Den medfølgende micro-USB kabelen fungerer som lader. Et fulladet tastatur har opptil 55 timer batteritid som gjør at det er et praktisk alternativ uansett om du bruker nettbrett på jobb, skole eller ute på reise. Ladekabelen kan enkelt kobles sammen en mobiltelefonlader og dermed lade hvor som helst.

Oppsummert

 • Kompatibelt med både iOS og Android
 • 55 timer batteritid
 • Lader inkludert

LES MER

4. Logitech MX Keys Mini Trådløst – Kompakt design

Logitech MX Keys Mini Trådløst tastatur

SJEKK PRISEN →

Dette praktiske tastaturet fra Logitech kommer i et kompakt design som gjør det enkelt å ta med seg tastaturet. Du får en fullverdig nordisk layout og store taster. Logitech har redusert størrelsen på tastaturet ved å fjerne numpad og funksjonalitetsknapper. Det trådløse tastaturet benytter USB-C lader som gjør det enkelt å lade det selv om du er på farten.

MX Keys Mini har bakgrunnsbelysning, men det er viktig å huske at dette er den største strømtyven på trådløse tastaturer. Et fulladet tastatur med bakgrunnsbelysning har en batteritid på rundt ti dager. Dersom du benytter tastaturet uten bakgrunnsbelysning kan den samme batteritiden holde opptil fem måneder.

Tastaturet benytter seg av Bluetooth LE for å koble seg til forskjellige enheter. Dermed sparer du en USB port på PC eller Mac. Det er kompatibelt med alle Logitech FLOW systemer, samt andre produkter i MX-. For PC er tastaturet kompatibelt med Windows 10 og nyere, Mac OS 10.15 eller nyere, samt iOS, Android og Linux.

Oppsummert

 • Kompatibelt med Mac, Windows, iOS, Android og Linux
 • Opptil 5 måneder batteritid
 • Kompakt design

LES MER

5. Logitech G 915 Lightspeed Mekanisk tastatur GL Tactile – Best for Gaming

Logitech G 915 Lightspeed Mekanisk tastatur GL Tactile

SJEKK PRISEN →

Logitech G 915 er et mekanisk gamingtastatur som kobles med lightspeed. Dette betyr at du har en forsinkelse på kun 1 ms, perfekt for spill der hastighet og reaksjonsevne er viktig. Tilkoblingen med lightspeed benytter seg av Logitech sin egen teknologi, noe som sikrer både hastighet og pålitelig tilkobling via en enkel USB-mottaker i PC-en. Tastaturet benytter seg også av mekaniske taster som har en langt bedre reaksjonsevne enn tradisjonelle knapper.

Dette stilige designet kommer i en helsvart finish med nordisk layout og numpad. Bakgrunnsbelysningen består av stilige RGB-lys med hele 16 millioner farger. Disse kan du selv tilpasse via Logitech sin programvare for å skreddersy din egen opplevelse. I tillegg har tastaturet fem ekstra knapper på venstre side som kan skreddersys til egne behov. Disse fungerer utmerket for makroer og lignende.

G 915 har fullverdig mediekontroll der du kan styre musikk, volum, lysprofiler og makroprofiler. Dersom du ønsker å bruke tastaturet trådløst har det en batteritid på opptil 30 timer, men det fungerer like godt med kabel. Medfølgende i esken får du en Micro-USB kabel på 1,8 meter. Om du ønsker å benytte bakgrunnsbelysningen anbefaler vi at du lar kabelen stå i ettersom denne funksjonaliteten reduserer batteritiden dramatisk.

Oppsummert

 • RGB belysning
 • Micro-USB lader
 • 30t batterilevetid

LES MER


Spørsmål

Bør man bruke trådløst tastatur med eller uten bakgrunnsbelysning?

Dersom du har en permanent strømtilførsel på tastaturet (lar laderen stå i) vil det være uproblematisk å benytte seg av bakgrunnsbelysning. Er du derimot på farten vil det ofte redusere batteritiden betydelig dersom du bruker bakgrunnsbelysningen.

Hva er forskjellen på mekaniske og vanlige taster?

Den eneste forskjellen mellom mekaniske og vanlige taster er reaksjonsevnen. Mekaniske taster har en annen tilkobling som gjør at tastene reagerer langt bedre enn tradisjonelle taster. For vanlig databruk vil dette ha liten betydning, men på spill vil det ha mulighet for å redusere reaksjonstiden betydelig.

Hva betyr nordisk layout?

Nordisk layout betyr at tastaturet har de særnorske bokstavene Æ, Ø, Å, samt at det benytter seg av taster og funksjonaliteter slik vi er vant til. Engelske og amerikanske tastatur har en annen layout.

Fungerer alle trådløse tastaturer med Bluetooth?

De aller fleste moderne tastaturer er kompatible med Bluetooth, men noen krever fortsatt at man har en USB-mottaker i PC-en for å koble til tastaturet. Dersom du ønsker et tastatur som ikke krever USB er det viktig at du undersøker dette før du velger tastatur.

Hvordan bruker man tastatur med nettbrett?

Så lenge tastaturet støtter Bluetooth kan man i teorien koble det til et nettbrett på lik linje som ørepropper og annet trådløst utstyr. Imidlertid er det viktig å undersøke at det aktuelle tastaturet er kompatibelt med det operativsystemet som enheten din benytter seg av. Dette vil i de fleste tilfeller være enten iOS (Apple) eller Android (Samsung, LG, etc.).