Tarp

Tarp test: Dette er markedets 6 beste tarp i 2020!

Når du er på telttur er et tarp en utmerket måte å oppleve den herlige naturen selv om været er dårlig. Tarpet gir beskyttelse både mot vær og vind, uten at du må stenge deg inne i teltet. Formålet med vår samletest er å hjelpe deg å finne et tarp som passer deg og ditt telt.

Etter grundige analyser av seks populære tarp, kom vi frem til at Bergans Tarp Large er den beste. Denne gir enestående beskyttelse mot dårlig vær, samtidig som den skiller seg ut på grunn av en lav pris. Her får du enkelt og greit tarpen med beste helhet.

VÅRE favoritter

 • Gir fantastisk beskyttelse mot dårlig vær
 • Veldig romslig
 • Høy pris
SJEKK PRISEN →
 • God romslighet som gir enestående beskyttelse
 • Vann- og vindtett
 • God pris
SJEKK PRISEN →
 • Fleksibel tarp
 • Gir enestående beskyttelse
 • Enkel å feste og å ta ned
SJEKK PRISEN →

Tarp test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
Eagle tarp
Testens rimeligste tarp. Denne er perfekt om du er på tur en gang i blant, og ikke ønsker å betale for mye.
SJEKK PRISEN →
Helsport Bitihorn X-trem
En enestående tarp i fantastisk kvalitet. Denne gir utmerket beskyttelse mot all slags vær.
SJEKK PRISEN →
Bergans tarp Large
Vår testvinner! Denne gir god beskyttelse, veier lite og har en brukervennlig pris. Du får ikke bedre helhet enn det du får med denne.
SJEKK PRISEN →
Frisport tarp XL
En tarp med mange bruksområder. Du får ikke bedre allsidighet og fleksibilitet enn det du får her.
SJEKK PRISEN →
Bergans tarp medium
En tarp perfekt for deg som går turer alene. Her har du også rikelig med fester slik at du kan bruke tarpen selv på de mest krevende områder.
SJEKK PRISEN →
ENO DryFly Grey
Skal du på hengekøyetur, er dette tarpen for deg. Spesialutviklet for hengekøyer, ligger du i ly både for dårlig vær, samt at den skjermer for sterk sol.
SJEKK PRISEN →

 

1. Eagle Tarp — Budsjett

SJEKK PRISEN →

Testens rimeligste tarp! Ikke bare beskytter den mot dårlig vær, her får du også en av markedets beste tarp i når det gjelder pris. I tillegg er den romslig med mål på 3 x 3 meter, samtidig som den veier lite og er enkel å ha med seg på tur. Denne tarpen gir en fantastisk helhet og det er få modeller som kan måle seg med den.

Vann- og vindtett

Eagle har virkelig utviklet en utmerket tarp. Den beskytter garantert mot all slags vær og det helt uten risiko for at tarpen skal lekke. Tarpen er både vann- og vindtett, slik at du kan nyte naturen selv under dårlig vær.

Målene på 3 x 3 meter gjør også at den dekker et stort område, slik at dere kan være flere personer under tarpen samtidig. Tarpen er utstyrt med 19 solide hemper som festet enkelt fast der du måtte foretrekke.

God pris

Ikke bare er prislappen på rundt 600 kroner ganske unikt sammenlignet med andre modeller. Her får du også en tarp som er enkel å ha med på tur, takket være en lav totalvekt på under to kilo, og den medfølgende bagen.

Du får også en tarp som beskytter godt, faktisk så godt at du slipper teltet, er det varmt nok. Dette er en tarp vi utvilsomt ville ha gått for.

Oppsummert:

 • God romslighet som gir enestående beskyttelse
 • Vann- og vindtett
 • Enkel å ha med på tur, på grunn av lav vekt og den medfølgende bagen
 • God pris

LES MER


2. Helsport Bitihorn X-trem — Premium

SJEKK PRISEN →

Et fantastisk tarp som effektivt beskytter mot været og passer for deg som ikke nøyer deg med noe annet enn ytterst kvalitet. Ikke bare er den enkel og effektiv, men også en unik anvendelighet som kan festes på flere forskjellige måter. Her får du en tarp som fungerer ypperlig til både overnatting, og en rask rastepause.

Veldig romslig

Målene på tarpen er på 435 x 435 centimeter, noe som gjør den til en av de største tarpene på markedet. Skal du på tur med flere personer er den helt perfekt. I tillegg har den flere smarte løsninger som flyttbare barduner med refleks og et forsterket opphengspunkt.

Dette skiller tarpen fra andre modeller og ingen andre er i nærheten av like god fleksibilitet.

Svindyr

Det du imidlertid må være oppmerksom på med denne modellen er veldig høy pris. Med prislapp på over 2000 kroner, er dette en av de dyreste på markedet. Du skal derfor være mye på tur for at det skal være verdt investeringen. Hvis ikke kan du fint nøye deg med rimeligere modeller.

Oppsummert:

 • Gir fantastisk beskyttelse mot dårlig vær
 • Veldig romslig
 • Anvendelig, kan festes på flere forskjellige måter
 • Høy pris

LES MER


3. Bergans Tarp Large — Best i test

SJEKK PRISEN →

Vår soleklare favoritt! Den fleksible tarpen gir fremragende beskyttelse mot all slags vær og vind, samt at den har en ypperlig løsning for plassbesparing. Den brettes enkelt sammen, får god plass i sekken,og veier i tillegg veldig lite. Bergans Tarp fortjener så absolutt tittelen «best i test».

Romslig, men veier likevel lite

Her får du både en romslig og lett tarp som er enkel å ha med på tur. Denne har målene 440 x 440 centimeter og er derfor testens største tarp. Til tross for sin store størrelse er denne nesten fjærlett med sin vekt på 1,6 kilo. Du vil nesten ikke merke at den er i sekken en gang.

I tillegg har tarpen rikelig med festepunkter, slik at du feste tarpen uansett terreng, og på hvilken som helst måte. Tarpen er derfor svært anvendelig og det skal ikke være noe problem å få denne opp uansett hvor krevende terrenget er.

Beste helhet

Her får du enkelt og greit tarpen med beste helhet. Den er ikke for dyr, beskytter godt i dårlig vær og er enkel å både ta opp og ned, samt at den ikke veier mye. Denne passer like godt til turentusiaster som til de som er på tur en sjelden gang.

Med andre ord et fantastisk kjøp, uansett hvor ofte du er på tur.

Oppsummert:

 • Fleksibel tarp
 • Gir enestående beskyttelse
 • Enkel å feste og å ta ned
 • Veier lite
 • God pris

LES MER


4. Frisport Tarp XL — Allsidig tarp

SJEKK PRISEN →

En tarp som tilbyr mange muligheter. Det er en enkel duk som laget i et lett og slitesterkt materiale som skal tåle all slags vær. Det som imponerte oss mest er alle festene tarpen hadde, samt at den kan kjøpes i hele fire forskjellige størrelser.

Brukervennlig

Tarpen er både lett og behagelig å ha med på tur. Den veier lite og festes svært enkelt takket være alle festene den har. Du kan derfor benytte deg av tarpen på flere forskjellige måter, samt at den tåler både kraftig vind og regn.

Overflaten på tarpen er superglatt, noe som gjør at skitt og smuss sklir av duken uten å feste seg.

Høy pris

På grunn av førsteklasses materiale er prisen på tarpen ganske høy. Likevel vil dens utmerkede beskyttelse og gode brukervennlighet gjør denne til et godt kjøp. Vi likte også svært godt at den kommer i fire forskjellige størrelser. Du kan da velge størrelse som passer ditt behov.

Oppsummert:

 • Kommer i fire forskjellige størrelser
 • Førsteklasses materiale
 • Lett å henge opp og tar liten plass i sekken
 • Høy pris

LES MER


5. Bergans tarp medium — Tarp for enkel overnatting

SJEKK PRISEN →

En liten og fleksibel tarp for kortere overnattingsturer. Den gir en fremragende beskyttelse om du har et mindre telt og reiser alene. I tillegg har den en vekt på 850 gram, som gjør den til en av de letteste tarpene på markedet.

Rikelig med festepunkter

Utstyrt med åtte festepunkter, er det problemfritt å henge tarpen opp uansett hvor krevende terreng du er i. Festene bidrar også til at tarpen verner godt om over teltet ditt, slik at både regn og vind holder seg utenfor.

Det vi imidlertid likte best med denne er hvor lett vekten er. Siden den veier under en kilo, er det ikke noen problemer å ha med seg denne på tur. Denne får garantert plass i sekken din.

Egnet for en person

Prisen er også svært god og gjør den til en ganske enkel investering. Uavhengig om du er mye eller lite på tur, vil den være et godt kjøp.

Det er for øvrig viktig å være oppmerksom på den lille størrelsen. Med målene 2,9 x 3,5 meter er dette en tarp tilpasset bare en person. Du burde derfor gå for større tarp dersom dere er flere som skal på tur.

Oppsummert:

 • God beskyttelse mot vær og vind
 • Rikelig med festepunkter
 • God pris
 • Egnet for bare en person

LES MER


6. ENO DryFly Grey — Tarp til hengekøye

SJEKK PRISEN →

Dersom du elsker å dra på hengekøyetur, er denne tarpen utviklet for deg. Den gir god beskyttelse mot dårlig vær, samt at den skjermer mot sola på solrike dager. Utstyrt med åtte festepunkter er den også svært enkel å henge opp, og denne er helt problemfri å ha med på tur.

Veier lite

Tarpen har en vekt på 623 gram og inkluderer en liten oppbevaringspose. Den er derfor både plassbesparende og behagelig å ha med seg på tur. Faktisk er dette tarpen som veier desidert minst i testen vår.

God beskyttelse

Den verner også godt om vind og regn når du ligger i hengekøyen. Her vil du ha beskyttelse på begge sidene og ovenfra, slik at du kan nyte naturen uten å pakke deg helt inn i køyen.

Prisen på rundt 1300 kroner er også rettferdig med tanke på alle fordelene du får med denne. Skal du på hengekøyetur, er dette tarpen å gå for.

Oppsummert:

 • Tarp utviklet for hengekøyer
 • Skjermer mot både dårlig vær og sol
 • Veier lite og er plassbesparende

LES MER


Hva er en tarp?

En tarp er en slags duk som du kan henge over teltet ditt når du er på tur. Den fungerer som en forlengelse av teltet og er fin måte å oppbevare turtingene sine i ly for dårlig vær, uten å måtte ha de inne i teltet. Tarpen kan også fungere som solskjerm, men for de fleste er det en fin måte å nyte naturen på i ly for regn- og vind.

En tarp fungerer i tillegg like godt uten telt, og kan være en fin måte å beskytte bålet på. Fest duken på en måte at den henger over bålplassen, og du og ditt turfølge kan varme dere rundt bålet helt i ly for snø, regn og vind.

Hvilken skal du velge?

Det er flere faktorer som avgjør hvilken tarp du skal velge. Faktorer som hvor mange dere er på tur og bruksområder er blant de viktigste tingene du må tenke på før du velger en tarp. Nedenfor finner du hva vi mener burde avgjøre ditt kjøp.

Hvor mange skal på tur?

Hvor mange som skal på tur har mye å si for størrelsen du skal velge. Er det bare deg kan du nøye deg med en mindre størrelse, siden de er lettere i vekt og mer plassbesparende i sekken din. Det er totalt unødvendig med en tarp utviklet for mange personer dersom det bare er deg, siden både prisen blir dyrere og de er tyngre og mer strevsomme å ha med seg.

Skal dere flere på tur sammen, er det helt klart hensiktsmessig men en større tarp. Dere risikerer da ikke at noen får regn eller sur vind på seg.

Telttur, hengekøyetur eller bare dagstur?

Her må du ikke bare se på størrelsen, men også hvor mange og hvor festene på tarpen er. Det er stor forskjell på hvilken bruk tarpene er egnet til å håndtere. Finn derfor tarpen som passer med ditt formål med turen.

Skal den brukes om vinteren eller sommeren?

Her er det vind- og vanntetthet og ikke minst slitestyrke du må se på. Finn en tarp som tåler ditt bruk. Det er utrolig surt å ha investert i en tarp som kanskje ikke er egnet for vinteren, når du har flesteparten av turene dine på kalde årstider.

Pris

Det er stor forskjell i pris, og høyere pris betyr ikke bedre tarp. Gjør derfor grundige undersøkelser, og betal den prisen du er komfortabel med.

Våre kriterier

Vårt testresultat er basert på følgende kriterier; fleksibilitet og allsidighet, vekt og størrelse, beskyttelse mot vær og vind og pris.