fbpx

Tarp hengekøye test: Dette er markedets 7 beste tarp i 2023

Vandrere, padlere og campere vet det godt: naturens humør kan svinge i et øyeblikk. Men frykt ikke, det finnes et magisk skjold som kan hjelpe deg å stå imot naturens nykker – tarpen. Den er som et superheltkappe for eventyreren: lett, robust, og med utrolig mange bruksområder.

La oss ta deg med på en reise gjennom tarpens fascinerende verden. I tarpenes mangfold har vi sett på et utvalg av de mest strålende representantene i de forskjellige kategoriene. Kanskje du er en minimalistisk fjellgeit som teller hvert gram, en hardbarket overlever som trenger en tarp som tåler både hagl og helvete, eller kanskje du er nybegynneren på leting etter et rimelig alternativ for sommerens campingtur? Vi har nøye analysert og vurdert disse tarpenes superkrefter for å gi deg den ultimate guiden.

Tarpen, med sitt tilsynelatende enkle design, er et mesterverk av muligheter. Den kan danne en hyggelig basecamp i skogbrynet, gi skygge under stekende sol på stranda, eller bli et uunnværlig redningsverktøy i villmarka. Så, hvis du søker etter en kompanjong som kan gi deg ly, letthet og frihet på dine eventyr, er tarpen din utvilsomt din helt.

Tarp hengekøye test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Robens Trail Wing Tarp
Robens Trail Wing Tarp er den ultimate tarp på markedet med sitt femkantede design som gjør oppsettet enkelt og raskt. Med teipede sømmer og høy vannsøyle holder den deg tørr uansett vær. Den er også lett og praktisk å ta med seg på turer.
SJEKK PRISEN →
Robens Tarp 4x4 meter
Robens Tarp 4x4 Meter er den ideelle tarp for store eventyr, med overlegen værbestandighet og allsidig bruk. Laget av slitesterkt HydroTex HD RS-stoff, den gir ekstra trygghet med brannhemmende og UV-bestandige egenskaper.
SJEKK PRISEN →
Robens Tarp 3x3 m
Robens Tarp 3 x 3 m er en kompakt og pålitelig tarp løsning for friluftsliv. Den er robust, har lav vekt og enkel å bære med seg. Ideell for både dagsturer og lengre campopphold. Svært godt valg for de som tenker på vekt og plass i sekken.
SJEKK PRISEN →
Helsport Bitihorn Trek Tarp
Helsport Bitihorn Trek Tarp gir deg mye for pengene med sin høye kvalitet og pålitelige beskyttelse. Den sterke duken og kreative oppsettmulighetene gir deg fleksibilitet, og tarpen er lett å bære med seg. En ideell løsning for friluftsentusiaster som trenger en pålitelig og robust tarp.
SJEKK PRISEN →
Robens Trace Ultimate Hammock Set
Med integrert myggnett, tarp, slings og karabiner gir dette settet alt du trenger for en komfortabel overnatting. Det er lett, enkelt å bruke og har små pakkstørrelser, noe som gjør det ideelt for mikro-eventyr og rask camping i naturen.
SJEKK PRISEN →
Tarp for hengekøye
Dette ultralette tarpet, er det ultimate redskap for campentusiasten. Denne har utallige bruksområder og fungerer like godt til telt, hengekøye eller bare som ly mot regnet på kortere dagsturer. I tillegg er den konstruert med stoff som tåler både regn og snø.
SJEKK PRISEN →
Sydvang Tarp 9
Denne praktiske vindbeskytteren imponerer med sin lave pris. Handler du på budsjett er vi ikke i tvil om at denne er best for deg. Dessuten har den en lett vekt, fleksibel pakkestørrelse i tillegg til enorm slitestyrke. Her får du med andre ord svært mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. Robens Trail Wing Tarp – Best i test

Robens Trail Wing Tarp

SJEKK PRISEN →

Med en femkantet design gir Robens Trail Wing Tarp enestående allsidighet og funksjonalitet, som gjør den til den perfekte følgesvennen for eventyrlystne friluftsentusiaster. Ingen annen tarp kan måle seg med denne elegante og robuste konstruksjonen, og derfor er den vår klare testvinner. La oss utforske hvorfor Robens Trail Wing Tarp skiller seg ut fra konkurransen!

Med Robens Trail Wing Tarp kan du på rekordtid lage din egen praktiske gapahuk. Den femkantede formen gir et ideelt fundament for rask og enkel montering, og du kan improvisere med tilgjengelig utstyr. Paracord i hjørnene gir solid støtte, og ved å heve fronten med et forhøyningspunkt, får du en godt ventilert og romslig oppholdsbase. Uansett om du er på fottur, camping, eller trenger ly fra uventet vær, setter kun fantasien grenser for hvordan denne tarpen kan brukes.

I sum gir Robens Trail Wing Tarp deg den ultimate kombinasjonen av funksjonalitet, kvalitet og bærbarhet. Den femkantede designen gir deg en lynrask gapahuk som du kan tilpasse etter behov, og med teipede sømmer og en imponerende vannsøyle på 5 000mm, vil du alltid føle deg trygg og tørr i enhver situasjon.

Enten du er en erfaren eventyrer eller en nybegynner på tur, er Robens Trail Wing Tarp den perfekte makkeren som vil gjøre friluftslivet ditt enda mer behagelig og bekymringsfritt. Med dette i tankene er det ingen tvil om at Robens Trail Wing Tarp er den beste tarp på markedet i dag, og vår soleklare testvinner!

Oppsummert

 • Ultimate tarp med femkantet design
 • Teipede sømmer og høy vannsøyle
 • Enkel og raskt oppsett
 • Lett og praktisk for turer

LES MER

2. Robens Tarp 4×4 meter – For store eventyr

Robens Tarp 4x4 meter

SJEKK PRISEN →

Er du på jakt etter en stor tarp som kan fungere som basecamp eller beskytte alt utstyret ditt? Da er Robens Tarp 4×4 Meter akkurat det du trenger! Denne tøffe, pustende presenningen er den ideelle følgesvennen for alle dine friluftsopplevelser. Enten du ønsker ekstra beskyttelse i tilknytning til teltet ditt eller vil ha minimalistisk camping, vil denne tarpen møte dine behov på en imponerende måte.

Robens har utviklet denne tarpen med kvalitetsmateriale for å sikre at du alltid er beskyttet mot elementene. Tarpen er laget av deres eget HydroTex HD RS-stoff, som består av 100 % polyester med et PU-belegg. Dette gir en utrolig værbestandighet med en hydrostatisk hode på hele 5000 mm. Uansett hvor uforutsigbare værforholdene blir, kan du stole på at Robens Tarp 4×4 Meter holder deg tørr og trygg.

Sikkerhet er alltid en prioritet når du er ute på eventyr i naturen. Derfor har Robens sørget for at denne tarpen også er brannhemmende og UV-bestandig. Dette gir deg ekstra trygghet og ro i sjelen, selv i de mest utfordrende situasjonene.

En av de beste egenskapene til Robens Tarp 4×4 Meter er dens allsidighet. Du kan raskt sette opp tarpen for å lage en romslig basecamp hvor du og vennene dine kan nyte lange kvelder rundt leirbålet. Alternativt kan du bruke den som en selvstendig beskyttelse for å minimere vekten på turen. Den fungerer også utmerket sammen med telt eller bivvy, slik at du kan skape ekstra plass og beskyttelse.

Oppsummert

 • Ideell tarp for store eventyr
 • Overlegen værbestandighet og slitesterk
 • Allsidig bruk med brannhemmende og UV-bestandige egenskaper
 • Laget av HydroTex HD RS-stoff for ekstra trygghet

LES MER

3. Robens Tarp 3 x 3 m – Liten formfaktor

Robens Tarp 3 x 3 m

SJEKK PRISEN →

Denne robuste og pålitelige tarpen kommer med utrolig lav vekt og er ideell for enhver friluftsentusiast som ønsker å reise lett.

Tarpens mange festemuligheter gjør den til en genial duk å ha i sekken, enten du er på en kort dagstur eller planlegger å etablere camp for en lengre periode. Uansett hvor du befinner deg, vil Robens Tarp være et verdifullt tillegg til utstyrsarsenalet ditt.

Med HydroTex Core-materialet, som består av 75D polyester 190T, er denne tarpen både slitesterk og brannsikker. Den gir deg ekstra trygghet når du oppholder deg i naturen og er utstyrt for uforutsette situasjoner. HydroTex Core-materialet har også en imponerende vannsøyle på 3000 mm, som betyr at du kan stole på at du holder deg tørr selv under regnfulle forhold.

Robens Tarp er enkel å pakke ned og tar minimalt med plass i sekken med sin kompakte pakkestørrelse på 40 x 9 cm. Den lave vekten på bare 0.9 kg gjør det til en lek å bære med seg, og du vil nesten ikke merke at den er der før du virkelig trenger den.

Til tross for sin lille formfaktor gir Robens Tarp deg en betydelig dekning på 3 x 3 meter, som er nok til å skape et trygt og tørt område for deg og ditt utstyr. Den røde fargen gir den også et stilig og iøynefallende utseende som vil gjøre deg til en tarp-envy blant medtursvennene dine.

Oppsummert

 • Kompakt og pålitelig tarpløsning
 • Robust og brannsikker HydroTex Core-materiale
 • Lav vekt og enkel å bære
 • 3 x 3 meter

LES MER

4. Helsport Bitihorn Trek Tarp – Mye for pengene

Helsport Bitihorn Trek Tarp

SJEKK PRISEN →

Helsport Bitihorn Trek Tarp det perfekte valget hvis du er på utkikk etter en tarp som virkelig tåler hard bruk og gir deg mye for pengene. Til tross for at den kanskje ikke er den billigste på markedet vil den imponere deg med sin eksepsjonelle kvalitet og funksjonalitet.

Med en sterk duk og barduner, samt en kreativ bruk av trær og naturlige elementer, gir Bitihorn Trek Tarp deg utallige muligheter for ulike oppsett. Den er perfekt for friluftsentusiaster som ønsker å tilpasse raste- eller overnattingsplassen etter behov.

En av de smarte funksjonene er de forsterkede opphengspunktene, som holder tarpen oppe ovenfra når det er nødvendig. Dette gir deg ekstra trygghet og stabilitet i værutsatte situasjoner. Bardunoppsamlerne hindrer også bardunene i å floke seg, noe som gjør monteringen enkel og rask.

Helsport Bitihorn Trek Tarp er utstyrt med Helsport Rainguard FR, som har en imponerende vannsøyle på 3000 mm. Dette betyr at den gir deg pålitelig beskyttelse mot regn og fuktighet, slik at du kan nyte utendørslivet uansett vær.

Med en vekt på kun 1,15 kg er denne tarpen enkel å bære med seg, og den tar minimalt med plass i sekken. Samtidig går du ikke på kompromiss med kvaliteten og funksjonaliteten. Bitihorn Trek Tarp vil være din pålitelige følgesvenn for alle slags eventyr, uansett hvor hardt du bruker den.

Oppsummert

 • Høy kvalitet til fornuftig pris
 • Sterk duk og kreative oppsettmuligheter
 • Pålidelig beskyttelse mot regn
 • Lett og enkel å bære med seg

LES MER

5. Robens Trace Ultimate Hammock Set – Beste tarp pakke

Robens Trace Ultimate Hammock Set

SJEKK PRISEN →

Robens Trace Ultimate Hammock er det ultimate “Leave no trace” alternativet for micro-eventyr og gir deg alt du trenger for å nyte naturen uten å etterlate spor.

Settet inkluderer en allsidig hengekøye med integrert myggnett, en tarp, slings og karabiner – alt du trenger for å sette opp et trygt og behagelig sovested. Enten du er nybegynner eller erfaren camper, vil du sette pris på hvor enkelt det er å bruke dette settet.

En av de mest imponerende egenskapene ved Robens Trace Ultimate Hammock Set er den lille pakkstørrelsen. Hengekøyen har en pakkstørrelse på bare 28 x 12.5 cm, og tarpen kan pakkes ned til 28 x 12 cm. Dette gjør det enkelt å bære med seg i sekken, slik at du alltid er klar for en rask overnatting i naturen.

I tillegg til den praktiske størrelsen, har hengekøyen også daisy chains som lar deg henge personlige eiendeler som nøkler og lommelykter på en sikker måte. Dette gjør det enkelt å holde orden og ha de viktigste tingene innen rekkevidde.

Med en Hydrostatic Head på 3000 mm gir tarpen deg pålitelig beskyttelse mot regn og fuktighet, slik at du kan være trygg på at du holder deg tørr uansett værforhold. Samtidig er hele settet lett og enkelt å ta med seg, slik at du kan dra på eventyr uten å bli tynget ned av tungt utstyr.

Oppsummert

 • Alt-i-ett tarp sett med hengekøye
 • Integrert myggnett og tarp
 • Små pakkstørrelser og enkel å bruke
 • Pålitelig beskyttelse mot regn og fuktighet

LES MER

6. Tarp hengekøye — Testvinner

Tarp for hengekøye

SJEKK PRISEN →

Ticket To the Moon Tarp for hengekøye

Om du ønsker å søke ly for regnet når du ligger i hengekøyen, er det denne modellen du burde gå for. Bransjeledende «ticket to the moon» har her spesialutviklet en tarp til bruk på hengekøyer. Denne passer hengekøyer i alle størrelser.

Toppkvalitets materialer

Materialene til tarpen er av topp, topp kvalitet. Den er laget av vanntett og slitesterkt nylon, som gjør at den verner godt mot både vind og regn, samtidig som den tåler ekstremt mye. Her vil ikke hyppig bruk være skadene, og den er utviklet for å håndtere selv de mest krevende skogsturer.

Størrelsen på tarpet er også meget gunstig. Med sine mål på 350 x 350 cm passer den alle typer hengekøyer. Det har ingen betydning om du bruker en- eller tomannskøye, da tarpen dekker like godt over som på siden. Selv for sur sidevind, verner beskytter den godt mot.

Pakkvennlig

En annen fordel er at den medfølger en liten pakkpose som tar minimalt med plass i sekken. I tillegg har den en lav vekt på 660 gram, som gjør at den ikke vil utgjøre mye på totalvekten på bagasjen din.

Tarpet brettes også enkelt sammen, samt at det er enkelt å sette opp. Dessuten medfølger to stykk aluminiumsplugger for ekstra godt feste. Er det magert med trær, er det bare å stikke pluggene i bakken.

Kun til bruk på hengekøyer

Alt i alt er det mye bra med modellen fra ticket to the moon, men vi savner større anvendelighet. Dens form gjør at den kun kan brukes til hengekøye og ikke til telt, noe som helt klart hadde vært gunstig.

Prisen er også ganske høy, men det er for øvrig å forvente på grunn av dens fantastiske materialer. Dermed kommer vi på en konklusjon at denne er perfekt om du kun skal på hengekøyetur. Er du en mer allsidig type, som liker å variere mellom telt og køyer – ville vi nok ha vurdert andre tarp enn denne.

Oppsummert

 •       Tarp spesialutviklet til hengekøye
 •       Mål: 350 x 350 cm
 •       Vekt: 660 gram
 •       Vanntett- og slitesterkt materiale

LES MER


7. Sydvang Tarp 9 — Best på budsjett

Sydvang Tarp 9

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske vindbeskytteren imponerer med sin lave pris. Handler du på budsjett er vi ikke i tvil om at denne er best for deg. Dessuten har den en lett vekt, fleksibel pakkestørrelse i tillegg til enorm slitestyrke. Her får du med andre ord svært mye for pengene.

God beskyttelse

 Uavhengig hvordan du fester tarpen, er den utviklet for å gi optimal beskyttelse. Heng den høyt for maksimal skygge og luftig, eller lavt for å holde regn og vind unna. De forsterkede sidene, hjørnene og festepunktene gjør dette minimalistiske utstyret overraskende solid.

Dens materiale av polyester sørger også for ypperlig slitestyrke, samtidig som det gjør den meget vindtett. Her er det ingen risiko for at sur vind skal trenge gjennom. Den størrelse på 32 x 20 x 5 cm gjør god ekstra romslig, samtidig som den er meget pakkvennlig. Den har blant annet en lav vekt på 0,75 kg, samt synlig tau som gjør både opp- og nedpakkingen utrolig lettvint.

Den aller største fordelen derimot, er dens rike utvalg av bruksområder. Uavhengig om du skal på hengekøyetur eller telttur vil den fungere helt perfekt, takket være dens geniale utforming og utallige festepunkter. Med den sekskantede utformingen kan du tilpasse festepunktene til den måten som gir best ly.

Konklusjon

Tarp 9 fra Sydvang er en praktisk og fleksibel vindbeskyttelse som passer for dem som ønsker god beskyttelse mot sol, vind eller regn. Den lette vekten og den fleksible pakkestørrelsen gjør den enkel å bære med seg, både på sykkeltur, camping eller fotturer. Beskyttelsen er svært slitesterk og i en god størrelse som du enkelt kan feste mellom trærne, stolpene eller andre ting som er tilgjengelig der du befinner deg. Det at den også kommer til en meget gunstig pris, gjør dette til et meget godt kjøp.

Oppsummert

 • Best på pris
 • Fleksibel og praktisk
 • Beskytter godt mot all slags vær
 • Pakkvennlig tarp

LES MER


Hva er en tarp?

En tarp er en slags duk som du kan henge over teltet ditt når du er på tur. Den fungerer som en forlengelse av teltet og er fin måte å oppbevare turtingene sine i ly for dårlig vær, uten å måtte ha de inne i teltet. Tarpen kan også fungere som solskjerm, men for de fleste er det en fin måte å nyte naturen på i ly for regn- og vind.

En tarp fungerer i tillegg like godt uten telt, og kan være en fin måte å beskytte bålet på. Fest duken på en måte at den henger over bålplassen, og du og ditt turfølge kan varme dere rundt bålet helt i ly for snø, regn og vind.

Hvilken skal du velge?

Det er flere faktorer som avgjør hvilken tarp du skal velge. Faktorer som hvor mange dere er på tur og bruksområder er blant de viktigste tingene du må tenke på før du velger en tarp. Nedenfor finner du hva vi mener burde avgjøre ditt kjøp.

Her kan du lese om “Campingtelt test”

Hvor mange skal på tur?

Hvor mange som skal på tur har mye å si for størrelsen du skal velge. Er det bare deg kan du nøye deg med en mindre størrelse, siden de er lettere i vekt og mer plassbesparende i sekken din. Det er totalt unødvendig med en tarp utviklet for mange personer dersom det bare er deg, siden både prisen blir dyrere og de er tyngre og mer strevsomme å ha med seg.

Skal dere flere på tur sammen, er det helt klart hensiktsmessig men en større tarp. Dere risikerer da ikke at noen får regn eller sur vind på seg.

Telttur, hengekøyetur eller bare dagstur?

Her må du ikke bare se på størrelsen, men også hvor mange og hvor festene på tarpen er. Det er stor forskjell på hvilken bruk tarpene er egnet til å håndtere. Finn derfor tarpen som passer med ditt formål med turen.

Skal den brukes om vinteren eller sommeren?

Her er det vind- og vanntetthet og ikke minst slitestyrke du må se på. Finn en tarp som tåler ditt bruk. Det er utrolig surt å ha investert i en tarp som kanskje ikke er egnet for vinteren, når du har flesteparten av turene dine på kalde årstider.

Pris

Det er stor forskjell i pris, og høyere pris betyr ikke bedre tarp. Gjør derfor grundige undersøkelser, og betal den prisen du er komfortabel med.

Våre kriterier

Vårt testresultat er basert på følgende kriterier; fleksibilitet og allsidighet, vekt og størrelse, beskyttelse mot vær og vind og pris.

Når du er på telttur er et tarp en utmerket måte å oppleve den herlige naturen selv om været er dårlig. Tarpet gir beskyttelse både mot vær og vind, uten at du må stenge deg inne i teltet. Formålet med vår samletest er å hjelpe deg å finne et tarp som passer deg og ditt telt.

Etter grundige analyser av seks populære tarp, kom vi frem til at Bergans Tarp Large er den beste. Denne gir enestående beskyttelse mot dårlig vær, samtidig som den skiller seg ut på grunn av en lav pris. Her får du enkelt og greit tarpen med beste helhet.

tarp hengekøye test