fbpx

Tannbleking test: Her er våre 6 favoritter for hjemmebruk

For å få hvitere tenner er det viktig å vedlikeholde tennene sine. Tannpuss, skyllevann, tanntråd og hyppige tannlegebesøk er alle effektive metoder, men den mest effektive metoden for å få hvite tenner er tannbleking.

Denne sammenligningen er til for å gi deg bedre oversikt over det brede utvalget av tannblekingsprodukter slik du enklere kan finne produktet som passer deg.

Best i  tannbleking test er ifølge oss Dentaworks komplette tannblekingspakke. Her får du alt du trenger for en hvitere tanngarde, og det aller beste er at du kan gjøre det selv hjemme. Smør på gelen og den fjerner effektivt alle former for misfarging og gulhet.

Tannbleking test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dentaworks Tannbleking komplettpakke
En komplett tannblekingspakke som garanterer hvitere tenner. Det blir ikke enklere å friske opp tennene sine enn med denne pakken.
SJEKK PRISEN →
Dentaworks Plus
Anerkjente Dentaworks kan virkelig tenner, noe de viser med denne pakken. Her får du et pakketilbud av de sjeldne.
SJEKK PRISEN →
DentaWorks tannblekingspenn
En enkel og smidig blekebørste. Denne er perfekt for deg som ønsker en effektiv tannbleker til en god pris.
SJEKK PRISEN →
Dentaworks tannblekingsgele
Har du allerede skinnen, men mangler gelen, er dette et ypperlig valg. Du finner ikke bedre tannblekingsgele enn dette.
SJEKK PRISEN →
CDON Tannbleking pakke
En liten, men samtidig supereffektiv tannbleker. Denne er perfekt for deg som ønsker å opprettholde en frisk og hvit tanngarde.
SJEKK PRISEN →
Beaming White Premium Teeth Whitning Kit
Et sensasjonelt tilbud du ikke vil gå glipp av. Denne pakken inneholder alt du trenger for hvitere tenner, men det beste er dens fantastiske pris.
SJEKK PRISEN →

1. Dentaworks Tannbleking komplettpakke—Best i test

Dentaworks Tannbleking

SJEKK PRISEN →

Denne pakken inneholder alle produkter du trenger for en hvitere tannlinje, og dette er Dentaworks mest populære pakke. Med denne kan du enkelt bleke tennene hjemme med gele og skinner, akkurat slik du gjør hos tannlegen. Den unike formelen er et resultat av over ti års med forsking og vil på kort tid gi deg hvitere tenner.

Svært enkel prosess

Selve tannbleknigsprosessen skjer ovrt fire steg og er utrolig enkel:

 1. Varm tannskinnen ved å dyppe den i varmt vann til den mykner. Dra deretter skinnen på tennene dine.
 2. Form skinnen ved å trykke hardt med fingrene mot tennene slik at den former seg.
 3. Påfør gele: smør på gele i skinnen når den har formet seg etter tennene.
 4. Start blekingen: Når gelen er klar kan du starte blekingen. Blek 20 minutter, to ganger per dag, inntil du har oppnådd ønsket resultat.

Resultatet kommer lynraskt – som oftest innen en uke – og dette er helt klart den mest effektive metoden for tannbleking. Prisen er også god og denne pakken er på ingen måte skadelig for hverken tannkjøtt eller emalje.

Gelen er PH nøytral og helt fri peroksider som karbamidperoksid og hydrogenperoksid, og er derfor meget skånsom mot tennene. Produktet er også svært populært blant forbrukere, og eksisterende kunder forteller om et enestående tennblekingssett.

Resultatet varer også lenge, gjerne i flere år, slik at du ikke trenger å kjøpe stadige nye pakker. For oss var det liten tvil om at denne skulle bli best i test, ettersom andre produkter ikke er i nærheten av like effektive.

Oppsummert

 • Effektiv og langvarig resultat
 • Enkel prosess
 • God pris
 • Populært produkt med fantastiske kundeomtaler

LES MER


2. Dentaworks Plus—Effektiv

Hvite tenner med Dentaworks Plus

SJEKK PRISEN →

Dentaworks Plus inneholder både gele og skinner for hjemmebleking, samt en penn som du enkelt kan ta med deg overalt. Dette er en komplett pakke som effektivt vil hjelpe deg mot hvitere tenner, og som samtidig sørger for at du beholder ditt kritthvite smil. Den unike, patenterte formelen er et resultat av mange års av forskning, og den er både pH-nøytral og peroksidfri.

Kundeomtalene forteller om et ypperlig produkt, ettersom den tilnærmet bare får gode tilbakemeldinger. Prosessen er også enkel, og resultatet varer lenge. Selv om prisen er noe høyere enn hos andre produkter, er dette betraktelig billigere enn et tannlegebesøk.

Når tannlegen lager tannskinnene blir det fryktelig dyrt, og du sparer deg mye penger ved bruk av denne pakken.

Det du imidlertid må være oppmerksom på med Dentaworks Plus er at du må passe på hva du spiser og drikker under perioden. Fargesterk mat kan ha en særdeles negativ effekt som ikke hjelper noe på blekeresultatet.

Konklusjonen er at dette er et effektivt produkt vi vil anbefale om du ønsker hvitere tenner.

LES MER


3. DentaWorks tannblekingspenn—For et friskere smil

Dentaworks tannblekingspenn

SJEKK PRISEN →

Dette er en enkel og smidig tannblekingsbørste som kommer til overalt i munnen din. I tillegg er den enkel å bruke, samtidig som tennene dine blir hvite raskt og sikkert. Denne er utmerket både om dagen og om kvelden, samt at den også virker når du sover. Selve pennen holder til opptil 30 behandlinger, noe som er mye for en pris på rett under 500 kroner.

Effektiv

Alt du trenger å gjøre før du bruker dette produktet, er å børste tennene før du starter. Deretter vrir du på pennen og pensler på blekegelen der du synes det er nødvendig. Etter dette lar du gelen virke på tennene i 1-2 minutter mens du holder leppene unna gelen.

Etter dette har gelen trukket seg inn i tennene og begynner å virke. Du trenger ikke å skylle bort gelen.

Fordelen med denne er at blekeprosessen er superenkel. I tillegg virker den naturlig på tenner og bleker gulfarge, flekker, og misfarging. Resultatet vil heller aldri bli ujevnt eller flekkete, samtidig som det virker skånsomt mot både tannkjøtt og emalje.

Det betyr at den reduserer ising og til og med betent tannkjøtt. Alt i alt vil du få et godt resultat dersom du bruker produktet riktig, noe som betyr at du må unngå fargesterk mat og drikke under perioden. Lar dette seg gjøre blir du garantert fornøyd med dette produktet.

LES MER


4. Dentaworks tannblekingsgele—best for vedlikehold

Dentaworks tannblekingsgel

SJEKK PRISEN →

Dentaworks tannblekingsgel er for deg som allerede har formede skinner. Tannblekingsgelen tar på en effektiv måte bort gulfarge, flekker og misfarging, og gir deg skinnende hvite tenner. Den unike, patenterte formelen er et resultat av mer enn ti års forskning, og den er pH-nøytral og peroksidfri.

I tillegg virker gelen naturlig på tennene og resultatet blir aldri ujevnt. Til og med organisk misfarging på kunstige tenner kan blekes slik at de gjenvinner sin opprinnelige nyanse. Andre tannarbeider som kroner, broer, tannstillinger og fyllinger vil heller ikke skades.

Gelen inneholder glycerin, natriumkarbonat, vann, perkosykapronosyre, cellulosegummi og sitronsyre. Alle disse er naturlige og ufarlige midler som garantert hviter og pleier tennene dine.

Prisen på gelen ligger på 449 kroner, noe vi mener er mye for bare en gele. Da kan du nesten like gjerne investere i en komplett pakke til noen hundrelapper ekstra.

LES MER


6. CDON Tannbleking pakke—Beste maskin

SJEKK PRISEN →

Denne tannblekinsbørsten har et roterende hode som renser tennene helt uten å skade emaljen, samtidig som den bleker til et tilfredsstillende resultat. Med andre ord er den god, men ikke i nærheten av like god som en et komplett sett. Likevel er det mye å like, ettersom den enkelt lar deg rense og polere tennene, takket være dens hvite LED lampe og utskiftbare børster.

Gummihodene skifter du enkelt ut, og med på kjøpet får du hele ni forskjellige hoder. Det betyr at du får en maskin som holder lenge, samtidig som den opprettholder den hvite skarpheten i tennene dine.

Det vi kanskje lot oss begeistre mest for med dette produktet er dens fantastiske pris. For denne betaler du under 200 kroner, noe som er mye mindre enn for mange andre tannblekingsprodukter på markedet.

Vår dom er at dette er et godt kjøp dersom du har mindre vedlikeholdsjobber som trenges i tanngarden. Skal du gjøre drastiske endringer, anbefaler vi heller en mer omfattende pakke enn dette.

LES MER


7. Beaming White Premium Teeth Whitning Kit—Bra og billig

SJEKK PRISEN →

Her får du markedets beste pakketilbud. Beaming White er en umåtelig populær tannbleking for hjemmebruk, som er svært enkel å bruke. Pakken inneholder nok gele til å utføre rundt 14 behandlinger, mens skinnen gir en perfekt passform som man kan bruke om og om igjen. Kombinert gir disse et kritthvit smil helt fritt for peroksid og pH.

Gelen er også skånsom mot tennene og vil på en effektiv måte fjerne misfarging helt uten smertefulle irritasjoner. For optimalt resultat bør du bruke produktet to ganger daglig i en til to uker mens du utfører behandlingen i cirka 20-35 minutter om gangen.

Prisen på rundt 500 kroner er også bra, og faktisk er dette blant markedets beste pakketilbud. Dette betyr at du må lete lenge etter en så komplett pakke til denne prisen. Resultatet kommer også garantert til å være tilfredsstillende dersom produktet brukes riktig.

For oss var det liten tvil om at dette er en god investering dersom du ønsker å fjerne misfarging eller bare ønsker litt hvitere tenner.

LES MER


Hvorfor bruke tannbleking?

Hver dag utsetter vi tenne våre for ytre påvirkninger som kan gi misfarging. Mat og drikke vil over tid sette seg «fast» på tenne, noe som bidrar til at den friske hvite fargen reduseres. For mange kan dette oppleves sjenerende, og det er lite som er verre enn følelsen av å ha gule tenner.

Hvite tenner vil i stor grad ha en positiv effekt på din egen selvfølelse og selvtillit. Derfor vil tannbleking være til god hjelp dersom du vil føle deg bedre.

Passer for alle

Tannbleking har nærmeste blitt et mirakelmiddel som effektivt hjelper til en hvitere garde, men det aller beste er at det er noe alle kan benytte seg av. Tannbleking er kanskje assosiert med kjendiser og TV personligheter, ettersom det koster mye dersom det gjøres hos tannleger.

Heldigvis finnes det et stort utvalg av produkter på dagens marked, slik du enkelt kan fikse det selv hjemmefra. Ikke bare koster dette deg mye mindre, men du sparer også mye tid ved å bruke et tannblekingprodukt. Jobben med å få hvitere tenner har aldri vært enklere, takket være alle tannblekingsproduktene.

Dette må du vite om tannbleking:

Det er viktig å være kritisk når du velger et tannblekingsprodukt, samt kritisk til ditt eget bruk. Det er ikke gitt at alle produkter oppnår ønsket resultat dersom du ikke følger retningslinjene til punkt og prikke. Det er også stor variasjon mellom de ulike produktene på dagens marked. Her er noen faktorer du må være oppmerksom på når du bruker tannbleking:

 • Har du problemer med tannhelsen, eventuelt plastikk, porselen, fyllinger ol, er det lurt å rådføre seg med tannlegen. Noen blekemidler kan virke uhyrlig smertefullt dersom de kommer i kontakt med for eksempel hull i tennene.
 • Puss og rens tennene dine før bruk. Matrester, tannstein og røykebelegg kan forhindre at blekemiddelet virker. Rene tenner vil i større grad gi bedre resultat.
 • Følg instruksene nøye. Du er da sikret et best mulig resultat.
 • Unngå mat og drikke med sterke fargestoffer i perioder du driver med behandling. Kaffe, vin, te og tomatsaus er alle skadelige for resultatet av blekingen. Vær nøye på hva du spiser i ukene du driver med behandlingen din.

Here you can read about “Elektrisk tannbørste test”

Hva er egentlig tannbleking?

Tannbleking er en kjemisk rensing av det ytterste laget på tennene. Normalt brukes hydrogenperoksid som blekemiddel, men dette varierer fra produkt til produkt.

Potensielle Bivirkninger?

Følges retningslinjene er det minimalt med varige skader. Det kan oppstå mindre bivirkninger som ising eller sviende flekker på tannkjøttet, men også dette er meget sjeldent ettersom dagens produkter er såpass gode.

Hvor lenge varer blekingen?

Hvor lenge blekingen holder, varierer i forhold til produktet du kjøper, men som regel skal det holde i flere år dersom prosedyren gjøres riktig, og dersom du er flink til å vedlikeholde tennene. Tenner misfarges gradvis gjennom livet og det tar mange år før mange merker en betydelig misfarging. Regelmessig tannpuss vil i stor grad forhindre prosessen.

Hvordan velge riktig tannblekingssett for deg

For å velge riktig tannblekingssett er det viktig at du som bruker gjør deg opp noen tanker over hva som er viktig for deg når det kommer til tannbleking. Dersom pris er en viktig faktor for deg kan det være lurt å prioritere et sett som inneholder flere tannskinner og mer tannbleknings gel slik at det tar lenger tid før en må kjøpe mer. Dersom effektivitet og kvalitet er viktigere enn pris kan det lønne seg å prioritere et produkt med god omtalelse og positive tilbakemeldinger fra tidligere brukere for å forsikrer et godt resultat. En annen faktor som du burde være oppmerksom på før kjøp av et tannblekingssett er innholdet av peroksider og pH-verdien til tannbleknings gelen.

Dersom gelen inneholder peroksider eller har en høy pH-verdi kan det skade emalje og tannkjøtt, noe som er svært ubehagelig og fullstendig unødvendig så lenge du vet hva du ser etter. Den siste faktoren vi her i VelgEnklere har valgt å peke ut som spesielt viktig for deg som er på leting etter det riktige tannblekingssettet er varighet. Noe av det viktigste med et tannblekingssett er at resultatet etter blekingen skal holde seg lenge. Noen av produsentene som lager tannblekingssett har fått klager over at effektene etter blekingen forsvinner fort. Derfor er det særdeles viktig at du finner de beste settene som forsikrer deg en varig og flott bleking.

Hvordan måle forbedring (før/etter)

For å måle forbedring før og etter bruk av tannbleking er det viktig å ha et tann fargekart. Et tann fargekart er et kart med flere forskjellige nyanser av hvit på seg. Når du holdet tann fargekartet opp mot munnen før og etter blekingen kan du lett se i speilet om blekingen har hatt en effekt. Både Dentaworks og Dentway inneholder tann fargekort som gjør det lett for deg som brukere å kunne overvåke effekten tennene dine får av tannblekingen. Dersom du har kjøpt et tannblekesett som ikke inneholder ett tann fargekart kan du finne tann fargekart på en rekke forskjellige tannkremer.

Hvordan fungerer tannbleking hjemme?

Tannbleking hjemme kan gjørs på en rekke forskjellige måter med tanke på hvilke utstyr du har kjøpt. I denne testen har vi sett på to forskjellige produkter som begge utfører tannblekingsprosessen på en identisk måte. Den prosessen som både Dentaworks og Dentaway benytter seg foregår gjennom fire enkle steg.

Det første steget er å varme tannskinnen. For å varme opp tannskinnen legger man den i varmt vann i et til to minutter. Det er ikke nødvendig å legge tannskinnen i kokende varmt vann siden dette kan skade skinnen. Grunnen til at det er nødvendig å varme opp tannskinnen er at den skal kunne tilpasses tennene.

Etter at tannskinnen er varmet i vannet i et til to minutter, tar du tannskinnen opp av vannet og legger den over tennene. Deretter trykker du hardt med fingrene mot skinnen mens skinnen er myk slik at den former seg etter tennene dine. I denne fasen er det viktig at du ikke biter hardt ned på tannskinnene. Dette er siden tannskinnen er myk og vil ta skade og i verste fall bli ødelagt om du biter.

Etter du har trykket tannskinnen inn mot tennene kan det være lurt å lage et vakuum med munnen samtidig som tannskinnen er på, slik at den blir ekstra godt tilpasset din munn.  Etter at du har merket at temperaturen på tannskinnen har sunket og at den igjen har blitt hard kan du ta den ut av munnen.

Deretter påfører du en dråpe gel for hver tan som skal blekes. Det er her viktig at du ikke bruker for mye gel i tannskinnen. Et tips er å identifisere alle de tennene du ønsker å bleke før du så legger en og en dråpe av bleknings gelen på de riktige plassene i tannskinnen. Etter at du har plassert dråpene med bleknings gel på riktige plasser løfter du igjen opp skinnen og plasserer den over tennene.

Når du har plassert skinnen over tennene begynner bleknings prosessen automatisk. Hvor lenge du skal la blekningsprosessen pågå er forskjellig for hvilken produsent du har kjøpt blekningssettet av. Det er viktig at du leser godt gjennom bruksanvisningen til ditt personlige blekningssett før du begynner å bleke tennene dine. Normalt er det mellom 20-30 minutter med bleking to ganger om dagen som gir de beste resultatene.

Etter en dag med bleking er det normalt ikke nok for at brukeren oppnår det resultatet som er ønskelig. Derfor er det vanlig å bruke blekningssettet to ganger om dagen i 7 dager før en har oppnådd det ønskelige resultatet. Dersom du vil ha den beste blekningsprosessen og de beste resultatene er det viktig at du er tålmodig og gjennomfører alle de nødvendige stegene. Dersom du forhaster deg kan resultatet bli betydelig dårligere noe som ikke er ønskelig. 

Hva skal du gjøre etter behandling

Etter at du er ferdig med blekingen er det bare å ta ut tannskinnene før du skyller de. Etter at du har skylt tannskinnene er det lurt å legge de i en ren oppbevaringsboks for å forhindre at de blir fulle av bakterier. Dersom tannblekningssettet ditt ikke har en korrekt oppbevaringsboks for tannskinnene kan det være lurt å finne en annen ren boks som du kan bruke til oppbevaring av tannskinnene. Grunnen til at det er nødvendig å skylle tannskinnene etter hvert bruk er for å forhindre at det ligger igjen rester av spytt eller gammel bleknings gel.

Et annet tips som gjelder under behandlingsperioden er å unngå fargesterk mat og drikke. Under den perioden hvor man gjennomfører blekning en til to ganger om dagen er det lurt å unngå å spise mat som har sterke farger. Dette er siden tennene under denne perioden er spesielt sensitive og for å få den optimale virkningen av behandlingen burde man derfor styre unna for eksempel svært fargesterkt godteri og drikker som for eksempel brus. Etter at du er ferdig med perioden hvor du behandler tennene kan du helt fint gå tilbake til å innta fargesterk mat og drikke uten at dette har noe risiko som er større enn vanlig.

tannbleking test

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg skade tenne mine?

Nei, tennene dine vil ikke ta skade av at de blir bleket. Tannblekingen bleker gulfarge, flekker og misfarging på naturlige tenner og gir en jevn og naturlig hvit farge. Bleking vil aldri føre til flekker eller ujevn bleking dersom blekingsprosessen har blitt gjort riktig. Kunstige tenner kan også blekes uten at de tar skade. På kunstige tenner blekes den organiske misfarge noe som gir tannen tilbake sin opprinnelige farge. 

Kan jeg bleke tenne mine om jeg har fyllinger?

Ja, det er ingen problemer å bleke tennene sine selv om en har fyllinger. Blekingsprosessen skader verken fyllinger, kroner, broer eller annet vanlig tannarbeid. Dette er siden blekningen ikke påvirker tennene på andre måter en farge dersom den riktige bleknings gelen er brukt. Om du bruker en gel som inneholder peroksider eller har et høyt pH-nivå vil dette påvirke tennene på en negativ måte, noe som både kan skade emalje og tidligere tannarbeid som fyllinger og kroner.

Hvorfor er tannbleking hjemme så mye billigere enn hos tannlegene?

Grunnen til at tannbleking hjemme er så mye billigere enn hos tannlegene er hovedsakelig formingsprosessen av tannskinnene. Når tannlegene skal lage tannskinner er det en mer strevsom prosess som må utføres. I tillegg har tannleger høye timeslønninger noe du slipper å forholde deg til siden du gjør alt hjemme. Til sammen kan du spare mange tusen kroner dersom du gjør tannblekingen selv.

Når de kritthvite tennene er på plass, så mangler du kun en gylden brunfarge til sommeren. Les vår betakaroten test her.