fbpx

Takvifte test: Her er de 7 beste på markedet i 2022

Med en takvifte er du garantert kjølig og behagelig luft som gir optimale temperaturer – spesielt om sommeren. I tillegg vil de aller fleste gi et særegent preg, ettersom de kommer i ulike design.

Vi ønsker med denne testen å gjøre det enklere for deg å finne modellen som passer ditt hjem og dine behov. Derfor har vi gjort grundige vurderinger av de mest populære takviftene på dagens marked. Vurderingen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler.

Best i test er Himalaya Takvifte. Dette er en særdeles elegant modell som har en rekke funksjoner, samt at den til og med produserer varmluft. Trenger du en vifte til barnerommet ville vi ha gått for Corrina Takvifte.

VÅRE favoritter

 • Best egnet for kontorlandskap
 • Beste energimerking
 • God rekkevidde på viften
SJEKK PRISEN →
 • Flott design
 • Passer rom inntil 20 kvadratmeter
 • Energieffektiv
SJEKK PRISEN →
 • Best egnet for kontorlandskap
 • Beste energimerking
 • God rekkevidde på viften
SJEKK PRISEN →

Takvifte test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Himalaya Takvifte
Denne ble testvinner på grunn av sitt flotte design, enestående luftgjennomstrømning, samt sterke LED-belysning. Svært få modeller kan måle seg med denne.
SJEKK PRISEN →
Titanium Takvifte
En enkel og praktisk takvifte med meget lavt strømforbruk. Denne kan arbeide døgnet rundt, uten at det koster deg noe ekstra i strøm.
SJEKK PRISEN →
Corrina Takvifte
Ser du etter en takvifte til barnerommet, er denne perfekt. Her får ungen en fargerik og spennende takvifte som koster deg lite penger.
SJEKK PRISEN →
Harstad takvifte
Denne vakre takviften er det ultimate kjøpet for deg som ønsker en luksuriøs modell. Den er utstyrt med en krystallramme som gir den et unikt utseende.
SJEKK PRISEN →
Lindby Ruhne Takfvifte
Her får du en aldeles effektiv takvifte til markedets beste pris. God kvalitet har aldri kostet så lite som med denne modellen.
SJEKK PRISEN →
Formentera takvifte
En tidsriktig takvifte som er ypperlig til alle moderne hjem. Denne imponerer med sin kraftige, men samtidig lydløse, motor.
SJEKK PRISEN →
Aeratron takvifte
En fortryllende takvifte, som er utviklet av materiale fra aller øverste hylle. Du finner ikke en mer stilfull modell enn dette. 
SJEKK PRISEN →

 

1. Himalaya Takvifte—best i test

SJEKK PRISEN →

Etter grundigere vurderinger var det til slutt liten tvil om at Himalaya Takviftet er best i test. Dette er på grunn av et rikt utvalg av funksjoner, dens enestående viftekapasitet og dens brukervennlige innstillinger. I tillegg har den et meget flott utseende utviklet av det fremragende designteamet Mantra.

Passer rom inntil 20 kvadratmeter

Takviften er optimal for alle rom på inntil 20 kvadratmeter. Det gjør at den er utmerket både på soverommet, i stuen, eller hvor enn du måtte trenge kjølig luft. Himalaya er også unik ved den er utstyrt med et sterkt LED-lys på 70 watt som kan dimmes etter behov.

Både lysstyrken og viftehastigheten styrer du ved hjelp av en brukervennlig fjernkontroll. Denne dekker individuelle behov uten problemer, ettersom den justerer takviften sømløst. Målene på Himalaya er 18,6 centimeter i høyde og 63 centimeter i diameter.

En annen fordel med viften er at den også kan brukes om vinteren, ettersom den også distribuerer varmluft. Dette gjøres takket være den integrerte fram- og returfunksjonen, noe som på sikt vil spare deg mye penger på strømregningen.

Flott design

Himalaya er en unik vifte også mye på grunn av sitt utseende. Den er utviklet i materialer av metall og plast med farge i lyst tre, og gir en lys og fin fasade i rommet ditt. Selve viften er skjult bak plastikken, samt at den er helt stillegående.

Det er også verdt å merke seg at den har energimerking A-, noe som tilsier at den er meget energieffektiv. Alt i alt, er det få som er i nærheten av denne, og for oss er dette den soleklart beste takviften i vår test.

Oppsummert

 • Vår favoritt
 • Energieffektiv
 • Funksjonsrik og brukervennlig
 • Flott design

LES MER


2. Titanium Takvifte—Klassisk

SJEKK PRISEN →

Denne tradisjonelle takviften er et ypperlig valg om du vil ha en enkel og praktisk takvifte. Med sin enorme luftsirkulasjon og effektfulle belysning får du den ultimate innredningen dersom du trenger ekstra god luftsirkulasjon. I tillegg har den en eksepsjonell energieffektivitet.

Beste energimerking

Denne har energimerking A++, som tilsvarer det aller beste på markedet. Den vil derfor ikke merkes på strømregningen, og kan jobbe døgnet rundt uten at du bruker ekstra strøm.

Likevel er kapasiteten bra og den dekker områder på inntil 25 kvadratmeter. Dette gjør den faktisk til en av modellene med størst rekkevidde, samt at den også kan henges i skråtak. Titanium er med andre ord særdeles anvendelig, samtidig som den er funksjonsrik.

Den er utstyrt med glidebryter som gjør at du kan både sette viften på fremover drift og tilbakeløp, slik at viften fungerer like godt sommer som vinter. Vi er også mektig imponert over den gode lysstyrken denne produserer. Den har en jevn lysfordeling som dekker alle kriker og kroker slik at du fint kan bruke kun denne som lyskilde.

Best egnet for kontorlandskap

Vi er veldig begeistret for denne klassiske takviften, ettersom den har ekstremt mye å by på. Det eneste vi har å påpeke er at designet er noe kjedelig. Titanium ser ut som en helt ordinær vifte (nesten som en flypropell), og er nok derfor ikke noe vi ville ha plassert i stuen eller på kjøkkenet.

Denne er lite dekorativ og lite iøynefallende, slik at den heller ville passet inn på et kontor eller et annet offentlig bygg. Dette er imidlertid vår mening, så dersom du mener utseende er bra er dette en fantastisk investering.

Oppsummert

 • Praktisk og brukervennlig
 • God rekkevidde på viften
 • Godt lys med jevn lysfordeling
 • Har et utseende best egnet for kontorlandskap

LES MER


3. Corrina Takvifte—Best for barnerommet

SJEKK PRISEN →

Denne morsomme takviften kommer garantert til å bli en hit på barnerommet. Med sine fargerike propeller og spennende utforming vil denne både hypnotisere ungene til søvn, samt være en lekende vifte å hvile øynene på. I tillegg har viften en god kapasitet på inntil 15 kvadratmeter.

Tre ulike hastigheter på viften

Den absolutt beste fordelen med denne barnevennlige viften er at den enkelt kan justeres etter behov. Den er utstyrt med tre viftenivåer, noe som gjør at du kan tilpasse slik at ungene får det optimale inneklimaet. Viften justerer du ved hjelp av en brukervennlig trekkbryter. Ledningen er nokså kort slik at ungen ikke kommer til å nå opp.

Dessuten kan viften produsere både kald- og varmluft, slik at den fungerer like godt sommer som vinter. Viften betjenes på selve vifteboksen. Andre positive ting som er verdt å nevne er dens enestående energieffektivitet og gode lysstyrke.

Her får du en takvifte som ikke bruker mye strøm og ikke avgir for mye lys på kveldstid. Selve størrelsen på denne modellen er 37 centimeter i høyden og 106 centimeter i diameter.

Prislapp i særklasse

For oss er dette soleklart det beste valget om du skal ha en takvifte på barnerommet. Denne har så mange fordeler at det nesten er litt overveldende. For det første vil de fargerike propellene være umåtelig populære hos barnet ditt, samt at viften leverer et tilfredsstillende resultat til enhver tid.

Til og med prisen på denne er til å bli imponert av. Sammenligner du med andre modeller – spesielt toppmodellene – ser du at denne er betraktelig rimeligere. Her er det ikke noe å nøle på – skal du ha en vifte på barnerommet, er dette modellen å gå for.

Oppsummert

 • Fargerik
 • Energieffektiv
 • Vifte med tre ulike hastigheter
 • Den beste modellen om du trenger en vifte til barnerommet

LES MER


4. Harstad takvifte—Med krystallramme

SJEKK PRISEN →

Harstad er en særs estetisk takvifte som er utstyrt med en krystallramme. Denne gir derfor et luksuriøst utseende, og er perfekt for deg som ønsker en ekstraordinær modell. I tillegg har den en et sterkt LED-lys på 40 watt som kan skifte farge etter dine behov.

Lysfargen kan justeres trinnløst

Den lyssterke LED-indikatoren kan enkelt justeres trinnløst fra varmhvit til dagslys, samtidig som du kan påvirke lysstyrken med den integrerte dimmeren. Takviften fungerer dermed like godt som en designrik taklampe, og lyset er en nytelse å se på når den skinner gjennom den diamantrike overflaten.

Viften leverer også optimale resultater, ettersom den har en motoreffekt på maksimalt 28 watt, samtidig som den kan reguleres i tre trinn. Det er med andre ord svært enkelt å tilpasse luftsirkulasjonen etter dine behov.

Det er imidlertid det flotte utseende som imponerer oss mest ved Harstad takvifte. Rammen er som nevnt designet i krystalloptikk og vil når lyset står på gi et fantastisk gjenskinn. Det blir nærmest en starlight-effekt som gir en særdeles fortryllende stemning.

Anvendelig

Takviften passer fint inn i alle rom og alle hjem, og er ellers meget anvendelig. Selv om du kun trenger en taklampe vil denne gjøre en svært god jobb. Viften er også god, men vi savner en funksjon for varmluftstrømming. Er dette noe du er på utkikk etter, er ikke denne modellen for deg.

Likevel er det ikke noe å utsette på denne, og vi vil absolutt anbefale Harstad takvifte. Målene er 20 centimeter i høyden og 60 centimeter i diameter.

Oppsummert

 • Utstyrt med en flott krystallramme
 • Sterk lys som både kan dimmes og skifte farge
 • Viften kan reguleres i tre ulike hastigheter
 • Mangler mulighet for varmluftstrømming

LES MER


5. Lindby Ruhne Takfvifte—Billig og bra

SJEKK PRISEN →

God kvalitet trenger ikke nødvendigvis å koste mye, noe denne stødige viften er et godt eksempel på. Med sine fem solide propellblad og tre forskjellige hastigheter, vil Lindby takvifte sørge for et optimalt inneklima både om vinteren og om sommeren. Det aller beste er imidlertid prisen.

God rekkevidde

Investerer du i Lindby trenger du ikke bekymre deg for at rommet blir for stort for viften. Med en rekkevidde på inntil 30 kvadratmeter vil denne sørge for en god luftgjennomstrømning selv i de største rommen. Viften er derfor utmerket å plassere i stuen eller på et større soverom.

En annen fordel er at viften kan justeres i tre hastigheter, slik at du får den gjennomstrømningen som tilfredsstiller dine behov. I tillegg er kan den enkelt veksle mellom sommer- og vinterdrift ved å bytte mellom venstre- og høyregående rotasjon.

Målene på viften er 32 centimeter i høyden og 132 centimeter i diameter.

Best på pris

Det er helt klart mye bra ved denne takviften. Selve viften leverer meget gode resultater, og vil utvilsomt sørge for et optimalt inneklima. Det aller beste er imidlertid dens enestående pris. Her må du betale betraktelig mindre enn for andre modeller. Du får med ord andre mye bra til markedets beste pris.

Til tross for prisen, er det mye som er verdt å være oppmerksom på dersom du vurderer denne. Den har blant annet ikke lys, samt at den bråker nokså mye i forhold til de andre takviftene i vår test. I tillegg er den ikke den mest energieffektive viften.

Er ikke dette så nøye for deg, vil du garantert bli fornøyd med denne viften.

Oppsummert

 • Takvifte til markedets beste pris
 • God rekkevidde og kan reguleres i tre hastigheter
 • Kan enkelt veksle mellom sommer- og vinterdrift
 • Mangler lys og bråker noe når den arbeider

LES MER


6. Formentera takvifte—Moderne

SJEKK PRISEN →

Om du ønsker en tidsriktig takvifte er denne et strålende valg. Formentera har et moderne design, samt en energibesparende belysning som enkelt styres ved hjelp av en fjernkontroll. I tillegg kan du variere dens utseende takket være de reversible motorbladene som har en grå og en hvit side.

Svært energieffektiv

En kjempefordel du får med denne er at den nærmest ikke bruker energi, inkludert når både lys og vifte står på. Med energiklasse A++ får du ingen andre modeller som bruker mindre strøm enn denne. Selve viften har også en brukbar kapasitet på inntil 25 kvadrater og kan stilles inn i tre ulike hastigheter.

Både lys og vifte styrer du med en brukervennlig fjernkontroll, samtidig som du har mulighet til å bruke en inverse funksjon for varm luftgjennomstrømning om vinteren. Viften er dessuten utrolig stillegående, noe som også en stor fordel. Denne vil ikke bråke eller forstyrre roen i hjemmet når du slapper av.

Formentera har en høyde på 39 centimeter og er 132 centimeter i diameter. Denne får derfor plass i de aller fleste rom i de fleste hjem.

Konklusjon

Vi kan heller si noe på utseende til takviften. Den har en moderne lampe på undersiden av de tre propellviftene som stikker ut fra sidene og vil passe inn i alle tidsriktige hjem. Kvaliteten på luftgjennomstrømningen er også særdeles bra, samt at den nesten ikke bruker strøm.

Det eneste vi har å påpeke er at prisen er nokså høy, men vi er likevel ikke i tvil om at dette er en god investering. Vår konklusjon er at denne er verdt hver eneste krone.

Oppsummert

 • Tidsriktig takvifte utstyrt med en moderne lampe
 • Du kan forandre utseendet på viften takket være reversible propeller
 • Meget energieffektiv
 • Ganske dyr, men likevel verdt hver eneste krone

LES MER


7. Aeratron takvifte—Vakrest design

SJEKK PRISEN →

Dette er takviften for deg som ønsker en utradisjonell takvifte med et fortryllende utseende. Med sitt minimalistiske design, utstyrt med vifteblader i mørkt og solid tre, går denne godt sammen med alle moderne innredninger. Her får du enkelt og greit en vifte av ytterste kvalitet.

Økonomisk takvifte

Ikke bare får du en aldeles vakker takvifte med materialer av skyhøy kvalitet – den er også meget økonomisk når det kommer til energiforbruk. Dette er en kjempefordel, ettersom den nesten ikke gjør utslag på din strømregning. I tillegg er viften veldig stillegående og rolig, slik at du kan la den arbeide til alle døgnets timer uten å bli forstyrret.

Aeratron kan dessuten betraktes som brukervennlig og allsidig, ettersom den enkelt betjenes med en fjernkontroll, samtidig som den har en reversibel motor som gjør den til det ultimate sirkulasjonsobjekt – også om vinteren.

Denne er også unik ved at den har hele seks hastighetstrinn, mens andre modeller som regel har kun tre. Dette gjør at du i større grad kan tilpasse sirkulasjonen etter dine behov. Målene på viften er 27,5 centimeter i høyden og 126 centimeter i diameter.

Vår dom

Kort fortalt er vi mektig imponert over denne lekre takviten. Aeratron har så mange gode egenskaper at vi ikke har noe som helst tvil når vi anbefaler denne. Selv om du ikke har behov for en vifte, ville denne ha vært en god investering på grunn av sitt vakre utseende.

Denne kommer garantert til å forføre både deg og dine gjester, og vil bli et naturlig samtaleemne i ethvert selskap. Det eneste vi har å utsette på denne, er belysning. Denne er derfor ikke noe for deg som trenger en takvifte med lys.

Oppsummert

 • Testens vakreste
 • Materiale av skyhøy kvalitet
 • Vifte med hele seks(!) forskjellige hastigheter
 • Mangler belysning

LES MER


Hvordan velge riktig takvifte?

For å velge takviften som passer deg må du vurdere hva ditt egentlige behov er. Skal den kun fungere som en luftsirkulator eller skal den også være utstyrt med lys og et vakkert utseende? Her er noen tips til hvordan du kan finne takviften som passer deg:

Sjekk energimerking

Dette er noe du burde gjøre uansett hvilke kvaliteter du synes er viktige ved en takvifte. Energimerkingen sier noe om hvor mye strøm viften bruker, og kan derfor spare deg en del penger.

Beste energimerking er A, mens dårligst er G.

Kapasitet

Hvor stort er rommet du skal ha viften på? Er det et større rom må du forsikre deg om at kapasiteten eller rekkevidden er god nok. De fleste takvifter i dag har en rekkevidde på 20-30 kvadratmeter.

Funksjoner

Skal takviften kun fungere som en vifte eller ønsker du belysning i tillegg? Vi mener helt klart at en kombinasjonen av vifte og lampe er det aller beste. Da slipper du en separat vifte og lampe i taket.

Dessuten må du vurdere om viften kun er nødvendig om sommeren eller om du også kunne tenkt deg vintersirkulasjon. Mange modeller klarer til og med varmluftsirkulasjon, noe som bidrar til at du ikke trenger oppvarming fra andre varmekilder i like stor grad.

Design/utseende

Hvordan ønsker du at viften skal se ut? Noen modeller har design som gjør at den fiffer opp hjemmet ditt, mens andre er mer ordinære og klassiske. Uansett gjør du lurt å velge en takvifte som passer med interiøret i ditt hjem eller kontorlandskap.

Pris

Til slutt må du vurdere hvor mye du er villig til å betale. Prisene varierer kraftig. De billigste koster knappe tusenlappen, mens de dyreste koster opp mot 7-8000 kroner. Betal prisen du er komfortabel med – da er det større sjanse for at du blir fornøyd med kjøpet.

Hvorfor er en takvifte en god investering?

Det finnes flere fordeler ved å kjøpe en takvifte. Vi har her samlet noen av dem:

 • Sikrer en god luftgjennomstrømning på spesielt varme dager
 • Noen modeller kan til og med resirkulere varmen
 • Du får en frisk bris, helt uten utendørstrekk
 • De aller fleste takvifter er en kombinasjon av vifte og lampe
 • Stilfulle takvifter vil gi et ekstra særpreg til ditt interiør

Dette har vi vurdert

Vi har vurdert følgende i vår test:

 • Luftgjennomstrømning
 • Utseende
 • Lydnivå
 • Funksjoner: belysning, varmluft og lignende.
 • Pris