fbpx

Takvifte test: Her er de 7 beste på markedet i 2023

Velkommen til vår omfattende test av takvifter! Enten du er på utkikk etter et kvalitetsvalg for å holde deg sval i sommer, et kostnadseffektivt valg som sirkulerer varme om vinteren, eller noe stilig for å friske opp interiøret ditt, har vi noe for alle.

Vi har gransket markedet og funnet frem de aller beste takviftene i ulike segmenter. Dette er ikke bare et hvilket som helst utvalg av vifter, det er en samling av de mest fremragende alternativene som er tilgjengelige. Uansett hvilke spesifikasjoner, stil eller prisnivå du har i tankene, er sjansene store for at vi har noe som passer dine behov.

Vi har delt opp valgene våre inn i ulike kategorier, fra budsjett til luksus, fra energieffektive modeller til de med mest imponerende design. Så det spiller ingen rolle om du vil spare på strømregningen, eller du vil at takviften skal være et blikkfang i rommet, vi har funnet de beste alternativene for deg.

Takvifte test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Starluna Ordanio LED-takvifte med lys
Starluna Ordanio er den beste takviften på markedet, med sitt elegante utseende og gjennomtenkte teknologi. Den tilbyr justerbar fargetemperatur, dimmefunksjon, og tre hastighetsnivåer. Med en maksimal volumstrøm på 25 m³/min og en maksimal lufthastighet på 2,8 m/sek, er den ideell for rom opptil 30 m². Ordanio er en imponerende og energieffektiv løsning.
SJEKK PRISEN →
Starluna Ruhne
Starluna Ruhne er en svært god takvifte med et klassisk design. Med sin hvite metallbolig og fem dreibare vifteblader tilbyr den både stil og funksjonalitet. Med tre hastigheter og mulighet for sommer- og vinterdrift gir den optimal luftsirkulasjon. Ruhne takviften er det perfekte valget for komfort og eleganse.
SJEKK PRISEN →
Starluna Madino
Starluna Madino er en fleksibel takvifte med imponerende funksjonalitet. Med sin økonomiske LED-belysning og justerbar fargetemperatur skaper den den perfekte atmosfæren. Den kan også justeres i hastighet og tilbyr praktiske funksjoner som demping av lys og nattlys. Madino er en moderne og stilfull tillegg til ethvert rom.
SJEKK PRISEN →
Titanium Takvifte
En enkel og praktisk takvifte med meget lavt strømforbruk. Denne kan arbeide døgnet rundt, uten at det koster deg noe ekstra i strøm.
SJEKK PRISEN →
Corrina Takvifte
Ser du etter en takvifte til barnerommet, er denne perfekt. Her får ungen en fargerik og spennende takvifte som koster deg lite penger.
SJEKK PRISEN →
Harstad takvifte
Denne vakre takviften er det ultimate kjøpet for deg som ønsker en luksuriøs modell. Den er utstyrt med en krystallramme som gir den et unikt utseende.
SJEKK PRISEN →
Formentera takvifte
En tidsriktig takvifte som er ypperlig til alle moderne hjem. Denne imponerer med sin kraftige, men samtidig lydløse, motor.
SJEKK PRISEN →

1. Starluna Ordanio – Best i test

Starluna Ordanio LED-takvifte med lys

SJEKK PRISEN →

Starluna Ordanio er uten tvil den beste takviften på markedet i dag, og den er vår klare testvinner. Denne spesielle takviften skiller seg ut med sitt elegante utseende og gjennomtenkte teknologi. Ordanio er en LED-takvifte med dimmefunksjon og CCT (Color Changing Technology), som gir deg full kontroll over lysstyrken og fargetemperaturen. Med sin moderne form og hvite plastlampeskjerm sprer den jevnt lys og skaper en behagelig atmosfære i rommet.

Med den medfølgende fjernkontrollen kan du enkelt justere lysstyrken og fargetemperaturen, slik at du kan tilpasse romklimaet etter dine individuelle behov. Enten du ønsker en varmhvit belysning (3000 K) eller et kjøligere dagslys (6500 K), kan Ordanio tilfredsstille dine preferanser.

Starluna Ordanio er ikke bare kraftig og funksjonell, den er også svært energieffektiv. Med et strømforbruk på bare 40 watt på høyeste hastighet, er den snill mot strømregningen din. I beredskapsmodus bruker den kun 0,3 watt, og den har en serviceverdi på 0,7 m³/minutt per watt. Dette gjør Ordanio til et miljøvennlig valg uten å gå på kompromiss med ytelsen.

Videre er denne takviften utstyrt med spesielle funksjoner som gjør den enda mer imponerende. Den kan dempe lysdiodene, slik at du kan skape den perfekte stemningen i rommet. Den har også en praktisk nattlysfunksjon som kan være aktiv i opptil 4 timer, noe som gjør den ideell for soverom eller barnerom.

Oppsummert

 • Beste takviften på markedet
 • Justerbar fargetemperatur og dimmefunksjon
 • Tre hastighetsnivåer for tilpasset luftstrøm
 • Egnet for rom opptil 30 m²

LES MER

2. Starluna Ruhne – Klassisk design

Starluna Ruhne takvifte

SJEKK PRISEN →

Starluna Ruhne er en svært god takvifte med et klassisk design. Denne takviften skiller seg ut med sin hvite metallbolig og fem vifteblader som kan dreies. På den ene siden er viftebladene helt hvite, mens den andre siden har et vakkert flettverk av lysebrune rør.

Ruhne takvifte tilbyr tre forskjellige hastigheter, som kan justeres enkelt med en bryter. Du kan velge mellom en mer kraftig luftstrøm eller en mer dempet bris, avhengig av dine preferanser. I tillegg har takviften en unik funksjon som lar deg bytte mellom sommer- og vinterdrift ved å endre rotasjonsretningen, noe som gir deg optimal komfort året rundt.

Med en effekt på 60/45/40 watt og hastigheter på 175/135/85 o/min, leverer Ruhne takviften imponerende ytelse. Den kan håndtere en maksimal volumstrøm og sørger for god luftsirkulasjon i rommet. Enten det er i stuen, soverommet eller på kontoret, vil Ruhne skape en behagelig og avkjølende atmosfære.

Starluna Ruhne er ikke bare funksjonell, men den tilfører også en touch av klassisk eleganse til ethvert rom. Det hvite metallhuset gir et tidløst utseende som passer perfekt inn i ulike innredningsstiler. Med sin justerbare luftstrøm og vakre design er Ruhne takviften et flott valg for de som ønsker både stil og funksjonalitet.

Samlet sett er Starluna Ruhne en imponerende takvifte med en klassisk design. Med sine tre hastigheter, muligheten for sommer- og vinterdrift, og solid ytelse, tilbyr den enestående komfort og avkjøling

Oppsummert

 • Svært god takvifte med klassisk design
 • Fem dreibare vifteblader og hvit metallbolig
 • Tre hastigheter for optimal luftsirkulasjon
 • Sommer- og vinterdrift for allsidig bruk

LES MER

3. Starluna Madino – Fleksibel takvifte

Starluna Madino LED-takvifte

SJEKK PRISEN →

Starluna Madino er en imponerende takvifte som skiller seg ut med sin fleksibilitet og mangfoldige funksjonalitet. Denne moderne LED-takviften er en overbevisende løsning som vil imponere deg på alle måter. Med sin økonomiske LED-modul kombinerer den energieffektivitet med kraftig belysning.

Madino takvifte gir deg full kontroll over belysningen med muligheten til å justere lysstyrken og fargetemperaturen individuelt ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen. Enten du foretrekker en varmhvit glød (3000 K) eller et mer kaldt dagslys (6500 K), kan Madino tilpasse seg dine behov og skape den perfekte atmosfæren.

I tillegg til belysningsfunksjonene kan Madino også justeres i hastighet, med tre forskjellige nivåer å velge mellom. Du kan tilpasse luftstrømmen etter dine preferanser, enten du trenger en mild bris eller en kraftig avkjøling. Denne fleksible takviften er ideell for både hjemme- og næringsbruk, og har funksjoner som er praktiske både for private og i catering- og hotellsektoren.

Starluna Madino imponerer ikke bare med sin funksjonalitet, men også med sitt moderne design. Den nøytrale fargeskalaen gjør det enkelt å integrere takviften i ulike interiørstiler, og den vil være en stilig og elegant tillegg til ethvert rom.

Tekniske spesifikasjoner som effekt, hastighet og justerbar fargetemperatur viser at Madino er en kraftig og allsidig takvifte. Med muligheten til å dempe LED-lyset og en praktisk nattlysfunksjon som varer opptil 4 timer, tilbyr Madino ekstra bekvemmelighet og funksjonalitet.

Oppsummert

 • Fleksibel takvifte med imponerende funksjonalitet
 • Økonomisk LED-belysning og justerbar fargetemperatur
 • Mulighet for justering av hastighet
 • Praktiske funksjoner som demping av lys og nattlys

LES MER


4. Titanium Takvifte—Klassisk

SJEKK PRISEN →

Denne tradisjonelle takviften er et ypperlig valg om du vil ha en enkel og praktisk takvifte. Med sin enorme luftsirkulasjon og effektfulle belysning får du den ultimate innredningen dersom du trenger ekstra god luftsirkulasjon. I tillegg har den en eksepsjonell energieffektivitet.

Beste energimerking

Denne har energimerking A++, som tilsvarer det aller beste på markedet. Den vil derfor ikke merkes på strømregningen, og kan jobbe døgnet rundt uten at du bruker ekstra strøm.

Likevel er kapasiteten bra og den dekker områder på inntil 25 kvadratmeter. Dette gjør den faktisk til en av modellene med størst rekkevidde, samt at den også kan henges i skråtak. Titanium er med andre ord særdeles anvendelig, samtidig som den er funksjonsrik.

Den er utstyrt med glidebryter som gjør at du kan både sette viften på fremover drift og tilbakeløp, slik at viften fungerer like godt sommer som vinter. Vi er også mektig imponert over den gode lysstyrken denne produserer. Den har en jevn lysfordeling som dekker alle kriker og kroker slik at du fint kan bruke kun denne som lyskilde.

Best egnet for kontorlandskap

Vi er veldig begeistret for denne klassiske takviften, ettersom den har ekstremt mye å by på. Det eneste vi har å påpeke er at designet er noe kjedelig. Titanium ser ut som en helt ordinær vifte (nesten som en flypropell), og er nok derfor ikke noe vi ville ha plassert i stuen eller på kjøkkenet.

Denne er lite dekorativ og lite iøynefallende, slik at den heller ville passet inn på et kontor eller et annet offentlig bygg. Dette er imidlertid vår mening, så dersom du mener utseende er bra er dette en fantastisk investering.

Oppsummert

 • Praktisk og brukervennlig
 • God rekkevidde på viften
 • Godt lys med jevn lysfordeling
 • Har et utseende best egnet for kontorlandskap

LES MER


5. Corrina Takvifte—Best for barnerommet

SJEKK PRISEN →

Denne morsomme takviften kommer garantert til å bli en hit på barnerommet. Med sine fargerike propeller og spennende utforming vil denne både hypnotisere ungene til søvn, samt være en lekende vifte å hvile øynene på. I tillegg har viften en god kapasitet på inntil 15 kvadratmeter.

Tre ulike hastigheter på viften

Den absolutt beste fordelen med denne barnevennlige viften er at den enkelt kan justeres etter behov. Den er utstyrt med tre viftenivåer, noe som gjør at du kan tilpasse slik at ungene får det optimale inneklimaet. Viften justerer du ved hjelp av en brukervennlig trekkbryter. Ledningen er nokså kort slik at ungen ikke kommer til å nå opp.

Dessuten kan viften produsere både kald- og varmluft, slik at den fungerer like godt sommer som vinter. Viften betjenes på selve vifteboksen. Andre positive ting som er verdt å nevne er dens enestående energieffektivitet og gode lysstyrke.

Her får du en takvifte som ikke bruker mye strøm og ikke avgir for mye lys på kveldstid. Selve størrelsen på denne modellen er 37 centimeter i høyden og 106 centimeter i diameter.

Prislapp i særklasse

For oss er dette soleklart det beste valget om du skal ha en takvifte på barnerommet. Denne har så mange fordeler at det nesten er litt overveldende. For det første vil de fargerike propellene være umåtelig populære hos barnet ditt, samt at viften leverer et tilfredsstillende resultat til enhver tid.

Til og med prisen på denne er til å bli imponert av. Sammenligner du med andre modeller – spesielt toppmodellene – ser du at denne er betraktelig rimeligere. Her er det ikke noe å nøle på – skal du ha en vifte på barnerommet, er dette modellen å gå for.

Oppsummert

 • Fargerik
 • Energieffektiv
 • Vifte med tre ulike hastigheter
 • Den beste modellen om du trenger en vifte til barnerommet

LES MER


6. Harstad takvifte—Med krystallramme

SJEKK PRISEN →

Harstad er en særs estetisk takvifte som er utstyrt med en krystallramme. Denne gir derfor et luksuriøst utseende, og er perfekt for deg som ønsker en ekstraordinær modell. I tillegg har den en et sterkt LED-lys på 40 watt som kan skifte farge etter dine behov.

Lysfargen kan justeres trinnløst

Den lyssterke LED-indikatoren kan enkelt justeres trinnløst fra varmhvit til dagslys, samtidig som du kan påvirke lysstyrken med den integrerte dimmeren. Takviften fungerer dermed like godt som en designrik taklampe, og lyset er en nytelse å se på når den skinner gjennom den diamantrike overflaten.

Viften leverer også optimale resultater, ettersom den har en motoreffekt på maksimalt 28 watt, samtidig som den kan reguleres i tre trinn. Det er med andre ord svært enkelt å tilpasse luftsirkulasjonen etter dine behov.

Det er imidlertid det flotte utseende som imponerer oss mest ved Harstad takvifte. Rammen er som nevnt designet i krystalloptikk og vil når lyset står på gi et fantastisk gjenskinn. Det blir nærmest en starlight-effekt som gir en særdeles fortryllende stemning.

Anvendelig

Takviften passer fint inn i alle rom og alle hjem, og er ellers meget anvendelig. Selv om du kun trenger en taklampe vil denne gjøre en svært god jobb. Viften er også god, men vi savner en funksjon for varmluftstrømming. Er dette noe du er på utkikk etter, er ikke denne modellen for deg.

Likevel er det ikke noe å utsette på denne, og vi vil absolutt anbefale Harstad takvifte. Målene er 20 centimeter i høyden og 60 centimeter i diameter.

Oppsummert

 • Utstyrt med en flott krystallramme
 • Sterk lys som både kan dimmes og skifte farge
 • Viften kan reguleres i tre ulike hastigheter
 • Mangler mulighet for varmluftstrømming

LES MER


7. Formentera takvifte—Moderne

SJEKK PRISEN →

Om du ønsker en tidsriktig takvifte er denne et strålende valg. Formentera har et moderne design, samt en energibesparende belysning som enkelt styres ved hjelp av en fjernkontroll. I tillegg kan du variere dens utseende takket være de reversible motorbladene som har en grå og en hvit side.

Svært energieffektiv

En kjempefordel du får med denne er at den nærmest ikke bruker energi, inkludert når både lys og vifte står på. Med energiklasse A++ får du ingen andre modeller som bruker mindre strøm enn denne. Selve viften har også en brukbar kapasitet på inntil 25 kvadrater og kan stilles inn i tre ulike hastigheter.

Både lys og vifte styrer du med en brukervennlig fjernkontroll, samtidig som du har mulighet til å bruke en inverse funksjon for varm luftgjennomstrømning om vinteren. Viften er dessuten utrolig stillegående, noe som også en stor fordel. Denne vil ikke bråke eller forstyrre roen i hjemmet når du slapper av.

Formentera har en høyde på 39 centimeter og er 132 centimeter i diameter. Denne får derfor plass i de aller fleste rom i de fleste hjem.

Konklusjon

Vi kan heller si noe på utseende til takviften. Den har en moderne lampe på undersiden av de tre propellviftene som stikker ut fra sidene og vil passe inn i alle tidsriktige hjem. Kvaliteten på luftgjennomstrømningen er også særdeles bra, samt at den nesten ikke bruker strøm.

Det eneste vi har å påpeke er at prisen er nokså høy, men vi er likevel ikke i tvil om at dette er en god investering. Vår konklusjon er at denne er verdt hver eneste krone.

Oppsummert

 • Tidsriktig takvifte utstyrt med en moderne lampe
 • Du kan forandre utseendet på viften takket være reversible propeller
 • Meget energieffektiv
 • Ganske dyr, men likevel verdt hver eneste krone

LES MER


Hvordan velge riktig takvifte?

For å velge takviften som passer deg må du vurdere hva ditt egentlige behov er. Skal den kun fungere som en luftsirkulator eller skal den også være utstyrt med lys og et vakkert utseende? Her er noen tips til hvordan du kan finne takviften som passer deg:

Sjekk energimerking

Dette er noe du burde gjøre uansett hvilke kvaliteter du synes er viktige ved en takvifte. Energimerkingen sier noe om hvor mye strøm viften bruker, og kan derfor spare deg en del penger.

Beste energimerking er A, mens dårligst er G.

Kapasitet

Hvor stort er rommet du skal ha viften på? Er det et større rom må du forsikre deg om at kapasiteten eller rekkevidden er god nok. De fleste takvifter i dag har en rekkevidde på 20-30 kvadratmeter.

Funksjoner

Skal takviften kun fungere som en vifte eller ønsker du belysning i tillegg? Vi mener helt klart at en kombinasjonen av vifte og lampe er det aller beste. Da slipper du en separat vifte og lampe i taket.

Dessuten må du vurdere om viften kun er nødvendig om sommeren eller om du også kunne tenkt deg vintersirkulasjon. Mange modeller klarer til og med varmluftsirkulasjon, noe som bidrar til at du ikke trenger oppvarming fra andre varmekilder i like stor grad.

Design/utseende

Hvordan ønsker du at viften skal se ut? Noen modeller har design som gjør at den fiffer opp hjemmet ditt, mens andre er mer ordinære og klassiske. Uansett gjør du lurt å velge en takvifte som passer med interiøret i ditt hjem eller kontorlandskap.

Pris

Til slutt må du vurdere hvor mye du er villig til å betale. Prisene varierer kraftig. De billigste koster knappe tusenlappen, mens de dyreste koster opp mot 7-8000 kroner. Betal prisen du er komfortabel med – da er det større sjanse for at du blir fornøyd med kjøpet.

Takvifte test

Hvorfor er en takvifte en god investering?

Det finnes flere fordeler ved å kjøpe en takvifte. Vi har her samlet noen av dem:

 • Sikrer en god luftgjennomstrømning på spesielt varme dager
 • Noen modeller kan til og med resirkulere varmen
 • Du får en frisk bris, helt uten utendørstrekk
 • De aller fleste takvifter er en kombinasjon av vifte og lampe
 • Stilfulle takvifter vil gi et ekstra særpreg til ditt interiør

Dette har vi vurdert

Vi har vurdert følgende i vår test:

 • Luftgjennomstrømning
 • Utseende
 • Lydnivå
 • Funksjoner: belysning, varmluft og lignende.
 • Pris