fbpx

Taklampe test: Her er årets 11 favoritter (2023)

For best belysning i hjemmet trenger du en taklampe. Formålet med denne artikkelen er å gi deg bedre oversikt over det enorme markedet av taklamper.

Vi har testet og vurdert syv populære taklamper slik at du lettere kan velge den som passer deg og ditt budsjett. Ønsker du smartstyring på din lampe, anbefaler vi Philips Hue Ensis eller Philips Hue Flourish Planford. Disse kan du styre både med mobilen og stemmen din.

Jakter du etter en litt mer eksklusiv og elegant lampe, er det Taklampe A1965 Gubi vi ville ha gått for. Denne har et estetisk utseende få kan måle seg med.

Taklampe test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Philips Hue Ensis
En superfunksjonell smartlampe. Her kan du dimme, skifte farge og stille inn timer - alt med noen tastetrykk på mobilen.
SJEKK PRISEN →
Philips myBathroom
En kraftig, men samtidig skånsom, taklampe til baderommet. I tillegg har den markedets beste pris.
SJEKK PRISEN →
Philips Hue Flourish Plafond
En herlig taklampe med smartstyring. Denne lyser i et enormt utvalg av farger og vil derfor skape en magisk stemning i enhver situasjon. Men det beste er at du kan styre lyset ved hjelp av talekommando.
SJEKK PRISEN →
Gubi Taklampe A1965
Dette er en estetisk designerlampe utviklet av verdenskjente Paavo Tynell. Denne kombinerer moderne materialer med et stilrent utseende.
SJEKK PRISEN →
Molecular
En flott taklampe med enorm fleksibilitet. Her kan du justere de syv soklene akkurat i den retningen du ønsker. I tillegg til et flott utseende, gir den også rikelig med lys.
SJEKK PRISEN →
Skagerak Terne
En utsøkt designerlampe som kombinerer japanske lykter med dansk funksjonalisme. Dette pyntelyset vil garantert gi en behagelig atmosfære i stuen din.
SJEKK PRISEN →
HK Living Wicker Natur
En sommerlig taklampe som minner om en egyptisk flettekurv. Denne store taklampen vil utvilsomt friske opp ethvert rom i hjemmet ditt.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Philips Hue Ensis—Smartlampe

SJEKK PRISEN →

Denne smarte pendellampen fra populære Philips Hue er et godt kjøp for deg som ønsker markedets mest funksjonelle taklampe. Ikke bare kan du styre med mobilen din; denne kan også styres ved hjelp av talekommando. I tillegg kan den lyse i opptil 16 millioner forskjellige farger som faktisk kan koordineres med musikken.

Kompatibel med alle smartenheter

Ensis styrer du enkelt ved noen tastetrykk på mobilen, dersom du har en smartenhet som Andriod, iOS eller Google Assistant. Du kan velge funksjoner som lysfarge, dimming, wake up light, og selvsagt skru lampen både på og av.

Skulle du være usikker på om du husket å skru av lyset før du gikk på jobb kan du bare gå inn i appen og sjekke, og så eventuelt skru av lyset. Du kan også stille inn tidspunkt for når lyset skal slå seg av eller på, noe som er perfekt om du vil våkne til et behagelig lys uten å fysisk skru på bryteren.

Lysstyrken er også god, og her vil én taklampe være tilstrekkelig for å lyse opp et helt rom.

Nøytralt utseende

Utseendet er nok det som skuffet oss aller mest med taklampen fra Philips Hue. Ensis har et hvitt nøytralt design som minner mer om et tannlegelys, fremfor en moderne taklampe. Heldigvis gjør dens enorme lyseffekter opp for dette og gjør at denne blir et godt valg i enhver stue.

Prisen er også overkommelig, og med tanke på hvor funksjonell lampen er skulle man tro at prisen skulle være høyere.

Alt i alt er dette en herlig og ikke minst brukervennlig taklampe, med et noe kjedelig utseende, som vi absolutt anbefaler.

Oppsummert

 • Kan styres med mobilen og ved talekommando
 • Har en rekke funksjoner som dimming og timer, og kan lyse i flere forskjellige farger
 • God belysning
 • Overkommelig pris
 • Kjedelig design

LES MER


2. Philips myBathroom—Taklampe til baderom

SJEKK PRISEN →

Denne enkle taklampen gir deg et komfortabelt LED lys som er skånsomt mot øynene dine. I tillegg vil dens syntetiske diffusor gi en optimal belysning med en langvarig og energieffektiv lyskilde. Med andre ord, får du et behagelig lys som holder lenge.

Kraftig belysning

Lysstyrken på taklampen fra Philips er på hele 1300 lumen, noe som gjør at denne alene vil kunne lyse opp et helt baderom. Det hvite LED lyset vil også gi god oversikt samtidig som det hverken er for skarpt eller svakt. Dette er et lys som er helt perfekt på baderom.

Vi savner imidlertid en rekke funksjoner, som for eksempel dimming, men det fungerer likevel godt uten.

Størrelsen på lyset er på 32 x 8,5 centimeter og den veier 400 gram. Sammen med den hvite, nøytrale skjermen gir dette et lite ruvende lys som du nesten ikke vil legge merke til.

Skal du ha en mer fancy taklampe, må du styre unna denne.

Best på pris

Det aller beste med Philips myBathroom er dens fantastiske pris. Denne koster i underkant av 400 kroner, noe som er desidert minst, sammenlignet med de andre modellene i vår artikkel. Dette gjør Philips til en investering som gir deg ekstremt mye for pengene.

400 kroner for en levetid på 15.000 timer og en enestående lysstyrke, gjør denne til en lønnsom investering og et godt kjøp for enhver som trenger et ordinært baderomslys.

Oppsummert

 • Rund taklampe til baderom
 • Gir en sterk men samtidig behagelig belysning
 • Lyspæren som medfølger har en levetid på 15.000 timer
 • Markedets beste pris

LES MER


3. Philips Hue Flourish Plafond—Rund taklampe med smartstyring

SJEKK PRISEN →

Nok en taklampe fra verdensledende Philips Hue. Denne har mye av de samme egenskapene som sin søstermodell Ensis, men skiller seg på design og utseende. Her får du en rund, kompakt taklampe som nok er mer egnet for soverom og arbeidsrom, enn over spisebordet.

Styres med stemmen og mobilen

Fordelen med Philips Hue lampene er utvilsomt deres enkle bruksområder. Alt du trenger å gjøre er å ta opp mobilen, gå inn i appen og skru både av og på, dimme, skifte farge og hva enn du måtte ønske med lysene.

Av og til kan veien frem til lysbryteren være skremmende lang, og da er det ingenting som slår å kunne skru på lyset ved hjelp av mobilen eller til og med ved hjelp av talekommando. De ulike fargene er også med på å skape en unik stemning, og her får du en sjelden mulighet til tilpasse lyset etter hvilken stemning du ønsker.

Flourish Plafond er faktisk så smart at den kan følge musikken du spiller. Lyset vil da blinke og skifte farge i takt med rytmen som spilles fra mobilen din.

Overraskende god pris

Prisen på taklampen fra Philips Hue er overraskende lav. Man skulle tro at med alle disse funksjonene skulle prisen vært høyere, og dette er helt klart er en positiv overraskelse. Designet på lampen tilsier derimot at denne er mer egnet som en soveromslampe, enn noe man har i stuen.

Den har et rundt og lite elegant utseende, men det rike fargeutvalget gjør opp for mangelen på et spennende design.

Vår dom er at dette er et fantastisk kjøp dersom du er opptatt av mange funksjoner, men vi ville nok gått for andre modeller dersom du skal ha en ny taklampe til stuen.

Oppsummert

 • Smartstyring
 • Passer bedre på soverommet enn i stuen
 • Mange funksjoner
 • Overraskende lav pris

LES MER


4. Gubi Taklampe A1965—Elegant taklampe

SJEKK PRISEN →

Denne flotte designerlampen fra Gubi er ypperlig for deg som ser etter en stilren lampe til å ha over stuebordet. Lampen er designet av «mannen som lyste opp Finland», Paavo Tynell, og er en av markedets aller flotteste taklamper. Gubi kombinerer klassisk mote med moderne design, og vil derfor passe inn i både nymotens og gammeldagse hjem.

Materiale av polert messing

Designet til Gubi er meget karakteristisk, takket være dens perforerte og polerte messingmateriale, samt at den har en unik løftemekanisme som gjør at du enkelt kan heve og senke lampen til forskjellige høyder.

Anhenget lyser forsiktig gjennom et frostet glass, noe som gir en behagelig lysstyrke uten å være blendende. Denne er derfor perfekt over stuebordet eller spisebordet, der den vil bringe med seg et vakkert preg.

Målene på lampen er 46 x 26 centimeter, og den har en strømledning på 3,8 meter.

Høy pris

Ettersom at dette er en designerlampe som er utviklet av en av verdens mest berømte designere, er prislappen relativt høy. Her må du ut med nærmere 9000 kroner, noe som er mye for en taklampe, men overkommelig for en designerlampe.

Vår dom er at dette er et godt kjøp, dersom du synes det er verdt å betale nesten 9000 kroner for en taklampe.

Oppsummert

 • Designerlampe med flott utseende
 • Har en unik løftemekanisme som gjør det svært enkelt å heve og senke lampen
 • Passer utmerket over et spisebord eller stuebord
 • Ganske høy pris

LES MER


5. Molecular—Lampe med syv messingsokler

SJEKK PRISEN →

En vakker taklampe med syv belysende messingsokler som lyser i forskjellige retninger. Disse kan du også enkelt justere etter behov og flytte belysningen akkurat der du ønsker den. I tillegg har den en overkommelig prislapp som svært få taklamper av dette kaliberet er i nærheten av.

Vakkert utseende

Det stilrene utseende til Molecular gjør den utrolig elegant å se på. Denne kan plasseres hvor som helst i hjemmet ditt og vil garantert tilføre ekstra særpreg. Til og med når lysene er avslåtte, er denne pen å se på, og det er nesten så den har noe skulpturelt over seg.

Størrelsen på lampen er 48 x 58 centimeter og den har en ledning på tre meter. Dette er også med på å bidra til en fleksibel plasseringsevne og denne er gjerne spesielt flott å ha over et spisebord.

Belysningen er også sterk, men likevel ikke blendende. Selv om vi skulle ønske at den hadde dimming, er ikke dette noe vi faktisk savner, ettersom lysene lyser på en behagelig måte.

Bra pris

Det vi kanskje likte aller best ved den elegante taklampen fra Molecular, er dens svært gunstige pris. Å betale i underkant av 3000 kroner for en lampe av dette kaliberet er nesten overraskende lavt.

I tillegg vil dens flotte, moderne utseende gjøre at den passer godt inn i alle rom, i alle hjem. Dette er med andre ord et svært godt kjøp som gir deg veldig mye for pengene. Det eneste du må være oppmerksom på er at lyspærer ikke medfølger og må kjøpes separat.

Oppsummert

 • Elegant taklampe med justerbare sokler
 • God belysning
 • Bra pris
 • Passer utmerket i alle rom, men kanskje spesielt over et spisebord
 • Lyspærer medfølger ikke

LES MER


6. Skagerak Terne—Japansk inspirert taklampe

SJEKK PRISEN →

Taklampen er designet av kreative Bjørn van den Berg og har hentet inspirasjon fra japanske lykter og dansk funksjonalisme. Den moderne, men samtidig tidløse taklampen Terne, passer utmerket over alle stuebord, kontorbord eller i stuehjørner som trenger litt ekstra belysning.

Behagelig lys

Lyset til den vakre pendellampen gir et mykt og behagelig lys som kommer til å gi hjemmet ditt en magisk stemning. Skap en romantisk atmosfære i vintermørke mens du nyter en varm kopp med kakao sammen med din kjære. Den dempede belysningen bidrar til å skape enhver stemning du måtte ønske.

Lampen har et noe ovalt design som skal minne om en japansk lykt, og er laget av et munnblåst opalglass som holdes på plass av et håndtak i pulverlakkert aluminium, noe som forbedrer lampens diskrete uttrykk.

Sammen med dens nette størrelse på 36 x 22 centimeter, gir dette et annerledes men samtidig nydelig utseende.

Vår dom

Terne er en taklampe som er riktig så flott å hvile øynene på, samt at den myke lysstyrken gir en behagelig stemning, uansett setting. Prisen på nærmere 4000 kroner er heller ikke den verste for en designerlampe, men gjerne litt i overkant for noe som fungerer mer som pynt enn lys.

For det er akkurat dette Terne er; nemlig, pynt. Lyset skaper kanskje en behagelig atmosfære, men det kommer ikke i nærheten av å faktisk lyse opp noe som helst. Her trenger du eksterne lyskilder dersom du skal ha rikelig med lys.

Vår dom er at dette er et godt kjøp om du er villig til å betale opp mot 4000 kroner for et lite pyntelys.

Oppsummert

 • Designerlampe fra Bjørn van den Berg
 • Et mykt og behagelig lys som skaper en koselig atmosfære
 • Lysstyrken er svak og denne alene vil ikke kunnelyse opp et rom
 • Fungerer mer som pynt enn som lyskilde

LES MER


7. HK Living Wicker Natur—Flettet taklampe

SJEKK PRISEN →

En håndvevd taklampe med flettet kurvmateriale. Denne sommerlige lampen fra HK Living minner om en egyptisk flettekurv og passer fint inn i både moderne og klassiske hjem i nesten alle rom. Uansett om den er på soverommet, i stuen eller på kjøkkenet vil denne gi et friskt og oppløftende utseende.

Stor taklampe

Taklampen er veldig stor i størrelsen, og har målene 80 x 80 x 60 centimeter. Denne vil derfor ta mye plass og oppleves som veldig ruvende der den henger. Det betyr at den vil trekke til seg mye oppmerksomhet.

Bor du i en mindre leilighet er denne derfor ikke å anbefale. Med denne vil rommet virke mye mindre, ettersom den tar opp så mye plass. Men har du godt med romplass, er Wicker Natur absolutt et flott tilskudd til rommet.

Lysstyrken og fargen er i tillegg sterk og forfriskende. Her vil du hverken bli blendet av et skarpt lys eller oppleve at lysstyrken er for svak. Denne har den perfekte kombinasjon av lysstyrke og lyskomfort.

Konklusjon

Denne taklampen er uten tvil flott og elegant, og vi liker dens noe annerledese design. Hvorvidt dens store størrelse teller positivt eller negativt må du nesten selv vurdere, og for oss har dette både fordeler og ulemper.

Denne vil helt klart friske opp et nøytralt og kjedelig rom, men kan også bli for dominerende i et mindre rom.

Prisen på 5000 kroner er også å forvente, og alt i alt er dette en taklampe vi gledelig anbefaler.

Oppsummert

 • Stor taklampe med flettet kurv design
 • Behagelig, men samtidig sterk lysstyrke
 • Denne passer godt i både moderne og klassiske hjem
 • Rettferdig prislapp

LES MER


Hvilke taklamper er best?

Hvilken taklampe som er best, kommer an på deres egenskaper. Hver modell kommer i forskjellige størrelser, med ulike egenskaper og ulik lysstyrke. Det er også stor forskjell på hvilke rom de ulike taklampene er egnet å være på, og dette er noe som må vurderes.

For å finne taklampen som er best må vi vurdere de ulike egenskapene:

Lysstyrke

Hvor sterk belysning trenger du? Noen av lampene er til for å gi rikelig med lys, mens andre kun er til for å være pynt. Vi lærte gjennom vår test at Philips myBathroom gir best lysstyrke. Denne lyser hele 13.000 lumen, noe som var desidert mest av taklampene vi testet.

Utseende

Dersom taklampen skal henge i stuen og fungere like mye som pynt, er en av designerlampene de beste alternativet. Disse koster en del mer enn en ordinær taklampe, men vil til gjengjeld gi en herlig stemning i hjemmet ditt.

Vi likte taklampen fra Gubi svært godt. Denne har et elegant og tidløst utseende som passer i alle hjem.

Funksjoner

Dersom vi vurderer funksjoner er det liten tvil om at Philips Hue er de beste. Med Philips Hue kan du dimme, skifte farge og tidsinnstille lysene enkelt med mobilen din.

Størrelse

Den største lampen i denne artikkelen er HK Living Wicker Natur, mens den minste er Philips myBathroom. Hva som er beste størrelsen må du vurdere ut fra ditt behov.

Pris

Best på pris er nok en gang Philips myBathroom, men du får mye mer for pengene dersom du går for en av Philips Hue modellene.

Hvilken taklampe skal man velge?

Hvilken taklampe du bør velge kommer an på dine behov og preferanser. Du må vurderer hvilket rom den skal være i, utseendet og lysstyrken du trenger fra taklampen før du gjør ditt valg. I tillegg burde prisen ha litt å si, ettersom det er enorm forskjell mellom de dyreste og billigste modellene.

Her er faktorer du burde vurdere før du gjør ditt kjøp:

 • Lysstyrke
 • Utseende
 • Funksjoner
 • Hvilket rom lampen skal være i
 • Pris

Taklampe test