fbpx

Symaskin test: Beste maskiner i 2022

En symaskin er blant redskapene alle husholdninger bør ha tilgjengelig. Selv om en symaskin gjerne er betraktet som noe bestemor og tradisjonelle husmødre behersker er det utallige årsaker til at symaskinen fortsatt fortjener en plass i det moderne hjemmet. Man kan spare penger på en rekke enkle gjøremål som å legge opp gardiner, reparere klær eller produsere enkle tekstil artikler til både hjem og gaver.

Særlig om du har små og aktive barn i huset vil en skikkelig symaskin være en utmerket måte å redusere kostnader på. Du kan enkelt sy på lapper eller reparere klær og utstyr fremfor å erstatte det hver gang de har vært uheldige under lek og idrett. I tillegg vil det hjelpe med formålet mange har om å redusere vår bruk-og-kast kultur langt mer. Dette bidrar til sirkulær økonomien og sørger for at klær får både lengre levetid og muligheten for ny glans.

For å finne frem til de beste symaskinene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett og tidligere publiserte best i test artikler. Vi har også samlet inn informasjon fra forhandlere og produsenter for å få et bredest mulig sammenligningsgrunnlag. Med dette grunnlaget har vi kommet frem til de fem beste maskinene for deg som ønsker en robust og praktisk symaskin i hjemmet.

Det har skjedd en revolusjon innen symaskin det siste tiåret der stadig mer smart teknologi har blitt implementert i maskinene. Dette har gjort at man ikke lenger trenger å holde styr på en rekke mindre detaljer som avstand på sømmer, knapphull og lignende. Dette kan maskinene selv holde styr på ved at du legger inn foretrukne spesifikasjoner før du starter arbeidsøkten. Deretter vil de fleste maskiner lagre disse innstillingene og automatisk implementere disse hver gang du starter maskinen.

Den maskinen som kom best ut av våre undersøkelser var Brother DS120s som er en allsidig og praktisk maskin. Den elektriske symaskinen kommer med 20 forskjellige sømmer inkludert overlock og 3 forskjellige helautomatiske knapphull. Det praktiske LCD displayet viser aktive innstillinger inkludert stinglengde- og bredde. Alt-i-alt er den enkel å bruke, samtidig som den leverer et utmerket resultat.

VÅRE favoritter

 • 310 sømmer
 • Intelligent sying
 • Lagringsfunksjon for innstillinger
SJEKK PRISEN →
 • “Snap-on” pedal
 • 20 sømmer
 • LCD Display
SJEKK PRISEN →
 • 40 sømmer
 • Drop-in spolesystem
 • Praktisk display
SJEKK PRISEN →

Symaskin test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Brother DS120s
Elektrisk symaskin med 20 sømmer og praktisk LCD skjerm. Denne maskinen gjør det enkelt å reparere klær, legge opp gardiner, samt gjennomføre andre praktiske tekstiloppgaver hjemme. Den store LCD skjermen viser alle innstillinger slik at du alltid har full kontroll på hva maskinen gjennomfører.
SJEKK PRISEN →
Veritas Marion
Dersom du er på jakt etter en rå symaskin som stiller sterkt opp uansett utfordring vil Veritas Marion være den beste kandidaten. Denne premium symaskinen kommer med hele 310 sømmer og muligheten til å skreddersy både innstillinger og programmer etter eget ønske. Den integrerte minnefunksjonen gjør det enkelt å finne tilbake til innstillinger og programmer etter behov.
SJEKK PRISEN →
Brother CS10S
Dersom du går rundt med en spirende klesdesigner i magen vil dette være maskinen som omgjør ide til virkelighet. Oppgraderingen til den populære CS10 er en av de nyeste og mest innovative maskinene til Brother, og gjør det enkelt å utforme dine egne kreasjoner. Den allsidige symaskinen er spekket med smarte funksjonaliteter og gjør det lekende lett å sy.
SJEKK PRISEN →
Singer C5205
Når det gjelder symaskiner er det lite som slår klassikeren. Singer C5205 er en intelligent oppgradering av den klassiske symaskinen og kommer med all den nødvendige funksjonaliteten. Den elektriske symaskinen er lett å jobbe med og kan med enkle endringer tilpasses de aller fleste materialer du skulle ønske å arbeide med.
SJEKK PRISEN →
Emerio SEW-122275
Emerio SEW er en praktisk batteridrevet symaskin som passer alle budsjetter. Maskinen byr på 2 hastigheter og et rett sting, den innebygde lampen gjør at du kan arbeide med maskinen alle steder og den er derfor en utmerket bærbar løsning. Fotpedalen kobles enkelt på maskinen og deretter er maskinen klar for bruk.
SJEKK PRISEN →

1. Brother DS120s – Best i test

BROTHER DS120s

SJEKK PRISEN →

DS120S er en elektrisk symaskin fra det anerkjente merket Brother. Her får du en symaskin som yter godt, men samtidig er svært enkel i bruk. Du trenger med andre ord ikke å være en erfaren husmor eller ekspert på tekstilarbeid for å kunne betjene maskinen. Med 20 forskjellige sømmer og automatisk lockdown funksjon vil denne kunne gjennomføre alle typer oppgaver fra reparasjon av klær til å legge opp gardiner og lignende uten problemer.

Maskinen er utstyrt med en praktisk LCD skjerm som gjør at du hele tiden ser hvilke innstillinger som er aktive på maskinen. Her vil du også finne informasjon knyttet til stinglengde- og bredde. Den har også nålitræer, “snap-on” trykkpedal for enkel montering og nålstopp oppe/nede. Maskinen er en oppgradering fra den tidligere bestselgende modellen DS120 og kommer med hele 5 år reklamasjonsrett.

Er du på jakt etter en slitesterk og praktisk symaskin vil Brother DS120S være et utmerket valg. Den kan gjennomføre alle typer tekstilarbeid, men er fortsatt svært enkel å betjene selv for nybegynnere. “Snap-on” fotpedal gjør at den enkelt kan monteres og pakkes bort igjen etter bruk uten at det blir tidkrevende.

Oppsummering

 • “Snap-on” pedal
 • 20 sømmer
 • LCD Display

LES MER

2. Veritas Marion – Premium

VERITAS Marion

SJEKK PRISEN →

Denne rå maskinen fra Veritas kommer med 310 forskjellige sømmer og kan by på alle funksjonaliteter du måtte ønske deg i en symaskin. Det har til og med forhåndsprogrammerte funksjonaliteter til å sy tall- og bokstaver. Marion har også en integrert minnefunksjon som gjør det mulig å legge inn dine ønskede innstillinger, for deretter å lagre dem ved å trykke på lagre-knappen. Dette vil gjøre at maskinen raskt og enkelt finner tilbake til innstillingene dine uten at du trenger å legge dem inn manuelt hver gang.

Maskinen har også en egen funksjon for å sikre sømmene dine. Ved å trykke på en knapp vil maskinen automatisk sy tre sikringssømmer og deretter stoppe. Dette bidrar til å sikre arbeidet ditt og opprettholde en høy kvalitet på sømmene underveis i arbeidet. Marion er en smart maskin som tenker og utfører arbeidet for deg. Dette er småting som maskinen selv tar hånd om slik at du kan fokusere på selve arbeidet.

Dersom du er på jakt etter noe av det råeste tilgjengelig på markedet vil Veritas Marion være et utmerket alternativ. Her får du en symaskin som gjør selv de mest kompliserte arbeidsoppgaver enkle og opprettholder arbeid av høy kvalitet. Resultatet er en smertefri arbeidsopplevelse der du kan utføre arbeidet uten å måtte stresse med sømmer, avstander og sikring.

Oppsummert

 • 310 sømmer
 • Intelligent sying
 • Lagringsfunksjon for innstillinger

LES MER

3. Brother CS10S – Mye for pengene

BROTHER CS10S

SJEKK PRISEN →

Denne allsidige symaskinen fra Brother er den oppgraderte versjonen av bestselgeren CS10. Som en av de nyeste maskinene i den innovative hjemme-serien til Brother er dette en maskin av høy kvalitet. Spekket med smart funksjonalitet kan du utforme dine egne kreasjoner og gjøre ideer om til virkelighet. Maskinen er produsert med klesdesign i tankene og har derfor raskt blitt et populært alternativ hos kreative sjeler.

Maskinen har 40 sømmer inkludert overlock sømmer, automatisk festefunksjon, nålstopp, 5 x 1-trinns automatisk knapphull funksjon og kan redusere hastigheten med 50% ved behov. Dette kommer svært godt med dersom du arbeider med kompliserte design der punktlighet er viktig for designet. I tillegg har den et praktisk display der du til enhver tid kan se de aktive innstillingene på maskinen. Dette gir deg full kontroll over prosessen og muligheten til å skreddersy arbeidet ditt.

Uansett om du går rundt med en spirende klesdesigner i magen, eller bare ønsker en maskin som passer godt inn i gjenbruksøkonomien vil CS10S være en super maskin. Skreddersydd for arbeid med klær og tekstil vil denne maskinen gjøre det enkelt å gi gamle klær et nytt utseende, eller skape helt nye kreasjoner fra tegnebrettet.

Oppsummert

 • 40 sømmer
 • Drop-in spolesystem
 • Praktisk display

LES MER

4. Singer C5205 – Klassikeren

SINGER C5205

SJEKK PRISEN →

Singer har lenge vært den ledende produsenten av symaskiner og opprettholdt det klassiske designet. Maskinen har 80 sømmer inkludert og 6 stk 1-trinns automatisk knapphull. Singer er produsert for å holde en liten evighet og den robuste heavy duty metallrammen gjør den til en maskin verdig de aller fleste utfordringer.

For at maskinen skal være enkel å montere kommer den med snap-on trykkføtter og en ekstra høy trykkfotløft. Dette gjør at man slipper unna med en mer ergonomisk korrekt posisjon på foten for lange arbeidsøkter med symaskinen. Det fastmonterte bærehåndtaket gjør den enkel å transportere med seg.

Noe av det nyeste som er inkludert på denne klassikeren er en praktisk LCD skjerm. Den gir god oversikt over stingbredde, nålposisjon og en rekke andre opplysninger. Uansett om du er helt ny til sying, eller er en bevandret ekspert vil Singer C5205 være en utmerket maskin. Klassikeren kommer i et praktisk og slitesterkt design som gjør maskinen lett å betjene.

Oppsummert

 • LCD skjerm
 • Snap-on trykkføtter
 • 80 sømmer

LES MER

5. Emerio SEW-122275 – Best på budsjett

EMERIO SEW-122275

SJEKK PRISEN →

SEW-122275 fra Emerio er en praktisk bærbar symaskin som er et utmerket budsjettvalg. Maskinen kommer med muligheten for rette sting og enkle, men praktiske sømmer. Maskinen har ikke et like bredt utvalg av sømmer og programmer som mer avanserte maskiner, men den fungerer utmerket til tekstilarbeid eller reparasjon av klær. Særlig det faktum at den er bærbar og batteridrevet gjør at den fungerer utmerket til reparasjon av klær.

Takket være den lett monterte fotpedalen og batteriet kan du enkelt koble opp maskinen hvor som helst. Den kommer med to forskjellige hastigheter på sømmen som gjør at du kan redusere hastigheten der det er nødvendig for høyere fokus, eller detaljer under arbeidet. Symaskinen har en innebygd lampe som gjør det mulig å arbeide selv på farten. Nettopp disse praktiske detaljene er årsaken til at vi har tatt med SEW-122275 i testen vår som en praktisk budsjettløsning. Den leverer utmerket på ytelse, samtidig som det er et stort pluss at den fungerer uten behov for strømkabel.

Skal du bare ha en symaskin som leverer det mest nødvendige vil Emerio SEW-122275 være et utmerket alternativ. Maskinen utfører jobben sin på en god måte og fungerer helt fint til reparasjon av klær, eller mindre detaljpregede arbeidsoppgaver. Det er også et stort pluss at den kommer til en svært overkommelig pris og med muligheten for å arbeide ved hjelp av batteri uten fast strømledning.

Oppsummert

 • Batteridrevet
 • 2 hastigheter
 • Innebygd arbeidslys

LES MER


Spørsmål og svar

Hva betyr det at maskinen har mange forskjellige sømmer?

At en maskin har mange sømmer betyr at den kan legge søm ved hjelp av et forhåndsprogrammert system på maskinen.

Bør man velge kablet eller batteridrevet symaskin?

Har du til hensikt å bruke en symaskin for lange perioder eller ofte vil det være anbefalt å bruke en kablet symaskin. Disse har bedre kraft, men kommer også med langt flere funksjonaliteter enn batteridrevne maskiner.

Kan man senke hastigheten på en symaskin?

De aller fleste symaskiner kan senke hastigheten på sømmen slik at det er enklere å legge til rette for detaljer eller rette opp en søm som har forskjøvet seg. Dette kan du oftest styre ved hjelp av fotpedalen slik at du har full kontroll.

Hva er en smart symaskin?

En smart symaskin har innebygde støttesystemer der maskinen selv følger opp avstand på sømmer, bredde på knappehull og lignende. Dette gjør at du kan fokusere på selve arbeidet og la maskinen sikre kvaliteten.

Har alle symaskiner et LCD display?

De aller fleste maskiner har i dag en eller annen form for skjerm, dette fordi stadig flere innstillinger velges digitalt fremfor at maskinen er utstyrt med knapper og spaker.