fbpx

Sykkelstativ bil test: Våre 5 favoritter (2022)

Dersom du eller noen i familien er sykkelentusiaster, er det ganske sannsynlig at du har vært inne på ideen om å kjøpe et sykkelstativ for bilen. Noen ganger kan det være vanskelig å velge, og spesielt om du skal kjøpe noe du ikke har kjøpt eller brukt før. Vi har i hvert fall gjort vårt for å gjøre det enklere for deg å velge. Vi har vurdert sykkelstativene som er på markedet nå, og funnet fem favoritter basert på ulike kriterier som egenskaper, funksjoner, sikkerhet og pris. Forhåpentligvis finner du din favoritt blant disse fem!

VÅRE favoritter

 • Testens mest kostbare sykkelstativ
 • Plass til to sykler på stativet
 • Brukervennlig og fortsatt enkel tilgang til bagasjerom
SJEKK PRISEN →
 • Testens rimeligste sykkelstativ
 • Brukervennlig, enkelt å feste og ta av sykkel
 • Ferdig montert, ingen bruk av verktøy
SJEKK PRISEN →
 • Svært brukervennlig sykkelstativ
 • Rask og enkel montering og lasting
 • Oppfyller City Crash normen
SJEKK PRISEN →

Sykkelstativ bil test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Thule Bike Carrier Pro Ride 591
Dette er testvinneren blant våre favoritter. Til en veldig rimelig pris får man kvalitet og brukervennlighet. Stativet er enkelt å montere, sykkelen er enkel å sikre og ta av. Gode tilbakemeldinger på at sykkelen står svært stødig selv på dårlige veier.
SJEKK PRISEN →
Thule VeloCompact 2 7-pin
Det mest kostbare sykkelstativet i vår test, men du kan plassere to sykler på stativet og slik trenger du bare kjøpe et stativ i stedet for to. Det er også enklere med et stativ med tanke på oppbevaring og forberedelser før transport.
SJEKK PRISEN →
Thule Proride, Sykkelstativ bil
Et svært brukervennlig sykkelstativ som er enkelt å montere og lasting er som en lek. Leveres sammen med T-spor adaptere 20x20 mm.
SJEKK PRISEN →
Thule UpRide, Sykkelstativ bil
Sykkelstativet som gir maksimal rammebeskyttelse og som passer for de aller fleste sykler, både tradisjonelle, mountainbikes og sykler med større rammer.
SJEKK PRISEN →
Thule Proride Black, Sykkelstativ bil
Det mest elegante sykkelstativet i vår test.
SJEKK PRISEN →


1. Thule Bike Carrier Pro Ride 591 – Vinneren av vår test!

Thule Bike Carrier Pro Ride 591

SJEKK PRISEN →

Sykkelstativet Thule Bike Carrier Pro Ride 591 er ikke bare testens rimeligste sykkelstativ, men faktisk også testvinneren blant favorittene våre!

Produsent

Vi assosierer merkenavnet Thule med pålitelighet og kvalitet. Thule er kjent for å utvikle produkter for å hjelpe oss å frakte hva det måtte være. Hvem har vel ikke sett tilhengere med Thule logoen nesten hver eneste gang vi er ute i trafikken?

Spesifikasjoner og mål

Bike Carrier Pro Ride 591 er egnet for å frakte sykler opp til 20 kg. Sykkelen låses til stativet og stativet låses til takstativet (låser medfølger). Sykkelstativet skal plasseres på biltaket og det veier 4,2 kg. Dimensjoner på stativet er 145 x 32 x 8.5 cm (L x B x H). Stativet er kompatibelt med takrelinger med T-spor 20 x 20, slik som Wingbar, Slidebar, Aerobar og Squarebar fra Thule. I kombinasjon med adapter 889-1 passer stativet også til originalrelinger med T-spor 24 x 20. Sykkelstativet passer ikke for elektriske sykler. Stativet kan justeres for hjulstørrelser opp til 2,5 tommer. Passer sykkelrammer opp til 100 mm (ovale 80x100mm, runde 22-80mm). Stativet har kun plass til 1 sykkel.

Brukervennlighet og sikring av sykkel

For de som liker å paradere sykkelen som en konge på taket, er dette sykkelstativet et utmerket valg. Produsenten vet at ingen liker å plages med montering, og det slipper du med dette stativet som er forhåndsmontert. Dermed behøver du ikke tenke på verktøy engang. Det er også enkelt å flytte stativet fra en side av bilen til den andre. Sykkelen plasseres automatisk helt riktig ved sikring, takket være utformingen på rammeholder og hjulholder. Stativet er designet for at du raskt og enkelt skal kunne sikre sykkelen i stativet. Momentbegrensningshulet kontrollerer hvor mye kraft sykkelen belaster rammen med og det vises tydelig når den er korrekt festet.

Tilbakemeldinger fra kunder

Bike Carrier Pro Ride 591 har mottatt svært gode tilbakemeldinger review fra kunder som allerede har kjøpt og testet ut sykkelstativet. Både når det gjelder kvalitet, brukervennlighet og pris scorer stativet svært høyt. Kundene skryter av at sykkelen sitter svært godt, og du behøver ikke være bekymret selv om du kjører på svært svingete veier eller holder litt høy fart. Et annet moment som trekkes fram som positivt er at stativet er brukervennlig og det er veldig enkelt å feste sykkelen eller ta den av.

Testens vinner

Sykkelstativet Bike Carrier Pro Ride 591 tar en klar seier i vår test. Til en veldig rimelig pris får du et sykkelstativ av høy kvalitet som sitter stødig under transport, slik at du kan føle deg trygg selv på kronglete veier. Attpåtil er stativet veldig brukervennlig. Montering, festing og fjerning av sykkelen er enkelt og gjøres fort.

Konklusjon

 • Testens rimeligste sykkelstativ
 • Brukervennlig, enkelt å feste og ta av sykkel
 • Ferdig montert, ingen bruk av verktøy
 • Sykkel og stativ står stødig også på svingete veier

LES MER

2. Thule VeloCompact 2 7-pin – Premium valg

Thule VeloCompact 2 7-pin

SJEKK PRISEN →

Sykkelstativet for en aktiv familie. Enda et kvalitetsprodukt fra Thule, men denne gangen med plass til to sykler.

Produsent

Vi vet at Thule er et kjent merke, og de er pålitelige også når det kommer til sykkelstativ for bil. Utviklerne i selskapet består av friluftsentusiaster som vet hva de holder på med, og hvilke behov kundene har.

Spesifikasjoner og mål

Når du kjøper et VeloCompact 2 7-pin fra Thule, så får du plass til to sykler på samme stativ. Sykkelstativet tåler en total vekt på opptil 46 kg, så nå kan du ta med enten kona, mannen eller junior med på sykkeltur langt hjemmefra. Maks vekt per sykkel er 25 kg. Stativet veier 14,1 kg og i sammenslått tilstand måler det 106 x 66 x 30 cm. Ellers er målene 130 x 56 x 76 cm. Du kan bruke stativet i rammer med dimensjoner 22–80 mm. Sykkelstativet monteres på tilhengerfestet og avstand mellom syklene blir 19 cm. Brukes ved at man fester syklene på stativet, og stativet festes på hengerfestet. Låser følger med ved kjøp.

Brukervennlighet og sikring av sykkel

Dette er et sykkelstativ som skal festes bak på hengerfestet. Du tenker kanskje at det blir mye styr og org når man skal åpne bagasjeluka. Det har Thule tatt med i betraktningen, og sykkelstativet er utviklet med en smart fotpedalvipping som gir deg enkel tilgang til bagasjerommet selv når syklene er monterte. Hjulene festes med lange hjulstropper, men disse har spenner slik at det blir enkelt å feste hjulene.

Like enkelt er det å løsne de etter transport. Sykkelstativet kan legges sammen og blir da merkbart mindre og enkelt å ta med eller lagre. Stativet får plass i de aller fleste bagasjerom. Sykkelstativet er både kompakt og lettvektig og passer til hverdagsbruk. Hverdagen og transport blir enklere for familier med flere sykkelentusiaster.

Tilbakemeldinger fra kunder

VeloCompact 2 7-pin har fått gode reviews som går på både kvalitet og brukervennlighet. Mange liker å ikke måtte ha flere sykkelstativ å forholde seg til, selv om man vil ha med seg to sykler rundt omkring. I tillegg er de fornøyde med enkel tilgang til bagasjerom selv om syklene er festet på.

Konklusjon

 • Testens mest kostbare sykkelstativ
 • Plass til to sykler på stativet
 • Brukervennlig og fortsatt enkel tilgang til bagasjerom

LES MER

3. Thule Proride, Sykkelstativ bil – Mest brukervennlig

Thule Proride, Sykkelstativ bil

SJEKK PRISEN →

Thule Proride er et oppreist sykkelstativ som er designet for rask montering, så enkelt at enhver kan gjøre det på null komma niks.

Produsentens historie

Thule er et svensk selskap som har sin opprinnelse i de smålandske skogene i Sverige, nærmere bestemt Hillerstorp. Selskapet ble grunnlagt i 1942, men de første takstativene ble lansert først 20 år senere.

Spesifikasjoner og mål

Sykkelstativet leveres ferdig montert, ingen verktøy kreves for å komme seg igang og komme seg avgårde. Stativet tåler en vekt på 20 kg, og oppfyller også City Crash normen. City crash normen er et krav fra Thule som innebærer at stativet gjennomgår en del tester. Stativet blir blant annet påført effekten av en kollisjonsimpuls på 8 G. Dette tilsvarer en kollisjon mellom to kjøretøy i urbane omgivelser.

Selve sykkelstativet veier 4,2 kg og måler 145 x 32 x 8,5 cm. For sykler med rund ramme kan du bruke stativet til sykler med rammedimensjoner 22-80 mm. For sykler med oval ramme passer stativet dimensjonene maks. 80 x 100 mm. Thule ProRide leveres med T-sporadaptere 20 x 20 mm slik at sykkelstativet kan monteres rett på lastestenger med T-spor.

Brukervennlighet og sikring av sykkel

ProRide er svært brukervennlig, og det er ingen sak å montere stativet eller feste sykkelen. Takket være designet til rammeholderen og hjulholderen vil sykkelen automatisk bli plassert riktig når du sikrer den. Sikring av sykkel er svært enkel, siden momentbegrensningshjulet vil kontrollere hvor stor kraft sykkelrammen blir belastet. Risikoen for at du skader rammen er minimal, fordi trykket fordeles på gripeputer som former seg etter rørene i sykkelrammen. Hvis du har behov for å flytte stativet fra den ene siden av bilen til den andre, gjøres det også kjapt og enkelt.

Tilbakemeldinger fra kunder

ProRide fra Thule har fått gode skussmål hva gjelder å transportere sykler. Spesielt får de god kritikk angående lett montering og lasting.

Konklusjon

 • Svært brukervennlig sykkelstativ
 • Rask og enkel montering og lasting
 • Oppfyller City Crash normen
 • Leveres med T-spor adaptere 20×20 mm

LES MER

4. Thule UpRide, Sykkelstativ bil – Allrounderen

Thule UpRide, Sykkelstativ bil

SJEKK PRISEN →

UpRide er et universelt stående sykkelstativ som passer de aller fleste sykler. Null rammekontakt sørger for maksimal rammebeskyttelse.

Produsent og miljøansvar

Thule som produsent har forpliktet seg til å produsere produktene sine på en ansvarlig måte. De inspirerer og hjelper mennesker til å leve aktive friluftsliv. De ønsker å bevare naturen på best mulig måte, slik at kommende generasjoner kan nyte den akkurat slik som vi gjør i dag. Miljøet blir tatt hensyn til både når det gjelder produksjon og valg av leverandører og kilder. De går inn for å redusere transportavstander, optimalisere pakking og utnytte kapasiteten.

Spesifikasjoner og mål

I UpRide kan du feste sykler med alt fra 20″- til 29″ med en akselavstand på opptil 1300 mm og hjul opptil 3″. Dersom du benytter adapter kan stativet også brukes til sykler med hjul opptil 5″. Stativet tåler belastning av sykler opptil 20 kg. Dimensjoner utvendig er 163 x 31,5 x 10,5 cm og stativet skal plasseres på bilens tak. Det er plass til 1 sykkel.

Brukervennlighet og sikring av sykkel

UpRide passer perfekt for sykler med karbonramme, mountainbikes og andre sykler med sensitiv ramme, fordi du får maks rammebeskyttelse. Kroken griper godt om forhjulet slik at det ikke oppstår noen rammekontakt. Det universale designet tilrettelegger for bruk til sykler med utradisjonelle rammer, bakhjulsoppheng og flaskeholdere. Skrallehjulstropp sikrer bakhjulet til brettet. Monteringen gjøres både raskt og sikkert.

Tilbakemeldinger fra kunder

Dette sykkelstativet har fått veldig gode tilbakemeldinger, spesielt fra eiere av sykler som er litt utradisjonelle, slik som Mountainbikes og sykler med tykke rammer. Det er enkelt å feste sykkelen, noe som er viktig når du skal holde sykkelen opp samtidig. Ingen plunder med stropper for sikring.

Konklusjon

 • Passer til de aller fleste sykler, også de med utradisjonelle rammer
 • Ingen rammekontakt under transport gir maksimal rammebeskyttelse
 • Svært enkel lasting

LES MER

5. Thule Proride Black, Sykkelstativ bil – Beste design

Thule Proride Black, Sykkelstativ bil

SJEKK PRISEN →

Dette er det samme sykkelstativet som Thule Proride, men denne gangen i svart.

Produsent og testing

Thule Proride Black oppfyller City Crash normen fra Thule. Selskapet driver et eget testsenter hvor de utsetter sykkelstativene for mange ulike påkjenninger. Dette kan være å feste dobbelt av maksimal belastning på et stativ for deretter å trykke på en knapp som simulerer en reise rundt jorden flere ganger. Stativene blir også testet i ekstreme temperaturer, fukt, UV stråling, vindtunneler, slipptester eller skadelige kjemikalier. Kollisjonstester blir også gjennomført. Dette gjøres for å sikre sikkerheten til både mennesker og at produktet er slitesterkt.

Spesifikasjoner og mål

ProRide Black er et takmontert sykkelstativ med en lastekapasitet på 20 kg. Stativet passer rammedimensjonene 22-80 mm for runde rammer og 80 x 100 mm for ovale rammer.

Brukervennlighet og sikring av sykkel

Sykkelen plasseres automatisk riktig når du sikrer den og gripekloen har en forlenget underarm som hindrer at sykkelen faller. Vi liker allerede brukervennligheten til Thule Proride, men denne modellen i svart ser ekstra bra ut uansett hvilken farge du har på bilen.

Tilbakemeldinger fra kunder

Stativet får gode reviews for å være brukervennlig, stabilt selv i god fart og sist, men ikke minst for sitt elegante design.

Konklusjon

 • Meget brukervennlig
 • Stabil også i høy fart
 • Beste design blant våre favoritter

LES MER