fbpx

Sykkelstativ bil test: Våre 5 favoritter (2023)

Å finne det perfekte sykkelstativet for bilen kan være en utfordrende oppgave. Det er en rekke viktige faktorer å ta i betraktning – alt fra biltypen, sykkeltypen, brukervennlighet, sikkerhet og ikke minst budsjett. Å navigere i dette landskapet kan være forvirrende, men frykt ikke! Vi har satt oss inn i dette markedet og funnet de beste sykkelstativ bil som er tilgjengelige, uavhengig av behov og budsjett.

Enten du skal på en lang sykkeltur i fjellet, en dagstur til en nærliggende by, eller bare trenger en enkel løsning for å transportere sykkelen fra punkt A til B er det et sykkelstativ for bil som passer til dine behov. Vi har gjennomgått en rekke stativer – fra premiumvalg for de mest entusiastiske syklistene, til mer økonomiske alternativer som fortsatt leverer kvalitet og pålitelighet.

Hver kategori inkluderer sykkelstativ som har utmerket seg i markedet for deres kvalitet, brukervennlighet og holdbarhet. Vår hensikt er å hjelpe deg å finne et sykkelstativ som ikke bare passer til sykkelen din, men også til bilen din, dine sykkelturer og ditt liv.

Sykkelstativ bil test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
PRO-USER Amber Deluxe II
PRO-USER Amber Deluxe II er det beste sykkelstativet for bil på markedet med sin solide konstruksjon, enkle montering, og romslige design. Det tilbyr ekstra sikkerhetsfunksjoner som ryggelys og tåkelys, men er ikke egnet for elsykler
SJEKK PRISEN →
PRO-USER Amber Deluxe IIII
PRO-USER Amber Deluxe IIII er det ideelle sykkelstativ bil med plass til fire sykler. Enkel montering, solid konstruksjon og praktiske funksjoner gjør det til den perfekte følgesvennen for sykkelentusiaster. Med sikkerhetsdetaljer som låsbare sykler og stativ kan du føle deg trygg under transporten.
SJEKK PRISEN →
Atera Strada E-Bike
Atera Strada E-Bike er det ultimate sykkelstativ bil for elsykler. Det kommer samlet og er enkelt å montere på bilen. Med stor kapasitet, lav vekt og smarte funksjoner, er det en pålitelig løsning for å transportere elsykler trygt.
SJEKK PRISEN →
Atera Strada DL
Atera Strada DL er det beste sykkelstativ bil med flat bakende som varebiler og SUV-er. Med rask montering, stor kapasitet, lav vekt og smarte funksjoner, er det ideelt for daglig bruk. TÜV/GS-sertifisert med låser til sykler og bilen.
SJEKK PRISEN →
XLC Azura
XLC Azura er det beste sammenleggbare sykkelstativet for bilen. Med plass til to sykler, vippefunksjon for bagasjeromtilgang, og allsidighet for el-sykler, er det en praktisk og pålitelig løsning. Lett og robust, med lås for ekstra sikkerhet.
SJEKK PRISEN →

1. PRO-USER Amber Deluxe II – Best i test

PRO-USER Amber Deluxe II

SJEKK PRISEN →

PRO-USER Amber Deluxe II er konstruert for å tåle en støyt og påkjenninger på veien. Den solide konstruksjonen gir deg tryggheten du trenger når du transporterer dine dyrebare sykler til eventyrlystne destinasjoner. Du kan være trygg på at syklene dine er godt beskyttet under kjøring med dette sykkelstativ bil.

Ingen ønsker å bruke timer på å montere et sykkelstativ. Med PRO-USER Amber Deluxe II er monteringsprosessen en lek. Sykkelholderen festes enkelt på bilens tilhengerfeste, og du trenger ikke å fjerne den igjen og igjen. Den praktiske vippefunksjonen gjør det lett å komme til bagasjerommet uten å måtte ta av sykkelstativet. De to bæreskinnene tåler opptil 50 kg, og syklene bør ha en akselavstand på maksimalt 120 cm og dekk som ikke er bredere enn 60 mm.

Det er verdt å merke seg at PRO-USER Amber Deluxe II ikke er anbefalt for elsykler. Dette kan være en ulempe for noen, men hvis du har vanlige sykler, kan du ikke be om et bedre sykkelstativ.

PRO-USER Amber Deluxe II er ikke bare solid, men også praktisk. Med en egenvekt på 15 kg og mål på 50 cm fra tilhengerfeste til enden av bilen og en bredde på 102 cm, er det enkelt å håndtere og lagre når det ikke er i bruk.

Den solide konstruksjonen, enkle monteringen, romslige designet og ekstra sikkerhetsfunksjonene gjør det til et utmerket valg for alle sykkelentusiaster. Så hvis du vil ha en trygg og pålitelig måte å transportere syklene dine på trenger du ikke se lenger enn PRO-USER Amber Deluxe II – vår klare testvinner for sykkelstativ bil!

Oppsummert

 • Solid, pålitelig sykkelstativ for bilen
 • Enkel montering og romslig design
 • Ekstra sikkerhet med ryggelys og tåkelys
 • Ikke anbefalt for elsykler

LES MER

2. PRO-USER Amber Deluxe IIII – Beste til 4 sykler

PRO-USER Amber Deluxe IIII

SJEKK PRISEN →

PRO-USER Amber Deluxe IIII er enkel å montere på bilens tilhengerfeste, og du trenger ikke å bruke verktøy eller bruke lang tid på å feste det. Den solide konstruksjonen gir deg tryggheten du trenger når du transporterer opptil fire sykler. Med solide cykelholdere produsert i Holland kan du være sikker på at dette stativet tåler påkjenningene på veien.

Dette sykkelstativ bil kommer med flytbare og fleksible steel-holdere som gir optimal støtte til syklene dine under transporten. Med kraftig Jaeger stikk som passer både 7- og 13-pol kan du være trygg på at tilkoblingen er sikker og pålitelig. I tillegg inkluderer stativet tåkelys og baklyktene som øker synligheten og sikkerheten på veien.

PRO-USER Amber Deluxe IIII er utstyrt med en praktisk funksjon som gjør det enkelt å få tilgang til bagasjerommet, selv med syklene montert. Den nedfellbare U-bøylen gjør det enklere å lagre og håndtere sykkelstativet når det ikke er i bruk. Med sitt kompakte design tar det ikke opp mye plass og er enkelt å transportere.

PRO-USER Amber Deluxe IIII lar deg låse både syklene og stativet til bilen, slik at du kan ha full trygghet når du lar bilen stå uten tilsyn. Med en maksimal lastekapasitet på 60 kg og en sykkelavstand på 19 cm, gir dette sykkelstativet deg nok plass til å ta med fire sykler uten bekymringer.

Oppsummert

 • Plass til fire sykler
 • Enkel montering og solid konstruksjon
 • Praktiske funksjoner og sikkerhetsdetaljer
 • Ideell for sykkelentusiaster

LES MER

3. Atera Strada E-Bike Cykelholder – Perfekt til elsykler

Atera Strada E-Bike - Cykelholder

SJEKK PRISEN →

Atera Strada E-Bike kommer samlet og klart til montering, og det tar faktisk bare 10 sekunder å feste det til bilen. Denne lynraske monteringen gjør det til et utrolig praktisk valg for travle syklister. Med sin store kapasitet på 60 kg kan det trygt bære to store elsykler uten problemer. Men det stopper ikke der – dette sykkelstativ bil har en lav vekt på kun 14 kg, noe som gjør det lett å håndtere selv i daglig bruk.

Det kompakte designet gjør det enkelt å oppbevare, for eksempel i bagasjerommet når det ikke er i bruk. Og hvis du trenger tilgang til bagasjerommet underveis, har Atera Strada E-Bike en smart fodbetjent tiltfunksjon som gjør det enkelt å vippe det vekk.

Det som virkelig skiller Atera Strada E-Bike fra andre sykkelstativer på markedet, er dens unike egenskaper. Den selvjusterende kuglekoblingen og holderen i ett er enestående. Den justerer seg automatisk til vannrett posisjon, noe som gjør monteringen mye enklere.

Atera Strada E-Bike kommer også med justerbare hjulholdere, slik at du enkelt kan tilpasse dem til forskjellige størrelser på syklene. Stelholderne har innebygd momentbespænding som gir en ekstra beskyttelse til sykkelrammene.

Med 23 cm avstand mellom syklene, unngår du enkle kollisjoner som kan føre til skader. Atera Strada E-Bike er TÜV/GS-sertifisert, og produsenten gir hele 3 års garanti, noe som gir ekstra tillit til produktets kvalitet og pålitelighet.

Oppsummert

 • Ultimate sykkelstativ for elsykler
 • Enkel og rask montering på bil
 • Stor kapasitet, lav vekt, og smarte funksjoner
 • Trygg og pålitelig transport av elsykler

LES MER

4. Atera Strada DL Sykkelstativ – Best til varebil og SUV

Atera Strada DL Sykkelstativ

SJEKK PRISEN →

For bileiere som har varebiler eller SUV-er med flat bakende kan det være en utfordring å finne et sykkelstativ bil som passer perfekt til deres kjøretøy. Men frykt ikke! Atera Strada DL er løsningen du har lett etter. Dette sykkelstativet er designet spesielt for biler med flat bakende og har imponerende funksjoner som gjør det til det beste valget for å transportere sykler.

Atera Strada DL kommer samlet og er klart til montering, og den hurtige monteringen gjør den ideell for daglig bruk. Det tar faktisk bare 10 sekunder å montere den på bilen, slik at du raskt kan komme deg ut på eventyr med syklene dine.

Med en stor kapasitet på hele 63 kg kan Atera Strada DL bære opptil 4 sykler. Denne imponerende lasteevnen gjør det til et perfekt valg for familier eller vennegjenger som ønsker å dra på sykkeltur sammen.

Vekt er ofte en bekymring når det gjelder sykkelstativer, men Atera Strada DL har en lav vekt på kun 14,5 kg takket være sin aluminium/stål konstruksjon. Dette sikrer enkel håndtering og montering på bilen.

Det kompakte designet gjør det også enkelt å oppbevare, også i bagasjerommet når det ikke er i bruk. Og med den smarte fodbetjente tiltfunksjonen får du enkel tilgang til bilens bagasjerom underveis.

Atera Strada DL er også TÜV/GS-sertifisert, og produsenten gir en solid 3 års garanti, noe som gir ekstra tillit til produktets kvalitet og pålitelighet.

Oppsummert

 • Perfekt for biler med flat bakende
 • Rask montering og stor kapasitet
 • Lav vekt, kompakt design og smarte funksjoner
 • TÜV/GS-sertifisert med låser til sykler og bilen

LES MER

5. XLC Azura – Beste sammenleggbare

XLC Azura sykkelstativ Enkelt LED

SJEKK PRISEN →

Sammenleggbare sykkelstativ bil er svært praktiske når det kommer til lagring, transport av selve sykkelstativet, og ikke minst når man trenger å parkere på trange steder. XLC Azura er det ideelle valget for de som ønsker et sammenleggbart og allsidig sykkelstativ for bilen.

Med plass til to sykler, er XLC Azura en romslig sykkelhenger som gir deg muligheten til å ta med deg syklene dine uansett hvor eventyret tar deg. Det er den perfekte løsningen for familier eller vennegjenger som ønsker å utforske nye steder med syklene sine.

En av de mest imponerende funksjonene til XLC Azura er den praktiske vippefunksjonen. Denne gjør det enkelt å få tilgang til bagasjerommet selv om syklene er montert på hengeren. Du trenger ikke lenger å demontere syklene for å komme til bagasjerommet, noe som sparer tid og innsats.

Ikke bare er XLC Azura egnet for vanlige sykler, men den kan også brukes til el-sykler. Dette gjør den til et allsidig og fremtidsrettet valg for alle sykkelentusiaster.

Når det kommer til tekniske spesifikasjoner, imponerer XLC Azura også. Hengeren har en maksimal akselavstand på 120 cm og kan håndtere dekkbredder som ikke overstiger 60 mm, og høyde på felg og dekk som ikke er større enn 75 mm. Maksimal vekt på hengeren er 60 kg, og den veier selv kun 15,5 kg, noe som gjør den enkel å håndtere.

XLC Azura er utstyrt med en 13-pol plugg til bilen, og det medfølger også en lås for ekstra sikkerhet. Du kan være trygg på at syklene dine er godt beskyttet under transporten.

Oppsummert

 • Plass til to sykler, sammenleggbart
 • Vippefunksjon for bagasjeromtilgang
 • Allsidig for el-sykler, robust og lett
 • Inkluderer lås for ekstra sikkerhet

LES MER


Ting å tenke på når man skal gå til innkjøp av sykkelstativ bil

Når du er på jakt etter det perfekte sykkelstativet for bilen, er det flere viktige faktorer å vurdere. Her er de nøkkelpunktene du bør ta hensyn til:

Biltype: Ikke alle sykkelstativ passer til alle biltyper. Om du kjører en liten personbil, en stor SUV, eller en varebil, vil dette påvirke valget ditt. Noen sykkelstativer er designet for å monteres på taket, mens andre er laget for å festes til bilens bakluke eller hengerfeste. Sørg for at stativet du velger er kompatibelt med din bilmodell.

Sykkeltype: Type sykkel du planlegger å transportere er også av betydning. Noen stativer passer bedre for lette racersykler, mens andre er mer robuste og egnet for tyngre terrengsykler eller elektriske sykler.

Brukervennlighet: Hvor enkelt er det å montere sykkelen på stativet? Hvor enkelt er det å montere og demontere selve stativet fra bilen? Dette er viktige spørsmål å stille, spesielt hvis du planlegger å bruke stativet ofte. Noen stativer kommer med funksjoner som rask festing, mens andre kan kreve mer tid og verktøy for installasjon.

Sikkerhet: Stativet må kunne holde sykkelen trygt under transport. Se etter stativer med solide feste- og låsemekanismer for å sikre sykkelen mot tyveri, og husk å vurdere hvordan sykkelen og stativet vil påvirke bilens kjøreegenskaper.

Budsjett: Som med alle kjøp, vil budsjettet ditt spille en rolle. Men husk at en høyere pris ofte reflekterer høyere kvalitet, holdbarhet og brukervennlighet.

Sykkelstativ bil test (Cykelholder)