fbpx

Sykkelsete barn test: 5 Beste sykkelseter for barn i 2023

Når barna ikke er gamle nok til å sykle selv kan et sykkelsete barn være en praktisk løsning. Dette gjør det mulig å ha med barna ut på tur på en trygg og komfortabel måte. Uansett om du sykler til barnehagen, matbutikken eller bare vil nyte en solfylt ettermiddag vil barnet sitte godt, ha god utsikt og du har full kontroll.

Sykkelen blir et stadig mer populært valg da den er både praktisk og miljøvennlig, spesielt i store byer øker sykkeltrafikken jevnt og trutt. Men skal du ha med deg de minste i familien på en sykkel er det viktig med både komfort og sikkerhet. Derfor har vi tatt jobben med å finne frem til fire praktiske sykkelseter som oppfyller nettopp disse kravene.

For å komme frem til de beste kandidatene for denne testen har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har gitt oss et solid grunnlag for å gjøre en helhetlig vurdering av hvert enkelt sykkelsete.

Sykkelsete barn som kom best ut av våre undersøkelser var Hamax Kiss sykkelsete barn. Dette er et komfortabel og ergonomisk korrekt sykkelsete som enkelt monteres i rammen på sykkelen din. Den har ikke behov for støtte fra et bagasjebrett og fungerer dermed med alle typer sykler.

Sykkelsete barn test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Hamax Kiss sykkelsete
Hamax Kiss er et ergonomisk korrekt sykkelsete som sikrer høy komfort for de minste på tur. Det monteres i rammen under setepinnen og har ikke behov for støtte fra et bagasjebrett. Dermed fungerer det på alle typer sykkel og gjør det mulig å ha med seg barna ut på tur.
SJEKK PRISEN →
Thule RideAlong sykkelsete
Thule er kjent for innovative produkter med høyt fokus på komfort og funksjonalitet. Deres Ridealong sykkelsete er nettopp et slikt produkt. Her får du maksimal komfort og sikkerhet ved hjelp av et DualBeam-fjæringssystem og smart setebelte.
SJEKK PRISEN →
Thule Yepp Nexxt Maxi Frame mount sykkelsete
For deg som ønsker den beste sikkerheten er Thule Yep Nexxt Maxi et lett, trygt og stilig sykkelsete som festes på bagasjebrettet til sykkelen. Stolen kombinerer et hardt og stabilt skall med et mykere støtdempende sete for økt komfort og sikkerhet for passasjeren din.
SJEKK PRISEN →
Thule RideAlong Sykkelsete
Thule RideAlong sykkelsete tilbyr enestående komfort, sikkerhet og brukervennlighet for barn på sykkelturer. Med smarte funksjoner som justerbar sele og hurtigutløsningsfeste, garanterer det en behagelig og sikker sykkelopplevelse.
SJEKK PRISEN →
Thule Yepp 2 Maxi Rack Mount Sykkelsete
Luxorparts Solcellelyslenke med retro-bur er en stemningsfull, miljøvennlig og brukervennlig utendørsbelysning. Den gir et unikt uttrykk til utemiljøet, tennes automatisk ved skumring og er holdbar i forskjellige værforhold. Med solcelledrevet design tilbyr den stor fleksibilitet.
SJEKK PRISEN →

1. Hamax Kiss sykkelsete – Best i test

Hamax Kiss sykkelsete

SJEKK PRISEN →

Dette sykkelsete fra Hamax er ergonomisk utformet og sikrer høy komfort for barnet. Denne varianten kommer med forbedret feste og en fritthengende festebøyle. Takket være festebøylen får sykkelsete barn naturlig fjæring og beskytter dermed barnets ryggrad under sykkelturen. Dette gir forbedret komfort og en mindre humpete tur for passasjeren din.

En fordel med dette sykkelsete er at det kan monteres under setepinnen og dermed ikke har behov for støtte fra et bagasjebrett. Dette gjør at sete fungerer utmerket med alle typer sykkel uten at det går utover sikkerhet og komforten til barnet. I tillegg har den et fleksibelt selesystem som kan festes med en hånd, men er barnesikret slik at ikke barnet klarer åpne det under turen.

Hamax har lagt til en rekke funksjonaliteter i dette sykkelsete barn som sikrer økt sikkerhet for barnet ditt. Blant annet vil du finne remmer på fothvilerne som hindrer at barnets føtter går inn i bakhjulet. I tillegg er det håndtak på begge sider av stolen og en praktisk ryggstøtte som er justerbar og utformet for å gi ekstra plass for hjelmen.

Hamax Kiss er et allsidig og komfortabelt alternativ for deg som vil ha med deg barna ut på sykkeltur før de er store nok til å sykle selv. Her får du et sykkelsete som kan benyttes fra barnet er ca. 9 måneder gammel og evner å sitte oppreist selv. Ved hjelp av håndtak, remmer og et smart setebelte kan du legge ut på tur i god viten om at barnet sitter komfortabelt og trygt bak på sykkelen din.

Oppsummert

 • Ergonomisk utformet
 • Remmer for økt sikkerhet
 • Festes i setepinnen

LES MER

2. Thule RideAlong sykkelsete – Beste design

Thule RideAlong Sykkelsete

SJEKK PRISEN →

Svenske Thule er kjent for innovative produkter og finurlige løsninger som gir økt komfort og sikkerhet. Deres RideAlong er nettopp et slikt produkt der de ved hjelp av smarte fjæringssystemer og setebelter har sikret et innovativt sykkelsete med høy funksjonalitet og komfort for barn helt ned i 9 måneders alderen. Dermed kan du enkelt ta med deg de minste ut på sykkeltur i god viten om at de sitter trygt og godt.

Sykkelsete tar utgangspunkt i en ergonomisk utviklet stol utstyrt med et justerbart polstret setebelte for økt komfort. Thule sitt eget DualBeam-fjæringssystem absorberer aktivt støt fra veien og sikrer en mykere opplevelse for barnet som sitter i stolen. Sete har inntil 20 grader helning og fem forskjellige innstillinger.

Når det gjelder sikkerhet har Thule utviklet et system som er enkelt å bruke, samtidig som det gir optimal sikkerhet for barnet i stolen. Her får du fotstøtte med remmer som forhindrer at barnets føtter havner i bakhjulet, og en sikkerhetsspenne med store knapper for enkel betjening. Alle remmer er justerbare slik at barnet kan få mest mulig ut av stolen etterhvert som det vokser.

Er du ute etter et sykkelsete for barn som er både funksjonelt og komfortabelt er Thule Ridealong en utmerket kandidat. Her får du en rekke smarte funksjonaliteter som sikrer at barnet får en myk og behagelig tur bak på sykkelen din. I tillegg er den kompatibel med de aller fleste sykkelrammer med både runde og ovale utforminger.

Oppsummert

 • Kompatibel med nesten alle sykler
 • Høy komfort og ergonomisk utforming
 • Smart sikkerhetssele med enkel betjening

LES MER

3. Thule Yepp Nexxt Maxi Frame mount sykkelsete – Beste sikkerhet

Thule Yepp Nexxt Maxi Frame Mount Sykkelsete

SJEKK PRISEN →

Har du tilgang til bagasjebrett på sykkelen din og ønsker et sykkelsete med høy sikkerhet og komfort vil Thule Yepp Nexxt Maxi være et utmerket alternativ. Her får du et sykkelsete som benytter seg av et hardt og stabilt skall kombinert med et mykere, støtdempende sete for komfort. Dermed får du en stol som er både solid og komfortabel når barna skal være med ut på sykkeltur.

Utformingen av stolen er enkel i en mørk farge, men den har flere praktiske detaljer. I tillegg har den en magnetisk, barnesikker sikkerhetsspenne for at barnet skal sitte både komfortabelt og trygt i sete. Spennen er enkel å betjene, men har en smart barnesikring slik at barnet ikke skal klare åpne den selv.

Stolen har fothviler på begge sider som har justerbare reimer. Disse sørger for at barnet sitter godt fast i stolen og ikke skal ha muligheten til å få beina inn i bakhjulet ditt. Både stropper og fotstøtter er justerbare slik at du kan tilpasse stolen etterhvert som barnet vokser. Dette sikrer lengre brukstid på stolen og et produkt som enkelt tilpasses seg barnets egne behov.

For deg som har tilgang til bagasjebrett på sykkelen vil dette være et utmerket alternativ. Sykkelsete festes enkelt på brettet og ankres fast i setepinnen til sykkelen din. Dette sikrer bedre festemuligheter og dermed en mer behagelig tur for barnet. Rammen er utformet i et solid materiale, men kombineres med en mykere støtdempende stol for beste opplevelse.

Oppsummert

 • Fungerer med bagasjebrett
 • Høy sikkerhet
 • Justerbar passform

LES MER

4. Thule RideAlong Sykkelsete – Svært komfortabel

Thule RideAlong Sykkelsete

SJEKK PRISEN →

Thule RideAlong sykkelsete er en fremragende løsning for foreldre som ønsker å ta barna sine med på sykkelturer. Dette sykkelsetet er kjent for å være et av de mest komfortable på markedet, takket være en rekke smarte og innovative designfunksjoner.

En av de mest bemerkelsesverdige funksjonene til Thule RideAlong er den justerbare polstrede selen. Denne selen sikrer ikke bare en trygg passform, men gir også maksimal komfort for barnet. Med det innovative DualBeam-fjæringssystemet, kan RideAlong absorbere støt fra veien, noe som gir en myk og behagelig sykkeltur for barnet.

Thule RideAlong har et intuitivt, enhåndsgrep for helling, med opp til 20 grader over fem innstillinger. Dette gjør det mulig å justere setet etter barnets komfort. Fotremmene og fotstøttene kan også enkelt justeres med én hånd, noe som gjør setet fleksibelt og komfortabelt mens barnet vokser.

Thule RideAlong kommer med en barnesikker sikkerhetsspenne med store knapper, noe som sikrer at barnet er sikkert festet i setet. I tillegg kommer det med en avtagbar, vannavstøtende sittepute som kan vaskes i maskinen, og gir to fargealternativer.

Thule RideAlong er utviklet og testet for barn fra 9 måneder til 6 år, opp til 22 kg, og oppfyller internasjonale sikkerhetsstandarder. Setet er også låsbart med Thule One-Key System-tilbehør, og har en innebygd refleks og feste for en ekstralampe for økt synlighet.

Alt i alt, Thule RideAlong sykkelsete er en kombinasjon av komfort, sikkerhet og brukervennlighet. Det er et ideelt valg for foreldre som ønsker å gi barna sine en komfortabel og sikker sykkelopplevelse.

Oppsummert

 • Komfortabelt med justerbar polstret sele
 • Fleksibelt med hurtigutløsningsfeste
 • Barnsikker sikkerhetsspenne inkludert
 • Oppfyller internasjonale sikkerhetsstandarder

LES MER

5. Thule Yepp 2 Maxi Rack Mount Sykkelsete – Mye for pengene

Thule Yepp 2 Maxi Rack Mount Sykkelsete

SJEKK PRISEN →

Thule Yepp 2 Maxi Rack Mount sykkelsete skiller seg ut som et produkt som virkelig gir mye for pengene. Dette sykkelsetet kombinerer høy komfort med en smart, funksjonell design, noe som gjør det til et utmerket valg for daglige sykkelturer, enten det er til barnehagen eller på ferie.

Det justerbare, polstrede 5-punkts sikkerhetsselet med barnesikker sikkerhetsspenne gir både sikkerhet og komfort for barnet. Sammen med justerbar fotstøtte og fotstropper, sikrer dette at sykkelsetet kan tilpasses etterhvert som barnet vokser.

Setet er laget med et mykt og støtdempende skumsete for høy komfort. Dette, kombinert med et vannavstøtende materiale, gjør setet enkelt å holde rent og tørt, noe som sikrer komfort på hver tur, uansett vær.

En av de store fordelene med Thule Yepp 2 Maxi Rack Mount sykkelsete er den universelle monteringen på bagasjebrettet. Dette gjør monteringen av sykkelsetet rask og enkel, slik at du raskt kan komme deg på veien.

Sykkelsetet er også utstyrt med reflekser og fester til ekstra lys, noe som øker sikkerheten ved å gjøre barnet mer synlig i trafikken.

Thule Yepp 2 Maxi Rack Mount sykkelsete er anbefalt for barn fra 9 måneder til 6 år, med en maksimal vekt på 22 kg. Dette betyr at sykkelsetet kan brukes i mange år, og gir dermed god verdi for pengene.

Oppsummert

 • Høy komfort med justerbart, polstret sikkerhetsseler.
 • Vannavstøtende for enkel vedlikehold.
 • Universal montering for enkel installasjon.
 • Utstyrt med reflekser for økt sikkerhet.

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er et sykkelsete barn?

Et sykkelsete er en stol du kan feste bakpå sykkelen din slik at barn kan være med på tur selv om de ikke er store nok til å sykle selv. Som en enklere utgave av bilstoler tilbyr sykkelsete barn en trygg og behagelig måte for barn å være med på tur.

Når kan barn begynne å bruke sykkelsete?

Det er svært individuelt når barn kan begynne å sitte i et sykkelsete, men de fleste produsenter sier fra ca. 9 måneders alderen. Det viktigste er at barnet har lært å sitte på egenhånd slik at man unngår unødvendig belastning på ryggraden til barnet.

Må man ha bagasjebrett for sykkelsete til barn?

Nei, i dag har flere produsenter som Britax Römer og Thule utviklet sykkelseter som kan monteres direkte på rammen til sykkelen. Dette skjer ved å feste stolen til sittepinnen på sykkelen fremfor at det monteres fast på bagasjebrettet.

Hvordan sykler fungerer sykkelsete på?

De fleste sykkelseter som kommer med feste for setepinnen kan brukes til alle typer sykler. Imidlertid er det forskjell på modeller som er beregnet for setepinnen og bagasjebrett. Du bør derfor vurdere hvordan du har tenkt å feste stolen før du velger modell.

Finnes det tilbehør til sykkelsete for barn?

Ettersom sykkelen har blitt et stadig mer populært fremkomstmiddel har flere produsenter utviklet en rekke tilbehør for sine sykkelseter. Blant annet kan du finne diverse utvalg fra Thule som inkluderer vindskjerm og regntrekk for barnet dersom du har til hensikt å bruke sykkelsete gjennom hele året.

sykkelsete barn test