fbpx

Sykkelsete barn test: 4 Beste sykkelseter for barn i 2022

Når barna ikke er gamle nok til å sykle selv kan et sykkelsete barn være en praktisk løsning. Dette gjør det mulig å ha med barna ut på tur på en trygg og komfortabel måte. Uansett om du sykler til barnehagen, matbutikken eller bare vil nyte en solfylt ettermiddag vil barnet sitte godt, ha god utsikt og du har full kontroll.

Sykkelen blir et stadig mer populært valg da den er både praktisk og miljøvennlig, spesielt i store byer øker sykkeltrafikken jevnt og trutt. Men skal du ha med deg de minste i familien på en sykkel er det viktig med både komfort og sikkerhet. Derfor har vi tatt jobben med å finne frem til fire praktiske sykkelseter som oppfyller nettopp disse kravene.

For å komme frem til de beste kandidatene for denne testen har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har gitt oss et solid grunnlag for å gjøre en helhetlig vurdering av hvert enkelt sykkelsete.

Sykkelsete barn som kom best ut av våre undersøkelser var Hamax Kiss sykkelsete barn. Dette er et komfortabel og ergonomisk korrekt sykkelsete som enkelt monteres i rammen på sykkelen din. Den har ikke behov for støtte fra et bagasjebrett og fungerer dermed med alle typer sykler.

VÅRE favoritter

 • Kompatibel med nesten alle sykler
 • Høy komfort og ergonomisk utforming
 • Smart sikkerhetssele med enkel betjening
SJEKK PRISEN →
 • Ergonomisk utformet
 • Remmer for økt sikkerhet
 • Festes i setepinnen
SJEKK PRISEN →
 • Fungerer med bagasjebrett
 • Høy sikkerhet
 • Justerbar passform
SJEKK PRISEN →

Sykkelsete barn test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Hamax Kiss sykkelsete
Hamax Kiss er et ergonomisk korrekt sykkelsete som sikrer høy komfort for de minste på tur. Det monteres i rammen under setepinnen og har ikke behov for støtte fra et bagasjebrett. Dermed fungerer det på alle typer sykkel og gjør det mulig å ha med seg barna ut på tur.
SJEKK PRISEN →
Thule RideAlong sykkelsete
Thule er kjent for innovative produkter med høyt fokus på komfort og funksjonalitet. Deres Ridealong sykkelsete er nettopp et slikt produkt. Her får du maksimal komfort og sikkerhet ved hjelp av et DualBeam-fjæringssystem og smart setebelte.
SJEKK PRISEN →
Thule Yepp Nexxt Maxi Frame mount sykkelsete
For deg som ønsker den beste sikkerheten er Thule Yep Nexxt Maxi et lett, trygt og stilig sykkelsete som festes på bagasjebrettet til sykkelen. Stolen kombinerer et hardt og stabilt skall med et mykere støtdempende sete for økt komfort og sikkerhet for passasjeren din.
SJEKK PRISEN →
Britax Römer Jockey3 Comfort Sykkelsete
Jockey 3 fra Britax Römer er et praktisk og komfortabelt sykkelsete for barn. Ved hjelp av justerbar ryggstøtte, fotstøtter og trepunktsbelte kan du sørge for at barnet får en behagelig og trygg sykkeltur. Sete monteres direkte på rammen slik at det fungerer på sykler både med og uten bagasjebrett.
SJEKK PRISEN →

1. Hamax Kiss sykkelsete – Best i test

Hamax Kiss sykkelsete

SJEKK PRISEN →

Dette sykkelsete fra Hamax er ergonomisk utformet og sikrer høy komfort for barnet. Denne varianten kommer med forbedret feste og en fritthengende festebøyle. Takket være festebøylen får sykkelsete barn naturlig fjæring og beskytter dermed barnets ryggrad under sykkelturen. Dette gir forbedret komfort og en mindre humpete tur for passasjeren din.

En fordel med dette sykkelsete er at det kan monteres under setepinnen og dermed ikke har behov for støtte fra et bagasjebrett. Dette gjør at sete fungerer utmerket med alle typer sykkel uten at det går utover sikkerhet og komforten til barnet. I tillegg har den et fleksibelt selesystem som kan festes med en hånd, men er barnesikret slik at ikke barnet klarer åpne det under turen.

Hamax har lagt til en rekke funksjonaliteter i dette sykkelsete barn som sikrer økt sikkerhet for barnet ditt. Blant annet vil du finne remmer på fothvilerne som hindrer at barnets føtter går inn i bakhjulet. I tillegg er det håndtak på begge sider av stolen og en praktisk ryggstøtte som er justerbar og utformet for å gi ekstra plass for hjelmen.

Hamax Kiss er et allsidig og komfortabelt alternativ for deg som vil ha med deg barna ut på sykkeltur før de er store nok til å sykle selv. Her får du et sykkelsete som kan benyttes fra barnet er ca. 9 måneder gammel og evner å sitte oppreist selv. Ved hjelp av håndtak, remmer og et smart setebelte kan du legge ut på tur i god viten om at barnet sitter komfortabelt og trygt bak på sykkelen din.

Oppsummert

 • Ergonomisk utformet
 • Remmer for økt sikkerhet
 • Festes i setepinnen

LES MER

2. Thule RideAlong sykkelsete – Beste design

Thule RideAlong Sykkelsete

SJEKK PRISEN →

Svenske Thule er kjent for innovative produkter og finurlige løsninger som gir økt komfort og sikkerhet. Deres RideAlong er nettopp et slikt produkt der de ved hjelp av smarte fjæringssystemer og setebelter har sikret et innovativt sykkelsete med høy funksjonalitet og komfort for barn helt ned i 9 måneders alderen. Dermed kan du enkelt ta med deg de minste ut på sykkeltur i god viten om at de sitter trygt og godt.

Sykkelsete tar utgangspunkt i en ergonomisk utviklet stol utstyrt med et justerbart polstret setebelte for økt komfort. Thule sitt eget DualBeam-fjæringssystem absorberer aktivt støt fra veien og sikrer en mykere opplevelse for barnet som sitter i stolen. Sete har inntil 20 grader helning og fem forskjellige innstillinger.

Når det gjelder sikkerhet har Thule utviklet et system som er enkelt å bruke, samtidig som det gir optimal sikkerhet for barnet i stolen. Her får du fotstøtte med remmer som forhindrer at barnets føtter havner i bakhjulet, og en sikkerhetsspenne med store knapper for enkel betjening. Alle remmer er justerbare slik at barnet kan få mest mulig ut av stolen etterhvert som det vokser.

Er du ute etter et sykkelsete for barn som er både funksjonelt og komfortabelt er Thule Ridealong en utmerket kandidat. Her får du en rekke smarte funksjonaliteter som sikrer at barnet får en myk og behagelig tur bak på sykkelen din. I tillegg er den kompatibel med de aller fleste sykkelrammer med både runde og ovale utforminger.

Oppsummert

 • Kompatibel med nesten alle sykler
 • Høy komfort og ergonomisk utforming
 • Smart sikkerhetssele med enkel betjening

LES MER

3. Thule Yepp Nexxt Maxi Frame mount sykkelsete – Beste sikkerhet

Thule Yepp Nexxt Maxi Frame Mount Sykkelsete

SJEKK PRISEN →

Har du tilgang til bagasjebrett på sykkelen din og ønsker et sykkelsete med høy sikkerhet og komfort vil Thule Yepp Nexxt Maxi være et utmerket alternativ. Her får du et sykkelsete som benytter seg av et hardt og stabilt skall kombinert med et mykere, støtdempende sete for komfort. Dermed får du en stol som er både solid og komfortabel når barna skal være med ut på sykkeltur.

Utformingen av stolen er enkel i en mørk farge, men den har flere praktiske detaljer. I tillegg har den en magnetisk, barnesikker sikkerhetsspenne for at barnet skal sitte både komfortabelt og trygt i sete. Spennen er enkel å betjene, men har en smart barnesikring slik at barnet ikke skal klare åpne den selv.

Stolen har fothviler på begge sider som har justerbare reimer. Disse sørger for at barnet sitter godt fast i stolen og ikke skal ha muligheten til å få beina inn i bakhjulet ditt. Både stropper og fotstøtter er justerbare slik at du kan tilpasse stolen etterhvert som barnet vokser. Dette sikrer lengre brukstid på stolen og et produkt som enkelt tilpasses seg barnets egne behov.

For deg som har tilgang til bagasjebrett på sykkelen vil dette være et utmerket alternativ. Sykkelsete festes enkelt på brettet og ankres fast i setepinnen til sykkelen din. Dette sikrer bedre festemuligheter og dermed en mer behagelig tur for barnet. Rammen er utformet i et solid materiale, men kombineres med en mykere støtdempende stol for beste opplevelse.

Oppsummert

 • Fungerer med bagasjebrett
 • Høy sikkerhet
 • Justerbar passform

LES MER

4. Britax Römer Jockey3 Comfort Sykkelsete – Premium valg

Britax Römer Jockey³ Comfort

SJEKK PRISEN →

Jockey 3 fra Britax Römer er et praktisk og komfortabelt sykkelsete for barn fra 9 måneders alderen. Stolen er svært tilpasningsdyktig ved hjelp av justerbar ryggstøtte, fotstøtter og et justerbart trepunktsbelte. Dette sikrer at stolen har lang brukstid og kan tilpasses etterhvert som barnet vokser. Trepunktsbeltet er tilpasset med polstring på begge reimer slik at de ikke blir pressende, men gir en behagelig tur for barnet.

Dette sykkelsete fungerer like godt for sykler med bagasjebrett som sykler uten. Ved å montere stolen direkte på rammen til sykkelen er det ikke nødvendig med bagasjebrett, men skulle du ha det tilgjengelig kan det gi stolen et stødigere feste grunnlag. I tillegg til de brede skulderputene har stolen en magnetisk toveis lås for økt sikkerhet. Den barnesikre låsen sørger for at barnet sitter godt i stolen, men forhindrer at nysgjerrige fingre klarer åpne låsen på egenhånd.

Stolen har et praktisk håndtak på hver side som barnet kan benytte seg av, samt beskyttende sidestykke på hver fotstøtte. Disse er plassert slik at barnets føtter ikke kan sette seg fast i hjulene ved montering på bagasjebrett eller på lav ramme. Ved hjelp av de justerbare reimene kan du sikre føttene til barnet og forhindre at man mister en sko eller to på vei til barnehagen.

Uansett om du har sykkel med bagasjebrett eller ei, vil dette sykkelsete fra Britax Römer være et utmerket valg. Med dette premium valget får du et svært tilpasningsdyktig sykkelsete som enkelt justeres etterhvert som barnet vokser seg større. Kan brukes av barn helt ned til 9 måneders alderen, men det er viktig at barnet selv kan sitte oppreist for å unngå unødvendig belastning på ryggen.

Oppsummert

 • Kan brukes med og uten bagasjebrett
 • Justerbar ryggstøtte
 • Magnetisk trepunkts setebelte

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er et sykkelsete barn?

Et sykkelsete er en stol du kan feste bakpå sykkelen din slik at barn kan være med på tur selv om de ikke er store nok til å sykle selv. Som en enklere utgave av bilstoler tilbyr sykkelsete barn en trygg og behagelig måte for barn å være med på tur.

Når kan barn begynne å bruke sykkelsete?

Det er svært individuelt når barn kan begynne å sitte i et sykkelsete, men de fleste produsenter sier fra ca. 9 måneders alderen. Det viktigste er at barnet har lært å sitte på egenhånd slik at man unngår unødvendig belastning på ryggraden til barnet.

Må man ha bagasjebrett for sykkelsete til barn?

Nei, i dag har flere produsenter som Britax Römer og Thule utviklet sykkelseter som kan monteres direkte på rammen til sykkelen. Dette skjer ved å feste stolen til sittepinnen på sykkelen fremfor at det monteres fast på bagasjebrettet.

Hvordan sykler fungerer sykkelsete på?

De fleste sykkelseter som kommer med feste for setepinnen kan brukes til alle typer sykler. Imidlertid er det forskjell på modeller som er beregnet for setepinnen og bagasjebrett. Du bør derfor vurdere hvordan du har tenkt å feste stolen før du velger modell.

Finnes det tilbehør til sykkelsete for barn?

Ettersom sykkelen har blitt et stadig mer populært fremkomstmiddel har flere produsenter utviklet en rekke tilbehør for sine sykkelseter. Blant annet kan du finne diverse utvalg fra Thule som inkluderer vindskjerm og regntrekk for barnet dersom du har til hensikt å bruke sykkelsete gjennom hele året.